• jonys

    Takže konečně je to aktuální,zakládám „sněžný rozcestník“ pro Brno a okolí,kde by se shromažďovaly a pravidelně aktualizovaly tipy na dobré zimní vyjížďky na sněhu.Nejlépe i jak se vyhnout posoleným silnicím a zledovatělým cestám po autech. Po dnešním slunečném odpoledni hlásím,že medlánecké letiště je v poho,krom ledovky na panelce a cestě do Řeček.Cesta pod Babou kolem potůčku do Jinačovic je jetelná,ale dost dřina.Na Babu nedoporučuju,zatím prošlo málo pěšáků a v takovým hlubočáku se takový kopce nedaj-já teda přiznávám i nevyjetí od portůčku k letišti :-)

    0 0
    • Blade  

      Ale zato od letiště k potůčku dolů…parádní jízda :-) Babu sem celou neprojížděl, ale tam kde sem byl, jsou koleje od traktoru a mezi nima vyšlapaný od pěšáků a je celkem dost vopruz v tom jezdit…ale tam kde se dá vjet na kraj cesty do prašanu to jde. Jinak docela pěknej okruh teď je z Medlának po úbočí Baby do Kuřimi, odtud do Jinačovic, kolem potoka pod Mniší horu a z5 do Medlánek. A pokud si dá někdo tu práci s výjezdem na Babu, pak mu odměnou budiž sjezd po žluté dolů do Kuřimi..prašanem přímo dolů, fakt paráda. Slítl sem jen dvakrát, ale jako do peřin :-)

      0 0
    • pepek  

      Tož Říčky taky celkem dobrý, jel jsem z Obřan do Bílovic a po cestě nahoru, ale orlíci by to určítě dali aji po zelené až nahoru. Každopádně zelená směrem dolů byla paráda, dalo se to pustit rychleji, než v letě na suchu. Z Říček se dalo až do Ochoza. Magistrála z Ochoza na Klajdu taky celkem dobrý, ale běžkaři nechtěli moc uhýbat a tvářili se blbě, i když jsem vždycky poděkoval. Celkově se to bořilo víc, než fčera a nakonec se udělala zima, tak jsem to zabalil.

      0 0
      • pepek  

        Teda myslel jsem : po žluté a pak po zelené nahoru. Po zelené a pak po žluté dolů.

        0 0
    • jonys  

      Tak dneska už to bylo dost hustý.Hluboký,měk­ký,mokrý,těžký…Vzhle­dem k očekávané oblevě to asi nebude zítra aktuální,ale doporučuji cestu od Šuláka nad Rozdrojovice(byl by to i solidní sjezdík),nedo­poručuji modrou na Trnůvku(jsem si to chtěl zkrátit,ochotná pejskařka poradila,ale i tak jsem kus tlačil a pak se na cestě modlil,abych se udržel uprostřed-mezi na bahno vyjetejma kolejema od lesotraktorů)­.Bezvadnej byl sjezdík z kopce nad Trnůvkou dolů k dubu(buku?)a pro velký úspěch i pokračování po neznačené lesácké k voj.střelnici u Knínic.Modrá z Knínic na Jinačovice to kus šlo,ale pak do Jinačovic tou neznačenou po poli(neuhnout s modrou doprava)byl porod!Asi 21 high-siderů a 16 vážných smyků-bez pádu! a ve finále boření nafoukanýma jazykama…No a „potůčková“ k letišti-viz pátek.

      0 0
    • koňák  

      Dneska uz to fakt nebylo nic moc, ale nekde se dalo. Jel sem z horniho bystrce lesem skoro na pristav, pak tou asfaltkou s retarderama nahoru az k risande, a na tom rozcseti sem se dal to cestou, kterou vyjedete u obory. Celou dobu pohoda, tlacil sem jen 20m. Pak kousek po silnici k mostu pod hradem, to byla bida, hodne mokry. Z mostu potom po druhym brehu (smer hraz) to bylo krapet pikantnejsi, ale jak prekonate ty stezky, tak ten asfalt uz je v klidu, jen se to trosku bori.

      0 0
      • jonys  

        Sem se na ty skály kolem prýglu šteloval,ale pak jsem radši vydřel tu Trnůvku… Na tu Oboru to jelo dobře?

        0 0
    • RomanH  

      Jak Vam zavidim. Ja jsem na kole ujel 500 metru na konec vesnice, tam bylo nafoukaneho snehu po pas a vubec se to nedalo. Na druhou stranu to stejne. Jeste ze mam bezky.

      0 0
      • jonys  

        Kdybys mě viděl na tom Jinačovickým poli,tak by tě závist přešla!Sem měl skoro na krajíčku :-) Cesta zafoukaná nad kotouče a sfoukaný pole zase měkký blato.Vichr jako prase,camel prázdnej,…

        0 0
        • pepek  

          No to si musíš umět vybrat trať. :-)

          0 0
          • jonys  

            …a proto jsem tohle vlákno založil,aby mě je ti chytřejší soudruzi prozradili :-)

            0 0
            • pepek  

              Tak, tak, chytří soudruzi radí: jezdi tam, kde předtím prošlo minimálně 30 turistů+důchodců a projelo tak 10 – 20 běžkařů. Někdy pomůže i traktor s radlicí- z toho vyplývají vhodné trasy: Obřany-Bélovice-Soběšice, Útěchov, Vranov. Mar. údolí, Říčky, Ochoz. Případně růtné trasy: Útěchov – Adamov.

              0 0
              • jonys  

                No,to není zcela přesné…třeba v pátek se nejlíp jelo prašanem.Po ušlapaný to drncalo a ve stopě to klouzalo a bořilo. Ty trasy koem Soběšic,Útěcho­va,…jsou super.Mám nevýhodu,že se tam musím proklestit přes zasolený Medlánecký a Řečkovický silnice :-(

                0 0
                • pepek  

                  Jízda v pátek-co to je? (taky bych chtěl jezdit v pátek)

                  0 0
                  • jonys  

                    Tak jako sorry…když projdu tvoje nedávné příspěvky,tak to je vždycky:středa,15­.36-právě jsem přijel z…pátek,16.06-dneska jsem objevil…:-) No tak se zadařilo,no!Snad to naše národní hospodářství nepoloží :-) Přeješ mi to,ne?!Vždyť bylo tak hezky…

                    0 0
                    • pepek  

                      No to bylo před vánocemi, to byla dovča. Teď už nemůžu, ani kdyby bylo + 25 stupňů :-(

                      0 0
                    • pepek  

                      JO a to ježdění Ti nepřeju, tak jako těm desítkám bikerů-studentů, které pravidelně potkávám na jaře, v létě a na podzim dopoledne kolem Adamova, Soběšic a Vranova , zatímco já musím to hospodářství držet nad vodou.

                      0 0
                      • jonys  

                        Tak to je ošklivý!Takhle upadnout v tvoji nemilost…asi budu plakat :-) Hele,a jak to,že je tam potkáváš,když musíš držet hospodářství?Děláš v lese?

                        0 0
    • jonys  

      Oživuji vlákno a avizuji,že Pepkova oblíbená Holedná je i teď na MTB sjízdná,protože trasy jsou tam protažený na povrch vhodný jak na skating na běhnách,tak na kolo (i bez hřebů).Jinak je teda všude fakt lépe na prkýnkách,jak už jsme řešili jinde,dokud to Roman nezamknul :-)

      0 0
      • pepek  

        „moje“ Holedná nésó ty asfalty, ty, ty. . . . . Jonysu!

        0 0
      • Splinter  

        on potřeboval zdůraznit ten telefon :)

        0 0
        • RomanH  

          :-) kdo ma furt odbihat k pecce

          0 0
          • pepek  

            Nemáš náhodou smlouvu na nějakou tu „drahou“ linku, že ne?

            0 0
            • RomanH  

              pevnou mam za 500, u toho router s wifi. Bohuzel nic lepsiho nez pevnou od o2 tu nevymyslim.

              0 0
              • pepek  

                Ne, myslel jsem nějakou takovou za 60,–/minutu. Napadlo mi to, když jsi to tak náhle utnul. Vzhledem k tomu, že průměrná vyjížďka má 200 příspěvků – tak to máme 200 hovorů á 120Kč = 24000, když se šábneš s telekomem fifty-fifty, tak je to 12000 každej čtvrtek. Za 4 měsíce máš na novou Husqvarnu. :-)

                0 0
    • Excel  

      Taková historie na mě dýchla…2007…to jsme byli ještě mladí harantí :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.