Agresse u Berounky = chataři u Černošic!

34 nepřečtených
  • prvniodkonce

    Thread už tady na to byl, ale je zamčený…

    Když jsem si to tady pročítal, říkal jsem si, že si tam (od Pigiho do Černošic podél vody u chatek)budu muset dávat pozor kvůli dědkovi bojujícímu proti cyklistům apod., co jsem tady četl. Na to, že tam jezdím poměrně často, se mi tam ještě nikdy nic nestalo, tedy kromě vražedných výrazů ve tvářích chatařů.

    Tak jsem jel kolem i dneska. Značku „sesedni z kola“ tam neberu vážně, protože jsem přesvědčen, že ji místní někde ukradli (nevyskytuje se na konci zóny škrtnutá), navíc nehodlám vodit kolo někde, kde se vesele jezdí na motorkách a v autech. Když jsem byl kousek před tím, kde se odbočuje na Černošice vlevo, tedy asi tam, kde podle zdejších popisů á být chatka největšího agressora, vrhli se na mně na cestě čtyři černí psi. Nikdo k nim nikde nebyl, byli tam sami a šli mně po nohách, jako by byli na cyklisty přímo vycvičeni. Naštěstí jsem jim ujel, ale naštvalo mně to.

    Tak mně napadlo, jestli se tomu místu obloukem nevyhýbat. Po tom všem, co jsem tady četl a teď už i zažil, mám pocit, že oni si ti chataři hrají na válku. Nevím co je na nás štve, nikdy tam nejezdím nebezpečně a zbytečně rychle, v životě jsem tam nikomu nic neudělal a nikoho neohrozil. Ale oni proti cyklistům bojují. Když jim nepomáhají nakradené značky, tak nás sundavaj z kola a pouštějí na nás psy… To co se tam děje je nefér a hnus.

    Nic s tím nezmůžeme, a tak se všichni, co tam občas projedem, můžeme těšit, co nás tam potká příště. Já už počítám i stim, že tam dostanu bejzbolkou…

    0 0
    • dieegoo  

      Určitě nejsi jedinej, kdo tam jezdí. TO, že ty se chováš slušně ještě neznamená, že se tak chovají všichni.

      Jestli je tam značka oprávněně nebo ne, to neposoudim ani já, ani ty.

      K poslední větě snad jen – tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Předpokládám, že až ti tam jednu nějaký pako vrzne, tak si zas přijdeš stěžovat.NEbylo by lepší prostě seskočit a normálně se těch lidí zeptat, z jakýho důvodu tam ta značka je? Pokud nebudou mít argument, který by je opravňoval ji použít, řešil bych to přes policii a ne věčným pokoušením, kdy přes tu hubu vážně dostanu.

      0 0
      • Gorgov  

        to ze tam ty znacky nemaj co delat myslim vedi vsichni dobre. Tim spis tam jezdim rychlejs a snazim se vic prasit:) to je trochu v nadsazce, ale rozhodne nemam potrebu s nima probirat, proc se tam smi na babetě a na kole ne.

        0 0
    • Lenka.05  

      Tý značky jsem si všimla když jsem jela autem…na kole tam nejezdím, ale asi by stálo za to učinit dotaz na Městském úřadě Černošice, asi odbor dopravy? Nebo nevím kdo o tom rozhoduje…ale určitě by o tom měli něco vědět. A pak by se vidělo. Pokud je tam neoprávněně, hrozilo by naopak stíhání tomu, kdo ji tam neoprávněně umístil. U cyklostezky je to kravina…navíc 2× jsem tam na kole kdysi jela…cesta je naprosto v pohodě, jezděj tam auta…Myslím, že si tam jen chataři dělají vlastní zahrádku z veřejný cesty. To je tady v posázaví taky, ale s nikým agresivním jsem se nesetkala. Ani s takovou značkou. Jestli je tam značka oprávněně, tak by stálo za to dát podnět k jejímu odstranění, protože její smysl tam je více než diskutabilní. Nebo tam má chatu něčí bohatej známej:-))

      0 0
    • coffield  

      Namontuj si prostě dopředu 203mm Alligator kotouč pilu opačně, zvedni přední kolo a vjeď tam s křikem. Každý se před tebou schová.

      Ale VÁŽNĚ – v tomhle threadu se řeší, co jim vlastně vadí. Musím se jich tedy zastat: 1/ To značení tam minulý rok bylo komplet. Spíš ho nějací vandalové zničili. 2/ Vadí jim, že cyklistů tam jezdí hodně 3/ Vadí jim, že za sucha se za horákem od určité minimální rychlosti zvedá prach 4/ Vadí jim, že za mokra jim tam nepřetržitý provoz kol dělá bahno 5/ To, že oni tam jednou o víkendu přijedou autem tam nenadělá takový bordel jako nepřetržitě púroudící cyklisti 6/ Kola jim jezdí RYCHLE nikoli pomalu přímo pod okny. Kdyby to byla nějaká normálně frekventovaná cyklostezka, je to OK. Ale oni nemají prakticky žádné zahrady, žijí vklidu u řeky a tohle je ruší.

      Na druhou stranu nemají právo nás buzerovat. Jednou tam stezka oficiálně JE, tak mají smůlu. Pokud jsou značky platné, ať to vymáhá policie, NE ONI. Řešení by bylo vést cyklostezku zadem za chatami, ale tam to určitě někomu patří atd......

      0 0
      • Pebe  

        za chatama je silnice na Radotín

        0 0
      • Honza729  

        No, takze se na to podivame. A VAZNE:

        1/ Pokud to znaceni bylo kompletni a nekdo ho znicili – dotaz se na mistne prislusnem urade, zjistis opravnenost pouziti. 2/ Co to je hodne ? Dva, pet, deset, dvacet? V minute, dvou, za hodinu, za den ? Kdo to urci ? Cili kecy. 3/ Zveda se prach ? A za autem ne ? Za bezicim clovekem ne ? Nebo taky jen od urcite rychlosti ? Cili kecy. 4/ Za mokra se, pokud tedy zijeme na stejne planete, dela bahno jaksi zakonite. Cili kecy. 5/ Pokud tam jsou jednou za tyden, tak jim nepretrzite jedouci cyklisti pres tyden nevadi a o vikendu tam samozrejme kolony cyklistu take nejsou. Cili kecy. 6/ Jak rychle ? Rychleji nez krokem ? A jak daleko od oken ? Metr, dva, pet, deset ?

        Vsechno samy kecy. Realita je proste takova, ze jako narod jsme nesnasenlivi k tem, kteri delaji neco jineho nez my. Klidne jim to vyrid.

        0 0
        • coffield  

          Neznám je ale jsem spíše proti nim, protože tam nechatuju, ale pouze jezdím na kole. Přesto, zkus se vžít do jejich kůže. Není to tam moc příjemné. Oni tam jezdí užít klidu k řece, jejich hlavní motiv, a ten klid tam nemají. Já když přijedu v létě z kola, sednu na zahradu, kde je ticho a otevřu pivko, pustím hudbu, nikdo mne neruší. Zkus tam v sobotu odpoledne na 5 minut zastavit a počítat cyklisty, tam prostě klid není. Já se třeba nanamáhám zpomalovat, takže projíždím cca. 30km/h. Když ty značky byly nové a komplet, jezdil jsem „krokem“ v domnění, že tam třeba někdy bude polda. Nedivím se, že jim to vadí. Autem tam nikdo 30km/h nejezdí, takže se tolik prachu nezvedá. Abys chápal, já jim nefandím, jen s nimi soucítím. Ale posílat na lidi psy opravdu není řešení, pak jsou v neprávu oni.

          O tvých reakcích typu „čili kecy“ se ani bavit nebudu, mohl bych taky na cokoli, co's napsal říct, že „jsi debil“, mělo by to asi stejnou váhu – za každičkou tvojí větou.

          0 0
          • karliner  

            chápu, že si chtějí užít klidu u řeky, má to ale háček – cesta je veřejná, navíc značená jako cyklostezka, z toho mi nějak vyplývá, že tam budou chodit cizí lidi a jezdit cyklisti já osobně tam problém nikdy neměl

            0 0
            • fousac  

              zadna cyklostezka tam neni.. tak konci zaroven s dlazou v radotine u lavky..

              0 0
              • karliner  

                v mapě tak značená je – pardon – ne jako cyklostezka, ale jako cyklotrasa…

                0 0
          • prvniodkonce  

            Je to tak. Ale když si koupim chatku, kde si chci užívat klid, tak si ji přece nepostavim tam kde je ruch, tzn. třeba na Národní třídě nebo právě u poberounský cyklostezky. Je tam problém, že když se ty chatky stavěly, nebyli cyklisti.

            Co já vím, tak chataři jsou ale většinou nepřátelští proti všem. U Kytína nám při orienťáku zničili kontrolu, na TransBrdech dělal průsery ten chatař pod kopcem atd., atd… Prostě jsou to lidi, kteří neumí nic než jen nenávidět. Kdybychom jim tam nejezdili, neměli by náplň života, protože by neměli koho nenávidět. Našli by si někoho jiného, třeba rybáře či co já vím.

            0 0
          • Honza729  

            Tedy pokud nekomu vadi, ze kolem jeho pozemku projedou cyklisti, tak to trochu hranici s nejakou psychickou poruchou.....vice tolerance, chlapci. Nejsme na svete sami.

            0 0
            • McBlacky  

              hele mě by taky štvalo kdyby mi někdo před zahradou jezdil. A ruku na srdce o víkendech od dubna do října je to peklo. To není občas někdo ale provoz pořád.

              já osobně chápu jejich důvody, ale na druhou sranu říkám, že mají smůlu :)

              0 0
              • kudlanka32  

                maji smulu…ostatne jako vsichni kterym vede kolem domu silnice…to jen na cyklisty se da takhle vyskakovat…jina situace by byla kdyby cestu koupili…ale jak to je s vecnym bremenem, pravnici?

                0 0
            • Lenka.05  

              Za chvilku jim budou vadit i lidi co vedou kolo. Nebo psa. Nebo děti. Nebo koně. Nebo…:-)

              0 0
        • ydaho  

          píšeš hlouposti.....

          0 0
      • Honza729  

        Jeste se jich zeptej, jestli jim nevadi rychle bezici pes a jestli moc neprasi za sucha, nebo nedela bahno za mokra…jo a taky stekaj :-)

        0 0
    • Stumpa  

      O tomto problému jsem ještě neslyšel a to tam jezdím obden a v létě skoro denně. Sice tam jezdím pomalu,ale doufám,že si mě tam nějaký hafík nedá k svačince.

      0 0
      • Meduza  

        Jooo ten Bernardyn je hustej, vzdycky se ho leknu :o)

        0 0
        • prvniodkonce  

          Bernardýn je v poho, bo je za plotem. a navíc na mě už neštěká, protože jsem mu podle čichu známý :-)

          0 0
    • kudlanka32  

      muj nazor na osazenstvo tamty ****** je znamej…

      a dodavam, kdyz mam neco, co kazdej ukradne a napisu na to ze se to krast nema a necham to na vaclavaku, co se stane?

      stejne tak je to se znackou na cyklisticky dalnici kolem reky, kde neni jiny cesty krome ty debilni silnice na ktery se fakt bojim…verte kdyby se to dalo jinudy tak to udelam......

      0 0
      • Pebe  

        ještě se to dá objet přes lávku v černošicích pod nádražím přes řeku a potom přes Lipence a Zbraslav, ale je to taky po silnici

        0 0
        • kudlanka32  

          kdyz ja chci vetsinou na tu cyklostezku k barandaku…to je celkem pekna a bezpecna cesta:) nehlede na to ze by se ta stezka mela vyuzit kdyz uz ji pro nas postavili

          0 0
        • fousac  

          muzes jet po druhy strane podle vody a nebo zlata stredni cesta mezi polema… nemusis po silnici…

          0 0
          • kudlanka32  

            eh…a kudy ze?

            0 0
          • kudlanka32  

            pak ale nevim proc na tyhle stranu navazuje cyklostezka…mi­mochodem prehrazena stavbou dalnice…s dalsi super ceduli rikajici asi toto: „ste blby ze jste dojeli az sem ale na stavbu nam pokudmozno nelezte, dekujeme“ rozhodne tam nepocitaj s variantou ze by sla nejak objet:) ale da se to projet ale ty obstrukce…

            0 0
    • fousek  

      Psy vetsinou jdou po nohach, to je nikdo nemusi cvicit, takze to muze bejt shda nahod

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.