Brýle - jeden nosník vypadl, můžu je vyhodit

22 nepřečtených
  • d

    1.

    Včera jsem ztratil (pokolikáté už) na vyjížďce jeden nosník z brýlí, zacházel jsem s nimi (Shimano zenith) šetrně! Předpokládám, že náhradní nikde neseženu, takže brýle můžu vyhodit nebo ne? Příště nosník hned přilepím vteřinovým lepidlem.

    2.

    Poohlížím se po brýlích, která jsou protizamlžovací a photochromatická (na slunci ztmavnou, v lese zesvětlaj), např. Náhradní zorníky nepotřebuju, hlavně ne ty žluté nebo silně tmavé. Cena max. do 1.500,–, protože stejně za chvíli ztratím nosník, viz. bod 1. Jaké máte zkušenosti s těmito dvěmi vlastnostmi?

    Děkan.

    0 0
    • slavekRM  

      Používám Specialized Divide a Uvex Active. Oboje by měly splňovat tvoje požadavky. Cenově jen nepatrně (50kč) překročily tvoji cenovou hladinu. Těžko říct, které jsou lepší, ale raději používám Spešly.

      0 0
    • quidos  

      zkus se zeptat u dodavatele, nebo prodejce. Já mám brýle COXX, asi za pět stovek, zlomila se mi nožička a nosníky pot úplně rozleptal. Velice ochotní, nožičku i nosníky mi poslali jen za poštovné nové.

      0 0
    • d  

      Jen pro vaši informaci: Kontaktoval jsem „Paul Lange“, poměrně rychle mi odpověděli, cituji z odpověďi:

      „Stejně jako u většiny jiných výrobců brýlí existuje možnost zajištění náhradních dílů a částí výrobků i u značky SHIMANO. Jinou otázkou už je rentabilita tohoto kroku, kdy zejména u japonských výrobců jsou ceny náhradních dílů velice blízké cenám kompletního výrobku a proto i v případě příslušenství zn. SHIMANO (brýle, obuv atd.) je tato možnost téměř nevyužívána.

      Pokud byste měl o tuto službu zájem přes její vyšší finanční náročnost, navštivte prosím SSC obchodníka (seznam na našem webu), zadejte mu závaznou objednávku na tento díl (počítejte se zálohou) a zhruba 1 až 2 měsíce trvá realizace objednávky“.

      Co dodat, zkrátka taková je praxe a je třeba se podle toho zařídit. Třeba i tak, že si člověk bude dávat na určité věci větší pozor.

      0 0
      • jIrI___  

        Nj, doba spotřební :-/

        0 0
      • pepino  

        Jak jsem jinde psal, „odešly“ mi gumový nožičky z Rudy Project, náhradní asi budou mastný, objevil jsem kopie R2 Hawk, tak uvidím, za kolik by byly.

        0 0
        • novcze  

          kupoval jsem náhradní gumový nosníky a konce nožiček k Rudy Project Kerosene a mastný to ani nebylo, protože jsem koupil od každýho hned dvoje … přece jen pot je sviňa, občas si připadám, že jsem jak vetřelec akorát místo krve je to u mě pot, šrouby mi pod rukama reznou, guma se rozpouští :)))

          0 0
          • pepino  

            Já si nechal teď udělat dioptr brojle u Zennioptical a už bych za RP 3500 nedal, tady můžu mít za 900 zatmavovací:)

            0 0
            • Life will kill you  

              zatmavovaci brejle musi byt hodne prakticky v podvecer na silnici… to leda tak dva mesice pres leto nebo pokud planujes byt v pet odpoledne doma a nevyrazit pred 8 rano.

              0 0
              • pepino  

                Některý lidi tady v nich jezdí, tak se jich zeptej, já s tím praktickou zkušenost nemám, ty zřejmě taky ne.

                0 0
                • Ricci  

                  Nie je nad gelove sosovky v ociach,kto ich znesie,ten ma perfektne riesenie…

                  0 0
    • Loner  

      já to vybrušuju ze špuntu od vína a vlepuju – nafurt.

      0 0
    • Life will kill you  

      jedinej antifog co skutecne funguje, tak u plne helmy maji motorkari dvojty plexi. jinak stejne skoncis u toho, ze budes matlat nejaky plexi s folii jeste antifogem a stejne se bude obcas mlzit.

      0 0
      • Ricci  

        Ja som za svoj zivot este fungujuci antifog na brylach nezazil a to som ich vystriedal pekne mnozstvo…

        0 0
        • prvniodkonce  

          Posledni 2 roky se mi bryle mlzi jen vyjimecne (max. 10× do roka jen v zime) a jenom na nekolik vterin. ale to je zrejme proto, ze jsem sampon a snob :)

          0 0
          • Ricci  

            Asi sa poriadne nepotis,stastny clovek :-)

            0 0
            • prvniodkonce  

              nEe, v tom to nebude. pred dvema lety se mi vsechno mlzilo i v léte. ted mam akorat problém s tim, jak mi pot tece na bryle, ale mlzeni je minulost. akorat tady na foru je vetsinovy názor na oakley, ze jsou nefunkcni a stejné jako bryle za 3 stovky :)

              0 0
              • Ricci  

                Aha, tak to je cena za nemlzenie :-)

                0 0
                • prvniodkonce  

                  ono po prepocitani nákladu se mi to vyplatilo. nez kupovat 3× rocne bryle za 500,–, tak je lepsi koupit jedny za vic na nekolik let. ale je pravda, ze se to vyplati jen tomu, kdo levné bryle hodne rasoval, a to já jsem.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.