• Black knives

    Byl jsem dnes po velmi dlouhé době(několik let…)na Hůrkách,a koukám,docela lesáci,a motorkáři dali lesu co proto.Jel jsem od Palkovické sjezdovky nahoru,hřebenem na Myslík,nahoru na Kubánkov,zpátky na Hukvaldy,pak zase nahoru,a po modré na Olešnou.Padlé stromy,rozryté svahy od motorek.Vyklidili jsme hřeben z těch Palkovic po Myslík,ale lidí s pilou asi moc nejezdí.A je to škoda,ten singltreil od Karbuláka na Olešnou je parádní,nebýt těch stromů.

    0 0
    • mike!1  

      jj ten sjezd je super. Ale minule jsem tam potkal koníka a měl jsem co dělat, abych to ubrzdil:)

      0 0
    • BorisFR  

      Teď tam řádí hlavně lesáci, ale fest. Stromy všude, a nechci vidět co mi provedou na oblíbeném trailu při odtahu…už teď jsem ********. Jezdím tam několikrát týdně, teda když mám čas, a zlikvidovali to tam snad během 5 dnů. Humus.

      0 0
      • Black knives  

        Nevidím v tom problém,můžeme to v sobotu vyčistit.

        0 0
        • BorisFR  

          Romane, věř mi, že tenhle opravdu těžko. Je to fakt velká asi 15m dlouhá svině. Sám jsem nad tím uvažoval, ale na to bude asi i motorovka krátká… Každopádně bych tam ale zajel. Leží to vpodstatě na Kozovo trailu, jestli víš, kde tam ten starý má. Jinak jestli nevíš kdo jsem, tak jsem míval tu oranžovou Stinky, cos mi ji párkrát dával do kupy. :)

          0 0
    • Luma  

      Jezdím tam tak jednou týdně a je to čím dál horší,hlavně vysypaná cesta drceným kamenem.Jinak někdo staví lávky od rozhledny dolů na Chlebovice vedle sjezdovky,byl jsem se na to kouknout a zdá se mi to udělaný z moc tenkých desek-nevím jestli to vydrží.Jezdím XC takže mě to ani nemusí zajímat,ale asi bych použil pevnější prkna.

      0 0
      • Black knives  

        Moje práce ty lávky nejsou,angažuji se jinde..Ale pokud komukoliv z bikerů není líno,a hrubě proti srsti,máknout,a udělat zadarmo něco pro druhé,já jsem vždy PRO.A to nejen proto,že jsem člen čemby,ale dělám sám prořezávání chodníčků už 16 let.Byl jsem na Hůrkách po velmi dlohé době,ale opravy by tomu prospěly,i když zatím jen nelegálně.A tím myslím,to,co běžné bikerstvo jezdí.Nepoužiji zprofanované spojení „pracovní sobota“,ani akce „Z“,ale co takhle „den čemby“,prostě,mít kde jezdit.Kdo jste pátrali webem např.na IMBA.COM ,je vidět to nadšení lidí,kteří bezplatné práce schopni jsou.To jsou češi o tolik více líní sobci?

        0 0
        • Luma  

          jezdím Hůrky často protože bydlím na Olešné a jestli budu mít čas,tak se klidně přidám,taky se mi to tám poslední dobou moc nelibí

          0 0
        • goofy  

          Se mnou to asi nevypada realne. Zase jsem si pochroumal rameno a budu asi delsi dobu mimo :-( A to jsem mel v planu v nedeli zkouknout konecne ten tvuj Skalicak, a zase h**no :o(

          0 0
          • ota  

            Skaličák se Knivesovi fakt povedl.doporučuju

            0 0
            • Black knives  

              Ty Palk.Hurky,týkalo by se to jen povolené turistické značky,tedy ta pěšina.To by nemělo nikomu vadit.O nějakém dalším tvoření,to zatím ne.Ale i tak to bude práce dost.Pro začátek,od Kociána,směr Olešná.Zarostlé,po­padané kmeny.Kmeny postrčíme směrem dolů z kopce,to ani lesákům vadit nebude.Mám mnoho vercajku,vezmu do auta.Jistě,pokud bude špatné počasí,tak to asi ne.A rozšířit jízdní profil,s tím mám dost zkušeností.Stačí mít jen chuť,a ruce.

              0 0
    • alpo  

      Tak jsem se právě vrátil z hůrek a je tam strašný provoz lesáků. Už v lese nad přehradou tahají stromy po lesních cestách za Lakatošem a stejně tak přímo výše v kopcích. Také stále probíhá další kácení stromů. Za současného stavu asi nemá smysl tam něco dělat. Dávejte si pozor ve sjezdech, bývají tam natahané stromy!

      0 0
    • Black knives  

      Lesáci po sobě zásadně neuklízejí,nic,žád­ný zákon je k tomu nenutí.Je to chyba,kdo podá návrh na změnu zákona?Aha,zase jen budeme nadávat v hospodě..A s u­klízením je to tak.Proč doma uklízet,když za pár dní tam bude zase nepořádek?Kdo chce pomoci klidit ten singl u Kociána,sraz v sobotu na Olešné u Toma v 10.00.

      0 0
      • Luma  

        jak dlouho tam asi budete,v sobotu mám po noční a potřebuji se trochu prospat jinak se mnou není žádná řeč,tak kolem jedné bych mohl dorazit-jestli už nebude pozdě

        0 0
    • Black knives  

      Jak dlouho,to nevím,ale nějakou dobu jistě ano.Nářadí mám pro celou rotu,tak hlavně ta lidská síla.Ve dvou se strom musí říznout,v šesti už jde sesunout.Stačí přijet k Tomovi,pak rozdám nářadí,a jedem.Mě přehlédnout nejde,bachratý čtyřicátník na bachratém RB Monster AM.

      0 0
      • Luma  

        přijedu později,půjdu nahoru po modré od Chlebovic doufám,že vás najdu

        0 0
    • Black knives  

      Tak.Proběhl tailbuilding days.Asi bych měl poděkovat zůčastněným.Jenže to bych musel poděkovat sobě,a Martinovi.Kdo jste mohli,a nepřijeli,styďte se.Začali jsme u Olešné,a pročistili chodník v lese.Není to po značce.Byla tam nevysychající kaluž,tak jsme vyrobili nový kus singlu okolo v lese.Cca 200m.Pročistili jsme ve dvou singl až ke Kociánovi.Je tam pár nových stromů,ty jsou tam,počkám,probíhá těžba.Co bylo staré,to je uříznuto.Velká paseka je čistá jen z části,došly nám síly.Pracovali jsme 5 hodin.Až to bude aktuální,vyhlásím znova „Den čemby“.To bude znamenat práci.

      0 0
      • goofy  

        Bohuzel, jak jsem rikal uz drive – jsem marod :-( Venku je tak krasne a ja tu trcim doma…

        0 0
    • Black knives  

      Vyhlašuji další trailbuilding days.Prostě,práce,a zadarmo.Budou vás bolet ruce i záda,a budou se vám soucitně smát okolojdoucí.Toto prožívám několikrát týdně,když opravuji cyklo jednomužné stezky.Takže,příští sobota,10.00 Hos­poda u Toma.

      0 0
      • Blackbiker  

        Zdar Romane-potřebuju abys tenhle termin zrušil-protože ti co ti chcou pomoci-já a dva jsme na týdenní dovolené v chorvatsku a tudíž nemůžem!zatím V.

        0 0
        • Black knives  

          Nic neruším,tohle je dobrovolná činnost v duchu,kdo chce,a může,přijde.Kdo nemůže,neřeší­.Nebudu do výkazu SSM dávat černé puntíky za neůčast.O tom čemba není.Pohoda,chuť něco dělat.I ve dvou uděláme kus práce,vyrobil jsem si na to svůj patentní cepínomotyčko­krumpáček.Nářa­dí mám pro cca 15 lidí,ale to by stejně bylo špatně,mě stačí,když se nás sejde tak pět.Pak už bych nemohl sáhnout na práci,a musel bych to jen koordinovat.A třeba taková lávka přes potok,na to stačí dva lidi,kteří ví,jak na to.A zatím to není o tom,že bych měl tisíc praporků,a trasoval treil,a vy by jste jen hrabali.Ono dobře udělat chodník,v dobrém sklonu,a pestrý,to chce klídek,a přemýšlet.

          0 0
          • Blackbiker  

            okej, já myslel jen na jinej termín-no tak ať aspoň někdo bude:-) Hehe-výkaz SSM-to tu z těch mlaďasů ani nikdo nebude znát:-)

            0 0
            • Black knives  

              Jo,já byl dycky ten vůl,co dělal něco i pro lidi.I ten vzorný svazák jsem byl,i pionýr..Pak taky vzorný voják,no,to už je na Chocholouška.A nyní budu vzorný Bořek stavitel trailů.A aby toho nebylo málo,i nářadí si na to vyrábím,a vyvíjím.A pro ty,co by se vymlouvali,že nemají nářadí,mám toho velmi mnoho,vybavím hodně lidí..

              0 0
              • Blackbiker  

                nejsi sám hele-já taky většinou dělal vše pro lidi a nic z toho neměl-spíš negativní zkušenosti. Ale traily děláme pro sebe-naše komunita-bikeři! Proto chci taky přiložit ruku k dílu.Jen ta sobota mi teď nevyjde-minulou akci jsem zas prožil na WC-je to na pikaču:-) Škoda žes nebyl na té vyjížďce, bylo dobře.ad fotky vyjižďka BF 2.už jsem koupil i chrániče-začínám pomalu freridovádět:-)

                0 0
                • Black knives  

                  Hromadné akce mě neberou.Max.čtyři lidi.Navíc to nedělá dobrou vizitku ani bikerům,když jedou,a většinou rychle,v davu,kde se každý předvádí před ostatními.Pokud si někdo myslí,že mu to z kopce jde,není problém,sraz na Javorovém u lanovky.A můžem jet plnou palbu,bez omezení.Jezdit po Beskydech ve smečce,no sorry..

                  0 0
                  • Andrzej  

                    jo, tak do toho dreadu o vyjizdce sem nechtel psat nic negativniho, ale mam na to podobny nazor, nemyslim to nejak spatne, ale jak vidim najezd 20 lidi do boruvkovych porostu a predstavim si takovou bandu na stezkach, kde chodi dost lidi tak se radsi nepridavam, muze to zesilit negativni povest bikeru..... jinak mozna v tu sobotu dorazim pomoct, je to jedna z moznosti naplne vikendu, este kdyztak dam vedet… :)

                    0 0
                    • pitos  

                      Taky se vyjádřím. Osobně mám raději vyjížďky v méně lidech,tak do pěti to je ideální,nejraději jezdím s přítelkyní sám. Sám jsem první akcičku zorganizoval a bylo to z těchto důvodů:

                      • Seznámit se s jinými bikery z okolí
                      • Ukázat Beskydské traily i lidem co to tu moc neznají
                      • Poznat traily které neznám já

                      Sám si uvědomuji rizika co to přináší ale takto dramaticky bych to neviděl. Myslím že nešlo o žádná předvádění se před ostatníma či překonávání sama sebe ale o pohodovou akcičku kde myslím byli samí zkušení a rozumní bikeři kteří vědí co si mohou dovolit. Řekl bych že takto zorganizovaná občastná akce není na škodu,je to oživení,poznal jsem pár fajn lidí s kterýma bych se asi jinak nepoznal. To vše rozšiřuje možnosti bikování jednotlivce,s něk­terýma máme rozjednané výlety do jiných míst… Na Javorovém pod lanovkou se možná někdy potkáme a zajezdíme,jsem pro ale na pohodu,ostatně jako vždy.

                      0 0
                      • Andrzej  

                        jo, vicemene souhlasim, ja sem to nechtel nejak hrotit, jenom spis rict ze vim ze jste jeli a nejak vysvetlit proc jsem nejel, i kdyz mne to lakalo… :)

                        0 0
                      • Blackbiker  

                        Souhlasím s Pitosem, k vyjádřením Blackknivese a Andreje bych řekl toto, tyto srazy nejsou o tom, kdo má lepšího bika,kdo je rychlejší a pod.,ale o lidech a ti byli na obou akcích fakt super. Někteří byli i závodníci, ale nikdo se před nikým nepředváděl a všichni si vycházeli takříkajíc vstříc. Prostě pohoda, žádné závody. Je dobré poznat, že existují lidi, kterým jde o společnou věc – MTB. Smečky jsou na Stodolní:-) Nechápu, jak tyto akce mohou „zesílit negativní pověst bikerů“, spíš můžou zvýšit povědomí o tom, že tu jsme a budem!My bikeři.Samozřejmě je třeba brát ohled na ostatní,ale tohle každý, kdo se takové akce zůčastní ví a snad se tak chová. Drobné niance zde vzniknout mohou, ale v globálu jde o dobrou věc z mého pohledu.

                        Hlavně zdraví: To je mé heslo a jsem rád, že se obě akce obešly bez zranění.(drobné oděrky neřešíme že?:-))

                        Zatím Blackbiker

                        0 0
                        • Andrzej  

                          njn, jde o dobrou vec z naseho pohledu, to je presne ten problem. kdybych jel s vama, tak taky jde o dobrou vec z meho pohledu. uz jsem neco v zivote najezdil a zazil a vim, ze z pohledu ostatnich lidi to nemusi byt dobra vec, kdyz potkaji nekde cyklistu a znasobi se to jeste mnozstvim lidi ve skupine. ja nemam nic proti vasim vyjizdkam, jenom jsem chtel zmirnit (jenom pripadny) negativni dopad svou neucasti.

                          0 0
              • ota  

                teprve teď mi,bohužel,došlo, co říkaš.asi jsem byl jen sobec,co jen chce jezdit a uživat si.ale dnes po důkladném prozkoumaní zkutečné situace vím-odvedli jste moc práce,která je vidět.z pozice turisty není vidět,a o to tu podle mě jde.neměli bychom si vzájemně vadit.smekám a věřím,že vám někdy budu moct pomoci.díky,tenhle trail je poježděníčko.

                0 0
      • goofy  

        Uvazoval jsem, jestli to tady vubec psat, nebo proste jenom hrat mrtveho brouka…

        Rad bych prijel pomoct, ne ze ne. Ale vec se ma tak… V patek mame akci uz asi pul roku planovanou. Proste organizuju prase a mame takovou mensi zranici spojenou s vetsi degustaci alkoholickych napoju. Mohl bych se klidne setrit, ale jelikoz budu za akci nest vicemene castecnou zodpovednost, tak to tam budu muset hlidat, takze kdo vi, kdy pujdu spat… Cili veci si tam vemu, ale predem nic neslibuju. Kdyz rano vstanu, tak rad dojedu pomoc. Obdivuji tvou praci a cenim si ji (taky uz jsem tady v okoli nejake ty hodiny odrobil), ale opravdu nic neslibuju. Snad nekdy priste…

        btw: s tim Javorem bych to bral. Uz jsem tam celkem dlouho nebyl a klidne bych si tam sel zase s nekym zajezdit ;o)

        0 0
        • Black knives  

          Pohoda,to je to slovo.Kdo může,a chce,třeba pomůže.Zatím je to pořád jen o ůdržbě stezky,která je zde již desítky let.Jen ji nikdo neudržuje.A bude to dobrá vizitka i při jednání se starosty přilehlých obcí.Jde o to,ukázat,že takto to je,že nejsme flákači,a svépomocí a zadarmo jsme schopni vytvořit dílo.Ono nejlépe se ukazuje na již hotové stezce,co to je singltreil,než vést plané diskuse.Nářadí mám fakt dost,a kdo přijde,něco do pazur dostane.Jde o to,ukázat představitelům obcí,že je to nic nebude stát,a ještě si na tom přihřejí politckou polívčičku,jak nejsou vstřícní.A pod­mínkou v tomto státě je-zadarmo. A akce DH Javorový.V neděli mám volno,šel bych pojezdit.Rád vás tam uvidím,pojezdíme.Je zde oficiálně povolená FR trať,je na pohodu,dám to i na skládačce.(ale v rychlosti to je docela slušné poježdění).Zelená turistická je taky supr,a Sekulovka,stará trať…Ta se…přeci…neees­mí.......

          0 0
          • Black knives  

            Po dohodě s Martinem přesouvám sraz na Palk.Hůrky na začátek singlu,ke "Kociánovi-rekreační středisko"V 10­.00 to platí.Vyjedeme po asfaltu autem,a pokud nebudeme zase sami, rozdám nějaké to nářadí,a jde se.

            0 0
          • goofy  

            Takze co se tyce brigay, zatim nerikam stoprocentni ne, ale taky ani ano. Uvidim az fakt behem dne.

            Co se tyce Javoroveho, tak to bohuzel asi neklapne. Mam rozebranou vidli a porad cekam az mi prijde olej, takze ten uz asi prijde nejdriv v pondeli, tak bych to presunul treba na pristi tyden, pokud by ti o vyhovovalo. Ale se mnou si moc nezajezdis. Jaksem takovy dolekopcom turista :o)

            0 0
            • Black knives  

              Palkovské hurki(bo Ostrawa),zitra u Kociana,ideme moi plechowku Forman.Gdo se vyveze dupu od kapličky na roweru,a my už budem v dupě,to nabertě směr Olešna,a kajsik se tam zdrcněm.Nic nětřeba,nenem ruki,a budowatelske nadšeni,jak v čelbě při rubani.Bo od roboty koně zdechaju,a lude se se wam smi.

              0 0
    • Black knives  

      Pokud někoho zajímá,co se dá udělat za pět hodin tvrdé práce ve třech lidech..zde fotky.. www.cemba.cz/

      0 0
      • Black knives  

        Dnešní obchůzka lesáka se zástupcem čemby dopadla celkem příznivě.Vy,co jste už tam projeli na kole,a podle stop,to bylo dost kol,už jste viděli,jak to vypadá. Bude to mít pokračování,a chceme letos udělat singl až k Olešné.Takže,v so­botu v 10.00 zase nahoře u začátku singlu,u Kociána. Nemůžu aktivně pracovat,hodí se pomoc,snad na to nebudeme s Martinem sami.Přijďte,pod­pořte čembu,udělejte tím i něco pro sebe.

        0 0
        • Black knives  

          www.mtbs.cz/bleskovky.htm Oslovili jsme známého aktivistu,a člověka žijícího bikingem,Boba Damka.Zde je jeho první pomoc v propagaci čemby.A Bob byl člověk,který singly staví už dvacet let,stejně jako já.Pokud někdo přislíbíte ůčast,potřebuji to trochu vědět,abych koordinoval nářadí.Až tak ho zase nemám.Osvědčilo se nářadí,které naše babičky znají jako kopačku.Prostě,mo­tyka,ale ne srdcovka,ale plochá.Jde o to,nerozbít přílišnou horlivostí hranu singlu,to je docela velký problém.Podloží je tam pískovcové,ale docela tvrdé.Mám nářadí na tyčích délky 55–60cm.Je to ideál,všude se to vejde,a dá se to vést v báglu. Black

          0 0
          • Black knives  

            Dnešní den čemby skončil.Sešli jsme se tři,a odvedli kus práce.Kdo na tu pěšinu rádi jezdíte,sami se přesvěčte.A vzpo­měňte,jak fajn se jede,kdy to někdo uklidil.Lidé-lidem.Čemba-lidem.

            0 0
            • goofy  

              Jo jo. Doufam chlapci, ze se Vam tam bude jezdit pekne a vspomenete si na nas.

              Jinak dneska ta vlhkost asi dala znat. Jak nikdy nemivam mozoly, tak jsem si hned 3 strhal. Vse pro Cembu :o)))

              0 0
            • goofy  

              Tak jeste i nejaka obrazova dokumentace

              www.cemba.cz/novinky.shtml?…

              0 0
              • speedy gonzales  

                nadhera…skvela prace, chlapi. bohuzel to mam sakra z ruky, pomohl bych rad

                0 0
                • Black knives  

                  Já věřím tomu,že mí přátelé v Jump Sportu Frýdek-Místek pomohou v propagaci.Je to výborný bike shop,a podporuje tyto aktivity.Projde tam denně obrovské množství bikerů,věřím,že to rozjedem.Plakát už Honza dostal,a sám chce pomáhat.

                  0 0
    • Black knives  

      Sing pro všechny,něco fotek ze čtvrtku… www.cemba.cz

      0 0
      • Blackbiker  

        ahoj Romane,dnes jsem tam jel navečer. Singl dole začínající od cesty-Palkovice-Chlebovice jsem se snažil vyčistit – některé jeho úseky-jen pomocí rukou a vidlice z větve:-)Ještě tam někdy hopnu a dokončím započaté dílo. Jinak singlík o který se staráte je super-fakt jsem tam poprvé jel dost na pohodu.Ale lesáci opět udělali kus nedobré práce-když se singlík začíná prudce svažovat jsou tam stromy a dole je hráz z pokácených stromů.Zítra sem hodím fotky co jsem dnes nafotil .Bohužel dalším zlem jsou motorkáři-ti to tam dnes pěkně rozryli-nejhorší je, že tam jezdí po dešti,zem je nestabilní a rychle pak eroduje. Je to boj, který nevím jestli my bikeři zvládnem-lesáky a motorkáře. Dnes jsem měl z Hůrek rozporuplné pocity-na jednu stranu krásný singl, na 2. vše rozryté od lesáků plus pokácené stromy na singlu! O motorkářích ani nemluvím. Větší zlo jsou lesáci.je tam všude strašně moc pokácených stromů v lese.

        0 0
        • Black knives  

          Lesáci ne.Lesní dělníci.Ten kopec je napadem kůrovcem,stromy půjdou do háje.Probíhá těžba,a nestíhají to stahovat.Jistě bys také nejprve kácel,potom stahoval.A to se děje přirozeným způsobem,tedy stromy se odváževí zespoda,a postupuje se nahoru.Pro nás,bikery je to smutné,protože chodnít přijde na "řadu"až jako poslední.S tím nelze hnout.Martin je v kontaktu s lesákem,a tak mu to bylo vysvětleno.Mo­torkáři,to nevyřešíš,tedy neřeš.Leda bys jednoho sundal z motorky,vyvolal u soudu kauzu,a z toho precedens. Ale v neděli jdeme kopat,do té strminy před chatovou oblastí,vyrobíme tam serpentiny,aby to byla radost i pro XC kopyta,a baby,co jezdecké techniky nepobrali.

          0 0
          • Blackbiker  

            ahoj, aha už tomu rozumím – je to napadený kůrovcem – tak to jsem nevěděl. V neděli tam budu taky:-)Na neděli nic neplánuju-dej echo kde bude sraz. Dávám tu nějaké fotky ze včerejší akce-bylo navečer tak kvalita nevalná.

            na 1.je to před zásahem:-)

            0 0
            • Blackbiker  

              stejný úsek po mém asi hodinovém zásahu-každopádně to tam leželo pěkně dlouho a byla tam už dost silná vrstva humusu z těch větví:-)

              0 0
              • Blackbiker  

                na začátku „Čemba trailu“:-)

                0 0
                • Blackbiker  

                  a zde konečně krásně upravený „Čemba trail“ díky Blackknivesovi and MTBfriends:-) Ps:díky chlapi Ps2:na fotce to asi není moc vidět,ale včera navečer byl krásně zasněžený zeleným jehličím a jelo se parádně:-)

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    A bohužel to, co nemáme rádi. Spodní prudší část trailu.

                    0 0
                    • Blackbiker  

                      konec trailu – netřeba komentáře:-(

                      0 0
                      • Black knives  

                        V neděli v 10.00 v té strmině,nad chatovou oblastí.Nad studánkou chci vymodelovat ve svahu klesající točky až dolů.

                        0 0
                        • Kachnička  

                          Ahoj Romane, sem nevěděla že se takhle angažuješ, dobrý! My jsme byli se Zdendou a mamčou na Javorovém tuhle neděli:o)

                          0 0
                          • Black knives  

                            To není až tak překvapivé.Starý vůl,co je rád trochu užitečný.Akorát ne tak ukecaný,jako Zdeněk.A ČeMBA je to,co chci dále podporovat.Mít kde jezdit. MTB mám možná jako jeden z nejstarších nadšenců už od roku 1990,a hodně mi to dalo.Rád něco udělám i já.Mnoho energie mě sice stojí Skaličák,ale to mám za barákem.Pro čembu bude potřeba jezdit více po okolí,a začít dělat singly-legálně.

                            0 0
                            • Blackbiker  

                              hele Romane, jen informační dotaz. Už se ti povedlo vyměnit tu svou vidli?:-)Já teď půjdu asi do Z1 light eta z Deutschu.

                              0 0
                              • goofy  

                                A jak to budes objednavat? Mas nejakou dobrou nabidku? Zebych se tez s necim pridruzil :o)

                                0 0
                            • Kachnička  

                              Takže ty už se orientuješ na trochu jiný styl jízdy, co? Já jen, že si s náma nebyl na kole už aspoň 4roky. A co Barunka, už jde do školy? Ten čas tak strašně letííí..

                              0 0
                        • Blackbiker  

                          ok budu tam-snad to najdu-teda jestli je to to co si myslím:-)Kdyžtak pošli mailem svůj telefon.Zatjal

                          0 0
                  • Jirik123  

                    to zeleny jehlici je prave z tech stromu napadenejch kurovcem. jinak makate tam hezky, skoda ze to je az na druhy strane republiky, hned bych sel pomoct.

                    0 0
    • Black knives  

      Moje dcera Barča je na fotkách na www.cemba.cz,jak jede po tom singlu…A máma dnes byla u mě i se Zdenou,kouknout na kolo..

      0 0
      • Kachnička  

        Koukla jsem na fotky, je už to fakt velká holka, pamatuji si ji jako úplně maličkou:o) Dan od Homera s Káčou už taky půjde do školy. Zdenda s máti se byli u tebe dnes kouknout na kolo? No to mě tedy zajímá na jaké a pro koho??? =)

        0 0
        • Black knives  

          Mám zase něco,ale tohle je veřejné forum,to raději uděláme nějako slezinu,a uvidíš sama.Kluci z Havířova(Goofy)se chystají čistit ten okruh,co ho má Zdena za barákem.

          0 0
          • Kachnička  

            Fakt? Tak to jsem zvědavá, jedu k nim na kole o víku, tak bych se tam na ten okruh chtěla juknout, nevíš kdy se na to chystají?

            0 0
            • Black knives  

              Goofy tu má vlastní vlákno-Havířov.Ale pokud přijde makat v neděli na Hůrky,zeptám se.

              0 0
              • goofy  

                V nedeli bych se mel dostavit. Staci krumpac, nebo i nejakou polni lopatku?

                0 0
                • Black knives  

                  Určitě stačí,budu mít i své nářadí,a toho mám dost.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Rýsuje se to velmi dobře,zdá se,že přijde už nyní dle odhadu tak osm lidí,a to znamená,že bychom mohli proházet nějaké ty stromy z pěšiny,zprů­jezdnit ji.Lesákům je to šumák,že to leží na pěšině,ale nebude jim vadit,že to postrčíme směrem dolů.

                    0 0
                    • Black knives  

                      Právě skončil další pracovní den ČeMBy. Sešlo se nás pět,a co pro mě bylo překvapením,byla to i jedná křehká dívka. Den byl plný dřiny,a pánové,ta dívčina,i když s ní krompáč cvičil,makala…A bez keců,a dobrovolně,i když jsem ji odrazoval. Každý,ať si to přebere,kdo mohl pomoci,a nepřijel. Podařilo se nám v nejstmější části nakopat luxusní klopenku,a chodníček,až pod studánku,čímž došlo k vyřešení té strmé,a špatné pasáže. Kdo nevěří,ať tam běží,a bude koukat.Považuji to za velice povedené,i když ještě ne zcela hotové.

                      0 0
                      • blue  

                        hezky

                        0 0
                      • Blackbiker  

                        Mrzí mne, že jsem nedorazil, ale netušil jsem, že mne po sobotním bajku opět zradí zdraví-poslední dobou to stojí za…,docela to boří moje plány.Dnes to prostě nešlo.Sory.To není výmluva, kdo mně zná, ví… Ps: krásná klopenka Všem: myslím, že Čemba je první dobrou věcí, která se pro bikery udělala, a asi jedinou:-). Nesmí to tu dopadnout jak na Slovensku, chceme přece jezdit po trailech!Mít kde jezdit! Nedovedu si představit jet s endurem po vyasfaltovaných stezkách pro cyklisty-hrozná představa. Každopádně bikeři nepředstavují pro přírodu takové zlo jak všude slyším-ať se zaměří na motokrosaře a pod.A nám dají pokoj.Doufám, že k tomuhle Čemba přispěje. B.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Pohoda,nemůžeš,nic se neděje. Děláme to pro lidi,a tím i pro sebe. Já děkuji Martinovi,Stan­dovi,Honzovi a Míše,za pět hodin tvrdé dřiny. V Jump Sportu Frýdek-Místek budou poté další info o práci,přímo u Honzy.

                          0 0
                          • Blackbiker  

                            Jste borci – nemám slov, klobouk dolů:-)5 hodin dřiny!-pro všechny, kteří chtějí bikovat po Palkovických hůrkách. Opravdu v dnešní době je s podivem, že někdo dokáže něco udělat pro druhé. Fakt Romane, před několika měsíci jsem ani nevěděl co je to trail, enduro, potažmo další nový výraz v „bike slovníku“:-)ČEMBA:-), nyní i díky Bike-foru jsem „osvícen“ a určitě se zanedlouho asi stanu čembistou, protože s touto vizí, kterou Čemba propaguje, zcela souhlasím:-) Všem bikerům „Hlavně zdraví“.

                            Ps: trošku jsem po sobotní vyjížďce Lipový,Ostrý,Ja­vorový pochopil vztah biker-turista ze strany turisty, prostě oni z nás mají „strach“-ani se nedivím, když to mažeme ze sjezdu kolem-proto bych v rámci dobrých vztahů všem bikerům doporučil,opravdu brzdit a dávat pozor na turisty-být prostě ohledulný.Takový kámen vržený fr pneumatikou může nabrat pekelnou rychlost a nechci domyslet co by se stalo, kdyby tam šel pěší. Proto jezdit rychle když jsme sami, když jsou pěší, prostě jet kolem nich pomalu-já to tak dělat budu. ahoj všem,velké díky Black knivesovi & friends a někdy na trailu na Hůrkách ahoj B.

                            0 0
                            • goofy  

                              No ja jel v sobotu Vendryne – Javorovy – Ropice – Ropicka Kotar – po modre do Komorni Lhotky – no a pak prez Sobesovice domu

                              S tim poslednim odstavcem souhlasim. Proste chce to ohleduplnost a treba k tomu i ucit lidi. Byli jsme 4 a po jednom sjezdiku jsem je musel servat, protoze to neslo…

                              No a pak jsem si mezi Ropickou a Kotarem pekne vspomenul na slova Romana, jak rikal ze lidi tady neumi jezdit. Na Ropicce nas predjel nejaky chrt, drtil to co slo. My jsme si pekne vychutnavali pohodu a Tatranku. Ale na tom korenovem useku, co nevidi me oci.. Chlapec tlaci a je rad ze to kolo vubec snese… A na tom samem useku uz jsem potkal takovych vice Proste je treba ucit lidi tady mezi jinyma i jezdit…

                              0 0
                      • goofy  

                        Jak uz jsem ti psal, bohuzel jsem dorazit nemohl. Nejhorsi je, ze me to stve asi nejvic. Ja proste u vseho musim byt :-D A kor kdyz to slibuju… :o(

                        No a jak vidim ty fotky, tak gratuluji k provedene praci! Asi si nekdy na ty hurky fakt vemu i kolo…

                        0 0
                        • Black knives  

                          Dnes jsem nakoupil další motykosekery akrumpáče pro čembu. Takže máme svého nářadí dostatek,jen ty ruce kdyby přibyly…

                          0 0
                          • Andrzej  

                            ja bych mohl asi v sobotu, nedele mi celkove moc nesedi a tahle uz vubec ne, jinak muzu nabrat do auta nejake kopace cestou.......

                            0 0
                            • goofy  

                              Treba me :o) Chybel jsi mi o vikendu, chlapce ;o)

                              Nejak me zradil muj pristup k autu a rano jsem zjisil, ze nemam cim jet :o(

                              0 0
                              • Black knives  

                                No,chlapi,kdyby jste přijeli byť jen vy dva,tak mi to stačí,a v sobotu můžeme jít makat.Ke spodní části singlu se dá dojet autem.Je to místo,kde modrá turistická značka kříží asfaltovou cestu Chlebovuce-Palkovice.Mám nové čemba nářadí.Motyko­sekery,zalesňo­vací krompáče,lesní motyky..

                                0 0
                                • Andrzej  

                                  no tak s tou sobotou zkusim pocitat, vecer je u nas obecni slavnost, tak bych to videl trosku driv, ale nejak se este domluvime… a kdyz goofy prihodi 40kc na benzin tak to bude idealni :)

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    No samozrejme ze goofy neco na benzin prihodi ;o)

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Tož tag.Jak by by zme se zrazili už tam v 10.00,a cosik porobime.Zeberu aj rower,aby stě se to oprubowali,a neni možne,aby to něbylo fajne,a pjene.

                                      0 0
                                      • Buf  

                                        Ahoj Blacku tak jsem jel dnes z práce přes kopec a celkem se ti ty točky povedly. Co tam ta křižovatka za klopenkou, to je slepá ulice nebo jen začátek? Jel jsem tam kousek a je to pořád dál, to by šlo jet i do kopce a napojit to na tu spodní lesní stezku co vede k lípám a už by to byl téměř okruh. Kdy budeš v terénu, až v sobotu ? Potřebuju se s tebou sejít, aby jsme si domluvili jak dál.

                                        0 0
                                        • Black knives  

                                          Bobe,není to dodělané,máme jen jedny ruce. Ta točka po klopence bude ještě upravená,a chodník se musí domodelovat.A po­kračovat to bude dál,i po levé straně. Ten lesácký chodník,já měl za to,že ho znáš,jenže jde přes soukromý pozemek,to se musí dohodnout s majitelem.Jinak ano,je v plánu s tím něco dělat.

                                          0 0
                                          • Buf  

                                            No ja jezdím po tom spodnim traverzu, to co jsi vykopal v te točce je zarubane, ale bylo by to pěkne, Kousek jsem jel co šlo uklidil, ale jsou tam i velke stromy na motorovku. Točky jsou skvělé a na ty kořeny dole nešahej,to je to nejbikovější co tam bylo na tom sjezdíku. Už se těším , až lesáci odtáhnou tu skládku dřeva dole a bude to celé sjízdné. Jinak dobré, že jsi zachoval i tu původní variantu rovně dolů. Každý tak může jet jak se mu líbí a na co se cítí.

                                            přikládám na ukázku foto jak vypadá značená trasa v Grazu

                                            0 0
                                            • Black knives  

                                              Nejsem silničář,abych z toho dělal placku.Kořeny,s tím se počítá,akorát na druhé straně potoka přibydou serpentiny. Myslím,že jezdeckou techniku mám na postaršího prďolu slušnou,a když dokážu ujet některým na DH trati,tak není v mém zájmu to dělat na Hůrkách zcela zadara.Už jsem sice zestárl,ale ti lidé,co mi z kopce ujedou,ti samí bodují v českém poháru DH,a hlavně,jsou o polovinu mladší.Čtyřicátník už si dává bacha.Jen tady v česku je jezdecká ůroveň XC řekl bych dost bídná,tak to nemůžu udělat více hardcore. A ten sešup rovně dolů je mýma očima totálně nudný,pro paka bez fantazie.

                                              0 0
                            • tk  

                              sakra to neni poznat na co se to vztahuje. proste to je to naradi, co Roman pro ČeMBu nakoupil.

                              0 0
                            • goofy  

                              Uz se tesim, az ho testnu :o)

                              0 0
                              • Black knives  

                                Já tomu stále věřím,že časem bude na práci lidí dost. Jde mi o to,ukázat,jaký to je rozdíl,když je stezka vymodelovaná,než když je rovná,jako pravítko. Kdo někdy jel DH trať,je to stejný princip,jen to není tolik z kopce,a ne tak rozbité. A tady je potenciál,stavět to různě obtížné.Páteřní singl musí být hezký,snadno jezdivý,ale plány jdou dál,a rád bych i přitvrdil muziku…časem.­.Nejsou všichni bikeři neschopní matlalové,co potřebují vyasfaltováno,a kořen je vyděsí.

                                0 0
                                • Tomin  

                                  Standa mě do hůrek zval ale zatím mi to nevycházelo.Teď už bych měl mít čas.Můžu tam dojet autem a vzít i nějaký ten vercajk.Nevím čím vším tam makáte.Krom sebe můžu vzít pár dalších lopat:-)), krompáč, rýč, tomahawk, nevím čím vším tam makáte,prostě zahradní nářadí shruba jakékoli.Akurát teda Soboty můžu až odpoledne…

                                  0 0
                                  • Black knives  

                                    Musím to probrat s paní bytnou,ale když je to tak,šel bych makat oba dny.Nářadí má nyní F-M čemba dostatek.

                                    0 0
                                    • Tomin  

                                      Jo,pro upřesnění,ty lopaty jsem myslel tak,jakože já jsem jedna a další ve formě neživé…:-))

                                      0 0
                                      • Black knives  

                                        Tak jsem to právě počítal, na singlu je k dnešnímu dni odpracováno 70 člověkohodin…

                                        0 0
                                        • Buf  

                                          Blacku jak tak vidim bude tam někdo asi až o vikendu. Máš plán co dělat kdyby mi to vyšlo a byl jsem tam dřív. Ten chodník co jste ho cca 5 metrů pročistili ( vychází mezi točkama do lesa ), pak kříží motorkářskou trasu a vede pořád dál. Jaký máš s tím záměr. A kde je problém s tím pozemkem, konkrétně kde a komu to patří. Můžeš mi psát na email ( ty důvěrnější infa) aby jsme neporušili zákon o osobních údajích. A jaký máš harmonogram celé té čeMBA akce. Pokud ti mám pomoci tak je potřeba začít.

                                          0 0
                                          • Black knives  

                                            Myslím,že to má Martin v dalším výhledu,protože ta část nalevo od singlu je soukromá,a myslím že jde o to,nejprve dodělat to stávající,tak,aby z toho mohl být ukázkový singl,tak,aby zastupitelé obcí viděli,o co tady vlastně jde. O co bych tě požádal,jako místního,je obkroužení okolo vrchu Ostružina. Plán singlu je zatím následující. Start a cíl je na parkovišti na přehradě Olešná.Výjezd do lesa ihned po přejetí asfaltky,tedy ne přímo po značce. Pak vyčištění té souběžné pěšiny směrem vzhůru,co jde souběžně s lesáckým makadamem,ale bikeři tam dříve jezdili…Pak,stan­dartně,kousek asfalt,zatím…ka­plička,nahoru ke Kociánovi. Rád bych,aby to šlo okolo Ostružiny,a pokračovalo hotovým singlem.Až bude vyřešen průjezd přes ten pozemek,je ti jasné,že to může být na výjezd i jinak.Tohle nechávám na Martinovi,já spíše modeluji stezku,papírování mě nebere.

                                            0 0
                                            • Buf  

                                              Jak to myslíš obkroužit ostružinu ? Tam moc možností není,pokud pojedeš přes vrchol ostružiny nebo pojedeš úplně dolů a zase nahoru nebo jedním ze dvou traverzů co vedou z louky nad těmi chalupama, vždy dojedeš na takové rozcestí, kde se ty všechny cesty a chodníčky potkávají. Aby jsi se dostal zpět na začátek singliku ( modrá t.z.) ke Kociánovi tak musíš jedině po te traverzové cestě od lesáků. V sobotu si vezmi bika a můžeme to projet, v kolik tam můžeš být aby jsme to objeli než se začne kopat.

                                              0 0
                                              • Black knives  

                                                Nemá cenu nic uspěchat. Smysl singltreku není v jízdě po stávající síti pro lesáky. A když,tak kombinace obojího. Já nechci jezdit v budoucnu po traktorových cestách. Jen,když je budu moci upravit,aby to nebyla nuda. Postupně se k tomu dostaneme,chce to klid,a vymýšlet novou trasu. To kolo tam sice budu mít,ale čas jezdit ne. Jen ho mám,abych věděl,kde mě to posílá v serpentinách.

                                                0 0
                                                • Buf  

                                                  Jo ta diskuse s tebou je jak s talianem, takže co považuješ za ukončení toho vzoroveho singlu, až bude hotovz usek Kocian – studanka u cesty Chlebovice Palkovice ?

                                                  0 0
                                                  • Black knives  

                                                    Není,jen jsem opatrný. Zastupuji čembu ve věci práce na singlu,a záleží mi na kvalitní odvedené práci. Co bude dál,je v jednání. Kam spěcháš? Co očekáváš? Že prokrtkujeme Hůrky,a budeme kašlat na schválené postupy? Nebo,že nám snad někdo dovolil,dělat si pěšinky,jak se nám zamane? Vše je potřeba legálně řešit. Já nechci věšet cedulky na již stávající pěšiny. To není singltrek. Chci budovat singltreky,nebo upravovat ty stezky tak,aby jízda na nich byla zábava,a ne rovná nuda. A to vše je potřeba pomalu,opatrně. Co je na tom nejasného? Že se neženu do všeho hurá?

                                                    0 0
                                                  • Buf  

                                                    No teď si silně protiřečíš. Protože to co já se snažím ti celou dobu vysvětlit , že jste začli kopat do jediného slušného chodniku ( mimo jiné značené turistické cesty KČT), a že ho stačí jen udržovat aby se dal jezdit, tak jak tomu bylo mnoho let než jsi začal kopat za Čembu. Já se chtěl jem dopátrat pár informací o Čemba projektu Palkovické Hůrky, který jak chápu je buď spontánní akcí nebo je veřejnosti utajený.

                                                    0 0
                                                  • Andrzej  

                                                    n ahurkach mame povoleno opravit tuhle pesinu, chceme to udelat co nejdukladneji, aby sla videt vykonana prace a zaroven napriklad lesnikum ukazat jak si to predstavujeme......

                                                    0 0
    • Bobesss  

      Kde ty Pálkovické hůrky jsou? Možná mi to tu uteklo… Nějaké info by neškodilo

      0 0
      • Blackbiker  

        Frýdek-Místek chlape-tedy Palkovice/Chle­bovice-začátek trailu od Olešné

        0 0
        • Bobesss  

          Safra…to mám 100 kiláků :-(

          0 0
          • Blackbiker  

            no každopádně když někdy náhodou zavítáš do Beskyd tak neprohloupíš-to, co podniká Roman( Black-knives ) je nový projekt pod záštitou Čemby, to co udělal dřív na Skaličáku jen z vlastního úsilí a píle je další věcí, kterou u nás na Frýdecko-Místecku můžem využívat.A po­dotýkám, že Skaličák je věc, kde si snad všichni fr/dh přijdou na své. Teď jsem tam zavítal opět a byl jsem nadšen, ostatně jako vždy. Krásně hravý kopec-nádherné klopenky, traily, jumpy a mnoho dalšího. Takže ještě zpětně díky za všechny Romane.

            0 0
            • Bobesss  

              Kluky z čemby sem viděl naposledy na Drtiči,pokud čas dovolí.Určitě se tam někdy zajedu podívat,případně pomoct, stejně to nebude činnost na pár dní … Pokud okolnosti dovolí

              0 0
              • Black knives  

                Mám neodbytný pocit,že někdo zde nechápe zcela prosté věci. Pěšinu,kterou TKČ označkovalo,pou­žívají bikeři leta,já osobně nějakých 16 let,když už jsem byl jeden z prvních,co měli ve městě kolo.Ta pěšina,nemám podklady,kdo ji kdy vybudoval,ale je martantní,že je udělána velmi dobře,a velmi se blíží slovu singltrek. Tím je dáno,že je velmi vhodná,jako ukázka,jak by to mohlo vypadat.Já si jízdu po singlu zcela jistě nepředstavuji tak,že pojedu mezi šlahouny borůvčí,po stezce,která je totálně na hraně chodníky,když každý na ůdržbu kašle.A větvě stromů,co mě fackují,mi rovněž na bikerském zážitku nepřidají.Takže takové nějaké mýma očima odfláknuté upižlávaní větviček,to nepovažuji za ůdržbu chodníku.Jak má chodník vypadat,jak má být široký,a jaké má mít parametry,vše je v příručce ČeMBA,nebo na internetu.Tak­že,když taková pěšina je,my měli povoleno ji vyčistit,a vymodelovat,udělám to. A myslím si,že to mnoho bikerů ocení.Dále je na nás,jak se tohle bude líbit i zastupitelům obcí,a jak se rozhodne,co bude dál.

                0 0
                • Blackbiker  

                  Jasně, souhlas.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Dnes jsme se sešli čtyři. A makali jsme i přes to že docela dost pršelo.

                    0 0
                    • Black knives  

                      A tak vypadá singltrek hotově..

                      0 0
                      • Black knives  

                        Dnes jsem neměl foťák,ale už je to jetelné celé,a zvu tímto místní bikery k projetí nového singltreku. Poté pište,jak se vám to líbí. Nakopali jsme to skoro až dolů,tedy je možná jízda. Držte se nové vykopané pěšiny…

                        0 0
                        • Luma  

                          tak jsem se byl dneska projet tu klopenku co jsme dělali spolu,je ještě trochu měkká,jak se to ujezdí tak bude super,sjel jsem to dolu po tom trailu co jsi dneska dodělal-je to super.Romane všechna čest

                          0 0
                          • Black knives  

                            Tak vidíš,a prý že problém. V horní části singlu je to už prý jetelné,prý až na pár větví,pravil Bob. Byls až na začátku,u Kociána?

                            0 0
                            • Luma  

                              jo jel jsem to celé od začátku,ty větve jsou akorát asi 50m od té první klopenky a to se dá v pohodě projed

                              0 0
                              • Buf  

                                Jo je to sjizdne, než jsme dojeli ke klopenkám kde byl Roman a spol, tak jsme vyklidili místo křížení singliku s lesáckou cestou, jak je ten velký posuvný pařez.Nad klopenkama jsme to nechali bo na trati byli kopáči i přesto že byla neděle.

                                0 0
                                • Black knives  

                                  To je fajn,že už je to jetelné,a svižně. Ještě ty větve,a hlavní část naší práce bude u konce. Práce je tam stále dost,ale ta nejvíce viditelná dopadla dobře. Když nepočítám ůklid Boba,už jsme k dnešnímu dni věnovali tomutu singlu/pěšině 92 člověkohodin. Ještě,že se najdou lidé,kdo dřou,a zadarmo. Pracujeme 4–5 hodin s plným nasazením,a věru,stačí to. Pak už to nářadí vypadává z rukou ůnavou. Všichni makají,co jim síly stačí. Nářadí,které ná naše grupa kopáčů ČeMBy,se osvědčilo. Mě osobně nejvíce vyhovuje zalesňovací krompáč,váha 1,3kg. Motykosekera v tom kamenném kopci nic moc. Stále narážíme na pískovcové podloží,nebo kamenolom. Dřina,ale stezka díky toho bude držet tvar,to je super. Bobe,pokud bys mohl,pomohlo by uklidit ty větve,chceme se pochlubit,a to brzy TK.Díky.

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    Super. Nekdy si tam budu muset dotahbnout kolo a projet si to…

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Už je dohodnuto, že ve velmi blízké době přijede předseda ČeMBA T.Kvasnička. Rádi mu ukážeme,co jsme vytvořili,i když je to jen kapka v moři. Všechny začátky jsou obtížné. Mám sice zkušenosti se stavbou singltreků, a učil jsem se na svých chybách, ale vždy to jde i lépe. Myslím, že kluci jsou docela hrdí na to,jak to tam nyní vypadá.

                                      0 0
                                      • Buf  

                                        Tak jsem se tam stavil po práci, větve jsem dal pryč. No je tam jedna , nevím kde se vzala, zelená ocelová trubka zaražená do země, vyčnívá tak 30 čísel kousek od singlu. to by chtělo dát pryč. přijde mi to dost nebezpečné. Bez krumpáče to ale nepujde.U kociána likvidují broučka a tak jsou tam nové klády přes singl. Pokud stanovíte den D, chtělo by to promluvit s dřevorubci, jinak to je pořád dokola, poklidíš a zase jsou vedle nové porůbané…

                                        0 0
                                        • Andrzej  

                                          zatim nejjednodussi bude asi do te trubky zastrcit poradnou vetev, pak nebude nebezpecna, videl sem ji tam v sobotu…

                                          0 0
                                      • goofy  

                                        Ajej… Kdyz jse videl ten termin, tak se mi chtelo brecet :-(

                                        Bohuzel v tedobe jsem uz slibil pomoc na filmovem festaku, takze budu od cvrtka do nedele mimo :-(

                                        0 0
                        • rock  

                          Sice nejsem místní :-), ale byl jsem minulý týden v Beskydech na dovolené no a když už jsem byl v regionu …

                          • horní (přírodní) pasáž: evidentně dlouho existující singl, na pár místech bylo sakra znát, že ho někdo nedávno čistil. Pro mne extrémně příjemná pasáž, kvůli tomuhle jezdím na biku. Bohužel právě v okolí rabótali lesní dělníci, přes stezku leželo pár čerstvě pokácených „stoletých“ stromů a vypadalo to, že přibydou další :-/ …
                          • dolní (umělá) pasáž: vypadá to zajímavě, ale v době, kdy jsem tam byl, byla ještě příliš čerstvá (měl jsem z toho subjektivní pocit, že by se to mohlo časem v některých místech sesunout). Až se to ujezdí (a na jaře vyroste tráva, která okraje ještě trošku zpevní), bude to fajn. Pravá klopenka mne zastihla těžce nepřipravenýho a tak na mne byla moc utažená, ale při druhým průjezdu už by to asi bylo v pohodě.

                          Končil jsem na té asfaltce, dál směr Olešná už jsem nepokračoval. Čekala mne ještě slušná dávka kilometříků zpátky do penzionu …

                          Suma sumárum: 3.9. to bylo z vyjímkou těch čerstvě zkácených stromů celé jetelné i pro technickýho antitalenta, jako jsem já. Je na tom vidět kus práce a byl to velmi příjemný zážitek. Trošku se bojím, že probíhající likvidace jehličnanů v okolí dá tomu singlu ještě zabrat …

                          0 0
                          • Andrzej  

                            dik za oceneni prace :) dolni pasazi by totiz pomohlo nekolikanasobne mnozstvi kopacu a naradi a nebo spis lehka stavebni technika. mozna se to ted v sobotu zase o trochu zlepsi.

                            0 0
    • Luma  

      Tak jsem byl dneska na Hůrkách a jel singl od Kocianky,hned na začátku jsou přes singl kmeny a asi to do 15.9 nestihnou odstranit,jinak je to sjízdné až dolů.Dole to chce trochu ujezdit je to tam měkké po tom dešti.

      0 0
      • Black knives  

        Takže, v sobotu bude další den čemby. Kopáčů se snad sejde více, a co je nové, přijede předseda ČeMBA T.Kvasnička. Chlapi se jistě rádi pochlubí odvedenou prací. Na víkend je nabitý program, proto sraz na místě spodní strmé pasáže s klopenkama je v sobotu v 10.00 .Odhad, budeme tam do 13–14 h. Jinak, co se týče těch klopenek, je to docela složitá práce, kdybych ji měl odvést lépe. Znamenalo by to stavbu opěrných zdí. Na to současný lesní zákon jaksi není připraven. Zato je v něm výslovně psáno zákaz stavby čehokoli. Než si čemba vybojuje své místo v legislativě, udělali jsme to v rámci možností, a bez peněz. Kdo by jinak platil kamemmou zídku cca 2 metry vysokou, 5–8 metrů dlouhou? To jsou docela peníze. Takto jme využili to, co jsme našli, a dali do základů. Ideál to není, ale udělejte to líp, když to je zadarmo. Až bude v budoucnu možnost stavebních prací, a finance, vždy to jde opravit, a udělat lépe. Jěště k těm klopenkám. Mají mít profil, aby je zvládl každý jedinec jedoucí na kole. Tedy i nešika. A to znamená docela velký mamlasplatz. Kdybych to stavěl pro sjezdaře, mám to za chvilku. Těm by stačilo vyznačit strmě dolů klikatici,a korýtko. Víc netřeba.Ale dobře vím, proč jsem to navrhnul takto.

        0 0
        • Manas  

          Jak to po tobe ctu, tak zacinam mit chut k vam vyrazit. I kdyz to je takova dalka. Dobra prace.

          0 0
        • Buf  

          Romane trochu přibrzď, aby se to neobrátilo proti. Bohužel jsi mi neposlal nic na čem jsme se dohodli a to je projekt Palkovických hůrek. Pokud jen ty víš jak je to dobré a nenecháš to k vyjádření jiným, tak to nemusí být ta optimální varianta. Chápu Vás že se chcete ukázat jak umíte kopat. Ale cílem není kopat, cílem je šetrným způsobem udělat na stávajicích chodnících protierozní opatření a to jen tam kde je to nezbytné aby se dalo jezdit na kole a pročistit, prosekat profil chodníků. To co tvoříte je hliněno kamenitá dálnice.Přečti si názory některých jezdců na trať XC na letošním MS. To chcete aby lesy vypadaly tak jako ve Skotsku? I chodník neboli singletrack může být více přírodní. Netvořme něco jako pokračování bikeparků v krajině. Tvořme tak, ať to v krajině zanechá co nejméně stop. Klopenka s opěrnou zdí to není… Ahoj Bob

          0 0
          • Black knives  

            Bobe, nemám schopnost věcně oponovat,ale T.Kvasnička ano. Ukaž se v sobotu. Nebo v neděli, kdy by se mělo jet do Beskyd na kolo. A více přírodní je co? Jízda po lese? To je v rozporu s platným, i chystaným lesním zákonem.Co může být bližší přírodní cyklistice,než singltrek? Padesát,osmdesát centimetrů široký chodníček je málo přírodní? My to neasfaltujeme. Ani zámková dlažba se nechystá. Jen ůzký chodníček v hlíně. A jak to vypadá ve Skotsku, myslím, slyšels jen z doslechu. T.K. tam jezdil na kole. Zeptej se jeho.A ty točky, nevím, jak jinak docílíš toho, aby lidi nejezdili do otáček ve strmém svahu bez smyku. A projekt,nebo plány, řekl jsem, že to má pod palcem Martin. Já su jen hlupy bachraty kopač,zmazany od hliny.

            0 0
            • ota  

              oceňuji s citem vedenou stezku.ale i zde budou lidi jezdit na doraz,bohužel.ta vaše klopenka jde přejet bez následků pro krajinu,myslím,i na FR ridery.o to tu jde .je vidět ,že není přírodní,leč při trošce citu tohle řešení má budoucnost.jen si uvědomit,že po mě ta stezka musí zůstat.jenže to je jako v životě se vším-někdo v parku vyrobí lavičku a ten samý den ji kdosi spálí

              0 0
          • Andrzej  

            mozna se ti zda ta horni cast jako dalnice, ale to asi nechapes, ze sme akorat vysekali mlazi 50cm po kazde strane stezky, ktere tam za pul roku vyroste znova. pokud ti vadi zatacky, tak jezdi tal rovne dolu lesem…

            0 0
            • Black knives  

              Skončil další pracovní den čemby. Tentokrát za ůčasti,i práce T.Kvasničky, předsedy ČeMBA. Bylo nás tuším devět, a bylo to sakra hodně znát. Po dohodě s Bobem D.který se do prací zapojil, jsme vyčistili starý lovecký chodník,co je pokračováním singlu, od místa první velké klopenky. Přehlédnout to nelze. Takže, v tomto místě došlo k rozdvojení singlů, na mírný,krásný starý chodník, nebo více ostřeji, na ten, který jsme dělali před tím. Tak vznikly už tři možnosti, jak jet dolů. Jsem z toho docela nadšen, odvedlo se tolik práce,že to vypadá neskutečně dobře.

              0 0
              • Buf  

                Tak jsme to večer projeli a zkoušel jsem to dát klopenkou nahoru a je to v pohodě. Varianty sjezdů jsou taky super, je to pestré a každý si vybere. Jinak všude se těží a místy je to hrůza co je v lese, stromy, klestí , bláto , stavební suť …

                0 0
              • Blackbiker  

                Ahoj,dnes jsme prověřili obé:Skaličák i Čemba trail na Pálkách. Klopenka je gut-jen se tam jaxi nemůžu vejít(nemůžu se do ní položit jako do „klopenky“ na Skaličáku) se svým „monstrem“-tady vidím nedostatky velkého kola:-).Po výjezdu z klopenky jsme zvolili levou cestu a k té můžu říct jediné – totální luxus, pohoda, jazz:-)Docela by snesla i nějaký jump:-) Prostě trail i to rozdvojení po klopence se Vám opravdu povedlo.Fakt super, díky i za ostatní bikery. ahoj Blackbiker

                0 0
                • Black knives  

                  Smysl takové točky, nebo jiné stavby bude i v budoucnu takový, aby se jezdec přizpůsobil trase,a překážce, či jízdnímu profilu. Nebude se toto přizpůsobovat jezdci. Ta klopenka není klopenou točkou na odstředivé prolétnutí, ale je to taková klopená vana,která umožňuje několik možných průjezdů. Klidně ti to na tvém velkém kole ukážu. A je mimo jiné i jejím smyslem pomalý průjezd. 4X klopka to nebude nikdy, a ani se takové XC ubírat nebude. Osobně jsem si to projel, a na pohodu,na cizím kole, v pohodě. Bob to dokáže vyjet i nahoru, jak psal…Ta druhá točka je těžší, holt biker musí kapku přemýšlet,jak do toho najet. Pořád platí, před točkou dobrzdit, nadjet si nahoru, zaklopit tělo, nechat se vynést ven.Dále, ta luxusní stará-nově vyčištěná pěšina nemá dole ještě právě tu točku, to se bude muset teprve dohodnout, je to už na soukromém pozemku.

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    Jasně, rozumím tomu, dá se to projet v pohodě a s odstředivkou styl 4X se to nedá srovnávat(nejsme v bikeparku,ale vlese:-))-je to v klidu, taky jsem to projel, jen jiným stylem:-). Nahoru by to bylo asi těžší, ale určitě se to dá taky.

                    0 0
              • goofy  

                Tak gratulace! Ja se prave vratil z Trince ze ctyrdenniho maratonu. Jsem totalne grogy, tak aspon takove pozitivni informace potesi :-)

                Prez tyden zkusim nekdy vzit auto a projet to tam. Uz se tesim ;-)

                0 0
                • Andrzej  

                  doporucuju spis kolo, i kdyz je treba slapat. na auto sme to este nerozsirili :)

                  0 0
                  • goofy  

                    Tak to upresnim: vzit autem kolo :o)

                    0 0
                    • Black knives  

                      Bude fajn, když se tam zajedou podívat o ostatní bikeři, a napíšou komentář, jak se jim to jeví. Ta strmá pasáž je sice vyřešena, a mysím, že dobře, ale trochu výš to možná bude chtít ještě ůpravy. To budu muset probrat s klukama. Něco, jako stoupající serpentiny. Mifa s Tomem na to koukali, je to docela strmé, ale dá se to i vyjet, pokud má někdo kondici Boba. Mě by už z principu nenapadlo jet tím singlem nahoru,ale XC bikerů je mnohem více, než těch dolekopcom. Tak mě napadlo, nechat to,jak to tam je, ale udělat variantu bokem s mírným sklonem, těch 10 procent sklonu. Jinak, ten sklonoměr je fajnová krabička, jen 3000kč na ni bohužel nemám.

                      0 0
                      • Windblow  

                        Dnes se chci podívat na Hůrky a testnout vaše dílo, večer se podělím o názor. Každopádně beru s sebou GPS a dodám záznam profilu singlu. Přidá se někdo?

                        0 0
                        • ota  

                          já byl včera večer.na začátku singlu jsou větve,a vypadá to že lesáci neskončí jen tak brzy.nemůžu posoudit,jak má singl vypadat,protože ty upravené tu nejsou.ale z podoby,jaká je v Hůrkách,jsem nadšený.není špatné se projet jinde,než v horách kamení.vrchní pasáž je lehčí,ale pěkná.klopenka je super,druhou,poz­dější pravotočivou jsem nějak nevytočil:-) líbí se mi,že nepřijdeš rychle o nastoupanou výšku a přitom se nenudíš. trošku se obávám,aby se to neponičilo(bloklé kola,moc lidí).prostě uvažovat tak,že po mě pojedou další. nevyskoušel jsem bohužel všechny varianty,jen tu prostřední,jestli jsem to pochopil dobře-stmívalo se. dole u klád,kde se varianty setkají,jsem cestou nahoru(netušil jsem ,že jsem na místě)jel hezkým singl traverzem vpravo a tak celý kopec objel.

                          0 0
                          • Buf  

                            Ten traverz který vede od studánky až na lesní cestu od kapličky je teměř dokonalý. Stačí to jen trošku uklidit od větví , možná místy ořezat a na pasekách pokosit trávu a ostružiní. Rozhodně by jsem do toho vůbec nekopal i proto , že vede přes soukromý pozemek jak říkal Martin. Práce na Hůrkách se najde hodně a dělejme věci účelně. Teď už stačí udělat jen napojení těch singletracků na sebe u studánky a pak hlavně jezdit, aby si to sedlo. jinak lesáci tahají na modré zn. dřevo šetrně pomocí koní, takže když se chce tak to jde.

                            0 0
                            • ota  

                              souhlasím, traverz chce jen projet.divil jsem se,že přestože je úzký a bylo dost mokro,dá se krásně celý projet a drží to.větve byli tuším v jednom místě.mým neodborným pohledem řečeno by stačily zahradnické nůžky na to ostružiní.bylo už a šest a já chtěl najít ten singl,tak jsem tam bohužel větve nechal… tráva mi vadila jen kolem jedné díry,málem jsem se koulel,ale to byla moje chyba,ne té pěšiny

                              0 0
                      • Jirik123  

                        blacku na tvuj popud o drahem sklonomeru jsem prinutil svuj sexy-mozek k usilovne cinosti a po mnoha hodinach marneho badani, nespoctu neuspesnych pokusu a jedne obetovane koze na oltar nejvysiho, jsem vymyslel CEMBAmer. Myslim ze by to mohlo fungovat, co myslis? :-)

                        0 0
                        • Windblow  

                          Proč něco vyrábět, když je možné koupit inklinometr cca do 500 Kč např. od Ortovoxu. Sám jeden vlastním a požití hlavně v lavinové prevenci.

                          0 0
                          • Jirik123  

                            black psal neco o 3000, to ze se to da sehnat levnejc jsem netusil.

                            0 0
                            • Black knives  

                              Má to chybku. Sklon na lavinovém svahu se měří jinak,sám taky jezdím po lavinových svazích. Tady to funguje tak,že se člověk dívá do kukátka,které má uvnitř rysku. současně druhým okem se dívám na chlapa,stejně vysokého,jako jsem já. Dívám se mu do očí.Rozestup pár metrů. A tím současným pohledem jedním okem do kukátka,a druhým do dálky dochází k optickému klamu,kdy ta ryska jako by byla vidět i na tom kámošovi,co mi dělá figuranta.A hlav­ně,ten sklon se měří velmi přesně.Když mi to T.Kvasnička ukazoval,chvíli jsem nechápal, co mám vlastně vidět.

                              0 0
                              • Windblow  

                                To máš pravdu Romane, ale prakticky je to jedno, jen k inklinometru potřebuješ dlouhou lať a měříš jen krátký úsek. Nejlepší asi bude zaznamenat celou trasu pomocí GPS a vyjet profil, pro přesné úsekové měření si můžu půjčit laser od kámoše, měřil mi takhle sklon pozemku (snad to s tím zvládnu, před 14 roky jsem dělal zkoušku ze zeměměřictví:).

                                0 0
                                • Black knives  

                                  Patriku, že se taky ozveš… Mě se ta krabička hlavně líbila,je to maličké, jako krabice od svinovacího dvoumetru. A celé Hůrky, to bys měl projet s Bobem, bo gdo inny to tam tag zna. Enem do kopca ti s tu tvou drahu kiwaci Nomadsku obludu ujedě, bo ma poctive RB.............

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    Nomad stoupe do kopce jako lanka! ;o)

                                    btw: co ty? Nechces jet na ten RB Camp?

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Chcu na RB camp. Líbí se mi už i ten název. Bo gdo nema RB, nevi,He. S tym Norkem to něvytrhněš. Má to vice ale. No many-to se dá pořešit,ale no zdrawi-to neobejdu.A je to dalka,jak cip. Sem tam jeden raz byl,paru razy spadnul z mokrych lawek na Hamertrailu,bo pršelo. Fajna pržiroda,bars aj kameně,jak klavir,aj věči.Ale přiď na SkalicaHill,budeš vyvaleny…

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        No ja vim, ze Skalicak je super, ale na ten Camp se chci kouknout taky… ;o) Tez by mohl jezdit nejaky shinkanzen do Nejdku a zpatky :o)

                                        0 0
    • pitos  

      Tak jsem si včera vzal volno a jel jsem se podívat co se na Hůrkách změnilo. Jezdívám tam dost málo,věčinou tak jednou z jara když je v horách ještě sníh. Stezka se mi vždy moc líbila,dnes je opravdu radost po ni jet. Vždy jsem měl rád tu vrchní část,teď jsem měl hlavně radost z druhé poloviny.Celé jsem si to sjel 2× a spodní půlku jsem si vytlačil 4× a kdyby se nezhoršilo počasí tak bych tam ještě chvilku zůstal. Snad nebude problém dodělat tu pravou zatáčku na tom soukromém pozemku,jelo se tam příjemně(tu doporučím přítelkyni:). Cesta pod ní(za velkou klopenkou) je taky dobrá,trošinku více náročnější, takže mi více vyhovovala. Ta velká vracečka je v pohodě jen jsem si ji musel několikrát nacvičit jak ji projet.Taky mě to před ní (tak 2,5m)trochu vyhazovalo do leva ,zejména ve větší rychlosti a komplikovalo to nájezd.Ale jak jsi psal,není to klasická klopenka co máš prolítnout takže pohoda. Jde vidět že se tam udělalo kus práce,určitě se tam letos alespoň ještě jednou budu chtít podívat.

      0 0
      • Black knives  

        Se divim, Chlope,že zme se kajsi něpotkali. Bo mě moc přehlidnut neide. Bachraty tyřicetilety foter,na bachratym RB Monster DH, to se nezapomina. a maš to do Dobre kusek. A ja sem se za barakem zrobil bikepark,jak malovany. A sem tam už myslim vychoval docela hodně bikeru,co včil atakují,a ůspěšně, bednu v DH poharu.

        0 0
        • pitos  

          Jak jsem tam byl já tak tam nejezdil nikdo ani živáčka jsem tam nepotkal,tvého tlustého Monstra bych si určitě všiml:) Byl jsem tam mezi jedenáctou a třetí,zhruba.

          0 0
          • ota  

            na skaličák se nechystáš?

            0 0
            • Black knives  

              Chlapi,jako stavitel tratí na Skalica Hill si troufám tvrdit,že to tam znám maximálně. A pokud zaprší,není možné tam jezdit. Je to jíl,a hrozně to klouže,a tratě se ničí. To právě Palkovické Hůrky jsou po této stránce naprosto dokonalé. Mají pískovcové podloží,a během chvíle jsou suché. Takže, pokud někdo chcete na Skaličák,pošlete mi raději mail,jak tam aktuálně je.

              0 0
              • ota  

                souhlasím,kdyžtak se ti ozvu.byla by to blbost rozbíjet.kdy se chystáte pracovat v Hůrkách?

                0 0
                • Blackbiker  

                  když budeš tento týden mít chuť na Skaličák tak dej echo mailem,určitě tam chci jet-ale musí být sucho jinak ee:-)

                  0 0
                  • ota  

                    fajn,já to ani nemyslel hned,tento týden chci akorát ještě jednou na Hůrky,do Beskyd už víc jak týden nestíhám bo jsem jak na potvoru furt v práci.mám akorát vždy 3–4h času.příští týden bychom se domluvit mohli,kdyby vyschlo.já se tam ale jen vozím,žádný letec nejsem:)

                    0 0
                  • goofy  

                    No taky bych tam zavital, ale nevim jak to bude s pocasim a hlavne mym casem… Pokud mi to vyjde, tak se ti urcite ozvu, jak o tam vypada.

                    btw: vcera jsem byl konecne otestovat novou „trat“ co jsme si nacutali a je tam taky zatim pekne hnusny podklad. Totalni lepidlo, takze uz po pulce cesty ma clovek skvele zalepene plaste :-/

                    0 0
              • Blackbiker  

                ahoj Romane, souhlasím s tebou. Na Skaličák po dešti nikomu nedoporučuju, akorát to je na přizabití a jax řekl rozbití tratí.Četl jsem si vývěsku co jsi tam umístil-jen informace že je dost poničená(u jumpu přes kládu), nevím jestli jsi jich tam dal více, ale snad není někdo proti a účelově je nelikviduje. Jak lidi vychovat to netuším.„Bike­parkem“ cos vymyslel a zrealizoval ten kopec ožil to je dobře. Myslím že ani dole v Kačabaru si nestěžují:-)

                0 0
            • pitos  

              Minimálně jednou tam letos ještě pojedu i když chtěl bych aspoň 2×. V příštích 14dnech mi to asi nevyjde.No,možná mám čas tento víkend,ale to si pudu asi zajezdit po horách,jestli máš volno tak se můžeš přidat.Nevím to zatím ale jistě. Další víkend mám návštěvu svatby,Márty se žení s Juditou:)

              0 0
              • Blackbiker  

                Pitos dej echo esli pojedeš na hory o víkendu-eště tu jsem:-)minulý víkend nevyšel kvůli počasí tak snad teď!:-)

                0 0
                • Black knives  

                  Bylo by fajn udělat slezinu na Skaličáku za dobrého počasí. Dělával jsem to dříve se sjezdaři,a místními riders. Ono,když se tam sejdou kluci,co jezdí DH závodně,a stojí na stupních vítězů,plus kluci,co umí jezdit,ale jezdí si pro radost,plus mladí,co by taky někdy takhle chtěli jezdit,dost dobrá akce. Dělám servisáka,pří­ležitostně, DH Brutal Teamsan teamu.A kluci jezdí dost dobře. Z Havířova jezdili Pinďa,a Alan,oba sjezdaři.Ty cedulky jsou už druhé v pořadí,ty první už tupá hovada zničila. Lidská blbost nemá hranic,proto ty cedule,co jsem tam dal nyní,jsou formulovány tak,aby je pochopil i BLB.Tady ukázka,co tam bylo dříve,v plastu,grá­tis mi to jako dobrou mašlenku udělal ve své firmě T.Vida.

                  0 0
              • Blackbiker  

                no jinak vyjížďka by se dala zakončit zablbnutím na Skaličáku,anebo přímo srazem na Skaličáku před vyjížďkou:-)

                0 0
                • Black knives  

                  Tohle je cedulka,co jsem tam dal naposledy.Je na dvou místech. Je jen zalaminovaná,po­čítal jsem s tím,že se to bude ničit.Mám jich více.

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    Jj, myslel jsem tuhle druhou cedulku. Na tom kmeni(jumpu) nedrží-tedy urvaly se rohy nebo to někdo urval. Tu první zelenou jsem neviděl-ale moc se mi líbí:-)a souhlas s vyřčeným-jednoznačně. Bylo by fajn udělat teď o víkendu slezinu na Skaličáku-pak už nemůžu:-( Aspoň by mi někdo „zasvěcený“ vysvětlil, co dělám špatně při dropování a jumpování:-) Zatím V.

                    0 0
              • ota  

                já jsem právěže v sobotu po noční, takže vstanu až v poledne,vyrazím ve dvě.tj.málo času,to jde valit tak akorát na Praš. či Javorový bez hřebenu,což už dělám jen ve stavu zoufalství(dlou­hodobě deštivo+málo času,něco jako ted) tj Hůrky vyhrajou.Beskydy až v říjnu,delší výlety. Mártymu přeji hodně štěstí,teda až za týden:-) jo a tuto neděli makám zas.

                0 0
                • Black knives  

                  V sobotu odpoledne se jedu trochu motat po Hůrkách,budu v 13 h u Toma na Olešné.Na Skalici jsem byl včera-mokro,a ještě jistě i zítra mokro bude.

                  0 0
                  • ota  

                    já budu na Olešné dřív asi o 4 min busem č.5 :-).místo bika zvítězil pěší výlet na Hukvaldy s rodinou,pře­válcovali mě.samozřejmě jdeme přes singl.

                    0 0
                    • Black knives  

                      Zítra se budeme motat po Hůrkách. Ale nebude to takový normální výlet. Spíše si chci připomenout,kde jsou nějaké ty pěšiny,co jsem znal. Možná to bude akce „bludička“,ale ne­va.

                      0 0
                      • ota  

                        jak uvidíš rodinu s 3 dětmi rozdávej motyky.ale já nic neříkal :-) dávals tu tip na okruh v Havířově.včera jsem kvůli tomu prošvihl kousek třídních schůzek,bo jsem ten les důkladněji mapoval:).možnosti jsou i na druhé straně lesa,než tu řešíme.a v rámci možností pěkné.ostružiní a pár větví a je to.nebudu tě tím zatěžovat,máš svojeho dost,věřím že se s místníma domluvíme,až se ochladí

                        0 0
                        • Black knives  

                          Pokud si vzpomínám,Googy to chce dělat. A není možné,aby v Havířově nebylo více lidí,co jim nebude vadit něco práce. Jen máte jiný problém. Příměstský les je vždy i místem,kde budou konflikty. Vidím to na singlu Dobrá-Frýdek. Furt někde sklo,nebo schválně klacky na pěšině.

                          0 0
                        • goofy  

                          No o te druhe strane vim. Tu jsem samozrejme taky mapoval. Moje puvodni vize byla, ze by se propojily obe strany a udelal takovy delsi okruh. Uz dokonce mam mista, kde bych se vyhnul asfaltu, ale pred nedavnem tam byly pokacene stromy.

                          Akorat se bojim toho, jak pise Roman. Je to proste primestky les a nejvic me na tom stve, ze se tam couraji pesaci s pustenymi psy, chlastaji tam vyrostci a tak… Musime si dat nejaky sraz a probrat to pri zlatavem moku ;o)

                          0 0
                          • ota  

                            ta část má jen jednu asfaltku,která se toho vůbec netýká.není tam ani sklo,ani bordel,jen ostružiní a pár větví.protože ostružiny přebujely,lidi tím neprojdou.v pod­statě se jde dostat až za SBD na Hornosušské.v pěti lidech půlden alespoň na zprůjezdnění+úprava jednoho přejezdu přes potůček(ůčko)

                            0 0
                            • goofy  

                              No ja asi vim oc se jedna. Jako ze tam je jenom ostruzini vim, ale spis mam obavy z toho, ze kdyz se o procisti, tak uz to bude horsi. Jinak samozrejme souhlasim. Ted uvazuju o koupi nejake macety, pac rybari prestali cistit chodnicky kolem prehrady, tak to zbylo na mne, takze ji urcite vyuziju…

                              0 0
                              • ota  

                                jestli je teda někde bordel,je to na pěšinách kolem přehrady.už tam nejezdím.zarostlé to je taky,to jo,ale ten svinčík..zlatý les u mně. jinak,potom to pořešíme v tom ha.vláknu,co a jestli s tím budem cosi provádět

                                0 0
    • Blackbiker  

      čaues, dnes konečně po týdnu bez kola na Čembatrailu na Hůrkách. Vyjel jsem si to po tom jednoduchém mírném singlu nahoru, nechápu co jsem dělal předtím za cavyky na té horní klopence-teď jsem zezdola na ní najel trochu rychleji aby mě to nakoplo a bylo to úplně v pohodě-ba se mi to moc líbilo,jinak zase lesní dělníci udělali svoje, ale už je chápu .viz fotky které vložím.Jen chci říci že nahoru tím trailme je to fakt parád-moc se mi to líbí!:-)všem doporučuji-daleko lepší a zábavnější než od kapličky po lesní cestě:-)tak teď jdu hodity ty fotky.Ahoj B.

      0 0
      • Blackbiker  

        krásná lesní pěšinka:-)

        0 0
        • Blackbiker  

          světlo na konci tunelu:-)

          0 0
          • Blackbiker  

            první problém:-)

            0 0
            • Blackbiker  

              další problémové místo-seshora stahují dřevo-pěšinu to nemíjí:-(

              0 0
              • Blackbiker  

                A teď co naštve opravdu dost. Problém s odpadky.Nahoře na začátku trailu je odpočinkové místo pro mnohé automobilisty a takto to tam vypadá už několik týdnů!Chtělo by to nějakou bytelnější popelnici nebo nějak podobně řešit-odpadky jsou pak rozsety i po lese, něco jsem sesbíral a dal k tomu „koši“.

                0 0
                • Blackbiker  

                  teď jen názorná ukázka toho jak stromy na Hůrkách vypadají-na pohled v pohodě

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    jenže co je pod kůrou-prostě není tam lýko-jen spoušť, ten kůrovec je opravdu všude.Už chápu lesní dělníky-dělají dobrou práci-sice ničí tím trail ale budeme muset tomu ustoupit a momentálně se podřídit-jinak by ten kůrovec zničil opravdu asi celý les!

                    0 0
                    • Blackbiker  

                      tady jsou ti malí prachanti-když dáte ucho ke kmeni je jasně slyšet jak žerou a to na celém stromě-je to hrůza.

                      0 0
                      • Blackbiker  

                        Toť vše:-) Dnes jsem konečně pochopil že v momentální situaci nezbývá než vykácet část lesa aby se tohle zlo vymýtilo. Trail bude vystaven neustálému namáhání lesních dělníků, je třeba se obrnit trpělivostí.Dnes co jsem mohl tak jsem vyčistil-stromy si dělníci musí odtáhnout sami:-)Aspoň je to teď už jetelné. Chtělo by to ještě pár slunečných dnů, aby trail celý pořádně vyschl.Jinak fakt mě mile překvapil ten výjezd trailu.Už jsem dlouho nic tak pěkného horekopcom nejel:-)Tak zatím Blackbiker.

                        0 0
                      • Blackbiker  

                        chtěl jsem říct parchanti:-)

                        0 0
                        • Black knives  

                          Ještě dodej,lidi jsou ta nejhorší zvěř. To,kde všude potkávám odpadky po lese,z toho je mi smutno. Mladé kluky se pokouším malinko usměrnit, ale s dospělými nic nenadělám. Lidi jsou prasata.

                          0 0
                          • Luma  

                            teď jsem se vrátil z Hůrek ten lesácký chodníček je pecka,jinak začátek se skoro nedá projít a asi uprostřed singlu je to rozjeté od čtyřkolek(2 jsem potkal).

                            0 0
                            • Blackbiker  

                              motocyklisti jsou smrt pro les!tohle už nezná hranic-ať si jezdí po cestách kde jezdí lesáci. Nebo to znamená že singly budou muset být opravdu jen na šířku řidítek aby se tam nemohli technicky(fyzic­ky)dostat?!

                              0 0
                          • Blackbiker  

                            Ano máš pravdu, je třeba i toto občas vyřknout, lidi by si měli uvědomit že i když žijou v konzumní společnosti, je třeba taky starat se nejen o sebe ale i o prostředí kolem!A když ne starat v pravém slova smyslu tak aspoň neobtěžovat!

                            0 0
                            • Black knives  

                              Včera se udál docela povedený výlet pracovně bloudivého charakteru. Sešlo se nás docela hodně, a to se docela hodilo. já zase do batohu naložil pilu,a moji patentní čemba motyčku. Pro případ,co kdyby se to hodilo.(Hodí se to vždy,když člověk chce něco málo zlepšit) Vyjeli jsme standartně od prehrady Olešná, a nastoupali po něvě vyčištěném lesáckém chodníku. Mezi bikery byl i postarší zastupitel hipies na old school kole Speciálníblized. V době mistrovstí Evropy ve Špindlu to bylo špičkové kolo. A Fogl docela slušný XC závodník. Ale padesátiletý hipie se zlomenými zády,prý se jdem jen tak light projet.K mám se připijil manekýn Honza se svou přítulkou Simčou. Oba,jak z reklamy na velo průmysl. To nejlepší nejlepším..U Olešné se připijilo dvoumetrové bidlo Víťa. Kdo kolo se sedlovkou,kde normální jedinci mají plíce neviděl,neuvě­ří.A u Kociána se přidal Alibaba,a jeho dva malí drzí loupežníci.Tož,gru­pa mocnego uderzenia.Byl jsem pochválen za čemba singl,to potěší. Projeli jsme to po modré do Sklenova do cyklo hospůdky,a zpátky přes Hůrky,přes singl domů. Během výletu jsem vykopak pár šutrů,a kluci upižlali mou pilkou padlý strom přes stezku. Fajny vylet.

                              0 0
                              • Black knives  

                                Honza na singlu..

                                0 0
                                • Black knives  

                                  A další…

                                  0 0
                                  • Black knives  

                                    Kluci pižlají upadlý strom..

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Výhody (asi tak jediné) velké výšky,Víťa stromy překračuje,kde my trpajzlíci potupně přelézáme..

                                      0 0
                                      • Blackbiker  

                                        no jasne, aspoň pro mně je Čemba trail zábava i přes ty padlé stromy – takové vyrušení z poklidné jízdy po trailu:-) njn-výhoda čapích nohou:-)a ještě 1 výhoda-velká páka pro jízdu horekopcom.

                                        0 0
                                        • ota  

                                          teda všechny jsem vás pozoroval od pivka u Toma,jen ty-jediný koho znám osobně-jsi mi proklouznul.zřejmě jsem byl platit:) jo teda Roman nás předjel ještě před Tomem.mimo bikerů chodí i dost pěších. na fotce odborná komise hodnotí kvalitu a prý dost dobrý(děti jsou unešené z klopenky)

                                          0 0
                                          • ota  

                                            tady

                                            0 0
                                            • ota  

                                              tak nic.je tolik-singl evidentně zvedá zájem u Hůrky.potkal jsem víc rodinek,kde tátové měli oči zabodnuté do země a špekulovali nad stopou.radost pozorovat.bikeři zase na sebe volají"tady to je"

                                              0 0
                                • goofy  

                                  Copak to ma Honza za kolo?

                                  0 0
                                  • Luma  

                                    Myslím Scott Ranson carbon

                                    0 0
                                  • Blackbiker  

                                    jak říká Luma-je to Ransom-takové levnější kolečko:-)z karbonu.

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Kolečko je hezké,funguje,a je nechutně lehké.Ovšem,ta cena.Ale mám ještě jednu fotečku,asfaltéři na okraji Hůrek.Sice dělali jen cestu mezi chataři,ale nedalo mi to.Metr od nich už začíná singl…

                                      0 0
                                      • Blackbiker  

                                        ty jo,jsem nevěděl žes to fotil. Jak jsem viděl ten roztavený asfalt tekoucí po součástech toho jejich asfaltovacího stroje tak mi bylo „blujno“. Prostě nesnáším asfalt:-)tedy na když jsem na kole, když jedu autem tak ho i toleruju:-):-)

                                        0 0
                              • Blackbiker  

                                jinak akce byla bardzo ladna a fajna – konečně jsem byl někde z těch starších nejmladší-haha.Kurnik jen mě štvalo že ten Roman mi vždycky ujel když jsem ho chtěl na Čembatrailu vyfotit. Takže z toho vylezla akorát jedna neostrá a druhá při jízdě už mimo Čembatrail. Víš jak Romane, tady tě někteří lidi znají jen jako virtuální postavu Black knives, tak ať mají aspoň představu kdo je ten co to myslí pro ortodoxní MTB bikery dobře a je tvůrcem singlu na Hůrkách. Jak říkám, budoucnost MTB je v singlech a to se myslím shodnem jakožto směr celé organizace ČEMBA:-)Tak teď už to foto.

                                0 0
                                • Blackbiker  

                                  Roman(Black knives) v úmorném boji s pokácenými stromy na singlu na Hůrkách.

                                  0 0
                                  • Blackbiker  

                                    Tady Roman nespí:-)to „čte“ terén. Prostě konečně jinak než s motykou,krumpáčem nebo pilou.Což je u něj v posledních dnech tedy častější,že Romane:-) Prostě zde biker:-)Ale až po tom co jsme vykopali a urovnali nájezd na tyto kořeny:-)

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Kdybys četl staré rodokapsy,věděl bys,že každý správný pistolník má „hadí oči..“

                                      0 0
                                      • Blackbiker  

                                        njn. rodokaps-já eště nesu tak starej-to četla moje babička-hahaha:-)

                                        0 0
                                        • Blackbiker  

                                          ještě jedna fotka-z úpravy lesní cestičky-nad řidítkama Romanova stroje je jasně vidět místo, kde byl větší kámen, který jsme odstranili a udělali nájezd. Nyní není problém zvolit horní stopu na bezproblémový průjezd.

                                          0 0
                                          • Buf  

                                            Doufám že jediný tvůrce singletracku to nekope pro ty čtyřkolky. Myslím , že jsme se jasně vyjádřili, že by se nemělo kopat do stávajicích chodníků ktere se daly jezdit i před tím kopáním. Pokud bez lopat nemůžete být tak vám ukážu kilometry zarostlých chodníků , kterým je potřeba pomoct. konkrétně jsem měl na mysli chodník od studánky ke kapličce a Janáčkovou lavičku. I tak se tam tlačí motorkáři, čeho chce čemba dosáhnout to nevím ? Takové místa kde se motorkám blbě jede, byly i za tím padlým stromem, někdo tam jeden kritický stromek vyřezal a doufám , že v tom nebudete motorkářům pomáhat. Jinak asi budu jezdit v PL …

                                            0 0
                                            • Black knives  

                                              V Polských Beskydech je hezky,a kamenných chodníků mnoho.Ad motorkáři.Nor­mální,trocho trénovaný motokrosař přejede jako nic i překážky které i ten nejlepší biker musí přenést. Terénní motorka umí s dobrým riderem věci. Jen,jistě štve všechny,že jezdí po lese.A pitomci,co si myslí,že kládou zastaví motorkáře,ti samí si tu kládu přenesou,když kolem nich motorkář přes ni pojede.To jsem několikrát viděl na vlastní oči. Kdyby odpůrci čemba trailů lépe četli,dočtou se i to,že pohyb motorkářů se nikde ve světě nepodařilo vyřešit restrikcí. Naštěstí,motorkáři mají jiné představy o jízdě terénem,než bikeři.Takže,stačí jen vést traily tak,aby se klikatily,nešly do strmých kopců,a stopa se nedala narovnat(dusít­ka).To sice neodradí od pokušení motorkáře to zkusit,ale nebude jej to bavit,a nechá toho. Chodník od Janáčkovy lavičky je katastrofální nepochopení.To je ideál pro motorku-strmě nahoru.A motorka projede lesem,kde biker ani náhodou.Ono to totiž má motor.

                                              0 0
                                            • Blackbiker  

                                              v klidu Bobe, prober to přímo asi s Romanem, v něčem máš určitou pravdu, v něčem ne. Šlo o to usnadnit MTB-bikerům cestu-ne motorkářům. Chodník k Janáčkové lavičce nikdo upravovat nemíní-jen jsme vyndali jeden problematický kámen-toť vše:-)

                                              0 0
                                              • Buf  

                                                Tam nebylo nic obtížného natož problémového. O padlém stromku jsem nepsal, já měl na mysli to dusítko kde se řidítka motorky nevešla ( moje na biku š.59 mm jen tak tak)a někdo ten mladý buk říznul. netvrdím že jste to byli vy… jinak janáčkova je traverz tam a zpět ( po modré tím trním na louku to jsem nemyslel, to je blbost) a dole před tím novým asfaltem když máš trošku představivost tak jsou ještě znatelné staré točky…

                                                0 0
                                                • ota  

                                                  tím trním dolů už to za chvilku nepůjde ani projít,vyzkoušeno včera.na TZ docela nářez

                                                  0 0
                                                  • Buf  

                                                    K té modré od janáčkovy lavičky jen to , že před trním když se sjede krátký strmý úvoz se odbočí vlevo na vrstevnici, místy širší pak užší cesta a pěšina. Udržujeme to dle zákona o lesích bez kopání sjízdné již několik let , tak jako další stezky na Hůrkách. K Blackovi mám toto. Velmi se divím právě jemu, že nechápe to, že i ten jeden kámen který ho házel jinam než si myslel a přál , tak ho musel vykopat. To mi přijde jako vysekat si chyt nebo stup v Adru, asi by ti pískaři taky řekli něco..... Proto znovu apeluji na všechny , zejména ČeMBA aktivisty, Rozlišujme na to co tady existuje již léta a jezdí se to,a to co je potřeba vybudovat tam kde nic nebylo. Jak správně uvedl Roman stezky mají různou obtížnost, řešením ale není z černé udělat modrou ( lyžařskou terminologií řečeno). Znovu Vás vyzývám udělejte projekt, vyznačme v mapě kde se jezdí, ohodnoťte obtížnost tras. Posuďme co v oblasti komu chybí a pak budujme buď lehčí trasy typu sigletrack nebo náročnější trasy pro XC, FR, nebo i DH. To co tam je nyní nechme tak jak je,vyčisťme to bez lopat a krumpáčů. Na nový singl si dovezte třeba bagr a Skotské poradce, to mi nevadí. Ale než začnete kopat musí se takový projekt nechat legálně k vyjádření. Singletrack je jen zlomek toho co biker potřebuje a na druhé straně je to zásah do krajiny, klopená zatáčka taky nevypadá moc valašsky. Kde končí bikepark a kde začíná volná příroda. Nesnažte se jít ve stopách lyžařských sjezdovek, kde musí jet bagr a buldozer aby se tam mohlo lyžovat. Jak dopadly Beskydy s běžeckým lyžováním , rolbama se frézují stopy po nudných traverzových cestách, a to nejkrásnější beskydské hřebenovky jso v zimě zarůbané a nikdo tam ani neprořeže polomy. Takže pokud chcete i pro bikery toto, tak tomu ja nefandím …

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Tebe asi porad nedochazi to, oc tady jde, ze? Nebudu ted polemizovat o tom kameni, ktery te tak rozciluje. Budu ted mluvit o te modre, ktera se celkove zkulturnila…

                                                    Zda se mi to, nebo jsi opravdu tak zaslepeny a nedovedes prekousnout to, ze se tam vubec neco dela? Cela ta ztezka byla procistena macetama, at se tam da vubec projet, na velke plose byly zlikvidovany malinovniky a podobne svinstva… Ale jednim z hlavnich veci co se udelala, a ktera neni moc videt, nebo ji proste jenom nechces videt, je vicemene posunuti stezky dal od hrany. Myslis ze ta stezka tam vznikla tak sama od sebe? Ze se prote najednou tam objevila a bylo udelano? Zamozrejme ze ne! Tohle tam vytvorili nynejsi dedci z Klubu Turistu a leta to tam stradalo. Nektere useky byly vytvoreny erozne po spadnici a to je fakt.

                                                    Nyni diky zarostu a dalsi faktorum tlacilo prostredi bikery hodne na hranu, a to neni dobre. Zbytecne se ubrousuje, nici, sesouva. Tomu jsme chteli zabranit. To ze to nevidis a mermomoci si chces namluvit, ze jsme ti tam vytahali korinky a kaminky, to uz nebudu komentovat…

                                                    A k tem klopenkam? Tenhle usek byl vytvoren davno, jako hodne kopcu v Beskydech kolmo na vrstevnici. Co na to eroze je samozrejme jasne. Proto se udelalo co se udelalo. Mysli jsi co chces, jezdi si klidne dal kolmo dolu, ale byli jsme dokonce pochvaleni od prochazejiciho postarsiho turisty. Preber si to jak chces.

                                                    Ma to byt vzorovy sigle, a dle me se povedl.

                                                    0 0
                                                  • speedy gonzales  

                                                    neznam osobne lokalitu, ale to cim se brani kluci proti tvym ostrym namitkam je maximalne rozumne. ty cesticky, ktere vznikly lidskou rukou, je potreba proste udrzovat.a to nekde bez lopaty a krumpace proste nepujde. rozhodne je rozumnejsi kdyz black s goofym vykopne jeden kamen aby zachovali nerozsirujici se stopu uzke pesiny nez abychom si uzili praveho neposkvrneneho jezdeni, ze ktereho se pristi rok stane zerodovana siroka cesta klasickeho ceskeho typu.

                                                    meli bychom si uvedomit, ze citliva uprava cest neni ublizenim prirode, ale prave naopak pomoci.

                                                    0 0
                                              • Black knives  

                                                Není člověk ten,jež by se zavděčil lidem všem…Už docela hodně lidí nám řeklo,jak jsou rádi,že místo keců makáme. A bikeři,i pěší. Ty chodníky dříve byly jen pro pěší,když je řeč o loveckých stezkách. Jsou fajn,ale není to bikerský singltrek.To je o něčem jiném. A kolo je stroj.Relativně s minimálním dopadem na přírodu. Pokud je trasa dobře vedena,povrch se jen udusá,a zajezdí.Je špatné,pokud stezka má své obtíže tak,že vyhazují na vnější okraj.Kameny jistě nevadí.Ale není jedno jak.Značení obtížností čemba trailů je již zpracováno. Zelená,modrá,čer­vená,černá,dvo­jitá černá. Nad velikostí značky se ještě vede polemika. Bude každému ůčastníkovi na stezce zjevné,jaké je obtížnosti.Jako na sjezdovce,nebo při horolezectví.

                                                0 0
                                                • Black knives  

                                                  Ad staré točky,starý chodník. Jeli jsme dolů rovně jen proto,abychom to našli. A našli. Jen jedno místo mi není až tak jasné,ale pohledáme.Chodník je dole celý jetelný směrem nahoru,tímto jsme se vraceli zpátky přes Hůrky.Jen nás to zavedlo starou alejí až k té kravině strmé,co je tam nyní modrá tur.značka. to by chtělo kapku podumat nad trasováním. Jinak,chodník je docela pohodově ve sklonu. Znám i ten,co jde od první vracečky na zelené šikmým traverzem až k chatové oblasti.Jen jsem tam dlouho nebyl. Ale takové debiloviny,jako jezdí Alibaba,dolů rovně v korytě plném plavajících šutrů,větví a jiného bordelu,co nám předvadl,to bylo hrozné.

                                                  0 0
                                                  • Buf  

                                                    No pokud můžu radit tak se podívejte na starý chodník pod kubánkovem. Ten začíná na rovince jak se potká už neznačená lesní cesta ( modrá zn.odbočuje kousek níže )s chodníkem vedoucím po hřebenu Babí hory. Chodník vede pod těmi domky a po vrstevnici pod další chalupy (odbočit vlevo stále v lese ne k chalupám) a vyústí přesně u závory mezi asfaltkou vedoucí od sauny a lesní kamenitou cestou stoupající ( modrá zn.)na Kubánkov. Směr jízdy je vhodný od Kubánkova ke Kociánovi je to místy i více zkopce.Nejvíce zarostlý je ten konec, takže od té závory tě to nenaopadne hledat…

                                                    0 0
                                      • goofy  

                                        Divam se, ze mas letossni Z1. Mam na tebe off topic dotaz:

                                        Jak chodi? Je pekne citliva od zacatku? (odpoved mi muzes napsat klidne na mail) Diky.

                                        0 0
                                        • Black knives  

                                          Od vidle čekám,že mě podrží v docela těžkém terénu. A tahle je super. Je to docela těžká vidle,ale má spoustu mě užitečných funkcí.Jen,DH vidle to jistě není. Mám na druhém kole 888,to je jiný máslostroj.Jinak ale,spokojenost. Je to vše relativní.Kdysi jsem jezdil na pevné vidli prasárny,co dnes jedu na DH kole. Ale nikdo nemládne,a ruce bolí. Takže od vidle čekám,že vyžere terén,a já to nůžu naprat.Kdo mě zná,moc pomalu dolekopcom nejezdím.No,na Hůrkách to až tak nedrncá,tam je to jedno.Ale zítra dopoledne jsem na Skalica Hill,stav se.Pojezdíme,můžu ti půjčit kolo,vidli si vyzkoušíš.

                                          0 0
                                          • Black knives  

                                            Píšu pod svůj příspěvek,abych nemusel lidi nutit hledat reakci podle času. Terénní cyklistika má mnoho podob. Na jedné její škále jsou lesní frerideři,a na druhé blázniví lesní XC jezdci.Obojí je extrémismus.Jet po pokud možno neviditelném chodníku,pokud možno ,strmě,a mezi hustníkem,kde člověke šlehají větve,a šlahouny,je extrémismus.To není volání o přírodě.Pokud někdo chce jít přírodně do přírody,tak bez stroje,bos,a s bederní rouškou.Pak se bavme o splynutí s přírodou.Ty stezky nejsou od zvěři.Jsou vytvořeny lidmi.Uměle.Krom­páčem.A světe div se,příroda je mocná,a zaceluje rány,co jí člověk uštědří.Takže chodníky,co kdysi byly široké jistě více,než metr,jsou nyní třiceticentime­trové.Jaký div.Takže,XC extrémismus mi přijde stejně ujetý,jako každý jiný.Proto i DH se odehrává na vytýčených tratích.A mimocho­dem,sjezdaři fakt nestojí o zarostlé buš stezky,ale o těžkou,ale čitelnou trať.Bez klacků,a jiného smetí.Skoky,klo­penky,shluky skalek,to vše je umělé.UMĚLÉ!!!!Nic,co člověk vytvořil,není přírodní.A co vyhovuje jedné extrémistické rodině není jistě šablonou pro bikery obecně.Kde že beru tu jistotu? Za mnou,mými postoji stojí T.Kvasnička,a za ním stojí obrovská bikerská organizace IMBA.A ta dokázala neskutečné skutky.My neplkáme,ale pracujeme-pro všechny-zadarmo.Bikeři-lidem(všem)

                                            0 0
                                            • Buf  

                                              Bohužel diskuse se dostává zcela mimo, jde nám o stejnou věc, ale já myslím o několik kroků dál než vy.Aby bylo jasno, tak to aby se ukazkový singletrack udělal právě na Hůrkách jsem Vám doporučil já a při potlachu u foglů jsem jasně definoval i proč. Z mého pohledu jste ale udělali zásadní chybu, že jste nezpracovali řádný projekt s mapovou dokumentací a smyslem tohoto počínání. Další chybou bylo to, že neznáte terén a snažíte se s ním seznámit až nyní.Volba nejvíce frekventovaného chodníku modré značky Olešná – kocián není šťastná. Nekonzultovali jste to s KČT. Tím , že se to stane sjízdné pro řadové turisty a popularizací v médiích tady bude jezdit hodně bikerů, docílíte jen vyhrocení vztahů s pěšími turisty. Vzorový singletrack se měl zbudovat tam kde není značená trasa turistů !!!( vlastně jste až na ty klopenky nic nového ukázkového nevybudovali, byla to jen generální údržba a oprava stávajícího chodníku) Takovýto singletrack měl vylepšit stávající sí sjízdných ( šlehajících, vynášejících, a erozi ne vždy odolávajících chodníků a cest), které budou využívat bikeři i nadále. Nebojuju o jeden kámen jde mi o celkovou koncepci a po návštěvě TK na Hůrkách jsem opětovně nabídnul spolupráci,a poslal Martinovi svůj námět na projekt Bikování na Hůrkách. Bohužel žádná reakce. Jinak při návštěvě TK jsem Vám ukázal a pomohl vyčistit starý chodník , který navazuje na dolní traverz mezi modrou zn. u studánky a lesní cestou od kapličky. Myslím, že se chodník líbí všem, takže snad nejsem zase takový extrémista. Takže Biku zdar a z mé strany diskusi na BF končím.

                                              0 0
                                              • tk  

                                                bobe, doufam, ze si tohle prectes i kdyz diskuzi jiz koncis. ja stale nechapu co PRESNE ti vadi, kdyz jsi sam evidentne chodnik rad opravoval a vysledek se ti libi. proto stale jako ty doufam, ze nam jde o stejnou vec, pouze s dilcimi odlisnymi nazory.

                                                1: mapovych produktu ma republika jak sracek. ale to ze jsou lidi ochotny vzit naradi a jit neco realnyho udelat je docela novinka. myslim, ze i ty ses k k rubani pripojil celkem rad, a diky ti za to.

                                                2: tohle je preci uplny zacatek ne „projekt“. kluci odvedli hodne prace, ale z pohledu projektu trejlu na Hurkach je to jak kdyz plivnes. je to vlastne jen predehra. chceme tenhle trejl ukazat bajkerum z okoli, urednikum a politikum, aby vedeli, o co CeMBe jde. a ano pro projekt samotny bude potreba zpracovat mapovy podklady a zrejme i znaceni. ale v teto fazi ani zdaleka nejsme.

                                                3: volba toho konkretniho chodniku je stastna. svoji povahou se hodne blizi tomu v cem CeMBA vidi budoucnost jezdeni. a slo jej opravit s pomerne omezenym lidskym kapitalem dobrovolniku, kterym zatim CeMBA v okoli F-M. disponuje. ale panbuh zaplat za to, CeMBisti z jinych koutu zeme se uz tesi na to, aby si mohli taky podobne udrzbarsky kopnout.

                                                4: volba chodniku znaceneho pasovym znacenim je stastna. vzdyt tisice bajkeru po republice vcetne tebe po znackach jezdi. ale ted budou mit turisti konecne sanci videt, ze se bajkeri, kteri s nimi stezky spoluuzivaji, o jejich stav zacali starat.

                                                5: pripravny miniporojekt udrzby stavajiciho chodniku neni zbydovanim vzoroveho singletreku. to by stalo DALEKO vic prace, penez a usili. na neco podobneho tezko ziskame svoleni od lesniho spravce, dokud nepresvedcime lidi z okoli, ze podobne chodniky maji cenu. rekonstrukce / oprava chodniku pro ukazovani a demonstrovani je proto velmi strategicky krok.

                                                5: ja jsem po tom chodniku pred tim nejezdil, takze malinko spekuluju, ale podle toho co jsem videl je ten chodnik podobne sjizdny jako byl pred tim, jenom je DALEKO vetsi zabava po nem jet. upravou jsme zabranili jeho dalsimu poskozovani erozi. klopenkama kluci pretrasovali cast chodniku, ktera je ekologickou jizvou a uzivanim skody na prirode dal zvysuje. CO JE NA TOM SPATNE?

                                                6: o spolupraci s tebou stale stojime. nekomunikovali jsme, protoze se ve veci nic nedelo (krome debaty tady a fatku, ze se trejlem par lidi projelo)

                                                bajku zdar! vice palkovickych singltreku!

                                                0 0
                                              • Black knives  

                                                Vzorový singltrek nevznikne jen tak,a pro nás bylo důležité, že je zde stezka,kterou si KTČ označkovalo. Nemám,a jistě to není nové, podklady,kdy ta stezka vznikla.KTČ jen označkovala (nejlépe v Evropě,o tom není pochyb) stezku,která byla. Ale tu někdo rukama vytvořil.Neuznávám nárok pěších,protože si označili „claim“. Les je tu (zatím) pro všechny. Tedy,biker se musí naučit existovat s pěšíma,a pěší musí vzít na vědomí,že bikeři jsou v lese na stezkách. Martin považoval za ůspěch,že bylo možné legálně alespoň opravit toto. Co je na tom nejasného?Tato stezka se pojetí singltreku ale pořád jen blíží,jen pořád to není bikerský singl,jak bych jej postavil,mít tu možnost,a prostředky. Ale na první představy je snadné zadat do vyhledávače na webu „trailbuilding MTB“,a odkazů je dost.

                                                0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Jak z pohádky :-)

          0 0
    • Blackbiker  

      Aloha všem kteří znají či mají co do činění s Čembatrailem na Hůrkách. Potěšující informace přímo od zdroje – dřevorubců, co to tam dnes opět prořezávali. Je konec, konec těžby!!!! Akorát stáhnou kmeny dolů, čímž asi poničí horní část singlu, ale už se kácet nebude!!!! Dnes tam bylo asi 20 stromů přes singl+větve a různý jiný „chaos“. Ani jsem to nefotil, hlavně že bude konec těžby, jinak zbytek singlu je v pohodě, nejsou tam napadané ani větve ani nijak jinak poničeno. Klopenka je taky ok, párkrát jsme ji projeli, drží:-) Takže toť vše z dnešního reportu na Hůrkách:-)

      0 0
      • ota  

        dobrá zpráva,ještě tam letos doufám nejednou budu.

        0 0
      • BorisFR  

        Doplňující dotaz, konec těžby v okolí singlu, nebo na Hůrkách vůbec? Teda jestli víš. Díky.

        0 0
        • Blackbiker  

          myslím že vůbec-snad nekecali:-)

          0 0
          • Black knives  

            Celý krásný singl je zničený,až dolů ke klopenkám?

            0 0
            • pitos  

              proč se to stalo,kvůli těžbě dřeva?Jestli ano tak kudy těžily doteď? Zrovna jsem se vrátil v dobré náladě z vyjížďky domů a hned toto,nevím co na to říct.

              0 0
            • alex33  

              Asi 50 metrů nad klopenkami to končí,pak zase pro změnu dřevo těžba pokračuje,super vyjížďka se smutným koncem. To je důvod proč se tvému počínání divím Blacku. Roky singl fungoval a najednu tohle,vždycky příjde nějaký vyšší zájem,kolem morávky nám zase jezdí motorkáři,tak to vlastně uklízíš i pro ně.marnost nad marnost

              0 0
              • Luma  

                Tak to je hrůza,co tam udělali.Nevím co bych napsal jsem v šoku…

                0 0
                • Luma  

                  Tak jsem se dneska dostal po dlouhé době na kolo a zašel jsem se podívat na singl na hůrkách:-(

                  0 0
              • Black knives  

                Věděl jsem,že tam bude těžba,a že k pár zásahům dojde. a nedivil bych se,kdyby lesáci tohle považovali za své pojetí opravy pěšiny. Když mi měl Bob za zlé,že jsme to kapku vypěknili,tak teď už diskuse na tohle téma není podstatná. Šlo by z toho udělat easy singl. kultivovat horní hranu,ubrat něco ze spodní hrany. A máme tady hliněný choddník. Válec to zaválcuje. ale je to konec romantické pěšince. Jen na ukázku,pohledám,jak se tohle dělá v USA s malou technikou pro bikery.

                0 0
                • Black knives  

                  Technika…

                  0 0
                  • Black knives  

                    Kultivace singltreku po emericku. Malá technika nadělá málo škody. Velký buldozer vyrobí místo singlu cestu. Lesáci nemají tyhle malé stroje. Myslím,že to chtěli opravit podle sebe.

                    0 0
                • kolombo  

                  Trošku mi uniká, jestli ho upravili a použili pro přibližování dřeva nebo jestli to někdo vylepšil jen tak z vlastní vůle …

                  No, v každém případě dělat něco citlivého v lese, kde se plánuje těžba, je zbytečná práce :-(

                  0 0
              • Black knives  

                Dělám to hlavně pro sebe. Když si chci zajezdit na kole,jak se mi to líbí,tak pro to něco dělám. Motorkáři jsou lesní mor,a nikdo na ně nemá recept.Ale napsat,že to dělám pro ně je velká demagogie. Na P.Hůrkách došlo k masivnímu napadení kůrovcem. Lesáci mají ze zákona povinnost vše vytěžit v krátkém termínu. To je priorita. Žádný zákon v čr není,jež by nařizoval opravit stezky sloužící k rekreaci do původního stavu.Žádný dokument zatím ani nestanovil,že existuje horské kolo. Všichni to jistě víme,ale papír snese vše. A tam jediný dokument o cyklistice donedávna byl od Klubu Českých Turistů. Ten pravil,že cyklisté chtějí jezdit po asfaltových cyklodálnicích,nej­lépe na dálkových nesmyslných trasách.Až nedávno Hanka Hermová,a činovníci ČeMBA napsali i jiné lejstro,že je to jinak.Děláme pro budoucnost bikování,co každý z nás dokáže.Já neumím bojovat papírovou válku se státní mašinérií.Tak dělám,co umím.

                0 0
    • goofy  

      Je mi z toho smutno. Uz si ho ani na jare neprojedu. Hned mam tu spravnou naladu na nedelni vecer :-(((

      0 0
      • Black knives  

        Zítra je pracovní den,měli bychom se dozvědět více od správce onoho lesa. Jisté však je,že už nikdy,i při opravě,a modelaci z toho nebude ten singl,ktrý všichni měli rádi.

        0 0
        • goofy  

          No prave. Tohle uz nido do puvodni podoby neda.

          0 0
          • Black knives  

            Tak ještě jedna vzpomínková fotka z podzimu 07. Na ůržbě turistické stezky dobrovolníci ČeMBA odpracovali 120 hodin práce. Hodně mi záleželo, abychom práci provedli co nejlepší. I když byli tací,co se jim to nezdálo dost dobře.Takže,měli jsme hezké místo na bikování.

            0 0
            • Lusetta  

              Myslím, že nás je víc kteří k tomu nemají co dodat.Je to hnus a smutné.Já osobně se tam těšila už dlouho a dotěšila jsem se.Nejhůř pro ty co to tam budovali.To asi mrzí nejvíc.

              0 0
              • Black knives  

                Nedalo mi to,tak jsem celou tu cestu,která byla krásným singlem,šel nafotit. Málem jsem si dokřápal oba kotníky,jak špatně se v tom byť jen jde.Tak tohle je citlivý zásah do přírody. Cesta sloužící k rekreaci už neexistuje.Na šířku to má cca 2–2,5m.Výška břehu místy metr a půl.

                0 0
                • Black knives  

                  Celá část,co byla v rovině,až po místo,kdy to jede dolů vypadá podobně…

                  0 0
                  • Jenda  

                    mozna budu trochu za kacire, ale myslim ze pokud tu cestu takhle projeli a dal s tim nic nebudou delat tak za takovejch 5 – 10 let (a pripadne trochu prace) z toho bude dobrej zaklad singlu. Nicmene tenhle stav po tom kolik jste do toho vrazili prace to uz snad ani neni k nasrani. A nechapu toho mistniho spravce ze vam to pred pul rokem nerekl. Kazdopadne mi to vzalo hodne elanu zkusit nekde neco budovat. Utvrzuje me to v dojmu ze budovat singletreky svepomoci je sice krasna myslenka ale ty prace si spravce lesa nevazi, asi kdyby do te stavby byl taky zainteresovan formou ucastneni se na nejakym projektu tak by to po dobudovani takhle nezprasil:-( BTW uz jste s nim ty nebo TK mluvili?

                    0 0
                    • ota  

                      taky mi není jasné, proč se lesáci či magistrát nezmínili dříve.jejich vyjádření by mě zajímalo, ale iluze si nedělám.lesákům snažení bikerů beztak připadá malicherné, bohužel.k vzájemné komunikaci a pochopení je ještě daleko

                      0 0
                  • Dijck  

                    Je len nechapem aky na toto mali dovod. Podla mna je to nevhodne na zvazanie dreva..jedine ak by na tom este chceli pracovat a spevnit to..:/ Hnus.

                    0 0
                    • Jenda  

                      rekl bych ze lakatos pripadne harvestor tam projede a co bude potom je uz dal nezajima:-( kolem Kladna taky poupravili jednu cestu buldozerem nastesti ne tak drasticky.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Když se kácí les, tak lítají třísky. A jak je vidět,i pařezy… Čekám na oficiální stanovisko vedení ČeMBA. Tohle by ještě mělo někoho mrzet.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Singl je zničený,a svépomocí,bez techniky neopravitelný. Vedli jsme jednání s prosíkem,a v rukavičkách. Domnívám se,že je potřeba sevřít rukavice do pěstí.

                          0 0
                          • Black knives  

                            Tím myslím,že tohle bude dobré mediálně rozmáznout.

                            0 0
                            • gumid  

                              Je ještě jeden moment, který nám uniká – on ani lesní personál není mimo zákon. Každý zásah by měl odpovídat určité normě, která předepisuje minimálně technické parametry takto „zbudované“ přibližovací komunikace, či svážné cesty či co to je. V tomto případě není po ničem takovém ani vidu – eroze má totálně volnou cestu. Minimálně na LZ je člověk zodpovědný za podobné „projekty“. A pokud má titul Ing – pak by měl jít vrátit diplom, neboť očividně neabsolvoval předmět " Lesní cesty". Tohle „zbudovalo“ hovado za rajčáky pásáku, ne lesa pán.

                              0 0
                              • Black knives  

                                Ten moment neuniká. ČeMBA má mezi svými aktivními členy i studované lesáky. Ti pomáhají,seč můžou. Já věřím, že bude řešení.

                                0 0
                        • goofy  

                          Tohle je proste silene! Jak jsme do ted s nima museli jednat v rukavickach, tak ted se do nich muzeme pekne oprit…

                          0 0
                        • Jenda  

                          no nejvic me na tom sere ze kdyby to nebylo siroky 3 – 4 metry (proste na lakatos) ale jen 1.5 m tak jako zaklad na dalsi upravu v peknej singlik by to bylo hezky. Myslim ze tim ze nekam pujdes a budes se snazit nekoho servat ze je hajzl, coz pravdepodobne nekdo s kym jste jednali je, nic nezmeni. Mozna ze to byla jejich taktika jak vas odradit od jakychkoli dalsich aktivit:-( Nicmene i kdyz jsem to na vlastni oci nevidel tak tohle by ted zase mohla byt solidni vyzva pro cembu sehnat z nejakych mestskych fondu penize na to aby se cesta uvedla apson do sjizdneho stavu – treba malou valcovackou projet 1.5 m sirokou pesinu. Porotze je fakt ze ten zbytek vice ci mene za 5 let zaroste. Jenze kdyz ta cesta bude tak dojebana ze se tam nebude dat projet tak to zaroste cely a bude po hehe:-( Jaky je tam podlozi? Je to jil nebo spis nelepiva hlina a spousta kameni jak to vypada z tech fotek?

                          0 0
                          • Black knives  

                            To podloží na stezce bylo ůžasné.Pískovcové bloky.Když jsme to opatrně modelovali,tak jsme ty kameny otesávali,aby to bylo supr. Rychle to schlo,ta stezka byla dokonalá.Ten taraktor to projel celé,obkroužil celý kopec,co se mu tuším říká Ostružina. Každopádně,kdysi jsem tam chodil na „pastvu“

                            0 0
    • Buf  

      Ten kdo to tam zná tak ví, že to není svážnice na dřevo, protože ty jsou jak nad, tak pod bývalým chodníkem. Kalamitní dřevo lesáci tahali koňmi a nepotřebovali lokotraktor. Jediné vysvětlení je, že někdo si tam dělá svůj projekt „Lesy pro turisty“ a brzy jen co se oteplí přijede finišer s asfaltem ( a to bude ten lepší případ). Doufám, že to není truc akce ..... Určitě je z toho poučení. Nekopej pokud nemáš projekt. Vezmi bika a jezdi…

      0 0
      • goofy  

        Zase jsi nesklamal :-(

        0 0
        • Black knives  

          Když je řeč o koních. Tady jsem vyfotil soukromníka,který na druhé straně singlu stahoval pokácené kmeny v kopci,jako prase. Jezdí tam tudy motorkáři,a my tam S TK,i Bobem čistili starou stezku.Takže,vel­mi,velmi strmý kopec,a jde to.

          0 0
        • Buf  

          Dělám to již mnoho let stejně jako černý. čistím aby to bylo průjezdné, kopu jen minimálně v souladu s lesním zákonem a vždy na schválených trasách.Akce čemby bohužel nedala na má doporučení a jejich práce ( pokud nevíš i částečně má asi 2 hod) přišla nazmar.Kdo zná PH tak ví, že to není první a bohužel asi ani poslední pěkný historický chodník, chceteli singletrack, který byl zničen.Už při projížďce s TK na podzim jsem se nestačil divit co se v lese děje a divil se i TK ( skládka betonu a starého asfaltu, stavební sutě, plošná těžba s totální likvidací původních pěšin, zpevňování lesních cest nejen kamením ale i stavební sutí. Někdo říkal, že existuje projekt na opravu lesních cest tak to asi začalo. Teď to zachrání jedině motorkáři, měli by se požádat, aby tam začli masově jezdit, aneb co zničí velká hovada opraví jedině malá hovada.

          0 0
          • Black knives  

            Tohle je fotka z bývalého singlu směrem dolů- Je zde vidět kvalitní lesácká sesta v makadamu,která unese tatrovky. Lidi tudy jezdívají na kolech nahoru na Hůrky.

            Já doufal,že zničený chodník po těžbě vyklidíme,nakopeme nezbytné,a bude zase,jako malovaný. Věděl jsem, že stahováním dřeva bude poškozený, ale to by vůbec nevadilo. Snadno bychom jej opravili. Tohle už svépomocí nelze. Tady záchrana chodníku alespoň do stadia „supr easy“ singltreku by stála několikanásobek. Tohle už dobrovolníci dělat nebudou.

            0 0
      • Michal.J  

        No měl bys pravdu kdyby to bylo úplně bez vědomí města. Jenže oni s městem jednali právě o tom aby to všechno bylo legální a úředně schválený.

        Takže buď ten kdo jednal netuší že to ěkdo jiný rozjezdil a nebo to věděli od začátku a jednání bylo jen tak naoko.

        Vzhledem k tomu že jde o město a městské lesy mně obě možnosti přijdou pěkně debilní.

        0 0
        • Black knives  

          Spodní čásr singlu s klopenkou,kterou jsme vybudovali. Tohle zůstalo.

          0 0
          • Black knives  

            Spodní část singlu zatím rozbitá není. Zatím. Ale tady mi přijde,že by bylo snazší vyrobit komplet nový singl v té rovině,něž něco dělat s tím paskvilem.

            0 0
            • goofy  

              Tak nejak… Nez by slo nejak opravit to co tam vytvorili, to uz rychleji pujde udelat novy singl :-(

              0 0
              • Black knives  

                Ptám se všech místních,nejen členů ČeMBA. Kdyby se podařilo jednáním s městem dostat na papír projekt „Palkovické Hůrky-bikování za domem“ do nějaké pro nás bikery přijatelné podoby,ptám se. Šli by jste pracovat na vybudování nového singltreku,který by nahradil tuhle traktorovou hrůzu? Bylo by to cca 2km. Je to zatím jen utopie,ale peníze na to město zatím nedá,když není společenská poptávka. Je to jen akademická otázka. Kolik lidí by bylo ochotno na tom dělat.

                0 0
                • goofy  

                  Ja jsem pro, ale to uz urcite vis ;o)

                  0 0
                • Luma  

                  Víš,že dělám kolotoč,ale jestli bude čas tak příjdu.

                  0 0
                • pitos  

                  Nechci nic slibovat,hlavně přes týden nemám moc čas ale jestli to bude alespoň trochu možné tak se rád přidám a nějakou tu hodinku s vámi odpracuji.

                  0 0
    • Blackbiker  

      zdarec B. to snad není pravda-nemám chuť jet ani domů:-(fakt je mi z toho smutno.Když si uvědomím kolik hodin jste vy chlapi na tom strávili a teď tohle,tak si říkám proč? Proč zrovna tady a tohle-fakt mne to mrzí a moc – nevím co říct. Moc nám ten singl bude chybět-ale opravdu je důležité se nevzdat a vím že Blackknives se nevzdá a bude třeba mu pomoci.Nevím kdy,ale jednou budu home a to si piš Romane že ti helfnu! Vary mne absolutně nemohou změnit:-)stejně si tu furt připadám myšlním ne jen na sebe jak ufo:-) za týden na kole ahoj V.

      0 0
      • Black knives  

        Přijeď, pokecáme.Jedno čínské přísloví říká,že plavat proti proudu nelze.Ale jde plavat s proudem,a vůlí,a vlastním ůsilím směřovat vpravo,nebo vlevo. Něco vymyslíme.

        0 0
        • Blackbiker  

          ahoj pokud vše vyjde přijedu v neděli ráno a týden se z Místecka nehnu:-)Ježiš teď mi to všechno došlo-po fotkach z BF-fakt se mi zvedl tlak a žluč-ta bezmoc je zničující-nelze nic dělat…:-( jen vymyslet co dál…

          0 0
          • Black knives  

            V nejbližších dnech se dočtete více. Je připraven otevřený dopis primátorce FM p.Richtrové. Vedení ČeMBA podniká kroky,jak dál.

            0 0
            • Windblow  

              Aloha, tak jsme dnes s Blackem ukázali naši „novou dálnici“ MF a ČT (vysílání dnes v 18:00 Report), kdy výjde článek ještě nevíme, ale včas oznámíme. Ozval se také Radiožurnál. Držte pěsti a díky za podporu!

              0 0
              • kolombo  

                On-line jsem to nestihl, tak jedině až to tam dají jako pořad z archivu. www.ceskatelevize.cz/…/27.02.2008/

                0 0
                • kolombo  

                  Už to tam je, zhruba 29 minuta …

                  0 0
                • Lusetta  

                  a dokonce o tom říkali i na Helaxu.A úřad to zdůvodnil,že ta těžba nešla provést jinak než tak jak to dopadlo.To se mi moc nezdá.Tak snad výsledek bude přece jen pozitivní pro nás

                  0 0
              • cekanka  

                Držíme!!!!!!!!!;)

                0 0
              • Blackbiker  

                ahoj Patriku, jos, vím o co jde. S Romanem jsem mluvil-docela mě to vzalo-přijel jsem z Varů že projedu svůj oblíbený singl a on nikde. No hlavně že se o tom věřejnost dozví. Musí to být precedens. Zatím Blackbiker-v sobotu večer asi půjdem na pivko -tak se kdyžtak objev-víc bude na www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… docela bych byl rád kdyby i o tomto se mluvilo. Každopádně večer tam budem s pár lidma co znáš-Čipos a spol. zatím V.

                0 0
    • rock  

      Uběhly skoro tři měsíce od posledního postu, takže: je něco nového ? Těžba už skončila, nebo to pokračuje ? V nějakém článečku (předpokládám, že na webu Palkovicohůreckého singlu, možná na čembě, nevím) jsem tehdy četl, že lesní dělníci to za sebou po dokončení prací alespoň zarovnají; proběhlo to a pomohlo to (alespoň trochu) ? Nebo už je ta cesta (jako singl už se to asi nazvat neodvážím) pro bikery definitivně mrtvá ?

      0 0
      • Luma  

        Lesáci nic nezarovnali,ale pomalu se tam vyjíždí stezka na tom rozoraném.Je to sice široké ale ještě chvilku a bude to celkem v pohodě.Večer když tak hodím fotky,možná tam pojedu mám čas akorát tak na 1,5h a mám to kousek od baráku tak jezdím tam.

        0 0
      • Luma  

        Tak jsem přinesl fotky toho exsinglu,na 1.fotce singl v dálce z lesácké cesty,další fotky už samotný singl.

        0 0
        • Luma  

          Ještě jedna fotka jak se kříží singl s freeride tratí a další dvě,že je ještě na Hůrkách pěkných singlů dost ale chce to hledat.

          0 0
    • Luma  

      Tak Romane a ostatní,dávám tady aktualní fotky Palkovického singlu-foceno dnes(mobilem)snímky jsou brány od začátku-lávka u rozcestí dolů.Na prvním jsem já:-)

      0 0
      • Luma  

        A další…

        0 0
        • Luma  

          A zase další:-)

          0 0
          • Luma  

            A ještě další zásilka…

            0 0
            • Luma  

              A naposledy…Jinak poslední fotka je na Pálkovické hůrky od přehrady Olešná

              0 0
              • Luma  

                a ještě jedna ze včerejška – Palkovické Hůrky v zrcadle přehrady Olešná

                0 0
                • Black knives  

                  Díky za fotky ze singlu,již zaniklého, na Hůrkách. Je mi z toho smutno, když to vidím.

                  0 0
                  • Luma  

                    Romane je to hrozné,ale jezdit se tam pořád dá,kluci co jezdí trochu více extrém nebo FR,tam udělali celkem dost singlu a některé sjedu i já XC nemehlo:-)Z Kocianky směrem na Olešnou je toho hodně.

                    0 0
                    • Black knives  

                      Mám moc práce, ale pokud to vyjde ještě letos, zajdu se kouknout.

                      0 0
                      • Leviathan  

                        Zdravím. Tady přikládám pár fotek z dneška. Jel jsem se podívat z FM po modré na Kubánkov. Na singlu, který leží přímo na modré, sem tam asi někdo projede. Za to singl ležící v pravo od něj ( na hřebenu ) není zřejmě v poslední době využíván vůbec.  Jinak cestou zpět jsem si projel singl kolem Morávky ( od dožinkáče k Zanzibaru a pak po druhé straně řeky do FM ). Máš to tam opravdu velmi pěkné. Musela to být velká dřina. Obdivuji Tvou pracovitost.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Byl jsem dnes na fototripu na Palkovické stezce. Těleso ztezky je písčité, pevné, hladké. Jede se po tom docela dobře, jen to není prostě krásný singl, jen hladká lesácká cesta. Ale zato tam napříč přibyl DH trail. Jel jsem ho, je dost těžký.

                          0 0
                          • pitos  

                            Nějaké fotky toho DH trailu náhodou nemáš?Plánuji výlet do Frýdku a Palkovické Hůrky mě už moc nelákají ale pokud tam něco nového vyrostlo…nebo pojedu kolem Morávky a Skaličák.

                            0 0
                            • Black knives  

                              Najdeš ho snadno. Vytlačíš bike po modré turistické tak dlouho, až ho v horní části kopce mineš napříč. Ty skoky přes celou cestu najdeš i slepeckou holí.. Je to asi jako Sekulovka na Javorovém. Tu znáš ty i já.

                              0 0
                              • Black knives  

                                Jsou tam potom ve druhé půlce pořádné padáky v klopenkách. Nic pro slabé povahy.

                                0 0
                              • pitos  

                                Dík za info(i Lumovi)­.U Frýdku jsem byl včera ale nějak jsem se na ty Palkovické h. nedostal.Plán jsem měl zhruba takový že se mrknu prvně na Skaličák co nového a jak to tam celkově po roce vypadá,potom to projedu kolem Morávky a směr Hůrky.

                                na sklaličáku jsem si projel nahoru i dolů Tvůj "výjezdový singl(slušná práce!).celkem mě to chytlo tak jsem si našěl ve FR části pěknou lajnu(také tam je dost změn a jde vidět že natom mladí dělají) a už jsem tam zůstal celý den:)…Určitě se na ty Pálkovice podívám příště.

                                0 0
                            • Luma  

                              Jezdím na Palkovické hůrky skoro každý den(mám to nejblíž)a myslím,že kdo chce tak si tam vždycky něco najde.Ten DH nebo spíše FR trail co popisuje Black knives je super,jel jsem ho i na svém HT akorát skoky objíždím.Ještě se mmi líbí Janačkův chodníček směrem na Hukvaldy ten singl v traverzu je taky dost technický(koře­ny,kameny atd.)Jestli chceš jed ten FR trail tak je nejlepší vyjed úplně nahoru na Kocianku je tam starý stožár asi vys.napětí a dát se do leva tam už tě to navede samo.Jinak je to nejvyšší bod kopce nejblíže přehrady Olešná.

                              0 0
                              • Buf  

                                Janačkovou lavičku pokračuješ ostružiním po značce k chatám nebo to dáš ostře doleva a traverzuješ až na hřeben pod lavičku a dolů na rozcestí. Zdá se že tam jezdí málo lidí, vždy jsme to udržovali sjízdné, letos ale nestíháme. ( mám na mysli uklizení větví, ne kopání)

                                A ten kopec nejblíže Olešné je asi Oastružina ? Tam co vedl běžecký okruh.

                                0 0
                                • Luma  

                                  Většinou to u lavičky otočím zpátky, dolů po značce je to moc prudké,teda pro mě:-)Ten kopec co myslím co je nejblíž přehradě má nahoře starý triangl je to nad Kociankou.

                                  0 0
                                  • Buf  

                                    za lavičkou je to teprve to zajimave a když pak jedeš doleva přet tím ostružinovým houštím tak i šlápneš do pedálů a pak je hravý sjezdík a můžeš se nad chatama napojit vlevo na zelenou nebo jet na Hrad nebo kolem hnoje k motorestu. Taky se dá kolem hájovny zpět nahoru na modrou.

                                     
                                    0 0
                                    • Luma  

                                      Díky někdy to zkusím.Ještě jsem našel takový starý chodníček vede po traverzu a končí u lomu(sou tam cedule o chráněných zvířatech),je to na straně směrem na Kozlovice.Ani si nevzpomenu kde jsem na něho narazil,byl celkem dlouhý ale zarostlý takže nešel moc vidět.Až budu mít více času tak tu stranu ještě prozkoumám více.

                                      0 0
    • Luma  

      Dneska jsem se byl trochu projed na Hůrkách,bylo super,bahna minimálně,spíše to bylo zmrzlé.

      0 0
      • Black knives  

        Kolem řeky to dneska taky docela šlo, až na pár míst rozrytých od těch šmejdů na motorce.

        0 0
    • Deathklaat  

      Měl bych dotaz… Nemá náhodou někdo najete trasy z Hůrek v GPS? Místní lesy moc neznám,tak bych byl rád za jakýkoliv tip. Dikes;-)

      0 0
      • Luma  

        Tak abych Ti řekl pravdu,GPS jsem držel v vruce snad jenom jednou.Mám hůrky kousek od baráku,takže kdybych náhodou zabloudil,tak u mě stačí jet dolů k nějaké cestě a vždy to mám cca 20km domů.Jak se dívám na tu tvoji Meridu tak můžeš prakticky jezdit všechno co se na hůrkách dá.Když se dostaneš k rekreačnímu středisku Barborka,tak si vlastně můžeš vybrat co pojedeš.Jinak i já ještě pořád objevuji chodníčky které jsem neznal.Pokuď budu moc rád ti udělám průvodce.

        0 0
        • Deathklaat  

          Ok,někdy toho určo využiju a provedeš mě. Palkovické Hůrky doopravdy neznám. Dikes

          0 0
    • Luma  

      Tak dneska na zkoušku Palkovické hůrky od kapličky nahoru po lesácké cestě-sucho až vlhko,sem tam bahno.Platí až po Barborku.Od Barborky na Kubankov ještě sníh a docela dost bahna.

      0 0
      • Krtec3k  

        dneska jsem byl taky na Hůrkách, a kolem 15 hodiny někdo makal nahoru do lesa směrem od kaple…

        Jinak na sjezdovém trailu je podklad mírně vlhký, místy až suchý, akorát po přescesťáku v korytu středně vlhký…

        0 0
        • khenia  

          Jo, po tom přescesťáku má i kde kdo středně vlhký podklad v trenkách :D

          0 0
    • Stipka  

      No taky by mně zajímaly nějaké dobré trasy na Hůrkách, mám to tam rád, ale už dlouhou dobu plánuju nějaké trasy hledat, dneska se na to asi konečně vrhnu, jezdím se večer tak dvakrát týdně na hůrky projed a zatím nejlepší trasa je s kubánkova po modré kolem janáčkovy lavičky a na pivko u koupaliště :) no ale nemohl by mně tady někdo znalý nasměrovat aspoň kterým směrem sou nějaké dobré chodníčky? :)

      0 0
      • Luma  

        Je tam toho celkem dost,akorát je pravda že poslední dobou,to lesáci pěkně zamarasily.S tím tvojím RBíčkem by jsi mohl jet i takový FR chodníček směr přehrada Olešná,jezdí se z vrchu Kocianky je tam starý stožár směr Olešná,asi v jedné třetině protíná modrou směr FM.Já jezdím jenom některé ůseky,taky modrá směr FM není špatná.Někdy se můžem domluvit a něco Ti ukážu.

        0 0
    • robin!1  

      Tak jsem dneska poprvé byl na Palkovických hůrkách (po žluté na Kubánkov a pak modrá, zelená na Hukvaldy) a musím říct, že zde moc pěkných úseků jsem nepotkal.. většina byla zpevněná štěrkem nebo makadamem a lesáci zde řádí neuvěřitelně.. Máte někdo nějaké tipy, na místa, které lesáci ještě nestihli vyasfaltovat nebo zaštěrkovat?

      0 0
      • zoltan84  

        z kubánkova je na hukvaldy lépe jet pořád po modré, pěkný úsek je pak odrozcestí „pod zadní babí horou“ směr na hukvaldy kolem janáčkovy lavičky, včetně jednoho prudšího sjezdíku (ale žádný extrém). jinak ještě ujde úsek z palkovických hůrek směr olešná po modré,ale místy je to taky dost zničené od lesáků. v lese nad olešnou pak vede souběžne s modrou (která je v tomot úseku sprostá štěrková cesta) kousek pěkný chodník, když pojedeš z hůrek tak je po levé straně, když budeš pozorný uvidíš ho.

        jinak hůrky jsou těžbou dřeva dost poničené, moc tam už nejezdím.

        0 0
      • zoltan84  

        z kubánkova je na hukvaldy lépe jet pořád po modré, pěkný úsek je pak odrozcestí „pod zadní babí horou“ směr na hukvaldy kolem janáčkovy lavičky, včetně jednoho prudšího sjezdíku (ale žádný extrém). jinak ještě ujde úsek z palkovických hůrek směr olešná po modré,ale místy je to taky dost zničené od lesáků. v lese nad olešnou pak vede souběžne s modrou (která je v tomot úseku sprostá štěrková cesta) kousek pěkný chodník, když pojedeš z hůrek tak je po levé straně, když budeš pozorný uvidíš ho.

        jinak hůrky jsou těžbou dřeva dost poničené, moc tam už nejezdím.

        0 0
    • Vajcator  

      Měříte si někdo čas od Motorestu k tomu posedu na křižovatce?? slyšel jsem že je tam rekord 13 minut.

      0 0
      • hctr  

        To je celkem realny cas a kdo to zajel? Ja si to teda nemeril, ale myslim, ze do ctvrt hodky to mam vzdycky.

        0 0
        • Vajcator  

          říkal mi to nějaký kolega, se kterým jsem se potkal v altánku… že to taky někde slyšel…:-D

          0 0
      • Luma  

        Já jenom od baráku po rozhlednu-35min.A na Kubankov 52min.Na mapě fialová barva :-)

        0 0
    • zoltan84  

      tak devastace turistických chodníků od lesáků pokračuje, nově štěrkem vysypaná velká část modré TZ mezi rozcestím hůrky a olešnou :/

      0 0
      • Ostrawak  

        Je to tak, marast nad marast, oni nejsou normální, vůbec se to tam nehodí :( a na te turistické modré od rozcestí Pod babí horou dolů na Hukvaldy, kde je fajny singl, tak pokácené stromy od lesáků :(

        0 0
        • Ostrawak  

          To je ta modrá :(

          0 0
          • zoltan84  

            jak dlouhý je to úsek ?

            prořezat a vyčisti vlastními silami by to šlo ?

            je to totiž strašná škoda, tohle je nejlepší singl na hůrkách

            0 0
          • zoltan84  

            a až to budou stahovat tak je po singlu..

            0 0
            • Ostrawak  

              Co jsem koukal, tak bych to viděl na stažení koňmo nebo provizorní lanovkou. Těžká technika se tam nedostane…doufám.

              Vyčistit by to asi šlo…už mně napadlo, že na jaře si udělám brigádu s metlou :)

              Usek je dlouhý asi 500 metrů plus 100 metrů sešup střemhlav :D

              0 0
              • zoltan84  

                tak vyčištění od drobného bordelu (větve) není problém,

                ale pokud jsou na 500 metrech spadané stromy (to moc průjezdného z toho singlu asi nezůstalo ? ) tak to nemá cenu uklízet dokud ty stromy nestáhnou.. no a v některých místech na hůrkách ty stromy zůstavají ležet opravdu hodně dlouho..

                tak snad je odsud odstraní rychle, ale třeba na začátku toho singlu (u rozcestí pod babí horou) ležely stromy skoro celou letošní sezonu, odstranili je tak měsíc zpátky (to sem měl radost, ale to bylo asi jen proto aby mohli nadělat větší bordel o kus dál :/ )

                0 0
                • Ostrawak  

                  Ty stromy jsou na úseku max.tak 40–50 metrů. Pár stromů bylo nařezaných, stačilo by odtlačit…na zbytek stačí motorovka a je to. Spíše mně trápí listí, je ho tam fest a docela to po tom klouzalo, doufám, že to do jara zhnije.

                  0 0
              • zoltan84  

                jinak k případné brigádě na jaře se rád přidám :)

                0 0
                • zoltan84  

                  trailu na hurkách na vyčištění by se vlatně našlo víc.. :)

                  0 0
                  • khenia  

                    V neděli jsme tam s klukama čistili FR traily. Takže kdo se tam chystáte, můžete si to tam bez obav pustit. Dosypali jsme i ten dlouhý přescesťák co lesní muži rozkopali, takže teď je tam krásné svezeníčko :) Akorát spodní pasáž s klopenkama co je hned nad kapličkou je celá pod listím. Tu jsme už nestihli vymést protože nás vyhnala tma.

                    0 0
      • Luma  

        Hned vedle modré máš krásný singl je sice jenom kousek ale lepší než jet po modré.Začíná hned jak vjedeš do lesa od asfaltky směr olešná je po levé straně.Vlastně kopíruje modrou.

        0 0
        • Ostrawak  

          Kurnik šopa, jsem si nevšiml ještě, jsem slepý či co :o

          0 0
          • Luma  

            Nakreslil jsem ti to růžovou na mapě je to cca 500m

            0 0
            • zoltan84  

              jo ten singlík je fajn, škoda že je tak krátký.

              ale já myslel modrou hned na jejím začátku od rozcestí hůrky směrem olešná (první 1 km), tam to musí být vyštěrkované chvilku (před 5 týdny kdy jsem tam šel pěšky tak to tam ještě nebylo)

              jinak z hůrek (rozcestí) se dá vytlačit na ostružinu a pak fr trail, od určitého úseku (křižovatka lesních cest fr trailu a modré TZ) je ta modrá zase celkem pěkná (po dlouhé době odklizené skácené stromy) nebo pokrařovat fr trail.. za asfatlou do lesa souběžne s modrou jak psal Luma.

              jestli zkurvili i chodník od babí hory k janáčkově lavičce těmi pokácenými stromy (které tam nechají ležet kdoví jak dlouho), tak už jsou hůrky bohužel pro mě o ničem krom fr trailu z ostružiny (který tak tak sjedu :) a toho krátkého singlu za cestou před olešnou. škoda

              přitom na hůrkách je podle mě celkem hustá síť zpevněných cest tak nevím proč musí lesáci přidělávat pořád nové a nové štěrkovaáním turistických chodníků :( no a pokácet strom a nechat ho ležet přes turistický chodník třeba rok – taky nechápu.

              0 0
              • Luma  

                Na hůrkách je spouty pěšinek a cestiček,některé jsou na straně směr Myslík,jinak jak začíná FR trail tak směrem na Palkovice je další atd.Některé ani neznám,furt něco objevuji.Bohužel strana k FM je totálně zničená od lesáků.A jestli zničí i Janáčkův chodníček tak je to fakt v p…i .Bydlím na Olešné tak to mám kousek.

                0 0
                • Ostrawak  

                  Nebyl dneska někdo na Hurkach? Potkal jsem solo bikera a na Kubánkově přírodou kochající se bikerový pár :)

                  0 0
                  • Luma  

                    Já to nebyl :-) bikeři nejezděte kolem mého baráku,jak vás vidím tak se mi chce taky vyjet :-)

                    0 0
                    • Ostrawak  

                      Chyba…dnešní počasí bylo jak na objednávku :)

                      0 0
                      • Luma  

                        Jo dneska bylo super,ale bohužel měl jsem nějakou práci na zahradě a tu jsem musel udělat před sněhem :-(

                        0 0
    • Luma  

      Tak jsem dneska byl na Pálkovických Hůrkách-je tam sucho,paráda.Foto u rozhledny na Chlebovickou sjezdovkou.V pozadí přehrada Olešná

      0 0
    • zoltan84  

      sjezd z hůrek smě olešná v rámci možnosti vyčištěn od větví kterých tam byla kupa ze stahování dřeva, doporučuju ale vzít (vytlačit..) po trase sjezdu nahoru, lesáci se pořád činí takže by jste mohli být pak ve sjezdu nemile překvaení + si myslím že těch 15 minut strávených úklidem bordelu stojí za plynulý sjezd ;)

      0 0
    • zoltan84  

      tip na xc projížďku

      http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

      0 0
    • zoltan84  

      tip na xc projížďku

      http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

      0 0
      • Buf  

        Par dotazu.

        Janačkova lavička , když sjedeš strmý úvoz a začinají ostružiny , doleva vede lesní cesta a pak chodniček na hřeben , směrem k zelené značce.

        Jak přelézáš ohradu za oborou ?

        Lurdy jedeš ke studánce a pak kořeny vlevo a zpátky k potoku nebo na lesní cestu kolem domků.

        Z Kubánkova se da jet za domky vpravo technický sjezdík k chatě Kocian, nemusíš po široké lesní stejnou cestou jako nahoru

        Přes ostružinu by jsem jel přes vrchol , sjezd je delší a výjezd taky solidní , s variantou strmou cestou přímo nebo vpravo naokolo. Dole pak nad cestou ke kapličce solidní singlík

        0 0
        • zoltan84  

          Janačkova lavička – chodník směrem k zelené značce je dost zarostlý, takže jezdím po modré značce až na cestu a pak sjezdík lesem ke koupališti, přímo na modré značce jsou schody ale dají se objet

          Ohradu přelízám s kolem na rameni, je tam žebřík, občas je to sranda protože tam navíc překáží větve

          Lurdy od studánky nahoru přes kořeny a pak zpátky k potoku a nahoru na značku se napojím kousek za myslíkovoskou vyhlídkou + směrem zpátky na hukvaldy vede chodník na kamenitý hřeben s výhledem na hrad. Nemám to tam všechno ještě úplně projeté, v mapě jsem chtěl spíš jen upozornit že to stojí za odbočení ze značky

          Toho sjezdu z Kubánkova jsem si nikdy nevšim, ze značky mám odbočit k domkům hned někde za rozcestníkem Kubánkov ?

          Přes Ostružinu jezdím různě, je tam místní červeno/bíle turistické značení + modrá značka + navazující cestičky + věci co tam mají FR bikeři (skoky vypouštím..); singl nad cestou směrem ke kapličce je docela zarostlý, pokud myslíme stejný (ten co myslím spojuje modrou značku s lesní cestou vedoucí od kapličky nahoru)

          0 0
    • Luma  

      Dnes Pakovické hůrky,směrem od přehrady Olešná skoro suché.Po rekreační středisko Barborka super dále na Kubánkov mokro.

      0 0
      • jim1f  

        dobrá zpráva

        0 0
      • zoltan84  

        z rocestí hůrky směr olešná je po modré nasypaný štěrk, je to naštěstí jen místy.. jde objet vrchem přes ostružinu

        dále sjezd po modré ok, když začíná prudší úsek nad rozcestím „chlebovice chaty“ tak odbočit ze značky doleva, je to tam vyčištěné, přímo po značce je bordel

        před výjezdem z lesa singl po vrstevnici směr kaplička, od křížení s FR lajnou dál už bohužel ne moc sjízdný, líp pokračovat sjezdem dolů ke kapličce (tahle část sjízdná i pro XC kopyto jako jsem já)

        po přejezdu asfaltu odbočit z modré hned za louku do lesa (u vrby do leva, ke studánce), pak singl kolem potoka. lepší jak přímo po modré :)

        0 0
        • Luma  

          Ještě se dá po modré,pak napojit na FR lajnu a nejet ji celou odbočit ke krmelci co je na lesní cestě od Kapličky,nejet ke Kapličce,ale pokračovat singlem do Chlebovic.Blbě se to píše,ta pěšinka je schovaná.

          0 0
          • zoltan84  

            budu hledat :)

            0 0
          • zoltan84  

            tak jsem nenašel :) singl na Chlebovice by se měl z té širší cesty odpojovat hned někde v místech u krmelce? Jediné co v těch místech připomíná pěšinu bylo dost zarostlé a končilo plotem lesní školky..Nebo se má pokračovat kousek směrem nahoru či dolů po té širší cestě? Budu rád za radu, případně ještě radši za společnou vyjížďku když se tam podle všeho dobře vyznáš :)) díky, vojta

            0 0
            • Luma  

              Tak ten singl lesaci znicili pri tezbe dreva.Ted je tam vysazena skolka a plot.Zitra jestli bude pocasi tak se tam zajedu podivat.Pry je tam hodne popadanych stromu.

              0 0
              • raceman  

                jo jo.. jeden větší polom je při cestě k rozhledně a jinak sem tam po lese vyvrácené stromy..

                0 0
                • Luma  

                  Tak jsem to byl dneska prozkoumat,jak to vypadá na Hůrkách.Lesacká cesta od kapličky celkem mokrá a trochu bahna,v lese je celkem sucho.Tak ještě jedna fotka polomu na cestě k rozhledně.

                  0 0
                  • Luma  

                    Tak jsem byl dneska nahoře,polom stále zůstává,je trochu bahno hlavně na lesních cestách,jinak v lese sucho.Jo a jak se kříží FR lajna s modrou tak je spadlý strom tak bacha.

                    0 0
    • zoltan84  

      vedle rozcestníku na hůrkách navezena hromada nějakého recyklátu nevábné černé barvy, to jsem zvědav kam to budou sypat..

      0 0
    • zoltan84  

      vedle rozcestníku na hůrkách navezena hromada nějakého recyklátu nevábné černé barvy, to jsem zvědav kam to budou sypat..

      0 0
    • Talaj  

      Podařilo se někomu vyjet na Kazničov? Je tam výhled nebo něco zajímavého?

      0 0
    • Luma  

      Vcera jsem na Palkovickych hurkach,kosek nad rozhlednou videl bileho srnce.Celkove byli tri dva normalni hnedi a jeden bily.Jestli jste ho nekdo videl tak napiste.Chlapi si ze me delaji srandu,ze moc chlastam :-)

      0 0
      • Luma  

        Tak jsem mluvil se šéfem myslivců z Palkovic,a je na hůrkách fakt jeden bílý srnec.Takže kdo chce vidět raritu,ať si zajede na hůrky.Viděl jsem je viz mapa

        0 0
      • Talaj  

        Takže to nebyla halucinace :-) Taky jsem ho viděl, cestou po asfaltu od Sauny na Tobolanku.

        0 0
    • MaldriCZek  

      Zdravím

      chci se zeptat jestli na plakovických hůrkách jsou nějaké traily kde jsou lávky, můstky, klopenky, skokánky atp? Popř odkud se tam dostat??

      My momentálně jezdíme z Ostružné a vyjedeme buď u kapličky nebo kousek výš směrem na palkovice.

      Předem díky

      0 0
    • Luma  

      Dekuji staviteli trailu v lese nad prehradou smer hurky.Je to super i lavky.Jeste jednou diky,a kdyby byla nejaka brigada tak bych se zapojil

      0 0
      • hctr  

        Uz 2 roky cekam na pruvodce, jsem ale dost trpelivy :D nekdy by jsi mohl nahodit nejaky termin :) cca pulka zari by byla ideal. Dlouho jsem tam nebyl.

        0 0
        • Luma  

          Nejaky sraz by se mohl udelat,ale myslim ze zrovna Palkovicke hurky nejsou posledni dobou moc idealni na nejake super jezdeni.Je tady hrozny bordel po lesacich,takze jsou pekne jenom nektere kratke useky.Ja tam jezdim vlastne jenom kvuli toho,ze to mam kousek od baraku a po praci nemam moc casu jezdit nekde dal.Jinak ten novy usek je asi ilegal,takze se o tom nechci moc sirit,uz parkrat na tom trailu byli pasti na bajkery(klacky,ka­meny,znicene lavky)Nevim komu to tam vadi,hlavne ze kousek od toho mista maji bezdomovci stanove mestecko,plne bordelu a to nikomu nevadi.Takze bajkovani zdar a jeste jednou diky za kazdy kousek noveho trailu.

          0 0
    • zoltan84  

      stále se ve velkém kácí, ale sjízdné je skoro všechno (směr fm). nejel jsem trail ke kapličce, tam asi budou ve spodní části ležet stromy. z kubánkova se po těžbě otevřel hezký výhled směrem babí hora.

      0 0
    • zoltan84  

      kubánkov – olešná v pohodě sjízdné, 1 spadlý strom, trochu bláta,

      sem tam motorka

      0 0
    • Jenda2032  

      Zdravíčko, včera výjezd na Kubánkov ze směru chlebovice-chaty.. Byl jsem tam prvně, takže sem si kus cesty říkal, že jdu zřejmě opačnou stranou..

      Sem tam jsem potkal bajkera, co jel z opačného směru, kdežto já pořád tlačil kolo před sebou.. Nějaký tip z jaké strany vyjet? 45min na vrchol a 10min zpět k autu se mi moc nezamlouvá, ale někteří zkušenější by mohli poradit fajn trail, díky

      :)

      0 0
      • SloM  

        Da se jezdit ruzne. Bud u kaplicky po neznacene (jel bys od chlebovice-chaty do chlebovic a asi v pulce cesty doleva). Nebo treba potom po zlute primo z chlebovic. Od Hukvald je vic cest. Fakt je dost tras. Zalezi odkud a kam chces jet.

        0 0
        • Jenda2032  

          Z Hukvald koupaliště po modré až na vrchol..fotka pořízena Pod zadní babí horou..

          0 0
          • goofy  

            Ta modrá je lepší spíš opačně. Jak dlouhý je ten úsek kde se těží?

            0 0
            • Jenda2032  

              Zpět sem jel tou stejnou cestou abych se dostal k autu.. Jen sem to před babí horou vzal po zelené a musím říct.. ač to bylo 2/3 po cestě, tak sem si našel místa, kde to bylo pouze pro kolo nebo pěší :)

              Cca necelých 50m takže se to dá svižně překročit a jet dál…

              0 0
              • goofy  

                Chce to trošku studovat mapy… ;-)

                Už z nich je jasné, že zelená je spíše nahoru a modrá dolů. ;-)

                0 0
                • Jenda2032  

                  Mapy umím možná víc jak kdokoliv jinej tady xD

                  Vzal jsem to modré, protože jsem chtěl zjistit jak to bude vypadat cestou zpátky.. Měl jsem v plánu najít nějaké single a stejnou cestou jet nazpět k autu.. Kvůli těžbě, jsem to ale nazpátek vzal po zelené u které jsem předpokládal, že si zřejmě nehodím žádný kotrmelec xD

                  0 0
            • allda  

              Zrovna část toho fajného úseku.

              0 0
          • SloM  

            Od koupaliště po Janáčkovu lavičku jsi to vyjel nebo tlačil? Podle mapy to vypadá na slušný krpál. Já to vždy raději objel jinudy, tak nevím jak to tam ve skutečnosti vypadá.

            0 0
            • Jenda2032  

              No zprvu sem svižně předjel rodinku co měla stejný plán jako já.. Ovšem mladé slečny to vzdaly hned v půlce prvního kopce stoupačky a držely se za stehna… jejich mamka s otcem o 100m dál.. xD

              Po necelém kilometru vede cesta pouze pro pěší přes les a tam už jen tlačíš kolo před sebou..

              Od lavičky už se to dalo.. Ale příště pojedu po zelené až k babi hoře.. Cesta není tak strmá, je širší a 2/3 je pěkně vyjetých po vozidlech…

              Přikládám screen toho stoupání od koupaliště přes lavičku až na vrchol..

              0 0
              • SloM  

                Díky, přesně o tu lesní část mi šlo :) Já jezdím právě po zelené, případně až po žluté kolem Bačova potoka. Tam je pěkná vyhlídka na Myslík a kopečky kolem.

                0 0
    • plevka  

      Ahoj, v sobotu v odpoledních hodinách našel kamarád cyklobrýle na Palkovických hůrkách. Případný majitel, nechť se mi ozve do zprávy, o jaké brýle se jedná..

      0 0
    • Endryju  

      Včera jsem našel na cestě na Ostružnou cyklobrýle – základní žluté Decathlon. Pokud někomu chybí, jsou na pařezu vedle cesty.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.