• Axl

    Zdravim, po projití fóra o kejmlech bych si chtěl pořídit letošní model Mule NW (http://www.kupkolo.cz/…1_90263.html) . Zamlouval se mi i Blowish, ale Mule se mi víc líbí vzhledově a i prostorově by mi měl stačit.Líbí se mi v bílé barvě. Pravda, že praktické asi nebude.

    Vozíte někdo tento letošní model?Jak jste s ním spokojeni?

    0 0
    • Mitchell  

      Já po něm šilhám taky. Líbí se mi ta zalená !

      0 0
    • Karlos009  

      Vozím letošní Mule (bez NV). Co je nepřekonatelné, je jejich systém spojení vaku na vodu a hadičky na pití. Je to s automaticky uzaviratelným ventilem, takže i vak ve kterém je zbytek pití odpojím, vyčistím, pak naplním a zase připnu k hadičce a zastrčím do báglu. Jinak mohl být na můj vkus o kapku větší, ta možnost vozit přilbu zvenku je spíše teoretická a chybí mi nějaké kapsičky venku, třeba na pumičku a odpadky. Ale nelituju.

      0 0
      • PHiLiPZ  

        takyto system maju aj ini vyrobci a myslim ze uz dlhsie (napr. Source, ktory robi aj pre Deuter a Boll)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Doporučuji spíš vzít Hawg NV – místa není nikdy dost

      0 0
      • xp3  

        má pravdu ten chlapec…

        0 0
      • HonzaG  

        Tak tak. Mám Mulu a věčně bojuju s místem. Do malý kapsy se vejde nářadí + drobnosti + tatranky, ale do tý hlavní už moc ne, když dám do vaku 3 litry. Duše, větrovka, foťák a sotva to zapnu. Pak je to navíc celý nafouklý, ne moc pohodlný. Nemám ale NV…

        0 0
        • Mitchell  

          Dá se tam při plnym vaku nacpat třeba mikina nebo boty ? Asi by bylo nejlepší si někde do prodejny vzít věci co s sebou vozim a zkusit jak se to tam bude vejít. (Né, že bych s sebou vozil boty, ale občas na přezutí z treter je převážim.

          0 0
          • HonzaG  

            Jednou jsem v tom vezl (bez vaku) oblečení na badminton v hlavní kapse a boty v tý venkovní a bylo to tak tak. Navíc jsem se bál, že vypadnou…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já v Hawgu vozím:

            v hlavní kapse – dole autolékárnička, mikina Hitec (taková šedivá od OMV – neskladné), větrovka Adidas (nic extra skladnýho), pumpa na vidlici

            v přední kapse – nářadí, blikačky, klíče

            v bočních kapsách – duše, pumpička, UST lepení + přípravek na nasazení pláště

            v horní kapsičce telefon..

            V případě potřeby jsem převezl v hlavní kapse – jeden celý chleba, 10 rohlíků a tousťák + mikina + v kapse na vak vak s vodou. A tohle ti Mule nedovolí.

            Navíc se mi na Hawgu líbí to, že má v hlavní kapse poutko na zavěšení druhého vaku + průvlek na hadičku z hlavní kapsy do kapsy pro vak a pak ven.

            0 0
            • HonzaG  

              Tak to možná upgraduju. Nebo budu skromější, i když to, co sotva nacpu do Mule, prostě vozit potřebuju…

              0 0
            • VeVe  

              No vozíš toho požehnaně..:-) Občas si připadám jako magor, co vše mám, ale tohle vše zdaleka ne..:-)

              0 0
            • tonik666  

              Vozím Rogue a jediné, za co bych ho vyměnil je Lobo, který má víc vody a lepší bederák. Vždycky se vejdu a aspoň toho nevezu moc. V zimě teda vozím Boll Ultra Grip, ale to je jiná situace.

              0 0
            • Axl  

              Mě právě zase ten Hawk přijde zbytečně veliký,když ti místo v něm plně nevyužiju.Stačí mi, když do báglu narvu větrovku,sváču,kli­če,moba.

              Pumpička odpadá, tu vozím na rámu a duši + nářadí v podsedlovce.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Právě že velký vypadá jenom na ofic. fotkách, kdy je vycpaný. Jinak když ho stáhneš páskama tak je skladný. Uvidíš sám, že až koupíš Mula tak začneš brzo pokukovat po větším :0)

                Naprosto supr je ten systím NVIS – nejen že se batoh s plným vakem a nacpanou hlavní kapsou nevyboulí, ale nemám pod ním ani tak spocená záda. Oproti Camelbaku Lobo neskutečná změna. Navíc podle mě ten systém musí fungovat trochu jako páteřák při pádu :0) Což se taky hodí.

                0 0
                • Frostty  

                  Jo, ten zádové systém je schopné. Mám sice Mulu, ale mmě prostorově naprosto vyhovuje.

                  0 0
                • Axl  

                  O dobré odvětrání my jde taky a aby nezabiral moc velkou plochu zad.Zítra asi oběhnu shopy a mrknu se jak vypadaj, abych věděl do čeho jdu.

                  0 0
            • Peslezedirou  

              Taky vozím spoustu věcí, proto jsem si koupil tenhle batoh a zatím semi ho nepodařilo nikdy úplně naplnit, což je super. Batoh vypadá tak, že je celkem malý, přesto je v něm spousta místa, ideál na celodenní výlety. Jediné mínus je bederní popruh, tam bych uvítal rozšíření popruhu v místě kde je poprouh všit k batohu.

              0 0
            • HonzaG  

              Prosimtě, myslíš, že se do tý boční kapsy vejde 19cm pumpička a do druhý kompakt. foťák s pouzdrem?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Boční kapsička má na výšku podle pravítka 20cm, takže možná by se pumpa vešla :0) Moje pumpa má 17,6cm a vejde se. Povytažená na 19cm se vejde.

                K foťáku do boční kapsy: vejde se pouzdro s navigací o rozměrech 1510,53 cm (délkašířkahlou­bka). Pouzdro s kompaktním foťákem (Canon A200) o rozměrech 12,586 cm se vejde taky :0)

                0 0
      • Nismooo  

        presne tak… mam mule NV, ale teraz by som uz bral hawg NV

        0 0
      • KubaBajk  

        určitě. mám MULE a je velký problém do něj narvat zrcadlovku.

        0 0
    • Fugas s.a.  

      vozim ho, a sem spokojenej

      0 0
    • Nismooo  

      docela vysoka cena na kupkolo, ja mam mule NV 2011 za 1850 z brna

      0 0
    • Jones  

      Ahoj, taky jsem nad nim dlouho uvazoval, kvuli prakticnosti. Vozil jsem CamelBak chaos, ale to je na kratke vyjizdky. Chtel jsem neco, kam prihodim treba malej rucnik, plavky, suche obleceni, a muzu ho pouzit i na turistiku. Nakonec jsem koupil Vaude Bike Alpin Air 25+5. Na youtube je i videorecenze. Jsem s nim maximalne spokojenej, jak vetrani, tak mnozstvi uloznych prostor. A je to i batoh na denni turu/do mesta.

      0 0
      • Roman11  

        Ten Vaude jsem taky měl (model 2010) a ještě v zákonné 14-ti denní lhůtě jsem ho vrátil. Dřeli mě popruhy, které byly po stranách obšité a tím pádem děsně tuhé. Kupoval jsem podle testu, kde dopadl skvěle, to byl ale model 2009 a ten to obšití neměl. Jinak ale skvělej bágl. Asi jsem moc cimprlich.

        0 0
      • Roman11  

        Nakonec jsem místo báglu koupil tohle :

        http://www.bikenet.cz/…road-bag-102

        Sice do toho nedám tolik co do báglu, ale záda se nepaří, vůbec nevím, že něco vezu a zároveň to chytá bláto, které nepobere blatník. Takže i z rozbahněného terénu přijedu se zády bez jediné kapičky bordelu. Můžu jenom doporučit.

        0 0
        • Excel  

          Tak to je hnus velebnosti. Tuhle hrůzu bych si na kolo nepověsil, s batohem nemám nejmenší problém a poslední věc, která se mi na kole paří sou záda pod batohem. ;-p

          0 0
          • Roman11  

            Poslední co se paří jsou záda??????? To jsi asi Marťan. Proč všichni výrobci batohů řeší, jak co nejlépe vytvořit na báglu parti co sedí na zádech, aby se záda nepařili? Proč výrobci cyklistických bund dělají prodyšná záda? Já to přece nikomu nevnucuju. Jen píšu, jak je pohodlné nemuset vozit bágl.

            0 0
            • Excel  

              Já to myslel tak, že, ne že by se mi nepotily záda, to vůbec ne, ale jelikož vozím Mule už pět let, tak při jízdě nemám žádnej problém, že by se mi záda nějak pařily, nebo že bych cítil na zádech něco nepříjemnýho, víceméně o tom batohu ani nevím. Navíc i když občas jezdím bez báglu tak pití z flašky na rámu je v terénu občas docela vo hubu než cucat z šlauchu. Pár brašen jsem kdysi měl a všechny se časem odporoučely, protože pokud nebyly úplně plný tak v nich věci chřestily a to že ta brašna schytá víc bahna než batoh na zádech bych viděl spíš jako mínus a vůbec vliv týhle vystrčený zatížený konzole na chování kola v náročnějším terénu taky nebude zanedbatelenej. Já jsem prostě v čase dospěl k tomu, že na rámu by nemělo být víceméně vůbec nic. Ale každýmu vyhovuje něco jinýho, to souhlasím. Jediný mínus na Mule je plnění vaku vodou, abych ho plnej dal do báglu tak musím z té velké batohové kapsy všechno vyskládat, narvat dozadu plnej vak a až pak zase věci do báglu naskládat, jinak to tam nenasadím ani za prase, což mě docela sere.

              0 0
    • motas666  

      Mám Mule NV taky a spokojenost. Vozím v něm nářadí, pumpičku, duši, větrovku a nějaký další drobnosti a místečko se ještě najde.

      Nářadí a duši plánuju přemístit do podsedlovky, sedlo mám Fizik s tím integrovaným uchycením, ale nevím, jestli by se ten plastový bazmek na podsedlovce časem nezlomil a já podsedlovku neztratil.

      Ještě dotaz. jak má být správně uchycená hadice od camelu na popruhu tak, aby se z ní dalo nejlépe pít? Máte ji volně dolů nebo za ten háček?

      0 0
      • Axl  

        taky mám sedlo Fizik se stejným uchycením. Podsedlovku jsem vzal radči na sucháče taky od Fizik ve vel. M a spokojenost.Narvu du níc duši,multiklíč,mon­tpáky,telefon,klí­če.

        0 0
        • motas666  

          Ta M brašna má jednu kapsu nebo víc? Hodila by se mi jedna pro nářadí a jedna na telefon a tak.

          0 0
      • StuntJ  

        Ten jejich RU nebrat, mě při kombinaci duše, drobné nářadí a mobil uletěl, takže je to k prdu … JE to jen pro hodně lehké věci tak do 100g, jinak tě to někde v terénu opustí …

        0 0
    • DAWE25  

      Já jsem si vyhlídl Blowfishe 2011, líbila se mi jeho univerzálnost, chci ho na bike, běžky a turistiku. Je takový víc " batohový " nebo jak bych to řekl. Byl mi nabízen i Mule NV, má spustu kapes, které se zdály být vcelku použitelné, ale vadila mi na něm jeho vyšší hmotnost oproti Blowfishi. A dále bych např. upnutí na helmu vůbec nevyužil, protože jí nesundavám. Další super vlastností BLowfishe, díky které byl mou volbou bylo jeho zvětšování objemu. Když jedem ve dvou, v klidu si tam dáme dvě bundy atd., přitom když je zavřený, tak není tak moc velký. Pro mé účely se mi jeho univerzálnost moc líbí. Zatím jsem ho ozkoušel jen 2×, pak jsem měl držkopád, takže snad příští týden bude další test.

      0 0
      • tommyD  

        NEbyl to držkopád kuly tomu žes měl jen přední brzdu ? :D nebo už si pořídil ty hope ?

        0 0
        • DAWE25  

          Nebyl, ve 30km/h jsem trefil pařez. Dokonce se mi povedlo ten zadní kotouč zničit ještě víc než zničený byl. :D Takže ještě že tam ty Hopy nebyly. Budou v pátek nebo příští týden, už je mám připravený na krámě, ale nemám čas se tam stavit.

          0 0
          • tommyD  

            Tak aspon že to odnesla jen zadní brzda :D

            Jinak ja jsem pro HAWGA, je to skvělej batužek

            0 0
    • Axl  

      Ještě dva dotazy:

      Bez čistící sady se v prípadě koupi kemlu asi neobejdu co?

      Barvu báglu volíte aby ladila s kolem a oblečením?

      ten zelenej je taky moc pěknej, ale když ho vemu ,tak budu vypadat jak kanárek :D

      0 0
      • Excel  

        No pokud do toho budeš lít sladký sajrajty tak to bude náchylnější, ale řekl bych, že čistící sada je jen marketingovej tah jak z blbce vytáhnout víc peněz, barvu báglu bych zvolil abych byl jakože večer vidět (pominuly reflexní prvky)a vůbec bych neřešil jestli se mi to hodí k sukénce, pokud ovšem nenosím růžový ponožky, jestli mi teda rozumíš.

        0 0
      • HonzaG  

        Většinou vozím mix vody a zelenýho sladkýho čaje a zpravidla to pak několik dní zapomenu v batohu. Takže se mi kartáče hodí. Pokud to po projížďce pořádně vypláchneš a dáš sušit nebo navíc dáváš jen čistou vodu, tak jsou asi kartáče zbytečnost.

        Jinak, od včera mám (i vzhledem ke zdejším doporučením) HAWGa.

        V červené – ladil jsem ke kolu a botám:-)

        0 0
        • PHiLiPZ  

          mam kartac zn. Source a stal polovicu co Camelbak

          mam od nich aj cely vodny rezervoar a ked ich porovnam, tak Camel drahsi, lepsi naustok, horsie cistenie

          je to v batohu Deuter Attack 20, o ktorom som si myslel ze bude obrovsky ale v skutocnosti to tak vobec nie je, dam tam fleesku, multikluc, lepenie, montpaky, pumpicku, dusu, vodu, nejake potraviny, puzdro na okuliare, kluce, penazenku, telefon a vreckovky a ked to zboku stiahnem paskami, tak je kompaktny

          0 0
        • tommyD  

          dobrá volba:)

          0 0
      • xp3  

        Do kejmlu leju v drtivé většině pouze čistou vodu. Časem se mi v hadičce vždy udělá takovej černej šmorajz, asi nějaká houbička nebo co to je. No a právě na tu hadičku by to nějaký ten kartáč, jako je v té sadě, chtělo. Ostatní věci ze sady jsou podle mě už zbytečné…

        Jinak mám MULE a fakt je to s místem bída, když naleju plnej vak, tak do hlavní komory toho už moc nedám, navíc to má takovej neforemnej tvar a moc to na zádech dobře nedrží. Ale kupoval jsem ho někdy 2007. Dnes bych bral určitě větší…

        0 0
      • scret  

        Camelbak vozim uz cca 9let a bez cistici sady jsem se doted obesel:)

        0 0
        • Peslezedirou  

          Tak to sis za tu dobu musel vypěstovat dobrou imunitu proti prakticky všemu :-)

          0 0
          • scret  

            nesmysl, pokud nejsi prase, tak staci po kazdy jizde vyplachnout cistou vodou a nic ti tam neporoste…

            Ale sahneme si do svedomi, nikdo z nas neni takovej peclivka… Dvakrat do roka to vydezinfikuju jejich tabletama a vycistim hadici… Ale jen z toho duvodu ze uz jsem linej a prase:) cca 5let jsem poctive vymejval a nic tam nerostlo!

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jakmile koupím nový vak, tak vymejvám hned po příjezdu domů, za čtrnáct dní je to druhý den po vyjíždce a za nějakou dobu až pře vyjížďkou, pak ho vyhazuju :-)

              0 0
      • Smazaný účet  

        Mám tu čistící sadu jenom kvůli nějakýmu černýmu sajrajtu co se objevil v hadičce. Ale to jsem použil 2× maximálně. Jinak žádný jiný kartáč jsem nepoužil. Používám čistou vodu, po použití vyleju přebytek a nacpu tam čistou utěrku. Díky tomu dovnitř může vzduch, kam se nedostane utěrka to vyschne. Jen je podmínka tu vlhkou utěrku hned druhý den ráno vyndat.

        0 0
        • Danikklotz  

          Ja do camelu cpu plastovy kleste – obracecku – co pouzivam na grilovani. Povesim vzhuru nohama, co stece, vysusim hned uterkou a zbytek krasne pres noc vyschne…:)

          0 0
          • PHiLiPZ  

            pri Cameli don strcim jeho hadicku (stary model, neodpojitelna) a za vytvorene „putko“ pri usti hadicky z Camelu to zavesim

            voda stecie, hadicka to drzi otvorene a maximalne utieram co stecie dole a drzi sa pod uzaverom

            na Source vaku odpajam hadicku, tiez ju tam strcim a kedze je vrch komplet otvoritelny, ked to zavesim doluhlavou vsetko vytecie von

            0 0
      • Flegmatik  

        Obejdeš se bez toho celkem dobře. Ten dlouhý kartáč na hadičku se dá nahradit řadicím lankem s namotaným žmolkem vaty na olůvku. Tím to pákrát za mokra (ocet, savo…) protáhnout a budeš to mít krásně čisté.

        Jo a barvu batohu volit zásadně podle barvy spodního prádla :-)

        0 0
        • Axl  

          To je dobrej nápad s tím lankem. S tím spodním prádlem samozřejmě taky :D

          0 0
    • Axl  

      Nakonec jsem nesehnal Mule v zelené za přijatelnou cenu. U 2 eshopů už ho neměli skladem. V druhém mi místo něj nabídli HAWGa NV za stejné peníze. Tak jsem do toho šel. Možná to bude lepší varianta jak Mule :)

      0 0
      • bochov  

        Ja jsem si pred dvěma tydny koupil starší model H.O.S.S měl jsem ho na Drtiči a nema chybu jsem spokojenej.

        0 0
    • Sipal  

      Tušíte někdo rozdíl mezi modelama Mule NV 2011 a 2012? Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.