• Palba

    Zdravim, mam takovej zajimavej problem. Pouhou vymenou vypletu me zacne cca po 30 minutach na horaku bolet zada a chodidla, pokud jedu treba po kamenite ceste – ale zadny extrem. Kdyz hodim druhy vyplety tak naprosto vpohode, bez zadnych problemu.

    Uvedu tedy o jake vyplety jde a reknete me co bych mel skusit vymenit, co muze byt pricinou tvrdosti ci nepohodlnosti v take mire, ze to privodi bolest cloveka.

    Pri jizde se ten bezproblemovy vyplet jakoby pohoupne a krasne zehli nerovnosti, naopak ten bolestivej vyplet odhali i slunecko sedmitecne na asvalte.

    Vliv plastu, dusi a rychloupinaku vylucuji, protoze to vse jsem skusil prohodit!!!

    bolestivy vyplet: mavic 717 mextal 32 der, DT 1.8 champion draty, naba fire cannondale zadek, 340 DT swish predek. najeto cca 1000km

    pohodovy vyplet: ritchey pro 32 der, 1.6 ritchey draty, naba shimano deore predek i zadek. najeto cca 10000km

    Nejak se me nechce zas vyplitat kola, nejde s tim neco posolichat, jakoze povolit vyplety, nebo tak neco? Nejak si nedovedu vysvetlit co by mohlo mit takovej zasadni vliv na jizdu v normalnim terenu na polnich cestach.

    0 0
    • Daf  

      Snizovat tuhost vyplenu mi neprijde jako dobra cesta. Zkus snizit tlak v pneu. Nebo kup dostatecne siroke (vysoke), aby na nizky tlak sly hustit.

      0 0
    • šlapatko  

      Laborovat s pneu. bude správná volba.V těch výpletech by neměl být žádný zásadní rozdíl.Výplety Ritchey mají tenčí dráty proto (nejspíš) lépe tlumí.Jezdil jsem dráty DT champion 2,nyní jezdím revolution 2–1,5–2 a nějaký rozdíl tam opravdu je.Poznal jsem ho hned po předělání výpletů.Dneska bych to už nepoznal:-)

      0 0
    • pavlix  

      Taky jsem to poznal kdyz jsem nasadil jina kola, ale zada nebolela, bylo jen poznat, ze jsou o hodne tvrdsi. Asi bych to resil tema plastema, cim jinym ? (a vidlu, popr tlumic mas odemknuty ? :-)

      0 0
      • Palba  

        Ono plaste sice tlumi, ale ten rozdil je opravdu velikej a tudy cesta nevede… zkousel jsem uz asi 5 druhu plastu od 1.95 az po 2.1, zkousel jsem 3 ruzny vyrobce, ale furt tvrdy a nepihodlny.

        Ale zhodneme se na tom, ze za to muzou nejspis draty? rafek ani naba tlumit nic nemuzeou doufam o).

        nevim jestli se me podari sehnat odzkousene ritchey 1.6 draty, takze kdo mate DT revolution 1.5 dejte me vedet pocity, jak se na nich jezdi? Tlumeni nerovnosti je pro me prvorade.

        Jinac mam 70kg.

         
        0 0
        • chodec  

          1.9 a 2.1 pláště jsou furt galusky – pokud řešíš pohodlí, tak začni na 2.25 a vejš a hlavně jde o foukání – aby guma pěkně brala vibrace, tak tak maximálně 30 psíků. (2 bary nebo co je to druhé). Je to na dolní hranici povoleného u těch plášťů, ale specielně s tvou váhou by to neměl být problém – já tu samou kombinaci jezdím se 100 kg a nemám problém s cvakáním ani ničím podobným.

          Jina pokud to dělá, jak píšeš, tak to opravdu ničím než tvrdostí kol a tedy jejich schopností pohltit vibrace nebude. Sahat na vejplet je IMHO nesmysl – cesta vede přes ty pláště – pokud jak píšeš to nestačilo, tak si zatím jen nezvolil správnou kombinaci tlaku/pláště. 

          0 0
          • MlokCZ  

            To fakt nemáš problémy při 30psi a 100kg? Také vozím nízké tlaky a občas při 70kg i pod minimální povolný tlak 30psi (vozím 25psi, sem tam ojediněle jsem měl i 20psi). A pláště vozíme objemově stejné, tedy 2,25 Schwalbe.

            Jsem loni zrušil zadní kolo při mojich 70kg a 35psi. Ale je fakt, že v tomhle případě za to huštění opravdu nemohlo.

            Pokud hustím 25/30psi (přední/zadní) a nebo vyjímečně méně, tak si už dávám pozor, protože tady už i při mojí váze se cvaknout dá. Při tvojí váze bych ale asi cvakal dost často.

            No asi jezdím jak prase a ty ne :-)

            0 0
            • Archer  

              Nasad bezdusaki a klidne muzes vozit i 20psi ;)

              0 0
              • MlokCZ  

                No jo, pořád nevim jak to nechám. Asi nechám duše dokud nebudou nějaké defekty. Bezdušáky nejsou k mání jaké bych chtěl a NoTubes se mi pořád nechce nandavat, když nejsou defekty (jen jsem zase testnul, jestli by to na těch ráfcích nešlo nafoukat jen tak (myslím bez mydlení a dalších pomocných metod) a to nešlo a na víc jsem zatím hrozně línej :-) Bez defektů není motivace :-) A stále prodlužuju počet km bez defektu, už mám na Albert/SS dost přes 3tis. km.

                0 0
            • Archer  

              Mimochodem, co tvuj Crossmax ST, uz dorazil? A co tlumic?

              0 0
              • MlokCZ  

                Tlumič jsem ještě neposlal do Anglie, teď čekám na vidlici od Milana na druhé kolo, abych mohl jezdit. STčka už mám přes týden doma, ale ještě nenandal (to je také na to druhé kolo, kde nemám vidlici, takže až vše najednou). Tlumič odejde až se vrátí vidlice. S nimi už jsem takhle domluvený.

                0 0
      • šlapatko  

        No já jsem takový dinosaurus.Moc pohodlí od kola nečekám.Jezdím HT,vidla RS reba a stále zamklá.Budu pořizovat pevnou vidlici.Jinak pláště vozím 2,1,zadek na 40psi,předek 30 psi.Při váze 90kg.

        0 0
    • pepek  

      Měl jsem to taky, dokonce se stejným výpletem, akorát jsem při vyplétání mechanika požádal, aby to co nejvíc napnul – a pak sem to kolo nemohl poznat, jak to bylo tvrdý .

      0 0
      • Palba  

        jakoze si jeden vyplet poradne utah a bylo to znat na pohodli a zehleni nerovnosti? takze mam skusit povolit vyplety? Ja si doted myslel a myslim, ze vyplet kdyz se povoli, tak vigla akorat vic do boku ne?

        0 0
        • pepek  

          Mně se právě povoloval, tak sem to zanesl mechanikovi a požádal ho, ať to utáhne co nejvíc- a pak sem to kolo nepoznal. Tlaky, gumy atd. vylučuji, bylo to 100% tím utažením. (a to byly obyč nerez dráty.)

          Na řeči mlaďochů, (kteří mají ještě nový záda) že to nemůžeš poznat, se vykašli. ( Moje záda poznají i 0,2 baru v gumě navíc)

          0 0
    • šlapatko  

      Výplet bych nechal jak je.Málodotažený výplet se rychle rozcentruje.Naopak u přetaženého mohou praskat dráty.

      0 0
      • Palba  

        No jelikoz na tech kolech stejne nejezdim, tak se asi zhodnem na tom, ze mam skusit povolit vyplet a kdyz to nepomuze vymenit draty zejo? Jestli se me to rozcentruje je me fuk, lepsi skusit kdy se rozcentruji nez aby lezely v pokojiku za skrini.

        ( zhrnu ze plaste, tlak v nich apod… nic nepomohlo k reseni problemu)

        0 0
    • Archer  

      Jake plaste si zkusel, a na jaky tlak foukas?

      0 0
    • šlapatko  

      Skusit se dá ledasco.Ten výplet může být přetažený.Jde o to kdo ty kola zaplétal.Ideální je zapletání na penziometru(snad jsem to dobře pojmenoval).Skus mrknout na dráty Sapim,taky tam majínějaké tenké dráty.Pošli maila na www.bottico .cz.Myslím že zaplétají kola i na drátech ritchey.Je škoda nechat nové výplety válet se v koutě.

      0 0
    • filipes  

      Vidis, me vyplet 4.1d (= 717) s 2.0 championama neprisel nijak tuhy a mechanik uz ho nechtel vic utahovat, ze prej bych to znicil. Tuhy vyplet je OK pokud neskaces a neprasis tezky teren, pohodli bych dohanel plastema a kolem (sedlovka, sedlo, vidle + riditka).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.