Camelbak Blowfish - nedostatkové zboží

28 nepřečtených
  • Šlapátor

    Tak jsem strávil včerejší večer výběrem batohu a rozhodl jsem se pro Camelbak Blowfish. Jenže ouha. Je to nedostakové zboží. Nikde ho nemaj. Nevíte, kde bych ho mohl koupit? Nebo můžete doporučit něco podobného, co se dá v případě pořeby zvětšit nebo zmenšit?

    0 0
    • fil  

      v NE ho meli v Pruhonicich v 03Probike za stand. cenu www.03probike.cz/

      0 0
      • Šlapátor  

        Nemají…

        0 0
        • pitos  

          když ten camel zadám do vyhledávače tak mi to vyhodí poměrně dost obchodů,nikde není? jestli ne tak si budeš muset počkat na modely 2008. jinak osobně bych bral raději HAWG.

          0 0
          • Šlapátor  

            Mně se na Blowfish líbí ta možnost zvětšení-zmenšení podle potřeby, takže ho můžu použít jak na krátký letní vyjížďky jenom jako camel nebo i na delší vyjížďku. Myslím, že oblečení a základní potřeby tam narvu a když bude nejhůř, tak se dá využít brašna na kolo nebo pít z flašky a tím ušetřit místo v baťohu. HAWG mi příjde na krátký vyjížďky už dost velkej. Ale jestli mě utlučeš argumentama, tak se nechám přesvědčit :-)) Každopádně s Blowfishem je to teď špatný, nikde ho nemaj, model 08 bude nejdřív za měsíc. A ledová voda z bidonu už mi leze krkem, ach jo…:-)

            0 0
            • pitos  

              přesvědčovat tě nehodlám,ať si každý vozí co chce:) jen tě upozorním že Hawg má stahovací popruhy takže batoh jednoduše přizpůsobíš objemu a 13l není zase tak moc,pro mě by to bylo minimum co bych koupil ale jezdím celodenně v horách,vozím 20l a budu kupovat 23l nebo 25l. kvalitní batoh ti perfektně sedne,stáhneš ho podle potřeby a je rozhodně lepší vozit 20l batoh naplněn z poloviny,než nacpaný 10l batůžek. navíc ten velký využiješ lépe i při delších a náročnějších výletech. takový MULE co tu každý druhý chválí musí být super když je nacpaný(a to při celodenní vyjížďce je) a rezervoár je naplněn na 3l,ten pak musí sedět:))

              0 0
              • ota  

                já se právě v době, kdy jsem batoh kupoval, málem nechal ovlivnit těmi názory tady(na Mule), ovšem po důkladné prohlídce jsem ho okamžitě zavrhnul.právě protože 3litry beru na hory vždycky, tak sem vzal raději Blowfish. I tak , někdy je to taktak.S Mule by ale polovina věcí zůstala doma, nebo voda do flašek, to by bylo:)

                0 0
            • george.n  

              Blowfish bych taky bral, ale zavhrnul jsem ho prave proto ze nema zadny stahovani. To na batohu nesnasim, kdyz ho mas prazdnej, tak je stale velkej, veci se v tom hejbou a taky to blbe vypada. Moznost zvetseni se ale hodi. Ja vozim MULE. V lete naprosta pohoda, ale v zime mi nekdy nevystacuje. Pouzivam ho i na bezky a se 3l tam fakt skoro nic nedas. Ale prave diky popruhum a ty kapsy co je pres, se da strcit hodne pod ni a nebo jeste pod ty popruhy. Stejne tak kdyz potrebuju vice veci, tak vozim Corazon Hiker 27+. Ten kdyz uplne stahnu, tak je jak placka a nikdo mi neveri, ze se mi tam neco vejde. V tech popruhach jsem nosil i sjezdovky a pohoda. Batoh bez popruhu proste nebrat, ale ja jsem hlavne na tu funkcnost no.

              0 0
              • ota  

                taky v pohodě na 30ltr. batohu vynáším lyže, se nechce věřit že to snese(Treksport little), hlavně ty popruhy. pokud dovnitř narvu lyžáky(taktak) má to tvar a nekýve se to. Ten blowfish mi neplandá, řeším to tím zvětšováním objemu.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ta změna objemu na Blowfishy mi právě přijde, že bude mnohem lepší než stahovací popruhy na MULE. Na MULE totiž když se stáhnou, tak pak plandají a je třeba je nějak zauzlovat, aby nevadily. Díky tomu je mám pěkně zauzlované v takové kompromisní poloze, spíš více stažené, protože mě vůbec nebavilo to po každém uvolnění a stažení dělat znovu. Tedy v praxi je to pak naprd a jediná věc, která mi na MULE tak moc nesedí.

                  U Blowfishe předpokládám, že v tom zapnutém stavu bude možná ještě menší než jsem měl stažený MULE a ten zip je narozdíl od těch popruhů dobře a hlavně rychle požitelný, tedy doufám, že to tak bude až ho pořídím.

                  0 0
                  • ota  

                    jj.mule- ten se mi zdál malý a „komlikovaný“(ke sbalení)je to jen subjektivní názor, ale mule u bych musel kutit, jak to sbalit, navíc ze sítěk bych postrácel věci, znám se.rád věci nahážu, zmáčknu ,zavřu a jedu. zase, narovinu, při zvětšeném objemu u blowfish není už tvar tak kompaktní a pohodlný,těžiště je dost za zády, pocitově jakoby byl od těla.nesmí se to skrátka s věcma přehnat, pak je fakt super.jinak, materiál-látka- mi nepřijde jako zázrak, ale jsem deformovaný těmi různými cordurami z outdorových batohů.nepřed­pokládam ale, že by se ostatní camely šily z něčeho trvanlivějšího(o­dolnost proti otěru mám především na mysli)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      S posunutím těžiště dále od zad by to nemělo být horší než u MULE (když jsou stejně široké a vysoké, tak logicky při stejném naplnění musí být do prostoru na tom cca stejně). A přecpávat ho nebudu, MULE mi velikostí stačí akorát, takže Blowfish by neměl být moc přecpaný, když je o fous větší. Naopak snad budu jezdit co nejvíce v tom zmenšeném tvaru.

                      0 0
                      • george.n  

                        K tomu tezisti. Mule je prave o dost mensi, takze tam zdaleka nenarves tolik veci. Ja proste ve vsem preferuju moznost upravit si vse podle sebe a mit to presne pro danou situaci, coz batoh bez popruhu nedokaze.:-)

                        0 0
                      • ota  

                        já taky jezdím z 99 procent s menším, ale mám to tak akorát plné s menší rezervou. ale když je fakt kosa a mám třeba pro zichr ještě nějakou mikinu, zvětšuju objem., tak 10× do roka, max.:)občas ale někde něco dostanu(od rodičů jablka např. )tak zvětšuju opět, to je ale samo případ, který tu neřešíme

                        0 0
                  • george.n  

                    Ale nic pomoci ni neudelas. Nevim jestli si videl Blowfish nazivo. Batoh ma porad stejnej tvar, nezkomprimujes ho, takze veci uvnitr ti muzou litat jak chtej. A zip bud rozepnes nebo zapnes, nic mezi.A rozeplej fakt nevypada moc dobre a fakt mas teziste hodne daleko od tela. Nemuzes si urcit co kde bude, protoze se to sesype dolu. To je vec kterou nesnasim. Corazon nosim denodenne a vzdycky si rozlozim obsah abych ho mel rovnomerne v celym batohu a nemel jsem bouli na podlaze batohu a vrsek prazdnej. To bez kompresnich pasku clovek neudela. Mule si myslim zadny stahovani skoro nepotrebuje, pasky tam jsou jen kvuli ty kapse, aby se dala odsunout a neco pod ni narvat a pak to zafixovat. Kdyz jsem jezdil do prace, tak jsem pod ne daval i sandale a hned jsem prevezl docela dosti veci. Bavim se teda o MULE 2006. A nejak nechapu jak ti vadej ty pasky za jizdy. Ja o nich vubec nevim.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Pásky vadí jednoduše, jsou moc dlouhé a pokud je někam nezauzluju tak mlátí o batoh a někdy i mě :-) A zkracovat jsem je zase nechtěl, kdybych je potřeboval někdy povolit.

                      A Blowfish jsem právě na živo ještě neviděl. Pokud tedy srovnáš s MULE (mám tu jeden 06 a jeden 07, jsou úplně stejné, jiný je až 05), proč by Blowfish stahování měl oproti MULE nějak moc potřebovat? Pokud se zip zapne, tak bude menší než MULE, v tu chvíli ho nemůže potřebovat přeci určitě. A pokud se roztáhne, tak to předpokládá už trošku více věcí (tedy situaci kdy se nevejdou při zapnutém zipu) a tedy úplně to lítat asi také nebude (když spodní část není nějak moc hluboká). Nebo je to jinak?

                      0 0
                      • george.n  

                        No mas prave lehce zkreslenou predstavu o jeho velikosti. Je mnohem hlubsi uz v tom stazenym stavu. Kdyz ho pak rozepnes, tak je nahore zhruba 3× vetsi a to je sakra znat.;-) Jako pokud si nechas Mule, tak je to jedno, ze Blowfish nebudes moci nijak zmensit, kdyz si ho vezmes s vice vecma. Ale v lete na lehko je fakt zbytecne velkej. Bacha na ty udaje o objemu v litrech. U Mule musej pocitat prave s tim, ze ho nejvice roztahnes, das veci zvenku pod tu kapsu a do sitky, jinak nevim jak se dostali na 9 litru. Kdyz tam narvu 3l piti, tak dovnitr dam tak akorat triko, pumpicku, naradi a dusi. Kdezto u Blowfishe mas opravdovych 6 nebo 12 litru uloznych uvnitr. Ty pasky ja nastesti vubec nevnimam.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Hmm, tak to díky za info, to mám opravdu zkreslené představy o jeho velikosti a budu se na něj muset jít podívat v reálu.

                          MULE bych si nechal v každém případě, ale to je lepší pro mě vozit narvaný MULE (narvaný je pouze když jezdím v horách a když je hodně nestabilní počasí a vezu víc věcí a současně je skoro plný vak pití; ale i v takovém případě po vypití části pití už narvaný není a líbí se mi, že pěkně sedí). Pokud by měl být i při zapnutém zipu hlubší, tak to by se mi nelíbil. Jsem myslel, že právě se zapnutým zipem bude kompaktnější než MULE. Věci se mi do MULE vejdou vždy (maximálně je narvaný jak píšu víše).

                          Potřebuju nutně totiž novou hadičku, jsem ji zkracoval a trošku málo měřil a zkrátil ji moc :-) Vypadalo to, že potřebuje zkrátit tak o 15cm odhadem, zkracoval jsem ani ne o 10cm, že to tedy nemusím přesně měřit, že zkracuju málo a že kdyžtak zkrátím znovu ještě jednou. A ono ejhle to i tak bylo moc a chtělo to tak o 2cm méně.

                          A protože hadička je standardně s jiným náústkem který nechci a chtěl jsem mít rovnou rezervní a rezervní vak by se také hodil (přeci jen ten současný už mám dlouho a věčně ve slušném stavu nevydrží), tak jsem chtěl nejdřív celý vak. A zaujal mě Blowfish, tak jsem si řek, že bych vzal tedy celý camel rovnou. Ale takhle možná koupím jen hadičku nebo vak, uvidim, až se na něj mrknu v reálu.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Jsem vycházel z těch údajů o velikosti u MULE a předpokládal tedy, že Blowfish bude při zapnutí ještě méně hluboký (když to dle rozměrů by tak teoreticky i mělo být). Ale je fakt, že ten prostor mezi kapsou a hlavním úložným prostorem nepoužívám (maximálně na mapu, když ji náhodou vezu, ale to už se mi dlouho nestalo, když mám GPSku) a mám to právě těmi popruhy hodně stažené, aby ta kapsa byla nadoraz k hlavnímu prostoru. Pokud tedy u MULE počítají i tenhle meziprostor do objemu, tak to je pak jiná.

                            0 0
                            • george.n  

                              Fakt to chce videt no. Kamosi ho maj, tak ho docela znam. Ono jako zkus napocitat nekde na MULE 9l. Kdyz tam dam plnej vak, tak mi prijde, ze vnitrek hlavni kapsy ma tak litr maximalne + cca 1 litr v ty mensi. Takze cca 5l uvnitr. Ocenil bych Mule a o 1–2cm vice materialu do hloubky na ty hlavni kapse, aby se tam veslo vice.

                              S tou hadickou, to nasere no.:-) Me prijde nekdy i kratka, kdyz ji vozim v tom Corazonu.

                              0 0
                        • ota  

                          už jsme někde tady řešili, že my tady do Beskyd máme ty batohy nějak větší a věcí víc :) každopádně při tomto malém objemu nepotřebuji nikterak věci nějak mít zorganizované, to řeším u 30, 40 75 ltr. batohů , co máme doma.u takového prcka jako je blowfish mám v nejmenší kapse klíče, v druhé, trochu větší je nářadí(nýtovač, nůž, imbusy), lepení,2 duše a poněženka s doklady(a je plná) v hlavním prostoru mám neprom.cyklobun­du(není ale rozhodně papírová), tu mám na sobě i když se ochladí, dále foťák(malý kompakt) návleky na ruce a nohy, mobil a blikačky ve vnitřní síťce + něco na svačinu.z 85 pro­cent je plno. občas beru ještě něco s delším rukávem,na horách už neriskuju prudké změny počasí.dlouho do jara, klidně do konce května mám např.windstop. tenké rukavice sebou, odjezdy za +30 st.C a pak sjezd 3/4 hod v +3st.C, už nechci. Proto tento batoh.neříkám že nebudou lepší, ale jelikož mám 3litry vody vždy, nic mi nikde nelítá, ani když bundu vytáhnu.Ta vnitřní síťka má něco do sebe

                          0 0
                          • george.n  

                            No ja to myslel spise obecne. Organizacne mi na tom zase tak nezalezi, jen nemam rad u vetsich batohu, kdyz mam vse naspodu a nad tim prazdno. O ty sitce nevim, tak to muze byt good.

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            S velikostí právě ani tak moc problém nemám. Narvaný MULE mám právě jen ve dvou případech, na dovolených v horách (letos se zrovna na jedněch 14 dní chystám do Beskyd, loni třeba Jeseníky + Krušné) nebo na jaře a na podzim, když už je přes ten pěkně, ale ráno a večer ještě zima (třeba když jedem kombinovanou akci vlak + kolo a na vlak se jede ráno před 8, kdy je třeba jen pár st. nad nulou a přitom přes den je pak 20st.). Mám to hlavně menší o to, že nářadí + duši mám v podsedlovce, foťák nevozím nikdy, takže tam mám jenom to obleční (+ v kapse mobil, klíče, peníze, doklady a max. 2–3 tyčinky).

                            Půjdu se na něj v každém případě mrknout. Pokud by při zapnutém zipu držel dobře tvar i ve chvíli když dopiju pití a nebudu tam mít moc věcí, tak bych ho vzal.

                            Už mám tedy jasno, co by byl ideální camel pro mě, ale takový není. Ideální by byl právě Blowfish, kdyby byl ale o malý chlup menší, tedy klidně místo 5,5 a 8,5l prostoru po odečtení vaku by mě stačilo tak 3–4 a 6l. A přitom šířka, výška a konstrukce přesně jako Blowfish/MULE, to je pro mě přesně akorát. Ale jak píšu, pokud při zapnutém zipu při skoro prázdném vaku bude tvar držet slušně, tak pak bude naopak výhoda, že je o něco větší. Přeci jen ojediněle se může hodit i ta plná velikost.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              A když je trošku zima, tak také vozím v rezervě také lecos. Dlouhé rukavice vozím sebou skoro vždy (pokud je to v obdobích a místech, kde to nesleze pod 10st., tak jen dlouhé tenčí, jinak také teplejší s membránou) a třeba vozím sebou mimo léto návleky na boty (ty také ale skoro nic nezaberou).

                              Ale nikdy nevozím v camelu teplejší bundu. Ta je větší a tu mám vždy na sobě a nikdy neberu takovou, aby mě v ní bylo vedro a musel ji celou sundat (ani rukávy jsem nemusel nikdy odepínat). Když má být nad 12st., tak už teplou bundu nevozím vůbec, abych měl skladnější kusy a vezu třeba dva dlouhé dresy, z toho jeden tenký a druhý teplejší a vestičku (když se ochladí a fouká). Díky té vestičce je to hrozně skladné, ta řeší i větší zimu a vítr, i když nevezu bundu s membránou a přitom nezabírá místo téměř žádné.

                              0 0
                              • ota  

                                já to možná blbě napsal, taky mám jen jednu bundu – právě prostor v batohu potřebuju pro ní, protože když jedu hodně přes hodinu do kopce, jde bunda do batohu, a dolů ji oblékám.na biku tedy, protože to jinde než na hory v podstatě nejezdím.Camelb. mám totiž sebou i na silničce, ale to se nesvlékám, protože v horách jsem na ní jen občas:) jak tu budeš v létě na dovolené, dej vědět, určitě se s tebou pár lidí bude chtít projet

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  S tou bundou já to myslel právě tak, že pokud si ji beru, tak vždy tak, abych ji nesundaval právě vůbec a do camelu nemusel dávat.

                                  Jedem od 2.8. do 16.8. a jedem konkrétně sem: www.limba.com/…ekt-detailne?…

                                  Na nějakou společnou vyjížďku by se určitě dalo domluvit.

                                  0 0
            • makki  

              Blowfish jsem včera viděla v atombiku v Dejvicích :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.