• friblos

    cau lidi poradte mi nejake zajimave cesty.do kopce vyjet nebo neco malo vytlacit a z kopce koreny,sutry,sko­ky,singly-turisticke znaceni a pokud mozno tak trasy kolem 60km.taky by se mi hodilo i nejaky ubytovani a vubec do jake casti Beskyd jet-hledame neco kde se da zaparit a skvele zajezdit.cim tvrdsi – tim lepsi.

    0 0
    • pitos  

      nějaké trasy najdeš tady:

      http://www.bike-forum.cz/…5/forum.html#…

      Jinak okolí Šance není špatný výchozí bod.

      0 0
      • pitos  

        nějak ty odkazy sem na forum nejsou zatím vychytané…

        0 0
    • jackasss1  
      1. Tak určitě Javorový. Nahoru můžeš po asfaltce a dolů buď hřebenovkou směrem na Ropičku a odbočit a sjet se dá kdekoliv, nebo rovnou dolů z Javorového po sjezdovce (elita pod lanovkou :-D) anebo na Ostrý a z něho dolů po turistické žluté
      2. Trasa na Čantoryji a z ní směrem na Jablunkov se dá taky pěkně vyřádit a projet.
      3. Skoro kdekoliv, kde vjedeš do Beskyd tak natrefíš na pořádný terénní sjezd ;-)
      0 0
      • Nanny  

        Jestli ti jde o singly,tak zkus vyjet nahoru na Solan ( upozornuju,že je to nechutně velký a nekoneěčne dlouhý kopec :-)) Pak sjedeš na lesní cestu – myslim,že je to 6013,je to celou cestu značený dobře,neztratíš se :D . Je to neco kolem 15 km,mozna víc,a dojedeš až k Bumbálce ( je to až u hranic :-)) . Jinak máš už dopředu o takové cesty v Beskydech zajištěno :-)

        0 0
      • goofy  

        Z Javoroveho po sjezdovce to je dle me nejvetsi nuda :-)

        Kdyz uz, tak po te sjezdove trati, nebo po zelene dolu do tyry.

        0 0
        • tomek  

          Souhlas, po zelené to je to nejlepší, co tady najdeš. A ještě po žluté z Ostrého do Tyry

          0 0
        • nobody  

          zelená je HC :)

          0 0
          • pitos  

            Zelená (její část) je braná jako lehčí varianta pro sjezd.Vedlejší neznačená „sekulovka“ je HC:)

            0 0
    • Vhalasta  

      Nabídnu pár tras,končících ve valmezu (včetně dopravy nahoru). V zimě se to jezdí na běžkách takže hard to není.

      1. Vsetínské vrchy:

      6013 Bumbálka-žlutá-Třeštík-červená-Soláň-Vs.Tanečnice- modrá-Hážovské Díly-jaktovyjde-Val.Meziříčí.

      Poslední část z HDílů můžeš vzít přes Bystřičku a buď podél Bečvy nebo přes V.Lhotu (krátký ale ostrý na závěr) nebo zahneš doprava po červené sjedeš dolů a hned nahoře (300 m) se dáš asfatkou (6012) po hřebeni až na V.Lhoty.

      Nahoru se dostaneš cyklobusem nebo vlakem do rožnova a autobusem na Bílou (v týdnu vozí pár kol viz http://www.cyklobus.cz/) s výstupem na rozc.Hlavatá a na Bumbálku už kousek po asfaltu nebo po žluté rovnou na Třeštík.

      1. Veřovické vrchy:

      6016 Valmez-(lesácká cesta)-Veřovice-Velká Javorník a (po kvasnicovém, jojo bývalo)
      zpět k Pramenu Jičínky a po hřebeni-červená- Trojačka -Jehličná-valmez.

      1. Hostýnské vrchy:

      Hostýn-červená/modrá/ze­lená/modrá-Trojá-zelená-Lázy-červená-valmez. Nahoru Vlakem do Bystřice a na Hostýn je to po asfaltu přes Chvalčov coby kamenem dohodil. Mladíci to jezdí až přímo z mezříče bez vlaku.

      1. Javorníky:

      Kasárna –Velký Javorníky-červená-Kohůtka-Krkostěná-modrá-Huslenky a podél Bečvy po cyklostezce až do valach.

      Tam je víc možností nahoru cyklobusem na Bumbálku a na kasárna Kusuckou cestou z Makova nebo vlakem do VKarlovic (cyklobusem) a asfaltem přes Podťaté nahoru.

      Skol.

      0 0
    • KRAJIC  

      Určitě bych ti taky doporučil trasu z Bumbálky směrem na Soláň a pak na Rožnov pod Radhoštěm a potom opačnou stranu Bumbálka na Bílý kříž. Oba ty směry jsou (myslím)po červené značce – jedeš v podstatě po hranici se SR. Pokud chceš HC tak můžeš začít na vlakovém veFrýdlantu nad Ostravicí – potom kus po cestě (směr tuším Kozlovice), tak aby ses dostal na turistickou žlutou a po ní nahoru na Ondřejník – potom na vrchol Skalka a z něj tuším zase po žluté prudký několikakilometrový sjezd do Kunčic pod Ondřejníkem. Když tak mi napiš na mail – těch tras je opravdu dost, ale s tím že bys někde zuřivě skákal moc nepočítej. Snažím se taky jezdit co nejdobrodružnější terén, kde jsou zábavné sjezdy(lořeny les šutry)a žádní turisti – když musím na horách jet po asfaltu nebo šotolině – mám chut vraždit.

      možná bych mohl zajistit i chatu kousek od Soláně.

      0 0
    • Adéla  

      Chci se zeptat, chceme zítra jet od chaty Třeštík na chatu Soláň, je tam nějaké značení? Z různých příspěvků jsem pochopila, že se jede po červené (??). Snad to nějak najdeme, protože jsem šli kousek pěšky a všimli jsme si cedulky „Chata Soláň 13km“, nicméně potom už jsme se dost ztratili. To se má stále pokračovat po té kamínkové cestě?

      Dík moc za jakékoliv info, neradi bychom se tam zítra ztratili :-)

      0 0
      • Singlespeed  

        Jo, stále po červené turistické značce. Není kde zabloudit.

        0 0
        • Adéla  

          Děkuji moc. A když už jsme u toho, kam dál ze Soláně se dá jet? Chceme se potom přes Soláň zase vracet, tak dá se tam udělat nějaké „kolečko“?

          0 0
          • Singlespeed  

            Kolečko se dá udělat. Ovšem nevím jak dlouhé by sis představovala. A taky jestli máš mapy. Bez nich to asi nepůjde.

            0 0
            • Adéla  

              Mapy nemáme :-( jen google a mapy.cz, jenže tam se skoro nic nedá najít :-( Nevím, kolečko kolem 20km. Takhle v kopcích jsem ještě nejezdili. Jsme sice zvyklí na delší trasy, ale kopcovité – to se uvidí :-D

              0 0
              • pepek  

                Vždy, když někde kufruju a tlačím do kopce někde, kde jsem vůbec neměl být, tak si nadávám, proč jsem nedal 80 Kč za pořádnou mapu. (Pidimapa, nejlépe černobílá, stáhnutá z PC je nejlepší metoda, jak zabloudit)

                0 0
                • RadimMatera  

                  Ada keca, mame Oziho s cyklostezkami a jeste vezmu papir – turistickou Beskydy. :o)

                  0 0
              • Singlespeed  

                Tak např. Ze Soláně dál po červené na Tanečnici. Odtud po Modré na Hážovické díly. Na Dílech přímo od hospody dolů vlevo po šotolině do Valašské Bystřice. Úplně dole v Bystřici na asfaltě doprava až na rozcestí, odkud vede cesta do Rožnova. U rozcestí se napojíš na červenou značku (je to směr chata Búřov) a solidním vytahovákem stále po červené až na hřeben a stále po červené až na Tanečnici, kdes už byla. Z Tanečnice zpět na Soláň.

                0 0
                • jIrI___  

                  To je pěkné kolečko, asi moje nejoblíbenější. Jen ten sjezd do Valašské Bystřice jezdím jinudy – od hospody na Dílech po červené. Je to terénem, lesem a celkově je to zajímavější. Ve Val. Bystřici se sjede u hospody U Pernických (teď to má vznešený název Společenský dům u Pernických) a odbočí doleva po po hlavní cestě. Mimochodem doporučuju zajít na pizzu do pizzerky Baba Jaga téměř přímo naproti Pernický. Je tam nejlepší pizza široko daleko a jezdí do ní i lidi z Rožnova, ValMezu, atd. a dál už se jede tvojí trasou. Po zhruba 100 m jízdy po hlavní cestě se odbočí doleva a začíná šphačka po asfaltu a červené tur. značce na Bůřov.

                  0 0
                  • RadimMatera  

                    Diky hosi, tuhle trasu planujeme. Myslim, ze bude fajna… Dle mapy a referenci. Jen Adusu premluvim… :o)

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Oprava blbé chybky, ať to někoho nezmate – po dojezdu do Val. Bystřice se u Pernických odbočí DOPRAVA po hlavní cestě…

                    0 0
                • Adéla  

                  Tak jsme si to sjeli a vyjeli, přesně jak je trasa popsána :o) Byla to paráda, trochu zabíračka pro mé ne úplně zvyklé nohy :oD takže ten první kopec, než jsme se dostali na hřebenovku, byl dost krutý, navíc nám došlo pití, takže nás zachraňovala studánka po cestě :oD ale jinak dokonalé. Jeli jsme to asi 7 hodin i s přestávkama. Příště pojedeme z toho Třeštíku na Soláň. Už se těším :o)

                  Tož tak ještě jednou díky za super trasu.

                  0 0
    • Vhalasta  

      Jak napsali výše, po červené a nemáš kde zabloudit. Snad jen Vysoká se nechá objet po běžkařské, myslím je značená červeně ve žlutém a taky jako cyklotrasa.

      Pokud jste zvyklí na větší dávky tak doporučuji kolečko Bumbálka-Kasárna-Kohůtka-Krkostěna-kousek po modré a červené -Cáb-Tanečnice-Soláň Bumbálka. Oba hřebeny po červené, paráda, ale trochu delší.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.