• A.I.F

    Ahoj, má někdo zkušenost s plovoucími kotouči MAX1 ALUX? Chtěl bych je zkusit, cena je lákavá, ale nerad bych vyhazoval peníze. Budu rád za každou zkušenost. Díky.

    https://www.max1.cz/…KOTOUCE.html#4

    0 0
    • MirosPikos  

      Vozí uživatel Baboon, já vozím možná to samý jen bez nápisu Max1. Koupený na aliexpress. Zatím pohoda, ale lepší službu podle mě odvedou avid centerline.

      0 0
      • A.I.F  

        to asi jo, ale já bych rád zkusil plovoucí a např. Hope stojí skoro dvakrát tolik. Ale zase je to vyzkoušená kvalita. Máš srovnání s jinými značkami? Jaké jezdíš destičky? Jak se to chová?

        0 0
        • MirosPikos  

          Nevím co si od toho slibuješ. Od toho floating. Mám centerline, pak ty IceTech Shimana (ty pořád rovnám). Na centerline nesáhnu, pokud nepřeseknu nějaký klacek. A pak tyhle Max1. Brzdy Shimano SLX (poslední generaci, 2 pístky, organický destičky). Destičky jsem jezdil vždycky sintrovaný. Na velkým kole vozím Shimano ZEE, sintry a kotouče 200 a 180 IceTech. Tam nemám, co bych vytkl brzdnému účinku a dávkovatelnosti. Otázka, jestli za to mohou brzdy, větší přední kotouč (Max1 mám 180/180), kotouč jako takový a pak destičky.

          Na co je třeba dávat pozor jsou ty nýty, na kterých to plave. Přesahují poměrně výrazně tloušťku kotouče. A tak je třeba dávat pozor, aby byl třmen na prostředku. Oba pístky stejně vysunuté. Malé Karpaty jsem nedávno hezky odcinkal, když jsem klopil vpravo :) Doma jsem to srovnal a je ticho po pěšině. Ty nýty škrtaly o tělo třmenu.

          0 0
          • A.I.F  

            mám na kole extra vylehčený (a teď už navíc ojetý) kotouče Ashima, na oko hezký, ale kroutí se jako svině. zlášť přední 180. Prakticky neexistuje aby neškrtaly, když je srovnám tak chvilku klid, ale párkrát zabrzdíš a je to jako předtím. No a někde jsem četl celkem logickou poznámku k plovoucím kotoučům, že díky tomu, že nejsou natvrdo spojeny se středem, je zajištěná dilatace a neměly by se kroutit rozdílem teplot obvodu a středu. To je to co si od toho slibuji. Na druhou stranu mi jeden poměrně zkušený kamarád říkal, že se to při dlouhých sjezdech dokáže zkroutit stejně. Já nejezdím žádný extrém, ale i v mém okolí jsou sjezdy na kterých jsem upekl destičky. Tak bych rád něco co bude brzdit a nebude to dělat kravál. A jezdím taky sintrované.

            0 0
            • Nutribird  

              Vozil jsem Max 1 Evo, dle mého lepší než Shimano ICE, vydrží rozhodně. Brzdili dobře, jen dle známého žrali desky.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.