• W.Muchov

    Ahoj, scháním nové brýle a v místním obchodě jsem se díval na brýle značky 3F. Na konkrétní model jsem se zapoměl zeptat, ale byly fotochromatické a měly polarizovaná skla. Cena byla 1190. Má někdo zkušenosti s brýlemi této značky. Docela mě láká to vyzkoušet, ale nikdy jsem o této značce neslyšel. Předem děkuji za všechny odpovědi.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Má je manželka na silnici, konkrétně model 3F 1226 polarized & photochromic. Vyhovuje jí teplý tón zabarvení, jsou kategorie 3, tedy tmavé, po dobarvení jsou pak velmi tmavé. Za podmračených dnů jezdí v jiných oranžových nebo čirých, 3F má místo zrcadlovek do jasného počasí.

      Syn má polarizační 3F 1270 za stejným účelem, taktéž spokojenost. Myslím, že máme i nějaké jejich lyžařské brýle, ale nechce se mi je hledat.

      0 0
      • W.Muchov  

        četl jsem že polarizované skla, zkreslují vnímání okolí(louže a tak) má stím manželka nebo syn negativní zkušenosti ?

        0 0
        • DaD  

          http://www.3fvision.com/…ii-1226–1561

          tyto jsem vozil asi dva roky a nic takového jsem nikdy nepozoroval.Dostal jsem k nim pevný obal ,pytlík a bohužel nepoužitelná čirá skla.Je to opravdu mazec,ale normálně v nich vidím vlastní oči!! Navíc když jede svítící auto,tak jsou v nich vidět zelené odlesky.Že prý to budou řešit,tak uvidím.

          Po asi dvou letech každodenního používání se mi zcela rozpadli(vinou potu)gumové náušníky.Taky gumová opěrka nosu to nepřežila a proměnila se doslova v měkké lepivé bláto.Jedna očnice ne moc dobře držela v obroučče a hrozilo vypadnutí.

          Na druhou stranu mi perfektně seděli a zatmavování fungovalo bezvadně.Koukání přes ně bylo opravdu příjemné,ale už bych do nich znovu asi nešel s ohledem na výše zmíněné negativa.Je ale možné,že už tyto nedostatky odstanili a pak bych je doporučil.

          0 0
        • vitan  

          za ty prachy to vyzkoušej. Poměr cena/výkon mají dobrý

          0 0
        • kbronislav  

          Je to tak,polarizace to vnímaní vodorovně lesknoucích ploch je trošku jiné(to co se leskne v reálu se s brýlemi najednou neleskne)ale po krátkém zvyknutí to jde brát jako výhodu.Jinak s brýlemi 3F mám zatím jen kladnou zkušenost.

          0 0
        • Smazaný účet  

          presneji receno polarizacni bryle jsou polarizacni prave proto, aby tlumily odlesky od nekovovych horizontalnich povrchu…mluvit o tomhle jevu jako o nevyhode je podobne, jako stezovat si ze cednik proteka…

          0 0
          • alinceb  

            +1 Polarizace je super věc. Už cca. 10 let nenosím na běžné použití a řízení nic jiného.

            EDIT: K tématu – v současné době mám dvoje brýle od 3F. Jedny náhradní polarizační do auta a jedny na kolo (bez polarizace i fotochromu).

            Polarizační i fotochromy máme ale v rodině a jsou v pohodě.

            0 0
          • W.Muchov  

            konkrétně to bylo tady na BF, někteří uživatelé brečeli že v brejlích s polarizovanejma sklama nepoznaj mokrej kořen a nevšimnou si kaluže, tak nevím

            0 0
            • Smazaný účet  

              :DDDD genialni:DDDD

              0 0
            • jIrI___  

              Je tak. Chvilku jsem vozil celkem drahé Polaroidy a to zkreslení vlhkého terénu bylo větší, než by se mi líbilo. Tak putovaly do auta, tam poslouží podstatně líp :-)

              0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Ne, ani já nemám negativní zkušenost (R2 Cheetah polarized) – je to trošku o zvyku, ale konkrétně třeba při jízdě po zastíněné a rozbité lesní asfaltce vidím lépe nerovnosti na povrchu. Také když je mokro, snad nejlepší jsou na vlhké silnici, kdy teprve vidím, po čem vlastně kodrcám. Protože vidím stále ještě stereoskopicky a na kole se poloha hlavy neustále mění, občas to dělá zajímavé perleťové efekty.

          Ve srovnání s fotografickými polarfiltry jsou brýle celkem slabota, ale shledávám v tom i jistý účel – tedy nerozhodit úplně normální vnímání.

          • Ještě bych trochu upravil definici – tlumí odlesky od nekovových ploch, jestli svislých nebo vodorovných záleží na pootočení filtru a úhlu odrazu/poloze zdroje.
          0 0
    • retros1  

      Ahoj cyklisté, přidám se k úvodnímu tématu. Taky si chci koupit nové brýle a na fóru se hodně píše o těchto fotochromatických sklech a na webu jsem taky narazil na 3F, za rozumnou cenu (nechci dávat víc než 1500). Hodně lidí řeší přechod mezi černou a čirou při vjezdu do lesa, ale já jezdim na silničce, takže bych tu rychlost přechodu zas tak nehrotil. Myslíte si tedy že 3F je dobrej kup? Po designový stránce se mi hodně líbí.

      0 0
      • Datel Stepní  

        Koupil jsem je letos, zatím na silničce 3000 km s naprostou spokojeností. Není to nic pro měřiče rychlosti přeměny, ale myslím, že to není účel, aby se během sekundy zatmavily a naopak. Kupoval jsem si vždy brýle lehce zatmavené, nechtěl jsem mít vícero brýlí. Jako alternativa této volby je to skvělé. Nesmíš ale čekat, že ve stínu budou úplně čiré a na slunci tmavé jako nejtmavší sluneční.

        Myslím, že mám tento model

        http://www.3fvision.com/…ii-1227–1571

        0 0
        • retros1  

          Tak jsem včera dostal poštou moje brýle. Fotochromický, polarizovaný, vypadají krásně a co jsem tak nosil tak dobrej pocit. Klidně ještě napíšu až budu mít nějakou tu vyjížďku za sebou. Navíc jsem k nim v jednom e-shopu dostal dárek – 3F brýle sluneční, sportovního tvaru, ty jsou taky super

          0 0
    • Jenda  

      mam tyhle http://www.3fvision.cz/…ic-1162–1521 mohly by neztmavene byt o neco svetlejsi ale da se, pres zimu tam stejne davam ciry skla. Jeste mam stejnej tvar obrousek ale obys tmavy skla do auta a taky v pohode. Brejle zatim drzi, sedimi dobre a zkresleni mi prijde minimalni. Nicmene jsem pomerne nenarocnej uzivatel. Velky plus vidim v placatejch nozickach – v lyzarsky helme nebo integrale me netlaci za usima.

      0 0
    • mikedusty  

      Nevím konkrétní model, ale jedny fotochromatický mám. Jsem s nima spokojený.

      0 0
    • Ossis  

      A co je to vlastně za výrobce?

      0 0
    • KubaC  

      Polaroidy nejsou špatné. Jezdím v nich už dlouho. Dokonce jako plátce DPH jsem si je odepsal z daní jako ochrannou pomůcku :D

      0 0
    •  

      docela by mě zajímal tenhle model jestli nemá někdo zkušenost http://www.3fvision.cz/…ii-1473-3141

      0 0
      • mrozu  

        Se skly ne, ale obroučky mám stejné a tu měkčenou gumu na nich mám solidně rozleptanou od potu.

        0 0
        •  

          Za jak dlouho je to na ní vidět?

          0 0
          • mrozu  

            Koncovky obrouček u těch čtvercových otvorů jsou komplet z gumy, ty slezly tak za 2 měsíce, teď brýle končí poměrně ostrými plastovými pahýly. Nemít je zadarmo ze závodů, jdu je reklamovat.

            0 0
            •  

              tak uvidíme jak vydrží mě, zítra mě mají přijít, otázka zdali se to dá reklamovat

              0 0
              • mrozu  

                Záleží, jak agresivní máš pot, mně se po čase loupou snad každé brýle, možná i že ta černá guma bude odolnější než moje bílá. Zbytek brýlí ale v pohodě, dobrá a odolná skla a i po spoustě výměn pořád dobře drží v obroučkách.

                0 0
                • mr.ricardo  

                  Driv nebo pozdeji zmeknou asi vsechny, at je pravidelne myjes nebo ne, zalezi na agresivite potu. Ted jsem si vsiml, ze se mi po trech sezonach zacina rozpadat nosnik a postranice na Salice, a to vetsinou po prijezdu vlezu do sprchy i s helmou a brejlema.

                  0 0
              •  

                tak dneska 30 km s novejma brejlema od 3F a velká spokojenost jak se zpracováním a komfortním usazením na obličeji, mohu potvrdit http://cykl.cz/…-volcanic-ii

                0 0
            • doubleingram  

              Ty konce nožiček mi slezly taky dost rychle ale nedřou takže neřeším, nosník zatím ok, mám náhradní, po kole je celé myju. Skla dobrý ale některý mokrý povrchy vypadají divně, až se někdy přistihnu, jak pozoruju, co že to přede mnou je :) odolnost skel proti poškrábání není extra ale za ty peníze dobrý. Sedí ok

              0 0
              • James.Sniper  

                Mám skoro ty samé, 3F model 1163 a po 4 letech jsou nožičky OK. Problém mám ale se skly. Z obou stran je na sklech nalepená nějaká fólie (fotochromatická?), která se mi po 2 letech začala kompletně rozpadat. Na krajích to je možná vlivem potu, ale pak mám fleky na celé ploše skel. Uvažuji jestli koupit ty samé nebo raději hledat u jiného výrobce…

                0 0
              • kyl  

                Tak třeba mokré lesklé blatíčko,tam je to s polarizačníma hrůza,vůbec nevíš po čem jedeš.

                0 0
      •  

        jinak jsem je našel za slušný peníz z dopravou zdarma http://www.ferrino.cz/…nic-ii-1473/?…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.