batoh source, alebo niečo iné...

30 nepřečtených
  • mar_tin1

    ahoj, chcel by som si zaobstarať nový batoh na bike. malo by to byť niečo okolo 20 litrov, aby sa mi tam okrem vody (asi 3l) zmestilo pár vecí (tenká bunda, foťák…) našiel som niečo od source (extensor) za dobrú cenu, ale neviem, čo mám od toho batohu čakať. mohol by niekto, kto source vozí napísať svoje skúsenosti a prípadne nejaké fotky zadnej strany a vnútra? prípadne odporučte niečo iné. vhodné by bolo, keby sa ten batoh dal stiahnuť v prípade, že nebude úplne naplnený, bedrový a hrudný popruh by mal byť samozrejmosťou. aha, cenovo by som sa chcel zmestiť do plusmínus 2000.

    0 0
    • orca.1  

      Source nemám, ale mám batoh podobných parametrů Deuter Superbike. Více zde: www.bike-forum.cz/…5/forum.html#… Myslím, že tam najdeš dost informací, ale kdyžtak se klidně ptej:)

      0 0
      • mar_tin1  

        teraz si nie som istý, ale ten batoh je bez rezervoáru? a ako je riešený vo vnútri? koľko má priehradok?

        0 0
        • orca.1  

          Jo, je bez vaku. Vzal jsem k němu Source 3 litry, ale dají se pouzít i jiné značky, třeba Camelbak. Hlavní komora je bez přepážek, u zadní stěny je kapsa pro vak. Na přední části je kapsa s organizérem, z ní se dostaneš ještě do „bezpečnostní“ kapsy na zip (na doklady, cennosti) Pod ní je kapsa se síťkou na uchycení přilby, na dně batohu je kapsa s pláštěnkou pro batoh a v hlavní komoře je pláštěnka pro jezdce. Jestli chceš, můžu to odfotit.

          0 0
          • mar_tin1  

            fotiť to asi nemusíš. ale to, že k nemu nie je vak na vodu, je pre mňa mínus. uvidím, asi sa vyberiem na potulky po obchodoch, aj keď dnes som už v pár bol a žiadne vhodné batohy som nevidel :( ale aj tak díky za info…

            0 0
    • pos3k  

      zkusim nafotit, jestli vydrzi baterie, jinak pozdeji. jnejake postrehy tu na b-f jsou, zkusim poslat linky. Cenove (+sleva pro studenty atd.) mozna ten limit nepresahne deuter transalpin 25l (mam jiz zde nekolikrat vychvalovany a opevovany 30L)

      0 0
    • pos3k  

      postrehy (ctrl+f „pos3k“): www.bike-forum.cz/…6/forum.html#… www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      me osobne system odvetrani „nenadchl“, nepolstrovane popruhy moc komfortu nenabizeji (v plne palbe), radeji vozim vse v potrebne v deuteru s 3l vakem source (deuter) nebo jen po kapsach :) Source neni spatnej, jen deuter je mnohem lepsi :) Na fotkach to mozna pujde videt, uvnitr je dost mista, pokud naplnis 3l vak tak uz mene, je tam spousta vnitrnich kapsicek na zip (na fotkach otevrene), plastenka, venku popruhy, dve venkovni bocni sitovane kapsicky vcetne plus dve na vrsku.

      Hodne se zde pretrasal naustek, ja ho prekousl :) www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      0 0
      • mar_tin1  

        presne takto som si to predstavoval. ďakujem ti za postrehy. takže source vypadáva z hry, prehryznutý náustok nepotrebujem. takže idem hľadať niečo iné, aj keď cena bola lákavá (cca 1500 sk)…

        0 0
        • jfab  

          Za tu cenu by som ho bral, no teraz novy batoh nepotrebujem. Po prehryznuti naustku kupis novy od camelu a aj tak si dost usetril voci povodnej cene.

          0 0
        • Frankie  

          Mam uplne jiny batoh Source, ale naustek stejny a ten opravdu stal za prd, sice jsem ho neprokousnul, ale po nejaky dobe zacal kapat…dal jsem tam novej od kejmlu bez kolinka a pohoda. Ale batoh Source jako takovej super a vak od Source jeste lepsi (rekl bych lepsi nez kejml)… FV

          0 0
      • vladaza  

        osobní zkušenost nemám, ale batohy Deuter pravidelně získávají příčky nejvyšší v testech / např, časopis Bike/, zřejmě oprávněně, kolik si podobných batohů člověk koupí za život ? Proto bych našetřil a koupil kvalitu než sáhnul po průměru, ono při takové celodenní vyjížďce může být kvalita batohu často důležitější než to jestli mám šaltr XTR, XT nebo jenom Alivio, nehledě k tomu, že takovej batoh pak člověk využije i pěší turistice, běžkování …

        0 0
    • Blabas  

      Source mám 3 roky. řemeslně je udělaný dobře. přihrádky taky. popruhy i záda v pohodě. Pytel s velkým vstupem je taky dobrej. Nevýhoda je, že náústek trochu cmrndá, ale dá se vyměnit za jinej. Výhoda obalené hadice proti světlu. Nejvíc mě na něm štve tvar. Tím, že je jakoby vzhůru nohama, tak při sjezdech poskakuje a to až pomalu na hlavu a to i se zapnutými popruhy na prsou a pase. Výhoda toho rvaru je, že se navrch vejde hezky i zrcadlovka. Mám ještě Zefal Atlas, ten se zase na hrbu ani nehne, jak dobrej tvar má, ale blbý záda a krátký popruhy, takže spíš pro holku. Mrknul bych na něco od Deutera a Bollu. Zajímavej je taky Traksport Liquidator

      0 0
    • Misiak  

      traja znami maju deuter-neviem aky typ, ale ma to na chrbte odvetravaciu sietku a vsetci si to pochvaluju (komfort nosenia). na druhu stranu vsetci traja maju problemy s naustkami-tecu.

      0 0
    • nika  

      mně se líbí tenhle, slyšela sem, že batohy Vaude maj dobře odvětraný záda:) eshop.skiservis­.cz/Vaude/Batoh-Vaude-Hyper-Air-07_g3047.html

      0 0
      • Blabas  

        odvětraný záda maj dnes tak nějak všechny. U Vaude je to za hodně peněz málo muziky. Stejně jako jiné „kultovky“. Střelim od boku podle hodně dobrejch zkušeností s kvalitou, ale co třeba Ferrino?

        0 0
    • pitos  

      tak já osobně bych bral ten Deuter co napsal odkaz orca.1,ale Trans Alpine.

      0 0
    • mar_tin1  

      a čo poviete na „zimné“ modely camelbaku: menace, snoblast, hellion? momentálne sú vo výpredaji na bikestore…

      0 0
    • mar_tin1  

      ďakujem všetkým za názory a fotky… nakoniec som zdarma získal batoh husky tour 24 www.huskysk.sk/batohy_det.asp?… nie je to síce celkom to, čo som si predstavoval, ale „cena“ hovorí jasnou rečou. takže skúsim na väčšie výjazdy voziť ten, uvidím ako sa osvedčí :)

      0 0
    • aymara70  

      Navážu na téma,které je poněkud staré. Nějaká zkušenost s tímto batohem ? https://www.kupkolo.cz/…vodu_z99737/ Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.