• jIrI___

    Jelikož dost lidi odsud jezdí na kole i v zimě, tak mě napadlo jen ze zajímavosti udělat anketu, kdo co mívá obuté na nohách. Včera jsem se byl poprvé v zimě zkusit na chvilku projet a peklo. Měl jsem klasické letní tretry + neoprenové návleky a po hodině jsem měl při teplotách kolem –4°C zmrzlé prsty, takže tudy cesta nevede :). Co míváte obuté?

    Anketa: Mívám obuté...

    23x
    40%
    0 0
    • jecnak  

      Zimni goretexove tretry + vlneny ponozky = na silnici tak 2h bez mrznuti prstu pri –4C, v terenu dam klidne cely den.

      0 0
    • nooski  

      Na silnici a do lehkého prašanu zimní tretry. Do mokrého marasu a hlubokého sněhu s potřebou časté chůze jsou lepší platformy a pohory.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nebuď línej si přečíst vlákna o zimních tretrách.

      0 0
    • MichaelSimek  

      letni tretry + 10 let stary tlusty neoprenovy navleky, 2h to vydrzi pak to zacne odspodu prochladaat, ale staci zamakat do kopca nebo hejbat casto prostama a prohreju se zase

      0 0
    • Atilla  

      Shimano AM-41 + teplejší ponožky 3hod v –8 v klidu, ale občas do kopce nosíme, takže se zahřeji.

      0 0
    • MirosPikos  

      Záleží kudy člověk jezdí. Pokud nebude slézat z kola, tak stačí bohatě letní tretry a pořádný návleky + termoizolační vložka a dostatek místa v botě. Ale kdo ví, že nebude muset z pedálů, že?

      Pokud bude slézat z kola, tak rozhodně zimní tretry! Nezničíte si návleky, lépe se v tom chodí a celkově je bota prostě do zimy. Více místa, více pohodlí, bota je vyšší a nenapadá do ní sníh nebo nenastříká voda.

      No a jako poslední varianta do extrémů. Horská obuv + platformy. Protože jestliže mám každých 20 metrů vycvakávat nohu z pedálů, pak nemá smysl SPD mít :) To jsem zažil v sobotu s letními tretrami a návleky.

      0 0
    • antt  

      jak kdy, jak na kterém kole :) Do předloňska pouze pohorky + platformy, v loni jsem to začal kombinovat s turistickýma tretrama s alu vložkou a neoprenovýma návlekama a s obojím spokojenost.

      Letos jsem zainvestoval do zimních goretexových treter a vypadá to, že u nich zustanu – naprostá spokojenost a to je mám tak akorád, jedny tlustší ponožky a tenká alu vložka pod vložkou, tenší ponožka by se už nevešla.

      Ještě bych podotkl, že jsem na mrznutí nouhou nikdy nějak extra netrpěl, ty alu vložky si tam dávám tak nějak preventivně. V podstatě i celou zimu prochodím v kožených teniskách a tenkých ponožkách, jen do břeček si beru turist.pohory, ale v tom si připadám neohrabaný jak slon

      0 0
    • Polka  

      Vozim uz patym rokem letni tretry se zateplenou vlozkou + pretahly vlnenou ponozkou + zimni nalevky, ale samozrejme to neni ono, je to tak na 2 hod., kdyz mrzne. Hodlam prejit na zimni tretry a bude pokoj.

      0 0
    • saddik  

      Doteď jsem jezdil v letních tretrách s neoprenovejma návlekama, který mi ale zrovna odešly. Do kytek šly rychle, protože když člověk občas popojde, slejzá, prodírá se roštím, jdou prostě do kopru. Neustále jsem je slepoval powertejpou, abych rozpad zpomalil a vydržely jednu zimu a něco (force neoprénové asi za 400,–). Zrovna ty mé měly navíc jen malou díru na kufr, takže se okolí té díry okamžitě zničilo o okraje pedálu a pak to mělo tendenci trhat se dál, tejpa to ale udržela. K tomu jsem přelepil protikusovou destičku kufrů v botě páskou kvůli sněhu/vodě a prohlubeň vevnitř v podešvi vylepil obdélníčkem nějaké pěny kvůli izolaci, což stejně moc nepomohlo. Celá tahle kombinace byla nad nulou v pohodě, ale okolo –5 už po nějakých dvou hodinách nohy prochladly. Mazal jsem si nohy i hřejivkou, ale kvůli tlusté kůži chodidla málo reagujou (jen nárty pálí, ale tam to není třeba).

      Problém letních treter je hlavně velikost, která když sedí přes léto, tak znemožňuje použití pořádných ponožek, a to je pak každá snaha marná.

      Nicméně do menší zimy už jsem si objednal návleky nové, lepší, takže v té technice budu pokračovat. A pokud přituhne, tak asi hodím platformy a pojedu v pohorách – stejně mě minulý týden, když napadlo, SPDčka hrozně štvaly – nacvaknout, nacvaknout, nacvaknout, konečně cvak, smyk doleva, smyk doprava, flák na zem a znova.. U těch pohorek mě láká i možnost jistit smyk v zatáčce připravenou vnitřní nohou – u zamzlejch SPDček s kuframa od sněhu se mi vycvakávat moc nechtělo. Rychlejší sundání dohy, když je pod sněhem nějakej neočekávanej ******* je taky plus.

      Zimní tretry jsem nezkoušel, ale když se vybere správná velikost, kam se vejde pořádná fusekle, musí to být zákonitě o dost lepší. Otázkou je, jakým stylem v zimě jezdíš a jestli tedy využiješ SPD – já jsem takový sněžný brodil, takže se bez nich asi i obejdu.

      Jinak mít menší nohy, zkusil bych tohle , ale rozumný velikosti asiati nemají :(

      0 0
    • Nexie  

      Mě byla vždycky zima, ale teď jsem si ( k platformám ) pořídila botky Fiveten Karver a maximální spokojenost :). Jsou na vnitřní straně vyšší přes kotníky a je v nich teplo a zároveň krásně drží. Akorát při chůzi do kopce už to tolik nedrží :-/… To už ale není hlavní… :)

      0 0
      • Elwing  

        Mám je taky, včera jsem v nich vyjela s vlněnou ponožku a i tak jsem po půl hodině mrzla :( Jinak pěšky na sněhu moc nedrží no, ale v létě v terénu v pohodě.

        0 0
        • Atilla  

          Musíš víc makat:) Nexi se s náma vždy pěkně zapotí:)

          0 0
          • Elwing  

            Asi jo, do kopce to bylo OK – to byla ta první půlhodina a pak z kopce a po rovině u řeky byla kosa.

            0 0
    • Kubiczech  

      Letní tretra, jedny silnější a jedny silné ponožky. Do čtyř hodin se to dá.

      0 0
      • Hynas  

        Maso.

        0 0
      • Breakpain  

        Extrem… ja jsem druhy. Letni tretry, teply + tenky fusky + navleky. Jizda na silnici a po hodine uz me hodne zebou nohy teplota 5 – 10 nad nulou ;-). Takze ja minusove teploty leda se dvema teplejma fuseklema a pohorky/zimni tretry a i tak tam moc dlouho nevydrzim.

        0 0
    • Hynas  

      Doteď jsem jezdil vše, co jen dá…rok a půl vozím zimní tretry a zimní tretry budu vozit i dále. Nic lepšího pro zimní bajking není.

      0 0
      • Atilla  

        Tretra a sníh. To musí být velká zábava, když to pustíš v kudle z kopce a potřebuješ střídavě sundávat nohy:)

        0 0
        • Hynas  

          No, a proč ty potřebuješ z kopce střídavě sundávat nohy?

          0 0
          • Atilla  

            Asi jsi nejel z prudkého kopce, co?:)

            0 0
            • Hynas  

              To jsem jel, ale nejsem idiot, abych v zimě jezdil z kopce kudlu. Netuším však, jak ti na sněhu a ledu pomůžou více jiné boty než zmíněné tretry (+ vozím na nich nesmeky a hřeby).

              0 0
              • Atilla  

                No jiné boty nemají třeba SPD

                0 0
                • Hynas  

                  Reaguješ na stav, kdy zapuštěný kufr v tretře (zabírající cca 5–10% plochy boty) nějak výrazně zhoršuje trakci tretry při kudlasjezdu na sněhovoledovém podkladu (při přijetí faktu, že vzorek a tvrdost podrážem obou variant je totožný) oproti jiné variantě?

                  0 0
                  • Atilla  

                    Ne, reaguji na stav kdy musíš nohu vypnout z pedálu a hlavně na to, že jí tam taky nemusíš nacvaknout zpět. Když vezmu, že kolikrát musím omlátit platformu od ledu, protože z ní už ani nekoukají piny, tak jak asi vypadá SPD.

                    0 0
                    • Nexie  

                      Úplně jsi mi připomněl, jak jsme při otevírání Rychlebek při každé zastávce mlátili klackama led z pedálů :D.

                      0 0
                    • antt  

                      tohle se spis stava po chuzi, ne kdyz jedes z kopce a tretru noris do prasanu, ja s tim problem taky nemam, ale souhlasim, ze v zime z kopce je platforma pohodlnejsi varianta. Tretry jsou spis pro delsi vyjezdy,nez na lbnuti, aspon teda pro me :)

                      0 0
                      • Atilla  

                        Tak jasně, že když jenom jedeš, tak s tím problém nebude, ale kdy se ti to v zimě stane? Počkáš na pomalejšího, na chvilku zastavíš, aby ses napil, atd. No třeba někde v polabí si to dokážu představit, ale když máš tady problém vyjít kopec pěšky, tak na kole ho 100% nevyjedeš

                        0 0
                        • antt  

                          moc si nedokazu predstavit, co myslis tou posledni vetou, to jako ze to klouze nebo ze je tak moc prudky? V polabi jsem nikdy nebyl, natoz tak v zime na kole. Mel by sis je nekdy vyzkouset, opravdu to není takova hruza jak si myslis;)

                          0 0
                          • Atilla  

                            Klidně i oboje. Na mé použití to hrůza je. A pokud je mokrý sníh tak stačí šlápnout párkrát a je vymalováno. Starší chlapy od nás v létě taky jezdí s SPD a v zimě dávají platformy, páč to s SPD prostě nejde. A to jsou oba dva dobří technicky i výkonově.

                            0 0
                            • antt  

                              jit se brodit s kolem do lesa, kde nevis co bude, tak påatfosmy, to souhlasim a cim vetsi tim lepsi, na cesty, cyklostezky a kopce to je ale opruz. Ja jsem zastance obojiho a dokud to jde, jezdim k plne spokojenosti v spd

                              0 0
                              • pstasek  

                                Tradiční výšlap na Černou Horu v pohodě v SPD včetně sjezdu po sjezdovce :-)

                                0 0
                                • Atilla  

                                  Jasný ale být o pár stupňů víc a trochu mokrý sníh, tak jste v řiti:)

                                  0 0
                                  • pstasek  

                                    Jasně, vyjíždíme pouze za „příznivých“ podmínek. Pokud je mokrý sníh, tak to stejně nejde vyjet, protože se to boří. Samozřejmě nahoru jedeme po svých, žádná lanovka :-)

                                    0 0
                                    • Atilla  

                                      A to je o tom:) My jezdíme ať prší, sněží, nebo padají hovna s hákama:)

                                      0 0
                                • antt  

                                  tak urcite, je to sport :) Obcas to jde hur naslapnout, kor ty shimanacke, ale nic, co by neslo proslapnout. Taky neni marne zlehka povolit zamky..

                                  0 0
                            • antt  

                              jeste bych napsal, ze i pres to, ze to jde opravdu nekdy hur naslapnou, tak porad to prebiji vyhody male, relativne teple, nepromokave boty. Ja si v pohorach co mam na kolo, ktere jsou docela uzoucke a ohebne i tak pripadam na sirokych platformach neohrabane a nejiste. A to mozna prave i z duvodu, ze se v nich a v pohore drzi snich vic, jak v spd. Horsi to muze byt ve vetsich mrazech, kdy to opravdu chce poradnou botu

                              0 0
                    • Hynas  

                      Tak s tímhle věru problém nemám.

                      0 0
          • Nexie  

            asi protože občas nastane situace, kdy si potřebuješ „odšlápnout“, popřípadě „vyvážit“ apod… :).

            0 0
    • fíha  

      Prastare Adidas Pingora+ neoprenove navleky, ktorym sa skoro okamzite zvlece spicka pri chodeni, trochu hrubsie ponozky. –4C, snehu 30cm, 5h skoro neustáleho tlacenia.

      V pohode.

      0 0
    • Tina  

      Nechápem ako môže niekto do letných tretier, ktoré nosí v sezóne s letnou tenkou ponožkou na zimu do nich „narvať“ hrubé zimné fusakle. Prípadne aj tú tenkú ponožku spolu s hrubou. To máte tie letné tretry o číslo väčšie? Veď predsa hrubá zimná ponožka narvaná do tesných tretier nemôže plniť žiadnu funkciu.

      0 0
      • Atilla  

        Čeče, vymysleli takovou věc- tkaničky se jim říká:)

        0 0
        • mastihuba  

          čeče tkanička nevhodnou velikost boty moc nevošefuje :)

          0 0
          • Atilla  

            čeče to, že si koupíš blbě botu to ne. Ale tlustou ponožku dám do všech bot a v letě jezdím s tenkou. Ono máš mít v botě místo aspoň na prst a šířku boty reguluješ tkaničkami.

            0 0
            • mastihuba  

              ale jo pohory podle tohoto kupuju ale do letní tretry, kterou mám na tenkou ponožku, když dám tlustou, tak už noha nemá tu volnost a zebe. Zimní tretry i pohory mají jinou špicu a tam problém není.

              0 0
              • Atilla  

                Mám Shimana AM, DX, staré AM a PD90 do všech no problém. Já mít botu na max. tenkou ponožku, tak když mi v létě noha trochu otoče( asi jako při každém pohybu, proto je to pravidlo u pohor), tak bych chcipnul.

                0 0
          • Elwing  

            čéče taky jsem si divila, koupila jsem si uzounké minimalistické boty na běhání, které mi přesně padnou a bála jsem se, že do nich nedám tlustou fusekli ale v pohodě. Je pravda, že tretry bývají poněkud pevnější a tolik se asi neroztáhnou. Jinak tedy do svých bot na kolo nosím tlustou fusekli i v létě :)

            0 0
      • Kubiczech  

        Mám letní, které mi stoprocentně padnou, a v zimě nemám problém do nich dát dvě tlusté ponožky. Ano, je to trochu na těsno, ale je to jediné řešení v případě, že si nechci kupovat zimní tretry nebo se cpát do návleků. V tretře, kam se narvu tak tak s tenkou ponožkou mi věru není pohodlno, takže takové nevozím. Jestli je máš, tak se nedivím, že tam tlustší ponožku nenarveš. Je to alespoň důvod si koupit zimní. (: Pro mě zbytečný luxus.

        Možná je to taky tím, že pár let jeté Spešly už jsou natolik roztáhlé, že bych tam narval i KPZku.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mně nevykládej, když do treter narveš dvoje tlustý fusekle, že ti v létě ideálně zpevní nohu do záběru?

          0 0
          • Kubiczech  

            Samozřejmě nevozím dvoje tlusté ponožky babičkou pletené. Prostě normální zimní funkční ponožky a ano, v létě mi to zpevní nohu dostatečně. Žádné vyzouvání, posouvání a ani jiný diskomfort.

            Nepopírám, že v té tretře nejsem v zimě narvaný.

            0 0
        • Tina  

          Myslíš, že keď do tretier narveš 2 tlusté ponožky, že budú tie ponožky plniť svoj účel? Ktorá vrstva bude lepšie izolovať, tlustá ponožka natesno narvaná a zlisovaná v letných botách alebo tlustá ponožka vo voľnejších botách. Na akom princípe funguje páperový spacák v mínusových teplotách? Keby si mal dva úplne rovnaké páperové spacie pytle a obal jedného z nich by si vákuovo zmrštil na tenkú stenu, v ktorom z nich by ti bolo v noci teplo a v ktorom by si klepal kosu? Množstvo peria by bolo v oboch rovnaké.

          Pokiaľ máš letné tretry, ktoré ti 100% „padnou“ a narveš do nich hrubú ponožku tak si asi nemal na nohách tretry, ktoré ti 100% padnou :)

          Ja mám letné a aj zimné trery, takže v tomto mám jasno ;) Zimné tretry jazdím už v teplotách pod +5°C.

          0 0
          • Zlatka  

            Při nule si dávám místo jedné ponožky dvě a do špičky noviny, což vydržím do –5. Pokud teplota klesá pod –5 obaluji dvoje ponožky alobalem, pokud je více jak –10 jezdím pouze nejvíce 20km. Zimní tretry jsem tady v Praze potřebovala jeden rok, což je asi 5let zpět (moc nevydržely) a jezdila jsem v zimě opravdu hodně, tedy prosinec-leden 1500km. Neříkám, že je nepotřebuji, ale zase trochu zimy neuškodí.

            0 0
            • Slavoš  

              To máš spešl boty na zimu,že ti tam vlezou dvoje teplý ponožky a alobal ? To bych nedostal ani do zimních treter,ale každý je jinak háklivý na teplotu nohou.

              0 0
              • Zlatka  

                Ne letní, axony, ale jsou už tak vytahané (mám takové dva páry), že vejdou. Alobal stačí dvojmo (záleží jak je silný) a vydrží někdy i týden, záleží na tom zda jím obaluji jen špičku nohy nebo celé chodidlo.

                0 0
            • Tina  

              Keď je –10 a menej tak už nejazdím. Kedysi som jazdila aj nižších teplotách, ale dnes ma to už neláka. Radšej si hoďku zabehnem so psíkom :) Už asi starnem :)

              0 0
          • Kubiczech  

            Celá tahle debata se točí kolem toho, že v zimě jezdím v letních tretrách a je mi jasné, že kdybych si koupil zimní, tak by se mi jezdilo lépe. Na těch pár dní, kdy je v Polabí opravdová zima, se to ale vážně nevyplatí a ze zkušenosti vím, že dvě narvané ponožky mi pomohou více než jedna tenká na volno. Já v tom jezdím, ty v tuhle chvíli jen teoretizuješ. (: Pro mě je to jediná možnost, takže tvé rady jsou naprosto zcestné. Až nazraje čas a bude to pro mě smysluplné, tak si zimní koupím. Zatím se necítím jakkoli omezen.

            „Pokiaľ máš letné tretry, ktoré ti 100% „padnou“ a narveš do nich hrubú ponožku tak si asi nemal na nohách tretry, ktoré ti 100% padnou“ …ano, buď jsem ještě neměl to štěstí, nevylučuji, anebo mi to přišlo nepohodlné. Pochybuji, že máme hnátičky stejné, že? (:

            0 0
            • Slavoš  

              Tak zimní tretry nevyužiješ jen na pár dní ,kdy pořádně mrzne,ale kdykoli pod 10°C a to už je celkem slušná doba.

              0 0
              • Atilla  

                Proč vozit pod 10 zimní boty, když v tom jezdím v kraťasích:)

                0 0
                • Slavoš  

                  +10°C a kraťasy ,asi dobrý oddíl,nebo vynikající revmatolog a ortoped a záliba v kloubních náhradách do budoucna.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Proč? Na kolenech mám chrániče. Jinak takhle jezdím i okolo 0. Lepší být v suchu než zapařený a promrzat.

                    0 0
                    • Mikikuba  

                      to si řeknem ve 40ti nebo 50ti…

                      0 0
                      • Atilla  

                        Svoje tělo docela znám a vsadím se, že mám pod chrániči teplejší kolena než všichni v čapákách. Přes kotníky mám tlusté ponožky a boty my je taky kryjí. na loktech mám chrániče a rukavice vozím fox bomber, takže i na prstech mám chrániče, které neprofouknou. Jezdím tak abych nebyl propocený, což bych v kalhotách byl. V batohu mám 2 náhradní rukavice a 2 funkční trika, takže nikdy nejsem mokrý. Mám to docela vychytané, protože v zimě už jezdím nějaký ten pátek a taky se necourám po silnici, kde člověk prochladne, ale pěkně v těžkém terénku.

                        0 0
    • Cryzyy  

      Zimni tretry o cislo vetsi, dvoje ponozky, neoprenove navleky pri –4 az –7 3h, ale posledni 0,5h uz podrazka na silnici promrza. Pri bikovani jsem s tim nedopatrenim jezdil pri –9 a to mi na nohy zima nebyla.

      Teplota neni uplne rozhodujici, zalezi, jaka je vlhkost, fouka, sviti slunicko, jak se clovek vyspi…

      0 0
    • Bruca  

      Tak koukam, v cem jezdim ja, a divim se, ze jsem jeste nazivu :D

      Mam na kole klipsny. Vozim kecky od Vietnamcu za 190 kacek, ktere mi vydrzi cca trictvrte roku, zima nezima.

      Kolem nuly oblecu tlustejsi ponozky od Moiry, pri –10 pridam jedny tensi, a kdyz bylo loni –25, tak jsem mezi ty tluste a tenke nacpal igelitovy sacek.

      Kupodivu jsem v tom nemel problem ujet 70 km :)

      Ale je fakt, ze mam asi prah zimy nekde jinde, protoze i pri –10 jsem ochotny venku trajdat v kratasach, tricku a sandalech treba pul hodinky, a desit zimomrive spoluobcany :D

      Zkousel jsem to jednou i v minus dvaceti na prejiti asi 200 metru z prace do obchodu pro zmrzlinu a zpet, ale to uz opakovat nebudu. Docela foukalo, ale zmrzlina zahrala :D

      0 0
      • Zlatka  

        :DD

        0 0
      • Atilla  

        Podle mě je jedno jestli je –10, nebo –30. Hrozně záleží na vlhkosti +3 je pro mě kolikrát o dost horší než –10. Nejlepší byla suchá zima, kdy jsme jezdili v –24, jeden z nejlepších zážitku na biku.

        0 0
        • Bruca  

          Taky mam mnohem radsi teploty pod –10, pac je lip nez kolem nuly

          Jinak do –10 vetsinou chodim ve vetrovce a pod ni mam tricko

          Kdyz bylo tech –25, tak jsem mel tenky moirovy natelnik, na nem obyc bavlnene tricko, flisovou mikinu a vetrovku.

          Jasne a zateplene kamasle od Kalase, nejaky windstop za tisicovku.pry –10 – +10 :D

          0 0
          • Atilla  

            Já funkční triko a na něm volný dres s dlouhým rukávem. chrániče loktů + kolen a lehké MX kalhoty + v batohu bundu. Vždycky mám pak problém, když se otepluje, páč není co sundat:)

            0 0
      • Tina  

        jj, patrím k tým vydeseným občanom :) Vždy keď niekoho ako ty vidím v zime na ulici v tričku tak inštinktívne zvyšujem teplotu v aute :) Mám kamošku v Blave, ktorá patrí k miestnym ľadovým medveďom a tiež ma pravidelne desí svojimi fotkami zo zimného plávania v mínusových teplotách. Brrr!

        0 0
        • Zlatka  

          Včera jsem si v podolí lehla párkrát do sněhu, sauna byla nějaká až moc přepálená a to bylo žůžo. Přijeď někdy a půjdeš se mnou.

          0 0
          • Tina  

            jj, saunu mám tiež rada. Avšak tu na okolí som nejako nenašla nejakú dobrú aj zo studeným bazénom. Všade majú na schladenie iba sprchy a to mi nevyhovuje. Keď budem mať niekedy cestu tak sa môžme dohodnúť na bajkovačku a saunu :)

            0 0
            • Zlatka  

              Ještě mne nic nedonutilo hledat lepší bazén než je Podolí, neb se pokaždé projdu z Dejvic do Podolí tam a zpět přes hrad a podél řeky. Je to nádherná porcházka, je fakt, že chodím rychlejí než obvykle, ale tato procházka mne 1–2× týdně pomáhá rozchodit nohy z ježdění. Což praktikuji od prosince do března. Navíc jsem teď dostala za „práci“ permici (vyčištění sedlové trubky a sedlovky, odmaštění – zajížděla) tak ji musím využít po celý rok. Jsou tam dva velké venkovní bazény, takže ze sauny 20schodů a jsi ve sněhu nebo v bazéně. Pak klasická sauna nebo pára, jinak je to tam docela hnus. :)

              0 0
        • Bruca  

          To koupani bych chtel nekdy vyzkouset :D

          V aute jsem jezdival i v –20 v kratasach a tricku, vytahl jsem Sviste z vymrzle garaze a topeni jsem zapl nekdy po 10 km, az se pohla rucicka teplomeru, ze se zacina ohrivat voda v chladici.

          Ale vetsinou jsem si rekl, ze uz to nema cenu a dojel i zbylych 10 km do prace tak.

          Rezervni obleceni jsem v zime nevozil, pac to bylo spolehlive auto a nekazilo se. Magor :D

          0 0
    • pelhrimov  

      Radím Ti jedno, moc jim tady nevěř. Jednou si vyjeli a teď o tom budou do konce života kecat. Jedna věc je mráz, ale ještě větší problém je nesjízdný terén.

      0 0
      • nooski  

        Takže co doporučujete mistře nad věcí s jistě bohatými zkušenostmi?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.