• stehlajz

    Zdravím,

    na kole co mám už nějaký pátek jsou kotoučové brzdy ProMax tuším že DSK-700 (http://www.ivelo.cz/…ake-dsk-700/) avšak poslední dobou už vůbec nebrzdí. Pokud brzdím jen jednou, je to spíš jen takové zpomalovadlo a ani s oběma bych si z kopce netroufl. Teď při jarní údržbě mi to už nedalo a prostě se s tím musí něco dělat. Udělal jsem kompletní rozborku. Ošistění pohyblivých částí, opětovné promazání kuličkového mechanismu, líznutí brzdových destiček a řádné očištění kotoučů. Potom řádně seštelovat, avšak výsledek prakticky nulový. Neříkám, že to neni lepší ale prostě pocit bezpečí nulový. Nevím tedy jestli koupit nové destičky (staré sjeté nejsou), kotouče či kompletní třmeny. Je možné, že jsou případně i vytahané lanka? Můžu zmáčnout při jízdě z mírného kopce obě brzdy naplno a stejně ještě kus jedu. Vloni bylo kolo v servisu (vadný střed), kde mi decentně naznačili, jestli se na tom nebojím jezdit, ale že se snažili brzdy seřídit.

    Pokud bych se rozhodl pro nové brzdiče, jaké doporučíte? Navrhnuty mi byly Avid BB5 či BB7. Určitě je třeba mechanické, jelikož a bohužel jsou na kole kombinované voliče rychlostí s brzdovou páčkou (tuším shimano?). A také jsem jen víkendový jezdec, tedy kompletní výměna za hydrauliku by u mne moc velký smysl neměla.

    Díky všem za rady :)

    0 0
    • Vilém  

      Jediny mechaniky ktery za to stoji jsou BB7. Bohuzel vsak za jeden trmen das asi vic nez za par obycejnych hydraulik.

      0 0
      • stehlajz  

        No pomalu o nich snad i začínám uvažovat. Jelikož i jetý slušný hydrauliky s novým řazením vyjdou levněji než samotné BB7 třmeny. Navíc jak říkám, jsem víkendový jezdec a když se dá koupit jetá sada obou třmenů, hadiček a pump do tisíce a za to opravdu nekoupim ani jeden třmen.

        Ještě jedna otázečka. když originální kotouče jsou rovné a v dobrém stavu je možné je ponechat nebo se musí také měnit?

        0 0
        • jIrI___  

          Kotouče můžeš nechat.

          0 0
        • Kalic  

          Nemáš zamaštěný destičky?

          Jinak sadu P+Z základních hydraulik od Shimana (BR-M395 nebo BR-M446) můžeš mít lehce nad litr nový. Brzdí dobře.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.