• kam

    Pídí mě vzduch kolem ventilku. Notubes to nezaceluje úplně. Během 48 hodin je to prázdné. Co s tím ?

    0 0
    • kubad  

      Zjistit proč ti nesedí ventily,

      Jo a neskodilo by napsat o jakou kombinaci vůbec jde !!!

      0 0
    • Kubiczech  

      Udělej to pořádně.

      0 0
      • kam  

        Ráfky American classic a ventilky také A. classic.

        0 0
    • kam  

      Přední ok a zadní pídí.

      0 0
    • DADMTB  

      http://www.bike-forum.cz/…ek-a-bezduse

      se to tady řeší každou chvilku, nemusí to být nutně ventilkem, může to být dírka v pásce a letí to kolem niplí i ventilku…ale tyto ráfky neznám, tak raději nebudu chytračit:-)

      0 0
      • kam  

        Ráfky jsou bezdušové.Pídí to kolem oválné podložky která těsní na ráfek z vnější části.

        0 0
        • DADMTB  

          jj rozumím, hele v tom vlákně co jsem dal odkaz to popisuju ---kousek staré duše vyseknout dirku o kousek menší než ventilek a navléct na něj a ventilek usadit…jednou jsem tam dával i kapku butylového tmelu (používá se ve stavebnictví – utěsňuje) -je to možná hodně home až punk řešení a u těchto ventilků bych se nebál dát ještě gumu pod vrchní (vnější dosed)…u mne to na jiných ráfcích a ventilcích (DT Swiss) fungovalo a funguje

          0 0
      • DADMTB  

        Teď jsem se na ty ventilky díval, no na můj vkus mají celkem malou gumičku na dosedu , tak si pomoci něčím to zvětšit, možná se podařila větší dira, možná dotáhnout víc…

        0 0
    • zderes  

      Dám to sem. Na tyto ráfky Tune Schwarzbrenner http://www.rowery-colex.pl/…27-5-29.html

      nejde nahodit bezdušový plášť Schwalbe RoRo tlr 1,85 ani 2,1. (26") . Když jsem to kupoval, tak by mě nenapadlo, že by to nešlo. plášť je tam hrozně volný, ráfek úzký. Je nějaká šance to nahodit? Mechanik co mi to dělá jezdí teď někde na Malorce…Zkaženej celej večer :))

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nejaka sance je, doporucuju postupne projit vsechny jiz zminovane pomocne metody a pro jistotu ritualne obetovat mys:) (nebo touchpad…)

        0 0
        • zderes  

          Ty jsi asi velkej borec. Bezduše jezdím několik let, na klukovo kolo to dávám poslední dva roky a věř, že to není někdy jednoduché. Nepotřebuju poradit abych hledal a používal myš, myslím, že jsem za poslední rok přečetl ohledně toho asi všechno. Jde mi o to, jestli někdo má zkušenosti s konkrétními ráfky. A v tom mi Ty jistě nepomůžeš.

          0 0
          • mischel  

            Tohle pouzivam uz dlouho a nikdy nebyl problem

            https://m.youtube.com/results?…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Co se ti nezda…pokud nejdou plaste na prvni drc, tak pomze natahnuti patky nebo nahozeni patky dusi…vetsi vzdusnik kompresoru nebo vyvalit vlozku ventilku a fuknout to nafunenou pet flaskou/ air boosterem…jasne je mazani aptek mydlovou vodou a tmelem…ale to zkuseny matador zna.

            Pokud nejde nic z vyse jmenovanwho, muzes zkusit kompresor s macatym vzdusnikem, jinou kombinaci nebo si umyt ruce.

            0 0
          • Vilém  

            Pokud nenapises oc a jak jsi se pokousel, tak pochybuju, ze ti tu nekdo bude vyjmenovavat vsechny zpusoby jak se to pokusit nahodit, zvlast pokud budes reagovat takto.

            0 0
            • zderes  

              Omlouvám se za reakci, ale než se na něco zeptám, tak hledám nebo se snažím nezaložit nové téma. Takže o tom na co jsou různá tlačítka přednášku nepotřebuji. Místo abych si dal minutu na vychladnutí, tak jsem odpověděl. Sorry.

              Ten okraj ráfku je tak nízko, že to šlo normálně rukou bez použití síly nasadit. Je tam taková mezera, že to ani stlačeným vzduchem nejde. Výrobce se nechlubí tím, že je ráfek bezdušový, ale většinou to jde i tak. Dočetl jsem se dnes, že "tyto ráfky nejsou určeny pro bezduše. Zatím jsem dal duši a rozmyslím se jestli mu to tak nechám nebo to prodám.

              Já jsem myslel jestli třeba někdo nemá zkušenost s tímto konkrétním ráfkem.

              0 0
              • Vilém  

                Ono bohuzel z toho polskyho odkazu je poznat prd a na strankach vyrobce najde clovek info jen o novejsi produkci. Ze tu narazis na lidi co jezdi Tune karbonovy rafky neni vylouceny, ale pravdepodobnost je mala.

                V pripade tebou poptavanych kol bude spis platit tato specifikace, co se rafku tyce.

                Taky by bylo dobry vedet, zda ty plaste byly novy, nebo jety, jestli jsi nezkousel treba dve vrstvy pasky, jaky je profil rafku atd.

                Ale to asi taky slyset nechtels, takze dal nebudu obtezovat zbytecnym tlachanim.

                0 0
                • zderes  

                  Nee Vildo neobtěžuješ :) díky, dvě vrstvy pásky jsem nezkoušel. Pláště byly nový, pak jsem zkoušel i jetý jiný rozměr, ale je to stejné. Teď jsem odjel, zkusím to pak ještě vyfotit. Ta hrana ráfku je fakt nějaká nízká. Jinak ta specifikace to je přesně ono. Jinak to může být rukama, to nepopírám, vezmu to do servisu a uvidím. Díky za reakce.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Nahodit to vetsinou jde na vsechno, nekdy lehceji, nekdy je to porod. Dalsi vec je pak spolehlivost takove kombinace, aby si na tom mladej nekde nenamlel.

                    0 0
                    • zderes  

                      To jsi napsal přesně. Nebudu to tam rvát za každou cenu. Buď ráfky prodám nebo nechám duši. Tento rok to musí vydržet. Když píchne v závodě tak smůla. Nejede na mistrovství světa. Ještě taková věc, celkem asi prasárna. Lije se tmel i do duše nebo je to ultra blbost?

                      0 0
                      • Vilém  

                        Jde to, ale nefunguje to tak jako u bezdusi. Kdyz jsem kdysi pred lety mel v dusi nality tufo tmel, tak na trny to stacilo, nic vetsiho to vsak nepobralo.

                        0 0
                        • zderes  

                          Moc díky!

                          0 0
                        • kadlec  

                          a nemel by se ten tmel chovat stejne v dusi i v plasti?

                          0 0
                          • kyl  

                            Ne,duše se foukáním roztahuje a když se udělá dírka,začne se roztahovat taky.Plášť si víceméně drží svůj tvar a tlak má snahu průpich zavírat a s pomocí tmelu zalepit.Tmej je dobrej do řídké duše.

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            Ne, protože duše je proti plášti hrozně tenká. Tmel má rozdílné výsledky i pro různé pláště. Čím větší šlupka plášť, tím hůře tmel funguje. Proto ještě za doby UST plášťů, kde bylo více materiálu fungoval o dost lépe než teď.

                            U duší mám z praxe tedy ještě daleko horší zkušenosti než Vilém. Trn to pobralo jen někdy. A když ho to pobralo, tak to ještě neznamenalo, že to vydrží. Časem to někdy zase povolilo (na začátku to třeba tmel dá, jak se opře duše o plášť, ale jak se pak za jízdy následně duše vůči pláště pohybuje, tak se to zase utrhne).

                            K tomu se navíc duše ještě roztahuje, což plášť nedělá.

                            0 0
                            • kadlec  

                              a kuwa a to jsem si rikal ze dceri to naleju do dusi, kdyby byl nahodou nekd defekt

                              nechce se mi vozit dusi jeste pro ni

                              0 0
    • pavlos12  

      dneska sem nasazoval bezdušáky,a mám problém že na jednom místě je oproti celému pláštu docela velká mezera,a nevím co stím,čím víc tam natlačím,tak to povyleze,ale jen vtom místě,jinde je to vpohodě,pokud vím,tak mezera by měla být cca všude stejná ne?? nemá někdo nějakej nápad co by to mohlo dělat,vyzkoušel sem snad všechno co mě napadlo,a vžycky to tak povyskočí :((

      přikladám i foto,díky za reakce

      0 0
      • pavlos12  

        nikdo nemá nějakej nápad??? co by to mohlo dělat??

        0 0
        • Breakpain  

          Kriva vymezovvi cara? Pokud ne, poskozenej bok – vyhodit / reklamovat

          0 0
          • pavlos12  

            Noo zdá se mě že ta čára je křivá,navíc jak je ta patka na pneumatice(nebo jak to nazvat) tak si myslím že je o hodně slabší,než jinde po celým obvodu,a když to nafukuji tak vtom jednom místě to furt povyjíždí víc a víc,když tam dávám víc tlaku,jinde je mezere cca stejná.

            0 0
            • Vilém  

              Hazi plast? Na kolik jsi to nafoukal? Ja jen jestli jsi nenafoukal malo a zatim to nezaskocilo do patek rafku.

              0 0
              • pavlos12  

                Jestli hazí sem nezkoušel,a nafoukal sem to cca na 3,5–3,8,víc sem tam nezkoušel dávat,protože čím víc sem foukal,tak to víc vylízalo zté patky ráfku,ale jen tam vtom místě kde je větší ta mezera.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.