• jakub

    prosím o radu zkušené vodáky, chci vyjet na tři dny se ženou a prckem na vodu + 3 další rodiny podobného ražení, prosím o radu kde na Berounce nastoupit, kde se ubytovat atp… jednoduše, jestli má někdo s tímto zkušenosti tak mi prosím poraďte takový malý itinerář (od pátku do neděle). Nemám s vodou žádné zkušenosti, tak opravdu nevím jak to nejlíp naplánovat, budu vděčný za každou radu. Moje představa je, půjčit někde lodě a plout, jeden z bandy by měl k dispozici také auto apřesouval se s ním, takže žádný problém s převozem věcí… díky za každou radu

    0 0
    • Honz8t  

      Já bych to viděl třeba takhle:

      Pátek

      vypůjčit lodě u Sikyty (http://www.pujcovna-lodi.net/) a nechat si je odvézt sem: 49°46'42.812"N, 13°24'48.440"E, je to jen kousek od něj.

      Na jídlo zastavit u Dolanského mostu (49°47'53.339"N, 13°28'25.350"E) a přespat v Nadrybách u přívozu (49°49'18.687"N, 13°31'39.763"E)

      Sobota

      Na jídlo zastavit třeba v Plané (49°51'27.286"N, 13°31'19.146"E) a přespat na Kobylce v Liblíně (49°55'5.760"N, 13°32'26.873"E) – hřiště, houpačky, …

      Zastavit se na Libštejně.

      Neděle

      Zastavit se na Krašově a končit v kempu v Hlincích (49°56'22.308"N, 13°37'23.385"E) s vyhlášenými grilovanými kuřaty. Lodě odveze Sikyta zpátky i spolu s pár lidmi, takže se dá dojet do Plzně zpátky pro auta.

      0 0
      • jakub  

        geniální, moc děkuju, přesně takhle bych si to představoval

        0 0
        • mrozu  

          Já bych to celé posunul a začal až u Dolanského mostu. Úsek Plzeň – Dolanský most je sice legendární pro MTB, ale pro vodáky zde není nic moc zajímavého a Berounka tu bývá slušná žumpa. Končit byste pak mohli třeba ve Skryjích. Z půjčoven ještě koukni třeba na Dronte, mají sice o něco dražší půjčovné, ale zase o litr levnější dopravu.

          0 0
          • Honz8t  

            Když si můžu vybrat, tak s radostí vyměním úsek pod Plzní (mimochodem už žádná žumpa jako býval dřív) za nechutnej Zvíkoveckej volej, kterej začíná hned za Hlincema.

            A mám ten kus pod Plzní rád hlavně proto, že tam nikdo není a je moc pěknej. Po cestě většinou vidíme mnohem víc zvířat kolem vody než od Dolanskýho mostu dál. A to se dětem líbí.

            A pro někoho, kdo „nemá s vodou žádné zkušenosti“ a jede se ženou a prckem, bude mnohem lepší začít něčím „vodácky nezajímavým“ a tam si na všechno v klidu zvyknout. Ale to je samozřejmě jenom můj názor a další lidi to můžou vidět úplně jinak.

            0 0
            • mrozu  

              Ta žumpa je bohužel loňská zkušenost, jeli jsme od sv. Jiří a do toho, co bylo nad papírenským jezem, jsem se bál strčit i pádlo, aby mi ho to nesežralo.

              Berounka je volej prakticky celá, takže se nějakýho zvíkoveckýho vůbec nemusí obávat :D

              Dronte jsem navrhl jako variantu pro porovnání, mám s nimi také dobrou zkušenost právě z Ohře a provozují to kupodivu také zapálení vodáci. A půjčovat lodě si snad může kdo chce kde chce, alespoň je z čeho vybírat. Proč by měla mít na Berounku patent zrovna Plzeňská půjčovna?

              0 0
              • Honz8t  

                Tak to nevím čím to bylo, už asi tak 10 let jsem žádný sajrajt ve vodě pod Plzní nezažil a všechno bylo vždycky v pohodě. A to jsem párkrát vyjížděl i od Sv. Jiří.

                K Dronte – ať si každý půjčuje lodě kde chce. To, co jsem napsal jsou moje důvody k tomu, abych si třeba i něco připlatil. Za to „podporuji svého místního šerifa“ – radši dám své peníze místnímu zapálenému vodákovi než nějakému támhle z tramtárie, kterého ani neznám.

                0 0
          • Honz8t  

            A proč Sikyta? Půjčuji u něho lodě už spoustu let, vždycky mi vyšel vstříc a na lecčems jsme se v pohodě domluvili. Má širší sortiment než Dronte (např. i stany a celý neoprény atd) a v neposlední řadě radši nechám peníze u plzeňáka a zapálenýho vodáka než u někoho, kdo si tu zřídil pobočku v roce, kdy mu vyschla domácí Ohře a i ostatní řeky na kterých jezdil a klidně jí zase zavře, až mu párkrát po sobě vyschne Berounka.

            0 0
            • jakub  

              všem moc díky za info… Vaše návrhy jsem odeslal švagřici, která něco o vodě ví… ona rozhodne co bude nejlepší.. v každém případě oba názory zvážime

              0 0
    • ¨MZ  

      na vodu bych nejezdil, před týdnem jsem jel Vltavu, přibral jsem dvě kila a rum cítím na jazyku ještě dneska :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.