• goofy

    Tak zima nám pomalu říká papa, nová sezóna se blíží a předchozí vlákno už začíná být celkem náročné na načítání, takže nastal čas založit nové Beskydy – aktuálně.

    Opět vše zůstává při starém. Tento thread je pro všechny, kteří se v Beskydech pohybují a nebo se zde chystají. Jde mi o to, aby zde byly zachycovány aktuální informace z těchto hor.

    Mělo by tu být asi tohle.

    • sněhové informace: průjezdnost hřebenů,dostupnost jednotlivých kopců na biku a sjezdy
    • průjezdnost tras: info o polomech a různých kalamitách znemožňujících pohodlný průjezd hřebeny,sjezdy,vý­jezdy…
    • případně různé zajímavé zkratky či objezdy nezáživných míst,případně poradit, kde v Beskydech nejlépe jezdit

    Pište tedy postupně své poznatky a vkládejte fotky,určitě to pomůže a ulehčí cestu mnoho lidem, kteří se do „našich“ hor chystají.

    0 0
    • goofy  

      Dovolil jsem si založit nové vlákno, a když už to je, tak co podmínky na horách? jak to vypadá se sněhem? Do jakých výšek se dá dostat. Polomů asi taky plno co?

      0 0
      • -b-n-x-  

        Zrovna v nedeli jsem se ptal kamose, ktery byl v sobotu na hrebenu Sindelna-Slavic na bezkach, jak to tam vypada.

        Snehu asi na dalsi mesic dost, ale jak pises: polomu tri ******. Ted pry celkem ok, protoze to je jeste dost pod snehem. Ale pry az to bude odtavat, tak to bude problem. Takze se zda, ze po opadnuti snehu bude muset nastoupit nejaka jednotka a prorezat to.

        0 0
        • goofy  

          Hmm… Toho jsem se bál. Na trailu taky spadlé stromy. No něco člověk uklidí, ale na větší kusy bude třeba počkat na někoho s pilou.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Trail bude v poradku drive, nez reknes svec :-)

            Kluci chteji jezdit ne cekat :-)

            0 0
            • Frostty  

              Ehm, že se tak skromně ptám. Jedná se o nějaký „veřejný“ trail, nebo jen pro zasvěcené?

              0 0
              • -b-n-x-  

                Osobne bych to radeji tajil, ale myslim, ze ten trail je jiz dosti znamy na verejnosti.

                Konci v obci Reka.

                0 0
                • Frostty  

                  Tak to asi vím, TF je zlo, tam je „vše“.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Tedy, jeste je otazka co myslel Goofy. Treba myslel nejaky uplne jinaci trail :-)

                    0 0
      • Metrick  

        Sníh tak od cca 700–800 m n.m lokálně ve stínu zbytky i třeba v 600m, motorové pily jedou i v 5 odpoledne, lesní cesty se spoustou bláta.

        0 0
    • thomasx2016  

      Taky tu přidám jedno aktualni info přimo z dneska, trasa od šance po visalaje po modré neni jetelna sotva prvnich 3km od odbočky od šance (u pomnika) jakžstak jetelné, dále už to klouže.

      0 0
    • wego1991  

      Report z dnešního pěšáku.

      Byli jsme Nad Kršlí a potom hraničním hřebenem na Bílý kříž. Polomu na červené je opravdu hodně – foto 1. V úseku co jsme šli (cca 4km po BK) jich bylo zhruba 50 možná více. Sněhu opravdu hodně – místy nad kolena – ještě to potrvá než se tama bude dát na kole.

      Foto 2. Sníh u chaty kousek před BK.

      Foto 3. Sulov stále v rekonstrukci.

      Foto 4. Budka naproti v provozu – pivo dobré.

      Foto 5. Zelená od BK směrem k Surovcovi – taky polomy a asi 40cm.

      Foto 6. Kousek nad Surovcem končí sníh na cestě a dolů na Bebek už v pohodě – krom pár kratších ledových ploten, které brzo zmizí.

      0 0
    • psbiker  

      Dokáže to někdo přesněji lokalizovat?

      https://www.facebook.com/…46734339018/

      ten kousek silnice se mi nedaří u Visalají najít..

      0 0
    • sis  

      Včera jsem byl na Onřejníku/Sklace a sníh už je jenom na úplném vršku. Akorát teda bahna, díky lesní technice, je hlavně okolo sedla požehnaně.

      0 0
      • goofy  

        V celém tom medvědím chaosu zanikla docela podstatná informace. :-) Díky.

        No já byl dneska okuknout Řeku, jestli by to ještě šlo někde nahoru na lyže, a kopce kolem Goduly, jižní svahy a v podstatě vystrčenější části hřebene jsou až po hřeben bez sněhu. Ale hřebenovka od Javorového dál bude nesjízdná ještě nějaký ten pátek.

        0 0
        • sis  

          Furt nějací medvědi… stejně je to fake. Až uvidím, uvěřím:-D

          0 0
      • ota  

        potvrzuji,včera 19.3. to samé. Cca kilometr a půl nahoře na hřebeni je ve stavu jaký je vidět na fotce. Sníh už je jen asi 1km od vrcholu Skalky k Ondřejníku, dolů ze Skalky do Kunčic je parádní a naprosté sucho.

        0 0
        • pocestny  

          Ten lesní traktor tam tahal dřevo i minulou neděli, když tálo. V těchhle dnech se ty cesty rozmrdají uplně nejvíc, když zrovna taje sníh a je to promáčené. Chuji…

          0 0
          • goofy  

            Tak musí to v nějakém čase vytahat, jinak by naopak měli pokuty. To máš těžké. Prostě jsou to hospodářské lesy a největší nesmysl je ten, že po svažnicích vedou turistické chodníky.

            0 0
          • Pavel  

            A kdy to mají tahat? Ty lesy jsou primárně hospodářské..

            0 0
            • Risanek  

              Fakt chceš tenhle bordel, co po sobě nechají, obhajovat.......?

              0 0
              • Pavel  

                Hele, jak to..

                Bordel mě coby nejenom cyklouše sere. ALE, les je krom chráněných věcí jen čistě hospodářský účel, návštěvy jsou jen trpěly, protože zákonem musí (další fce lesa je např rekreační). Takže buďme jen rádi, jaký režim tady panuje. Jsou země, kam se do lesa legálně nedostaneš.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jo … Treba ve franticii je typicka cesta lesem a) sotolina pro auta obehnana ploty, b) asi metr nebo metr a pul siroka pesina obehnana plotem. Najit neoploceny les da trochu prace. Kdyz se dostanes do oploceneho, tak casto se musis vratit,, protoze cesta ven neni/nenajdes ji. Oplocene lesy jsou zarostle a nepruchodne. Jo, a sber hub jenom na povoleni od uradu.

                  0 0
            • ota  

              Trochu jsem s těma chlapama povykládal. Těží, bo musí. Chápou i naši věc. Problém vzniknul minulých 5

              let a je akutní, ty smrky hnijí před očima. Nerozumím lesnímu hospodářství ale asi to budeme muset vydržet..

              0 0
              • pocestny  

                Tak hlavně je tam kurovcova kalamita a tezi to tam jak sileni uz druhym rokem, ja chapu ze to musi vytěžit, ale probíhá to tam naprosto šíleně. Je tam dost zpevněných cest, okolo kterych mohli tezit v tuto dobu, a tam z hrebenu to mohli tahat jindy

                0 0
              • Smazaný účet  

                Tak ti chlapi to maji jako praci, o tom kde a jak se bude tezit, rozhoduje nekdo jiny. A ten samy clovek by mel i definovat, co s vytezenou casti. Idealne aby se nove vznikle cesty rozrusily a nestaly se z nich koryta pro odvod vody. Ale to by nekdo musel mit zajem vydelat o trochu mene. Takze uz 70 let z krajiny zbytecne odteka voda a ted se divime, ze ji pres leto neni, ze neprsi, ze smrky napada kurovec. Stromy se proti kurovci umi branit, utopi je v mize, ale zvladaji to jenom kdyz maji dostatek vlahy. Problem neni kurovec, problem je voda v krajine. Ale na stromecky jsou ditace, na vykup dreva uz skoro taky…ale na rozbagrovano cesty dotace nejsou…teda jsou, ale ty priklepava tokot…

                0 0
    • THORX  

      No maras aby se člověk bál jezdit po lese.

      0 0
      • human_energy  

        thorxi, s tvou fyzickou bych se ho nebal, mu ujedes raz dva tri:D (i do kopce)

        0 0
      • Metrick  

        No žádná velká výhra to pro místní není. Pohled nadšeného milovníka vrcholových predátorů žijícího ve větším městě se od člověka ze samoty v Beskydech bude dost výrazně lišit.

        0 0
        • Pavel  

          jj, ekologisti z Prahe jsou z toho určitě nadšení. Místní a (my) skoromístní už poněkud méně.

          0 0
          • Metrick  

            „poněkud méně“ je ještě mírné vyjádření, bohužel si spousta lidí mědvěda spojí spíš s plyšákem/ve­černíčkem od Chaloupka než vrcholovým predátorem, pokud se budou lidí bát tak ok, ale ten kus loni na podzim na Valašsku..... netuším jak takové kusy řeší v Kanadě, US apod.

            0 0
            • goofy  

              Vrcholný predátor, který se normálně živí hlavně lesními plody.

              0 0
              • Pavel  

                Ale potkat tváří tvář bys ho nechtěl, že lesní plode? ;-)

                0 0
                • goofy  

                  Záleží v jaké situaci. Nějak z toho nemám vyloženě posranou prdel, že mě v Beskydech mědvěd napadne. Na Slovensku žije medvědů tři ******, a ještě jsem žádného nepotkal, i když jsem stopy po nich viděl často. Medvěd se většinou klidí pryč dost dříve, než o něm můžeš vůbec vědět. Nejhorší je, když ho člověk překvapí. V tom případě to vyřeší medvěd za tebe a netřeba se tím stresovat… :-)

                  0 0
                • -b-n-x-  

                  Covece, jaxme byli 6 dni v Yosemitech, tak jsme nocovali vv nejakem kempu, ktery byl cely v lese. No a tam byla takova atmosfera, zes tu pritomnost medvedu vylozenee citil. Ja musel spat ve stanu, zena a dite po prvni (nevyspale) noci ve stanu, se dalsi noci vzdycky radeji uklidily do auta. No a ja, veliky medvedi zbabelec, jsem se tam nejak uklidnil a spal jsem velmi dobre :-) Tam to proste bylo zvire bezne skoro jako veverka. Za tech par dni, byl v kempu nejaky medved spatren asi tak 4×. Jednou jej videla i moje zena. Ale ja teda ani jednou – presto, ze jsem ho porad (hlavne ze strachu) vyhlizel. Nevim jak bych se na nej koukal v Beskydech. Ale az tam priste pojedu, tak si vezmu s sebou platek sunky a budu verit, ze vlidne slovo a platek sunky presvedci i medveda :-)

                  0 0
              • -b-n-x-  

                Covece, ja jednou videl video, kde grizzly zabijel ve velkem nejake brouky. Na podzim potreboval ziskat nejak hodne bilkovin. Takze bych toho predatora uplne nepodcenoval :-)

                0 0
              • Metrick  

                Vrcholový od vrcholu potravního řetezce, ty vrcholný predátore :o), já chápu, že ve velké většině se lidem klidí z cesty, ale zrovna loňský podzim a ten kus na vsetínsku, kdy se z důvodu „xy“ nebál a pohyboval se blízko domů o jednom případě napadení ovcí přímo ve stodole ani nemluvě je prostě riziko. Co s tím dělat nebo nedělat je jiná věc. Třeba se jen u nás začne prodávat „Bear spray“. Spíš by měl mít někdo (nějaká státní instituce) nachystaný nějaký postup co s medvědem, který se chová nestandardně, nebojí se lidí.

                0 0
                • pekoss  

                  Ja treba na kole vozim klasicky maly peprovy sprej (proti dotirajicim psum).. jake bych mel s nim sance proti medvedovi co by po me sel? :-)

                  0 0
                  • goofy  

                    Asi bys ho pěkně nasral :-)))

                    0 0
                  • psbiker  

                    Vzhledem k tomu co se prodava proti medvedum, tak by si ho s tim malym akorat urazil.

                    0 0
                  • Robertilos  

                    Asi bys mu jen trošku popepřil oběd ;)

                    0 0
                  • Frostty  

                    Zkus, potom napiš.

                    0 0
                    • pekoss  

                      jestli budu mit stesti ho potkat a preziju, urcite dam vedet :-)

                      0 0
                  • Pavel  

                    A co jiného bys ještě chtěl/potřeboval? Já když si dávám maso, tak jen sůl a pepř, nebudu si přece ničit chuť masa.

                    Slaný je cyklista dost (pocení), takže už jen ten pepř a dobrou chuť, možno zakrojit. ;-)

                    0 0
        • Pavel  

          Tak „mladík“ (=autor videa) je už slavný.. :)

          https://www.idnes.cz/…-zpravy_jaga

          Jak může medvěda na silnici stresovat, že ho někdo natáčí na video? Mu jako krade duši?

          0 0
          • goofy  

            Tak na silnici asi těžko. Otázka je jestli za ním musel jet a když utekl ze silnice, tak mohl hned v klidu odjet… No ale to je jedno.

            0 0
          • danielh  

            Medved dusi nema, jezdi bezduse s mlikem.

            0 0
          • Metrick  

            Dle aktuálních info by medvěd viděn i v Mostech u Jablunkova, vyfocený nebyl, ale údajně jej viděli 2 lidi.

            0 0
            • wilda81  

              já viděl jednoho u Bašky

              0 0
            • -b-n-x-  

              A teď si vem, že pokaždé to je jiný medvěd. To už je invaze medvědů :-)

              0 0
              • Metrick  

                Jo, jo, to je skoro jak s mandelinkou :o)

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Americky brouk a ted to urcite Rusky medved :-)

                  0 0
                  • Metrick  

                    No na kůrovcové kalamitě se už podílí kůrovec sibiřský (lýkožrout severský) tak proč ne ruský medvěd. Všecko pasuje .o)

                    0 0
                    • wilda81  

                      Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji, abychom šli tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní, a zatímco se z ní budou kůrovci a medvědi sbírat, nasadíme cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty, ano? A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček: „Kůrovci ven!“, „Medvědi v lesech? Ne, děkuji!“ … a pokud je tohle nevyžene, pak už nevím co…

                      0 0
    • thomasx2016  

      Chtěl bych jsem se zeptat zda-li náhodou někdo nejel v poslední době na lysou horu nahoru od papežova zdali se to dá vůbec vyjet na kole (mtb) nahoru bez velkych problemu ?

      0 0
      • goofy  

        Na skialpech v pohodě.

        0 0
        • thomasx2016  

          chápu,ale já jsem se ptal hlavně zdali to někdo náhodou nejel v poslední době na kole (mtb).

          0 0
          • sYs  

            Info z pondělka (skialp):

            po Zimný je sníh na kaši od Zimného na vrchol je to lepší. Myslím, že budeš víc tlačit než jezdit ;-)

            0 0
            • mirorek2  

              teď docela mrzlo pár dní, chce to zkusit

              když bude kaše, nemá to cenu

              0 0
              • sYs  

                Pokud to přemrzlo, bude to takový ten ‚písek‘, takže na bajk nic moc. Ale jak říkáš, chce to zkusit.

                0 0
                • Pavel  

                  No anebo to bude led.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    anebo nahore led (krusta), pod tim 10cm mokreho, pod tim granule a pod tim „betonovy snih“

                    0 0
                    • Pavel  

                      Aktuálně jsou tam –3 a 150 cm sněhu, takže to bude něco jako píšeš.

                      0 0
            • thomasx2016  

              aha tak to je na nic a neví někdo něco, kde se dá už v beskydech bezproblemu dostat na kole nad 900m.n.m, co třeba gruň-bíly křiž ?

              0 0
              • goofy  

                Nic proti, ale na vrcholcích bylo přes metr a půl sněhu. Vybírej si trasy někde na otevřených rozích hřebenu a ne uprostřed zavřených údolí…

                0 0
                • thomasx2016  

                  tak já se ptám tak všeobecně ,jestli náhodou někdo neví kde se dá jakžstak pojezdit i na sněhu částečně .

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  No vis jak…dole kvetkou kytky, obcas slunko. To by bylo, aby se na kopcach drzel snih. Jenom at to taje hezky pomalu, klidne do kvetna…

                  0 0
    • Robertilos  

      Včera jsem byl na Hůrkách a je tam obrovské množství vyvrácených a polámaných stromů. Musel jsem několikrát přenášet a často velké stromy leží vedle sebe, takže se přes to špatně leze a objet to nejde. Fakt masakr. Počítám, že budou zasažené celé Beskydy.

      0 0
      • pekoss  

        Labuzo, uz se tesim na Polomskou hrebenovku :D

        0 0
        • Frostty  

          To vypadá na solidní turisťák

          0 0
          • ufoncz  

            Já k tomu můžu přidat modrou TZ z Horní Lomné pod Malý Polom, kde už v půlce února byl úsek stromama v podstatě zapadanej. Nad tím nahoře na červené pod hřebenem samozřejmě taky něco bylo – jen ne tak zhusta. Teďka bych to snad ani nechtěl vidět – co nebude snadno dostupný těžkou technikou, to tam bude zavazet zřejmě hodně dlouho.

            0 0
            • Pavel  

              To je asi skoro každý rok. Ostatně, proč se to jmenuje Polom. ;-)

              0 0
              • pekoss  

                jen nechapu, kde se tam ty stromy porad berou, kdyz jich tam tolik kazdy rok spadne.. To je snad zase zpatky narovnavaji ne? :-)

                0 0
                • Pavel  

                  Taky mám ten dojem. :-D

                  0 0
    • pocestny  

      Byl jsem dost optimista, když už před pár týdny šlo jezdit kolem skalky, ale ted jsem pěšky Magurka/Kněhyně, a sněhu tu jsou tři ****** všude. Tak to na kolo rozhodně nedoporučuji, kdyby to náhodou někoho zajímalo.

      0 0
    • pnboss  

      Jak prosím vypadá cyklostezka Ova-Ostravice? Je to moc blátivé?

      0 0
      • krabica  

        Myslím, že ten asfalt i štěrk budou ok, ale nejel jsem…

        0 0
      • wego1991  

        Nejel sem to sice na kole, ale šel pěšky a lehce nasáklé to je, ale cajk.

        0 0
    • THORX  

      Slavíč po modré :( všichni zaoblikani jak kokoti :) a já v dresu a kratasích. Ještě týden a bude to jetelné komplet.

      0 0
      • sis  

        JJ, pár vyoblíkaných kokotů jenom v dresu jsem dneska taky potkal.

        0 0
      • Dag  

        Až lehnes s rymeckou, tak si řekneme kdo je *****. :-)

        0 0
        • THORX  

          :D co je rýma? To neznám.

          0 0
          • Pavel  

            Rýmu možná ne, ale klouby ti to spočítaji. :-) A věř mi, vím, o čem píšu. ;-)

            Já dnes řaději ještě dál capaky. Sice mi bylo teplo až moc, ale ne v lese..

            0 0
            • Metrick  

              Po 17 hod to ve stínu už nebyla žádná sláva, bunda a dlouhé kalhoty jsem ocenil i v blbých 600m n.m. Ale bláta a vody v lese už pěkně ubývá oproti 10–14 dnům zpět je to o dost lepší.

              0 0
              • Pavel  

                Já se nahodil až tzv pod barákem, jinak sucho. Bohužel se to má zase ****** směr zima, včetně sněžení.. :-/

                0 0
      • wilda81  

        S těma kolenama neděláš dobře Jaromíre!

        0 0
        • Pavel  

          Jako mladý – jinovatka a já jel v trenkach (za komančů šortky fakt nebyly) . Však se zahřeju.. :-D

          A uplynulo sotva mizerných 30+ let a dávají mi to echt sežrat. Proč asi jsem se dnes řaději „pekl“ v čápakach. ;-)

          0 0
          • ufoncz  

            A seš si jistej, že zrovna tohle je důvodem?

            0 0
            • Pavel  

              Co na to.. Kdyz odpovim ano, nebudeš mi věřit. A když ne, tak ti budu lhát. ;-)

              0 0
              • ufoncz  

                Třeba, kdybys to ano něčím podepřel, bych i uvěřil :-)

                0 0
                • Slavoš  

                  Co třeba to , že kolena nejsou v podstatě ničím chráněná.

                  Znám pár takových (cca 25 let věku) jako je hekynen (to už je skoro kmet,sorry), ale z vody, jezdili v krátkém rukávu, po cca 5 letech jsem je viděl s dlouhým rukávem a zeptal jsem se co je k tomu vede, prý bolesti v ramenních kloubech, tož tak.

                  Klouby ti to spočítají.

                  0 0
                  • Pavel  

                    V poho, i bez brýlí (ještě stále) v občance vidím, kolik mi je, mladíku ;-))

                    0 0
                • Pavel  

                  Ti jako mám poslat lékařskou zprávu? :-)

                  Jak píše Slavoš, zejména kolena nejsou vůbec ničím chráněná, je tam jen kůže a nic víc. Poprvé, podruhé, potřetí to zvládnou bez protestu, ale časem ti to vrátí.

                  0 0
                  • ufoncz  

                    Ptam se ciste na tu kauzalitu. Sam si kolena taky chranim, pac je mi to neprijemny. Ale to je vsecko, co sem o tom taky nasel. Ze v chladu tam mas citlivejsi nervy. Nic o vetsim opotrebeni. Mozna sem blbe hledal. Teda spis urcite, pac sem cekal, ze nebudu muset ;).

                    0 0
                • -b-n-x-  

                  Mám to asi jako Hekynen. Pokud jedu pod 20 stupňů bez chráněných kolen, tak zvláště levé nefunguje úplně dobře a poboliva. Stačí ale dát navlek, a za 5 minut ok. Čím větší zima, tím víc to poznám.

                  Samozřejmě kdysi jsem i na sněhu jezdil v krátkých s holymi koleny. Pak jsem měl ve cca 24 nějaký rok a půl problém s levým kolenem a to mě naučilo být v teple.

                  0 0
        • goofy  

          V kraťasech jezdím prakticky od nuly nahoru, ale do ±20°C vozím návleky na kolena. Někdy vypadám asi divně, ale už mi to párkrát daly sežrat. :-)

          0 0
      • -b-n-x-  

        A tak nahoru v pohodě. Ale při jízdě dolů, nebylo zima?

        Já tohle udělat svým kolenům, tak mě nakopou do ******, a pak si budou hezky dva měsíce bolet.

        0 0
    • THORX  

      Hoši hoši vy jste baby.

      0 0
      • wilda81  

        Řazení příspěvků kua!

        0 0
      • -b-n-x-  

        Ze jo? :-)

        To vis, musime si to zdravicko a kolinka udrzovat zdrave. Jdu si dat latecko :-)

        0 0
        • Pavel  

          No, s tou „údržbou“ bych to formulovat trošku jinak, spíše ve smyslu „Abych si je nedojebal ještě víc“. A nejenom kolínka, ale (hlavně) i kyčlíčky. :-D

          To lidské tělo je v tomto příšerné, VŠECHNO si ta mrcha pamatuje.. :)

          0 0
    • remda  

      Žlutá z Oznice na Piškovou…

      0 0
    • Pavel  

      .

      (patřilo do jiné diskuze)

      0 0
    • Willy.pv  

      Caute. Jel uz nekdo letos hreben Prasive po cervene? Da se to uz rozumne jet? Diky za info.

      0 0
    • danis7  

      Nějaký tip na pěkný trail z okolí Konečné směrem na Bílou?

      Minule jsem jel z Konečné na Bobek a potom dolů po singletrailu do Bílé, což bylo super. Teď bych se chtěl vyhnout tomu stoupáku na Bobek, takže hledám nějaké ukončení z okolí Konečné do Bílé, kde budu mít auto. Zároveň nechci sjet dolů po asfaltu :)

      0 0
      • danis7  

        Oprava, Konečná nebo Doroťanka.

        0 0
        • PetrAT  

          Z Doroťanky kolem Černé Ostravice by to mělo být OK. O víkendu to jel kamarád .

          0 0
          • krabica  

            Vždyť tam je to asfalt, to nechce…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Z Dorotanky do Cerne to kdysi slo po starych lesackych cestach. Bral bych to ale jako nouzovku pro objeti asfaltu, kdyz je dost casu. Ne jako cil, neb prujezdnost neni zarucena a porad je to lesacka cesta.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Jinak Dorotanka-Sulov jsou perfektni koreny, ale musis jet ze Sulova. Mohl bys to vzit naokolo pres Svarnou Hanku, ale ten vyjezd po modre neznam.

          0 0
          • danis7  

            Od Sulova právě přijedu (po červené TZ), ten úsek si nenechám ujít. Jenže potom se musím dostat do Bílé.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak bud dobrodruzo lesem na Cernou, nebo dal po hrebeni az na Bobek a tam nekde sjet…nic jineho nevymyslis…

              0 0
              • krabica  

                Na Bobek je nejlepší varianta, bo se to pak dá střihnout přes traily na Bílé, od Konečné je to sice celkem makačka, ale zase super příroda. :-)

                0 0
            • wego1991  

              Ten úsek Konečná – Bobek taky nemám rád – respektive úsek to je pěkný (za pěkného počasí v pár místech super výhledy na MF, VF atd.), ale většinou to je zhruba polovina mého výletu a tento úsek je pro mě dost vyčerpávající – hlavně ta úvodní tlačka je dost na morál – někdo to vyjede, ale to bych viděl tak na max 10% cyklistů spíš méně. Od Doroty se dá dostat na zelenou TZ na Černou, ale to je taky asfalt (rozbitý) – ale furt lepší než ta hlavní.

              Jednou sem to taky zkoušel po těch lesáckých jak píše Lukáš nade mnou, ale bez osvědčené trasy to je bludiště. Nakonec sem to utnul a střihl to stejně na Konečnou akorát to trvalo déle a stálo více sil (a nervů).

              0 0
    • Finidi  

      Teď má být hezký víkend, a zvažuji vyrazit po zimě někam na „žiletce“.

      Koukal jsem na Lysou a tam je ještě kupa sněhu, tam teda ne. Zajímá mě tedy, jestli náhodou někdo z vás nemá přehled o tom, jak to vypadá se sněhem na cestách na ostatní dostupných beskydských vrcholech popř… Prášivá, Godula, Pustevny, Javoráč, Slavíč, spojka mezi Visalajema a Bebkem, atd. Popř. nějaké tipy.

      0 0
      • Robertilos  

        Prašivá je bez sněhu. Na žiletce bez problémů.

        0 0
      • Fran-tic  

        Pustevny si myslím, že ještě nepůjdou, ale třeba javorník už bude cajk, max pár metrů před koncem. V lese už je javorník bez sněhu.

        0 0
        • wego1991  

          Javoráč imho myslel spíš Javorový než V. Javorník.

          Jinak spojka Visalaje – Bebek cajk (otázka jestli to je na žiletku).

          0 0
          • Finidi  

            Vloni se to tam dalo, samozřejmě jako s tetou… tzn. s rozumem a citem :o)

            0 0
      • Karel72  

        Včerejší Pustevny,já jel na celopéru z Rožnova po cykloztezce ale poslední cca 4km byl masakr ale nedalo mi to a dorazil sem to :-)Ještě bych tomu po této stezce dal 2 až 3 týdny popadané stromy a sněhu dost.

        0 0
    • goofy  

      No aby to tu zase ožilo, tak medvídek ochutnával včeličky v Řece. Spatřen někde kolem Gutského sedla.

      0 0
      • Pavel  

        Kura, aby nebyl za chvíli v Mostech (těšínskych). Abych z hospody nedotahl krom opice a prasete ještě i medvěda.. :-D

        0 0
      • pekoss  

        Uz se pomalicku blizi, ze bych dokoupil jeste jeden peprak pro jistotu.. :-)

        0 0
        • goofy  

          No v Mostech už byl také a tam to máš ještě blíž… :-)

          0 0
    • zbyslavjak  

      Dotaz MTB nováčka. Kterým směrem je lepší jet červenou Soláň-Bumbálka? Je to normálně jetelné na tom co mám v profilu? Plus můžete dát nějaký návrh na pěkný okruh spojený s touto částí hřebene, ale bez červené přes Javorníky prosím ?

      0 0
      • sis  

        Jetelné to je obousměrně snad kromě silničky na čemkoliv, je to bežkařská magistrála. Kopec je akorát na Vysokou (dá se objet po cyklo) a z Třeštíku k rozhledně.

        Mě osobně ale víc baví směr z Bumbálky na Soláň.

        0 0
        • Pavel  

          Taky preferuji tento směr.

          0 0
      • SloM  

        Osobně to neznám, ale podle mapy to je cele po značené cyklotrase (skoro pořád souběžně s červenou TZ), takže na horském kole by to mělo být v pohodě si myslím.

        0 0
        • Pavel  

          No, jsou to Beskydy, takže i značená cyklotrasa může být místy hravějši. ;-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Maximalne narazi tak na naznaky beskydskeho pisecku.)

            0 0
            • Pavel  

              Nevybavuju si tam nic. I když uznávám, že to „nic“ mám asi poněkud posunuté.. :-D

              0 0
            • sis  

              To maximálně… Ale my nesmíme ani naznačovat:)

              0 0
    • pocestny  

      V okolí Magurky, Kněhyně, Čertův mlýn stále sněhu vpysk, ale za posledních 14 dni ubyla řekl bych zhruba polovina. Tak tomu dávám ještě 2–3 týdny a už to půjde, záleží jak bude.

      0 0
      • sis  

        Dobré vědět, zítra jsem se tam chtěl vydat. No nic, takže znovu a lépe.

        0 0
      • sis  

        Zapomněl jsem report z minulého víkendu, z opačné strany je to stejné. Pod sedlem pustevny od cca 900mnm jenějakých 40cm, je tam stín a ještě to chvíli vydrží.

        Zítra to prdím a jedu přes Martiňák.

        0 0
    • mirorek2  

      Hřeben Ropička Prašivá dnes brigáda s mlaďochama. Uklizeno mrtě popadaných stromů přes cestu, spravená lávka.

      0 0
      • goofy  

        Díky panstvo! Té lávky je trochu škoda, bo to teď byla aspoň trochu výzva, ale tak bude to lepší pro ostatní. :-) Těch stromů je letos po zimě kvanta. Když každý občas něco málo uklidí, tak za chvíli to bude dobré. ;-)

        0 0
        • mirorek2  

          No škoda, tak by za chvíli ulítlo další prkno, teď to snad vydrží déle. Mladí to chtěli ještě prodloužit nahoře na posílák, zamítnuto :-)))

          0 0
      • wilda81  

        Díky! Pěkná práce.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Palec hore, prikladna prace!

        0 0
      • Pavel  

        Super práce, chlapi!

        0 0
    • THORX  

      Teď už ty kořeny dám :)

      0 0
    • my_dudesty  

      Přidávám report z dnešní trasy Lomná – Kamenitý – Ostrý – Tyra:

      Z Lomné na Kamenitý bez sněhu, skoro furt sucho, na Kamenitém mají otevřeno už po 8 ráno :)

      Asi 300m od Kamenitého směrem na Ostrý začínají kusy sněhu, které nebyly moc jetelné (přední 2.5" guma se boří, zadní hrabe). Následně souvislá vrsta a tlačenka (v Contactech s hladkou podrážkou zábava :) )

      Od rozcestí Slavíč-Kamenitý-Kalužný je to projeté nějakým Lakatošem, takže když to není moc do kopce nebo tam není moc popadaných větví/stromů, tak se dá jet v těch kolejích – je to udusané a neboří se to. Od Kalužného dál bylo těch větví a stromů hodně, ale od rozcestí „U Kalužného“ se už jelo docela fajn.

      Z Ostrého po žluté do Tyry byl sníh jen asi prvních 50m od začátku lesa, u studánky spadlý strom a asi 50 m sněhu. Pak už paráda, hodně sucho, jen kousek před tím posezením bylo přes cestu hodně stromů a větví. Ale ta poslední část po modré nemá moc smysl – v mapách je to „Biernač – rozc.“ až „Tyra – pod Ostrým, hájenka“ – spodní půlka je kompletně ********** těžbou, hromady poházených větví, to je lepší objet jinudy. Díky rozsáhlé těžbě je tu větší sucho než obvykle (teď už ty kopce nezadrží vůbec žádnou vodu :( ).

      Jinak prima zahájení sezóny i s fajn procházkou :) Pár fotek hír.

      0 0
    • micinka  

      Na Lysou to z Papežova nejde, jen po zatáčku u červené, pak už je to mekke, hluboké, neprotažené a rozjebane od nějakého tanku, co jsem měl cest potkat.

      0 0
    • thomasx2016  

      Zdravim,chtěl bych jsem se zeptat, zda-li náhodou někdo neví jak to těd vypada na hřebeni bílý kříž – gruň jestli je tam jestě sníh či ne ?

      0 0
      • wego1991  

        Není.

        0 0
        • thomasx2016  

          takže se to dá komplet projet i od visalaji nahoru?

          0 0
          • wego1991  

            Omlouvám se za mystifikaci. Četl sem blbě a myslel Morávka – BK.

            Takže nevím. Jen doplním, že dva roky zpátky na Velikonoce (nevím kdy přesně tehdy byly) sem jel Grun – BK. A bylo tam sněhu cca 15 cm rozbredleho sněhu – polovina nešla ani jet – tlačil sem – sníh se dostal na paty i přes návleky a následujícich pár týdnů sem bojoval se zánětem achilovek a nešlo ani jet. Bylo to, ještě předtím než ten úsek v lese vysypali šterkem – ten tomu tání asi něco málo pomáhá.

            0 0
            • thomasx2016  

              chápu, mi se spiše jednalo hlavně o okoli Bílého Křiže jak to vypada, když to je v 900m.n.m zhruba

              0 0
      • thomasx2016  

        vidim že nikdo nepsal tak jsem jsi řekl že zkusim jetelnost od šance na gruň po zelene kde se to i dalo z 80% ale až pa ke konci souvisla pokryvka až skoro na vrch a pak od gruň až po smrkovinu rozcesti beze sněhu a spiše ,až za ni začla souvisla sněhová pokryvka až do bk kde to pak i pokračuje i po modré na visalaje skoro i ,když tam je to misty i beze sněhu ,ale jinak natom sněhu se kupodivu dalo i jet misty s opatrnosti

        0 0
    • pitos  

      Nějaké informace ohledně hřebenu V. Čantoryje – Sošov – V. Stožek – Kyczora.

      Celý hřeben je jetelný, sníh jen na pár místech za Sošovem(vše se dá jet) a popadaných stromů minimum. Až na Kyčoře jsem sice neby,l ale mělo by to být také v pohodě. Problém je pokud by se někdo chtěl vydat před V. Stožkem po žluté směr Filipka. Tam je to neprůjezdné, místy ještě 50cm sněhu. Zelená značka z hřebenu na Kolibiska suchá, spadlé stromy odklizeny.

      Také legendární 500metrový sešup z V. Stožku stále pod sněhem, plus nějaké popadané stromy.

      0 0
      • goofy  

        Dík za info. Takže to od minulého víkendu pěkně potálo… :-)

        0 0
        • -b-n-x-  

          k cemu vam to je? Stejne vam tam ted radi ti medvedi.

          0 0
          • Pavel  

            A co nám radí?

            0 0
          • goofy  

            Medvěd už má obojek, takže vodítko sebou! :-)

            https://www.novinky.cz/…pustili.html

            0 0
            • Smazaný účet  

              A jak někdo napsal v tamní diskuzi "Až vás bude okusovat, můžete být klidní. Je to pod kontrolou.

              Ne abyste se bránili, mohli byste mu ublížit." :DD

              0 0
            • -b-n-x-  

              Tak jeden/jedna ma obojek. Ale co tech dalsich 20? :-)

              0 0
            • pocestny  

              Tak Mendelova univerzita teď sice ví, kde medvěd je, ale veřejnosti je to k ničemu. Myslel jsem, že ho někdo z místních chatařů tajně zastřelí, a časem se řekne, že se méďa asi vrátil na Slovensko a je to. Ted už to nejde s tím obojkem. Je to tam dost obydlené, a mít medvěda za souseda prostě nechceš.

              Příležitost na geolokační apku…

              0 0
              • -b-n-x-  

                Však některé z medvědů se již zastřelilo. Ale je jich více no.

                0 0
            • tomfree  

              Daleko více než medvěd mě děsí jedinci s velkými suv,kteří nezvládají jízdu po horských silnicích a jezdí zásadně uprostřed a to i přesto,že se tam minou autobusy :-)

              0 0
    • bosmilan  

      Když teď máme venku škaredě,tak je čas naplánovat si nějaký ten celodenní výlet.

      Něco už v hlavě mám,ale potřebuju poradit s jednou části trasy a hodila by se informace od někoho kdo dané místo bude znát.

      Mám v plánu dojet až na Makytu a pak to stočit směr domů.

      Jedná se mi o to,jak se nejlépe dostat z Makyty směr Vs.Cáb nebo tam někde na ten hřeben,abych pak mohl sjet asi na Rožnov?

      Pokud ale nemá cenu jet až na Makytu a sjet do údolí někde dříve,tak s tím nemám problém…rád si nechám poradit.

      Díky za rady

      0 0
      • pocestny  

        No z Makyty asi radosov sedlo, vsetin, cab.

        Ale oba hřebeny jsou pekne a tak si myslim ze je lepší si je užít celé. Mně se tam líbilo hlavně diky kámošovi, co to tam měl fakt rád a dokázal něco povídat o každém kopečku a údolí…

        0 0
        • ufoncz  

          Modrá TZ z Krkostěny není úplně zlá, kolem toho stavení uprostřed sjezdu je to dost pěkný, ale i přes to tlačení z Papájskýho bych hřebenovou červenou TZ před Šerklavou mimo nedostatku času neopouštěl. Jestli tam není moc popadaných stromů, tak je to k Šerklavě i z hlediska MTB fakt epesní.

          0 0
          • pocestny  

            :) my to před 15lety jeli opačně a pamatuju si kulovy… Snad to někdy jeste dám, si rikam uz par let

            0 0
          • bosmilan  

            Tak to vemu přes Makytu po červené a zelené na Vsetín a pak přes Cáb po červené,kde už to zase znám.

            Já totiž vždycky sjel do V.Karlovic po zelené za rozhlednou Stratenec,ale letos to chci prodloužit právě až na Makytu

            0 0
    • psbiker  

      Kdo jezdiva pres oboru na Hukvaldech:

      https://www.novinky.cz/…ukvaldy.html

      0 0
    • SloM  

      Velká Čantoryje – Malý Sošov

      Sníh žádný, jen pár popadaných stromů přes cestu. Jinak bez problémů. Ale kolem Čantoryje to vypadá, že foukalo celkem fest.

      0 0
    • Derwen  

      Na Slavíči, Ostrém, Javorovém jste teď někdo nebyli?

      0 0
      • jbl  

        Minulý pátek Slavič – Šindelna pěšky vedle kola, místy půl metru sněhu, o polomech ani nemluvím, myslím, že letos to není v silách uklidit… Ze Šindelne dolů na Komorní Lhotku ještě kilometr sníh…

        Neví někdo jak vypadá hřeben Ptacnice – Čartak – Třeštík?

        0 0
      • human_energy  

        Ne synku, ale hřeben Ropička Kotař, jeden polom, který se dá objet.

        0 0
    • thomasx2016  

      neví náhodou někdo ,jak vypada už hřeben pustevny-radhošť a jestli se dá už bez velkych problemu dostat od trojanovic nahoru ?

      0 0
    • micinka  

      Poslední 500m na Lysé

      0 0
    • THORX  

      Když se dostanu na rozcestí Travný jak to vypadá po modré na vrchol V.Travný a zelená z malého po záchrany kříž.

      0 0
      • bosmilan  

        A ty myslíš že se dostaneš na Travný rozcestí?

        0 0
        • THORX  

          Proč ne? Ještě to není ono

          0 0
          • pocestny  

            Podminky na bajka nad přibližně 1050 metrů ještě nejsou nic moc. V 900 metrech je to všude úplně v pohodě, jak ta tvoje fotka. i na poměrně zastíněných cestách je to celkem v poho, ale od 1050 a výš je situace horší.

            0 0
          • tomfree  

            Tak příjezd na Travný ještě nic moc, ale dolů, dolů už to jede :-)

            0 0
            • THORX  

              Kudy jsi jel nemáš trasu?

              0 0
              • tomfree  

                Trasu nemám,v Beskydech jezdím dlouho,ale je to normálně po zelené z Visalají a pak po modré.

                0 0
            • Derwen  

              Hmm a to jsem si dnes říkal, při pohledu od Bílého kříže, že už tam sníh nebude… Na modré leží též?

              0 0
    • Markony  

      Tak Pustevny za sochou Radegast po žluta na Skalikovou Louku téměř neprůjezdné polámané stromy a snih musí se přenášet , červena pod Tanečníci na Martinak sníh ale průjezdné na 46 sem tam jazyky ale OK, kříženi E442 s cyklo 472 směr Mečová v pohodě ale spojení s E 3 a 472 to samé polámané stromy sníh musí se přenášet až k Martinku .A Knížecí OK čista .

      0 0
    • pocestny  

      Kolem Magurky 19.4.: Stále nějaký ten sníh (žlutě), ve stínu Čertova mlýnu to nestihlo roztát. I pár spadlých stromů (tečky), ale dalo se to překonat. Zastíněné cesty nad 1050 metrů byly pod sněhem. Ale všechny ty lesní cesty níže se už daly krásně jezdit… Já jsem ‚objevoval‘ na východních svazích Kněhyně, a západní stranu Smrku a i ze zdánlivě nezajímavých cest byly celkem hezké kilometry…

      Taky lesní cesty od Pusteven kolem Okrouhlé, Nořičí a Velké Stolové jsou v pohodě. Taky okruh kolem Smrku je v pohodě (tam to jde nejvýše do 900 metrů, tak to je celkem jasné…).

      Nádherný víkend.

      0 0
    • Robertilos  

      Masarykovo údolí loni na podzim a dneska

      0 0
    • Derwen  

      Včera Švarná Hanka – Smrkovina – Bílý Kříž – Bobek – Bílá. Na Smrkovině pár padlých stromů narušuje to příjemné „Flow“, sníh nikde. Jak jste na tom se sjížděním tohoto úseku https://mapy.cz/s/3rZyM ? Včera jsme tam odklidili jeden padlý stromek a vypadá to sjízdně, viz foto.

      0 0
      • mirorek2  

        Jel jsem to zatím jen z druhé strany (čili objížděl), musím zkusit, vypadá to parádně dolů

        0 0
        • wilda81  

          vem si hnědé bezpečnostní trenky :)

          0 0
          • krabica  

            :-D Vypadá to dost hodně dolekopcom. Už jsem padal z těch skalek trochu níž směrem na Doroťanku a nic moc… :-D

            0 0
          • -b-n-x-  

            Nooo. Dle te druhe fotky by si mel pribalit i padak :-)

            Samozrejme ty trenky urcite :-)

            0 0
            • Derwen  

              :-D je to hodně dolekopcom, loni jsem na to koukal bez nápadu, včera už jsem tam nějaké varianty viděl, vršek je takový techničtější, tu spodní část prostě namířit dolů a „řízeně pustit“ alá korýtko na Levi od cesty v druhé polovině sjezdu z Travného, odjezd úplně dole není špatný. Proto se ptám, jestli má někdo zkušenost…

              0 0
              • mirorek2  

                tak já myslel, že už to tam jezdíš :-))) z fotky to vypadá jako fakt maras

                0 0
          • mirorek2  

            jsem se po ránu unáhlil :-) to je fakt tak na padák

            0 0
            • goofy  

              :-))) No já mám v permanenci bezpečnostní trenky, a to se na to jenom dívám… :-D

              0 0
              • mirorek2  

                ale z té první fotky je to pěkné :-)

                0 0
                • goofy  

                  Jo jo.. první fotka vypadá pěkně, a dokonce bych tam našel i nějakou stopu, ale když jsem pak na druhé viděl ten reálný sklon… :-)

                  0 0
      • tomfree  

        Tak trasa Slavíč-Bílý kříž je stromy zapadaná skoro celá, leží jich tam desítky.

        0 0
        • goofy  

          No letos to na hřebenovkách bude slušný boj…

          0 0
        • Dazz  

          Z toho jsem hodně smutný.

          Když to uklidí tak to rozryjou, bo bez řádného traktoru

          se do lesa nesmí :-)

          0 0
          • goofy  

            Neboj. Nerozryjí to, bo to neuklidí. Nestíhá se likvidovat kůrovec, tak na nějaké polomy se bude prdět. Maximálně se pročistí průchody a bude.

            0 0
            • Risanek  

              To by asi byla ta lepší varianta......

              0 0
            • -b-n-x-  

              Ale tak zase, proc by tohle meli vubec resit lesaci? Tohle by meli resit turisti/bakeri, nebo podobne spolecenstvi. Svaz turistu to asi nejak resit tusim bude. Ale kdyby to poresili bajkeri, tak by tam fakt mohlo vzniknout nejake North Shore style :-)

              0 0
            • Dazz  

              Kdyby náhodou byla k ruce barterková řetězka, tak se dá udělat brigáda a nějaký ten průjezd vytvořit ;-)

              Šlo by to i růčo, ale to by bylo nadlouho.

              0 0
              • tomfree  

                Baterie vydrží zhruba 40min práce, plus olej na řetěz, takže přívěs na baterie a olej a půjde to:-)

                0 0
              • SloM  

                Dá se vzít i klasická benzínová řetězovka do baglu. Kdyby to nebylo poškození cizí věci nebo tak něco. Věřím, že kdyby to bylo povolené, tak se někdo ochotný najde, kdo by to poklidil. A to ještě ve svém volném čase a zadarmo.

                0 0
                • jimiAJ7  

                  Ahoj, teoreticky dokážu u revírníka zařídit to, že se bude uklízet. Důležité prostě je, aby o tom věděl, již jsme o tom diskutovali s jiným revirníkem. Jelikož bydlím na Visalajích dokážu vzít motorovku a něco tam s pár lidma dělat. Takhle prostě vypadá celý hřeben červené. Dá se vše nařezat a odklidit na stranu ..... rukama … bez traktoru.

                  0 0
                  • Dazz  

                    To by bylo fajn :-) Dík předem.

                    0 0
                  • SloM  

                    Jsem sice až z Ostravy, ale dalo by se nějak dojet a přiložit ruku k dílu. Jenže jsem momentálně ve špitálu a nějaký čas se budu nuceně válet doma. (Nebudu sem psát, proč přesně).

                    0 0
        • THORX  

          Hřebenovka po červené?

          0 0
        • pocestny  

          ty stromy dneska už nic nevydrží, to není jak kdysi

          0 0
      • raw 4  

        Vypadá to jak padák do p.dele…dopadlo by to asi takhle…najel bych tam s rozvahou ale vzhledem k tomu, že pomalu ..po chvíli bych se zasekl a šel bych…:-)

        0 0
    • goofy  

      Nazdar panstvo. Nevyskytl se tu už nějaký blázen, co zkoušel projet hřebenovku Javorový – Ostrý přes Kalužný? :-) Nemáte nějaké info, jak to tam vypadá? :-)

      0 0
    • Ervum  

      Jel jsem minulou středu kolem Kozince po zelené, pak po žluté na Ostrý k chatě, pak dále po modré na Kalužny a pokračoval jsem pak hrebenovkou směr Slavič. Pak jsem to sjel do Lomne. Na kalužny ta modrá byla ještě dost zapadaná stromy, trochu sněhu a bahno. Dále ta hrebenovka na slavič už byla jetelna vcelku ok, teď ten týden deště tomu taky určitě nepřidal.

      0 0
      • goofy  

        Tak jestli byly stromy mezi Kalužným a Ostrým, tak kolem Smrčiny to asi bude totálně neprůjezdné.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Jak jako „totalne neprujezdne“? Ty woe, Goofy. Budto znas mistni moznosti, ktere tam jsou a objedes nekterou alternativni trasou, nebo obcas preneses kolo.

          0 0
          • goofy  

            No co jsem slyšel, tak to po zimě bylo na soustavné nesení kola, tak by mě zajímalo, jestli se to zlepšilo nebo ne. Případně nezbude, než to prozkoumat osobně.

            0 0
            • kamaro  

              Podle informací ke kterým jsem se dostal je červená Kalužný-Smrčina a pokračování na Javorový plná polomů, stromy ve vzdálenostech že nemá ani cenu sedat na kolo. Byl bych rád, kdyby mi to někdo vyvrátil protože je to můj nejbližší a hodně oblíbený hřeben.

              0 0
      • Metrick  

        Rozhodně nepřidal, byl jsem ovíkendu na Kozubové (tam a zpět z Lomné, dolů po zelené a modré) a příště jedině za sucha. Každá cesta kam se vejde traktor vypadá jak po boji, ale co už nějak to dřevo vytahat musí.

        0 0
    • goofy  

      Tak mezi rozcestím Pod Javorovým po Šindelnou – sedlo to vypadá asi tak nějak… :-)

      Pak dál směrem Kotař už pohoda.

      0 0
      • pitos  

        Pěkné to tam teď je, lehce blátivé ale jinak dobré.

        0 0
      • Risanek  

        To je hnus

        0 0
      • krabica  

        Mezi Gruněm a Konečnou to bylo lepší, ale i tak bahna dost, hlavně v části mezi Švarnou Hankou a Bílým Křížem ten nasypaný štěrk zmizel…

        0 0
      • goofy  

        Nezkoušel někdo poslední dobou Javorový – Ostrý jak to tam teď vypadá?

        0 0
        • my_dudesty  

          Minulou neděli jeli kámoši javorový – kalužný – kamenitý (já se odpojil z velkého jav. do řeky) a prý navyližprdel. Kolem na šindelné furt monstrbahno, že to nějak obcházeli. Od šindelné dál lepší, ale prý hodně polomů, takže časté sesedání.

          0 0
          • goofy  

            Hmm… No tak uvidíme, co zítra pojedeme. Zimní cestou se mi moc nechce.

            0 0
            • my_dudesty  

              No já to zítra ráno vidím docela jasně na javor-řeka.. Kupodivu od chaty je to až na velký javorový úplně vpohodě, a to tam přitom nedávno bylo tež dost bláta..

              0 0
            • goofy  

              Tak nakonec takhle… :-))) Ale to díky tomu, že jsme trefili na hřebeni půlhodinový liják, takže trošku koupele. :-)

              Jinak úsek mezi Javorovým a Šindelnou už byl o dost lepší, ale po dešti to tam bude pořád bída, a mají tam nachystané ještě nějaké dřevo na svážení.

              A teď to hlavní: úsek Šindelná – Kalužný je prořezaný a průjezdný! Zůstal tam snad jeden nebo dva stromy, které třeba přenést.

              0 0
    • Derwen  

      Travný: výšlap po zelené od poslední asfaltky je velmi „zpříjemněn“ haldami popadaných stromů, pak už je to v klidu, na modré směrem nahoru občas nějaký, všechny až na poslední pod vrcholem se dají objet. Dolů vršek parádní, za padáčkem za cestou, kde už v podstatě není esíčko, je jeden, který je nutno přenést, ale dá se v klidu dobrzdit. Dále směrem dolů ještě nějaké jsou, většina se dá objet, podjet apod. Takže žádné drama, ale ubírá to na plynulosti.

      0 0
    • ra.ma1  

      Zorómbek ze 17.5. v nekterych mistech fekal party/nekde polomy/pokacene stromy…takata klasika poslednich let,..to blato mi kapku chybelo no

      0 0
    • chomejs  

      Včerejší hraniční hřeben od Bílého Kříže po Bumbálku. Od Grúně na Bílý Kříž je trochu bahýnka. Za Konečnou jsou to místy bahenní lázně, takže ********, až mě to přestalo bavit. Původně jsem to chtěl protáhnout až na Soláň, ale nakonec jsem sjel od Masarykovy chaty po zelené, která je od půlky taky úplně rozjebaná od lesáků.

      0 0
    • pitos  

      Tento týden návštěva Lysé hory a po dlouhé době na kole. Lidí bylo v úterý odpoledne minimum, počasí ideální a sníh už skoro nikde. Dolů po žluté na Šance jen dva menší úseky polomu ve vrchní části (kousek nad rozcestí Kobylanka), jinak celé dobré.

      0 0
      • goofy  

        Letos bych si ji chtěl zase po dlouhé době vyšlápnout. Ale taky jedině nějak přes týden, a když nebude slunečno. :-)

        Loni přes 500 000 lidí :-O To je průměrně 1370 denně. :-D

        https://www.idnes.cz/…a-zpravy_woj

        0 0
        • -b-n-x-  

          To je uplna silenost no. Vice medvedu to chce.

          0 0
        • pitos  

          No je to mazec:) Já tedy čekal že tam bude lidí více, ale bylo to fajn. A to jsme vyjížděli nahoru od Lukšince po frekventované červené(přijeli jsme od Zbuja). Potkali jsme sice cestou nahoru dvě skupinky školního zájezdu mířícího dolů, ale jinak pohodička.

          0 0
        • Smazaný účet  

          To je ale opravdu šílené číslo, zajímalo by mě kde ho berou, protože kdyby tam každý všední den došlo 500 lidí tak by tam dva dny o víkendu muselo být přes 3500 lidí a to za každého počasí, nějak se mi to nezdá.

          0 0
          • krabica  

            Tomu klidně věřím, když jsem tam byl ve všední den podvečer, nebylo ani moc hezky, do hospody jsem nelez, jen na otočku a hodně přes 50 lidí jsem potkal…

            0 0
          • pekoss  

            v clanku je napsane, ze tam jsou rozmistena pohybova cidla, ze tam lidi lezou i ve 3 v noci, asi nejaci zbloudilci :D

            0 0
          • Pavel  

            Ty tisíce přes víkend naprosto věřím. Není tam k hnutí. Přesněji nebylo, na Lysou už nejezdím, o víkendu se to prostě nedá a přes týden to nedávám časově.

            0 0
        • -b-n-x-  

          Ale jinak je zase krasne, ze tolik lidi sportuje v „prirode“ :-)

          0 0
    • thomasx2016  

      Ahoj,nevim zdali to jsem uplně patří,ale nechtěl bych se někdo náhodou přidat na zítřejší výjezd na kole na lysou horu ? Je v plánu jet z malenovic po lesních cestách

      PS:Možno i odpo pozdějí

      0 0
    • THORX  

      Dá se po zelené nahoru i dolu na malý Travný?

      0 0
      • human_energy  

        Dá. Proč by nedalo?

        0 0
      • goofy  

        Jsou tam teď nějaké padlé stromy viz. Otázkou je, proč jet z Malého Travného zpátky dolů, když kousek je Travný.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Zalezi na motoru…ja tlacil:D Cesta dolu viz Goofy…po zelene z maleho jedes jak **** v bordelu rovne…zazit nic moc…

        0 0
        • THORX  

          Oblíkám se a vyrážím :)

          0 0
          • Derwen  

            Komu není rady… přesně ten úsek jsem popisoval výše… :-DDD

            0 0
            • THORX  

              Má cesta skončila v polovině zelené na rozcestí Travný :( trochu bažina.

              rozcestí Travný

              Aktivita 51,7 km • 4:07 hod

              https://mapy.cz/s/3sJcH je tam kouskovy výpadek a pak po zelené dolů jak hovado :D kolo i já

              0 0
              • Smazaný účet  

                Takovy kousek od vrcholu Travneho a ty to vzdas…tak priste:)

                0 0
                • THORX  

                  Tlačíte to po té zelené na rozcestí?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak zalezi kolik je lidi a jaky je teren. Ja to mam jako hecovacku…ale bez slapnuti jsemnto myslim jeste nevyjel. Jak nejsou lidi, tak je to jenom o pilotovi:)

                    0 0
                    • THORX  

                      Já to poslal na zadní :) nebaví mě tlačit nedá se tam dostat nějakou cestou která je normálně jetelná? Co ta cesta která je zaterasena páskou?

                      0 0
                      • bosmilan  

                        Nepřišlo mi to jako nějaký problém to vyjet…to samé pak modrá na vrchol.

                        Jiný level je ta zelená proti vrstevnici co jsi dával jako dotaz.

                        0 0
    • THORX  

      A co tahle cesta asi možná nejkratší možná cesta na Travný začátek vypadal slibně.

      0 0
      • SloM  

        Chtěl jsem kdysi jet takhle, ale ještě jsem se k tomu nedostal. Podle vrstevnic by to mělo jít, ale osobní zkušenost chybí

        https://mapy.cz/s/3sKa5

        0 0
        • THORX  

          Tohle mám odjeté na pohodu až na tu zelenou na rozcestí a modrou to budeš asi tlačit

          0 0
          • pepek  

            Tlačit? Ta slibná trasa, co jsi sem dal, je daleko prudší :-)

            0 0
            • THORX  

              Z Brna jezdíš na Travný jop?

              0 0
              • SloM  

                To jestli tlačit nebo ne na te moji trase asi vědět nemusí. Ale ta trasa, kterou jsi dával je už podle mapy poměrně jasná, že je mnohem prudší. Stačí číst v mapě (vrstevnice).

                Což nemyslím nijak špatně vůči tobě

                0 0
              • pepek  

                Jednou jsem tam byl. Ale tady stačilo, že soudružka učitelka nás tehdy učila počítat.

                0 0
          • pitos  

            Moc nechápu proč jsi na ten Travný už nevyjel, to nejhorší jsi měl za sebou když jsi to otočil. Od tama už to je v pohodě jetelné až po Travný- rozcestí. Dále pak ta modrá na vrchol je výborný technický, ne moc prudký výjezd. Řekl bych jeden z nejlepších tady. Dolů bys pak mohl jet to nejlepší z Travného, tedy modrou. No ale možná je dobře že ses až nani nedostal:)

            0 0
      • wego1991  

        Vidím, že ty a Travný je věčné téma. Takže ti doporučím párkrát nahoru – přes Visalaje – ano je to delší, ale v pohodě jetelné a dolů to pustit vždy jinudy (cesty co tě zajímají jestli jsou jetelné nahoru) a obrázek si uděláš sám.

        0 0
    • theedge  

      Nejsou to Beskydy, ale jezdíl jsem dneska v Hostýnských vrších kousek od Vsetína a dost jsme se tam topili v bahně. Lesy úplně nacucaný a plný vody, většina lesních cest plný hlubokých kaluží a kluzkýho bláta. Byl to trochu boj o přežití. Aby toho nebylo málo tak to ram rozrajtoval nějakej čtyřkolkář. Nakonec jsme původní trasu vzdali a sjeli na asfalt.

      V lesese dusno, vlhko a spousta bláta – připadal jsem si jak někde v amazónii :-D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak ono se to dalo čekat po těch deštích a nejen zrovna tam kde byly nejintenzivnější :-) To u nás v Ostravě plné řeky ale na kopci bylo fajně a nezdálo se mi nijak extrémně vlhko, tady tolik nepršelo a většina vody asi oklouzala po povrchu někam do Polska :-) Ale ve větším lese, třeba na Šilheřovice jsem nebyl tak nevím jak v pořádném lese :-)

        0 0
        • theedge  

          Jo asi dalo, ale přece jenom to dnes byl pátý den od velkého deště a i na hřebenech bylo bláta a bláta.

          0 0
          • goofy  

            Pršelo dlouho. V podstatě pořád prší, pak maximálně pár dnů sucha a lije ještě víc a déle…

            Zase mokro je dost, teplo celkem taky. Tak mi to smrdí, že bude třeba pomalu brousit nůž a vytáhnout koš. :-)))

            0 0
            • Risanek  

              :-D Hned takto z jara? :-D

              0 0
            • krabica  

              Dnes v Beskydech taky pršelo, alespoň v okolí Mariňáku, kolo jsem měl tak zasrané, že jsem ho výjimečně i umyl. :-)

              0 0
              • goofy  

                No já dneska jenom tak kolem šachet. Kolo mám moc pěkně zasrané už týden, tak jsem si říkal, že ho dneska umyji, a nakonec jsem ho zase jenom hodil do baráku. :-D

                0 0
                • krabica  

                  Moje bylo taky zasrané festovně už delší dobu, ale dneska jsem ho fakt obalil… :-D

                  0 0
                • pekoss  

                  Nedavno jsem byl pro kolo v servise a chlapek mi rika, ze uz dlouho nevidel takovehle zesrane kolo.. no moc jsem ho nepotesil, kdyz mu rikam, ze jsem ho trosku omyl, nez jsem ho k nemu pritah :-)

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    To asi nemohl byt normalni servisak mtb kol. Zesrane kolo = standard :-)

                    0 0
              • sis  

                Tak Skalka/Ondřejník je sucho až moc, řekl bych.

                0 0
              • krabica  

                Martiňáku… :-)

                0 0
      • -b-n-x-  

        Hnusne pocasi je taky na ctyrkolku nejlepsi. Nikde nikdo, bahno je zabava, atd… :-)

        0 0
    • Derwen  

      Čau, nějaké novinky z okolí Slavíče, Šindelné, Ostrého, Javoru? Zvažuji zítra kouknout do Řeky, tak ať to nějak smysluplně namotám… Díky!

      0 0
      • goofy  

        Vyšlápni si z Řeky na Javorový, dal bych se projel na chatu Javorový, sjel tral do Oldřichovic, pak zas nahoru a trail do Řeky. Z Javorového směrem na Šindelnou to dle mě nemá smysl. Teď pořád pršelo, takže tam budou stejné bahenní lázně jak před dvěma týdny.

        0 0
        • Derwen  

          To zní dobře, na Oldřichovice jsem ještě nejel, doufám, že trail do Řeky nebude polomy apod. poznamenán. Dík!

          0 0
          • goofy  

            Trail je vyčištěný a přestavěný. Pilotní licenci sebou… :-D

            0 0
    • Treeper  

      Ahoj, jaky je aktuální stav na hřebeni Čantoryje – Stožek, je to v pohodě průjezdné? Chystám se tam zítra, tak jestli to má vůbec smysl a můžete mi poradit trasu z Třince na Č. , obvykle jsem jezdil z Nýdku po červené, ale říkám si že by to chtělo změnu..... Je dobré se držet červené z T., nebo to vzít radši nahoru po asfaltu-cyklostezce (přes Vendryni) ? Dík za tip

      0 0
      • goofy  

        Bude to v pohodě si myslím. Tenhle hřeben je vždycky poměrně rychle suchý.

        0 0
        • Treeper  

          super a ta trasa nahoru, nějaký tip?

          0 0
          • goofy  

            No tam mě moc variant nenapadá. Buď po červené nebo tou cyklostezkou. Co je lepší těžko říct. Osobně jezdím většinou vlakem do Bystřice a pak po asfaltu do Nýdku po adfaltu. Když si to chci ozvláštnit, tak kolem Hluchové…

            0 0
      • pekoss  

        Tak jak to vypada ten hreben? Pri nedeli asi dost lidi co?

        0 0
        • Treeper  

          No lidí dost, hlavně teda na vrcholu Čantoryje a všude kde jsou chaty (Sošov, Stožek). Nakonec jsem to vzal z Třince směr polsko a vyjel si ještě na Malou Čantoryji a dál po hřebeni až na Kyczory. Za Stožkem se dost těží, takže vyjeté metrové brázdy od Lakatošů, ale jinak ten hřeben je čistý a suchý.

          0 0
    • tomfree  

      Žlutá z Lysé na Šance pěkně prořezaná,tímto děkuji tomu,kdo to provedl,od těch dešťů je to dost vyplavené,tak hlavně ten horní úsek je samý šutr a taky je to dost hluboké,v dolní části ten traverz do kopce je rozježděný od traktorů,takže bahenní lázně a pak už to jde,lidí bylo ráno málo,ale rozmáhá se typ,říkám tomu sportovec,barevné oblečení,nejlépe Salomon s-lab,kompresní ponožky reflexní barvy ke kolenům,v ruce hůlky,několik sporttestrů a v uších sluchátka,telefon na paži.

      Tito lidé jsou novodobí páni hor,i ten medvěd by snad zdrhnul,nepoz­draví,neuhýba­jí,když jim někdo vadí v cestě jsou nepříjemní,setkávám se s tím stále častěji a na Lysé jsou obvzlášť koncentrovaní.

      0 0
      • sis  

        Neber to tak tragicky. Hromada rádoby profíků na kolech je stejná sorta. Koncentrace na výkon no ;) A Lysá je dost specifický kopec…

        0 0
        • tomfree  

          Já to neberu tragicky, jen mi vadí, že když jsem ohleduplný a brzdím před skupinou,použiju klasické „stopa“ kdyby si mne nevšimli, tak odpověď "Kde máš lyže pičo " Je pro mne nepřijatelná.

          0 0
          • sis  

            Třeba zůstat nad věcí a oplatit podobným moudrem.

            Ale nějak se mi nezdá, že tohle jsi slyšel zrovna od těch běžců…

            0 0
      • goofy  

        Jo jo… Všichi teď jedou tepy watty a další srandy. :-))) A jak říkáš. Kolem Lysé se jich hromadí kvanta.

        0 0
      • -b-n-x-  

        No ale dyť je super že tolik lidí sportuje v přírodě ne?

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tak jsem su trochu poslapal ego na Travnem. Vyjezd po lesacke ceste pohoda, jenom par stromu, ktere nesly prejet. Cesta dolu trochu horsi, esicko za sipkou na placatem sutru neni, na sjizdeni nebyl moral. Pak asi jedno dve mistecka, kde jsem radeji poposel. Stromy cestou dolu vsechny objetelne. Hrabanka nad sjezdovkou super-yem tam tam asi nekdo projede.

      Pozitivni bylo, ze jsem potkal cestou nahoru jenom jednoho cyklistu a dva pesaky. Cestou dolu mozna pet pesaku. Klidek, pohoda.

      Jo, studanky plne vody, prijemne osvezeni.

      0 0
      • THORX  

        Já byl jen na úbočí

        https://mapy.cz/s/3tsIIoo

        0 0
        • sis  

          JJ, postupný útok. Příště už to vyjde třeba až nahoru… :)

          0 0
          • THORX  

            Ještě že tak modrá na Travný mnoho polomů.

            0 0
            • Derwen  

              Objet nelze snad jen ten poslední těsně před vrcholem, takže hybaj hore!

              0 0
          • Pavel  

            Postupně zakládá výškové tábory.. :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              By mne nebavilo to pokazde otocit pod vrcholem:)

              0 0
              • goofy  

                Tantrický biking. Oddaluje vrchol co to jde…

                0 0
                • Tecka  

                  :-)

                  0 0
                • mirorek2  

                  :D

                  0 0
                • -b-n-x-  

                  :-) :-) :-)

                  Hele, a jaxe pak oznacuje biking jednou za 3 mesice? Me to nezajima, ale jeden kamaradd se pta. :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jj, prý kamarád… :DD

                    0 0
                  • wego1991  

                    Bývalý kolega byl '' abstinent'' a chlastal co 3 měsíce, ale třeba víkend v kuse total na hovna a nazýval se kvadralní alkoholik. Takže asi kvadralní bajker :)

                    0 0
                    • raw 4  

                      A ne náhodou kvartální alkoholik…ten termín existuje…prostě piješ ve vlnách ( co kvartál, týden měsíc), většinou nekolik dnů/týdnů a mezitím abstinujes

                      0 0
                      • mirorek2  

                        Kvadrální pije ale na kvadrát :-)

                        0 0
                      • wego1991  

                        Asi máš pravdu. Ale nevím jestli sem to zkomolil já a nebo on to tak říkal. Obojí je možné, protože sem s ním jezdíval do Itálie na snb a tam vždy měl týden svoje dny.. poslední roky už sebou nebral ani prkno :D

                        0 0
        • Smazaný účet  

          V kolik jsi tam byl? Nepotkal jsi nahodou sneka na bilem kole, co rikal neco o hezkem dnu?

          0 0
        • thomasx2016  

          že tě to baví,když už někam chci jet ,tak se tam snažim i dostat ne (nic proti),já jsem tam byl dnes poprvé a oproti lysé hoře cesta celkem lehči celkově tem okruh od moravky až na tem posledni usek na modré a dolů uplna parada až na visalaje

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja se trochu kochal a kousek za pristreskem pod travnym…jak je studanka roura…jsem nenajel na zelenou, ale obkouzil jeste kolem vrcholu po lesacke ceste…je tam natazena paska…bylo tam par popadanych stromu, ale jelo se krasne po travicce. Bohuzel jsem pak vyjel na modre, ktera jede z vrchonu na Prazmo. Tak jsem si to tam vytlacil a aspon nakoukal pro sjezd.

            0 0
      • Derwen  

        :-) právě, že to do toho „esíčka“ jen namíříš a brzdíš před padlým stromem, který je (nebo nedávno byl) hned za rohem…

        0 0
    • Derwen  

      Kalužný – Ostrý – Tyra teď někdo nejel prosím?

      Jinak tedy Čantoryje – Stožek bez problémů, ve sjezdu ze Stožku stejně jako loni – pár stromů narušujících „Flow“ :-))), totéž i dál na žluté a později na červené z Loučky přes Polední do Nýdku.

      Old shore i Řeka z Javorového v perfektní kondici!

      0 0
    • pekoss  

      Kamenna chata – Murinkovy vrch po hrebenu celkem OK, zpatky jsem to vzal po zimni stezce, zacatek dost zarostly, mistama vetsi bahno a na zaver par popadanych stromu, ale bavilo me to jet o dost vic, nez po hrebeni, takovy prijemny trail. Nekdo tam poopravoval ty stare lavky a nejake palety byly pripravene na zacatku stezky, takze super. Kazdopadne je to lepsi jet naopak (smerem k Murinkaci), je to mirne dolu :-)

      Jinak jsem tam byl po 2 letech a hreben Velkeho Polomu vypada jak po vybuchu meteoritu, stromy hole, suche, se divim ze jeste drzi.. A Murinikovy vrch taky trochu prokouk, uprava terenu, 3 kadiboudy, mrte lavicek a na strese kaplicky kamera :D

      0 0
      • pekoss  

        nejake fota

        0 0
        • pekoss  

          netusim, proc se to nahralo 2× :D

          0 0
        • -b-n-x-  

          Proc 3× kadibudky? Zeny, muzi, a … a treti pohlavi? Nerikej mi, ze tohle doslo uz i na Goralii?!!! :-)

          0 0
          • goofy  

            Vždyť to je jasné… Vozíčkáři neboli ZTP. ;-)

            0 0
            • -b-n-x-  

              Ted jsem si predstavil jak tam vozickar prijede zhora z toho Maleho Polomu :D

              Ale mozna opravdu prijede odtamtud. Akorat ze se pak muze jednat o velmi cerstveho vozickare :-)

              0 0
              • pekoss  

                Jo, skoro muj pripad, pri sjizdeni toho 1. vetsiho kopce jsem ztratil balanc, spatne vyslap tretru a uz jsem se krasne valel po tom pisecku a korenech. Zastavil jsem se asi po 5 metrech :-)

                0 0
          • pekoss  

            Treba deti :-)

            0 0
          • Metrick  

            A nesouvisí to s tím, že tu existují 3 typy vody – „na myči“, „na piči“ a „na myči …či“

            0 0
      • Derwen  

        Neklikl bys mi do mapy prosím tu „zimní stezku“? Díky!

        0 0
    • Fran-tic  

      Přidám report tak trošku netradičně z Beskyd, ale Bílá singletrails nebo jak se to tam teďka jmenuje.

      Byl jsem tam v sobotu a potupně se nechal tahat lanem, protože jsem byl ko po sobotě. Traily dostaly nové názvy Medvědí trail (kdysi tuším červený) a Refresh (původně modrý). Na červeném se toho moc nového neudálo, mě to tam třeba baví hodně, je to příjemně rozbité a rychlé. V jednom místě jsou 3 boule za sebou, totálně nelogicky…no prostě jsem do toho 2× nepoučitelně vletěl :).

      Refresh trail – tady tímhle podle mě bílá ukázala, kam chce směřovat a kam ne. Z původního rodinného trailu s minimem dvojáků se stal úplně jiný trail. Ještě není dostatečně zpevněný, ale chtějí to nechat vyjezdit. Dvojáků je tam požehnaně (jejich umístění je ale diskutabilní stejně jako některé atrakce po trati :) ). Každopádně to chytlo pořádné flow a do budoucna si myslím, že mě to bude hodně bavit :). Má to rychlost, dvojáky, přeskakuje se do klopek…

      0 0
      • mirorek2  

        No hlavně, že směřují… Po letech, kdy jim ujel vlak, se tam konečně něco dělá. Takový kopec s obrovským potenciálem a skoro nic.

        Držím jim palce

        0 0
    • hctr  

      1 z nejdelších trailů v Beskydech, ale nevím kdo se tam o to stará a zdali to není nějaké tajné, každopádně kdo ví a jezdí to nebo jestli tu je někdo kdo to stavěl tak dobra práce (y).

      0 0
      • -b-n-x-  

        Jeden z nejdelsich. Kolik to tak ma km? Pres 10?

        0 0
        • hctr  

          Tak nějak to bude.

          0 0
          • goofy  

            Hmm… Kurde to je pěkné. Tak to asi neznám. :-)

            0 0
            • -b-n-x-  

              To nas HCTR pekne navnadil co? :-)

              Schvalne jestli to nekdo z nej dostane :-)

              0 0
              • krabica  

                :-D

                0 0
              • Smazaný účet  

                Nekde na nej pockame a dame mu deku?

                0 0
                • Pavel  

                  Nejdřív bych ho zkusil ožrat, třeba do vyžvaní.

                  No a když ne, tak pak tu deku.. :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Chapu ..aby se moc nebranil:)

                    0 0
                  • Dazz  

                    10 km to už je pořádná lajna, jestli je to úměrné počtu piv a velikosti deky tak to bude stát ranec :-)

                    0 0
                    • Pavel  

                      Pořádná lajna? No proč ne, ale kde seženeme koks? :)

                      0 0
                  • rb  

                    Tak, zas je důvod spáchat pijatyku. Enom aby došel. Jak ne, tak se kolektiv najebe bez něho a přide na řadu ta deka.

                    0 0
              • Tecka  

                šak z fotky je viděť zkama to je, sú tam stromy, tož je to z lesa

                0 0
          • Smazaný účet  

            To se mi nějak nezdá, fakt deset km? To asi nebude jen z kopce ne? Tak nedělej Zagorku .-)

            0 0
      • pekoss  

        a v ktere casti Beskyd to aspon je? :-)

        0 0
      • hctr  

        Tak vás musím zklamat :( teď jsem se díval trošku do mapy a má to jen 6km.

        0 0
        • -b-n-x-  

          6km? Tož, takých trailu tam je. Pche!

          :-)

          0 0
          • goofy  

            :-)))

            0 0
          • ufoncz  

            Marikáč má myslím 16 (čistě singl). Akorát pro Ostraváky (i Brňáky teda) je to odlehlejší. Ten 6km z fotky bych tipoval někde ve Veřovických vrších, kde má bejt spousta pokladů.

            0 0
            • hctr  

              Marikač je super, ale slapes jak drak, tady se vezes z kopce, je to kousek od Soláně. 6km takových trailů teda moc neznám, každý si pod tím slovem asi představuje něco jiného.

              0 0
    • Markony  

      Nějak nemůžu najít cyklobus co jezdil z Ostravy do Beskyd jezdí vůbec ?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Změnil se dopravce a furt se neví jestli vůbec bude linka zřízena, když jsem tam volal, posílali mě furt od čerta k ďáblu :-) Ano, bude líp :DD Teda vlastně už je, říkal ten šašek v parlamentu :DD

        0 0
    • Markony  

      No škoda .

      0 0
    • pekoss  

      Jinak hrebenovka mezi Javorovym a Slavicem uz je uplne OK, nemusel jsem vycvakavat ze slapatek ani jednou :-)

      0 0
      • goofy  

        Super. A mezi Velkým Javorovým a Šindelnou je to v jakém stavu? Přestali už těžit, nebo tam jsou ještě pořád stroje? :-)

        0 0
        • pekoss  

          Nepotkal jsem nic, ale jsou tam fest hluboke vyjezdene koleje, ja trefil dobrou stopu, nepotkal jsem zadnou kaluz :-)

          0 0
          • goofy  

            Jo koleje tam budou, ale aspoň je sranda při pilotáži. :-)

            0 0
    • fuji2  

      Chci se zeptat těch, kdo znají lokalitu Javorového a trailu do Řeky. Ke konci trailu je starý srub s názvem „Penzion pro osamělé střelce“. Je nějaká možnost získat klíče a přespat tam?

      0 0
    • Derwen  

      Zítra časně z rána plánuji Javor a Řeku, nechcete se někdo přidat?

      0 0
      • M@rkr  

        Pojedu večer, pokud neskončím v Bielsku a počasí dovolí

        0 0
      • my_dudesty  

        Já bych se přidal jen na ten Javor, mám málo času, takže cca v 7 budu vyrážet z Třince a pojedu pak jen od chaty dolů kolem vleku.

        0 0
        • Derwen  

          Pojedu z Řeky, kolem 6…

          0 0
          • my_dudesty  

            Tak to kdyžtak někdy příště, asi budu mít na chvíli půjčenou dodávku, tak pro mě takové přesuny budou snesitelnější. V 5 ráno se ještě do Gutů a kolem studánky nahoru jet dá, ale na to jet do Řeky nemám morál..;)

            0 0
    • ra.ma1  

      https://www.idnes.cz/…a-zpravy_zdo crash v Řece?

      0 0
      • goofy  

        To je otázka. Tady píšou, že to bylo v prostoru hřebene Ropice, tak jsem myslel, že po tom sjezdu z Lipového, ale kdo ví.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Gde to pisou?

          0 0
          • goofy  

            Aha… Odkaz… :-)

            https://www.horskasluzba.cz/…ace-cyklisty

            0 0
            • Pavel  

              Ti dva cyklisté by zasloužili pochvalu před nastoupenou jednotkou a rozvinutou zástavou!

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak tak, sice nevím co přesně obnáší to zprůchodnění dýchacích cest ale právě proto smekám, protože být tam já asi by byly větší zmatky :-)

                0 0
                • goofy  

                  Většinou hlavně vytáhnutí zapadlého jazyka…

                  No taky nevím jak bych se zachoval, jestli bych zmatkoval nebo ne. A doufám, že to nebudu muset nikdy zjišťovat. :-)

                  0 0
                  • wilda81  

                    Já už bohužel párkrát záchranku volal. Co s člověkem ti poradí po telefonu, to je v cajku. Horší pro mě bylo v neznámém prostředí odnavigovat kde přesně jsme.

                    0 0
                    • goofy  

                      Jo tak to je další věc. Kde to člověk moc nezná, tak je to další problém.

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  myslim ze asi max zapadly jazyk a mozna stabilizovanou polohu, ikdyz pokud nevis jake je typ zraneni, tak radsi jen ten jazyk a nehybat.

                  0 0
                  • Pavel  

                    Stabilizované poloha a zprůchodnění dýchacích cest je naprosto něco jiného, skoro přímo protichůdného. ;-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jo mas pravdu. Tak jak si psal ty. Uz bych si mel dat opacko kurzu prvni pomoci.

                      0 0
                      • Pavel  

                        ;-)

                        Jinak do stabilizované polohy se zraněný v bezvědomí ukládá jen tehdy, pokud sám normálně dýchá a není u něj podezření na vnitřní zranění (zejména páteře). Typicky úrazy elektrickým proudem, utonutí (samozřejmě až popřípadné obnoví srdeční činnost a dýchání!). Poloha slouží zejména k tomu, aby se při případném zvracení zraněný neudusil vlastními zvratky.

                        Pokud tedy zranění je v bezvědomí, ale normálně dýchá, nikde masivně nekrvácí, nehrozí nebezpečí požáru (u autonehod), apod., nejlepší je nedělat s ním vůbec nic (max opatrně zkontrolovat dutinu ústní, jestli je průchodná), zavolat pomoc, zraněného pozorovat („něco“ dělat, až kdyby dýchat přestal, začal zvracet atp.) a smozřejmě postupovat podle pokynů operátora na tísnové lince.

                        Nic, konec školení, jdu něco dělat. ;-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Parada a mam to zadarmo. A na firemni skoleni muzu zase vesele chrupkat :D Jinak to jsem tak nejak psal, zkontrolovat jazyk a radsi s nim nehybat.

                          0 0
                • Pavel  

                  Položení/otočení na záda na pevnou podlážku, zaklonění hlavy (tím se uvolní dýchací cesty), případně vyčištění dutiny ústní, pokud jsou v ní cizí předměty/zvratky. Dobré je, když to přetáčení dělají dva, jeden točí trup a druhý pokud možno stejně otáčí hlavou (je to z důvodu možného poranění páteře). Krční límec asi většina na kole nevozí. :)

                  Pokud zraněný nedýchá, tak se následně zahájí srdeční masáž (dnes už se, s výjimkou malých dětí, „nefouká“).

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    No právě proto jsem to zmiňoval, že nevím co to obnáší protože to mohlo být na telefonické pokyny operátora. Je něco jiného jednat samostatně a nezmatkovat než poslouchat pokyny operátora který je školen a má v tom jasno. Tak nějak si to matně pamatuji když jsem někdy před čtyřiceti lety získal odznak mladý zdravotník prvního stupně a k dalším se nedostal a navíc spoustu věcí se zřejmě od těch dob změnilo :-) Teorie mi tenkrát šla ale všichni víme, že praxe je něco jiného. Naštěstí zatím jsem se ve své praxi v životě dostal jen k pár nehodám a poškození nikdy nebyli mimo a komunikovali, takže si nejsem jistý jestli bych v případě člověka v bezvědomí v tom stresu zvládl vše správně.

                    Každopádně před těmi dvěma cyklisty smekám a doufám, že když se něco vysere mě, budou nějací takoví v okolí k dispozici.

                    0 0
                    • Pavel  

                      Mám kurz (a několik; už jako „pionýr“; dokonce jsme se spolužákem vyhráli nějakou okresní či jakou to soutěž v první pomoci), naposledy jsem dělal testy ze „záchranářství“ loni v říjnu v rámci zkoušky na „osobu poučenou“ (elektrika). No a mám i jednu praktickou (pomáhal jsem jednoho „nahazovat“)..

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        No to já jsem „zdravotník 1 stupně“ na baterky protože za ty roky jsem to dávno zapomněl a školení u mě nehrozí ale naštěstí v dobách mobilních je to spíš jen o tom používat selský rozum, nezmatkovat a poslouchat rady těch co se tím živí, díky bohu.

                        0 0
                    • pocestny  

                      Si koupíš k ebiku elektrody k defibrilátoru, a máš to vyřešené

                      0 0
            • -b-n-x-  

              V oblasti hrebene? Hmm. Tam se nema moc co stat. Ale clovek nikdy nevi. Musim se zeptat kamaradu. Treba bude nektery vedet. Zatim si to predstavuju asi nejak takto: „Ale tak znas toho Rena, ne? Byl zas navaleny, jel (samozrejme bez helmy) z Javosu, no a jak si to ficel z Ropice dolu, tak asi usnul.“ :-)

              0 0
      • -b-n-x-  

        Asi nejake erupce na slunicku o tom prodlouzenem vikendu. Ja si v Rece v patek vecer poranil ruku.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ja to nebyl…nastesti:)

        0 0
    • ra.ma1  

      Kurde trea davat bacha kdyz se to bije na solo.

      0 0
      • my_dudesty  

        No vůbec je teď ten javor nějaký zakletý – já někdy v úterý/středu viděl u chaty horské služby civilně oblečenou slečnu, jak nahoru tlačila sjezďáka a bavila se borcem ze služby, že jakýsi borec (zřejmě majitel sjezďáka) má zlomené oba bérce a zbytek už jsem raděj neslyšel :/

        0 0
        • Derwen  

          Kua nestraš, včera jsem tam sypal na old shore a pak Řeku, smrt v očích jsem měl zejména při tom výjezdu po modré zpět nahoru…

          0 0
          • my_dudesty  

            Jo, to plně chápu, taky si ten výjezd zrovna 2× neužívám.. ;) Já teď ten old shore točím skoro každý den, ale respekt mám na něm úplně pořád ;)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Jako ja poprve letos bo dva cerstvi smradi moc casu nedavaj. A jako vse v cajku v Rece ale normalne sem zatloukl vidli a malem se posral jak je asi v pulce pod loukou ten sjezd na cestu co to krizi. Nejak se to vymlelo od lonska 

            0 0
            • my_dudesty  

              No jestli myslíš těch pár metrů v děsivém sklonu po volných šutrech, tak tam vzdy jen doufám, že na konci zatočím.. Ale mám dojem, že to je nová featura, protože minulý rok se jezdilo za tím monstr skokem rovně a teď se odbočuje doleva dolů. Rovně po staru se dá jet ještě taky, ale je poznat, že to tam není už moc vyježděné.

              0 0
              • goofy  

                Jo je to od podzimu nové. Loni jsem tam lehl jak mě to překvapilo. :-) Postaru byl přes chodník padlý ten velký buk, tak chlapci natáhli jinudy.

                0 0
                • my_dudesty  

                  Mě by akorát zajímalo, jestli se v takovém terénu dá uplatnit nějaká technická technika nebo jen (jak to dělám já) hodně lehce na brzdy a hodně silně doufat v úspěch :)

                  0 0
              • -b-n-x-  

                Take me to v patek ponekud prekvapilo. Ale jak rikal kamos: to se jezdi vic vlevo, tam to je v pohode :-)

                EDIT: teda ja mam na mysli ten prudky sjezd na tu nejvetsi cestu (nadd trempskou chatkou)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Presne to myslim je to az za tou novou stopou ten padacek na tu nejvetsi cestu sem to tam zatlouk jak hrebik nechapu ze sem to odjel :D

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Jo jo. Ja si takhle rikal: vloni a i predtim to byl jen takovy prudsi sjezdik na cestu. Vzdycky jsem to nejak dal, tak co se stresovat. No, tentokrat to asi bylo jen tak tak. Na posledni hvili jsem videl ty dve diry co v tom prudkem svahu byly :-)

                    Ale je videt, ze kdyz se necha kolo normalne jet, tak skoro vsechno da samo :-)

                    0 0
                    • goofy  

                      Jo tak nezdálo se to jenom mě, že je to nějaké jiné. :-) Ale jak říkáš, kolo se s tím nějak popere, maximálně dorazy zvoní… :-)

                      0 0
                      • my_dudesty  

                        Jo tohle myslíte, tak z toho mám menší respekt, než z toho kamení za loukou ;) nad tim posledním „schodem“ vetšinou trochu nadhodím přední a při dopadu sice provětrám asi celý zdvih, ale nepřijde mi to tak o hubu.

                        Ale poprvé mě to taky dost překvapilo :)

                        0 0
                        • goofy  

                          Jo o tom kamení si taky myslím, že je horší než ten sjezd na cestu. Stejně nejhorší jsou pro mě všechny ty skoky co se čím dál víc nějak zvětšují. :-D

                          0 0
                          • tomfree  

                            Tak třeba ten dvoják na té louce mě nechává klidným už od prvopočátku,nikdy by mě nenapadlo na to najet :-)

                            0 0
                            • -b-n-x-  

                              Mě to vloni napadlo. Ale teď jsem viděl, že je hlavně víc do vzduchu a to teda nic pro mě :-)

                              Jinak kamení je celkem ok, to mi připomíná nějaké místa tuna kolem prahe.

                              0 0
                              • my_dudesty  

                                No já se teda přiznám, že cokoli většího s protihranou potupně objíždím. Skoky na placku ještě půl bídy, ale z těch dvojáků je moje psychické maximum ten prcek před loukou..

                                0 0
                            • Derwen  

                              Tak ten mě taky nechává klidným odjakživa, letošní progres je ale pravidelně doskočený skok v „předposlední sekci“ za takovým esíčkem v nízkých břízkách následovaný klopenkou doleva… Padáček na cestu s dírou je taková nespoďanka při prvním průjezdu, šutry cajk – takový beskydský standard ;-)

                              0 0
                          • Smazaný účet  

                            dojeb co. My starnem a skoky rostou. :D

                            0 0
                • fuji2  

                  Víc než ty padáky a šutry mě zajímá ta trempská chatka (penzion pro osamělého střelce), dá se tam přespat? Kde vzít klíče, neví někdo?

                  0 0
        • pitos  

          No jelikož jsem byl po delší době teď pojezdit na Javoru, tak se vůbec nedivím že se tam lidi rakví. DH trail je snad ještě těžší než jsem ho znal a i na dalších trailech proběhlo mnoho změn a náročnost se kapku zvýšila.

          0 0
          • goofy  

            Hmm… Tak to vypadá, že za chvíli si nikde kolem nezajezdím. :-)

            0 0
    • Derwen  

      Přátelé, pozor na sjezdíku z Ondřejníku, odbočka na louku, která je cca v půlce, je přehrazena teď již zmuchlaným elektrickým ohradníkem. Šutry zespod nejsou vidět a i v letu se jim dá vyhnout, drátům ne.

      0 0
      • Pavel  

        Tak to je slušná past!

        0 0
        • my_dudesty  

          Je to očividně o hubu (jestli ty dráty pomuchlal Derwen), ale zajímalo by mě, jestli je to past na bikery nebo normálně ohrazená soukromá louka pro zvířata. Na Ondřejníku jsem byl jen jednou, takže to tam skoro neznám..

          0 0
    • Derwen  

      Jj, pomuchlal jsem to osobně, každopádně to vypadá na ohrazenou louku, žádnou záměrnou past, akorát dotyčný asi nepočítá s rychlostí, kterou tam člověk (bajker:-) po turistické značce může přiletět ;-) Tak bacha a berte to vpravo, po kamenech podél té dřevěné ohrady.

      0 0
      • goofy  

        Taky jsem tak jednou strhl ohradník, kde byly dvě louky spojené přes lesní cestu, ať můžou krávy přecházet. No moc jsem to v tom lesíku neviděl. Snad mu nezdrhly. :-)

        0 0
      • -b-n-x-  

        No a skublo to vubec? Me prijde, ze elektricky ohradnik je dost slaby na to aby vydrzel takovy naraz.

        Jednou jsem bezel v noci po nejake louce, kdyz jsem na opasku pocitil jen takove lehke skubnuti. Sel jsem se podivat, a pri behu jsem pretrhnul nejake lanko/drat. Ale skoro to ani nebylo poznat.

        0 0
    • Derwen  

      S kýmpak jsme se dnes ráno zdravili na Javoru? Tipoval bych to na někoho místního… ;-)

      0 0
      • my_dudesty  

        Zdar, to jsem byl já :) Dali jste pak i tu řeku? Já to jen opatrně zploužil po zelené od lanovky do Tyry, ale přišlo mi to ještě kamenitější než co jsem to jel naposled. Nevím, jestli to tolik obnažily ty deště nebo co, ale rameno mi za to vůbec nepoděkovalo.. ;)

        0 0
    • Derwen  

      Jasně, Řeka byla, ta se mému koleni líbila více než Old shore, kromě nového dvojáku nahoře v lese a toho na louce vše odfajfknuto ;-) Těšilo mě a brzy se dej dokupy!

      Edit: s řazením příspěvku se polepším, slibuji :-)

      0 0
      • my_dudesty  

        Jj, Řeka je paráda. Krom těch dvou skoků, které jsi zmínil, mám ještě i blok s těmi dvěmi odpaly vedle sebe ve spodní části, kde je hned za dopadem klopka doleva. Ale doufám, že do podzimu alespoň ten menší z nich dám. Teď ještě 3× Old shore abych si splnil Return to Earth 30 denní challenge, pak pár dní pauza, ať se rameno dá dokupy a pak hurá zas do řeky ;)

        Díky a taky přeju, ať se tobě i kolegovi koleno a záda brzo spraví – nemůžem být na tom javoru taková parta lazarů :)

        0 0
        • Derwen  

          Tak ať tu challenge „ve zdraví“ doklepeš. Ještě loni jsem ten levý z dvojice v podstatě dropoval a nevěřil, že to někdy půjde do dopadu, a letos už to lítá, kam má ;-)

          0 0
          • KRAJIC  

            Byli jsme tam s Tomfreem v sobotu. U toho levého bych šel stejnou cestou jako ty. Napřed neskutečné mrdy na placku a postupně navyšovat rychlost – sebrat odvahu a napálit to hned v rychlosti na to jsem nikdy neměl. Na to ale v rámci XC vyjížďky není nikdy čas ani moc chuť. Co musím pochválit tak téměř všechny odrazy v té Řece jsou tvarově perfektně našejpované, plynulé, nepokopou – někdo věděl co dělá. Celkově to je na Beskydy fakt dobré poježdění.

            0 0
            • Derwen  

              Jj, je to vtipné vidět vedle sebe video z loňska, kdy z toho spadnu jak bába s nůší a letošní, kdy to letí. Hodně pomohla jedna jarní Stará Bělá s hctr Tomem, kde hlava snad pochopila, jak na to…

              0 0
        • pocestny  

          ..tvl. možná se ještě hecnu a dám challenge „30 days this year“

          0 0
      • goofy  

        Sakra. Jste dobří. Já se tam dneska dostal náhodou, na traverzu vyletěl a narazil si zápěstí, a pak už to jenom plužil… :-)))

        0 0
        • Smazaný účet  

          No old shore po vic jak roce mi taky dal zabrat. Jako bud pritvrdili nebo fakt starnu bo nevim. A lisajek na ruce po dnesku taky fajn :D

          0 0
        • -b-n-x-  

          No pockej pockej. Ty sis tam narazil zapesti? Taky? :D :D :D

          Ty woe to je groteska toto :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Zapesti nastesti vydrzelo. Vyjimecne, ale boli jen na dotek coz je prd, ale lisejnik mam pres celou ruku :D

            0 0
            • -b-n-x-  

              Kolik nas tady teda je, co si narazili zapesti/ruku v cervenci pri sjizdeni z Javoroveho? Ja uz teda pred tremi tydny v Rece, ale jeste porad bych s tim byl na kole trochu marny :-)

              0 0
              • goofy  

                Hlasím se do klubu! :-) Ale ruka už je skoro v pohodě. Jdu to zkusmo projet. :-)

                0 0
              • l-e-t-o  

                Počítá se i naražené zápěstí, díra v lokti levé ruky, kompletně podařené pravé předloktí, poškrábáné záda na pravé straně plus poškrábáné levé koleno i když jsem nejel z Javorového, ale z Radhoště na Pindulu? :D

                0 0
      • bosmilan  

        Tím Old shore se myslí trail (nebo spíše DH trat) z Mal.Javorového co je vedle sjezdovky?

        0 0
        • Smazaný účet  

          DH trat je u lanovky, ale ano uz ten oldshore zacina byt tak trochu DH uz pro me :D. ano ten u sjezdovky

          0 0
          • bosmilan  

            Díky…já bych to asi nikdy nejel,ale oni nás tam poslali na mtb trophy a na tom chrtím biku to nebylo zrovna ono :-)

            0 0
            • my_dudesty  

              Tak to jsou hodně vypečení pořadatelé :D nedovedu si představit třeba tu dřevěnou klopku s dropem na konci, která nejde objet, na nějakém XC kole bez teleskopu. Respektive já bych to poslušně snesl :D ale věřím, že jsou borci, co to se sedlem zapíchnutým v žaludku v pohodě hópnou :) Dnes ráno jsem tam zas zmokl a to mokré dřevo a kořeny jsou tam fakt napínavé..

              0 0
              • -b-n-x-  

                Takze dneska 30? :-) :-o

                0 0
                • my_dudesty  

                  Jj, 30 javorů za 30 dní a už toho mám plnou prdel :D

                  0 0
                  • goofy  

                    Pěkně pěkně. To by mi asi jeblo… :-D Šlapal jsi to nebo jsi používal i lano? :-)

                    0 0
                    • my_dudesty  

                      Všecko jsem šlapal. Na laně jsem jel javor poprvé (a asi i naposled :D ) někdy v červnu, když to navrhli kámoši, že to sjedem dolů a pak lanem navrch a pak do řeky. Ale časově to vyšlo snad na stejno, jako kdybychom od té studánky šlapali navrch a mamlasplac nahoru byl zabiják na ty ztuhlé nohy.. ;)

                      Jedna z těch vyjížděk byla i s mrňousem v sedačce a kdyby mi neusnul, tak to vyjedem celé :) ale takhle jsem musel kus tlačit a podpírat mu hlavu, aby mu tak neplandala.. Ale dolů už si to užíval a hulákal HOP ať poskočíme :) samozřejmě tou samou cestou, co jsme jeli nahoru, nejsem magor abych ho tahal na Old shore apod :D

                      0 0
                      • goofy  

                        Sakra tak to smekám. Jet 30× po sobě na Javor, tak mi asi jebne. :-D Ale zase to už musíš znát všechny tratě jako své boty. :-)

                        0 0
                        • -b-n-x-  

                          No ale zas. Vis jaxe musis paradne rozjezdit? JA bych tohle urcite nekdy chtel zkusit.

                          0 0
                        • my_dudesty  

                          Však mě už taky pořádně jebalo :D Právě z časových důvodů jsem točil jen ten Old shore, kde jsem se fakt rozjezdil až do jednoho crashe.. ;) pak bylo hodně mokro a klouzavo, tak jsem jezdil pomalu a pak už začlo bolet to naražené rameno, tak jsem měl s nějakým dalším progresem utrum.. Je tam pár skoků, které asi nikdy nedám, ale i tak mám z toho radost – za ten měsíc jsem si zajezdil víc, než za celou minulou sezónu.

                          Nejdřív mi ten Return to Earth přišel jako dobrý recept na rozvod, ale drahá mě v tom podpořila (a hodně jsem jezdil ráno, kdy ještě ona i malý spali, takže rodinné vztahy neutrpěly ;) ) a od půlky července jsem si řikal, že to už prostě musím dát..

                          A až bude rameno v cajku, tak se konečně zase jen tak projedu do řeky nebo na nějakou hřebenovku.. ;)

                          0 0
              • bosmilan  

                Tam jsem to v klidu snesl,nemělo cenu se vysekat :-)

                0 0
    • Smazaný účet  

      Hele synci můžete mi někdo ideálně do SZ hodit polohu na mapy_cz začátek toho trailu Řeka o kterém je řeč. Už jsem hledal a díval se na nějaké videa na YT a zřejmě kolem jezdím když se nechám vyvézt na Malý Javorový. Sice to vypadá, že bych si tam rozbil hubu ale a´t vím když se tam náhodou zase ocitnu a mohl se podívat. Zatím co jsem pochopil, tak z Javorového dolů a Pod Javorovým vpravo po žluté a po pár metrech by to mělo být, zatím co já si vždy myslel, že to je u SKI areáu Řeka v protějším kopci. Díky

      0 0
    • grafik  

      Teď a tady.

      0 0
    • wego1991  

      .

      0 0
      • tomfree  

        Co na to říci,asi k tomu každý zaujme svůj vlastní postoj :-(

        0 0
        • Risanek  

          Na tohle asi nic říci nejde.....

          0 0
        • pocestny  

          To si každý hned řekne, seru na to, jedu, jenže nejspíš se budou přátelé tetřeva velmi snažit, aby všechny ty chodníky zaházeli větvemi. Nebo fotopast atp. Si teď nějak neumím představit, kde ty TZ ukončí a nebo kudy povedou, až je překreslí.

          0 0
          • my_dudesty  

            Imho to dopadne jak na Kněhyni, kterou prostě zavřeli a budou se tam ochomejtat strážníci tetřevů a strašit případné zabloudivší turisty pokutama (jak se to stalo nám ;) )

            0 0
      • Robertilos  

        Šel jsem nahoru tento týden z Krásné a na tuhle ceduli jsem nenarazil.

        0 0
      • grafik  

        Pustevny. Tetřeva sem nasadit … : )

        0 0
      • Pavel  

        Ten tetřev, co to žere?

        0 0
        • Robertilos  

          Borůvky. A že jich tam teď je, zralých a velkých.

          0 0
          • Pavel  

            Ne co žere tetřev. Ale co žere tetřeva.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Kuna a liska

              0 0
              • wego1991  

                A co žere kunu? Bohužel čerstvá zkušenost s kabelama pod kapotou. Po zahradě vidím stále její bobky a nevím jak ji vystrnadit..

                0 0
                • raw 4  

                  Existuje takový vehement který pripojis na baterku a kuny se už kabelů nedotknou…měl jsem to podobně ve starém autě.

                  0 0
                  • wego1991  

                    Já to letmo studoval, jak tomu předejít a rady typu dětské vlasy, psi chlupy, spreje proti kunam apod údajně nefungují. Známý říkal, že jim vadí intenzivní vůně, jako například závěsné vonky do hajzlu, tak sem z nouze dal do motorového prostoru vonný stromeček, zatím sice bez návštěvy kuny, ale vůbec tomu nevěřím. Elektrický ohradní napojeny na baterii sem našel za cca 1500 Kč, ale chvalila to firma co to prodávala, takže důvěra pochybná. Co si konkrétně měl prosimte?

                    0 0
                • Metrick  

                  Bohužel jim chutnají i hadice vzduchu k turbu ,o)

                  0 0
                • Pavel  

                  Prej ji odpuzuje psí moč.

                  0 0
                • psbiker  

                  Kuna skalní se člověka nebojí, takže bych přímou konfrontaci neriskoval. Možno ji zkusit zahnat zápachem (ne z kola).

                  0 0
            • -b-n-x-  

              Medvěd

              0 0
      • ufoncz  

        A teď ještě ne, bo se tam těží kůrovec? Nebo jaká je na Travném letos situace?

        0 0
        • Derwen  

          Byl jsem tam naposled před cca 1,5M a vše v klidu, ani tu ceduli jsem na modré cestou dolů nepotkal ;-)

          0 0
          • goofy  

            Já byl před měsícem, nikdo nikde, a cedule taky ne… :-)

            0 0
      • goofy  

        No… Raději bez komentáře.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Cože? Turistické značky? Ty jsou skvělá věc ale já se venku orientuji i bez nich :-) A těch polních a lesních cest je tam tolik , že když se tam náhodou ocitnu, tak holt budu jezdit jen po nich :-)

        0 0
      • mike!1  

        Nejsem si jistý, ale není pohyb po TZ povinný pouze v přírodní rezervaci? A přes tu, podle mapy, ani jedna značka nevede. Modrá vede po hranici PR a zelená z Morávky nevede přes žadnou. Takže pokud to není fake (protože jsem předevčírem ani cca 2 týdny zpátky žádnou takovou ceduli neviděl), tak i kdyby značky zrušili, tak by mělo být možné na vrchol legálně vystoupat i nadále.

        0 0
        • goofy  

          Je to tak. Otázkou je, jestli zároveň s tím nerozšíří i rezervaci.

          0 0
          • mike!1  

            To ano. To je otázkou. Doufám, že ne, jelikož Trávný je jeden z mých nejoblíbenějších kopců :-/

            0 0
            • goofy  

              Jo můj taky. Byl jsem tam před měsícem a cedule jsem si nevšiml.

              0 0
      • -b-n-x-  

        Kdyby radeji udelali vice mist, kde se nesmi (opravdu nesmi – zadn vyjimky typu kurovec) tezit drevo, a tim by vnikl opravdovy les. A krome zakazu tezby, by tam jeste byl zakaz provozovani myslivosti. A turisty (a vubec navstevniky) bych tam normalne nechal.

        0 0
        • goofy  

          +1

          0 0
        • Dazz  

          Jj +10

          0 0
        • Metrick  

          Jsi si jistý, že když smrkovou monokulturu sežere kůrovec tak tam vyroste normální les? Vůbec nejsem zastánce současného typu těžby (všecko přes výběrovky z HK, pokácené stromy leží často několik týdnů v lese bez odkornění, ponechávání veškerých větví v lese atd.), ale přijde mi, že lepší výsledky by měla kombinace rozumného kácení a hlavně vysazovat smíšený les. Takhle mi přijde, že z velké části budou výsledkem zase jen smrkové monokultury nebo směska břízy, osiky která je pro člověka často neprůchozí a je to spíš houští než les. PS. práva myslivců to je kapitola sama pro sebe, škoda slov.

          0 0
          • krabica  

            Známý dřív dělal lesníka, takže se vyzná a hlavní příčinou současného rozšíření kůrovce je jednak minimální péče o les, dřív měl každý lesník svůj rajón, který znal jak své boty a pravidelně ho obcházel, když narazil na napadený strom, tak se hned pokácel a několik dalších v nejbližším okolí taky, teď na to sere pes a začne se kácet, až je napadený celý les. Druhou příčinou je aktuální sucho, smrk má mělké kořeny, nedosáhne na vodu, která je za sucha hlouběji, je tak oslabený a neodolá kůrovci.

            0 0
            • Metrick  

              1+ jj, hajný bydlel v hájence přímo v lese, měl k dispozici partu lesních dělníků a hlavně měl revír třetinový oproti dnešku a byl v lese furt a řešil to hned dle svého uvážení / zdrávého selského rozumu. Dneska se všecko řeší z centrály v HK a stav podle toho vypadá (úředník má na všechno čas). Sucho má určitě taky velký vliv, ale ta péče o les je oproti době před 1990 bohužel tragická. Třeba vůbec nepochopím, proč se v lese po těžbě nechávají veškeré větve, často těma místama neprojde ani pěšák jak je tam bordelu (onehdá jsem byl na slovenské straně Beskyd a přišlo mi,že tam tolik bordelu na zemi v lese prostě není)

              0 0
              • Pavel  

                A taky, hajný uviděl v lese „problém“, tak tam na druhý den poslal partu, aby to řešila. Dnes se na to musí vypsat výběrové řízení..

                0 0
              • goofy  

                Větve se údajně nechávají kvůli zetlení. V ideálním případě se větve dají do řad nebo na hromadu, v tom nejlepším se nadrtí. Bohužel, často se na to sere a pak jsou lesy neprůchozí.

                0 0
                • Metrick  

                  Drcení by bylo fajn, zatím jsem to nikde neviděl, BTW nemůže být pod kůrou těch větví i ten kůrovec? (nevím, proto se ptám)

                  0 0
                  • pocestny  

                    asi ne, ale prý jsou tyhle hromady větví útočištěm řady jiných živočichů a nebo hmyzu, zkuste dohledat

                    0 0
          • -b-n-x-  

            Ja bych to nedelal vsude, ale jen na par vyhrazenych mistech. A opravdu bych to nechal 100% jen na te prirode. Jako kdyz jsou nejake pralesy (Mionsi, atd…), jen s tim rozdilem, ze by se tam dalo chodit. Normalne by tam mohli turisti vyznacovat TZ, prorezavat nepristupne cesticky, atak. Samozrejmee ze by treba bylo obdobi, kdy by misto lesa byly jen „trosky“, ale casem by se to melo zformovat do nejakeho prirozeneho stavu „lesa“. Jestli by se to nam lidem libilo je ale jina vec (krovi, koprivova pole, atd…). Osobne si ale myslim, ze by se to libilo :-)

            0 0
            • Metrick  

              Jako jo, chápu hloubku myšlenky. V omezené formě si to umím představit. Problém je dle mého v druhové skladbě lesa. Mionší je fajn příklad, ale má to zásadní omezení je tam orginální smíšený les, ve kterém se můžou vysemenit i jiné stromy než smrk nebo nálety (bříza, osika apod), být takové lesy všude tak rozhodně souhlasím. Uvidíme jak bude vypadat za pár let třeba Velký Polom, kde to tak nechali a aktuálně to nevypadá nic moc.

              0 0
      • chomejs  

        Já myslím, že to tam dali, aby měl u/THORX motivaci na ten vrchol konečně dojet. Je třeba dávat termíny …

        0 0
      • thomasx2016  

        neví co zrušit a přitom to je klidny kopec a bez davu lidi ,ale davy lidi hlavně na pustevnach je každému evidentně jedno asi se tam nemá co více poškodit a pak i lysé hoře i když tam to je jestě celkem ok dle mého když tam není lanovka

        0 0
    • pocestny  

      Dáme tomu ještě pár let, zakážou Ropici, Čertův mlýn, …

      0 0
    • Derwen  

      Kdybyste se někdo chtěli zítra se mnou na ten Travný mrknout, tak odjezd cca v 6 Pražmo/Raš­kovice kostel. Trasa Slavíč – BK – Smrkovina – Visalaje – Travný. Nehlaste se všichni ;-)

      0 0
      • chomejs  

        Jel jsem tuhle trasu v neděli. Prostřední část sjezdu z Travného, kde byla taková ta rychlá pěšina je rozjebaná lesáky a nad sjezdovkou na Přelači je to zaházené větvema. O další části do Pražma nemá cenu mluvit. Byl jsem docela naštván.

        0 0
        • Derwen  

          Čau, díky za info, zvažím tedy nějakou alternativu! Asi taky spěchají, aby měl za rok tetřev klid ;-)

          0 0
      • goofy  

        Jezdíme to tak vždycky nanpodzim, ale zítra bohužel musím makat :-)

        0 0
      • -b-n-x-  

        Určitě se stavte u Thorxe a vytáhněte jej z postele :-)

        0 0
        • Derwen  

          To bychom museli ještě na Prašivou ;-) Nakonec to pro jistotu a „prozměnu“ vidím na Javor. Jak je na tom dudesty? Ještě marodí skrze rameno?

          0 0
          • my_dudesty  

            No rameno je asi lepší, na kole jsem teď týden nebyl :/ Už jsem si říkal, že nějaký pokusný javor bych i dal, ale tenhle týden mám dost zabitý. Možná tak ve středu kolem 6 ráno od studánky by šel dát jeden rychlý javůrek před prací kdyby přálo počasí. Možná se zkusím urvat o víkendu, ale máme tu návštěvu a nebylo by to úplně společenské :D

            0 0
    • M@rkr  

      Szczyrk nové traily, kousek od Bielska

      http://wiadomosci.bielsko.info/…ielsko-biala

      0 0
      • goofy  

        Vím o tom, zatím jsem nebyl. :-)

        0 0
      • pocestny  

        paráda, už dlouho plánuju Skřične → Baraní → Stožek… a oni tam mezitím vybudovali traily :-D zpestření… už jen někdy konečně vyrazit

        Edit: ideálně s goofym, jinak nejedu :-D

        0 0
        • goofy  

          Jeli jsme pár roků zpátky Wisła – Barania – Skrzyczne a zpátky. Strašně dojebující hřeben pořád nahoru a dolů… :-)

          0 0
      • Smazaný účet  

        Tvl, ten Hip HopA Flow je pěkně dlouhý, to by mě zabilo to jet v kuse i polovičním tempem co tady ti.

        0 0
        • goofy  

          Hmm… Otík se mi líbí. :-)

          0 0
        • berczo  

          zatím jsou bez mapky … jedinou mapku co jsem byl schopný wyszukat :) tak odkazovala na placený článek GWyborczej.

          INFO

          0 0
          • Smazaný účet  

            No pěkně a to to nemají až od vrchu, mají tam rezervu :-)

            0 0
          • goofy  

            Špatně szukasz… :-))) Mapku tam mají.

            0 0
            • berczo  

              pravdu díš! szukat bylo třeba pod resortem :)

              0 0
              • ra.ma1  

                Kurdebele, fajne to tam fakt maji. Prijeli jsme tam v patek po 13h a celkem plny parking, nicmene mista jeste byly (problem muze byt o vikendu, ponieważ Szczyrk żyje!) na lane zadna rada, 2 kola do gabinky (narozdil od fronty bikeru na Szyndzielni v Bielsku+pouze 1 bike poveseny na gabine),2 rundy hophipa za hodku jde dat. Otik pekny, supr povrch,semtam dropik. Hiphopa zatackovite, lavicovite,dvo­jakove flow-,mel jsem strach ze to bude neco ala twistr,ale ono nee :) celkem me to bavilo. 59zł pri kurzu 6.08 za den se mi zda vpoho. V 17h, jsem mel dost…za obhlidnuti terenu to tam vazne stoji + jesi to tam maji rozsirovat a cena bratru zustane, tak se rodi dalsi zajimava moznost fajn bikingu, obzvlast pro lidi, kteri to nemaj daleko, jelikoz tam je potencial a Polaci se toho vubec neboji. Hawghh

                0 0
      • krabica  

        Ve Szczyrku jedou, lyžování parádní, teď ještě traily. V zimě je problém, že to je snad jediné větší středisko v Polsku, takže ranec lidí…

        0 0
        • goofy  

          Ranec lidí a přístupové cesty a parkoviště poddimenzované. Loni jsem se tam chtěl podívat na lyže, ale když jsem slyšel, jaké tam jsou kolony, tak mě to nějak přešlo. :-) Ale když už mám ten vyřízený gopass, tak bych to teď mohl využít. :-)

          0 0
          • krabica  

            Chce to určitě pracovní den, kdy není nikde v okolí 1000 km volno a je škaredě, pak by se dalo i zaparkovat… :-D Gopass už mám taky, ale nevím kde. :-D

            0 0
            • goofy  

              Jo já jsem to pokakal zkraje sezóny, bo nebyl čas, a pak začaly prázdniny a už to bylo zabité. :-D

              0 0
              • krabica  

                Jsem trefil čerstvý prašan, akorát se pak oteplilo a pak začalo pršet, ale ráno to bylo boží… V průběhu sezony už jsem tam kvůli lidem nejel. :-(

                0 0
            • Smazaný účet  

              Tak něco zorganizujeme ne? Protože když tam vozí malé děti tak bych to teoreticky mohl dát i já :DD Samotnému se mi tam nechce a do auta dám i tři kola dovnitř nebo když se zahraje Tetris či použije nosič tak i čtyři a možná… :-)

              0 0
              • fuji2  

                Tož já bych se možná přidal, pokud by mi pasoval termín. Chystal jsem se tam už v zimě, ale nějak to nevyšlo.

                0 0
              • fuji2  

                Tak co, bude něco? Minulý víkend jsem byl v Kopřivné, tam je to taky fajn, hlavně sedačka a nové nosiče na kola bez poškrábání vidle. To Polsko bych zkusil, chystá se někdo?

                0 0
    • my_dudesty  

      A neznáte někdo Bikepark Palenica v Ustronu? To je vyloženě za kopcem. Chystám se tam už od začátku léta, ale furt mi to ne a ne vyjít.

      0 0
      • goofy  

        Byl jsem tam kdysi dávno, pak to padlo a teď to zase rozjeli. Docela v pohodě park. DH pěkně technická a ostatní traily taky v pohodě. Lano za dobré peníze.

        0 0
    • thomasx2016  

      Někdo zítra na večerní vyjiždku na kole na ondřejnik takový okruh za tmy ? MTB – odjezd kolem 20 z F-M

      0 0
    • Pajas04  

      Nevíte někdo jak to vypadá na červené trase Ropička-Velký Lipový-Slavíč? Případně i Slavíč-Bílý kříž? Rád bych jedno z toho dneska jel, ale nechce se mi tlačit :).

      0 0
      • Derwen  

        Chceš-li jet přes Ropici, tak tam jsem nahoru tlačil asi před dvěma měsíci, pak se zaradoval, že jsem našel starou červenou – teď už to bude hezký traverz chodník, ale nastalo další přenášení, nahoře vyvrácený přístřešek, kousek před „Ropice rozc.“ obrovské Lago di bago a koleje od lakatoše do výšky půlky stehna (stojmo:-) Nic, co by se nedalo, ale ať počítáš s případným zdržením…

        0 0
      • Metrick  

        Slavíč – Kalužný – Ropice rozcestí – jetelné bez problémů jen snad po celém hřebenu přesouvali nějakou pásovou techniku (harvestor?) tak je to často po krajích rozryté, u kalužného dost bláta, ale nic co by nešlo vždycky objet.

        0 0
    • thomasx2016  

      Neví někdo náhodou ,jak je náročny sjezd z pusteven po červené dolů k rozcestí Maňáky ? Jestli se to dá jako zvládnout na hardtailu,jsem po té nikdy nejel ani nešel pěšky,tak se ptám

      0 0
      • jojina20  

        Jezdím jen tu první půlku, pak tě to svede na cyklostezku, tu druhou část jsem nezkoušel. Na HT v pohodě. Není tam nic technického/ne­bezpečného.

        0 0
      • plevka  

        Můj tata to na HT sjel, takže v pohodě :-)

        0 0
      • sizigy  

        Hned pod Tanečnicí je sjezdík k mořskému oku, potom pohoda. Po necelých 2km se cesta děli, doprava je svedená běžecká trasa (sjiždí se na cyklotrasu), nebo rovno – červená, která vede přes bukovinu, nicméně závěrečný úsek je plný kamení a padlých stromů.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Někdo zítra na Bílou z Ostravy a po trase? Teda pokud nebude pršet. Někdy po desáté nejdříve, mě bohatě stačí tam být po poledni na pár jízd. Mohu vzít do auta dva lidi s koly. Zkontroluji si to tady po noční a když tak pošlu kontakt do SZ a po vyspání se uvidí a pokud bude počasí se domluvíme.

      0 0
    • plevka  

      Aktuálně Veřovické vrchy jsou průjezdné, jeli jsme z Javorníka po červené střídavě s tou levou běžkařskou, občas kaluž přes celou cestu, ve větším množství pak nad Hostašovicema, nahoře jen jeden padlý strom a jeden pak v závěrečném sjezdu dolů po červené.

      Jinak ok až na tlamku v kamenitém sjezdu :)

      0 0
    • goofy  

      Hřebenovka Mosty u Jablunkova – bílý Kříž taky v pohodě. Jenom pár stromů při výjezdu na Velký Polom. Jinak pohoda.Sjezd na Muřinkáč se mi zdál nějaký techničtější, nebo jsem nějak zestárl :-)))

      0 0
    • tusiexet to xmetov cuez  

      Ahoj, dá se sjet od Vysoké nebo Třeštíku (nebo od Súkenické) dolů do Karlovic po nějaké pěkné neasfaltové nešotolinové cestě či pěšině? Je mi líto ztrácet výškové metry např na té zelené z Třeštíku…

      0 0
    • Derwen  

      Žlutá z Lysé na Šance dnes bez jediného padlého stromu. Bordel je až na traverzu k Orlovi…

      0 0
      • JohnBcz  

        když jsem tam jel na jaře, tak v lese byl ještě sníh a pěkné polomy, tak je fajn, že to tam odklidili.

        0 0
    • Treeper  

      Má někdo zkušenost s nějakým ubytkem v Bielsko Biala, pro větší skupinu? ( cca 8 lidi) Rád bych něco ala penzion Radost v rychlebkách, nenáročné ubytování za rozumný peniz...... Díky za tipy

      0 0
    • PENE  

      Ahoj vsichni, chcem jet do Beskyd na vikend a kdysi jsme jeli s kamosem tyto dve trasy:

      https://mapy.cz/s/3yiMN

      https://mapy.cz/s/3yiOa

      Chtel bych je projet znovu a zajimalo by me, jak to tam vypada. Da se to v pohode projet (s tlacenim se trochu pocita, ale nemusi to byt pres hezky mista)? Samozrejmne nevynechame trail na Kozim hrbetu (jen se mi nechce ho klikat na mobilu do mapy) da se projet? Pripadne kdyby mel nekdo navrhy na dve trasy, jedna na kazdy den, a treba i na misto, kde se da na punk prespat u auta pod sirakem, tak prosim dejte odkaz, diky. PS: Mate to v tech Beskydech hodne pekny :).

      0 0
      • mirorek2  

        Tu druhou bych kousíček protáhl na Smrkovinu, jeden z top úseků

        0 0
        • Pavel  

          jj, Smrkovinu (Bílý Kříž – Ježánky) rozhodně nevynechávat, zelená je luxusní. :)

          0 0
          • PENE  

            Takže z Bílého kříže na Smrkovinu po žluté a pak po zelené na do Ježánek?

            0 0
            • mirorek2  

              jo

              0 0
            • ufoncz  

              Já bych si předtím ještě dal ze Sulova na Řepové a zpátky a pak bych teprv jel na tu zelenou na Smrkovinu. Ale uznavam, ze tak by se dalo pridavat az do ujezdeni se k smrti :)

              0 0
              • Pavel  

                jj, tento úsek je taky super. Ale jak píšeš, takhle by se dalo přidávat a přidávat a přidávat.. :-))

                0 0
            • PENE  

              Ještě co si pamatuju, tak žlutou z Kamenitého na Kozubovou jsme tlačili, nebude lepší jet místo https://mapy.cz/s/3ykJ8 spíš tudy https://mapy.cz/s/3ykKD A nebo Kozubovou vynechat a jet po modré rovnou na Sedlo pod Malou Kykulou?

              0 0
              • Metrick  

                Z Milíkova na Kozubovou po modré a žluté je to moc pěkný kopec. Jetelné to určitě je.

                0 0
      • Metrick  

        U první varianty snad jen upravit trasu žlutá z Lomné na Skalku – ta turistická je pěkná dolů, naopak na šlapání nic moc na kolo (lesníma cestama pod Severku a kolem sjezdovky ke Skalce a pak možná objet vrchol Velkého Polomu po SK straně (trail je vidět v zimní variantě mapy), ale jestli jsi „divočák“ co sjede z Velkého Polomu na Muřinkáč tak jsem nic neřekl :o)

        https://en.mapy.cz/zimni?…

        0 0
        • PENE  

          Místo té žluté jet takhle? https://mapy.cz/s/3ykFI mezi body 8–11. Z Velkého Polomu na Muřinkový vrch určitě vynechat nechci ;).

          0 0
          • goofy  

            Jel bych takhle… https://mapy.cz/s/3ykRl

            Nebo pak na rozcestí kolem Skalky

            0 0
            • PENE  

              Na to jsem se díval taky, to je šotolinová cesta?

              0 0
              • Metrick  

                Většina je asfalt solidní kvality

                0 0
                • pekoss  

                  hlavne kolem Zuzany se to krasne lepi na gumy pri aktualnich teplotach :-)

                  0 0
                  • Metrick  

                    jj až po odbočku na Šance, dřív tam byl aspoň trošku stín, tak to bylo o cosi lepší. Aktuálně je nej povrch od hospody na Šancích dozadu k hranici, v prdeli v lese a nový asfalt :o)

                    0 0
            • Dazz  

              Tohle doporučje 9 z 10 cyklistů.

              0 0
            • krabica  

              Kolem Skalky rozhodně, přece člověk nevynechá pivní trojboj Skalka-Severka-Tetřev. :-)

              0 0
              • goofy  

                To je fakt. :-) Pak už na hřebeni nic není. :-)

                0 0
                • Pavel  

                  Jak není? A co studánka na Muřínkáči?!

                  :-))

                  0 0
              • Dazz  

                :-))) škoda, že to na Bílém Křízi moc nefunguje tam mohl být další občerstvovací trojboj

                0 0
                • wilda81  

                  Nefunguje? Min. polévku a pivo tam měli zatím vždy.

                  0 0
                  • Dazz  

                    To jo, funguje !!! Já myslele něco adekvátního pivnímu tojboji Skalka-Severka-Tetřev :-)))

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jako zas to neni treba hrotit specialy…proste polknes dva tri skopky a jedes dal:)

                      0 0
                      • goofy  

                        A na Doroťance střelíš další tři Bažanty a pokračuje se vesele na Konečnou. :-)))

                        0 0
          • Metrick  

            JJ, neříkám, že ta žlutá nejde vyjet pro někoho kdo má skill a kondici, ale takto je to po lesních cestách je to OK i pro nás jelita :o)

            0 0
          • PENE  

            A co takhle? Body 5–15 https://mapy.cz/s/3ylgg

            0 0
            • my_dudesty  

              Tuhle sezónu jsem na Severku ještě nejel, tak nechci radit, ale nemůžu moc doporučit ten závěr po zelené z javorového do tyry – před 3 týdny to bylo místy ještě dost zaházené větvema od lesáků a celkově to nebyl moc zábavný sjezd. Pokud ještě budou síly, tak bych sjel z Velkého javorového do Řeky (a pak je trochu opruz po asfaltu do Třince) nebo, pokud se chcete zastavit na chatě na javoru, Old shore trail začínající pod chatou horské služby na velké sjezdovce.

              0 0
              • PENE  

                Old shore nevypadá špatně, nedá se tam někde zabloudit? Začíná to tady, https://mapy.cz/s/3ylqV, a kde to prosímtě končí?

                0 0
                • my_dudesty  

                  Pěkně je to vidět na trailforks, zabloudit tam moc není kde, pouze v té poslední části to může táhnout trochu doleva a dojeli byste ke studánce dřív taky pěknou pěšinou – tj. zhruba tady a trail vede vpravo ale doleva se dá jet taky..

                  0 0
            • Dazz  

              Modrá z Dolní Lomné na Severku je super, tedy pokud se jede směrem dolů :-)

              Nahoru bych to jet ani tlačit nechtěl ;-) ale já jsem jiný ročník.

              0 0
              • PENE  

                Ok, tak dáme teda to co doporučuje 9 z 10 cyklistů, jak jsi psal výše.

                0 0
      • THORX  

        Po modré od Košařiska to chcete vyjet? Jestli jo tak hodně štěstí

        0 0
      • -b-n-x-  

        u te druhe bych usek prislop – sindelna jel pres velky lipovy a dale po cervene na Ropici rozcesti – mnohem hezci (teda, pokud to tezari nerozrypali.

        0 0
        • PENE  

          No právě, pokud to nerozrypali :). Takže po červené, přes Ropici? Kdyby někdo věděl jak to tam vypadá, dejte vědět.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Jojo. Na Velky Lipovy se to sice da vyjet jen velmi tezce (ale da/dalo se). A potom uz by to melo byt jetelne cele. Vloni jsem to mnoha letech jel a i kdyz to nebylo tak hezke jako v devadesatych letech, tak porad super. Akorat se teda nejede primo pres vrchol Ropice, ale kousek jizne pod nim.

            0 0
          • -b-n-x-  

            Aaaa. Ja sem taky blby. Az ted jsem se na tu mapu podival poradne a vidim, ze ta cervena opravdu vede primo pres vrchol. No, na ten asi vyjet nepujde, a muselo by se to vytlacit. Ja myslel variantu, kdy se pred hlavnim stoupanim na Ropici uhne doprava, jede se po stare, ale znatelne ceste/chodniku po vrstevnici, a po cca 200m napoji na takovou starou lesni cestu. A kousek dal se to jiz napoji na tu cervenou.

            0 0
            • PENE  

              Takže tudy, body 11,12. https://mapy.cz/s/3ykUH

              0 0
              • -b-n-x-  

                Jojo. Presne tamtudy :-)

                Kdysi na te trase bylo hezke, ze byl docela hezky vyhled dale do Beskyd. Pusobilo to, ze uz jsi nekde v divocine :-). Pokud bys jel to puvodni trasou pres Sindelnou, tak zase muzou byt hezke pohledy do udoli obce Reka. Ale jizda neni zajimava – nudna lesni cesta.

                0 0
                • goofy  

                  No jo.. Ale na ten Velký Lipový to stejně musí vynést na zádech… :-)))

                  0 0
                  • PENE  

                    To by nevadilo, těch 400m nějak přežijem, pokud to stojí za to.

                    0 0
                  • -b-n-x-  

                    Neni nutne. Kdyz se dost hecne, tak to treba muze vyjet. Ja to jednou, nebo dvakrat taky vyjel.

                    Anebo je pak jeste takova finta. Jet z maleho Lipoveho kousek jako na Sindelnou a pod hrebenem mezi Velkym Lipovym a Ropici to strihnout lesem primo na hreben, kde se uz napoji na cervenou. Kdysi tam byl takovy spojovaci chodnicek. A na bezkach se tam takto chodilo uplne bezne.

                    0 0
              • mirorek2  

                prevyseni 1800 hehe

                0 0
              • Derwen  

                Chodník je zabordelený a sem tam padlý strom, není to, co to bývalo. Před Ropice rozcestí svého času koleje od Lakatoše a tuna bahna, psal jsem to už někde výše ve vlákně…

                0 0
        • Pavel  

          To sice je, ale za mne jen opačným směrem.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Opacne? Jakoze z rozcesti Ropice (od Kaluzneho) na Velky Lipovy a dolu na Maly Lipovy? To se mi osobne prave libi mene.

            0 0
            • Pavel  

              Ano. Ale jak praví klasik, to je dle vkusu každého soudruha.. :)

              0 0
              • -b-n-x-  

                Ale kdyz ted nad tim premyslim, tak bych si to dal dost rad obema smery :-)

                0 0
          • krabica  

            Mně vůbec neštymuje ten úsek Pražmo – Ropice, jezdím ho vždycky naopak…

            0 0
            • -b-n-x-  

              Myslis hreben Praiva – Ropice? Jo, ten jee samozrejme mnohem lepsi ve smeru Ropice-Prasiva. I kdyz ja bych az na Prasivou stejne nejel a prdnul bych to z Kotare do Komorni Lhotky.

              0 0
    • marasAUQ  

      Nenajde se tady dobrák, který by mi byl ochotný odvzdušnit brzdy Sram s bleeding edge? Nejlépe okolí F-M

      0 0
    • pocestny  

      Nebyla na Lysé před hodinou nějaká nehoda, nevíte náhodou?

      0 0
      • pocestny  

        Tak že by ta hromada vrtulníků neletěla směr Lysá, ale s cílem na Zakopane, Kondratowou/Gi­ewont?

        0 0
        • Pavel  

          To jsou ty nové vrtulníky z USA pro naši armádu. Berou roha do Polska..

          0 0
        • pocestny  

          Nebylo by to o tolik dál než třeba z krakowa (jak někde v článku psali… Z krakowa… Kurde copak nemaji ty helikoptéry blíž někde?) Připadá mi to jako blbost. Ale většinou není normální že okolo letí 4 vrtulníky (nebo víc, co ja vim)… Jen se tak zase trochu nudim.

          0 0
        • -b-n-x-  

          Myslis toto?

          0 0
          • pocestny  

            Jo, ale zde ty informace neaktualizovali, už je tam pár mrtvých.

            0 0
            • -b-n-x-  

              No ja nejdrive cetl, ze par mrtvych vcetne nejakeho 13 leteho kluka. A pak jsem cetl, ze nikdo neumrel. Tak jestli neobzivli nebo co.

              0 0
    • plevka  

      Ahojte, v pátek + víkend se chystáme s klukama objet všechny vrcholy VKV a trasu máme tuto Jsem na vážkách, zda jet na gravelu (pláště 700×45c, vidlica RST single shock zdvih asi 3cm), takže v terénu to cosik zvládne a nebo na fullu RM Blizzard 29". Na gravel bych hodil velkou podsedlovou brašnu namísto batohu, což mě láká víc. Ale jde mi o to, jestli třeba někdo z Vás zná nějakou část té naší trasy, která by byla na gravelu opravdu nesjízdná? Pokud ano, ulehčilo by mi to rozhodování, takže díky za vaše případné připomínky :)

      0 0
      • goofy  

        Vy jste blázni! :-D

        0 0
        • krabica  

          Hodně velcí. :-D Jinak hodně úseků neznám, ale vzhledem k červené na ČR-SR hranici bych vzal celopéro.

          0 0
          • plevka  

            to je ten úsek, co byl na Drtiču v minulých letech pojmenován Československý masakr? :D Jestli ano, tak asi fakt vemu toho fulla :)

            0 0
            • krabica  

              Jo, ale ta lehčí část z něho, nicméně velkých volných šutrů tam bude dost. :-)

              0 0
              • Pavel  

                A on se gravel na volných šutrech rozpadne? :)

                Já bych se toho nebál, max se kousek kolo poponese.

                0 0
                • krabica  

                  Tak jo, dá se, ale i s bagáží to nebude nic moc… :-)

                  0 0
                • plevka  

                  Máš pravdu, jedu na gravelu, je to možnost zkusit tu velkou podsedlovku a zažít Valachy za beranama, kde věřím, že potěší možnost více úchopů a svobodná záda bez batohu :D

                  0 0
                  • Pavel  

                    Snad se neuškytám.. :-D

                    0 0
          • Pavel  

            Kamoš to jel na skládačce, takže gravel musí být v poho.. :p

            0 0
        • plevka  

          Však skočit na vlak dom můžu vždycky :D

          0 0
          • Fran-tic  

            jel jsem velkou část těch úseků a většinou na gravelu. bolí to, ale dá se :)

            0 0
          • plevka  

            Tak bohužel se tato má prognóza skoro vyplnila a druhý den odpoledne pro mě do Valašských Klobouků dojel kámoš. Selhala technika a díky tomu potom i psychika. Druhého dne mi začaly zlobit brzdy, chvílemi se zdálo, že brzdí a chvílemi jsem rval páky až u řídítek a brzdný účinek prakticky nulový a bylo to čím dál horší, měl jsem potom už v prudkých sjezdech obavy a celkově musel jet opatrněji, ale aspoň mi stoupla hladina adrenalinu :) Takto jsem přejel hřeben Javorníků, přes Makytu pěkná procházka, ještě jsem zapomněl odbočit po značce a šel přesně po hranici po kamenech, viz.foto. Nad VK jsme pak usoudili, teda hlavně já, že už to takto nemá smysl a sjel jsem pomalu zpět do města.

            Jinak se ale na tom gravelu jelo skvěle, i ten ČS masakr jsem zvládl a bavilo mě to, technické sjezdy i výjezdy, trošku nezvyk s velkou podsedlovou brašnou, ale držela pojištená gumicukem :) Ubytování na Kasárnách na Bačkárce trochu punk, ale jídlo boží, obsluha příjemná, pivko chutné, takže veget.

            V neděli po poledni jsem pak jel už na fullu za klukama nad Rožnov a z tama společně na Benešky, odsud po modré technický sjezd směr Horní Bečva a přes Pindulu dom.

            0 0
            • Pavel  

              Dobře ty!

              0 0
              • plevka  

                Díky, mohlo to být sice lepší, ale ničeho nelituji :)

                0 0
            • ufoncz  

              Ty jo, teda na gravelu, to muselo bejt něco :-O. Javorníky až někam ke Krkostěně teda nejsou bůhvíjak „enduro“, ale přece jen jsou to dost prudký kopce a (typicky) lehčí dostupný převody na MTB se tam hodně hodí.

              Sjezd do Papájskýho musel bejt teda žůžo. Z Papájskýho asi tlačí všichni a to místo, kde se červená odpojí z kamenitýho hřebene na Makytu jsme posledně taky minuli. Takže tam bylo tlačení asi podobný. A někdo tu reportoval spoustu popadaných stromů, tak tam si to možná neužije nikdo.

              Jinak teda od Makyty dál po modré TZ na Francovu Lhotu je to fajn? (když ta červená Makyta-Butorky-Radošov je asi hodně poznamenaná těžbou)

              0 0
              • plevka  

                Převody mám 38×11–46, takže spíš do lehka, fakt se jelo skvěle, dokud brzdy sloužily. Ten sjezd do Papájského sedla jsem dal, sice pomaleji než MTB kolegové, ale dal :) To místo mám dobře zafixované, tři roky zpět na Drtiču se tam vymlela chuděrka moje milá, naštěstí jen odřená.

                Po té modré z Makyty, pokud si dobře pamatuju, snad jeden dost prudký sjezd ze začátku, kořeny a kameny, kde jsem šel dolů pěšky, jinak myslím nic úplně extrémního. Ale už se mi to trochu plete :)

                0 0
                • ufoncz  

                  Sakriš, to zní jako docela v pohodě průjezd (když to bude na bajku) po tvý trase. Bez opičích drah v podobě složitejch přelejzaček padlejch a nakácenejch stromů atp. Asi mám brouka v hlavě :-)

                  0 0
                  • plevka  

                    Trasoval kámoš. Jinak kluci taky vypadali, že si to užívají, takže směle do toho ;) Ještě přidám pár snímků z cesty pro inspiraci :) Jo a fotili jsme všichni, ať se nechlubím cizím peřím..

                    0 0
                    • ufoncz  

                      2, 3, 4 všecko z Papájskýho hore směr Makyta, 1 u sedla Gežov?

                      0 0
                      • plevka  

                        2,3,4 jak říkáš a ta 1. je hned za Kasárnama koiusek :)

                        0 0
                        • ufoncz  

                          Když už to máš tak zfotodokumentovaný, tak já se přiznám, že takhle směrem od Makyty do Papájskýho jsem si před tím srázem s volným kamením vystoupil i dolekopcom. Vůbec mě nenapadá, jak tu střechu s volnejma šutrama kontrolovaně sjet.

                          0 0
                    • krabica  

                      Ten ksicht na 2. fotce znám z loňského Drtiče. :-)

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Ahoj. Co máš za hazku, že dá 46z se silničním řazením?

                  0 0
      • l-e-t-o  

        Jiříku jestli tohle dáš, tak klobouček a na Rychlebkách se za tebe zaháknu gumcukem :-D

        0 0
        • plevka  

          Tož věřím, že to dám, uvidíme Ondro :) Jsou i tací, co to jedou v jednom kuse. Na Rychlebky se už těším.

          0 0
    • THORX  

      Dneska se na kotařu a prašivé hodně makalo s dřívím :(

      0 0
    • THORX  

      :D

      0 0
    • THORX  

      Jaká je modrá od kotare od záchranného krize k penzionu jízdárna prý je tam jeden prudký úsek.

      0 0
      • Pavel  

        To píšeš komu??

        0 0
      • slavekRM  

        Na pohodu. Pokud naopak (jízdárna – Kotař), tak docela makačka…

        0 0
        • THORX  

          Je mi to jasné :D

          0 0
        • slavekRM  

          Pokud jedu nahoru, tak ten závěrečný úsek objíždím přes Ateliér.

          0 0
          • THORX  

            A to je co?

            0 0
            • slavekRM  

              Prostě ten poslední nejprudší úsek nevyjedu, takže ho objíždím viz mapka. No a Atelieér je super hospůdka…

              0 0
              • THORX  

                Dneska měli zavřeno :) takže ten poslední úsek nahoru bída dolů easy?

                0 0
          • Dazz  

            Dneska malý výlet co dal fest zabrat. Paseky – Nýdek – Čantoryje – Malý Stožek – žlutá na Filpku – Paseky. Počasí alá prádelna, fyzička na hovno a davy lanovkových turistů :-( Na potrénování v kopcích dobré :-).

            Nejlepší byl stejně ten hořký život na Filipce.

            0 0
            • THORX  

              Pěkně synku :)

              0 0
            • ufoncz  

              Hezký, moc hezký.

              Trochu to zneužiju k dotazu – zatím tak platonicky plánuju něco jako Třinec (nádr.) – Čantoryje – Stožek – Trojmezí – a nocleh někde asi v Mostech. Dokážete poradit kudy ano (a kudy určitě ne)?

              Prudkejch výjezdů se úplně nebojím, ale zase ať toho tlačení nebo dlouhých stojek na hraně není až moc (měla by to bejt první etapa a ne poslední jízda před hřbitovem). A dolů hlavně trpím, když ztrácím vejšku asfaltkou nebo šotolinovou dálnicí. Když je to moc velká vražda, tak umím zavčas slézt, takže mě tam klidně pošlite. Dík.

              0 0
              • ufoncz  

                Tak zkusím nastřelit sám:

                https://mapy.cz/s/pesegopofa

                Je to čistě podle toho, jak lákavě to vypadalo na mapy.cz. Vůbec to tam neznám. Nějaký přátelský varování? :-)

                0 0
                • xrakan  

                  Cervenou z Trince pod Cantoryji neznam, vetsinou to slapu z Nydku a kdyz pres Vendryni, tak po cyklo 6086. Mozna kolem te obory nad Vendryni to bude hur jetelne a zarostle.

                  Zluta na Cantoryji se vyslapat da.

                  Dale od rozhledny po cervene az na Kyceru je to v pohode, jen zacatek je trochu kamenity, ale z kopce. Pozor tento hreben je polsky, takze na Sosove nebo Stozku si bez zloteho nic nekoupis a nevim o tom, zeby brali CZK.

                  Krkovice – Kycera = krasa

                  Sjezd po zelene do Istebny nejezdim, radeji se z Kycery vracim 500m a prvni lesni cestou to sjedu na cervenou nize, odkud pokracuju na Bahenec. Tam si dam zaslouzene pivo + koupacku je-li hezky.

                  Bukovce – Hrcava (maji vlastni pivo) – Mosty moc jinych moznosti neni. Mozna za Studenicnym bych odbocil na modrou a zajel se podivat na Hradisko Sance nebo jeste kousek dal na kamenne gule Megonky (hned za hranici na SK strane).

                  0 0
                  • wilda81  

                    Trinec – Cantoryje by mělo být ok. Jel jsem to teda vždy opačně, ale nevybavuji se mi žádné zakernosti.

                    Na Stozku jsem cca 6let nazpět platil korunami.

                    0 0
                    • goofy  

                      Je tam pár úseků, co se asi budou tlačit, ale jinak to půjde. Jezdím to ale taky vždycky opačně. Na Čantorku jezdím po šotolině od Střelmy.

                      0 0
                      • xrakan  

                        Jj od Strelmy je to asi nejvic na pohodu. Take ve vetsine pripadu volim tuto cestu. Radeji jet, nez tlacit tu cervenou turistickou z Nydku.

                        0 0
                        • ufoncz  

                          Ach jo, Český dráhy. Tak místo hřebenovýho etapáku z Třince do Vsetína dám nějaký tři okruhy (od auta k autu) :-(. První někde kolem Mostů, kde mám zamluvenej nocleh. Co byste volili – upravit tuhletu trasu přes Čantoryji, Stožek a Trojmezí na okruh, nebo radši zajet do Bialska (kde jsem taky ještě nebyl)?

                          0 0
                          • Dazz  

                            Jaký je problém s ČD ?

                            0 0
                            • ufoncz  

                              Jezdí tu někde vedle nádraží až do Hulína místo vlaku autobusy. Tam se už pak asi nasedne na ten normální rychlík Slezan směr OV. Vypatrál jsem (částečně s výlukovým jízdním řádem a částečně s potvrzením na lince ČD), že tam o 15 minut dřív přijede ještě jinej autobus, se kterým jede nějakej „nákladní vůz“, aby právě pokryli potřebu přepravy kol.

                              Tak jsem napsal na info ČD, jestli mi za to kolo ČD ručí. Paní odepsala, že si za to ručím sám. Tak jsem zas odepsal, že to bych chápal ve vlaku, kde si u toho kola někde sedím, ale jak mám ručit za něco v nějakým náklaďáku. Ozval se pán, který mi napsal, že za to ČD ručí, že případná poškození (jako omlácení) mám ale promptně sepsat hned na místě, a že je to do výše 30 000 Kč. Do toho se mi zrovna s novým a násobně dražším kolem jít nechce :-(

                              0 0
                              • Andreany  

                                Ahoj, jeli jsme tou náhradní přepravou Brno-Hulín už 2×. Kola veze dodávka typu tranzit, dali jsme na vidlici mirelon, přeprava v pohodě, byli ochotní, sami jsme si zkontrolovali,že je kolo dobře naložené.

                                0 0
                                • ufoncz  

                                  Aha, tak to zní docela dobře. Měl jsem představu o nějaké Avii nebo takovým tom přívěsu, co to v tom visí a mlátí se to o sebe. Jízdenku jsem ještě nevrátil. Akorát s sebou budu muset vzít teda nějakou starou košilu nebo tak něco, čím to trochu obalím a pak už to tam vyhodím.

                                  0 0
                              • xrakan  

                                U te vyluky Brno – Hulin si dej pozor na odjezdy. Dodavka, co bere kola odjizdi drive se zastavkovym autobusem (ten co zastavuje i Vyskov, Kojetin). Kdyz jsem jednou rano ve 4:30 dorazil do Kr. Pole, tak dodavka uz byla pryc – pry jsem ji teste minul. Primy spoj Brno -Hulin pak odjizdel 4:45, ale ten zastavkovy ma odjezd o 15min drive. Nastesti jsem ukecal ridice autobusu, at mne veme i s kolem. Kdyby nebyl ochotny, cekam tam hodinu na dalsi odjezd.

                                0 0
                                • ufoncz  

                                  Nakonec jsem i kvuli par dalsim okolnostem (posledni kapka bylo zjisteni, ze kdyz dam do Camelu plnej vak na vodu, tak musim vyhazet bud vetsinu nahr. obleceni, nebo jidla. Tak su tady srabsky autem a do Vendryne si z Mostu sjedu po cyklotrase udolim a jinak tu hrebenovku zkusim dle planu.

                                  0 0
                                  • RomanH  

                                    Hrebenovku Trinec – Hodonin jsme jeli s bagly na zadech v rijnu 2014 (Trinec – Kohutka – Vsetin) a v cervnu 2015 (Vsetin – Kohutka – Hodonin). Vice mene po hranicnich patnicich. V rijnu docela kosa (na Cantorce v noci kolem 0 a my meli pod sebou jen alumatky), lijaky a bahno, v cervnu zase brutalni vedro. Byla to ale paradni akce, byt treba hranicni hreben od Kralicaku po Bilou Vodu se mi asi bikove libil vice.

                                    0 0
                        • ufoncz  

                          Hosi, toto musite priste durazneji. Ja to bral jako od domorodcu veskrze schvaleny a ono to tim mym smerem bylo z velke casti naprd.

                          Krkavice-Kycera sice nadhera, ale bylo by to o chlup lepsi naopak (a vydrapat se tam bych asi svedl), zbytek uz jen stripky. Stozek by byl do sedla krasnej sjezd na hrane, cervena z Cantoryje jakbysmet. Tlacenka z Beskydskyho sedla by na tu mrchu Cantoryji byla taky, jenze me ta volnosutrova dalnice nebavila ani moc dolu. Taky jsem si rikal, ze priste sjedu kdyztak do Polska a vyvezu se na Stozek lanem – ty sjezdy vypadaly libove. Jinak ty top hrebenovky jsou holt o kus vic jizne. Jo a cervena nad Vendryni je nedavno prosekana, takze aspon to bylo fajn. Brzo tam ale myslim odtezi celej mrtvej kus smrkovyho lesa.

                          https://ridewithgps.com/trips/39273737?…

                          0 0
                          • Derwen  

                            Ten hřeben jezdím tímto směrem a za mě OK, nahoru na Čantoryji po zelené a pak šotolina cyklo a před Stožkem si to po výšlapu dávám ještě v protisměru dolů a repete. Jinak oranžáda parádní! ;-)

                            0 0
                            • ufoncz  

                              Nj, obchvatama po sotoline redukujes tlaceni, ale nemeni to moc na tom, ze opacne to musi bejt daleko lepsi a ze celkove je tam dost prudy za malo odmeny (zvlast kdyz je vedro a vlhko jako vcera a hodne slabej dohled).

                              Jinak na chate Cantoryje vypadala docela dobre hrebenovka od Gory – na tu se neda nejak pekne dostat?

                              0 0
                              • ufoncz  

                                V pozitivnejsim duchu – dnes to vypada na jiny zradlo. Skoda jen, ze nejde bajkovat a sbirat hribky naraz :)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Já doufám, že jde, chystám se zítra jen na Šajtarky pod Stolovou ale my jsme bikeři na baterky :-) Kde jsi to potkal pokud to není tajemství?

                                  0 0
                                  • ufoncz  

                                    U Konečné. Ještě u Doroťanky je to na kosu s nůší přímo na TZ. Akorát čumím, kam nemám a zatáčím na mokrejch kořenech. Takže sem si trapně ustlal hned vedle houbařky :)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Tichá závist, na nás moc daleko, tak doufám, že aspoń utečeme po noční do lesa před tím teplem a když tam něco najdeme, bude to bonus :-)

                                      Ustlat si je výzva :-) Tak doufám, že houbařka byla mladá, krásná a poskytovala hned první pomoc ať nám drobné komplikace neodradí turisty odjinud :D

                                      0 0
                                      • ufoncz  

                                        Ad houbarka: ani ne ;)

                                        Ale dneska se povedla pro zmenu trasa „esence toho nejlepsiho v Beskydech“ (z myho pohledu na vec, samozrejme). A vsecko skoro projeto obema smery a vubec to nevadilo – prave naopak. Sulov-Repove luxus jako vzdy, Smrkovina konecne projeta komplet (kdyz sem nechal vylezt nekolik skupinek turistu – dnes tech lidi vsude bylo fakt dost), Polomka nadhera oba smery, pod Malym Polomem-Murinkovy vrch pecka i pres ty bahenni lazne (mozna by to bez nich vlastne nebylo ono) a velmi prijemny prekvapeni zimni cesta pod Velkym Polomem. Pripominalo mi to takovou vlhci verzi Marikovskyho trailu s tunama boruvek jako bonus. Na pesine tam takyy dva Giant Trsnce a majitele sem nikde nevidel ani neslysel :).

                                        https://ridewithgps.com/trips/39307163 (prevyseni barometricky tentokrat nevim, Lezyne mi umrela na zabahneny konektor nekde pod Cubonovem (ztratil jsem krytku), kde jsem nejdriv kaluzou predjizdel nejaky zdrzovace a nasledne si podruhy ustlal :))

                                        0 0
                                        • sis  

                                          Paráda. Už se těším, až se tam budu toulat za pár týdnů v rámci vybírání dovolenky:)

                                          0 0
                                        • Derwen  

                                          Moc pěkné, všechny ty úseky mám taky rád, akurát z Konečné na BK bych to v tomto směru nemusel. Jak ti to vyšlo orientačně časově?

                                          0 0
                                          • ufoncz  

                                            Z Konecne je to prave moc fajn, kdyz se ve sjezdech opousti cervena a jedou ty sjezdiky po hranicnich kamenech. No a korenovka na Sulov je mozna nejzabavnejsi vyjezd, co znam. S 29" fullem uz to neni ani takova hrana jak s 27,5" HT. Cas pohybu 4:28 a celkem 6 hodin. Ten cas pohybu bych mel na presnejsi GPS (kdyby neumrela) tak ke ctyrem rovnym (mobil casto trochu kmita i kdyz nekde zeru a psk to bere jako pohyb)

                                            0 0
                                • -b-n-x-  

                                  Však si hoď košík na řídítka a můžeš sbírat houby :-)

                                  0 0
                  • ufoncz  

                    Díky moc za podrobnosti. Zkusil jsem podle tvejch poznámek upravit trasu: https://mapy.cz/s/dakolapece (s tou odbočkou po modré na Valy-Šance tam mapy.cz nějak zmatkujou a sveřepě přidávají dalších asi 8 km)

                    0 0
                    • pekoss  

                      z toho Bahence dolu to je ale po siroke asfaltce, jezdim tamtudy casto, dokonce tam mam i svou maximalku (78kmh), ale psal si, ze sjezdum po asfalte se chces vyhnout, tak bych riskl tu zlutou z Kycery az na Hrcavu

                      0 0
                      • ufoncz  

                        Tak jsem na tebe dal a nevim, no. Trochu jsem si v tech dvou stojkach v psonskych dedinkach i zanadaval – to byly kolmice na vrstevnice jak svin a hned to clovek zas nejakou ulickou ztratil dolu. Vrsek sjezdu z Kycery je nadhernej, pak je to vetsinou huste zaklackovana lesni dalnic. Ten radoby singlik tam od toho hranicniho prechodu taky vetsinou lakatosem dodrbana cesta, jen kousek singliku tam zustal fakt peknej.

                        0 0
                        • pekoss  

                          ja po te zlute ale jeste nikdy nejel :D Jen jsem to tak nadhodil jako alternativu te „nudne“ asfaltky z Bahence :D

                          0 0
                • goofy  

                  Vypadá to celkem v pohodě. Akorát z Kyčery bych jel asi pořád po žluté.

                  0 0
                  • ufoncz  

                    Díky. Tam jsem se trochu lekl vrstevnic. Ta zelená vypadala taky jemně čárkovaná (= jednostopá) a podle vrstevnic na delší užití si pozvolnějšího sjezdu. Jak říkám, mláceno dle map.

                    0 0
          • Dazz  

            Je to rozbité, přes mobil můžu dát přispěvek jen úplně na konec vlákna :-(((

            0 0
    • my_dudesty  

      Já dnes vyzkoušel ten „bikepark“ v Ustronu a za mě supr. Lanovka jako na stožku, tj. dvousedačka a kolo si drží každý jak umí (ale zas za 35PLN na půl dne;)) Mají tam fajn lavice, na kterých se snad naučím skákat i já, uhlazenou lajnu a i přírodní kořenové a pěkně rozmrdané pasáže. V sobotu odpoledne nás tam bylo 5, ve špičce 7 lidí na celý park :D

      0 0
      • berczo  

        Myslis to misto na obrazku? Tam jsem jeste nebyl … asi nekdy prubnu :-)

        0 0
        • my_dudesty  

          Jj, to je ono. Není to nic velkého jako třeba to Bielsko nebo Kopřivná, ale na odpolední vyblbnutí je to fajn.

          0 0
    • thomasx2016  

      Nepřidá se někdo zítra na možný výjezd na lysou horu na západ slunka (trasa FM-Krásna-Zimný-LH-Zimný-Šance-Fm nebo dle domluvy)?

      0 0
      • my_dudesty  

        No a nebude to v sobotu na Lysé na posrání co do množství lidí? Před chvílí tu kus od domu odstartovala B7, která vede taky přes Lysou (sice mají deadline na Lysou někdy kolem 2. odpo, ale klidu to tam určitě nepřidá).

        0 0
        • thomasx2016  

          ja co jsem aspon parkrat vyrazil na západ slunka na lysou,tak těch lidi tam je méně než přes den.

          Připádně kdyby měl někdo zájem ,tak je možno domluvit pouze na prašive tam výhled na západ slunka taky stoji ,když je jasno

          0 0
    • Stipka  

      Ahoj, pár roků zpátky tady kluci řešili že je problém se sjedem po žluté z Ostrého , v dolní části . Dá se tam nebo né ?

      0 0
      • goofy  

        Dá a spodek je super. Bohužel ve vrchní části se těžilo a je tam všude velký *******… :-/ Projet se dá, ale už to momentálně není tak zábavné.

        0 0
    • sis  

      Neměl by někdo aktuální info o hřebeni Javorníků? Ve středu se chystám to projet ze Vsetína na Bumbálku. neznám to tam, tak čemu se vyhnout a naopak co určitě dát. Zatím jsem postřehl, že papajské sedlo stojí za to:)

      0 0
      • Pavel  

        Prášit se tam nebude.. ;-)

        0 0
        • sis  

          V to doufam :)

          0 0
        • ufoncz  

          Projel jsem je poslední prázdninovej víkend (= na úseku Kohútka-Kasárne mraky lidí) tam a zpátky od Krkostěny k Hřičovcu. Myslím, že v tomhle úseku stačí pár dní bez deště a nebude to nic strašnýho, zůstane pár kaluží ve stínu, ke kterým jsou tam už stejně zřetelný většinou pěkný objezdy lesem vedle.

          Někdo tu psal, že někde mezi Radošovem a Makytou je to nic moc kvůli padlým/poraženým stromům, ale jinak to bejvalo celý jetelný až na posledních snad 50 metrů pod vrcholem Makyty. A Papájské směrem od Makyty na Krkostěnu jde při hodně dobré kondici i vyjet. Z Krkostěny na Kohútku je to až na poslední stoupák po šotolině teď úplně parádní, čistý, prosekaná tráva, perfekt. Za Portášem si můžeš ušetřit výšlap na Stolečný vrch pěkným obchvatovým trailem, kterej ale začíná stylem „pošli to do smrčků“ tam, kam vede nenápadná cesta doleva šikmo po louce pod ten malej starej vlek :-).

          Větší příděl blata bude až při sjezdu ze Soliska do sedla pod Lemešnou a ten následnej výšlap je taky pro silný jedince. Kousek za vrcholem Lemešné bude asi rozbahněná lesní cesta – musíš zavčas napravo nad ni. Kolem Oselné už zase krása a z Makovskýho průsmyku se to po značce vyšlapat dá (jestli zvládneš na Krkostěnu a Lemešnou, tak potom zcela určitě i kdkyž to bude konec vejletu).

          0 0
          • Pavel  

            Jo, v tom jsom Beskydy super, můžou být prochcané durch, ale stačí doslova pár dnů a je to v pohodě.

            Teď tady zachcalo fakt fest, zejména právě v Javorníkách. Pršet přestalo před chvílí. ;-)

            0 0
          • sis  

            Díky moc za podrobné info, nicméně z časových důvodů jsem musel změnit plány a Javorníky odložit.

            Každopádně jsem si konečně dal Smrkovinu. Sjeto na oči a je to velká paráda! Další pozitivum je, že jsem to z hřebene dolů vzal přes traily na Bílé a tohle se taky hodně povedlo. Žádné umetené cestičky, řádný skopec, paráda a jen tak dál. Snad se to tam rozroste. Takže tak.

            0 0
            • ufoncz  

              Ten spodek „Medveda“ je za mokra celkem maso. A bude se to stupnovat, jak se koreny jeste vic ohladi. Ale je to celkem fajn a vyjezd prekvapive bezbolestnej.

              0 0
              • sis  

                Nevím, který jsem jel, nějak jsem to namotal, asi od každého něco. Byl tam kousek na výjezdu z lesa na sjezdovku, který jsem jel po trávě bo tam bylo mrtě šutrů v korytě, ale jinak to bylo cajk. Kořenů, šutrů, hopů… všeho akorát. Výjezd jsem nezkoušel bo jsem jel z hřebenu.

                0 0
    • my_dudesty  

      Nechystá se někdo v neděli odpo na Sczyrk?

      0 0
      • M@rkr  

        chystám se tam zítra na celý den

        0 0
        • my_dudesty  

          Zítra se tam nedostanu, ale kdyžtak hoď aspoň report, jak tam teď je, dík.

          0 0
          • M@rkr  

            Tak report ze dneška, Otik super blato jen v par místech a už takové nimimálně lepivé, parádní enduro. Na HT bych to jet nechtěl. HipHopa taky cajk, vrch suchý, dolní sekce v lese mírně navlhla/mokra, ale drželo to pěkně.

            0 0
      • my_dudesty  

        Jen ještě dotaz – od dojezdu Otika se jezdí nahoru tou sedačkou nebo musím přejet ke gondole ke spodku HipHopa lajny?

        0 0
        • Treeper  

          Musíš přejet na gondolu, je to asi 5min jízdy pořád z kopce

          0 0
          • fuji2  

            Už jsou oficiálně funkční další lajny z horní lanovky nad Otikem? Před týdnem jsme to už sice tak nějak sjeli, ale bylo to ještě zamlíkované s tím, že někdy od půlky září to mají oficiálně otevřít, ale od té doby jsem tam nebyl.

            0 0
            • M@rkr  

              Dnes jsme to skoukli, hotové to není, páska co 20m. Ale vypadá to nadějně, celkem flow a velké skoky,

              0 0
              • fuji2  

                Takže ve stejném stavu jako posledně..

                0 0
              • Treeper  

                Nevíš kdy se to má otevírat?

                0 0
                • M@rkr  

                  Píšou že na podzim, dalších 4,5km

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Dalších 4,5 km? To jako, že to bude mít 10 km když to naváže na Hip Hopa? A bude to stejný typ flow jako Hip Hopa? Bo Otika jaksi nedávám :-(

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      spis dalsi lajny ne?

                      0 0
                    • M@rkr  

                      No viděl jsem celkem vysoké klopenky a dost dlouhé lavice, některé určitě 8+ m, spíše už je to takový „freeride“. Ale kolik těch trailů bude v těch nových 4,5km to netuším.

                      0 0
      • krabica  

        Nakonec jsme tam s kámošem vyrazili, ale fronta na lano byla brutus, tak jsme to otočili na Bielsko…

        0 0
        • my_dudesty  

          Jo, já se postavil do fronty kolem 1 a první 2 jízdy byla ta fronta fakt mazec. Pak se kámoš trochu rozbil, tak jsme měli menší pauzu a po 3 už byla fronta v poho, po 4 už skoro žádná, tak jsem si nakonec přece jen docela zajezdil. Ale ta doprava kolem je na posrání, samé kyvadlové uzavírky, zácpy atd..

          Jinak z lajn jsem příjemně překvapen, HipHopa fajn dle očekávání, ale Otík byl úplně skvělý přírodní trail. Ten si ale užiju víc příště, až mě přestane bolet kotník z jednoho nepovedeného dopadu v Ustronu.. ;)

          0 0
          • M@rkr  

            Jak dlouho jste čekali ve frontě? My v sobotu 10–12minut, po třetí hodině už se to rapidně zkracovalo…

            0 0
            • my_dudesty  

              První 2 jízdy snad 15–20 min, ale po té třetí už to byla pohoda

              0 0
              • krabica  

                Když jsme tam přijeli kolem 12, tak jsem to odhadoval tak 3/4 – 1hod. :-) Fronta byla od lana po trailu až na příjezd k těm barákům na prodej permic…

                0 0
                • my_dudesty  

                  Přesně tak to vypadalo i v 1 ;) Ale v 13.20 už jsme seděli na lanovce..

                  Jen dotaz, dáváte na té HipHopa ty dvojáky? Mi se spousta z nich zdá hrozně daleko od sebe, třeba hned ten první ;)

                  0 0
                  • M@rkr  

                    Jo dvojaky i lavice jdou pěkně skákat, jen to chce rychlost a dobrý odraz :) Mi připadá, že největší let je na tom předposledním v mírné levé.

                    0 0
                    • my_dudesty  

                      To si právě nedovedu u některých moc představit, jakou rychlostí bych ty klopky musel projíždět, abych byl schopen některé ty lavice/dvojáky skočit ;) Ale aspoň mám spoustu prostoru pro zlepšování :)

                      0 0
                  • Petr18  

                    Byl jsem tam před cca 10 dny přes týden, a nebyla tam vůbec žádná fronta.

                    Vždy po dojezdu ihned nástup na lanovku.

                    0 0
        • goofy  

          Do Bielska taky na lano? Jak to tam vypadalo s frontou?

          0 0
          • krabica  

            Jo, na lano. Bylo pěkně a neděle po kostele, takže pěšáků kvantum, fronta skoro po poslední schody, ale bylo to tak na 20 min, s permicí pak už bez front, rovnou k turniketu.

            0 0
            • goofy  

              Ok. Díky za info. Bielsko vždycky rubu po svých, tak asi nastal čas se i povozit. :-)

              0 0
      • M@rkr  

        Někdo zítra na Szczyrk? Jedu z Třince a měl bych volno v autě i na nosiči…

        0 0
    • Huawei  

      Jedete někdo „Na bicykli k susedom“.

      2. ročník veřejného závodu horských kol

      Sobota 21. 09. 2019

      Hotel Grůň, Mosty u Jablunkova

      http://www.o-range.cz/cyklo/

      0 0
      • ufoncz  

        Nejedu, ale rozhodně to zaujalo. Třeba popis trasy:

        Pravděpodobně nejzajímavější část na celé trase začíná od Girové, protože umožňuje rychle sjet dolů do údolí, což je nejúžasnější v horských kolech. Buďte však opatrní, aby turisté nesráželi.

        0 0
      • pekoss  

        nejdu, ale zaujala me ta historka o tom psovi, ktereho poslali do jeskyni na Girove a vysel na Grunicku pod Stozkem. Taky jsem slysel, ze behem valky tam neco zkoumali a vozili Nemci. Pry tam je jantarova komnata :-). Tu jeskyni mam park kilaku od baraku, skoda jen, ze nekdy v 80. letech se zritil vchod a zustala tam mala skulina na protahnuti, jeste jsem nenasel odvahu se tam protahnot :-)

        0 0
        • Dazz  

          To tam ten jantar necháš ležet, jo !!!

          Víč co by za to mohlo být kol !!! :-)

          0 0
        • -b-n-x-  

          O tom psovi jsem to už kdysi slyšel taky ve variantě, že vyšel někde pod Čantoryjí a neměl žádnou srst :-)

          A jinak mě jednou jeden kámoš do nějaké díry na Gírové překecal – a nebyl to dobrý pocit :-)

          0 0
          • berczo  

            pod Girovou je jenom Czarci młyn ne? jak se kdysi lozilo na skalkách?

            0 0
            • -b-n-x-  

              Covece, ja tu Girovou vubec neznam. Ale bylo to nekde normalne v lese. Myslim, ze snad ani nic, cemu by se dalo rikat „skalky“.

              0 0
              • berczo  

                Sry, našel jsem jenom PL text a jo, je to ono:

                Około 500 m pod szczytem Girowej (Gírová) znajdują się niezwykłe utwory skalne z podziemnymi korytarzami zwane Czarcimi Młynami „Čertí mlýny“. Jaskinie są już dzisiaj zamknięte dla zwiedzających. Miejscowi ludzie pamiętający dawne czasy opowiadają, że kiedyś pewien badacz chcąc zbadać podziemne korytarze wpuścił do nich psa. Pies wyszedł z jaskiń dopiero pod Stożkiem – w miejscu, gdzie obecnie znajduje się przełęcz pod Gróniczkiem (Sedlo pod Gruničkem). W drodze na Girową można ujrzeć osuwisko, które utworzyło się w maju 2010 roku.

                0 0
            • pekoss  

              na mapach.cz jde videt nejake jeskyne na severni strane hory, ale jeste jsem tam nikdy nebyl. A o te hole srsti jsem to slysel tak tak, jen, ze to bylo pod tim Gronickem :-)

              0 0
              • Robertilos  

                Je to asi 300m od chaty na Gírové. Na mapy.cz označeno „Čertovy mlýny“. Pěkné místo, ale o víkendu je tam dost lidí.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Tak jsem ten Szczyrk taky absolvoval. Dneska tak kopali jak divi a jestli to chapu spravne tak hiphopu protahuji az nahoru. Jako to bude mit 10 km nebo co? :) protoze pisou ze nakonec bude 13 km stezek.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Chápeš to dobře a budeš muset zajet znova bo už otevřeli tu horní část a podle mapy má celá Hip Hopa „jen“ 7900,– metrů.

        0 0
        • Stipka  

          Nevite do kdy maji lanovky jezdit ? Na jejich strankach nemuzu najit … jen ze uz to jezdi jen sobota nedele . Do konce rijna a pak udrzba ?

          0 0
          • Treeper  

            To by mě taky zajímalo, nikde nemůžu najít ukončení sezony

            0 0
    • Derwen  

      Sobota ráno, východ slunce kdesi v Beskydech, např. Javorový, přidá se kdos?

      0 0
      • Derwen  

        Up, tuto sobotu? Minulá na Velkém Polomu se vydařila ;-)

        0 0
        • ufoncz  

          Ježkovy zraky. Jel bych hned, kdybych mohl. Takový lákadla jsi vůbec neměl postovat! ;-)

          0 0
          • Derwen  

            Kde to vázne? :-)

            0 0
            • ufoncz  

              S děckama su rád za ty letošní jedny Beskydy, dvoje Rychlebky, jednu Jamnicu a ňáký to poježdění tady na Drahanský a v Krasu. Samozřejmě, Beskyd (a Javorníků) není nikdy dost :)

              0 0
              • Derwen  

                Jó, proto časně z rána, zbytek víkendu jsem na pospas drobotině :-D

                0 0
    • M@rkr  

      Někdo zítra na Szczyrk testnou novou modrou? prodloužený modrý cca 8km

      0 0
      • M@rkr  

        Teď o víkendu je zavřená nová hipHopa Air z důvodu popadaných stromů. Zbylé 2 trasy jsou v provozu standardně.

        0 0
    • Stipka  

      Včera jsem byl rozloučit s Trávnym … na jaro ho budou zavírat :( jel jsem modrou od hřbitova nahoru i dolů, je to tam dost zarostlé , na kolech už se tam moc asi nejezdí co ? Ale u vrcholu to bylo rozjebané od motorek …

      0 0
      • ufoncz  

        Bude uzavřen jen vrchol a zelená TZ okolo zůstane, nebo areál rezervace bude nějak větší?

        0 0
      • goofy  

        Já už tam letos jednou byl a chystám se ještě za dva týdny při každoroční akci. Zarostlé mi to přišlo tak standardně. Na Travný nikdy nechodily ani nejezdily davy.

        0 0
        • Stipka  

          Ja tam vždy tak jednou za měsíc jezdil :) vždycky to byl pro mne takový záživný kopec jak na horu tak dolu :) Takový můj žebříček byl Trávny , Žlutá z Lysé, Smrk ( pěšina do sedla je super), no pak zelená z Pusteven a v neposlední řadě Ostrý, pak nahoru na Javorový a po zelené dolů :)

          0 0
          • goofy  

            Jak jsi psal Travný, žlutá z Lysé a Smrk, tak jsem si myslel, že jsi to dal za den. :-) Na to se chystám už asi dva roky, a letos mi to zase nevyšlo. :-D Všechny tyhle kopce a stezky jsou moc fajn.

            btw: jenom pro upřesnění. Je to Travný a ne Trávny. ;-)

            0 0
    • Derwen  

      Já tedy jezdím po modré výhradně dolů, zejm. ten vršek si směrem nahoru nedovedu moc představit.

      0 0
    • my_dudesty  

      Čistě náhodou nechystá se někdo zítra na Szczyrk? Měla by být v provozu i Hiphopa Air.

      0 0
      • M@rkr  

        Byl jsem tam dnes a na te Hiphopě air jsem na te nejdelši 9m lavici hodil pěknou držku…

        0 0
        • my_dudesty  

          Hm, to není moc povzbudivé ;) ale já jsem naštěstí hovno letec, takže já si maximálně trochu poskočím a zbytek snad ve zdraví dojedu.. Rozhodně nemám žádné ambice na 9m skoky apod :D

          A bylo hodně lidí? Já se tam dostanu asi zas v ten nejblbější čas kolem 12..

          0 0
          • M@rkr  

            Lidí bylo dost, fronta dole tak na 20minut. Po 16h už bez fronty. Nahoře je to horší neboť se věší jen jedno kolo na každou druhou sedačku. Dávej si bacha jak to tam věšíš, chce to opačně proti směru jízdy, jinak je riziko skřípnutí grimu do mechaniky zavírání kdycího plexi. A u větších biku jsem i viděl jak to má při te otočce tendenci brát zadní kolo pod sedačku. Fakt je to dost nouzovka, doufám že to pro příští sezónu vyřeší po vzoru např. Kopřivné

            Jinak ta 9m lavice má docela prudký nájezd ale i sjezd. Takže jak jsem ji nedoletěl úplně do dopadu ale ještě na konec te roviny, tak mě to následně vyhodilo do boku a už jsem ležel. Měl jsem chániče na kolena i lokty takže ty to pobraly, jinak by bylo pravé koleno a loket v prdeli…

            0 0
            • my_dudesty  

              Díky za užitečné info! Bohužel mi se při druhé jízdě udělalo zle, že jsem byl rád, že jsem to nějak splužil k autu a musel jsem to odpískat.. :( tak jsem se ani nestihl rozjezdit před tou novou Air lajnou, no nechám to asi na příští sezónu..

              0 0
      • krabica  

        Jsem KO po dnešní hřebenovce, takže zítra relax… :-)

        0 0
      • goofy  

        Já dneska Lysá a pak narozky. Zítra dopoledne bych někde chtěl, ale nevím jak řidič a jak to rozchodím já, protože odpoledne další narozky… :-D Ale tam ty končiny jsem měl v hledáčku. :-)

        0 0
        • goofy  

          Tak jsem nakonec dneska protáhl psa po lese, a na kolo se vykašlal. Nevíte do kdy tam ta lanovka jezdí?

          0 0
    • bosmilan  

      A je na tom Szczyrku taky nějaká výjezdová trasa?

      0 0
    • thomasx2016  

      zdravím,nechtěl by se náhodou někdo přidat o vikendu spiše v sobotu za západem slunce na lysé hoře (17:30 ±) ? Jinak já budu vyrážet od F-M

      0 0
      • Robertilos  

        Proč furt jezdíš na západ slunce? Baví tě jezdit potmě?

        0 0
        • Pavel  

          Asi je upír..

          0 0
          • -b-n-x-  

            Upir biker

            0 0
            • Dazz  

              Na ty bacha !!! Vysávají mléko z bezduší !

              0 0
              • krabica  

                Ty svině, tak už vím proč jsem musel poslední vyjížďku na gravelu co 5km dofukovat. Po 25km jsem víc cítil ruce než nohy… :-D

                0 0
        • thomasx2016  

          nejezdim furt,že by každý týden,ale tak po dlouhé době,si řikam ,že bych vyrazil na závěr sezony v tomto roce ,tak jsem tu jen napsal,kdyby se někdo chtěl náhodou přidat.

          0 0
      • thomasx2016  

        klidně se někdo jestě přidejte,zatim jsou možný dva zajemci na neděli – výjezd od F-M 13:00,Krásná 14:30

        0 0
    • M@rkr  

      Někdo zítra ráno na Javorový na východ slunce?

      0 0
      • THORX  

        Pan je gurmet

        0 0
        • Pavel  

          Taky to nechápu.. Asi nějaký rentiér, má na takové libůstky čas. :)

          Dobře, dobře, lehce mu závidím, já bych se k tomu nedokopal.. ;-)

          0 0
          • M@rkr  

            houby rentier, 40 mi ještě nebylo. Řek bych, že je to jen o lenivosti…

            0 0
            • Pavel  

              To už si jako zpátky? :)

              Tak každý je líný, to je normální lidská vlastnost. ;-)

              0 0
              • M@rkr  

                Hodinku nahoru, 20minut po trailu dolů, nějakých 18km a 620 výškových. Nic ohromujícího

                0 0
    • pitos  

      Už sice asi měsíc čekám až počasí znemožní ježdění po horách a budu si moc dát od kola trošku pauzu, ale pořád to nepřichází:) Hřebeny jsou stále v dobré kondici a počasí nám dovoluje využívat tyto nejlepší měsíce v roce pro toulání se po horách.

      Největší bahenní lázně dnes překvapivě kolem vrcholu Ostrého, což vzhledem umístění v rezervaci bylo trošku neočekávané.

      0 0
      • THORX  

        Pěkná dcera ;-)

        0 0
      • Derwen  

        Jj, je parádně, na polovinu listopadu nevídané. My jsme byli dneska na Smrkovině a na Travném, supr.

        0 0
      • Dag  

        A jak to prosím vypadá v úseku Šindelná – Slavíč? Máme v plánu zítra z rána. Kdyby se chtěl někdo přidat, tak sraz v 9:15 v Řece u hřbitova. Tempo pohodové.

        0 0
      • Dag  

        Též přidám jednu fotku z dneška. Zimní cesta na Javor byla dobrá bahenní koupel.

        0 0
        • THORX  

          Jsme nakonec jeli prašivou a kotař :)

          0 0
        • pitos  

          Vy jste jeli zimní cestou na Javor? Není lepší valit po hřebenu?

          Jinak byl jsem na Velkém Lipovém(ze strany od Kotaře) a překvapilo mě přeznačení červené značky. Ta už nevede tím pravým traverzem (kde je ta odpočivka) ale přímo přes vrchol Ropice. No alespoň jsem se tam po poprvé podíval a uviděl boha Pieruna:)

          Na druhé foto jde vidět v pravo zaházená pěšina bývalého značení a teď vede červená přímo nahoru na vrchol Ropice.

          0 0
          • THORX  

            Výlet Nošovice

            Aktivita 37,4 km • 2:39 hod

            https://mapy.cz/s/bejusufegu

            0 0
          • Dag  

            Na Slavič jsme jeli po hřebeni. Zpět navrhl kolega zimní cestu na Javor. Jelikož jsem tam ještě nejel, chtěl jsem to zkusit.80% cesty bylo rozbité od těžby dřeva. Jedno velké bahno. A ve finále jsme neodbočili kde jsme měli a sjeli jsme skoro do Týry. Pak jsme se drápali zpět. Na Javorovém jsme byli zbiti jak psi. Kdyby jsme jeli po hřebenu, bylo by to mnohem lepší než ta dnešní zimní cesta. :-)

            0 0
            • goofy  

              Kurde to už se vyplatilo sjet žlutou z Ostrého do Tyry a pak vyjet na Javorový, ne? :-)

              0 0
            • pekoss  

              Zimní cesta, je ta cervena bezkarska magistrala co se vyjede pod kaluznym? Vcera jsem tam taky jel, byl jsem se projet po sichte, chtel jsem Javorovy, ale jak jsem videl ty zastupy aut dole v Tyre a pak ty kvanta lidi valici se dolu, tak jsem to vzal na krizovatce doleva a napojil se na tu bezkarskou cervenou u rozcestniku Nad planou dolinou a usetril hodinku casu, na Kamenity jsem dojel presne na zapad Slunce, dal klasiku cesnecku a pivo a pak po tme dolu do Lomne :-)

              Vcera luxusni pocasi na kratky dres, bahna docela dost, ale nejvic me dostala ta krizovatka kousek nad Kamenitym, jak se sjizdi od Babiho vrchu a odbocuje do lesa smerem na Slavic, vypadalo to lehce bahnite, zasypane jehlicim, tak jsem tam nejel trochu rychleji do toho, zapad jsem az po naby, malem preletel pres riditka, nohy lehce nad kotniky zmizely v tom sajrajtu, pak na chate museli mit radost, jak to se me lehce opadavalo :D

              0 0
              • -b-n-x-  

                Kua, hosi. Vy me tady pekne serete! :-)

                0 0
                • pekoss  

                  vsak dneska by to taky docela slo, jen nemam moc odvahu se jit podivat do garaze na kolo :-)

                  0 0
          • goofy  

            Jen hlasitě závidím… ;-) To přeznačení je novinkou i pro mě. To si říká o to to ještě rychle projet, ale bojím se, že do zimy to stejně nestihnu :-)

            0 0
          • -b-n-x-  

            Ta původní červená je ovšem trošku lepší (dle mě). Teď se to na kole vyjet asi nedá ne?

            0 0
            • pitos  

              Určitě, na kolo je ta původní lepší. Já ji tedy neprojížděl celou, ale ze směru Kotaře je to na vrchol Ropice tlačení. Pak nevím bo jsem se otočil a jel zpět.

              0 0
              • -b-n-x-  

                No, vidis to. Dolu by to vlastne mohlo byt snad i zabavne. :-)

                0 0
                • pitos  

                  No to ani ne, nic zábavného tam není. Prostě lesácká širší cesta, dosti strmá a plná volných šutrů. Taková jakých tu máme plno.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Takže furt stejné jako před 100 lety když jsem tam jezdíval :-)

                    Trošku jsem doufal, že tam třeba vede zajímavý singlik dolů.

                    0 0
                  • THORX  

                    :D

                    0 0
              • tomfree  

                Jel jsem to na půjčeném ečku,takže jsem to vyjel pak je to kousek rovina než to začne jít z kopce,ale taky se mi líbila ta předchozí varianta více.

                0 0
          • Derwen  

            O té zaházené červené jsem se tu již zmiňoval, nemá cenu se na ni napojovat ani za tou haldou, je (byla) plná větví, takže to bohužel bylo stejně spíše pěšky. Škoda, ten kousek jsem měl rád…

            0 0
            • goofy  

              Aha… :-( No tak to škoda.

              0 0
            • Dazz  

              Díval jsem se, už je to opraveno i na mapy.cz, taky jsem měl starou trasu rád :-(

              0 0
              • -b-n-x-  

                Jestli tam nekdy pojedu, tak to stejne vezmu starou trasou – křoky/nekřoky

                0 0
            • -b-n-x-  

              A jak dlouho uz to tam tak je? My to jeli vloni v lete, a v pohode.

              0 0
              • goofy  

                No jestli se nepletu, tak jsem to jel zjara, a ještě to tam nebylo.

                0 0
                • krabica  

                  Co jsem tam jel naposled, ale nevím, jestli to bylo letos, tak mi červená najednou zmizela a pak se cestou dolů objevila, takže už to je možná změněno delší dobu.

                  0 0
                  • goofy  

                    Aha… Tak je možná, že jsem jel automaticky a ani si nevšiml, že značka vede jinudy. :-)

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      No tak znacka uz je zmenena urcte vice let. Ale asi tam porad jezdili lidi, tak to zahazeli az teraz.

                      Btw. My po te puvodni kdysi jezdili na boruvky skodovkou (105). I kdyz se to nezda, tak je to tak.

                      0 0
          • goofy  

            Včera průzkumný výlet pod Ropicí a Velkým Lipovým. Značka je opravdu přeznačená přes vrchol, ale spodem je to v pohodě průjezdné. Jenom asi na dvou místech třeba přenést stromky. Doporučuji jezdit stále spodem ;-)

            0 0
        • Pavel  

          To bahno je jako kde?! :)

          0 0
          • Dag  

            Bahno bylo až po focení. Na fotce ještě relativně čisté kolo. :-)

            0 0
            • Pavel  

              Tak to pak jo. :-)

              My si užili Piešťany včera.. ;-)

              0 0
    • THORX  

      Co zítra nějaké plány?

      0 0
    • sYs  

      Víkend se blíží a předpověď vypadá optimisticky. Kdo se přidá na klasickou hřebenovku (FM) – Prašivá – Kotař – Ropička – Šindelná – Slavíč – BK – Pivovar na Ostravici?

      0 0
      • THORX  

        Já se chci dneska motat kolem prašivé cca kolem 12:00 ještě musím čekat na poštačku jinak Slavíč – BK bych dal ale víkend mi nesedí

        0 0
      • Smazaný účet  

        Chvilku jsem uvažoval, že bych to vzal z nádraží do nádraží ale pak jsem si to hodil do mapy a přešlo mě to :-) Tak mě omluvte, to bych kilometrově možná přežil ale výškově určitě ne, takže se mnou nepočítejte :-)

        Ještě dotaz, víkend je pro vás sobota?

        0 0
        • Dazz  

          Dá se to jet i opačně ;-)

          0 0
          • Pavel  

            jj, taky to raději jezdím opačně, je to míň do kopce a kratší.. :-))

            0 0
            • THORX  

              Nevím jak na Slavíč a BK, ale taky raději směr od Slavíče na Prašivou :D

              0 0
    • THORX  

      Luxusně, ani noha!!!

      0 0
      • Pavel  

        A ten BK máš kde? :)

        0 0
        • ufoncz  

          V Beskydech včera nechcalo, nebo jaktože to tam vypadá tak suchý?

          0 0
          • wilda81  

            Je tu sucho. O víkendu jsem se motal kolem Ivančeny a potkal jsem jen pár kaluží.

            0 0
        • THORX  

          BK ne !!! To bylo jen tak kolem baráku chtěl jsem si sjet červenou ;-) udělal jsem tam trochu i brigádu ;-) jo děkovat mi nemusíte :)

          Proč by mělo chcát?

          0 0
          • Pavel  

            Jo ták, to byl jen překlep, myslels KB (Kolem Baráku) a ne BK (Bílý Kříž)! :-))

            Ke chcaní ti nic nepovím, já se na to neptal a ani tam u vás/nás aktuálně nejsem. ;-)

            0 0
      • human_energy  

        Dyk Thorx, ladíš formu na příštího Drtiče? :D

        0 0
      • raw 4  

        Kurna fix ty kopce vám závidím…

        0 0
    • Andrzej  

      Dost casto tady lidi zminuji nejaky trail z Javoroveho do Reky. Muzete presneji popsat kde to je? Treba aspon zacatek…

      0 0
    • THORX  

      Zítra někdo Travný BK?

      0 0
    • Smazaný účet  

      dnes Lysa a dolu po zltej…mega luxus :) zaver Lysej treba potlacit trosku, este je to malo zlyzovane

      0 0
      • Lukster  

        Paráda, teda dost sněhu ještě. Moc díky za ty fotky, aspoň na chvíli jsem se přenesl na má oblíbená místa v Beskydech!

        0 0
    • tomfree  

      15.3.2020 Úsek Prašivá- Malý Lipový v pohodě jetelné ,dále sníh v souvislé vrstvě.

      0 0
    • Derwen  

      Přes Šindelnou teď někdo nejel?

      0 0
      • human_energy  

        Z Šindelne po žluté na Velký Lipovy včera tak 10 až 15 cm sněhu. Na kole nehrozí :D

        0 0
        • Derwen  

          Ok, díky, byl jsem tam před tím měsícem a sněhu jen zbytky, jetelné…

          0 0
    • wego1991  

      Foto 1 – asi 500m před Velkým Polomem – stromů přes stezku dost, bláta taky, ale dalo se, sníh jen místy

      Foto 2 – mezi Lačnovem a Slavíčem – celý úsek Kozí hřbety – Václavičky – Slavíč rozbitý, tak že uvažuji, že tam letos už ani radši nepojedu, sníh místy. Zpevněná cesta Václavičky – Pod Malým Polomem – sedlo sněhu místy ještě dost – až cca 20 cm

      Foto 3,4 – za Kamenitým

      0 0
      • Dazz  

        Foto 2 – a kujva, to je zlé

        0 0
        • pocestny  

          Ten mrtvý (1) a odtěžený les (4) také nevypadají nejlíp, co

          0 0
          • -b-n-x-  

            No, jako u nas je to blbe, ale:

            Kdyz jsi nekde v divocine, kde jsou rozsahle puvodni lesy, tak je podobny obrazek „mrtveho“ lesa pomerne bezny. Samozrejme u nas pri konceptu „pole na drevo“ je to cista katastrofa.

            0 0
            • Metrick  

              Nechat uschnout celé Beskydy jako si to můžou dovolit ve velých plochách někde v British Columbia apod. by asi nebyl ten nejlepší nápad :o) Na druhou stranu s rezervací na Velkém Polomu to má smysl i kdyby jen jako zkušební vzorek jak rychle se příroda sama obnoví. Taky je dobré připomenout, že právě v lokalitách jako ten Polom je v Beskydech smrkový les zcela přirozený a nejen „dřevo na stojato“ jak je tomu v nižších nadmořských výškách..

              0 0
              • pocestny  

                Ono se to samozřejmě samo obnoví, a jinde vysadí smíšený les – což bylo doporučováno desítky let dozadu, ale šlo jim jen o zisk… (to je fuk, to jsme už tady řešili) Ale těch pár let to je bude hnus, jako příklad třeba Skalka-Ondřejník.

                0 0
                • brtníček  

                  Ale ty nové výhledy kolikrát fakt stojí za to. Za 15 let stromy vyrostou a bude zase jinak.

                  0 0
                  • pocestny  

                    No to jo. Jsem přespal na Ondřejníku vloni, 360° vyhlídka, krásný západ slunce, východ slunce blízko Lysé hory… Čekal jsem, že se to tam rychleji zakřoví. Ne, že budu čučet 3 roky na hliněný kopec.

                    0 0
              • -b-n-x-  

                JE otazka jestli by to uschlo vsechno, nebo jak velka cast – kdyby se to nechalo tak. Tezko rict no.

                Ja zazil jak byly v osmdesatych letech kysele deste a uschnul cely hreben Sindelna. Tezka technika to tam cele vycistila. Nasazely se nove stromky. Az ted tam je teda jakysi porad jeste celkem mlady les. Ale zase uz odtamtud neni nikam videt. Vsude pomerne husty les. Nez ty stromy vyrostly, tak tam byly boruvkove plantaze a rekl bych, ze to taky nebylo uplne spatne misto :-)

                0 0
                • Metrick  

                  To je celkem paradox, protože co jsem se bavil s „pamětníky“ z rodiny a okolí (cca věk 70+) tak když ti lidi byli děcka, tak lesů alespoň v okolí Mostů, Lomné (Skalka, Severka, Polom atd.) bylo určitě míň než před kůrovcovou kalamitou a leckde se místo dnešního lesa běžně pásly krávy :o) bo v těch kopcích lidi žili a hospodařili.

                  0 0
                  • Dazz  

                    Jj souhlas. Lesů bylo o hodně méně mým odhadem o 30 a více %.

                    Až dohledám přihodím historickou fotomapu z webu. Je to tam krásně vidět.

                    Samozřejmě, že krásný velký zdravý les a v něm singltrak je pro Beskydy to nejlepší :-)

                    0 0
                  • Dazz  

                    https://kontaminace.cenia.cz/

                    zapněte si roky snímkování a pěknou podívanou ;-)

                    0 0
                  • pocestny  

                    Však na Košařiskách bývala Košařiska, kdo by to býval řekl.

                    0 0
      • tomfree  

        Jedna z hřebenu Velký Lipový -Slavíč.

        0 0
    • Dazz  

      Včera si někdo v cca 17:30 vynesl silničku na zádech na Lysou. Samozřejmě po sjezdovce :-)

      Jak jel dolu netuším. Kdo to byl ?

      0 0
      • goofy  

        Tak hlavně že už má první Lysou započítanou… :-)))

        0 0
    • Tomášxx  

      Kozí hřebety vypadaí takhle : https://www.youtube.com/watch?…

      Lačnov: https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • THORX  

        To první video vím kde je. Odkud si to jel? Chci zítra ze Slavíče na BK nevíte jak to tam vypadá? Je to cajk?

        0 0
        • Tomášxx  

          Jel jsem okruh Horní Lomná- Malý Polom, přez Kozí hřbety. Jde to projet celé v sedle. Místy trocha sněhu žádny problém, myslím že na BK to bude taky jetelné, potom dej vědět.

          0 0
      • pekoss  

        z Lačnova po té louce dolů se může jezdit? Co jsem tam byl naposled, ještě vloni v listopadu, tak po vyjetí z lesa tam byl natažený ohradník a chodník vedl po okraji louky

        0 0
        • pocestny  

          na části té louky ohradník chyběl na konci února, jako podle toho videa z dubna. Ale je možné, že před vyhnáním zvířat na pastvu to tam znova natáhnou. (třeba můj švagr opravuje ohradníky každé jaro a v průběhu roku taky, jinde). pak je vhodné sledovat značku nalevo od té louky mezi stromy.

          0 0
        • Tomášxx  

          Jezdit se tam může. Ohradník tam právě tedˇ není, určitě ale zase bude, je třeba využít dokud to jde.

          0 0
    • RomanH  

      Hodim dotaz na mistni. Jak ted funguji hranicni stezky, ktere obcas zavitaji na SK, napr. Murinkovy vrch – Bily kriz. Resi tam nekdo uzavrene hranice ?

      0 0
      • wego1991  

        Ne. Dokonce 2 týdny zpět jsme šli po hranici od Velkých Karlovic na Bumbálku a když jsme u partyzána přelezli cestu ze SVK do CZ asi 20m od Celníků a Vojenské policie, tak to s nikým ani nehlo.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Podle me je jim to absolutne uprdele :-)

          0 0
          • mirorek2  

            tak podle reportu z tohoto víkendu už tam všude stojí s kvéry, teď ale nevím jestli to byla hranice PL nebo SVK ale každopádně Beskydy

            zkusím zjistit

            0 0
            • wego1991  

              Zátaras (stanoviště) je v obou směrech v pravotočivé zatáčce těsně před Bumbálkou (od směru z Bílé). Tam nás zastavili a zeptali se kam jedeme – my jim řekli, že tu jen necháme auto (parkovali jsem hned za jejich zátarasem) a jdeme se projít. Cestou tam nás stavěl celník, při ,,návratu" do ČR nás stavěl voják (Vojenská policie). Chtěl jen vidět občanku.

              Taková byla situace 22. března.

              0 0
    • chomejs  

      Pro info. Úsek hraniční červené od Velkého Polomu po Malý Polom je dost ledu, bahna a vody, hlavně u Čuboňova. Stromů zřídka. Teď bych nejezdil, i když podle vzorků, někdo už zkoušel. Po/o Velikonocich by mohlo jít docela ok.

      Jak psal wego, od Lačnova skoro po Slavíč, totálně rozjebané. Předpokládám, že to bude v tomto stavu do léta. Viz fotky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Potvrzuji slavic lacnov uplne na hovno

        0 0
        • Derwen  

          Dá se to tam nějak rozumně prokličkovat lesem podél? Dík.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jj mezi vetvema s kolem na zadech :) Otocil jsem to a jel jsem na kamenity a smer kosariska pak zpet na horu a do lomne.

            0 0
          • Tomášxx  

            To místo se dá krásně objet po mysliveckým chodníku co vede pod tou značenou stezkou. Je to asi 200m. pod. Ideální je na ten chodník najet už před slavíčem a vede až nad tu louku nad lačnovem. Pár stromů tam teď taky je, ale jinak to je ok.

            0 0
            • Derwen  

              Kdyby se ti chtělo kliknout do mapy, ocenil bych, díky!

              0 0
            • pekoss  

              taky bych poprosil o zakresleni, jezdim tama docela casto

              0 0
            • Andreany  

              Mohl bys trochu upřesnit, kde na ten chodník najet, díky.

              0 0
              • Tomášxx  

                Tak najíždi se v bodě 1 do prudkého břehu, popřipadě ještě trochu níž, asi tak 100m a prudce do prava. Stezka kopíruje cestu, co je místy vidět pod ní, pořád se traverzuje nikde nesjíždět, je tam pár odboček. Jak dojedete k posedu, tak se pokračuje mírně do prava ani dolů ani nahoru. Pak dojedete do bodu 3 kde se můžete rozhodnout jestli se nevrátit na červenou směrem nahoru, protože dál to je asi 100m taky rozjeté, pak se to vrací na stezku, kde je pár vývratů, ale to tak do dvou týdnu plánuji odstranit. Pak dojedete do bodu 2 a už jste na žluté, kde se vydáte směrem do kopce a napojíte se na červenou. Je to taková alternativa taky to není nic pro cyklo turisty, protože ta žlutá kde skončíte, obnáší při návratu na červenou kolo na ramena :) jinak v mapě to moc neumím zakreslit…

                https://mapy.cz/letecka-2015?…

                0 0
      • -b-n-x-  

        Oni uz znicili i tuto hezkou cast? Curaci fakt.

        0 0
    • FOSA  

      Zdravím chlapi, měl bych dotaz na místní nebo na ty, co to mají projeto křížem krážem.

      Přes velikonoce bych si rád udělal výlet do Beskyd i s přespáním. Doufám, že když budu ve spacáku v lese, nenaruším tím někomu karanténu… :-))

      No a chtěl bych se zeptat, zda víte o nějakém přístřešku, kde by šlo složit hlavu. Odhadem tam někde v okolí Bumbálky, Čerták (tam jsem uvažoval přímo o rozhledně). Případně nějaký tip na zajímavé místo kam mrknout.

      Vyjíždět budu z Návojné (Bílé Karpaty), vyjedu na Makytu, a pak hřebenem Kohútka, Malý, Velký Javorník…rád bych dal tak 60–70km a to mi vychází právě po zmíněný Čerták.

      Díky!

      Pokus o export trasy ZDE

      0 0
      • Rubi  

        na Vysoké je celkem slušný přístřešek, jednou jsem tam přečkával déšť, je to zde kousek od něj je pramen Bečvy ;-)

        0 0
        • wego1991  

          Taky mě napadla Vysoká, navíc tam je případně i ohniště.

          Foto z pikniku 22.3. u rozhledny Čarťák.

          0 0
          • FOSA  

            Super, to je přesně ono! Špekáček byl v plánu, takže ohniště se hodí. To vypadá, že by to mohlo klapnout.

            Díky chlapi!

            0 0
        • Smazaný účet  

          No tam bude kosa, brrr :-)

          0 0
    • obok  

      V sobotu Javorový. Kolem sjezdovky vysekané. Od rozcestí Malý Javorový – sedlo směrem k modré je zákaz kvůli těžbě dřeva. Od Malého Javorového k horní stanici lanovky ( tur. zelená) je spousta popadaných stromů a zničené po těžbě.

      0 0
    • Lukster  

      Zdravím, nevíte, jak to vypadá v okolí Lysé? Není ještě sníh z Ivančeny přes Zimný (tam bývá vždy dlouho sníh, je to severní strana), popř. pak z Lysé na Bílý kříž a pak po hranici? Díkas!

      0 0
      • Dazz  

        Včera jsem šel pěšky po žluté z Krásné. V místě křížení byla cesta bez sněhu, čistá. Navíc kde sníh ještě je, tak taje před očima. Neváhal bych a jel :-)

        0 0
        • pocestny  

          tak přes velikonoce tam budou davy jak cyp, se vyplatí zvláště zjara, když nahoře ještě leží sníh a hafo stromů, prozkoumávat nižší kopečky, jako třeba za Smrkem, podolánky, břestová, srub hajného foldyny a všude okolo…

          0 0
          • Dazz  

            Tak to máš recht, na to jsem ani nepomyslel. Počasí přeje davům :-)

            Kde je srub hajného F … ?

            0 0
            • pocestny  

              No to já jen takový příklad, že bych touhle dobou využil třeba lesní cesty za Smrkem, je tam spousta km na XC ve vhodné výšce, lidí minimum. Jinak budou hory dost zajebané lidma.

              https://mapy.cz/turisticka?…

              0 0
              • Lukster  

                Jako Lysá bude určitě plná lidí, to je jasné, to bych ani na Lysou nemířil, spíš kolem ní a pak přes Bílý kříž na Bumbálku – tam by to nemuselo být plné a taky by tam už nemusel být sníh a tuny bahna. Teda bahno tam asi bude, protože tam je bahno skoro pořád :-)

                0 0
    • wego1991  

      Tak dnešní report z dnešní 95 km / 1886 m vyjížďky.

      Visalaje – Bílý kříž (kolem p. Surovce – byl klasicky na místě, ale už jde vidět, že už není nejmladší a chodí stěží o holi) – vpohode až na trochu bahna a zbytků sněhu.

      Sulov – Doroťanka – hned asi po 200m od napojení na červenou značku polom 4 velkých stromů přímo přes stezku, krátery od vyvracenych kořenů – překonání tzv. kolo na podávanou (viz. foto – foceno až po překonání takže nejdou vidět ty krátery). Těsně za tím další 2 polomy cca 100m od sebe. Pak jeden přímo ve sjezdu v kořenovite pasáží (nutno přenést) a za chvíli ještě jeden strom, který je zaklineny o strom a není přímo u země, takže jde podjet, ale je třeba si šlápnout na zem a rukou dát bokem větve).

      Po sjeti po červené TZ na Konečnou jsme se ocitli přesně mezi stanovišti slovenské policie a asi 100m dále české policie (hraniční přechod uzavřen).

      Kladnatá sedlo – Zadní Mečová – jeden strom k přelezení.

      Kolem mořského oka – pár sněhovych ploten – hlavně v tom posledním kopci, který nešlo vyjet.

      Pustevny – Tanečnice sedlo – v lese cca 500m dlouhý úsek rozbředlého, hluboké sněhu, kde se jet dalo ale hazelo to všemi směry.

      Zelená TZ ze sedla – Vyrubanina – jeden strom k přelezení cca v prvních 200m od zhora.

      0 0
      • wego1991  

        .

        0 0
      • goofy  

        Dobrá štreka! :-))) Jak to bylo na horách s lidmi? Ty hřebeny zas tak profláklé nejsou, ale kolem Visalají i Pusteven se toho vždycky motalo mraky.

        0 0
        • wego1991  

          Na trase jsme žádné davy nepotkali. Akorát na Sulove fici ten bufet tak tam plus na té louce vedle bylo odhadem 40 lidi, pár lidí v okolí Bílé a pak samozřejmě Pustevny, ale čekal sem to horší odhadem cca stovka hlav.

          0 0
      • Tecka  

        Zřejmě slušnej oddíl! :-)

        0 0
      • Lukster  

        Přesně tuto trať jsem měl v plánu, ještě k tomu Lysá z Ostravice… Ale nakonec doma na místní trati Šely Maratónu – zítra :-)

        0 0
        • brtníček  

          Na trať Šely chci vyrazit zítra do okolí Helštýna jak to tam vypadá s lidma a stavem trati?

          0 0
          • Lukster  

            S pořadatelem se snažíme obnovovat lávky + on dělá prosek atd., takže trať super, jen pár stromů přes, není problém objet/přelézt. Já zajedu i na druhou stranu, která je ale omezená kvůli polomům, takže uvidíme…

            Lidi – jen v okolí Helfu, jinak málo málo

            0 0
            • brtníček  

              Pro mne uz je druhá strana po ose daleko. Musel bych dát kolo do auta. Uvažuju buď projet rohálovskou nebo část Šely.

              0 0
      • plevka  

        Krásný výkon ;) Jinak tu první část zelené ze sedla Tanečnice mám rád.

        0 0
    • THORX  

      Zítra Slavíč BK?

      0 0
    • tomfree  

      Velký Stožek,zapadáno stromy,tak jsem to ani nezkoušel a jel dále.

      0 0
      • goofy  

        Jo to už bylo bohužel i loni…

        0 0
      • human_energy  

        Ropicka – > Kotař, jeden spadlý strom hned za Ropickou, takže cajk

        0 0
      • pekoss  

        vloni jsem se dival, tak ta znacka z vrcholu dolu je zrusena a vse ted vede vedle po te sterkove ceste, takze ty stromy uz tam asi zustanou.. Stejne jsem to tam nikdy nesjel a lamacky jsem to sjizdel po te ceste vedle :-)

        0 0
    • THORX  

      Slavíč – BK. chci se zeptat nelze se napojit na hraniční jinou než tě v mapě?

      Výlet Nošovice

      Aktivita 57,6 km • 3:55 hod

      https://mapy.cz/s/logarolepo

      0 0
    • pocestny  

      Hele, a co Travný vlastně, jak na tom je? Mapy.cz zatím neukazují změnu turistické značky.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak kdo chybí?

      0 0
      • theedge  

        No teď jsem to četl … to je černej sen se tak vymáznout sám na vyjížďce. Snad bude OK, ale těko říct jak dlouho tam ležel :-(

        0 0
      • Metrick  

        Nějak se nám to tu hromadí, pár dní zpět našel běžec člověka na Gírové a tam to bohužel nedopadlo :o(

        0 0
    • tomfree  

      Čertův mlýn směr na Pustevny,dole někdo přeřezal ten strom,co už tam nějaký čas ležel,tak je to průchozí celé,jen ten sníh v tom stínu bude ještě asi dlouho.

      0 0
    • Rubi  

      Neví prosím někdo, jak vypadá zelená značka z Maraláku směr Tanečnice-sedlo? Zajímalo by mě ty cca 2km kolem Bystrého vodopádu, když se sjede z asfaltu. Podle map by tam měla bát nějaká lesní cesta, ale plánujeme výlet i s ženami a dětmi, tak ať tam není nějaké přenášecí peklo s kolem na zádech :-)

      0 0
      • wego1991  

        Chceš-li se rozvézt je to skvělá příprava.

        Teď vážně, je to krpál jak hovado. Sjet se dá s trochou umu celkem v klidu, ale nahoru peklo a tlačení. Jel sem to 11.4. viz report výše. Kamarád se tam vymlel.

        Zde odkaz přímo na vlákno toho úseku.

        0 0
      • pocestny  

        Z tvé mapy nejde nic moc přečíst. Od Bystrého vodopádu je to nahoru po zelené krpál a šutry. 8letá měla kecy, když to měla sjíždět směrem dolů. Jeďte po lesních cestách.

        0 0
      • Rubi  

        Diky moc obema za reakce, maminy a slabsi kusy pojedou na okolo a ja to teda zkusim vyjet a dam vedet :D

        0 0
      • plevka  

        Tu zelenou jezdím, ale pouze dolů, nahoru to bude trápení, bych řekl :)

        0 0
      • l-e-t-o  

        Zelenou jen dolů. Beskydský píseček skoro po celé délce a navíc dost prudké. Nahoru by mě to nikdy nenapadlo jet.

        0 0
        • wego1991  

          Kromě těch dvou serpentin s volnýma šutrama na začátku se to dá vklidu vyjet – resp. nijak se neodlišuje od ostatních kopců v okolí.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Pokud se to da (i jakztakz) vyjet, tak tady vubec nema smysl pouzit termit „prudke“ :-)

            0 0
            • wego1991  

              Tak prudké to je o tom žádná, ale jen sem chtěl poukázat na to, že to krom toho zmiňovaného úseku (někdo možná i s ním) vyjet jde.Takhle to vypadalo, že se to tlačí celé až na napojení cyklotrasy těsně pod Tanečnice sedlo.

              0 0
              • -b-n-x-  

                Dobre, jsem ochoten to uznat takto: Prudke je to pro jizdu nahoru. Mozna az prilis. Pro jizdu dolu je to nejaka kategorii pred tou kategorii Prudke :-)

                0 0
                • l-e-t-o  

                  Tak jsem to myslel. Prudké to jízdu nahoru :) dolů to je krásný sjezdík.

                  0 0
          • plevka  

            Tož to zkusím taky ze srandy vyjet, dám pak echo, jak jsem pořídil :)

            Jinak ta zelená je dolů zábavná, ale dle mého názoru jen po ten asfalt, pak sice pěkné kolem vody, ale asfalt no, takže nahoru to může být zas dobré, že se zezačátku rozjedeš na tom asfaltu a pak nahoru technika :) Jsem zvědav tedy :)

            0 0
        • sis  

          Včera jsem zkoušel tu druhou půlku stoupání od lavičky nahoru. Není to nic hrozného. Ten začátek je jiná kávička:)

          0 0
    • wego1991  

      Report z Lysé ze žluté TZ.

      V úseku po Kobylanku se ještě najde pár (asi 10) pasáží mezi stromy kde nesvítí slunce, kde je ještě velká vrstva sněhu (celkem mě to překvapilo a podle vrstvy tipuji, že ještě delší dobu bude), místy včetně bahna.

      0 0
      • goofy  

        Trochu sněhu tam ještě stále je, ale v pohodě se dá přejet.

        0 0
    • zbyslavjak  

      Měl bych dotaz na úsek Slavíč-Lačnov-Kozí hřbety Václavíčky-Pod Malým Polomem-Polomka-Súlov. Půjde to zvládnout na tom mém Avalanchi? Je tam nějaká „vražda“ , nebo hodně tlačení ? Tu stranu Beskyd neznám, tak díky předem za jakékoliv info.

      A jedna menší anketa. V úseku Bumbálka-Bobek to místní osazenstvo zvládá komplet bez toho aniž by někde museli tlačit? Jel jsem to včera, tak ať mám porovnání, jak jsem na tom :-)

      0 0
      • goofy  

        Tlačit asi budeš na Kozí hřbety. Jinek je to všechno celkem dobře sjízdné. Za Malým Polomem je jeden trochu techničtější sjezd a pak výšlap po beskydském písečku. Jinak mě nic těžkého nenapadá.

        0 0
        • chomejs  

          Když nepojede přímo přes Kozí hřbety, ale po turistické značce vedle, tak se tlačení vyhne (je to po asfaltu). Za Malým Polomem je takové koryto, kde asi na tom HT bude potřeba jedno místo přenést, jinak v pohodě.

          0 0
          • goofy  

            Ale tak zase asfaltka, nebo pěkný hřebínek… To bych si raději ten kousek vytlačil. :-)

            0 0
            • Risanek  

              Myslíš až nahoru na hřbety? Je to tam ještě sjízdné? Naposled jsem tam byl dva roky zpět a první půlka cesty už po těžbě téměř nebyla (myšleno směrem od Malého polomu).

              0 0
            • chomejs  

              Od Malého Polomu směrem ke Slavíči to může být fajn, ale z opačné strany mi to přijde jako ********. Šel jsem tam pěšky před měsícem a je to docela dost zarostlé.

              0 0
            • Andreany  

              Jestli myslíme „starou červenou“, tak je průjezdná a jediným limitem je kondice jezdce.

              0 0
        • -b-n-x-  

          Když si vzpomenu jak jsme to kdysi jezdili na kolech bez odpružené vidlice, tak nevím proč by tam měl být nějaký problém.

          0 0
    • pitos  

      Včera při přejezdu hřebenu ve směru V Polom – Muřínkový vrch jsem se rozhodl nejet přes vrchol ale vyzkoušet po dlouhé době zimní cestu. Všechny stromy odklizeny, lávky opraveny, pěšina je v luxusním stavu.

      Tak stejně klasika přes Kozí hřbety, pravá pěšina(ve směru od Polomu) krásně průjezdná.

      0 0
      • mirorek2  

        Jojo někdo si dal asi celodenní brigádu, zimní cesta kolem V Polomu je top!

        Bylo tam toho napadáno dost

        0 0
      • goofy  

        Hmm… Tak teď mě to štve ještě víc, že jsem s tebou nemohl jet… :-D

        0 0
      • tomfree  

        Zato přes vrchol nějaké stromy jsou.

        0 0
      • pekoss  

        a hreben od Murinkoveho vrchu na Maly Polom vypada jak?

        0 0
        • pitos  

          Dobře, vše je průjezdné. Jinak klasické „bažiny“ před Malým Polomem jsou jako vždy na svém místě.

          0 0
    • pekoss  

      jinak me vcera docela nemile prekvapil chdnik mezi Slavicem a Lacnovem, je to tam pekne tvrde vyorane, snad to tam nehodlaji zasypavat sterkem

      0 0
    • Ropucha  

      Ahoj, umeli byste mi mrknout na trasu a poradit, zda byste udelali nejake zmeny – pojedu na nalozenem gravel kole, takze bych sice chtela terenem, ale jen lehkym a rovnym – nechci tahat kolo kilometr na hrbu.

      PRVNI ETAPA

      0 0
      • pekoss  

        no lehky a rovny teren bych tam moc nehledal, kor kdyz ti ta trasa nekde vede mimo cesty volnym terenem, treba po hranici :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        To není trasa ale hranice katastru obce Velké Karlovice ale pokud to chceš absolvovat, tak hodně štěstí, lehké ani rovné to totiž nebude :-)

        0 0
      • tomfree  

        Dá se to zajet najednou,pokud to pojedeš na gravelu,tak bych objel Vysokou,jinak to budeš tlačit nahoru i dolů,jinak to půjde.

        0 0
        • Ropucha  

          Diky moc, jasne, ze to pojedu najednou, bude to soucasti cesty podel CR, jen se blbe vyjadruju – proste nikam nebudu spechat, ale chci jet a ne to tahat na hrbu. Diky za tip!

          0 0
    • remda  

      Vsetínsko, na zelené z Filky směr Vsetín, někde před Babínkem, asi 0,5km úsek

      0 0
      • goofy  

        To je celkem pohoda. Aspoň využiješ horské kolo… :-)

        0 0
      • brtníček  

        A co jako? Lesní linka sloužila svému hospodářskému účelu ne? Co je na tom špatně? Žádné erozní rýhy jak to vyschne nic nepoznáš.

        0 0
    • chomejs  

      Náhodou jsem narazil na video z Travného – https://www.youtube.com/watch?… a strašně jsem se nasmál. Takhle si představuju, že to v reálu vypadá, když na BF někdo přijde s tím, že chce poradit, jaké koupit kolo a všichni mu radí nějaké enduro. A ten s tím elektrokolem by tam jinak bez něho nevyjel?

      Teď jsem si všiml, že tam je těch videí víc a nějaký i z Javorového. Tuším, jak to dopadne …

      0 0
      • mirorek2  

        masakr, ta hororová muzika u pěšinky, buhehe

        0 0
      • THORX  

        Staré

        0 0
      • Smazaný účet  

        Toš povykládej jak to dopadne :-) Mrkl jsem na to a jediné co je k smíchu je myslet si, že když někdo nemá skill jezdců z Red Bull Rampage či typických jezdců z BF, že nemá nárok aby si zajezdil po horách kde holt bývají trasy kde sice Ty jezdíš s prstem v nose ale oni ne. Kluky znám, vím, že jsou v pohodě a že to není tak dávno co si pořídili svoje první fully, tak holt prostě jezdí jak je baví a jak umí a je dobře, že to na co se necítí obcházejí, neboť frajerů jsou plné špitály :-) A už by mě jen zajímalo jakou odpověď čekáš na svoji otázku borče :-)

        0 0
        • Pepe72  

          Pravda je že jet 40km,potom travný a seknout to po nejtěžším sjezdu, to já bych vůbec nedal. Domů už bych nedojel.

          0 0
        • mirorek2  

          Tady přece nejde o to, kdo víc sjede nebo nesjede. Chomejs poukázal na video a jeho (pro něj vtipný) obsah, kdyby to nechtěli zveřejňovat, neudělají to. Ekolo u mladého borce no comment

          btw nej hláška je: hej na tom novem kole nemusíš brzdit

          0 0
        • chomejs  

          Tuším, že ti zřejmě ještě leží v žaludku můj komentář k tlačence na chodníku pod Kněhyní, kde je jízda na kole zakázána, ale budiž. Je mi víceméně jedno, jak kdo na čem jezdí nebo nejezdí, sám jsem lama. Pobavilo mě, že na svých endurech ani nezkusí sjet jediný úsek, na který je to kolo určeno. Tak si párkrát šlápnu a tím se aspoň někam posunu, nebo zjistím, že to kolo to vlastně zvládne za mě (fakt to není nic radikálního, jezdilo se to i jezdí na XCčku (myslím teď Travný)). Komentář typu, že tohle je na DHčko, mě fakt rozsekal. Z mého pohledu to prostě nechápu, proč si kupují endura, když s tím jezdí po lesních cestách s několika šutry a vykřikují, jaké je to peklo. Ale znovu, ať si každý dělá co chce, to neznamená, že se tomu nemůžu smát.

          0 0
          • Pepe72  

            Jsem pro aby si každý enduro koupil, ale odvaha se koupit nedá. Možná si vzpomenete na můj začátek :-)

            0 0
      • tomfree  

        A kolik místních borců tam vyjede,tím myslím v sedě na kole,ne tlačenka? :-)

        0 0
        • goofy  

          Někdo určitě. My tam dáváme každý rok soutěž o to, kdo bude mít ten poslední kilometr co nejméně šlápnutí :-)

          0 0
          • tomfree  

            Já si jen vzpomínám,že když jsme tam před léty byli s pitosem,že jsme pak na vás nahoře dost dlouho čekali.

            0 0
            • goofy  

              Na mě? Jako mohlo se stát. Člověk není pokaždé úplně při síle. Ale od jisté doby už to jezdívám. Ale zatím rekord jedno šlápnutí. Bez jsem to ještě nedal… :-)

              0 0
          • bosmilan  

            Mě právě ten poslední kilák od rozcestí nepřijde nějak náročný jak fyzicky,tak technicky…tím že tam nejsou volné šutry,tak se to jede úplně lehce nahoru.

            0 0
        • chomejs  

          Na kořínky vždycky šetřím síly, ale je pravda, že když jsme jeli hraniční hřeben z Mostů na Bílý Kříž, Travný a následně Lysou, tak jsem potlačil, abych měl sílu na Lysou. Když jsou síly, tak se to dá celkem v klidu vyjet.

          0 0
      • pitos  

        Jejich videa už nějakou dobu sleduji, jako komedie celkem dobré. Člověk ale musí ty místa znát. Vždy se někde ztratí, špatně sjedou, něco nesjedou nebo nevyjedou a pak ty komentáře k tomu…napros­tý relax.

        0 0
      • -b-n-x-  

        Jo, ted jsem cumel na vsechny tri (Travny, Ostry, Reka) :-)

        Tak jako pomerne kvalitni komedie :D

        Ale jsem moc rad, protoze jsem aspon mohl videt ty moje puvodne domovska duverna mista.

        0 0
        • Pepe72  

          Tak jsem na to taky kouknul. Borci jsou ale v pohodě a na nic si nehrajou za mně dobrý.

          0 0
      • pekoss  

        diky za tip, maji paradni videa, +/- muj styl :-)

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Tomášxx  

      Kozí hřbety.

      Někdo vyčistil vrchní část stezky a upravil kameny aby to bylo sjízdné. Nemáte v tom někdo prsty? Každopádně dobrá práce, dík.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • chomejs  

        Ty jo, ty kameny jsou novinka a to jsem tam byl před měsícem a nebylo to. Paráda.

        0 0
      • pitos  

        Paráda, přímo přes vrchol jsem už hodně dlouho nejel, bude třeba to napravit. A pes v té věčné kaluži také dobrý:)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ty vole ten elektro mor to je mazec. Jako od goduly az k javochu k trailu do reky( tam uz teda byl svet zase normalni :D) same elektro a jeste jak sem slapal ropicku, tak uz i pesaci si me dobirali ze mi chybi baterky. Oni uz se naucili kilometr predem uhybat a pak koukali jak se k nim furt neblizim :).

      0 0
      • sis  

        Sice nejsem žádný hardcore bajker, ale elektrikáře potkávám vesměs jenom na chatách (martiňák, pustevny, Skalka atd). V lese tam kde jezdím se jich moc nevyskytuje, spíš teda nula a to jsou asi ti, co zabloudí:)

        0 0
      • goofy  

        Jestli máš ještě toho Aganga, tak někde jsme se dneska míjeli. ;-) Taky jsme jeli ten hřeben, električky byly, ale na ten počet lidí na hřebenu to asi ještě celkem šlo. Bude to čím dál horší. Navíc na Ropičce je dobíjecí stanice.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo mam. Jako starne, ale ted jak jsou decka, tak dokud nepraskne tak zustava :D. Jenom je ted na suntouru. Bila vidle.Jinak chatu na ropicce jsem trosku objel po lesacke tak ani nevim ze tam je zasuvka, coz dost vysvetluje.

          0 0
        • Dazz  

          Jj dobíječka už min. 1 rok :-(

          0 0
          • goofy  

            Jo. Loni na jaře už tam byla… A už jsem viděl víc krát tam někoho nabíjet, ať pak mají dost šťávy na hřeben… :-/

            0 0
            • Dazz  

              No … když si tam někdo v okýnku něco dá musí počítat s tím, že přispívá elektrikářům na to, aby se po jim Beskydech dobře jelo. Přece jenom jsou to kola s přípomocí hlavně pro hendikepované a staré lidi :-)

              0 0
              • ratel  

                Ropičku si na mape znacím značkou Nezastavovat. Příspěvek pro hendikepovane rad odevzdam na správném místě jinde.

                Dneska jsem jich zas viděl…a to jsem šel pěšky…

                0 0
                • pocestny  

                  Chlapi, to je zase takový boj s větrnými mlýny

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Ty budeš brzy nabušený jak nebudeš nikde zastavovat :-)

                  0 0
                  • ratel  

                    To je pozitivní side effect boje s větrnými mlyny :-)

                    Kdy se začnou masivně instalovat falešné nabijecky?

                    0 0
                • -b-n-x-  

                  Na ropičce se stejně nikdy nezastavovalo. Nevím jak je to tam teď, ale co si pamatuju, tak tam vždycky byli hrozni cypi. Anebo to bylo úplně zavřeno.

                  0 0
          • Smazaný účet  

            Tim ze se vyhybam mainstreamovym trasam, tak ziju uplne ve svem svete, kde jsem si myslel ze ekolo je mensina. :D

            0 0
    • pocestny  

      žena říkala předefčírem, že lidi na fejsbuku sdíleli nějaké medvědy okolo Čertova mlýnu a na Bílé.

      Nevíte někdo něco navíc?

      0 0
      • sizigy  

        Prý ve čtvrtek lesáci viděli medvědici s dvěma malýma pod Čertovým mlýnem. Víc informací nemám ani jako místní.

        0 0
      • Metrick  

        Sice je to trochu z jiné lokality, ale opakovaně byl poslední dobou viděn medvěd v Dolní Lomné a okolí. Jednou podle všeho přímo ve vesnici (u areálu Slezkých Dnů) a pak pod Severkou.

        0 0
        • goofy  

          Byl i kolem Ostrého, na Morávce… Někde se tu toulá asi jeden samotář a teď teoreticky i samice s mladými.

          0 0
          • Metrick  

            Asi to tak nějak bude. Ten pod Severkou měl údajně světlý pruh srsti „za krkem“ takže asi mladý kus.

            0 0
    • wilda81  

      Nejel někdo v poslední době Ostrý – Kaluzny – Prasiva? Je to tam rozjezdene od lesaku nebo ok?

      0 0
      • human_energy  

        Za ropickou je jeden polom, za Thorxovymy kořeny před Kotařem se těžilo evidentně takže sou tam klacky a bordel…

        0 0
      • unitak  

        Mezi Prašivou s Kotařem je jeden asi 500m od lesáků totálně zdevastovaný, měli jsme problém to jít i pěšky bez kola. Teď po deštích to tam bude úplně žůžo labůžo…

        0 0
        • human_energy  

          V neděli sem ten úsek projel úplně v pohodě

          0 0
          • unitak  

            Aha, my tam byli dva týdny zpět a byl to děs. Museli jsme to vzít do svahu nad cestou a jít lesem mezi pařezy. Asi to tam teda trochu srovnali…

            0 0
        • wilda81  

          Díky. Teoreticky ani až na Prašivou nemusím a můžu sjet kdykoliv směr Morávka/Raškovice. Co teda zvolit za trasu? Žlutá z Lipového, zelená z Ropičky, modrá z Kotaře? Nic z toho jsem asi nejel, ale potřebuji se hlavně nezrakvit.

          edit: tak kecám, podle panoramy jsem už zelenou jel, ten dojezd si pamatuji.

          0 0
          • tomfree  

            Za mě teda žlutá z Lipového,pak modrá z Kotaře a ta zelená nakonec.

            0 0
            • -b-n-x-  

              Cim je ta zluta z Lipoveho zajimava? To je jenom lesni cesta ne?

              0 0
              • tomfree  

                To jsou všechny,ale je na ní pár pěkných zatáček,nahoře přejíždíš pár potůčků,pěkně to odsejpá,ty ostatní cesty jsou rovně dolů na brzdy.

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Tak modrá z Kotare je po cestě jen tak půlka. Zbytek je právě poměrně technický chodnik.

                  0 0
                  • tomfree  

                    Po pěti rychlých pivech na Kotaři přijde opice tak v půlce a pak už je to těžké :-)

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      Takže ideální. Právě v té půlce začíná ta lesní cesta :-)

                      0 0
          • pitos  

            Nic moc jsou všechny ty sjezdy směrem na Morávku. Nejlepší je asi modrá z Kotaře ale na Kolorní Lhotku. Osobně bych jel tedy až na Kotař, je to pěkná část hřebene a až od tama sjel dolů.

            0 0
            • tomfree  

              Ta je sice dobrá, ale pokud ty kořeny budou mokré, tak to není úplně na jízdu v rekonvalescenci :-)

              0 0
              • pitos  

                No spíše jsem myslel že by dojel až na ten Kotař a pak třeba dolů po modré na Morávku, když už tam potřebuje jet.

                0 0
              • krabica  

                :-) To není, minulý rok jsem se tam pustil při doléčování nakřaplého menisku a nějaké kořeny dole jsem radši přenášel, než bych riskoval…

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Moment, to se bavíte pořád o té modré z kotaře? Snad kromě té studánky, která se nedá jinak, než přeskočit, se nikde nemusí dělat nic zvláštního, ni?

                  0 0
                  • pitos  

                    Kolem studánky se nejede, modrá vede kousek nad ní. Teda pokud tam není ještě něco o čem nevím. A právě část nad studánkou až po výjezd z lesa je místy celkem dost technický chodník. Rozhodně tam je několik míst která můžou být pro někoho nesjízdné.

                    0 0
                    • goofy  

                      Jo je to tam fajn a věřím, že třebas při rekonvalescenci po úrazu si tam člověk některé místa raději přenese. :-)

                      0 0
                      • krabica  

                        Děkuji za zastání… ;-) Teď jsem si ještě vzpomněl, že jsem měl tenkrát celkem nabušené XC pláště, takže mi to celkem odskakovalo, už jsem se poučil… :-D

                        0 0
          • wilda81  

            Počasí trochu změnilo plány/trasu, ale mělo to cosi do sebe.

            0 0
            • pitos  

              Počasí parádní, má to své kouzlo. Zítra jedu také.

              0 0
            • ufoncz  

              Mlha a málo lidí, to jsou silná pozitiva.

              0 0
            • goofy  

              Super. Já byl včera jen tak navečer. Taky moc fajn… :-)

              0 0
              • THORX  

                Kolem Travného?

                0 0
              • -b-n-x-  

                Krása!

                0 0
              • wilda81  

                Tohle už je na kajak :))

                Na Ostrém jsem se potkal s mirušem a jeho rodinou. Pokecali jsme trochu o kolech, zjistil jsem, že jeho pes se jmenuje jako náš, pes jeho bráchy jako moje dcera, už chyběl jen nějaký jmenovec syna :) Pivo chutnalo, česnečka s tvarglem též. Ani se mi moc nechtělo dolů…

                0 0
                • goofy  

                  Pěkně… :-) Dlouho jsem je neviděl. Snad se zase někde konečně potkáme… :-)

                  0 0
                • -b-n-x-  

                  Kurde, takže už aj v takém deštivém počasí potkáš na hřebenu plno bikerů jo?

                  0 0
                  • goofy  

                    No tak zrovna Miruš a jeho famílie jsou na horách furt. Spíš je s podivem, že byli tady, a ne třebas na RS nebo v Čobolii… :-)

                    0 0
              • Smazaný účet  

                Tím potůčkem se jezdí nahoru nebo dolů?

                0 0
                • goofy  

                  Fotka samozřejmě hodně zkresluje a navíc mate opačně otočené kolo, ale jezdí se tím dolů. Nahoru si to nedokážu představit, protože je to solidní padáček v šutrech a kořenech. :-)

                  0 0
                  • human_energy  

                    Největší chytrolin, že by to nevyjel? To se mi nezdá :D

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    No a není lepší jezdit vodu dolů na nějakém plavidle? Tohle už hraničí s masochismem :-)

                    0 0
                    • goofy  

                      Ono je to normálně chodník… Potůčky se po deštích občas objeví. To k tomu patří. :-)

                      0 0
                  • Tecka  

                    Vždyť na těch kořenech pod vodou nemůže fungovat žádná guma. To musí být jako tobogán :-)

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      I v potoku se dá normálně jezdit.

                      0 0
                    • wilda81  

                      Ono to ve výsledku drží víc než na jílu nebo bahně.

                      0 0
                      • goofy  

                        Jo jo. Drželo to docela pěkně. Stačí držet řidítka a je to. Hned za tím byl druhý potůček. Fajné ozvláštnění to bylo… :-)

                        0 0
            • -b-n-x-  

              Super!

              0 0
            • pitos  

              Také jsem změnil na poslední chvíli trasu a místo hřebenu pojezdil kolem Ostrého. Nejhorší je se donutit a vyjet i do deště, nakonec to dopadlo jako vždy… příjemné odpoledne.

              0 0
              • goofy  

                Dobře jsi udělal… Já nakonec promokl jak cyp, a našel jsem velké hovno… :-D Na vrcholu Jsem dlouho nebyl.

                0 0
              • Dag  

                Minulý týden to vypadalo líp i když bylo též dost mokro. :-)

                Dneska bych do toho nešel.

                0 0
    • THORX  

      Nemáte někdo nějaké foto jak to vypadá na té modré od ateliéru? Žlutá je že začátku fajn když nejsou pro lomy, v půlce je prudší kopec dolů ( hodně volných šutrů).

      Zelenou jsem ještě nejel a ani si nemyslím že je jetelná. V místě kde se kříží s asfaltem to je sraz ne pokud si dobře vybavují tak jsem potkal bachyni s mladýma mířili to přímo na mě.

      0 0
      • human_energy  

        Co to meleš. Toto je zelená od ropicky. Do toho asfaltu je jetelna v pohodě. Do dalšího asfaltu je mírně prudsi ale dá se sjet. Při nejhorším se to dá objet po asfaltu. Pak už je beton až na Moravku.

        0 0
      • slavekRM  

        Pokud myslíš z Atelieru směr Morávka, tak úplně na pohodu. Mokro, mrholilo, ale bláto minimálně. Jinak doporučuji shlédnout vodopády pod Prašivou. Po dlouhé době vypadají úchvatně.

        0 0
        • THORX  

          je tam nějaká brutální padák ne u ateliéru hned ze startu,

          0 0
          • slavekRM  

            Té větě nerozumím a je jedno jestli ji čtu zepředu nebo zedadu. Od Ateliéru tam žádný brutální padák není. Nevím, kde je u tebe „hned ze startu“.

            0 0
            • THORX  

              ten padák se dá pravě objet kolem atelieru. měl by začínat hned ze startu modré od záchraného kříže

              0 0
              • krabica  

                Nikde tam žádný padák není, taková normální Beskydská cesta po spádnici, když jsem měl kdysi dobrou kondičku, tak jsem celou modrou z Morávky na Kotař vyšlapal, takže to nic prudkého být nemůže.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Takže když jsem naplánoval tohle nemusím se bát, že ten úsek z Morávky po modré k Atelieru mého kamaráda zabije? :-) Je tedy ten úsek po modré normální lesní cesta jetelná (s nějakým tlačením počítám) i pro nás předdůchodce? Já jsem v Atelieru nikdy nebyl a chci se tam podívat. Já jel kdysi jen úsek po hřebenu Javorový > Ropička > Prašivá tak se chci ujistit :-) Dalo mi práci ho ukecat, že dojedeme autem na parkoviště a že to kolečko 20 km po kopcích zvládne, osobně nemám rád když musím autem a vracet se k němu ale jinak ho už do Beskyd nedonutím, je na tom zdravotně podstatně hůř než já :-)

                  0 0
                  • krabica  

                    Asi si trošku potlačíte, záleží na kondici, jak hodně, ale jetelné to je. Nebo může jet po asfaltu.

                    0 0
                  • slavekRM  

                    Jestli to není moc velký bajker, tak raději zvol opravdu tu cestu po asfaltu jak radí krabica nebo to kamarádovi zhnusíš hned na začátku. Já jsem tvůj ročník a vyjedu to až v druhé polovině sezony a je to fakt záhul. Jo a ten konec objíždím přes Ateliér. „Brutální padák“ jak uvádí Thorx nevyjedu. Dolů je to na pohodu, ale nahoru ho fakt nedám.

                    Edit: se dívám do tvé mapy, že to přes Ateliér stejně objíždíš.

                    0 0
                    • THORX  

                      přes ten ateliér mohu kdykoliv projet ikdyž tam maj závoru?

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Díky kluci za info. Kvůli Atelieru tam jedu a je mi jedno jak se tam dostanu a klidně i potlačím když nestíhám ale já mám turistické boty :-) Ta modrá by byl asi záhul s ohledem na kamaráda, takže ukládám novou trasu :-)

                    0 0
                    • human_energy  

                      A dej si tam beskydské pivko Guinness za 7 pětek:D

                      0 0
                    • unitak  

                      Ateliér už bohužel dávno není to co býval. Kdysi fajn hospůdka se skvělým jídlem za přiměřené ceny. Teď ceny vyšší než jinde a kvalita jídla klesla. My minule s ženou dostali placky „nadívané“ zvířecími chlupy. Nejsem citlivka, která po jednom chloupku přestane jíst, ale těch chlupů jsme tam měli po pár soustech asi 10 a jídlo raději vrátili, protože to bylo na grc…Je fajn že tam mají rádi pejsky a kočičky, ale v kuchyni by neměli co dělat. Raději si zajděte na jídlo dolů do Morávky do cyklobaru. Vaří tam naprosto skvěle a určitě to stojí spíše za návštěvu než ateliér, pokud si chce člověk dát po výkonu dobré jídlo.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak díky za upozornění, já nemusím hned jíst po pár kilometrech a pivo se mě netýká :-) Dal bych si spíš borůvkové knedlíky na Prašivé ale na to je asi brzo na čerstvé. Jen jsem byl zvědavý bo tu furt čtu o tom Atelieru a nikdy jsem tam nebyl. Dík za tip na Cyklobar, proberu to s kámošem a možná by jsme mohli pozměnit okruh a nechat auto tam.

                        0 0
                      • Markony  

                        kde se nachází ten slavný Ateliér díky

                        0 0
    • Markony  

      Pustevny po červené na Martinak úseky rozbité po lescích a to samé z Martinaku po modré .

      0 0
    • plevka  

      Zdárek milovníci Beskyd, tož dnes nastal čas zkusit vyjet tu zelenou z Vyrubaniny do sedla Tanečnice, jak jsme řešili výše, zda je jetelná. Tak tedy je, ikdyž jsem musel dávat pauzičky na vydýchání, vyjel jsem. Ocenil jsem koupel v Bystré cestou nahoru. Ze sedla jsem to vzal na vrchol Tanečnice, dolů přes Pustevně a potom po zelené pod Radhoštěm. Všude sucho, jen občas vlhký úsek, ale fakt minimum. Druhá část té zelené dolů je zapáskovaná, ale je tam pouze asi 50 metrů bordela po těžbě, jinak čistá krása :) Zakončeno Koníčkem a pizzou.

      0 0
      • -b-n-x-  

        „pauzicky na vydychani“ – takze nevyjel :-)

        Ne, samozrejme v pohode. Jen kdyby to nekdo chtel brat striktne tak tim muze argumentovat :-)

        Kazdopadne to vypada na peknou projizdku. Super!

        0 0
        • plevka  

          Byly to pauzy ve stylu opření se o strom, nohy v pedálech, ale výše jsem se překlepnul, pauzy to byly kvůli focení, vydýchání byl pouze vedlejší jev :D

          Jinak máš ale pravdu, na jeden zátah až jindy, každopádně jetelné to je ;)

          0 0
          • -b-n-x-  

            Ok, pokud se nohou neslapne na zem, tak se to jako preruseni jizdy nepocita. Dobre ty! :D

            0 0
            • plevka  

              To mě naučila červená na Javorník :D Řekl bych, že jsou si s tou zelenou dost podobné..

              0 0
      • goofy  

        Paráda. Já se včera motal 3 hodinky kolem Javorového, a v tom hycu jsem toho měl plnou prdel… :-)

        0 0
        • plevka  

          Ani mi nemluv, goofy, ještě že se dá osvěžit zvenku vodou a zevnitř piviskem :)

          0 0
        • wilda81  

          Nápodobně. Já jel dnes ze Zubří domů. Napřed Javorník, pak Ondřejník. Strašný hic, ale sjezdy a výhledy dolů za to asi stály.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Ja si po dlouhe dobe dal kosor a furt se mi to libi, ale ten navrat pod javoch po tom asfaltu je dojeb. :D

          0 0
          • goofy  

            Koshore je super. Já dal po hodně dlouhé době Old Shore, a byl jsem takový nějaký rozpačitý… Vršek parádní, ale když se pak přijede do té mýtiny, tak to už mě tolik nebralo. pamatuji si ještě pár let zpátky, jak tam byla krásná hrabanka a kořeny, a teď zase jenom ten beskydský píseček… O skocích se ani nebavím. Ty už jsou totálně mimo můj skill :-D

            0 0
        • -b-n-x-  

          Silikonu? :-)

          0 0
        • -b-n-x-  

          JEste si stezujte!

          JA se napriklad dneska potil v hycu taky, ale s kocarkem :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      ja uz jsem se v tom ztratil. Muzu teda odjed do bialska na traily a normalne se vratit, nebo to zpatky musim brat pres slovaky?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zítra ti řeknu, jedu totiž do Szczyrku, tak když mě dají do karantény…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak si muzem domluvit pokoj :D taky chci na szczyrk

          0 0
          • Smazaný účet  

            Dej pokoj :-)

            Zrovna se chystám a přemýšlím jestli jsem si nevybral špatný den když tam budou všichni. Tak se rozhlížej kdyby jsi nás viděl, žluté auto, černý Spešl, červené triko, černé kraťasy, co má kolega nevím ale kolo taky Spešl.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak svatek mame jen my tak snad cajk

              0 0
              • goofy  

                Tak co? Kolik bylo lidu? My se na vás dívali zpovzdálí… :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Bylo super, lidí pomálu, fronta žádná, přes 50 km z kopce. Záhul jak cyp, protože ta Hip Hopa je už dost vyjetá, loni byla hladká. Včil trpím :-( Zhruba v 16:30 jsme skončili, naložili kola a cestou přes Wislu nás chytila průtrž jak sviňa ale než jsem dojeli do Ostravy bylo po dešti, jak na objednávku :-)

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    JEli ste pres Wislu a nestavili jste se v Golembievskim? NA hodku si skocit uvolnit telo do nejakych virivek? To bych si teda neodpustil.

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  clovek mini, deti meni , nakonec jen ten nas ilegal :D

                  0 0
                  • goofy  

                    Ach tak… I ten ilegal je fajn. Byl jsem v sobotu a bylo to pěkné… :-) Dneska jsme objevovali lokalitu u Bielska, kde jsem se chystal už tři roky. :-)

                    0 0
            • Smazaný účet  

              Tak vynechanim tenhorni sekce jsi prisel o vsechnu zabavu. Myslim tim hiphopu. Co nechces neskaces a mozna lepsi jak spodek . Akorat sem udelal klasickou chybu. Rekl jsem posledni jizda a vypada to na zlomeny prst na noze a slabsi otres mozku zrovna cekam v cekarne :D

              0 0
              • goofy  

                Ajajaj… No tak brzké uzdravení přeji… :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak prst na noze zlomeny prvni clanek, ale nejvetsi sranda je ze mi pri rentgenu nasli slabsi artritidu na krcnich obratlich, to chces. :D

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Hele, ja bych delal ze o tom nic nevim :-)

                    Stejne to je u mnoha lidi tak, ze dokud neprijdou k lekari, tak jsou vicemene zdravi. Pak jim neco najdou, a pak se to uz veze.

                    0 0
                  • goofy  

                    No pěkně teda… Blbé rentgeny :-D

                    0 0
              • Smazaný účet  

                no tak to musela byt pekna mrda. Si tak chci vyprat vnitrek helmy a kuk.Je pravda ze jsem chvili jen sedel na zemi a koukal a ani nevedel co je za den.

                0 0
        • danis7  

          Jaký je Szczyrk v porovnání s Kopřivnou? Lepší/horší?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nevím, nebyl jsem na Kopřivné, porovnej sám. a na YT je spoustu videí.

            0 0
            • danis7  

              Na Bílé jsi byl, tak srovnání aspoň s Bílou?

              0 0
              • Smazaný účet  

                lepsi, delsi, vetsi.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Nesrovnatelné, bavit se dá na obojím ale: Bílá celý den 400,–, 5,5 km trailů, Szczyrk celý den 480,– (možná sleva přes Goopass), 13 km trailů. Je to prostě větší a „levnější“ a to jsem dosud nebyl u těch co to vybudovali. Včera jsem je tam viděl makat na dalším, jen nevím co to bude.

                Celkem najeto 50 km z kopce. Jezdili jsme jen po „flow“ trailech a na enduro jsme vlezli jen jednou kvůli kolegovi a jen na Otika, není moc pro mě ale kolega si ho pochvaloval, jen by to chtělo vícekrát, bo poprvé jak člověk jede na oči a ještě musí dávat pozor na mě to není asi ono :-) Každopádně Hip Hopa Flow mi bohatě stačí i bez vrchního Hip Hopa Air kde jsou delší lavice k tomu abych byl rozbitý jak cigánská hračka protože po deseti měsících už je trochu rozrytý a navíc s kolegou jsem musel jezdit rychleji abych nemusel furt čekat. Potěšilo mě, že jsem po pár jízdách už skočil některé dvojáky ale lavice jsem v podstatě nikdy nedoletěl :-( Každopádně je tam násobně větší zábava než na Bílé.

                0 0
      • goofy  

        Za mě jo… Alespoň doufám. Zítra jedu směr Bielsko… :-)

        0 0
        • Huawei  

          Dnes jsem jel přes Chałupki a nikde nebyl ani celník ani policie.

          Budky kde poslední dobu stáli a hlídali už jsou také odvezeny.

          Takže OK.

          0 0
      • Frostty  

        Můžeš. Už i Slezské vojvodstvi se nekontroluje.

        0 0
    • ufoncz  

      Jak je to s počtem lidí na žluté TZ z Lysé? Rád bych si tuhle legendu konečně sjel, ale asi budu rád, když to nějak sjedu a ne, když tam bude spousta pěších na vyhýbání se. Je to odpoledne hodně špatný a musím to zařadit třeba časně ráno, nebo zrovna tato žlutá v pohodě i o víkendech?

      Optimistickej nástřel trasy:

      https://en.mapy.cz/s/dobuhutedu

      (kdybyste v tom viděli něco k optimalizaci, klidně křičte – chtěl jsem poprvý tu žlutou z Lysé a Travný a k tomu jsou tam osvědčený bonbónky. Start a konec v Bílé není nutností, ale nechcu ze Soláně zabít moc času přesunem v autě)

      0 0
      • Deadlift  

        Žlutá je v pohodě jetelná co se týká počtu lidí – pokud tedy nepojedeš o víkendu.

        Zítra se tam chystám – podle podmínek kolo nebo pěšky (+ nějaký okruh k tomu).

        0 0
      • wilda81  

        Lysa: Mimo víkend to bude ok. My jeli dnes modrou na druhou stranu a lidi poměrně dost.

        Travny: je teď v nějakém režimu omezení kvůli tetrevum. Zákaz tam asi úplně není, ale jistý si nejsem.

        0 0
        • ufoncz  

          Co jsem tu cetl, neni na Travnym jen ta TZ. Jinak snad vse pri starem.

          0 0
      • goofy  

        No ty vole! Dobrý výlet. To bych chcípl… :-)))

        0 0
      • Pepe72  

        Ty pičo, já taky fýzu :-)

        0 0
      • Pepe72  

        Pokud budu ráno chodit, též si pojedu na LH a dolů po žluté.

        0 0
      • pocestny  

        Ja tomu jako fandim, ale je tam poměrně dost velký podíl asfaltu vůči jízdě v terénu. Jako tak 90:10 nebo 80:20 pro asfalt, a to uz mi prijde celkem blbý, no.

        0 0
      • krabica  

        Tam je asfaltu jak nasráno, klidně bych to o 10km zkrátil: https://en.mapy.cz/s/lobojemalo

        0 0
        • krabica  

          Nebo přes Gruň: https://en.mapy.cz/s/nasocahelo

          Popřípadně na Bílí Kříž z Bílé jezdím radši takhle: https://en.mapy.cz/s/fafuleleka

          0 0
        • krabica  

          A na Lysou bych jel spíš nějak takhle: https://en.mapy.cz/s/pudonejema

          0 0
          • ufoncz  

            Dík. Jestli to od Krásné na Lysou pojedu, tak určitě využiju. Sice mezi 3 a 4 nevypadaj vrstevnice zrovna přátelsky ;-), ale aspoň to bude pro mě nová cesta a snad i s míň lidma.

            0 0
        • ufoncz  

          Jo, ty přesuny tam nejsou ideální a na fullu s drapákama to asi bude hodně meditačního času. Časový dispozice a východisko nejsou ideální. Tvůj návrh se startem z Ostravice vypadá o dost líp. Čas v autě to prodlouží v součtu asi o půl hoďky celkem, což se asi dá.

          Pohrávám si ještě s myšlenkou to úplně obrátit, Lysou začít a Travný jet jen ten nejzábavnější vršek a nespadnout až někam do Krásné. A nějak se dostat zpět na hraniční hřeben, Sulov-Řepové nechat jako skoro závěrečnou odměnu a doplácat se k Bobku a sjet to po trailu do Bílé.

          0 0
          • bosmilan  

            Trasa je to pěkná a co se asfaltu týká,tak bohužel těch zpevněných cest je v Beskydech strašně moc a jinak než po nich stejně člověk nikde nevystoupá.

            A z Krásné na Lysou bych to jel takto https://mapy.cz/s/hobesonofu jel jsem tama už 2× a lepší než jet až na Papežov a pak nahoru

            0 0
          • Derwen  

            Z Ostravice kolem přehrady na Gruň, Smrkovinu, Travný modrá +žlutá do Krásné, údolím Jestřábího potoka a kolem Šebestýny nahoru na Lysou a po žluté dolů je fajn a za mě záhul. Stran Travného, ta žlutá do Krásné není vůbec k zahození. Z Bílé jezdivám na Gruň, Smrkovinu, BK a po hřebeni na Bobek a pak modrá + trail dolů do Bílé, to je fajn dopoledne, naposled jsem to jel před cca 2TÝ.

            0 0
            • ufoncz  

              Žlutá z Lysé se nakonec odkládá (třeba klapne za rok, třeba už příští tejden) a jel jsem dneska tak nějak za nosem. Přesto to vyšlo nádherně, jemně pršelo zhruba od Plata a teda většinu trasy, pořádnej chcanec začal, až jsem v Bílé hadicou umejval kolo. Naprostý minimum lidí, drtivnou většinu trasy nikde nikdo.

              Jel jsem (poprvý) ten asfalt z Bílé kolem Černé Ostravice a vůbec to nevadilo – je to kochací jak sviňa, furt voči na říčce. Smrkovina snad poprvý bez lidí, pak zcela jistě poprvý na Travný. Tam musím rozhodně zas – nádhernej závěrečnej výjezd, nádherná krajina. Na tu druhou stranu jsem sjel prvních asi dvě stě metrů na čučku a vypadalo to taky moc dobře.

              Z Polomky směrem na sedlo Malý Polom je kus pěšiny rozjetej na širokou cestu lakatošem a výjezd směr BK už není žádná technická výzva. I tak to tam pořád stojí sakra za to. Kozí hřbet teď, co to někdo asi udržuje, nemá chybu, jen ta odvaha tam chyběla. Výjezd na Súlov teď blokuje polom a přelejzat to s kolem není snadný. Vědět to, radši to vytlačím po hranici a bude delší ten sjezd na Řepové.

              Úsek Doroťanka-Bobek je v únavě pak docela protivnej a to i když to od Konečné člověk bere po Drtiči. Tímto směrem, kde nejde moc jezdit ty hraniční kořeny, je to asi nejhorší část toho hřebene mimo tlačky z Papájskýho :-) V Bílé je ten trail se spodní kořenovou půlkou pak sice hezká odměna, ale příště budu už hledat jinou variantu.

              Jezdíte někdo z Lysé tu modrou TZ v kombinaci se zkratkou před Ivančenou a následně Kokiovu cestu? Šli jsme tak trochu neplánovaně pěšky a zdálo se mi, že by to pro schopnější sjezdaře mohlo bejt jak jetelný, tak docela zábavný. Z té Kokiovy cesty mám pár fotek, kdyby to někoho zajímalo…

              0 0
              • pitos  

                Tu modrou právě v kombinaci s tou Kokiovou cestou(že se to tak jmenuje jsem se dozvěděl až dnes) jsem párkrát jel. Už je to nějaká doba a byl to zábavný, místy dost technický chodník kvůli kterého jsem se tam párkrát vrátil. Dík za připomenutí, rád se tam znovu podívám.

                0 0
              • wilda81  

                Za sucha tu modrou a zkratku jezdíme. Za mokra jezdím většinou na Lysou sám a dolů hlava říká vem to jinudy, kdyby něco…

                0 0
                • ufoncz  

                  Tu Kokiovu cestu jsem vlastně odfotil pro ty, co to neznaj – i když fotky zkreslujou, dá se asi obtížnost odhadnout. Ani ta modrá není na volnejch šutrech pod Malchorem a v té zkratce před Ivančenou na kole asi úplně jednoduchá. Respekt, kdo to tam teda dáváte.

                  0 0
                  • wilda81  

                    Kokiovu cestu budu muset zkusit, tu jsem ještě nejel. Kdyžtak mě máš na svědomí :))

                    0 0
                    • pocestny  

                      Ten začátek, hmm, Kokiova cesta – jsem nevěděl ani že se to nějak jmenuje, do teď to byla prostě „zkratka“, je to tam celé rozjebané, domrdané je to… bože, Lysá hora, meh… Víš jako, co tím chci říct, jasně že to nějak sjedeš, ale jaký je z toho asi pocit, když je ta příroda okolo takhle domrdaná? Mě to sere.

                      Ale je tam i chodníček, který pokračuje paralelně s vrstevnicemi nebo mírným stoupáním směrem do Malenovického kotle a za něj, a o kus dál další chodníček se po kamenech škrábe až přímo pod Malchor, to už je o moc lepší. Ale spíš pěšky.

                      Já vím, asi je to příspěvek o ničem, ale neštve vás to, když jsou ty frekventovanější trasy takhle rozjebané? Samozřejmě je to problém i jinde.

                      0 0
                      • wilda81  

                        Me štve, že nahoře vyrostly dvě monstr chaty, když tam dlouho bez problémů fungovaly jiné. A následkem těch chat není voda u Zimneho. To štve mě…

                        0 0
            • danis7  

              Je zajímavý ten úsek Gruň – Ježánky přes Smrkovinu, tady? Resp stojí za to, to sjet do Ježánek potom se vyškrábat zpět na Bílý Kříž?

              0 0
              • pitos  

                Je to pěkný úsek, určitě stojí za projetí.

                0 0
              • chomejs  

                Jeden z nejlepších v Beskydech.

                0 0
              • unitak  

                Je to super, ale místy dost náročné. Pro kámoše loni jela horská když trefil holení kámen schovaný ve vysoké trávě :-D

                0 0
              • goofy  

                Jo tam je to super

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Čoveče, já tam ještě nikdy nejel :-)

                  0 0
                  • goofy  

                    Takže už se ví směr další vyjížďky, až se zase ukážeš. ;-)

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      No, to by bylo dobré. Akorát už teď vím, že třeba letos to dost jistě nevyjde.

                      0 0
                      • goofy  

                        Ajajaj… To je škody. No ale tak snad příští rok. ;-)

                        0 0
              • danis7  

                Jak je to náročné na techniku? Výše píše unitak, že to je náročné. Nějaké srovnání s něčím podobným?

                Chci tam vzít kluka, 15let, jezdí traily v Bílé (Refresh trail), žádná divočina, ale je šikovný.

                0 0
                • ufoncz  

                  Je to v poho, resp. nic nebezpecnyho. Jen pred korytkem radsi v klidu a tato nejprudsi cast ma kdyztak chicken way trochu vpravo smerem z kopca.

                  0 0
                  • danis7  

                    Ještě otázka, ta modrá z Ježánek k Bílému Kříži je jetelná nahoru, tady ? Nebo raději po žluté k Morávka – u Surovce a potom po zelené k B.K., takhle ?

                    A pokud pojedu tou zkratkou přijdu o něco zajímavého a raději to vzít takhle ?

                    0 0
                    • pitos  

                      Ta modrá je v pohodě jetelná, do 20minut jsi nahoře. Zkratku bych vynechal, sice to lepší se nachází až v druhé části zelené, ale je škoda si to neprojet celé.

                      0 0
                      • danis7  

                        dík

                        0 0
                        • ufoncz  

                          Já bych se to nebál nazvat jedním z nejpříjemnějších výjezdů, co tam vůbec jsou. Uprostřed je navíc připravena nejen rovinka na vydechnutí, ale i studánka na osvěžení :-)

                          Edit: Jinak vršek zelené na Smrkovinu je nejdřív trochu tlačka toho hupu z cesty a po krátké hezké cesty to bejvá hlavně pro širší řídítka zarostlý mladýma stromkama. Takže za mě, pokud pojedeš od BK, klidně se napoj tou širokou cestou až na těch epesních spodních asi šedesát procent.

                          0 0
                          • Derwen  

                            Jaká tlačka?! ;-D

                            0 0
                            • ufoncz  

                              Máš pravdu, v (1) to není tlačka, ale výnos kola po něčem, co se bojím sjet (když jedu po zelené od Ježánek) a (2) je ten úsek, co bejval zarostlej (letos nevím, najel jsem od BK na tu „vyladěnou“ část.

                              https://mapy.cz/s/lekocatoca

                              0 0
                              • tomfree  

                                1 o sto metrů dál směrem na Švarnou Hanku je odbočka,po které ten úsek co neseš jde objet,takže nahoru s trochou šikovnosti vyjedeš.

                                0 0
                                • Derwen  

                                  Ten jsem nejspíš myslel, vzhledem k tomu, že tam tlačku neznám :-D

                                  0 0
                • unitak  

                  Pak dej vědět, jak náročné vám to přišlo. Chci vědět jestli jsem taková sračka nebo normální smrtelník :-D Já to ještě nikdy bez sešlápnutí na zem nesjel…

                  0 0
                  • mirorek2  

                    kdybych tam sešlapával zem, tak se smotám…

                    0 0
                  • danis7  

                    Tak úsek z Smrkoviny projetý. To napojení z lesní cesty nahoru je fakt výnos kola na zádech, ale potom super, nádherný trail, těžší, pěkné kořeny. Kluk na HT 26" to s pár šlápnutími dal.

                    0 0
    • THORX  

      Tohle je ten úsek na mokré u ateliéru který je dolů ok nehodu ne?

      0 0
    • thomasx2016  

      Nevím jestli to zde uplne patři ,ale přesto se zde zeptám ,neví někdo ,kde jsou idealni podminky na výhledy směr severo-severozápad kromě pusteven a lysé ,co taková prašivá? Ptám se ,z důvodu nejjasnejsi komety,která má být vidět do začatku srpna ,sice jezdím po beskydech víc jak 3roky ,ale vtomhle zas takovy přehled nemám

      0 0
      • -b-n-x-  

        Malý Javorovy, Godula (ale severovýchod), a kdysi byla dobrá i Ropice, Velký Lipový a Šindelná. Nicméně, tam to teď již může být docela zarostlé. Ovšem, z té Šindelné, by se možná dala udělat hezká fotka s kometou a údolím Řeka.

        A ještě mě napadá, že i Čantoryje by měla být ok.

        0 0
        • thomasx2016  

          No takže z prašivé by to asi nemohlo býti vidět ,když udajne večer to má býti vidět nizko nad obozorem směrem na severozapad a pokud se nemýlim tak z prašivé je výhled na severozápad ne ,ale zas jestli ty kopce nevadi ve výhledu

          0 0
          • -b-n-x-  

            Z Prasive je predevsim hezky vyhled primo na sever (na hnujdaj). Vice na zapad jsou vetsinou stromy. Ale urcite pujde najit nejake misto se spravnym vyhledem.

            Treba na te Goduli znam take misto, kde je celkem pekny vyhled na zapado-severo-zapad.

            A jeste me napada, ze je dobry i hreben z Ropicky na Kotar. Tam bude par dobrych mist (nekde u korinku)

            0 0
      • wego1991  

        Soláň

        0 0
      • dawka  

        Já bych řekl , že rozhledna na Velkém Javorníku by mohla být pro ten směr vhodná.

        0 0
    • chomejs  

      Včera sjezdíky z Travného a z Lysé. Na Travném při výjezdu docela bahýnko až potok. Vrchní část sjezdu po první cestu taky trochu pod vodou, ale neklouzalo to tak, jak to vypadalo. Akorát jsem byl celý mokrý od stromů. Níže už pohoda. Žlutá z Lysé celá v pohodě, dojezd jsem zvolil po výše zmiňovaném „chodníčku“ a docela příjemná alternativa k pěšině po vrstevnici ke Zlatému orlovi, kde to někdy jede až moc rychle.

      0 0
      • goofy  

        Pěkně. Tohle už je hodně solidní výlet! :-)

        0 0
      • Derwen  

        Paráda! Ten chodníček budu muset taky vyzkoušet. Já zítra vezmu vyvětrat velkou helmu do Polska ;-)

        0 0
        • goofy  

          Stożek, Palenica, nebo Szczyrk? :-)

          0 0
          • Derwen  

            Nakonec sázka na jistotu, BB, z rána párkrát za své na Koziu, pak lano Szyndelnia…

            Se servisní epizodou na DH+ ;-)

            0 0
            • Pepe72  

              1 pěkná fotka 2 tos jak opravil ?

              0 0
            • chomejs  

              Paráda, musíme už někdy vyrazit spolu.

              0 0
            • ufoncz  

              Já dal ráno místo té Lysé pro změnu Makytu a je to tam furt nádherný:

              0 0
              • Pepe72  

                Vypadá to fajn.

                0 0
              • Derwen  

                pepe72: to je opraveno, 2 knoty před seříznutím

                chomejs: příští úterý plánuji nějakou celodenku, nejspíš Kopřivná/Karlov…?

                ufoncz: Romantika jak v pralese ;-)

                0 0
              • Tecka  

                A jaké to je na fullu? Nebyla to minule na HT větší zábava? :-)))

                0 0
                • ufoncz  

                  No jo, na tu rock garden po hranici se ten full na větších kolech docela hodil :-).

                  Ale třeba sešup z Butorek po kořenech směr Šerklava jsem si víc užil na tom 27,5" HT.

                  A jak jsem včera kolo pomlátil na Marikáču, tak tam bych byl včera taky radši za starý kolo (míň drahý škody ;-)).

                  0 0
              • goofy  

                Krása! :-)

                0 0
      • chomejs  

        Ještě přihodím video s aktuálním stavem – https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • goofy  

          No nevím jestli je rozumné dávat na youtube video z Travného po tom, co tam je zrušená značka…

          0 0
          • babkanakole  

            Co jsem pochopila, Travný zůstává po stejných cestách normálně přístupný.

            Jen tam zrušili turistické značky, a tedy tím odklonili „turistickou magistrálu“. Nikde jsem se nedočetla opak.

            0 0
            • goofy  

              Nikde jsem nepsal, že není přístupný. Jenom když správa lesů po dohodě s KČT zruší značku, ať tam moc lidí nechodí a je to spíš pro znalé, tak na youtube hodím video s názvem Nejlepší traily v Beskydech? Nevím, každý ať si to přebere jak chce, ale taky nám můžou za chvíli ten kopec zavřít stejně jako Kněhyni.

              0 0
              • chomejs  

                Reálně to video uvidí tak 100 lidí, z toho si myslím, že tam nepojede nikdo, kdo by to už neznal. Paradoxně jsem tam v ten den potkal více lidí než když tam byla značka. Zákaz vjezdu pro kola tam zřejmě mohli dát, už když tam byla turistická značka. To samé platí o případném rozšíření rezervace.

                0 0
          • chomejs  

            Snad se tam normálně jezdit i chodit může pořád stejně, ne? Hranice přírodní rezervace je na hranici té pěšiny.

            0 0
            • goofy  

              Jak už jsem psal výše, je to můj názor na věc.

              0 0
              • pocestny  

                no asi souhlasim s goofym, neřeším zda můžu/nemůžu, já bych radši takové video na net nedal. A že už do toho vstupuju Goofy, všiml sis, že z rozcestí „Plato“ stoupá nalevo tou lesní cestou místo tlačení rovně? To je jen takový detail, ale je to lepší. (na tom jeho webu je mapka)

                0 0
                • goofy  

                  Jo tam tudy se loni v rámci akce Travný pohybovala část výpravy. My s Pitosem klasicky tlačili a byli jsme tam dřív. :-)

                  0 0
                  • ufoncz  

                    Na Travný se někde směrem od Plata tlačí? Já jel teda po té zrušené TZ a to bylo celý až na ty dvě bažinky v rovné části moc fajn.

                    0 0
                    • goofy  

                      My se slabým motorem ano.

                      0 0
                    • pocestny  

                      Ty to vyšlapeš z Plata rovně nahoru, ty chrte? :-) Ten první kilometr je 160 metrů nahoru, v nohách už cosi najeto, tak to nedám ani náhodou

                      0 0
                      • ufoncz  

                        Opravdu uplne v pohode. Divim se uprimne, nechcu machrovat. I to, jak fajn je tam ten vyjezd, me tam pritahuje znovu.

                        0 0
                        • goofy  

                          Pěkně. tohle můj pohon už nezvládá… :-)

                          0 0
                          • ufoncz  

                            Tak taky máme jiný stroje – já lehkej trailbike s karbonovejma kolama a v případě potřeby odpočinkovým převodem 30×50, ty přece jen o dost těžší a víc na sjezdy zaměřenej stroj. Já zase chodím ve sjezdu z Velkýho Polomu například.

                            0 0
                      • danis7  

                        Jak teď na Travný a z něj dolů? Ideálně ve směru na Krásnou. Modrá TZ už na mapách není a já tam nikdy nebyl, tak abych nevynechal něco zajímavého.

                        0 0
    • THORX  

      Tak jsem to zvládnul modrá zdolána. Jak já nemám rád tento povrch

      0 0
      • -b-n-x-  

        Chapu to spravne, zes tohle vyjel nahoru jo?

        0 0
      • human_energy  

        Dolů. Ten žíďák má strach to sjet na těch 2,8 balonech :D

        0 0
        • -b-n-x-  

          Tak asi má nějaké scheisse brzdy :-)

          Anebo, a to by mě dříve třeba ani nenapadlo, neumí používat přední brzdu. Už jsem se s tím párkrát setkal. Jednou jedna kámoška na vyjížďce měla pořád problém sjíždět mírně prudší kopce, až z toho vyplynulo, že ji mamka vždycky zakazovala používat přední brzdu :-)

          A podruhé kámoš, který si myslel, že v terénu by se přední brzda taky neměla používat :-)

          0 0
    • andy97  

      Zdravím

      chtěl bych příští týden objet nějaké ty kopce v Beskydech (Lysá, Pustevny, Radhošť, Apod.). Tak jestli nevíte o nějakým ubytování cca na 3 dny. Něco klidného. Stačí kemp, kde se dá spát ve stanu.

      Děkuji

      0 0
    • Scarp  

      Zdravím místní znalce a prosím tímto o zhodnocení terénu stran bahna.

      Plánuju příští týden (nějaké všední dny) přejezd Beskyd a Javorníků. Trasy mám vybrané, konkrétně D1 z Frýdku údolím Morávky, Prašivá, Ropice, Slavíč, Kozí hřbety, Ostrý, Bystřice. D2 Mosty u Jablunkova-Kostelky-Beskyd, Raková a celý hřeben Javorníků až do Lidče.

      Je mi jasné, že prášit se nebude, trocha bahna nevadí, ale přece jen, vzhledem k náročnosti trasy, potřebuju, aby to nebyly bahenní lázně.

      Samozřejmě, že záleží jestli a jak bude ještě pršet, ale snad i v tuto chvíli se dá poradit. Stačí jen: bude to jetelné nebo odlož to na jiný termín.

      0 0
      • goofy  

        Minimálně kolem Kalužného to bude asi solidní koupačka, ale se současným počasím si nevybereš. Tam to bude dlouho, takže buď chceš jet, nebo ne. :-)

        btw: Ropice – Slavíč – Kozí hřbety – Ostrý není moc po trase. Budeš se vracet nebo jak? :-)

        0 0
      • -b-n-x-  

        Kozi hrbety budou tam a zpet?

        A jinak co jsou ty Kostelky-Beskyd, Rakova? To neznam. Ovsem, kdybys jel klasicky po hrebenu (Skalka, Tetrev, Polom, Murinkuv vrch, Polom, Bily Kriz, atd…), tak mezi temi Polomy je bahno vzdycky a skoro vsude :-)

        0 0
        • ufoncz  

          Jj, Muřínkový vrch-Burkův vrch-Čuboňov-Malý Polom je prameniště asi tak stovky potůčků, takže je právě fajn, že se tomu nemusí člověk po dešti vyhejbat :-)

          Bahenní galeje bejvaj na cestě mezi Oselnou a Lemešnou – je potřeba držet se nad cestou trochu ve svahu a dá se to pak projet bez zapadnutí.

          Javorníky jsou pak na hřebeni už v pohodě. Kaluže ve stínu zůstavaj, ale není tam nikde neobjetelný bahno na zapadnutí.

          0 0
          • RomanH  

            jj,vzpominam na bahenni lazne, kdyz jsme pred lety jeli po patnicich hreben z Trince (Cantorka) az do Hodonina. Kdyz tu lidi psali o bahne, porad jsem si naivne od stolu myslel, ze to predsi musi jit krajem cesty objet :-)

            Ale je to zase sranda, clovek se riti dolu, zadek nad zadnim kolem, a primo proti jsou obrovske kaluze s bahnem ruzne konzistence. Po stranach zase na spouste mist neprostupne houstiny.

            0 0
        • Scarp  

          jj plán je Kozí hřbety, pak normálně po modré pod Malý Polom a vrátit se zpět tím trailem přes hřebínek Kozích hřbetů. Případně potom sjet na tu cyklotrasu pod Lačnovem do Dolní Lomné, abych nemusel po stejné trase přes Slavíč na Ostrý. (Musím končit v Bystřici – ubytování u kamaráda, který mě druhý den brzy ráno posune autem do Mostů u Jabl.)

          Proto ten nezvyklý start etapy č.2, primárně mi jde o Javorníky celý hřeben, protože tu Slovenskou část jsem nikdy nejel (ani nešel). Tedy Kostelky vy budete znát spíš jako Skalka – vyjedu normálně po cyklotrase 6084, pak směr Velký Polom a pak uhnu a sjedu do obce Raková, no a nad Čadcou bych se napojil na hřeben Javorníků. (Polomy jet nechci, jsou krásné, ale chci se podívat, kde jsem ještě nebyl.)

          Dík všem za postřehy.

          0 0
          • Metrick  

            Bohužel tady chčije skoro každý den a situace v lese tomu odpovídá. Vyhnout se teď Malému Polomu vřele doporučuji :o)

            0 0
    • thomasx2016  

      V sobotu asi mám v planu noční vyjezd na Lysou horu z F-M asi okolo 19:30 – počasi by mělo přát a možna i idealni podminky na pozorovani komety – kdyby se někdo chtěl přidat, tak stačí napsat. (MTB)

      0 0
    • unitak  

      Nejsou to úplně Beskydy, ale nevíte někdo v jakém stavu je teď Morávkový single track? Pořád to funguje? Je to celé v pohodě průjezdné z Raškovic až do F-M? Nebyl jsem tam už tak tři roky, tak nevím. Díky.

      0 0
      • wilda81  

        Začátek je trochu zarostlý, pak už v pohodě až do FM

        0 0
      • sis  

        Jel jsem to cca 3 týdne zpět od FM po kačabar a ok. Teda až na to že byl zavřený, já nasuchu a před sebou stoupák na Skalici:)

        0 0
    • zbyslavjak  

      Měl bych dotaz na úsek Pod Malým Polomem, Polomka, Súlov.. Nikdy jsem tam ještě nejel ani nešel. Byl tam teď v posledních dnech náhodou někdo? Chystám se odpoledne z Morávky a tak se chci znalců zeptat zda mám očekávat větší množství bahna. ve „sračkách“ mě jezdit nebaví, tak ať se tam nedrápu zbytečně :-) Díky předem

      0 0
      • goofy  

        Co si tak vybavuji, tak je tam hodně polí s beskydským písečkem, takže tam to bude ok. Zbytek bude občas bláto, protože v noci zase sprchlo. Vyhnout se teď se na kopcích blátu je umění hodné Copperfielda. :-)

        0 0
      • alig_cz  

        Vcera jsem tam byl a celkem v pohode:)

        0 0
      • -b-n-x-  

        „Jezdit ve srackach“ je přece nedílna součást beskydskeho mtb :-)

        0 0
    • unitak  

      Ahoj, zítra se chystáme na Bílou okusit s manželkou refresh…na jak dlouho to tak vidíte, když by to člověk chtěl na pohodu sjet tak 3–5×? Dvě hodiny budou na lano stačit? Pak bychom se chtěli vydat na nějakou menší projížďku. Co doporučujete? Vyvézt se nahoru, pak po modré na Bobek a po červené na Bumbálku a zpět? Je to v poho sjízdné? Nechci žádné vraždy, ať se se mnou ještě pak žena baví :-)) díky za případné tipy.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Počítej půl hodiny na jedno kolečko podle fronty, dal jsem to 9× na 4 hodinovou kartu ale nebyly žádné fronty, pokaždé jsem přijel a rovnou jel nahoru. Dělal jsem v tom i malou pauzu u auta na sváču a doplnění tekutin.

        0 0
        • THORX  

          Na to bych neměl nervy 9× jednu lajnu. 2× a dost!

          0 0
          • Dag  

            THORX: Kdyby ses na tu Bílou někdy podíval, zjistil bys, že tam je těch lajn více než jedna. Tak se radši nevyjadřuj, když nevíš o čem je řeč.

            0 0
            • THORX  

              25.6. šuline. 2 lajny ale předpokládám že červenou nejezdil

              0 0
              • Dag  

                Měl sis dát Nick TROTL a ne THORX. Goofy blokni toho šulina prosím. Jenom Ti to tady plevi.

                0 0
                • ufoncz  

                  Blokování příspěvků pak ale znemožní skákat rovnou na nepřečtený příspěvky. Za bezprecedentního šulina by zasloužil pár facek, to ale na fóru moc dobře nejde ;-)

                  0 0
              • goofy  

                Chtělo by se uklidnit co… Raději se jdi projet, ať si procvičíš techniku.

                0 0
              • Smazaný účet  

                co koreny uz pokoreny? nebo je to tva nemesis

                0 0
      • wilda81  

        Bobek klidně objedte po cyklotrase, nahoru byste modrou tlačili. Trasa je pěkná, ale je to nahoru dolu. Místy budete asi tlačit a jsou tam tuším dva sjezdy kde bude žena trochu lamentovat. Není to nic dlouhého a pomalu to určitě sjede.

        Osobně bych se ženou dojel jen na Masarykovu chatu (vemte plavky) a z tama po zelené bez šlápnuti až do Bílé. Zelená už je jen sotolina a asfalt. Dá se jet hned od chaty, hned pod bazénem je louka a v rohu začíná lesní cesta co se napoji na zelenou. Vyhnete se tlačení zpět na Smutniky.

        0 0
      • goofy  

        Za dvě hodiny 3× stihnete. Pravděpodobně i 4×, ale to lano je fakt dost pomalé… :-/

        0 0
      • Derwen  

        Já to jezdívám opačně: z Bílé, kolem pramene Smradlavky, přes Salajku na Bumbálku, pak po hřebeni na Bobek a dolů po modré na traily – za odměnu ;-)

        0 0
    • Floki666  

      Zdarec je tu někdo z okolí rožnova dh nebo enduro na občasné projížďky? Traily bílá nebo přírodní sjezdy po okolí apod

      0 0
    • thomasx2016  

      Někdo se náhodou v sobotu přidat na večerno nočni výjezd (MTB) na bíly křiž-gruň od visalaji resp z FM cca 19:00 ? Maji jestě být ideální podmínky (sice už převážne s dalekohledem,ale tem by byl) na pozorovani komety Neowise a nejen to,kor když BK-Gruň je tmava oblast oblohy

      0 0
      • thomasx2016  

        Kdyby se někdo chtěl náhodou přidat má čas do zítřka odpo napsat.Prozatím to vypada na tři lidi

        0 0
    • thomasx2016  

      0 0
    • grafik  

      Par aktuálních fotek.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Rychlý dotaz pro znalé. Kolega vymyslel okruh motání se z Krásné od auta a zpět. Mělo by to být po lesních cestách, Magistrále ale nekoliduje to teď s tím zákazem kolem Travného? Ať zbytečně nelezeme někam kde by mohly být problémy :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak už nic, našel jsem si to. „Travný má být pořád běžně přístupný, jen tam nebudou turistické značky. Ochranáři předpokládají, že tam nebudou chodit hlavně masy dojíždějících turistů“

        Takže když my se ani nechystáme na Travný a jen projedeme kus pod ním po lesní cestě a vůbec ji neopustíme nevidím v tom problém :-)

        0 0
        • Pepe72  

          Pro mně dobré info.

          0 0
        • SloM  

          Až teď jsem si všimnul, že se tady probírá téma Travného. Před časem (4.5.2020) jsem ohledně situace kolem Travného psal na CHKO a dostal násůedující odpověď:

          "V masivu hory Travný je pohyb lidí nežádoucí, leč (zatím) není nezákonný , pokud se návštěvníci budou pohybovat

          1. mimo území přírodních rezervací Travný, a Travný potok ( tj. výstup na vrchol v trase bývalé modré značky je zatím legální)
          2. po lesních cestách (pro zjednodušení to, co je jako cesta uvedeno třeba na mapy.cz

          Pro upřesnění dodávám, že jde o legálnost z hlediska zákona o ochraně přírody a krajiny !

          Omezení vstupu veřejnosti do lesů však může vydat i orgán státní správy lesů či myslivosti (Magistrát FM, obor ŽP), obzvlášť pokud se ukáže, že „pouhé zrušení značek“ nestačí."

          0 0
          • -b-n-x-  

            UZ by to mohli taky zakazat teda uplne. Rad bych si tam na biku uzil prirodu zcela sam – bez dalsich lidi.

            0 0
            • Risanek  

              :-)))))))

              0 0
            • Dazz  

              Sám bych se bál, jsou tam tetřevi co nemají rádi lidi.

              0 0
              • -b-n-x-  

                Báli by se tetrevi. Myslím, že je mám rád :-)

                0 0
                • Dazz  

                  Mi taky nějak nevadí, ale ještě jeden vrchol a budu vozit do Beskyd luk a šípy :-)

                  Edit: asi bude lepší flusačka a šipky v sedlové trubce (zatím nemám teleskop)

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Po dlouhe dobe vyletek…:)))

      Krebinek Sulov-Konecna porad naprosta parada, ty koreniy miluju. U Sulova jak se jede naokolo po cervene je par popadanych stromu…popadanych je tam fest, par pres stoupani. Jinak pohoda. Jel jsem z Konecne na SK stranu a pak se vracel na hreben a po modre sjizdel do Udoli Cerne a na Cernou. Tam bacha jak cyp tedka. Konecnaje pro auta zavrena-opravuji jeden most- a jw tam zakaz vjezdi, slepa. Kdo trochu zna, objizdi to pres udoli nahoru, nedbaje zakazu vjezdu a zvednute zavory mezi zelenou a modrou v udoli cerne. No…a potkat tak vlacek aut a PPL dodavek neni uplne ok.......protoze mne jedna dodavka nasnerovala do prikopu, volal jsem cajty, at umravni ridice, kzeri vjizdi do zakazu ..

      0 0
    • Pepe72  

      Dneska jsem na mapy.cz narazil na pumptrack Ostravice. Byl jsem se tam podívat a vážně tam kdysi byl. Nevíte proč to padlo ?

      0 0
    • unitak  

      Nechcete už někdo založit další díl Beskyd? Co Goofy? To načítání už je dlouhé…

      0 0
    • kerim  

      Chlapi poraďte, budu příští tejden ve Frýdlantu nad Ostravicí, sice budu šmajdat s manželkou pěšmo ale jeden den tam máme půjčení elektrokol :-) tak to teda testnu, ale kam tak vyrazit ? Ženu klidně někde odložím na kafi a rád bych si třeba někam vyjel na kopec, nemáte nějakej nápad, kudy to vzít? Pokud možno nic profláklýho, bez lidí.....

      0 0
      • wilda81  

        Kolik toho chcete ujet? Přes týden je klid skoro všude, třeba i na Ondrejniku (je tam i nabíjecí stanice). Můžeš nechat ženu na chatě na kávě a vydrápat se sám na vrchol. Teď je vrchol celý vykáceny tak je rozhled na všechny strany, ale musí se tam ze sedla po prudké cestě (ta vlevo na foto). Na normálním kole tlacim, na elektru by to asi mohlo být zábavné vyjet.

        Pak můžete pokračovat třeba na Martinak a cestou zpět se stavit v Ostravici na jedno.

        0 0
        • kerim  

          Dík, to by mohlo bejt dobrý, netuším jaký tam ty kola vůbec budou ale přemejšlím, že bych si vzal bike a ženě tam něco elektrického půjčil.Znám to tam jenom v Bečvě a na Pustevnách v zimě…

          0 0
    • human_energy  

      Aktuálně žlutá TZ Šindelná směr Pod Velký Lipový

      0 0
      • -b-n-x-  

        Biker tohle lehce přejede, ale nějací lesaci s autem asi budou nasrani.

        0 0
      • psbiker  

        Jak tohle může vzniknout? Počítám, že jde o umělou překážku.

        0 0
        • human_energy  

          Zlomený strom vpravo. Takže to vypadá na čistě přírodní překážku, ale kdo ví. U nás je možné všecko :D

          0 0
        • unitak  

          Včera docela bouřka, silný vítr, takže předpokládám, že přírodní vlivy :-)

          0 0
          • psbiker  

            To bude ono, občas tohle vidím, teda jako dílo lidských rukou, asi jako opatření proti motorkářům. Kdo tahal kolo přes polom tak ví, že tohle je neškodné.

            0 0
          • human_energy  

            Já jen, že je psáno aktuální info a případná průjezdnost… :D

            0 0
    • wilda81  

      Včera jsem jel Mosty-Bílý kříž. Vše průjezdné, i na V. Polomu uklizeno a není třeba nosit. Jen začátek zimní cesty je zasypaný stromy.

      Sjezd k Murinkaci mi přijde rozbitý víc než dřív. V jednom místě leží kláda, ale jde ji objet zleva.

      0 0
      • krabica  

        Jo, už před měsícem to bylo OK. :-)

        0 0
      • Dazz  

        A jak vypadají ty prameniště před a pod Malým Polomem ?

        Dá se to rozumně přejet – přenést ?

        0 0
        • goofy  

          Podle mě furt stejně… :-)

          0 0
        • wilda81  

          Jak píše goofy. V pár místech prostě slézt musíš a přeskákat po kládách/kamenech.

          0 0
          • ufoncz  

            Já se ještě zeptám na tu zimní cestu – směrem od Murínkáče je to z mýho pohledu určitě nejlepší alternativa, ale kdyby to tam bylo zaházený nějak neprostupně… Takže – víte někdo, jak je to s tou prostupností? Je to jen (nějak překonatelný) začátek zaházený a pak ok?

            0 0
            • Metrick  

              Tak měsíc zpět to bylo OK, myslím 1–2 stromy tam někde ležely ale jinak lávky opravené, borůvek plno, jen škoda, že ta část ke kapličce postupně zarůstá těmi osikami a břízami.

              0 0
              • mirorek2  

                už na velikonoce to byl automatický šmigrust :-)

                0 0
                • krabica  

                  :-) Mě dá vždycky co proto, jeden ostnáč pod kozími hřbety. :-)

                  0 0
                • goofy  

                  Jo… V krátkém dresu jsem vypadal jak po celkové akupunktuře… :-D Ale jinak chodník vyčištěný a moc pěkný. Dlouho jsem ho nejel, a bavil fest.

                  0 0
    • Jetblack  

      Nazdar bajkeři. Dneska jsem na kozím hřbetu na hoře (kousek jak je tam ta skála) zapomněl, asi okouzlen výhledem a horkem na slunci, červeno šedý dres s krátkým rukávem značky DHB…kdyby někdo našel a vzal sebou, tak budu rád pokud se mi ozve…za láhev vína nebo třeba nachmelené opice 14 pokud jsi pivař :)

      0 0
      • -b-n-x-  

        Jaká velikost? Bude mi sedět?

        Nosím M tak jestli to stojí za ten čas a námahu :-)

        0 0
        • Jetblack  

          Takže až potkám v té naší beskydské zahrádce borca v rozevlátém dresu dhb na Knollyně, tak vím, že se mám přihlásit :). Jinak jaká námaha, co je to za nemístné rouhání… už jen ty výhledy stojí za to a jako bonus pravák každých 5 metrů a jeden dres velikostí L :)

          0 0
          • -b-n-x-  

            No samozřejmě bych to vzal pro tebe. Jak jinak :-)

            A námaha sice ano, ale bylo by to veskrze veliké potěšení a radost. Jenže, bohužel kdoví kdy se tam zase na kole dostanu. Rodina, bydlení v praha, barák, atd…

            0 0
      • krabica  

        Že bych tam zítra zajel… :-)

        0 0
    • thomasx2016  

      Kdyby někdo chtěl,tak zítra mám v plánu na kole (MTB) do beskyd asi to vypada na FM-Javorový-Šindelná-Slavič a možna až na BK dle sil a času .Výjezd bych viděl okolo 10:30–10:45 z FM.

      0 0
    • chomejs  

      Jaký je aktuální stav cesty ze Slavíče pod Kozí hřbety? Pořád je to rozjebané jako na jaře, nebo se to dá?

      0 0
      • Metrick  

        Tak 14 dnů zpět červená ze Slaviče byla v úplně poho, ale jak to vypadá po dnešní dost větrné a deštivé noci, těžko říct, stará značkovaná cesta přes Kozí Hřbety nevím, objížděl jsem to po asfaltce :o(

        0 0
    • goofy  

      Tak panstvo, už to začalo ve větším, takže na lesních cestách bacha, nevíte co bude za zákrutou… ;-)

      https://www.idnes.cz/…a-zpravy_jog

      0 0
      • Pepe72  

        Já už se lekl , že už staví ten lídl na Lysé :-)

        0 0
      • krabica  

        To jsem zvědav, jestli to budou takové pasti pro mamuty, jak ta pod Kozími Hřbety.

        0 0
        • goofy  

          Píšou 4 × 3 × 0,6 m

          0 0
          • -b-n-x-  

            Vitane zpestreni to je! :-)

            0 0
          • krabica  

            To by tak odpovídalo. :-) Jen proč to dávat do cesty…

            0 0
            • goofy  

              No má se to dávat do nepoužívaných svážnic. Co jsem tak pochopil, tak díky zadržování vody to bude snižovat erozi a tím, že se tam zadržuje voda zaroste rychleji i okolí. No uvidíme. Na Kozích už to je jo?

              0 0
              • -b-n-x-  

                ME by stejne zajimalo jestli je nutne aby „zarustalo okoli“. I kdyz je asi spise otazka – cim zarustalo.

                0 0
                • goofy  

                  V rámci zadržování vody v krajině jo, v rámci pohybu po lese moc ne… :-)

                  0 0
            • ufoncz  

              Tak pokud to budou umisťovat do svážnic skoro po spádnici, tak to ničemu nevadí. Nebo jsou někde informace o tom, že by takto přeměňovali nějakou turistickou trasu, nebo letitou pěšinu?

              0 0
              • krabica  

                Konkrétně tu je to přímo na cestě: https://mapy.cz/s/cezunopule

                0 0
                • ufoncz  

                  Jestli je to na hřebenovce a tak, že není ani „suchá“ pěšina vedle toho, tak je to blbý, to jo.

                  0 0
                  • Metrick  

                    tohle místo objet jde, působilo to spíš jako „vedlejší produkt těžby“ než nějaká umělá past, ale pravda bylo to plné vody tak těžko odhadovat hloubku :o)

                    0 0
                  • krabica  

                    Místa vedle je dost, v tom není problém, jen je to lehce za horizontem… :-)

                    0 0
                • -b-n-x-  

                  Ty kroxo. Vubec jsem nevedel, ze tohle je nejaka Cyrilometodejska stezka :-)

                  Jinak, je jasne, ze tam kolem tunky vzniknou chodnicky :-)

                  0 0
                • Lok  

                  žejakože na té červené turistické??? :O

                  0 0
                • goofy  

                  A je to fakt kopané? Co si pamatuji, tak tam dole bylo bláto/voda furt… :-)))

                  0 0
                  • krabica  

                    Jo, je to přímo na cestě hned po vlezu do lesa, ale objet se to dá, místa tam je spousta…

                    0 0
                    • goofy  

                      Ono je to možná lepší. Jestli si dobře pamatuji, tak tam vždycky bývala kaluž přes celou širokou cestu, tak se to možná trochu lépe stáhne do té ďury.

                      0 0
                      • Lok  

                        a teď by mě zajímalo estli to splňuje požadnovaný účinek, nebo jak ho to má splnit… já to chápal tak že se ty díry udělají někde třeba uprostřed kopce aby to pomáhalo zpomalit tu vodu a nebyli ty povodně a tak… jako navrholu to zachytí jen tu trochu co dotoho naprší a pak se to možná vsákně do půdy, ale ten zbytek co nenaprší do díry beztak steče dolů tak jak do teď… nebo mi něco uniká??? :D

                        0 0
                  • pocestny  

                    muhehe, jo jo tam bývala voda vždycky, a hned jsem si představil, jak do toho z kraje zimy vlítne nějaký běžkař v zimě a propadne se pod tenkým ledem :-)

                    0 0
                    • pekoss  

                      jo v zime to bude sranda, kdyz to bude zafujane :-)

                      Moc se mi nechce verit, ze to je primo na te cervene magistrale

                      0 0
      • -b-n-x-  

        Jako podle me to neni vubec spatny napad. Pamatuju si, ze takove ruzne velke kaluze byly uplne bezne treba kdysi (80. leta) na Sindelne. Ty vsak byly v prohlubnich po tezkee technice – asi zname vsichni.

        Nicmene, co me trochu zprvu prekvapilo, proc to delaji primo na ceste? Kdyby to robili kousek vedle, to by nefungovalo?

        0 0
        • krabica  

          Né, to by pak nepřekáželo… :-)

          0 0
          • -b-n-x-  

            Tak muze to byt i zamer – aby tam nejezdili luftoci a nerusili zver :-)

            0 0
        • goofy  

          utužené nepoužívané svážnice po kterých stéká voda a nezasakuje ⇒ rozkopou ji, a tím pádem se voda zachytí, nebo nestéká tak rychle.

          0 0
          • -b-n-x-  

            A jo! Uz i ja pochopil :-)

            Nicmene, maji i ty stare nepouzivane cesty tak tuhou pudu? Me vzdycky prislo, ze kdyz je nekde nejaka nepouzivana lesni cesta tak 10 let, tak uz je dokonce i problem ji najit. Zarostle jak prase :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ano, udusaná půda zůstane udusanou i když povrchově „zaroste“ a trvá hodně dlouho než ji kořeny trochu „nakypří“ Ale je pěkné, že jsi to pochopil :-) Za mě jedno z opatření co dává smysl, hlavně tam kde o cestách na „polích s dřevem“ vědí, že je dalších 20–30 let nebudou potřebovat. Je to trochu kontroverzní třeba ve vztahu k přístupnosti třeba hasební techniky v případě požárů ale jak se zmínil goofy ve vztahu k zadržené vodě potřebné k rychlejšímu růstu všeho to zase vyvažuje. Je třeba všude zhodnotit plusy a mínusy a nedělat nic plošně ale podle lokálních dispozic a zkušeností místních správců.

              0 0
      • sizigy  

        https://www.facebook.com/vodaproles

        Jejich stránka. Na jaře kopali 30 děr na velkém javorníku a už teď jdou vidět rozdíly. Jak to tu už padlo, jedna z věcí která dává smysl.

        0 0
        • goofy  

          Tak jsem si najel na tu stránku a jedna z těch rozkopaných cest je červená z Mostů na Skalku. No už tam lidi fb brečí, že zničili turistickou značku… :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Lidi jsou prostě chuji co musí mít trasu vyznačenou turistickou značkou jako dálnici a nevědí, že jim tam nikdo nezakazuje chodit a za chvíli se tam vychodí chodníček cik cak a bude časem o hodně hezčí než rovná „dálnice“.

            Ty videa na té stránce jsou super, třeba ta část o vzniku toho prvního jezírka…

            0 0
            • Metrick  

              Přečti si prosím komentáře o pár řádek níže, kde borec (místní hasič p. Kohut) komentuje celou akci z pohledu obce, protože v téhle lokalitě má obec jímací studny pro vodovod a teď se tam s žádnou technikou nedostanou k případné údržbě. V okolí Mostů je podobných cest, které by šly takto rozkopat/upravit mraky a tvrdit, že toto je nevyužívané je hloupost. Asi nikdo nezochybňuje úmysl, mají problém s lokalitou. Ta červená na Skalku je nefrekventovanější turistická trasa v dědině

              0 0
              • Smazaný účet  

                Bohužel se ke komentářům nedostanu ale vím o kontroverzi viz komentář zde. A proto bych z něho opět zdůraznil poslední větu.

                0 0
          • Andrzej  

            tohle musim pochvalit, konecne ekologicke opatreni, ktere udela radost cyklistum, protoze okoreni jizdu po nudnych lesnich cestach, parada

            0 0
          • pocestny  

            Mně se teda tohle bagrování vůbec nelíbí. To je zase takové to „zabij bobra, zachráníš strom“. Jak může pár děr suplovat to, že za posledních 200 let to tam svým hospodařením lidi tak zničili, že se ta voda prostě nemá kam vsakovat.

            0 0
            • ufoncz  

              Myslím, že se na tom podílí i Štefan Vaľo. A ten už dokázal, že podobný věci přinejmenším lokálně udělají dost:

              https://youtu.be/GTyJHt8H3Ag

              0 0
            • -b-n-x-  

              Tak i kdyby tohle skor onic neresilo, tak na druhou stranu to moc nestoji a hlavne to nicemu neskodi. A colci, zaby a podobna havet aspon bude mit vice svych biotopu :-)

              0 0
              • Metrick  

                Tak ta myšlenka není špatná, problém v těch Mostech je místo. Tvrdit, že takhle rozkopou nepoužívané cesty a rozkopat nejppoužívanější turistickou značku wtf? určitě by bylo možné najít něco méně frekventovaného v katastru Mostů. Trochu podle hesla „zachráníme mír i za cenu války“ :o)

                0 0
            • Anatol J.  

              Vážení zde sledující.

              K odkazu na bagrování Voda pro les na FB..... Mažou všechny negativní komentáře, nejen moje !!!! Tak moc jsou přesvědčeni o své pravdě...... A to jsem jen napsal, že nic proti rybníčkům, ale že když teda ekologie tak by chtělo spíš odstranit důvod vzniku (harvestory aspol) a třeba udělat lesní železnici (samozřejmě je jasný že to nikdo neudělá) ale že to by se jim asi lesáci nepoděkovali…takhle je to jen na na*** turistů a docela se divím, až tam v zimě pod sněhem někdo zahučí..... Podobných názorů tam bylo více. vše smazáno....... Takže opět jde o granty a dotace a ne dobro věci…

              0 0
              • pocestny  

                a ví se, za kým ty prachy jdou?

                0 0
              • -b-n-x-  

                „lesni zeleznici“? – no, ja nevim, skoly nemam, ale tohle mi teda prijde jako nejaky absurdni vtip :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Klid, to je jen někdo kdo zaspal v (před)minulém století a myslí se, že stromy se stahují z lesa koňmi k železnému oři, k tomu úžasnému parnímu stroji co ulevil dělníkům od těžké práce :DD

                  0 0
                • Metrick  

                  Jestli není myšlena nějaká forma „lanovky“ což kdysi bývalo… Taky si nějak neumím představit tahat po kopcích trasy kolejí vzhledem k rozsahu kácených ploch by to bylo takové jedno velké seřaďovací nádraží :o)

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Tak lanovky se předpokládám používají zcela běžně pořád. Tedy, v horším terénu. Ale ta železnice po Beskydech – to je tak originální nápad, že mi to pořád leží v hlavě :-)

                    0 0
                    • goofy  

                      Lanovky jsou v prudkém terénu v podstatě standart ;-) Železnic tu kolem pár bylo. Hlavně na Slovensku, ale natahovat to dnes by byl dobrý extrém… :-D Samozřejmě předpokládám, že dotyčný to tak trochu popletl ;-)

                      0 0
                      • Metrick  

                        Asi jsou, jen jsem je na živo nikde v Beskydech a ani jinde neviděl (což vůbec neznamená že nejsou :), ale ty koleje… možná nějaké zubačky, to by v kopcích bylo aspoň technicky možné.

                        0 0
                    • pocestny  

                      Zkus na to získat dotaci. Pár mega jenom na samotný projekt, pak to vyhnije.

                      0 0
        • -b-n-x-  

          ME to prijde vylozene super napad.

          Dokonce i z bajkerskeho hlediska. Hezky to ozivi tyhle nudne cesty, a treba diky tomu vzniknou i nove traily :-)

          0 0
      • wilda81  

        To se zase budu bát projet každou kaluž. V tom bahně nevidíš jestli je hluboká 10cm nebo metr.

        0 0
    • Dejvidek  

      Kdyby chtěl jet někdo od Ivančeny na Zimný…

      0 0
    • Dazz  

      Je na Slavíči případně dále po hřebenu na Prašivou otevřeno pro turisty a bikery nějaké hladové okénko ?

      Nebo je vše z důvodu opatření uzavřené ?

      Dík předem za info.

      0 0
    • unitak  

      Nevíte někdo jestli je Bumbálka uzavřena pro průjezd autem (nejspíš jo…)? Chtěl bych z Ostravice do Velkých Karlovic a tam nějakou hřebenovku, tak jestli to má cenu tam jet a nebo se to musí objet přes Bečvu / Hutisko Solanec…

      Díky

      0 0
    • Tecka  

      Mám pochopení pro těžbu v lese, stromy se musí nejenom pokácet, ale i z lesa dostat. Ale podle mne by všechno mělo mít nějaké hranice. Takto dopadla žlutá turistická ve Veřovických vrších ze sedla pod Krátkou směrem do Mořkova v závěru té horní části. Prohrnuli svážnici od cesty až do toho „potůčku/roklinky“. Ten sjezdík do potůčku je zavalený hromadou dřeva a veškerá voda namísto původního koryta teče na cestu dole.

      0 0
      • Tecka  

        Původní stav: https://youtu.be/ROjTmFW2Ex4?t=47

        0 0
        • -b-n-x-  

          Solidni palba! :-)

          A pekny trailik (to byl)

          0 0
          • goofy  

            To teda! Líbilo se mi, jak jednotlivci odpadávali, ale nezastavujeme, máme zpoždění… :-D

            Jinak trailík fakt pěkný. Vědět o něm dřív, tak to stálo za návštěvu. :-)

            0 0
            • -b-n-x-  

              PResne presne. (tedy, aj bych se tam sice nedostal, ale… ) :-)

              0 0
            • Tecka  

              Tak „naštestí“ je zničeno cca jen 100m z necelých 2km co má celý trail. Ve spodní části trialu jsou popadané nějaké stromy a jedny koleje od harvestoru, nic co by se nedalo na jaře uklidit. Ale nahoře pokud neuklidí tu hromadu dřeva tak to půjde zachránit jenom sjezdem do roklinky na tu svážnici a 100m nudy. To by mne mrzelo, protože ten trailík nad tou roklinkou je to nejpěknější co ve Veřovkách je. A taky mám obavu aby tam nezačali o to víc jezdit motorkáři (pokud tam byly stromy a úzký chodníček, tak se tam projeli jen občas, teď je tam dálnice tak je to bude lákat)

              0 0
      • Derwen  

        Jj, dneska jsme tam byli, měl to být zlatý hřeb vyjížďky a … nebyl.

        0 0
      • pekoss  

        A pak tam nadelaji jamy jak na Skalku :-P

        0 0
      • -b-n-x-  

        Tak jako zmrdi to sou kazdopadne. Ale ze by to bylo neco zvlastniho, to ani ne.

        0 0
        • goofy  

          To je prostě problém celých Beskyd, a možná i ČR obecně… turistické značky natažené po svážnicích, a pak když přijde na sklízení zahrádky, tak se rozjebou i pěkné chodníčky. A když se něco někde přeznačkuje, tak vždycky s chodníku na lesáckou cestu.

          0 0
    • Dejvidek  

      Dnešní jez ve Vyšních Lhotách, Prašivá a dál směrem na Kotař… Paráda :-)

      0 0
    • dawka  

      Včera směrem od Ostrého přes Kalužný na Slavíč, taky lesácký Hardcore, Od slavíče přes kozí hřbety na Bílý kříž paráda, mezi Bílým křížem a švarnou Hankou Masy lidí, které nešlo ani objíždět. Potom po zelené do Masarykova údolí zase paráda.

      0 0
      • -b-n-x-  

        Tak Kalužný už asi nikdy nebude jiný než olejo-bahenní demonstrace. Co jsem se tam objevil kdykoliv v posledních 20 letech, vždy to bylo total rozryte.

        Snad jen na běžkách to může být jakžtakž ok.

        0 0
        • pitos  

          Tak Kalužný je rozrytý pravidelně, tam to není překvapení ale momentálně je toho rozježděno daleko více. Zhruba 1km před Kalužným ze směru od Javoru je tak 500m kvalitně poorané cesty. No a směrem na Ostrý podobně, hlavně kousek za Kalužným a pak před Ostrým.

          0 0
          • dawka  

            Přesně tak, momentálně je to rozryto takřka ze všech směrů.

            0 0
      • hctr  

        Tak díky za info, díky bf jsem to dnes objel, každopadne jel jsem Prasiva → Javorovy, pak ze Šindelné na Morávku a zpátky k autu a bylo to super, nebylo ani morko, jediný ten poslední sjezd na Morávku jsem se totálně zaházel, protože jsem byl v tom sjezdu v nějaké euforii a projížděl jsem vše plnou palbou. Vrchní hřeben byl ale čistá a suchý.

        0 0
        • Dejvidek  

          Ahoj, kudy tudy z Prašivé na Javorový? Jel jsem nedávno Prašivá > Kotař a pak dolů na Pražmo. Javorový byl v dohledu, tak to chci někdy zkusit až tam… Dík

          0 0
          • hctr  

            Já jel tu klasickou magistrálu, je to celou dobu po červené turistické značce až Pod Velký Lipový a tam už jedeš po žluté až na Javorový, ale dá se jet i po červené až na Ropici a pak sjet 1km po modré na Šindelná sedlo, odtamtud na Javorový je to asi 2km. Záleží kolik budeš mít času, obě ty cesty jsou fajn.

            0 0
          • hctr  

            A nahore na Javorovem si muzes i skocit je tam takovy mini drop :)

            0 0
    • chomejs  

      Dneska jsem se vydal na moji oblíbenou trasu Travný a Lysá. Na Travném v horní části docela mokro, ale dalo se v pohodě. Polomy žádné, sjízdné celé až do Krásné. Stromy nad sjezdovkou na Přelači už odklidili. Nakonec se mi nechtělo až na Lysou a vzpomněl jsem si, že se tu někdo ptal na modrou od Ivančeny a viceméně přímou zkratku k Bezručovi, která je v mapě označená jako Kokiová cesta. Čekal jsem nudnou přímou vychozenou dálnici od turistů, ale ve skutečnosti jsem dostal technický prudký sjezd plný kořenů a šutrů. Nebál bych se ho označit za jeden z nejtěžších sjezdů v Beskydech. Obtížnost docela zvýšilo napadané listí a pod ním klasický beskydský píseček. V horní části docela prudká hrabanka, pak moře kořenů a docela velké schody a závěrem freeride lesem (moc jsem nesledoval, kudy vede pěšina, víceméně všude). Pro mě určitě zajímavější než žlutá z Lysé, která mě nějak přestala bavit.

      0 0
      • raw 4  

        Slusnej padák…

        0 0
      • wilda81  

        Pěkná trasa.

        0 0
      • Pepe72  

        Super. Sjet mokrý travný bych si netroufnul :-(

        0 0
      • ufoncz  

        Díky tomu, že sis ten post s Kokiovou cestou blbě zapamatoval, jsi mohl bejt příjemněji překvapenej ;-)

        Jestli's to dal za mokra tou nejtěžší variantou (ono se to tam x-krát rozdělí dycky ve dvě až tři stopy a zase spojí), tak každopádně klobouček.

        0 0
        • chomejs  

          Bral jsem to víceméně přímo. V jednom místě ve střední části tam byl tak metrový schod do zatáčky v nulové rychlosti, tak to jsem si vynesl zpátky a jel trochu bokem. Mokro mi moc nepřišlo oproti zbytku roku. Letos je mokro pořád.

          0 0
          • Derwen  

            A jak lidi (pěší)? Nebyli při sobotě?

            0 0
            • chomejs  

              Na té zkratce ani moc ne, jel jsem to až odpoledne. Na Travném pár lidí bylo.

              0 0
      • goofy  

        Pěkný výlet… Já dneska akorát Travný… Lysou bych už k tomu asi nedal… :-)

        0 0
    • wilda81  

      Čas na nové vlákno?

      0 0
    • tomfree  

      https://tomfree.rajce.idnes.cz/…y_kriz_2020/

      Včera neděle byla,tak nějaké foto z hřebenovky, potkal jsem jen pár lidí, na prosinec paráda.

      0 0
    • Dejvidek  

      Super!

      0 0
    • Dejvidek  

      Ahoj, nevíte jak je to se solením silnic u Pražma? V kterých místech se přestává solit a začíná dávat kamení? Spojka z Bystrého do Pražma se asi nesolí komplet, včera jsem se v cca polovině napojil a jel na Bystré a do Malenek. Zajímají mě Vyšní Lhoty/Raškovice, zda se dostanu bez soli na kopec na Prašivou z Janovic…

      Díky

      0 0
      • pocestny  

        V sobotu dopoledne projel pluh z Pržna do Pražma (přes Bystré jak píšeš), jel jsem přímo za ním autem. Přes Lubno vůbec neposypal, začal sypat až někde v Bystré u Toflů. A o kousek dál zase přestal sypat. Cesta byla bílá, ale neklouzala. V neděli odpoledne to bylo opět uklizené – bílé neklouzavé. Posolené to bylo jenom na hlavní cestě Frýdlant-Baška. A co nevím jistě, ale myslím si, tak asi budou solit i tu hlavní cestu Raškovice-Morávka. Kdysi ji solili… Nevím, jak jsi to myslel na Prašivou z Janovic.

        0 0
      • mike!1  

        Sypač se točí u Maryčky ve Vyšních Lhotách. Pak už je to (jezdím na Morávku, ale předpokládám, že Lubno a Krásná bude stejná) nesolené (směrem z FM se sůl ještě chvilku roznese na kolech, takže jsou vytopené koleje ještě kousek dále). Zatáčky jsou lehce sypnuté kamením, takže alespoň tak.

        0 0
        • Dejvidek  

          Super, díky za info, to jsem potřeboval vědět… A nevíš, jak je to se silnicí od Skalice?

          0 0
          • mike!1  

            Uf tak to teď nevím, ale obecně cesta z Vyšních Lhot se mi jeví jako více upravovaná (asi i tím, že je vytíženější), než cesta přes Skalici. Každopádně dneska ráno z Morávky až do Nošovic docela intenzivní sněžení, takže zbytek posypu je v čudu, ale alespoň to není uježděné, tak se na tom dobře jezdí (s opatrností) :-)

            0 0
    • Dejvidek  

      .

      0 0
    • Dazz  

      Prohrabává se teď v zimě pravidelně asfaltka Papežov – Lysá ?

      0 0
      • Dazz  

        Četl jsem. K smíchu i pláči zároveň.

        0 0
      • pocestny  

        Hmmm, zajímavé. Příjde mi to fakt zajímavé, a chtěl bych vědět, co se tam konkrétně událo. Tenisky ani tepláky nejsou na Lysé problém, pokud jdeš po značce. Mám samé otázky a žádné odpovědi: Která cesta na Lysou není prošláplá? Proč nešli po značce? Proč „vzdávali boj o život“? Kde zapadneš do koryta, abyses z tama nedokázal vyhrabat? Proč bys v teniskách opouštěl prošláplou cestu a šel nějakou „skvělou zkratkou“, kde je ten pohyb 10× pomalejší.

        To je jen v hlavě. Byl jsem pod Lysou celý víkend. Nebyl vítr. Byla skvělá viditelnost. V 800–1000 metrech nad mořem (asi nevolali o pomoc z vrcholu, že) bylo sněhu od 30 cm pod stromama po 60 cm sněhu v místech bez stromů, měkký lehký sníh, relativně snadný pohyb (oproti tomu, když se propadáš do něčeho pevnějšího). Lidi zřejmě bez zranění. Každá cesta z kopce vede poměrně rychle do civilizace, nebo alespoň k nějaké prošláplé pěšině.

        0 0
      • wilda81  

        Už aby ty hospody otevřeli :)

        0 0
    • mirra66  

      4Dazz

      V pátek dopoledne jsem v robotě dostal fajnu myšlenku, že bych to zkusil odpoledne po asfaltce z Papežova na vršek (na kole). Říkal jsem si, že v pátek odpoledne bude málo lidí, zaparkuju na Papežově pod asfaltkou, vytáhnu kolo z auta, najedu na sněhem pokrytý asfalt, který bude ujetý tou rolbou, která po ní jezdí nahoru a dolů, vyjedu si nahoru, pak to sjedu, naložím kolo do auta a pojedu si vyjetý a veselý domů. Takže jsem přijel domů z roboty, naložil jsem kolo do auta, jel jsem pod asfaltku na Papežov, ale již cestou mi bylo divné, že mne předjíždějí závodníci v autech směr Papežov. Když jsem přijel na Papežov, tak všude plno, parkoviště, kraje vozovky, zatáčka taky a tak jsem pokračoval na Zlatník na parkoviště. Tam jsem vytáhnul kolo z kufru, zaplatil jsem pade za parkování a chytl mne „chcanec“. Šel jsem se vyčůrat kousek od auta. Než jsem stačil vytáhnout kamaráda z kalhot, tak jsem se probořil zhruba po pás do sněhu. Vyhrabal jsem se, ulevil jsem si, nasedl na kolo, zjistil jsem, že to na hlavní cestě směrem k Papežovu dost klouže a jako cyklista a automobilista v jednom těle jsem se rozhodl, že nepojedu po silnici, abych někomu nespadl pod auto. Jelikož jsem však líný, tak se mi nechtělo jít ten kilometřík pěšky a proto jsem se rozhodl, že to zkusím z druhé strany, tedy po zelené kolem sjezdovky, pak na červenou a tak až na asfaltku, která bude určitě ujetá tou rolbou. Logický předpoklad mne utvrdil v tom, že červená bude prošlápnutá a nebude problém to dát i na kole. Vyjel jsem tedy po zelené, paráda, pohoda, trochu to klouzalo, ale klídek. Projel jsem kolem sjezdovky, napojil se na červenou (super nápad, logické myšlení mi jde – jsem si říkal), po chvíli jsem přijel k poslednímu domu, tam skončila prohrnutá cesta, najel jsem do vyšlapané úzké pěšiny a skončil ve sněhu něco málo pod náboji kol. Dál jsem to nedal, a tak jsem přijel zpět na parkoviště a šel pěšky na Papežov (zjistil jsem, že nejsem tak líný, jak jsem si prvně myslel). Přišel jsem na Papežov, nasedl na kolo a asi po 50 metrech jsem zjistil, že to nejde (bořil jsem se a neměl jsem ani dobrý pocit z lyžařů, kteří jezdili dolů). Tak jsem se otočil a šel opět pěšky k autu, naložil kolo do kufru a jel domů. Tímto jsem dospěl k přesvědčení, že to nyní fakt nejde a kolo tak bude nějakou chvíli v garáži a bude čekat na lepší cyklo podmínky. Takže tak.

      0 0
      • Dazz  

        I snaha se cení ;-)

        Cesta tedy prohrnutá je nebo ne ? Možnost zapůjčeni fatbiku.

        0 0
        • mirra66  

          je prohrnutá, ale na svých 29×2.25 jsem se zahrabával, podklad byl měkký, takže místo pohybu vpřed jsem se zahrabával dolů. Je možné, že o něco výše to jde lépe, ale nevím, nevím.

          0 0
          • mirorek2  

            škoda že jsi neměl morál vystoupat o kousek výše,

            odtud už je to vyjeté a tvrdé skoro vždy

            0 0
            • mirra66  

              Už bylo dost hodin a nechtěl jsem se plahočit ve tmě, abych si ještě nerozbil čumák. Na té sjezdovce směrem k Tobě zaznamenanému bodu to vypadalo, jako někde směrem k Everestu – had tvořený skialpinisty směrem hore. To parkoviště pod sjezdovkami plné.

              0 0
      • -b-n-x-  

        :D :D :D

        No, ted to asi na jezdeni po Beskydech uplne nebude :-)

        0 0
      • goofy  

        :-D Pěkný příběh… :-)))

        V pátek jsem byl taky poblíž, ale zvolil jsem jiný nástroj… :-)

        0 0
    • mirra66  

      Jinak pojďme do vlákna Beskydy VI, tady je toho již moc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.