• rider5

    Ahoj, rád bych si pořídil na nového canyona novou teleskopickou sedlovku. Díval jsem se že BIKEYOKE REVIVE vypadá velmi dobře.Máte někdo zkušenosti s touto sedlovkou ??

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ono je tu málo vláken o sedlovkách :-D

      Ale abych neprudil – mám ji a je super.

      0 0
    • va-bo  

      Není nejlevnější ani nejlehčí, ale jestli funguje dobře …

      0 0
    • Murray  

      Kopíruju z vedlejšího tématu sem…

      Ahoj, koupil jsem od Bike yoke sedlovku revive a zkoumám delší dobu manuály čím to mazat, všude se jen píše, jak v originále tak v českým letáku, hlavně nemazat mazadly typu silikonový olej, brunox a další… Ale nikde není napsáno, čím to teda mazat a jak? Někde jsem se na netu dočetl, že výrobce doporučuje např. vazelínu od R.S.P. – tak.jsem jí teda koupil… a tím mám patlat ten stírací kroužek, nebo to mám napatlat i pod něj nebo tím mám pomazat celý kluzák?? Nějaký zkušenosti?

      Dík.

      0 0
        • Murray  

          A Jo dík, o tom jsem nevěděl

          A takový to pravidelný mazání stíracího těsnění a kluzáku, to se vážně nemusí? Nikde k tomu ofiko nemaj instrukce, až ten 100h servis

          0 0
      • Murray  

        Tak jsem ještě googlil a tohle je zajímavej odkaz k Revive

        https://www.mtbr.com/…ing.1087156/#…

        Mimo jiné jsem si tam teď přečetl, že kromě lower leg servisu doporučují to zvenku mazat taky tou doporučovanou vazelínou

        0 0
      • antt  

        ahoj, je to jak píšou návody, nemazat, jen udržovat stírák a vnitřní nohu čistou.

        Sedlovka, vidlice, tlumič, to vše je mazané zevnitř určeným mazivem/olejem a pro bezproblémový a hladký chod je třeba dělat pravidelný servis.

        Pravidelné mazání zvenčí různými oleji na bázi silikonu může naředit mazivo, co je vevnitř a opotřebení pak může být výrazně vetší, než když by se nemazalo a neudržovalo nijak (: Tohle se týká především sedlovek, kde je mezi nohama a pinama jen velmi řídká vazelína.

        Takže raději jen čistit

        EDIT: u BikeYoke se pod stírací guferko bez rozborky nedostaneš, nemá matici :) Ale servis je docela jednoduchý, viz videa na YT

        0 0
        • Murray  

          Jojo, nějak tak. V tom odkazu píšou ještě toto, neboli doporučují to patlat i zvenku, ale vazelínou

          NOTE:

          Do not use WD40, Brunox, Fork Juice or similar (penetrating) oils on your REVIVE or on any other your suspension parts in general. Those products will just wash out your grease over time! Also do not use any other oil inside your lower tube. Proper grease is the way to go.

          It is recommended to externally grease your stanchion wiper once in a while. Just apply some grease after wiping it clean and dry. Remove eccessive grease. This will help repell water and keep your rubber soft.

          0 0
          • Honza03  

            To aby jsi rozebíral sedlovku každý měsíc a čistil to gufero ne ? Přece to samé gufero má bránit kapalinám a bordelu dostat se dovnitř. Taky by se dalo říct že když budeš jezdit v dešti budeš to mít plné vody.

            Pokud bych nečistil reverba silikonem tak se za chvíli přestane vracet a ucpe se prachem a to žádná vazelína uvnitř nespraví.

            Asi se mám na co těšit, předpokládám že nic jiného než že budeš muset častěji mazat tu sedlovku uvnitř se nestane?

            0 0
            • Mr.Duck  

              V zivote jsem Reverba zvenku nicim nemazal. Jednou za rok dva delam pravidelny servis a to je vsechno, jezdim i ted v zime 3–5 dni v tydnu, v lete 5–7. Muj posledni servisni interval byl cca 400–600h aniz bych delal „maly“ servis co doporucuji. Podminky jsou tu dost brutalni (pres zimu spadne cca 3× tolik srazek co za cely rok ve skotsku a pres leto pak sucho a prach).

              Resi se tohle mazani v jinem vlakne, nechci to plevelit i tady natoz o Reverbu, ale co pises je daleko od reality.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ježíši kriste… to není mazání – ta kapka oleje jen vytáhne všechen bordel, který jinak nevyčistíš… stejně to pak setřeš.

                Rozhodně bych nepatlal jakýkoli kluzák zvenku vazelínou.

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Ja to chapu, ale stojim si za tim ze to je nekde mezi „k nicemu“ a „potencialne skodlive“, ale uz tu s tim fakt dam pokoj, vyjadril jsem se k tomu vedle a vic k tomu asi nemam co rict :) Ackoliv vedle to jsem napsal dost obecne i k odpruzeni – u sedlovek neni zadny mazaci olej a BikeYoke v tom neni jina, coz si zada drzet v tom tesneni vazelinu a tim spis to neproplachovat nicim takovym. I kdyz si myslis ze ti to „jen taha bordel“ z vrsku tesneni, ono to taha i tu vazelinu pokud tam jeste nejaka je. Samozrejme se na to muzes vys*at a proste to „cistit“ zvenku hlava nehlava a taky to bude fungovat protoze to chvilku na ty kluznici zustane, ale je to kontraproduktivni a jen tim maskujes potrebu servisu.

                  0 0
          • Jarda636  

            Čus, bike yoke mám doma přes 2 roky, občas pár kapek silikonu, propruzit a utřít. Nic víc a maká stále bez chyby.

            Teď byl velký servis u prodejce z důvodu nabídky výměny některých částí přímo výrobcem v rámci USP ( update servis program)

            0 0
            • mirorek2  

              ten usp jsem prošvihl, pozoruješ nějakou změnu v té nové pístnici?

              jinak po dvou sezonách jsem dělal komplet repas revive 185 a je to lepší jak nové, naprosto bez vaklu a hladký chod

              dal jsem tam motorex olej a šlape to jak hodinky

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.