úsek Prašivá-Pálkovice a Hukvaldy

56 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj, ještě bych se chtěl zeptat na jeden úsek… jeslti máte nějaký tip

    1. jak se dostat z Prašivé k Pálkovicím
    2. jak by jste doporučili projet Pálkovické hůrky ?  a to ať už přes vrchol (Kubánkov) a nebo ne, ať už směr Hukvaldy a nebo že by se sjelo do Kozlovic.

    Jde mi o tipy na jednu nejmenovanou akci ( :-) ), jeden kamarád mi něco radil, ještě myslím kdysi někdo něco psal..... a bohužel jsem se teď nedostal na kolo, to tam projet a nevím jestli se mi to teď podaří ještě projet…nebo ne. Ale i když jo, tak nějaké tipy přijdou vhod. Jinak přednost (bohužel) má jednodduchost, co se týče orientace, takže cíl není vyhledat ty nejlepší nejužší traily (bohužel), ale to je zas z druhého pohledu výhoda.

     
    0 0
    • webbot  

      Z prasive po cervene na Kohutku, Vysni Lhoty, Nizni Lhoty, pak kolem reky viz – Moravkový singletrack – hledej ve foru az do F-M, kolem Olesne na Palk. hurky

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        tak nějak si to představuji…

        po té červené z Prašivé – jak je ten sjezd náročný?

        Moravkový singletrack – nemůže být problém když jej za odpoledne projede třeba 400 lidí?

        0 0
        • pitos  

          Červená z Prašivé se dá vyjet i směrem nahoru ,takže dolů to je celkem nenáročné.

          0 0
          • MaRtYs  

            No myslím, že  Scotty říkal ,že už někoho to vyjet viděl, ale já tu čest zatím neměl .o))

            Jináč sjezdík je to pěkný,,,

            0 0
            • pitos  

              Vyjel to Ota,mě se to nepovedlo a skončil jsem vždy v té pravé zatáčce ale také je pravda že už jsem tam asi tři roky nejel protože celkově Prašivá pro mě není nijak atraktivní,navíc dnes už na krkolomné výjezdy nemám bike(tim nemyslím technické)A sjezd se mi nelíbí z Prašivé žádný.

              0 0
              • pitos  

                Tady vlákno.

                0 0
              • MaRtYs  

                Hmm, tak to je borec… já to zkoušel asi jen dvakrát a také finish v zatáčce… tam je to dost ostré. Jasnačka já to beru :o) pro nás s pevňochama:o) je to stále dobré a pořád Prašivku beru jako pohoda vyjížďku na relax…

                0 0
                • pitos  

                  Když už tak si dám raději sjezdík z Kotaře po modré,je to delší a daleko více hravější.Navíc Prašivá je blbý kopec protože tam vede asfalt a je tam povolen výjezd auty.Jestli máš HT nebo Full je jedno,sjezdy jsou pořád stejné a zrovna ta čarvená mi jako dobrý sjezd prostě nepřipadne a třeba z toho Kotaře si myslím užiješ na jakémkoli biku více:)

                  0 0
                  • goofy  

                    Tak tak.. Z Kotare je to lepsi.. Jeste y chtelo najit nejaky singl/chodnik smer do Komorni Lhotky, at to mam bliz domu :-)

                    0 0
                    • Scotty  

                      cosi jsem tady už možná někdy popisoval… S Pitem jsme jednu dobu zkoušeli dvě varianty z Kotaře,mimo tur. stezky…

                      0 0
                  • MaRtYs  

                    Jo to každopádně, ale když není času, tak jsem rád, že to zvládnu na Prašivku a hned domů :o)) Přes týden k večeru naštěstí těch aut tam moc není, takže se to dá… Ale o víkendu to bývá kruté, to souhlasím…

                     
                    0 0
                  • ROMAN_BIKE  

                    Dejme tomu, že by se sjelo z Kotáře po modré do Morávky. A co dál? Jak se dostat z Morávky třeba do Skalice (na Morávkový singletrack), to jde jen po asfaltu, ne?

                    A nebo z Morávky úplně nějak jinak směr Pálkovické hůrky ?

                    0 0
                    • Scotty  

                      Z Morávky se dá taky po singlu okolo řeky,ale nevím jestli je to pro Drtiče to pravé… Asfaltu a křížení s frekventova­nějšími useky by ses asi nevyhnul.

                      0 0
                      • ROMAN_BIKE  

                        tak „trochu“ toho asfaltu nebude vadit, přece jenom pokud člověk jede terénem Červený kámen u Kopřivnice, Ondřejník, z Frýdlantu v kuse terénem úsek Lysou, Bílý Kříž, Polom, Prašivá, takže asi 13 km po asfaltu snad nikoho nenaštve… :-)

                        0 0
                    • Scotty  

                      netuším jestli jde přejet z Morávky až na Skalici jakoby kolem řeky… Spíš kluci z Frýdku poradí. My do Havířova vždy odbočujem kolem přivaděče na Žermanickou přehradu.

                      0 0
            • Scotty  

              Hej chlape,ty ještě žiješ?? není tě vidět :)

              0 0
              • MaRtYs  

                Nazdááárek, toš jaro bylo hodně náročné… diplomka, státnice a do toho práce, takže na kolo bylo minimum času… Ale třeba to napravit… Každopádně kdyby byla nějaká zajímavá vyjížďka, rád bych se někdy opět přidal :o) A co ty, jak se vede ?? Už koukám, že máš nového ďábla do hor, fakt supeer :o)

                0 0
          • ROMAN_BIKE  

            super, díky za info. Myslím že jsem to jednou jel, jen si nejsem jistý, jestli to celou dobu byla ta červená značka nebo ne… :-)

            0 0
    • Buf  

      Ahoj Romane, nebudu ti psat kde sjet z hřebene a jak kolem řeky do FM tam je Foglovo a Blackovo. Problém je ale průjezd FM. Vedou tam sice cyklostezky , ale tam je psů jak lidí. Navíc jetelné jsou pouze ty podél řeky. Proto by jsem doporučil jet raději než na Palkovické na Kozlovické nebo Ondřejník přes Čupek. Z FM za soutokem Ostravice a Morávky přejdeš přes lávku ( jízdu prudí měšťáci) a dáš se proti proudu Ostravice, za sucha lze terénem kolem vody za mokra po protipovodňové hrázi po cyklostesce. Dojedeš do Kunčiček u Bašky a zde je několik podchodů a podjezdů čtyřproudé silnice ( FM – Frýdlant), pak je spousta variant jak dál z Hodoňovic přes Metylovickou hůrku kolem pískovny, nebo po vedlejších asfaltkách do Palkovic.

      Pokud pojedeš přes centrum FM na Olešnou centrem celkem tragedie , cyklostezky vedou po chodnících přes park, parkoviště, podchody,a stejně křížíš silnice. Je tady varianta jet směrem na Sviadňov po cyklostezce a pak korytem protipovodnového odlehčovacího kanálu podjet silnici i dálnici na Ostravu a vyjedeš u Supermarketů na parkink, dá se to tam nakličkovat zadem , pak kousek po cestě a napojíš se na cyklostezku pod hrází Olešné ( hlavní silnici od Příbora podjedeš )kde kolem přehrady a aquaparku na Palkovicke hůrky a Kubánkov, sjezd přes Janáčkovu lavičku a pod Hrad Hukvaldy. Dál už  to asi znáš.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Ahoj Bufe, díky za odpověď.

        Ta lávka, kde prudí měšťáci, ta je u parku, že jo?  (tady)

        To pak bude lepší přejet přes ty dvě řeky před soutokem, po Morávce po hlavní cestě na Staré Město a po chvíli vpravo (tady) přes mostek a dál na Kunčičky u Bašky, jak píšeš. No a dál mě při pohledu na mapu napadl ten most, co vede přes čtyřproudovku, prostě z Kunčiček po cyklostezce 6003 protnout Pálkovice a dostat se až na cestu pod les Pálkovických hůrek, tady se napojit na modrou značku (teď si nevzpomínám, jestli se to z té strany dá jet přesně po značce a nebo se to tam projíždé trochu mimo tu značku… nevíš?), ale tak nějak by to mohlo být na orientaci co nejjednodušší.

        Stejně toho terénu už bude za celý den tolik, že ten kousek asfaltu z Kunčiček k Pálkovickým nikomu vadit nebude.

          
        0 0
        • Buf  

          No to by jsem nedoporučoval před tím soutokem, cesta navíc, železnice navíc, to mi přijde lepší přejít pěško jednu lávku a pak pěkně proti proudu ostravice. V Kunčičkách je podchod a několik dalších podlezů čtyřproudé cesty a nemusíš po tom frekventovaném nadjezdu. Lépe by bylo jet kolem Mlýna Bayer a dál kolem náhonu až k Auto Svoboda Peugeot v Hodoňovicích a tam se napojíš na modrou zn. podlez pod čtyřproudkou a přes vesnici k pískovně a nahoru, pak na Palkovice lze i bočními asfaltkama nebo přes čupek a na Ondřejník. Já by jel ondřejník nebo od sjezdovky v Palkovicích přes Kozlovické .

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            Tak po diskusi ve vedlejší diskusi (ohledně Morávkového singletracku) se přikláním spíš k tomu, že bych to tam nevedl, kolem řeky po tom singletracku.

            Takže pak zbývá nějaká přímější varianta, např. Vyšní Lhoty, a po cyklostezce Skalice, Baška a k Pálkovickým.

            0 0
        • webbot  

          To: Ta lávka, kde prudí měšťáci, ta je u parku, že jo?

          Jo prudi, jak byl Nocni vyjezd na Lysou , tak prudili i v 23:20 !!! jak jsem jel na sraz na nadrazi. Pres den tam chodim pesky, ale to me fakt dostalo – chytli mne jeste s jednim – bylo to resene domluvou – jinak vubec nevedeli, ze se tento vecer ve F-M nejaka akce kona – lelkovali kolem reky a ze maji nekolik stovek cyklistu u nadrazi je vubec nezajimalo.

          0 0
        • webbot  

          V nekterych vecech musim souhlasit s Bufem.

          Na sjezd z Kotare bych se … je to sice pekne, ale pak se clovek mota kolem Moravky, kde sice se da jet kolem reky, ale orientacne je to dost narocne, navic je tam usek, kde nejaky … dal zavoru s ceduli soukroma cesta – coz by asi 400 cyklistu nerozdychal. Radeji bych se drzel co nejdele na hrebenu. Ale primo na kopec Prasiva bych nejel – z rozcesti pred Cuplem? je pekna vrstevnice az na Prasivou – terenu se rozhodne nevyhybam, ale nevim proc, ten usek nemam rad.

          Z Prasive po cervene na Kohutku, pak po ceste do Vysnich Lhot, cyklostezka do Nizsich Lhot 6174 – dale viz navrhovane trasy mapa. F-M bych se opravdu vyhnul, protoze cyklostezky kolem reky slouzi spise jako promenada pro pesi a pres vikend pokud bude pekne pocasi tam nebude mozne projet. Pres „dalnici“ me napadaji jen dva mozne prejezdy – podjezd v Kuncickach a nadjezd v Basce (dale pak podjezd pro pesi v Hodonovicich – viz Buf)

          • ruzova – vyhne se Moravkovemu singletracku, ve Lhotach pres pesi lavku (neni v mape) do Skalice a pak bocnimi asvaltovkama do Basky pres nadjezd dale
          • zluta – kolem Moravky – z Lhot do Dobre trochu tezsi orientace, pak az do Stareho mesta a pres pole do Basky – prejezd
          • zelena varianta – alternativa ze Stareho mesta pres podjezd
           

          dale trasy muzou pokracovat kdekoliv – Palkovice, Metylovice ,atd.

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            díky za tip a za namalovaou trasu, tohle se mi v tuto chvíli zamlouvá asi nejvíc

            0 0
        • halcyon  

          Já bych do Starého Města nezajížděl. Myslím, že je lepší jet přes Skalici do Bašky. Pak přes ten nadjezd nad 4proudovkou, za ním se dá jet kousek doprava a pak do leva do kopce na Čupek  nebo doprava na Palkovice kolem hodoňovického letiště a hospody Pohoda. Na ty Palkovice je tam víc možností.

          0 0
          • webbot  

            Asi jo, protoze trasa pres Moravkovy singletrack by byla hodne narocna na orientaci – nedovedu si moc predstavit lidi, kteri tam pojedou poprve aby nebloudili (pamatuji na minuly rocnik, kdy byl zatopeny podchod ve Frydlante a zavodnici doslova bloudili po Frydlante a vubec nevedeli kde maji jet – a to bylo ve meste podle mapy). Taky ta krasna pesinka by dostala „zahul“ po prejezdu 400 cyklistu – usek Nizni Lhoty do Dobre a ve Starem meste by byl orientacne trochu problem.

            U trasy pres Skalici do Basky je problem jen trefit odbocku na pesi most pres Moravku – jinak je to orientacne naprosto bez problemu – jediny problem – jsou to asvaltovky ale s minimalnim provozem – a docela peknym vyhledem na F-M

            0 0
            • webbot  

              A nebo kdyby nekomu vadilo moc asvaltu tak varianta pres Janovice –

              viz puvodni trasa – ruzova

              varianta 1 – zelena

              varianta 2 – zluta

               

              Hlasuji pro 1

              0 0
              • ROMAN_BIKE  

                Super!  díky za nakreslení těchto 3 variant, když se dívám na vrstevnice a poměr asfaltova cesta ku „terén“, tak to vypadá zajímavě. Zkusím se tam dostat a projet to, abych si udělal obrázek.

                0 0
              • ROMAN_BIKE  

                Ahoj, tak jsem to projel a taky se mi líbí ta tvá varianta z Janovic do Bašky.

                No a prodiskutovali jsem to a nakonec zvolili pro přejezd mezi těmi dvěma kopci (Prašivá a Pálkovické) co největší jednoduchost, takže z Prašivé cyklostezka 6005, za Raškovicemi po Greenways do Janovi, pak tvoje „zelená varianta“ do Bašky, pak po cyklostezce 6003 na Pálkovické hůrky a tam do lesa, atd…

                Je to sice více asfaltu, než by bylo ideální, ale po tom množtsví terénu (Lysá a hřebenovka z Bílé na Prašivou) to snad nebude lidem vadit, trošku si odpočinou a bude to takový přesun po „rovině“… mimochodem přesun s pěknými výhledy na Beskydské kopce. Tedy už jen zbývá, aby vyšlo konečně to počasí.....

                0 0
                • Paja  

                  Ta posledni veta je to lonsku dost zasadni;)

                  0 0
                  • ROMAN_BIKE  

                    přesně tak. Měli jsme letos menší problém (dilema, zařizování,..) ohledně medailí, taky trošku nervy, dokud nejsou zařízené, objednané a jakmile se takové ty halvní pořadatelsé věci vyřeší, tak pak už opravud zbývá to jedno jediné – aby vyšlo počasí

                    0 0
              • ROMAN_BIKE  

                Ahoj, ještě jednou ti chci poděkovat za pomoc při výběru trasy Drtiče.

                Ten úsek z Janovic do Bašky se mi fakt líbí, projel jsem si to tam, pak prošel při značení. Myslím že to do celkové trasy Drtiče, jako okruhu, dobře zapadá, je to lepší, než trasa minulý rok.

                Přidávám odkaz na mapu

                http://www.cykloart.cz/…tic_2009.jpg

                0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ahoj bikeři,

      před rokem jste mi tady dobře pomohli vybrat úsek pro Kopřivnického Drtiče, za to ještě jednou díky a protože řešíme ještě poslední 2 místa pro letošní rok, ze stejného úseku, tak se zeptám rovnou tady, v tomto vláknu:

      Obě dvě místa jsou na této mapě:

      http://img257.imageshack.us/…ivabaska.jpg

      1. Baška, spadlý most

      • prý měl být postaven nějaký rezervní, nevíte o tom? Tedy pojedu setam teď podívat, pokud tam není, tak se chci zeptat, který most, nebo lávka je nejblíže? Je to ta lávka u nádraží, po které vede modrá turistická značka?

      2. přejetí Morávky

      • minulý rok jsme jeli přes hráz, hned jak se sjede z Prašivé, ale prýse to tam někomu nelíbilo… Nevíte jestli není nějaká lávka dál poproudu? např. u Vyšní Lhoty? Slyšel jsem, že někde tam je, ale nevímkde, možná že bude až dál, u Nošovic…Tam se taky chci zajet podívat, na kole, ale ptám se ať to nehledám dlouho :-)

      díky za odpovědi!

      0 0
      • Black knives  

        Jsou tam dvě lávky. Jedna je u Nižních Lhot, druhá je pod Skalickým kopcem u Nošovic. Kdyby ses někdy zastavil, povodím tě po singlech.

        0 0
      • Buf  

        Ahoj Romane, protože v Bašce jsem pracovně každý den, tak situace je taková. most opraven nebude , bude se bourat, náhradní by byl drahý a tak tam bude provizorně jen lávka pro pěší. Zatím obecní úřad na lávce na nádraží ( jak píšeš vede tady modrá. t.zn.) upravil výdřevou na schodech sjezd pro kočárky a kola. No ale přejezdu kolejí na nádraží se nevyhneš.

        Pokud můžu doporučit tak jeď před Prašivou vlevo po nově přeznačené modré a vyjedeš na Kršlích a k mostu přes Morávku v Raškovicích. Určitě by jsem doporučil Morávkový singletrack, bikeři mu neublíží je to samý šutr. V místku je to nyní celkem vpohodě, udělali cyklostezku až k finančáku k novému cyklomostu, takže žádná policie. Když pojedeš dál na Sviadňov tak už tam těch lidí moc není. Nejvíce chodí kolem parku.Jsou tam i nové cyklotrasy, zatím nejsou v mapách. Okolo Frýdku, okolo Místku, Skalický okruh a Chlebovický okruh. Takže můžeš použít i jejich slušné značení.Jinak jsem ti to už psal přes Skaličák by jsem jel po modré od Kostela a nebo přes louku od bunkru a pak po břehu morávky do Frýdku. Z raškovic zadem málo frekvrentovaný asfalt nebo kolem řeky jak tam teď seká Black, alespoň by se ty jeho chodníčky vyjezdily, je to fakt pěkné TICHOMOŘI, bez mačety ani rána. Navigace celkem snadná řeka je stále nablízku…

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          Ahoj Bufe, ten náhradní bude na stejném místě? A pokud ano, tak nevíš kdy?

          A stejně, pokud bude pro pěší, tak může být taky „jen pro pěší“, tj. se zákazem pro cyklisty a nebo nevhodný, aby tam projelo 500 bikerů za odpoledne…

          S tím Frýdkem Místkem já ti nevím… tedy projel jsem tam přes město několikrát, přes park, ta lávka u parku, zadem ke starému městu, teď vidím že už to jsou vyznačené cyklostezky

          viz

          http://www.mapy.cz/…

          a asi je jich ještě více, než co mají zaznačené, podle toho co píšeš, ale pořád se mi to nějak nezdá, nechce se mi ta trasa vést přes takové město… navíc dál vidím, že ty cyklotrasy vedou kolem Olešné, přes hráz a po pláži kolem aqaparku, tam je dost často plno, taky by mi přišlo blbé tam nahnat 500 bikerů… Když si to tam člověk projede sám, tak je to pěkné, ale takové počty, to už někoho naštve a pak vznikají konflikty…

          0 0
          • Buf  

            Tak ten most má být až koncem srpna a nebude to nic moc lepšího než ta lávka u nádraží v Bašce.

            Pokud můžu poradit, tak nejezdi na Prašivou, mnohem lépe sjezd po modré za Kotařem a vyjedeš ne v centru Raškovic jak je to na starých mapách, ale přímo o silničního mostu přes Morávku, ještě nad jezem jak se dělí řeka a přivaděč na žermanky. No a pokud nechceš kolem Morávky, tak jeď na ty janovice , ale pak to vezmi na Pržno a tam je lávka a podjezd čtyřproudé silnice do Hodoňovic,( modrá turist značka) pak přes Čupek ( cyklokultovka Tour de čupek) jinak se nazývá Metylovická hůrka. Dále je několik možností za pískovnou to namířit na Palkovice ( dlouho jsem tam nejel, ale dalo se tam prokličkovat do Palkovic). Po asfaltkach pod čupkem můžeš taky přimo do Palkovic, ještě před pískovnou . Nebo za pískovnou najedeš na asfaltku a přes vrchol a dál na Ondřejník a Kozlovice. Takže máš do Kopřivnice několik variant jak chceš. Na olešnou a palkovicke hůrky vůbec nemusíš jet. Mi se libi například ondřejník a pak sjezd po žluté pár serpentýnek do Kozlovic.

            JInak ja doporučuji tu moravku je to kolem vody a je to o biku.

            Bob

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              Ahoj, díky za rady, už jsem se tam chystal (tedy neměl jsem hned po ruce auto) a než jsem se tam dostal, tak nám volal grafik, co pro nás dělá mapy, že nám zapomněl říct, že odjíždí na dovolenou… a bylo to třeba hned uzavřít, tu mapu… takže nic. Ale zkusím si to zapamatovat pro příště

              (i když otázka, kdy se tam příště pojede, pokud vyjde to co plánuji, tak další 6 ročníků by se jelo po jiných trasách…)

              0 0
          • Buf  

            A ty mapy mají všude neaktualizovane i cykloserver shocart a mapy cz jak by smet. Plno novych značek a přeznačených turist tras KČT.

            V malovani na cykloserveru jsem ti to namaloval http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

            je to nejjednodušší průjezd z hřebene před Prašivou. Celkem solidní sjezd do udoli, mnohem vice po lesních cestách než to z Prašivé. Pak přes most celkem přehledné křížení hlavní silnice. Zadem na Skalici méně frekventované a nyní omezení náklaďáků z důvodů sesuvů. Od Kostela sjezdem po modré dolů k řece ( můžeš libovolně odbočit do jakéhokoliv sjezdíku), všechny končí dole u řeky a pak projedeš chatovou osadou k zanzibaru na malý most. Za ním odbočíš do olšiny a jedeš pořád po pravém břehu Morávkový singletrack . Vyjedeš až na cyklostesku ( přeneseš vybetonované koryto potůčku) před Starým Městem. Podjedeš po cyklostezce most silniční i železniční, vlevo se připojí Ostravice, stále po proudu mineš zakázanou lávku a dojedeš k novému cyklomostu. Přes něj na levý břeh Ostravice a dál po proudu pod mosty do Sviadňova, zde přes silnici kolem kostela a obecního úřadu ( okolo místku cyklotrasa) až k dálnici kde je podjezd. Vyjedeme na polní asfaltku , po ní krátce vlevo a odbočíme kolem jízdárny ( koňové) k lesu.Zde je lávka apřed náma kopec štandl. libovolně ( horekopcom, kolem řeky nebo kolem potůčku ) ale přes říčku a kopec na boční asfalt vedoucí přes Lysůvky, značená cyklotrasa vede přes obec směrem k šachtě Staříč III v Chlebovicích. Přes Chlebovice ( hlavní silnice by se měla dát i podejít) nebo přes křižovatku a na Palkovické hůrky. Po žluté nebo asfaltem k lípě a pak lesní cestou ke Kocianovi a traverzem do Rybího nebo přes vrchol Kubánkov ke Mlýnu do Kozlovic na Měrkovice a dál na Kopřivnici.

            Trasa No Problem na orientaci. Minimum křížení s frekvemtovanými silnicemi a spousta nových MTB zážítků , průjezd městem FM prakticky zcela v pohodě. Nejkritičtější oblast se nachází nav okolí parku na straně Místku a to se celé objede po druhém břehu a novém cyklomostě.

            0 0
            • webbot  

              To: Přes Chlebovice ( hlavní silnice by se měla dát i podejít) nebo přes křižovatku a na Palkovické hůrky.

              Navrhovana trasa je dobra az na tento usek – je to frekventovana silnice – hlavni tah na Polsko – nedovedu si predstavit ze by ji melo prejet 500 cyklistu – podjezd nikde v okoli neni – znam to dobre – delam cca 200m od krizovatky.

              0 0
              • Buf  

                Jo je tam jen most přes potuček ( byla by to taka šela akce, nebo myší díra jako na Beskydu) a muselo by se asi přes to JZD, nikdy jsem tam nelezl. Když jedu sám jezdím kolem sauny a vždy si chvíli počkám. No ja jen proto, že Roman se chtěl dostat na hůrky. Normálně příbor – FM podjedeš v místku pod olešnou, ale tam to je taky hodně frekventovane a cyklostezka se kříží na křižovatce ( no kdo to tam projektoval- fakt borec), pak až Rychaltice pod mostem nebo lávka nad rychalticemi. Ale to by se hůrky objely.

                Není problém sjet kolem dolu Staříč do Fryčovic a kolem ondřejnice dál na Hukvaldy.

                0 0
                • webbot  

                  Vim co asi myslis – schvalne jsem se tam sel podivat – tak tam opravdu ne = neskutecny bordel, bahno a totalne zarostle.

                  0 0
                  • Buf  

                    No a o tom to je, takova šela pokud by se nekonala tak pod těmi mosty a historickym tunelem by nikdo nikdy nejel a ani by ho to nenapadlo. Normálně přejedeš cestu, počkáš si a neřešíš. Když někdo dělá závody tak musí pro to něco udělat a bordel uklidit. Co asi je silnice Fren a Rožnov. Taky díra , potok, bordel, ale vyseká se to dají tam dřevěné schůdky , uklidí se a jde to, BESKYD TOUR MTB. Můžeš zastavovat dopravu na hlavním tahu. Osobně by jsem doporučil na hůrky vůbec nejezdit a jet kolem Morávky a Ostravice a pak kolem Ondřejníku a přes Kozlovice nebo Tichou na Kopřivnici. Nechci do toho kecat ale silnice Staré Město Baška Frýdlant je nyní dosti frekventovaná jak to musí všichni objíždět. Tak všechny varianty které po te silnici jedou nebo ji kříží jsou nic moc řešení.

                    0 0
            • ROMAN_BIKE  

              jo, musím uznat že to zní dobře…

              … ale až na to, že je mi prostě proti srsti je přivést velkého města (nic ale proti FM nemám)

              0 0
      • bosmilan  

        ahoj Romane.k tomu bodu 2 jestli náhodou nebyl problém v tom že jak byla po sjezdu z Prašivé ta občerstvovačka tak se hned poté přejíždělo přes Morávku po „hrázi“ a tam bylo tolik lidí co se šli vykoupat a to byl asi problém když tam projelo tolik cyklistů.

        a ted k bodu 1.Nebylo by lepší to místo přes Bašku vzít po modré TZ v Pržně přes koleje a podjet hl.tah a pak to vzít dále směr Palkovice at už cyklotrase nebo dojet dále až k mostu u bašky a odbočit doleva na lonskou trasu

        0 0
        • webbot  

          To: a ted k bodu 1.Nebylo by lepší to místo přes Bašku vzít po modré TZ v Pržně přes koleje a podjet hl.tah a pak to vzít dále směr Palkovice at už cyklotrase nebo dojet dále až k mostu u bašky a odbočit doleva na lonskou trasu

          Jsem taky pro tuto trasu s upravama – viz mapa

          Poznamky

          1 – nez po modre, tak dojet na konec Janovic (cedule konec Janovice) a pote kolem potoka. Je to lepsi pro orientaci. Ale i po te modre se to da. V Janovicich vyuzivat bocni cesty.

          2 – Dojede se k takovemu malemu mostku, je tam i brod (cesta pokracuje uz jen par metru – pak konci) po prejeti trochu doprava pres les – je tam par metru stoupacek, pak pres pole.

          3 – pres Przno ne po hlavni, ale mezi domy (odpocka tesne pred hlavni) – je tam sice prujezd zakazan, ale snad nikomu kola nevadi.

          4 – pesi podjezd pod dalnici (jezdim tam i na skutru), dale pokracovat do Hodonovic ke kostelu a pres pole se pripojit na puvodni trasu.

          0 0
          • FrontMan  

            Jo tak tuhle trasu znám a je to fakt pěkný úsek, který není problém jet ikdyby pršelo (doufám že nebude). Navíc vede pod korunami stromů, takže člověk aspoň trochu vychladne od sluníčka. A ten brod u toho mostku je parádní, letos je po povodních zpevněný a dá se to do něj najet „naplno“ Za mě palec nahoru!

            0 0
          • webbot  

            Pripadne trasa pres Basku vyuzivajici most pro pesi u zeleznicni stanice – viz mapa

            Poznamky

            1 – vyuzit bocnich cest pro prujezd Baskou

            2 – most pro pesi u zel stanice – koleje jdou bez problemu prejit – je to primo ve stanici – zadna neoficialni cernota.

            3 – podchod pro pesi pod dalnici – sice jsem nim nikdy neprojizdel, ale je tak cca 2 roky opraveny (dlazba, osvetleni) – pozor nejedna se o podchod na krizovatce v Kuncickach. Dale se napojit na starou trasu.

            0 0
            • Buf  

              Na to nádraží se dá dojet přímo z hráze přehrady Baška a přijet od Skalice nebo od morávkového singlu a pak je lepe po cyklotrase a od žida kolem řeky terenem když bude sucho až k lávce v Kunčičkách. Ten podchod sloužil pro vyhánění dobytka na pastvu, když udělali cestu a stáje zůstaly na druhé straně cesty. Málo lidí to zná ani KČT tady nepřeznačila turistické trasy, a kousek vedle se za drahé dotace vykopal nový podchod a stejně je tam oblíbená značka cyklisto slez z kola…

              0 0
        • webbot  

          To: ahoj Romane.k tomu bodu 2 jestli náhodou nebyl problém v tom že jak byla po sjezdu z Prašivé ta občerstvovačka tak se hned poté přejíždělo přes Morávku po „hrázi“ a tam bylo tolik lidí co se šli vykoupat a to byl asi problém když tam projelo tolik cyklistů.

          Asi jo – dale jsou lavky jeste dve, ale jsou to takove, ktere pri velke vode „odpluji“ na bok – coz v pripade deste by byl problem. (Viz vlakno: MTB traily Frýdek-Místek, a okolí) Prvni „pevna“ lavka je az v Dobre.

          0 0
      • rb  

        Lávka je ve Vyšních Lhotách.Odbočka k ní je cca. 100m za hospodou Maryčka…

        0 0
    • Buf  

      Na rybářském stezce kolem Ostravice v úseku mezi Starým Městem a lávkou v Bašce jsem dnes vzal motorku a je to zase sjízdné. Spadlé stromy jsou popílené…

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ještě jednou děkuji všem, co jste mi tady navrhli nějaké další varianty trasy.

      Bohužel to pak dopadlo tak jak jsme psal výš (že grafik řekl rychle, rychle…).

      Na jednu stranu je to škoda, na druhou je to (jak mi jeden řekl) tak trošku jedno, protože na této trase si každý z 99% bude pamaotvat kopce, Lysou, hřebenovku Blílý Kříž-Polom-Prašivá a Pálkovické hůrky na závěr a to „mezi tím“ je takový ten přesun… tak prý je jedno jestli se pojede o kilometr vlevo či vpravo.

      No taky názor :-) ale něco na tom je.

      Každopádně ten sjezdík po louce a lesem k Bašce, co se jel, se mi celkem zalíbil a myslím že je to příjemné zpestření tohoto jinak asfaltového přesunu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.