• Dzordano_Bruno1

    Ahoj,

    akorát jsem si míchnul takový malý nápojd od bidonu. Dávám 2lžičky cukr krupice a lžičku vanilkového cikru na 0.5 litru vody. Člověk dopňuje cukry, energii a hlavně si nic náročného.

    Jaké drinky si mícháte vy? Myslím z domácích produktů. Kamrád třeba dělá trošku cukru, med, citrón, popř. další vymyčkané ovoce a vše ředěné vodou. Zajímají mě vaše recepty. Rád bych si namíchal něco energeticky výtečnýho, ale zároveň lekého a ne extrémně sldkého:)

    0 0
    • Žulda  

      Čistou vodu a na závěr vyjížďky, cca 500m od baráku, doplním energii dvěma Plzničkama.

      0 0
      • Janes  

        JJ, i když to není plznička, vždycky je to nejlepší jonťák :-)

        0 0
    • black.horse  

      na kratší pohodovky vodu se sirupem Jo (ve skle), jinak klasické ionťáky… pokud očekávám něco většího, tak momentálně zkouším před užít vodu s maltodextrinem (první dojem pozitivní, otázka je zda to není víc placebo-efekt).

      0 0
    • StuntJ  

      fuj, má rád své zuby a zubní sklovinu. já buď piji magnezii se špetkou soli anebo sportovní mulťáky … nic s cukrem

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Dnes zkouším poprvé takovou míchanici.

        Pokud si dáš limču, tak je tam mnohem víc cukru. Takže zbytečně bych nehlásil. V jedné sklenici coly je cukru ještě 1000 víc:)

        Sirup mě taky napadl, ale energie a vitámy mít asi moc nebude. Ale za zkoušku nic nedám:))

        Je mi jasný, že když si pořídím nějaký energetický přípravky, tak to rozhodně bude s výsledkem, ale není to takové, když si člověk něco ukuchtí doma a výsledek je totožný:)

        0 0
        • black.horse  

          pokud jsi s tím sirupem reagoval na mě, tak jak jsem psal, sirup jen v případě, že neočekávám doplnění energie od takového pití, pouze jen na doplnění tekutin a obarvení/ochucení vody (čistou vodu bych na kole nechtěl pít). Pro energie jedině něco se sacharidama. Zkusím napsat svůj názor na domácí míchání: pokud chceš míchat doma, tak osobně vytamíny bych neřešil, od toho je jiná strava, takže pití na doplnění energie a tekutin… energie asi ze sacharidů kvůli snadné stravitelnosti → rozhodoval bych se mezi pomalé vs rychlé cukry, podle zátěže… levné zdroje: rychlé cukry – Glukopur (ochutí vodu, netřeba nic přidat) a nebo pomalé cukry např. ten maltodextrin, ten neochutí, k němu bych přidal cokoliv na ochucení… obojí zamíchat buď do vody nebo např do čaje (=navíc chuť čaje a stimulant: tein).

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Tak tahle odpověď mi bohatě stačí. Děkuji:)

            Osobně to řeším jen z toho důvodu, že já na kole mám problém s únavou až po 60km, ale přítelkyně je kožená po 25 a tak bych jí rád nabídl něco na doplnění energie. Tláskat jídlo se jí nebude chtít, ale v nápoji by to mělo mít úspěch:)

            Koupím za dvaceti korunu sladký, hroznový cukr a bude:) Aspoň si zkusím, jak rychlé bude dodání energie:)

            0 0
            • black.horse  

              Glukopur tipuju kolem 15–25min ale má vysokej GI, rychle nabil, rychle pozbil… ale nezapomeň, že trénovanost to nenahradí:-(

              0 0
        • StuntJ  

          já slazené nápoje nemůžu, mám obnažené kryčky a potíže se sklovinou, takže jsem s cukry museel nadobro přestat, jinak jsem bez zubů :o). Pokud člověk nejezdí maratony a závody, tak se svoj vlastní zasobou cukru dokáže průměrně ujet cca 60km ( na tukouvou až 500km). Pokud se mezitím přiživí např ořechy, musli tyčkama a pod., pak se trasa prodlužuje. Takže osobně nepiji žádný energeťáky apod, jen mulťákový mix. proti křečím a pro zlepšení energetického metabolismu.

          0 0
      • jonti  

        Sportovni multaky jsou bez cukru? bez cukru by bylo docela nesmyslne.

        0 0
    • martin_bakov  

      Twe uz sem se lek podle nazvu tematu ze to zalozilo hade, uf :D

      0 0
    • Vlady  

      Někdy vloni jsem sem vkládal – přeloženo z Touru, ještě jednou:

      Při velkém zatážení spotřebuje organismus až 1200 kcal/hod., z toho 1000 spálením kohlenhydrátů – je proto nejdůležitější dostat hlavně tyhle do těla. (zásobníky v těle jsou schopny pokrýt tuto potřebu max. 90 min.) Nápoj by měl proto obsahovat hlavně různé formy cukru – glukózu a fruktózu. Zde se doporučuje kombinace Maltodextrinu, který obsahuhe polysacharidy, dodávahící energii pomalu a dlouhodobě a jablečné šťávy , obsahující fruktózu – monosacharidy. Za optimální složení platí poměr glukóza/fruktóza 2:1. Velmi důležitým aspektem je hranice schopnosti střeva vstřebávat cukry do krve a ta leží u glukózy u 60g a u fruktózy u 30g/hod. Víc není střevo schopno přijmout. Předávkování se proto pomstí rychlým nárustem bakterií – plynatostí, průjmem…

      Optimální je namixovat isotoní nápoj, který vznikne při 5% fruktózy a 8% maltodextrinu.

      Pokud vycházíme z 10% fruktózy v jablečné štávě, dostaneme isotoní nápoj namixováním:

      Pro 500ml nápoje: 110ml jablečné šťávy+22g Maltodextrinu, zbytek doplnit vodou

      0 0
    • bagr84  

      Voda, troska cukru a soli. Nebo jen voda.

      0 0
    • kwaker  

      ve Velu jsem viděl „recept“ na takovy energeticky pitičko – zelenej čaj a osladit maltodextrinem.

      0 0
      • Dlabka  

        maltodextrinem nic neosladíš:) Na 3l můžeš dát klidně 250g a sladké to stejně nebude.

        Výhoda je jeho opravdu dobrá cena.

        0 0
    • vsn  

      malinovku od babicky

      0 0
    • Smazaný účet  

      Do vody je lepší namísto obyč cukru použít Glukopur . Neovlivní to tolik chuť (není to sladký jak cecek) a tělo to využije líp. A sůl.

      Osobně ale radši piju čistou vodu nebo při nějaké zastávce nealko pivo a cukry/sůl získávám ze svačiny.

      Sypat si vanilkovej cukr do pití – to bych asi brzo někde vyvrhnul.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Dnešních 50km se prostě nedalo :D to pití je hroznej hnus :D Takže tuhle variantu cukrů okamžitě zabijím a zkusím si pořídit Maltodextrin.

      Koukám že cena je max. 100.- Namíchám to jak mi bylo řečeno a uvidíme, jak to dopadne..

      110ml jablečné štávy,

      22g Maltodextrin,

      12 Glukopur,

      zbytek voda..

      Snad není GLukopur stejnej jako Maltodextrin. Jinak se poseru jako ďas :D

      Jinak Glukopur jsem kupoval v lékarně. Malto se tam dá sehnat též?

      0 0
      • Blade  

        22g toho, 12g onoho.. :DDD To jako odměřuješ podle toho, kolik kalorií spálíš na té které vyjížďce? Jinak mi takovýhle gramaření fakt nepřijde normální:)

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          No, tak ty gramny jsem vzal z receptu uvedeného výše:D:D:D a taky podle toho, že Glukopuru se nedoporučuje sníst víc :D Jednou jsem to přehnal a opravdu jsem se posral :D

          0 0
          • Vlady  

            Do toho mišmaše s maltodextrinem a jablečnou šťávou už glukopur nepatří, snad nedopadneš jako jednou…

            0 0
        • Vlady  

          podle mně má to gramaření 2 významy – jednak aby člověk nepřehnal absobční schopnosti střeva a jednak aby vytvořil isotoní (tedy ne hypertonickou, nebo hypotonickou směs). Prostě aby se nepo… a dostal energii co nejrychleji do těla. Je to ale směska vhodná k pití při podávání maxímálních výkonů, při vysoké, dlouhodobé zátěži. Nedovedu si představit, že má smysl něco takového pít na 50km. Na tréningové vyjížďky bych si něco takového bral jenom proto, abych zjistil, jak střevo reaguje a ne teprve až jde do tuhého. Osobně jezdím do cca 120km na vodu s jednou tabletou multivitamínu, která tam je pouze kvůli chuti.

          Co se týká křečí – myslím, že by zde měla odpomoci kuchyňská sůl, kerá prý nemá v nápoji nikdy chybět (1g na litr)…

          0 0
          • martin_bakov  

            presne jak rikas – na vetsi akce jako sou salzkammergut, etapaky, 24hodinovky bych s tim nevahal.

            0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Ano máš pravdu. Nejdřív chci ozkoušet, co snesu, abych se pak na to mohl spolehnout… Nerad bych si něco namíchal od oka namíchal a pak trpěl, že je to hrozný. Jako včera s tím cukrovým roztokem. To fakt nešlo..

            0 0
      • JayDee  

        Pak by mozna stalo za zvazeni primichat sodik a horcik proti krecim, jenze me nenapada jejich zdroj, ktery by byl dostupny jako Glukopur ci Maltodextrin.

        0 0
        • StuntJ  

          a co zkusit lékarnu či prostě pít magnezii ??? já ji piji a křeče jsou v pryč :o)

          0 0
          • JayDee  

            Krecema pri vykonu netrpim, chytaly me az tak 2–3h po, a to jen kdyz se jede neco dlouhyho 80km+ na vodu, takze to nijak moc neresim. Od ty doby, co piju Unisport, nevim co je to krec…

            0 0
            • StuntJ  

              to jsem též testoval, ale bohužel mě to přivozuje zácpu, takže za mě ne .. :( Ale teď valím na Enervit a pohoda :)

              0 0
    • šlapatko  

      Při dobré stravě a fyzičce stačí jen voda a na delší vyjížďky nějaký banán nebo sušené ovoce.Jen v zimních měsících piju různé čaje.Teplá voda mi nejede.

      0 0
    • RomanH  

      Jen vodu. Do 50km uplne v pohode, pri delsich vyletech je stejne zastavka v hospode nebo na benzince. Tam dle chuti kofola, pivo, ledova kava.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Ano, to je prava. Ono v dnešní době je benzínka popř. nějaký stánek snad všude! Na každém rohu. Takže si nemyslím, že by byl problém s energii. Ale třeba na horách je to pak už o něčem jiném. Tak je zž lepší vzít i nějaký pochutiny:)

        0 0
    • Kynio  

      Teď jak 3 měsíce pršelo, na kole jsem toho moc nenajezdil, kvůli financím si odpouštím zbytečný pamlsky, jako třeba čokoládu, různý čokoládový tyčinky, zákusky atd. No včera jsem vyjel na trasu kolem 30Km a za půlkou už jsem začal cítit řádně nohy a jet prostě už skoro ani nešlo..na chvíli jsem si musel odpočnout.

      Dneska byla delší cesta kolem 45Km okolo Brněnské přehrady, hrad Veveří, takže nějaký kopce a stíhací jízda. Opět jsem mrtvej a cítím lehký křeče v nohách. Včera po dojetí domů, jsem šel brzo spat a budily mě stále křeče. Jsem zvědavej, jak to bude dneska. Opět nehorázně unavenej, bolí celý tělo a chce se mi spát. Začnu brát magnesium. Teď jsem si tabletku vzal. Snad to pomůže proti křečím a ještě zkusím zase mlsat cukroví a všechno nezdravý :D samozřejmě víc trénovat a víc jezdit. Člověk by neřek, co cukr dokáže s tělem udělat

      0 0
      • nooski  

        Jo. Zvlášť, když je ho v krvi dlouho nadbytek a tělo pak jede na tuky místo cukrů…

        0 0
        • Kynio  

          nechápu jak to myslíš…

          0 0
          • nooski  

            Jen takové rýpnutí – jeden z příznaků jak mi přišli na tu mou cukrovku :-) Člověk se mohl prát cukrem jak chtěl a stejně byl na kole unavený, zakyselený a úplně mrtvý. Tělo místo cukrů (které kvůli nedostatku inzulinu neumí zpracovat) jede na tuky a člověk hubne a zakyseluje se. Takže prakticky se to projevilo jako velky hlaďák a neustálé křeče, ikdyž člověk nijak nehnal a něco natrénováno měl.

            0 0
            • Kynio  

              sáákra..takže radíš abych zkusil raději doktorku?

              0 0
              • nooski  

                To vůbec:-) Pokud teda denně nevypiješ cisternu a nezačíná se ti rozostřovat vidění, to už by byl *******.

                0 0
                • Lakii  

                  A pokud mám podobné příznaky jak kolega a k tomu vypiju denně cisternu, tak jsem jasnej? :)

                  0 0
            • Kynio  

              ikdyž já nehubnu i přesto, že jezdím na kole. Loni sem přibral několik kilo a letos taky žádný takový problémy. U mě půjde prostě o nedostatek cukru a málo tréningu :)

              0 0
    • dupli  

      ve velu byl ted peknej clanek o michani domacich iontakaco dat na jakou vzdalenost co telo potrebuje a co ne atd tesim se az prijedu domu a hned to prubnu..

      0 0
    • funkatron  

      cista voda mi nejak staci :)

      0 0
    • Break88  

      obyc voda, nejaka limca by byla fuc jeste pred vyjezdem z domu

      0 0
    • kubad  

      nechápu :-(

      na trhu je spousta sirupů, nebo prášků které ti vytvoří pití jaké potřebuješ, cena není nijak hrozná.

      0 0
      • DaSnail  

        tak

        0 0
        • onik  

          přesně 70l jontaku od nutrendu za 300,– a maš to na měsíc minimalně..stejně víc než 2 litry na vyjiždku nevezmeš a musel bys denně jezdit

          0 0
          • vladaza  

            podbný sirup dělá i Penco, momentálně mám taky Nutrend – dá se jím ochutit i čaj /třeba zelený/

            0 0
    • beng  

      cista voda do kapsy hroznovej cukr co se dostane v kazdych potravinach pripadne nejaky gel jako jizdenka domu a doma magnesia…

      0 0
    • funkatron  

      slivovica a ide sa :D

      0 0
    • compel  

      Já jezdím hlavně po horách,momentálně na tohle :

      http://centrumprozeny.cz/…-1000ml.html

      Doma si dám silnější koncentrát a po cestě ředím,zatím v pohodě …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.