• Buf

    Dne 11.11.2011 byla spuštěna registrace na Beskidy MTB Trophy 2012.Chystáme nové etapy :

    1. Skrzyczne
    2. Javorový – Ostrý
    3. Rysianka
    4. Velká Rača

    Centrum závodu bude na východním okraji Istebne v Zaolzie a tak se dostaneme více na východ. Česká etapa bude proto asi opět startovat z Kempalandu v Bukovci a bude ryze českou záležitostí. Využijeme podjezdů pod novým úsekem rychlostní silnice v Hrádku a přidáme další kultovní sjezd a staré lesní cesty a stezky extra pro Beskidy MTB Trophy.

    0 0
    • Joseph de Sax  

      Beskidy neznám…mám základku jenom a jezdím jen na kole…

      0 0
      • Buf  

        Já mám VŠ a nestydím se použít překladač google, ale vždy je to stejné. Z angličtiny do češtiny i z polštiny do češtiny. Nevím co s tím , stále BESKIDY MTB TROPHY

        No ale volný překlad do češtiny tě snad uspokojí :

        Beskydská trofej horských cyklistů…

        Pozor : neplést si horské cyklisty s horskými myslivci

        Biku zdar Buf

        0 0
      • Smazaný účet  

        říkal jsem si, esli se nějakej pitomec zase chytí (jako každým rokem)…a vida! :-)

        0 0
    • Buf  

      Termín etapáku nebude v termínové kolizi s Českým pohárem XCO ani XCM a bude v termínu 07. – 10. červen 2012 , týden před Mistrovstvím Evropy v bikemarathonu ( Malevil). Tak až na reprezentaci XCO , která bude na ME v Moskvě, nebrání nic ve startu elity i hobby bikerů na tomto etapáku v Beskydech.

      0 0
      • venabch  

        To sem zvedav jestli me dovoli take se zucastnit :-D

        0 0
        • Buf  

          Těm co trhají řetězy by jsem to zakázal !!!! A taky je nefér , když to máš najeté, ten Top sjezd z Rysianky na Halu Boracza jsme jeli předloni společně s GG …

          0 0
        • Buf  

          Tak jsem koukal a v záplavě rusky hovořících borců je i Véna. Tak uvidíme jak se mu pojedou na 29" ty DH co chystám a hlavně jestli se vejde do pověstných serpentýn na Javorovém a Ostrém.

          0 0
          • venabch  

            No ostry uz se jel a ty serposky se daj jet rovne je to o dost rychlejsi :-D a nebolej tak prsty od brzdeni

            0 0
      • Cryzyy  

        Tejden na rege je docela malo, takze v kolizi to neni, ale dat potom Malevil nejak slusne se taky neda… skoda.

        0 0
        • Buf  

          Nejsem odborník na trénink a regeneraci , ale Beskidy MTB Trophy jeli jako přípravu v minulosti i elitní týmy jako JBG-2. Jsou to jen 4 dni a pak celý týden volno. Taky záleží jak etapák kdo pojme, jestli jako vrchol sezóny nebo pořádný trénink. Jet čtyři dni kaši a pak za týden ME v bikemarathonu asi není reálné. Na druhou stranu jsou závody každý víkend a mnoho borců jezdí soboty i neděle.

          Etapák v Beskydech je závislý na státním svátku a volnu ve školách v Polsku a pro rok 2012 to prostě tak termínově vyšlo.

          0 0
    • Buf  

      Tak registrace již funguje viz. : http://www.sportchallenge.cz/…dy/propozice

      A zájem o Beskydy je opět velký , již 50 zájemců. Jsou tam i registrace na etapák Sudety MTB Challenge, Carpathia Venture a 9 bikemarathónů seriálu Powerade Suzuki 2012. Většina bude v horách a Istebná bude opět v seriálu Inter Mountain series 2012.

      0 0
    • Buf  

      Podle posledních informací je zatím jen Standard *. Což znamená, že si musí všichni zajistit vlastní ubytování a stravování. Nedošlo k dohodě s majiteli Gymnásia pro jejich neúměrně vysoké finanční nároky.

      Proto všichni co chtějí startovat na Beskidy MTB trophy 2012 by neměli s registraci otálet a shánět si i ubytování. Silnice přes Bukovec je opravená a tak není problém dojíždět i z okolí Jablunkova z české strany. Navíc 2.etapa bude asi opět startovat z Kempalandu v Bukovci.

      0 0
      • mireks  

        Toho (ne)ubytování ve škole je škoda…

        Tady sice Buf píše že „ZATÍM jen Standard*“, ale GG se na www.mtbforum.pl vyjádřil jasně že Gymnázium příští rok nebude :(

        Máte někdo nějaký tip na slušné ubytování v Istebné ?

        Já jsem zatím zkoušel jenom Hadamowku (www.hadamowka.pl), a jako nebylo to tam špatné, ale ve škole to bylo lepší (jídlo, úschovna kol, kontakt s lidma,…). Když tak sem prosím piště nějaké tipy (a zkušenosti), bude se to asi hodit více lidem.

        0 0
        • karliner  

          Já byl na Hadamowce a kdybych jel (jakože nepojedu), tak znovu tam.

          0 0
        • Buf  

          Poláci stále něco kutí, ale asi to dopadne tak, že bude jen standard *. Takže ubytování a stravování se musí starat každý sám. Tím více je potřeba se hlásit dříve a zajistit si ubytko.Centrum závodu má být na Zaolzie, což je taková louka východně od centra kde lišky dávají dobrou noc a kdo jel první ročník tak se tady startovala časovka na Tyniok. Nyní se tady buduje nějaký lyžařský areál tak asi zázemí bude , ale nyní nevím níc konkrétního. Jak zjistím tak dám vědět. Spaní ve škole na karimatce sice nic moc, ale atmošku to mělo, a jídlo ve škole bylo velmi dobré. Tak teď buď kuchařku sebou nebo spoléhat na hospody.

          0 0
        • Buf  

          Taky se dá dojíždět z české strany ( české pivo a jídlo, není potřeba měnit zloté) přes přes Bukovec, silnice je nově opravena. Tak v kopci pod Gírovou je zajímavý hotel http://www.hotelpolanka.cz

          pak je drahží taky na Bahenci http://www.bahenec.cz/. Dole v Bukovci u Kempalandu jsou taky nějaké penziony a chalupy.

          Více snad poradí místní domorodci.

          0 0
    • Muerto  

      Zdarec a nedá se projet někde bokem i na elektrokole? třeba nějaký spešl projížďky? Já mám X-biker 6 a šel bych do toho :) http://www.svet-elektrokol.cz/…-extratrida/

      0 0
    • Buf  

      Tak na stránkách pořadatele již byly zveřejněny plánované etapy včetně výškových profilů. Předběžné parametry tras jsou 288 km a 11 740 metrů převýšení.Po několika letech přemlouvání jsem konečně přesvědčil polské kolegy a byla potvrzena i etapa do oblasti Pilska na hřebenovku Rysianka -Lipowsa – Hala Boracza – Prusow , která je skutečně bikerskou lahůdkou této části Beskyd.Je předpoklad, že sesadí z trůnu Velkou Raču a stane se etapou Královskou. Pokud vyjde počasí tak bude Malá Fatra jako na dlani a dostaneme se do výšky nad 1300 metrů nad mořem.

      … Horská cyklistika !!!!

      0 0
    • cecilconrad  

      pokud dobre ctu tak startovne je 3000, to je na me trochu moc :D

      0 0
      • Buf  

        Cena je podle termínu přihlášení a podle toho v jaké měně to platíš a u jaké banky. Nejlevněji je to v PLN ( polský zlotý) a nejvíce přeplatíš v EUR. Nevím proč , ale asi si berou banky vysoké poplatky za došlé platby ze zahraničí nebo co a je tam asi i kurzovní rezerva. Takže pokud bydlíš někde poblíž hranic s Polskem tak se ti vyplatí zaplatit v Polsku a ve Zlotých. do konce roku 31.12.2011 je to za 400 PLN, 2600 CZK a nebo 125 EUR. Podle aktuálních kurzů je Zlotý pod šest korun ve směnárnách a pak to vyjde ani ne na 2400,– CZK.

        Pokud budeš váhat , tak cena pak dosti roste ( ceny v Zlotých) 31.01.2012 450 PLN

        31.03.2012 550 PLN

        31.05.2012 700 PLN

        0 0
        • venabch  

          Myslim ze to startovne je OK. Kdyz to prepocitate tak vyjde kilometr doleko levneji nez na Kolopro a muzu rict ze ty kilometri sou i sakra zajimavejsi :-D

          0 0
    • JFtryall  

      Kdo jede na 150mm+? :-)

      0 0
      • swinx  

        blázen? =oD

        0 0
        • Buf  

          Beskydy nejsou RS a i ty se daji objet na HT. Myslim si že Véna to pojede na pevné vidli s 29" koly. Takže to bude druhá strana úletu, těch tvých 150 mm. Ideál je 100 – 120 mm celopéro a asi 26", pokud nemáš sponzory na funkční lehkou 29" tak jako JK. Jsou tu pasáže kde se tzv. chodí na butach a když je bláto tak na 29" se ti toho nalepí více. Není to KPŽ po šotolině a asfaltě. Tak asi tak , ale jeď si na čem chceš jeden borec tady v Beskydech na enduru běžně lítá celé hřebenovky…

          0 0
      • Honzas  

        jel jsem to loni na 150 / 140 a dalo se v pohode.

        0 0
    • zoltan84  

      budou na webu k dispozici mapy se zákresem trasy ?

      0 0
    • zoltan84  

      budou na webu k dispozici mapy se zákresem trasy ?

      0 0
      • Buf  

        Mapy budou až na jaře. Nyní jsou tam orientační výškové profily. Trasy jsou připravené, ale nelze je publikovat dříve, než budou oficiálně schváleny řadou institucí.

        0 0
    • Buf  

      Tak už se registrovalo přes sto zájemců a opět se hlásí z řady zemí. Jsou tam Poláci, Češi i Slovák a pak Němci, Rakušané,Rusové, Bělorusové, Ukrajinci,Dánové,…

      hlásí se již i první děvčata-kobiety.

      Informace na stránkách jsou rozdílně aktualizované v polštině,češtině, angličtině. V anglické verzi se nabízí ubytování v Trophy hotelech. Zatímco u poláků se předpokládá,že si ubytování budou zařizovat sami bez pořadatelů Trophy. Česká verze ještě nebyla výrazněji aktualizována a má řadu odkazů z letošního ročníku 2011. Registraci vyřizujte přes Sportchallenge.cz adejte si pozor na cenové rozdíly podle druhu měny v které platíte.

      0 0
      • Buf  

        česká verze aktualizovaná a je již registrováno 200 bikerů, základní cena startovného končí 31.12.2011

        0 0
    • Buf  

      Tak po prvém termínu k 31.12.2011 je zaregistrováno 179 platících bikerů a zajímavá je statistika národů. Ukazuje se , že MTB patří k luxusním sportům. Nehlásí se zatím žádný občan, Řecka, Maďarska, Portugalska a Itálie. Také Francouzi nic… Naopak z Eurozóny má zastoupení ekonomicky prosperující Německo(13)a bikeři z Belgie (14), asi úředníci z Bruselu, pár je jich z Rakouska (3). Hlásí se tradičně Dánové(5) a nově Britové(5) , což svědčí o zdravé ekonomice zemí neplatících Eurem. A pak jsou zde oligarchové z postsovětského svazu rusky mluvících republik. Rusové (12), Ukrajinci (17) a dokonce Bělorusové (14). Pár bikerů je taky z Pobaltských republik(LVA 5, LTU 3).

      Z pořadatelských zemí vedou domácí Poláci (66), kterých je asi třetina a Češi s více jak 10 % podílem (22). Slováci jsou zcela na kaši, zatím nula a asi MTB jde tady do úpadku.

      0 0
      • Dan.45  

        pěkná statistika :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        no tak ja som prihlásený :D ale ja sa asi nerátam…

        0 0
        • Tosa  

          Ty jsi inventář a je samozřejmé, že jedeš.

          0 0
        • Buf  

          Ja dělal statistiku těch tučně vybarvených neboli již registrovaných placených, v očekávaných jsi , ale bohužel zatím také jediný Slovák. No pokud je problém v ceně tak, to už vůbec nechápu, protože cena jen poroste a to, že v EUR je to drahší jsem upozorňoval. Platit se dá v českých korunách i zlotých kdo chce ušetřit.

          0 0
          • Smazaný účet  

            njn, u nás je to bieda…mám taký pocit, že robiť súťaž o štartovné zadarmo nemá tento rok ani zmysel… :(

            0 0
            • Palo TT  

              Dufam, ze ta sutaz bude. Ja som sa neprihlasil predom, lebo tento rok som planoval vyhrat startovne :)

              0 0
              • Buf  

                Tak taková soutěž by byla kontraproduktivní, možná udělá Katko soutěž pro ty co se zaregistrovali a zaplatili. To je ale jeho soutěž. Ten kdo chce jet tak tam snad jezdí pro jiné zážitky než je výhra v loterii…Taky by mohlo být zajímavé, kdyby vyhlásil soutěž kde startovné proplatí nejlepšímu ze Slovenska. To by museli všichni porazit Katka…a pak o tom napsat report, kde by vítěz mohl popsat svůj boj o vítěztví.

                Uvidíme necháme se překvapit, ale jak jsem psal Beskidy MTB Trophy jsou již etablovanou akcí a logicky na propagaci šetří.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  súhlasím…súťaž už podľa mňa nemá význam a myslím, že by som aj Grzegorzovi ťažko dával nejaký dôvod na to, aby nám to štartovné dal pri tak chabej účasti zo SR…

                  0 0
    • Buf  

      Tak na www.sportchallenge.cz je u zaplacených již i statistika podle národů, což zjednoduší přehled o tom kde Beskidy frčíííí…

      0 0
    • Buf  

      Blíží se další termín 31.01.2012 po kterém se zvýší startovné. Proto počet zaplacených již narostl přes druhou stovku a zájem má dalších více jak 100 bikerů. V žebříčku oblíbenosti tak Beskydy jasmě vedou nad ostatními etapáky na registračních stránkách Sportchallenge a mají i největší mezinárodní záběr, přijedou bikeři již z 12 zemí.Zatím se ale nehlásí, žádná zvučná jména a v olympijském roce asi Beskidy MTB Trophy nebudou soubojem eliťáků. Ti jezdí XCO aby nasbírali nominační body a jet Beskydský etapák je pro ně velký záhul. Takže to vidím letos na pěknou sportovně turistickou akcičku, kde nebudou mít „normální“ bikeři komplexy z časů profíků.

      0 0
      • Buf  

        Tak tady máme statistiku k 1. únoru 2012. Přihlášky zatím nezamrzly , ale Beskydy ano. Do června to snad roztaje a vyjedeme, zatím super zima !!!!

        POL: 105, CZE: 27, GER: 19, UKR: 17, BEL: 14, BLR: 14, RUS: 12, DNK: 7, GBR: 6, LVA: 6, AUT: 3, LTU: 3, NLD: 1, SVK: 1

        Takže téměř polovina limitu naplněna již 235 startujících ze 14 zemí. Dalších 110 zájemců na listině očekávaných. Hlásí se i borec z Jižní Afriky. Doufejme , že se nedívá na sněhové zpravodajství z Beskyd.

        Jinak uvidíme co trasa, protože v lesích je hodně polomů a škody se uvidí až na jaře. Tam kde jezdí rolby je to prořezané, jinde je to na hřebenech boj…

        0 0
        • Buf  

          Tak přihlášky k poslednímu lednu doběhly a je tam už i ten borec z Pretorie. Takže statistika překročila již polovinu limitu a je 261 zaregistro­vaných bikerů z 15 zemí.

          POL: 105, CZE: 34, GER: 20, RUS: 18, UKR: 17, BEL: 16, BLR: 14, GBR: 13, DNK: 8, LVA: 6, AUT: 4, LTU: 3, NLD: 1, ZAF: 1, SVK: 1

          Zajímavostí je, že tam zatím chybí favorité z elity, která letos asi nebude nějak početná. O to více je šance „zajet bednu“.

          0 0
      • Smazaný účet  

        jedna motivačná z Rysianky :D

        0 0
        • Buf  

          Jo Beskydy jsou velké hory a v zimě s velkými horami sněhu. Foto z kopání singlů pro Beskidy MTB Trophy 2012…

          0 0
    • Buf  

      Tak jsme měli Apríl a to byl také další limitní den pro statistiku. Platby doběhly a zaplaceno má 306 bikerů z 16 zemí, což Beskidy MTB Trophy řadí k nejprestižnějším závodům co se u nás jedou. No prestižní budou i trasy. Ta Česká povede přes Javorový a Ostrý a bude tak mít ty nejhezčí sjezdy v teto oblasti. Doplní je několik technických výjezdů a dosud nejetých singlíků. Myslím si že i místní znalce opět překvapíme novou kombinací známých tras. Tím se Beskidy MTB Trophy liší od jiných závodů, každý rok to je jiné a nejen z titulu počasí.

      No a také by konečně měla letos být Beskydská MTB perla na Rysiance,sjezd po zelené na Halu Boracza. Závod se posunul více na východ a tak se to stalo dostupnější. Naopak Čechy se vzdálily a tak se bude startovat jako vloni z Kempalandu a po startu se pojede na ostrý start do Lomné po silnici přes Jablunkov. Nechceme z toho dělat Salzku trasu A. Takže účastníci se mají na co těšit.

      0 0
    • mireks  

      Ahoj, do startu zbývají necelé 3 týdny, nemáš nějaké upřesnění k letošním trasám ? Je mi jasné jak to tam po zimě asi vypadá, ale ať se máme na co těšit…

      0 0
      • Buf  

        Asi tak do týdne by se měly trasy objevit na webu, probíhají poslední jednání s úřady, které jsou rok od roku větší byrokracie. Vše je ale na dobré cestě a ty hlavní povolení od Lesů ČR a CHKO Beskydy již máme. S proměřením tras se čekalo na odklizení polomů po zimě ( díky lesní správě Jablunkov je to údajně již OK, ještě před 2 týdny jsem se prodíral polomy a závějemi sněhu mezi Kalužným a Šindelnou)

        Česká etapa bude mít po pauze opět sjezdy z Javorového a Ostrého a to vše doplněno starými lesními cestami a chodníčky, takže myslím, že i ti co to tady dobře znají budou koukat, jak jsme to natrasovali.

        Základna české etapy ( celá v ČR) bude v Kempalandu a aby jsme si užili oblasti Ostrého a Javorového tak se pojede po silnici přes Jablunkov nezávodně na ostrý start k viaduktu do Lomné. To je nyní největší problém, který řešíme s Policíí , odborem dopravy města Jablunkov a SSMSK. Cílem je aby česká etapa nebyla jako trasa A na Salzce, ale aby tam byly pořádná horská cyklistika.

        0 0
        • Buf  

          Vznikla nová komplikace a trasy doměříme až po víkendu. Včera jsme projeli polovinu trasy z Lomné od viaduktu přes Kozubovou a na Javorový. Trasa je v dobrém stavu. Polomy za Kalužným jsou odklizeny až na jeden spadlý strom a další menší polomy odstraníme při značení. Místy se těží a jezdí traktory a auta, ale celkově to jde, protože je zatím sucho a tak to lesní technika moc nerozryje.

          Největší problém je budování dvou kruhovek na hlavní cestě ve Vendryni a Bystřici a trak dojet do Jablunkova je problém. Je to na semafor a i tak věčně ucpaná cesta je ucpaná na entou.Problém je tak i s trasou 2.etapy protože domorodci to objíždí cyklotrasama z Karpentné na Milíkov, kde dříve jelo jedno auto za hodinu a zácpy se tvoří i zde. Asi dojde ke změně přejezdu a nepojede se přes Hrádek, ale do Návsí a do Jablunkova. Do Istebné z ČR bude asi lépe jet po dálnici až do Polska a pak po silnici přes Ustroň a Wislu a sedlo Kubalonka. Tady je nový asfalt, takže můžeme doporučit. V Istebne u benzinové pumpy asupermarketu pak odbočit vlevo a kolem řeky údolím až na Zaolzie. Amfik a škola se nekoná !!!

          0 0
          • Buf  

            Doměřeno, druhá etapa bude mít 71 km a přejezdy po asfaltě k tomu. Takže ten zbytek je 26 km úsek viadukt,Novina, Kozubová,Kame­nitý,Kalužný, Šindelná,Javorový, Oldřichovice. zde bude bufet a depo

            pak dalších 25 km terénu Kozinec,Ostrý chata, Tyra, Ostrý chata, Kykula Hrádek. před Hrádkem další Bufet.

            To jsou dvě více bikově pojaté kolečka a následuje 20 km cykloturistika na Filipku, Zimný, Groniček, Bahenec, Kotelnice, Bukovec a Kempaland.

            Po startu z Bukovce do Jablunkova pod viadukt se pojede hromadně nezávodně a jen po jedné polovině silnice s doprovodnými auty vepředu a vzadu ( možná i policie). Závodit budeme až v lese.Asfalt necháme cyklistům.

            0 0
    • mireks  

      Pro ty, kdo se nemůžou dočkat (tak jako já) – GG vyvěsil trasy 1. a 3. etapy – http://www.mtbforum.pl/showthread.php…

      0 0
      • Buf  

        Letos bude 3.etapa největší novinkou a doufám, že to natrasovali poláci jak jsem jim říkal z Rysianky po zelené na Halu Boracza a dál přez Prusow. To je naprosto kultovní sjezd a hřeben, co se bude určitě líbit a pak taky snad bude dobrá viditelnost a budou slovenské panoramata.

        V druhé etapě se můžete těšit na cca 50 km opravdového terénu na české straně za řekou Olšís s již známými sjezdy z Javorového a Ostrého , ale jsou tam i neznačené chodníčky kolem Kozubové a od chaty na Ostrém po staré neznačené lesní cestě. Jak jsem již psal budou přejezdy po asfaltě aby jste si těch 50 km užili. Protože jinak by etapa měla přes 100 km a to nechceme.

        Hlavně teď počasí a aby nezačala kalamitní těžba dřeva. Stav lesních cest, stezek a hřebenů i sjezdů je v dobrém stavu.

        0 0
      • Dawy  

        http://cz.mtbtrophy.webworld.pl/…

        anebo tady …

        0 0
    • Buf  

      Počet registrovaných a skladba národů: 387 ()

      POL: 176, CZE: 45, GER: 29, BEL: 24, RUS: 21, UKR: 17, GBR: 16, BLR: 12, DNK: 12, LVA: 9, SVK: 9, AUT: 5, NOR: 3, LTU: 3, NLD: 2, ZAF: 1, SWE: 1, EST: 1, NPL: 1

      0 0
      • raf007  

        Ahoj, dnes mi kamarád přepustil startovné – nemůže jet. Nějak jsem počítal s ubytováním ve škole, ale koukám, že ne. Prosím znalé o nějaké info na ubytování, třeba kdyby vám někomu někdo vypadl ze skupiny nebo podobně. Já pojedu sám, případně mohu nabídnout svezení.

        Dík.

        0 0
      • Buf  

        Grzegorz se rozepsal, letos to bude drsné !!! Pojede se sjezd z Javorového kde havaroval (2009) jeden z nejlepších bikerů specializujících se na etapáky Martin Horák. Tak jsem zvědavý jestli většina účastníků sjede to co nesjel český eliťák… fakt dobrá reklama české etapě a českému MTB. A na webu jsou již komplet mapy i profily i umístění bufetů.

        Jinak mám takový pocit, že závodit se začne až o víkendu. Ta 2.etapa je sice nejdelší a kdo pojede na kole do Bukovce tak si dá stovečku s rozjetím a vyjetím, ale to podstatné má cca 50 km v oblasti Kozubová, Javorový a Ostrý. Dojezd do Istebné není hřebenem přes Stožek jak v historickém roce 2009…ale jen přes Filipku, Groniček a Bahenec…

        Teď už jen to počasí aby vyšlo.

        Poláci zavedli kontroly na hranicích, tak ať máte doklady !

        Při závodě se pojede až na 2. etapu která je celá v ČR od Kempalandu do Kempalandu v Bukovci všechno v Polsku. Slovensko se bude letos jen sdílet po hraničních patnících v poslední etapě.

        0 0
        • pekoss  

          pres Zimny, mezi Filipkou a Stozkem se pojede vrchem nebo spodem po cervene?

          0 0
          • Buf  

            Melo by se jet po červene, až na ten úsek před Groničkem , ten po cestě na okolo.

            0 0
    • Buf  

      Tak jak se vám to líbilo. Jaké jsou připomínky. Díky Bob

      0 0
      • mireks  

        Už s odstupem 1 dne jsem zapomněl na všechno nepříjemné a zůstávají jenom nádherné vzpomínky. Počasí letos víceméně vyšlo, i když lidi z konce pole si to vyžírali podstatně důkladněji.

        Česká etapa famózní (ale to míjení na Ostrém s lidmi co jsou o 40 minut přede mnou bylo hodně kruté), Rysianka velká paráda, Wielka Racza jako taková pěkná tečka (no možná spíš vykřičník) na závěr.

        Sice si nejsem jistý jestli už to s tou náročností není na hraně (nemám rád když mně ve sjezdech chytají křeče do ruk), ale na druhou stranu sjet a vyjet šlo skoro všechno. Už teď se těším (klidně čti děsím), kam se to posune napřesrok.

        Takže za mně obrovské díky všem pořadatelům a „Jen houšť a větší kapky!“

        P.S.: ta nádherná bronzová soška za 5 účastí mně fakt dostala do kolen

        0 0
        • Buf  

          Však borci z bedny to taky zabalili po 2. etapě…jo a byly požadavky aby u chaty byl pivní bufet. Snad příště něco pořešíme…no ale musel by být pivní sponzor.

          Rysianku se mi konečně podařilo protlačit, ale stejně to byl jen slabší odvar toho co tam je a bohužel jste neviděli Fatry, Tatry a Matry… výhledy z hřebene jsou tam parádní

          No VR jsem si taky objel a druhou polovinu pochodoval a klouzal se, ale VR je paráda…

          0 0
      • Lada,s  

        Reportáž z pohledu našeho teamu :-)

        http://www.inkospor-team.cz/…kyd-trophy-/

        0 0
    • pekoss  

      Cau, chtel jsem se zeptat, ty sipky a ukazetele okole trate se sbiraji nebo nechavaji, chtel bych si to nekdy projet tu ceskou etapu, ale porad lije :)

      0 0
      • Buf  

        Značení je dočasné a jak ze strany vlastníků ( hlavně Lesy ČR) tak CHKO Beskydy jsou stanoveny termíny pro odstranění značení a úklid trasy. Česká etapa díky počasí byla odznačena auklizena za poslední závodnící.

        Česká etapa byla v podstatě 50 km v oblasti Kozubová, Javorový, Ostrý. Jedině pokud si stáhneš data GPS nebo se zorientuješ v mapě. Některé pasáže, zejména ve sjezdech jsme vedli po starých lesních cestách a stezkách, aby jsme se vyhli turistům a taky „blbým“ sjezdům.

        0 0
        • pekoss  

          jojo, dival jsem se na ten GPX, ale podle nej je to takove neurcite. Uz to tu mam v okoli vsechno projete po tur. znackach a chtelo by to zmenu :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      nejaké tie postrehy odo mňa :-)

      http://www.mtbiker.sk/…-report.html

      0 0
      • Buf  

        Nevidim žádnou kritiku. Nezbývá nic jiného než se jet podívat na MTB Trilogy, kde to chtějí udělat lépe.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.