Brno - vaše trasy absolvované na gravelu

11 nepřečtených
  • cakajik

    Ahojte, pár dní nazpět jsem si pořídil gravel bike – základní model od Specializedu Diverge E5 sport. Neposdíleli byste prosím Vaše trasy kolem Brna, které jezdíte na gravelu, pro inspiraci? Díky za trasy

    0 0
    • orm  

      Jdi na mapy.cz a naplanuj si cestu po cykloturistickych trasach, ruzova barva, a mas presne teren na gravel. mapy.cz ti to pres ne planuji defaultne kdyz vyberes kolo. Kolem Adamova je hodne pojmenovanych lesnich cest, ktere spravuje lesni podnik. Ty jsou take dobre.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Můžeš mrknout ke mně na Stravu. Jezdím spíš lesní a turistický cesty+přiblížení a spojovačky po asfaltu, žádný enduro a těžko sjízdný cesty. Jezdím to teda na HT, ale podle mě to dáš i na gravelu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Většinou, kdo si pořizuje gravel, ví na co si ho pořizuje. Tu mezní hodnotu, jaký terén na gavelu ještě ano a jaký ne, má každý posunutou jinak.

      0 0
      • orm  

        Zacit muze na cykloturistickych trasach. Ty jsou, podle me, pro gravel nejlepsi, protoze jsou sjizdne nahoru i dolu. Lidi co to znaci to znaci pro turistiku, coz jsou i trekova kola, coz je gravel, a vedi co delaji. Jezdit se daji i turisticke, ale tam nemas jistotu, ze to vzdy projedes.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jak kde, někde to je pěkná vražda. Třeba tento úsek je taky cyklotrasa a nikoho na gravelu bych tam neposlal, obzvlášť směrem nahoru.

          0 0
          • orm  

            Mas pravdu, toto neni idealni, ale jel jsem to uz na zimaku s prevodem 42–32 :-). Vetsinou to ale plati. Gravel + garmin + mapy.cz mne otevrely uplne nove obzory cyklistiky kolem Brna. Na mapy.cz naklikam par bodu, necham si to spojit a pak podle toho jedu. To co mapy.cz povazuji za trasu pro mtb je zatim z me zkusenosti presne cesta pro gravel.

            0 0
          • TheJD  

            Smerem dolu jsem to jel a uplne v pohode. 40 mm plaste. Nahoru to je zcela urcite bez problemu jetelne s 34/32 prevodem. Btw nahoru se v rozbitem jede lip nez dolu na gravelu.

            0 0
    • mira90  

      Taková lesní cesta Šumbera nad Bílovicemi je úplně nejvíc moc super :-) Jen si člověk musí nahoru vyjet. A u těch map.cz zase opatrně a nevěřit jim bezmezně. Protože tě to klidně pošle na S. K. Neumanna také z Bílovic. A pak třeba dolů po žluté. Na tu žlutou by to chtělo nějaký sjezďák a na Neumanna motor…

      Z mé zkušenosti ovšem na severovýchod od Brna je to gravelistů ráj.

      0 0
      • mira90  

        Teď jsem se vrátil z Bobravy a ve směru z Radostic je to zábava. Jak na chillax projížďku, tak do toho můžeš pořádně šlapat, trasa není moc záludná, víceméně dolů a po ‚gravel‘ povrchu to můžeš vzít prakticky až do Rajhradu. Tam ale zábava končí, protože se musíš dostat do Brna, a přes ten Severák máš záhy chuť hodit kolo do přilehlého pole a začít usilovně plakat :-D

        0 0
    • Smazaný účet  

      Potkal jsem už několikrát v brnisku hustýho gravelistu s megaširokýma rozpláclýma beranama, někdo zdejší? :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.