• jurahasic

    Zdravím osazenstvo BF. Chci si pořídit větší batoh, mám hydrapak delta 2+4l. Rozhoduji se mezi Camelbak HAWK (3+15l) Deuter Superbike (3+18l), Hydrapak Boracho (3+20l). Tak prosím pánové poraďte, popřípadě doporučte něco jiného, díky

    0 0
    • poiko  

      Dueter Superbike se zatim jeví jako super batoh na kolo. Jen je tam v místě vstupu otvoru k části pro vaku taková nouzová pláštěnka, která dost vadí. Ale uříznout jí, neni určitě problém

      0 0
    • Lister  

      Využil bych tenhle thread.

      Chtěl bych totiž koupit nějaký větší batoh. Momentálně mám Mule, na léto pohoda, ale teď na podzim, kdy se teploty hodně mění, ráno jedu do práce v teplotách kolem nuly a odpoledne je kolem 20 st tak mám problém.

      Potřeboval bych tedy nějaký větší batohe, ale zase ne moc aby se s ním dalo jed pohodlně i delší dobu. nemusí mít nutně rezervoár, ale musí na něj být připraven. Pokud jde o velikost tak do něj prostě potřevuju nacpat vše to co na sebe ráno narvu a co odpoledne nepotřebuju – dlouhé kalhoty, lehkou bundu, případně jěště nějakou mezivrstvu, dlouhoprsté rukavice, čepička, prádlo a ponožky, dále mobil brýle a občas i nějakou tu krabičku ve které si vozím oběd. No a samozřejmě ještě nářadí. Předpokládám že 15 litrů by byl ideální. Bohužel si to nemůžu vyzkoušet, páč u nás podobné batohy nevedou.

      Ideální by bylo, kdyby měl nějakou slepou kapsu se zipe pomocí kterého by se dal zmenšit pokud nebude oběm potřeba. Líbí se mi Camel Blowfish, ale nevím jestli nebude malý, pak Deuter Superbike S ale ten se asi už nevyrábí (aspoň jsem ho v nabídce obchodů neviděl). Od Deuteru jsem viděl model Cross Bike, ale má 20 litrů a nevím jestli to už nebude moc.

      Na ceně moc nesejde, důležité je funkce.

      Díky za každý typ.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Tvým požadavkům, včetně zvětšení objemu rozepnutím, odpovídá i Hydrapak Glacier. Mám s ním dobré zkušenosti. Nemám srovnání s jinými většími cyklistickými batohy. Už jsem ho na BF několikrát vychvalovala – viz historie. ;-)

        0 0
        • Lister  

          jo jo to jsem si četl, vím o tvé spokojenosti, mám ho v merku, ale jak jsem psal nepotřebuju ten vak tak si ho nechávám do zálohy

          0 0
        • Lenka.05  

          Vešla by se do něj zrcadlovka?

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Mohla by. Jak velká je? Nacpala jsem do něj i malej spacák plus pár dalších věcí. Ale pohodlný to už nebylo a na dlouhý putování taky ne – neměla jsem kejml a botasky mně zavázely o přilbu.

            0 0
            • Lenka.05  

              Canon 10D a teď budu mít novější model (je kapánek menší) plus nějaký menší záklaďáček (28–105 USM). Narvala jsem ho dokonce i do MULE (do té síťky na čele)…ale bylo to jen tak tak. A pohodlí žádný.

              0 0
              • Lister  

                ty seš teda drsná, takhle ho vystavit napospas všem vlivům :)

                Pokud beru zrcadlovku, tak pak musím vzít i velký batoh a do něj ho vkládám ještě v dalším ochraném pouzdře. Přece jen ty otřesy tomu nesvědčí a ještě sebou dost často někam říznu :)

                0 0
                • Lenka.05  

                  Noo…a kdybys viděl co si užila chudinka zrcadlovka v Monte Negro v brašně na řídítkách při sjezdech…mi přijde, že je snad nezničitelná:-) Každopádně, novýho mazlíka si budu šetřit;-) Ale desítka na kole bude ještě sloužit, plánuju na řídítka nějakou šikovnou extra foto brašnu…přece jen je to poruce no. Nikdo na mně nechce čekat, než vyndám foťák z báglu, rošťáci. Ale fotky by pak chtěli!

                  0 0
              • Bea  

                Deuter TransAlpine 30L, v tom vozim (pokud se premluvim) 10D taky. A taky spoustu jinych veci, uz jsem si zvyknul:-) Batoh je to vymakany, dela se tusim i v mensi litrazi, ma super zada, plastenku a tak. Myslim ze uz ho mam taky treti rok (jezdim casto). Vak porad od Camela, uz pres 4 roky a drzi, tuk, tuk.

                0 0
                • pitos  

                  Ten je perfektní,myslím že ho dělají i 25l nebo 23l.Zkoušel jsem ho nedávno v obchodě a ta 25ka je můj kandidát na příští rok.

                  0 0
                  • Bea  

                    No ja v obchode (partner Hudy) mel predobjednanou tu 25L, ale kdyz jsem to na miste porovnaval tak jsem vzal tech 30L. Je to o neco vetsi, ale da se to stahnout. Predtim jsem prosel vyvojem MULE>HAWK>Tran­sAlpine. Pravdou je ze nekdy by se hodilo neco mensiho, ale je to o zvyku.

                    0 0
        • marapara  

          Také bych se k tomu připojil … Hydrapak Glacier je OK.

          0 0
          • Lister  

            jak jsem psal mě se líbí a myslím na něj, ale dostupnost by mohl být problém.......

            0 0
      • Lister  

        Tak Superbike existuje, jsem ho nějak přehlídl.

        Našel jsem dvě verze: Superbike: hudy.cz/praha­.dejvicka/good­sdetail_ls.as­p?nGoodsID=80&nLan­guageID=1 Superbike SL: hudy.cz/praha­.dejvicka/good­sdetail_ls.as­p?nGoodsID=81&nLan­guageID=1

        druhý označen jako batoh pro ženy, ale mě by teda vůbec navadil, cena bohužel Deuterovsky standartní, ale to bych překousl........

        Nemá někdo zkušenost, mám pocit že ty Superbiky L/S vypadali trošku jinak.......

        0 0
        • Petrs  

          Taky mám Mule a jako druhý batoh jsem si pořídil Deuter Bike I. Musím říct že jsem maximálně spokojen. Taky jsem se rozhodoval mezi tímhle a Superbikem. Nakonec vyhrály kompresní pásky u Biku. Pokud je batoh poloprázdný lze ho pásky v pohodě zmenšit. Superbike tuhle možnost nemá.

          0 0
          • pitos  

            Takže Mule máš k ničemu,Deuter stáhneš podle potřeby a při stejném naplnění větší batoh sedí lépe než skoro plný mini Mule:)

            0 0
          • vojta  

            Mam tutez kombinaci, ale muj BikeI zadne kompresni pasky nema, coz mi docela chybi. Asi to deuterovcum doslo a udelali inovaci :-(

            0 0
          • Lister  

            a jak je ten batoh velký, jak se ti vozí, nemá moc široká záda???

            Jak funguje ten držák na helmu, je to použitelné i na něco jiného, kdyby už třeba kapacity nastačila.

            No a ještě jeden dotaz, jak je řešeno uložení vaku, jestli samostatná kapsa jako u Muly nebo vkládáš do kapsy z halvní komory. No a poslední věc – nelítá v tom ten rezervoár ????

            0 0
          • Lister  

            PS: ještě k těm kompresním pruhům – ty na superbiku asi nejsou proto, že má slepou kapsu na zip pomocí kterého se dá objem zvětšit. Jeho standartní rozměr je tak 18 litrů a po rozepnutí a roztažení se zvětší na finálních 22 litrů, tohle řešení se mě osobně líbí více než jeden pár popruhů, pokud jich je 2 a více tak je to srovnatelné.

            0 0
            • vik  

              Glacier uz nikde nemaj…Rychle se po nem vsude zaprasilo. Myslim tedy 07, lonskej se mozna jeste nekde vali. Glacier bude v 08 nahrazen Lagunou a to je nadhernej kousek!

              0 0
              • blue  

                ta laguna vypadá fakt výborně

                0 0
                • vik  

                  více než výborně!:-) asi si v bikestaru zadám předběžnou rezervaci…:-)

                  0 0
              • Lister  

                no právě.....jdu se podívat na Lagunu, ale blbý je, že já ten batoh potřebuju co nejdřív, do příští sezony čekat nemůžu :(

                0 0
                • Lister  

                  nenašel :( …nějaký odkaz ?????

                  0 0
                • vik  

                  máš recht, nečekej. aspoň budem s bluem machrovat sami:-))) ne, když by batohy dorazily v unoru, což maj, tak to už vydržíš

                  0 0
                  • blue  

                    já machruju s dakinem :-)

                    0 0
                  • Lister  

                    vždyť to je skoro 1/2 roku ježdění.....to už ho zase nebudu potřebovat, protože jestli bude zima jako letos tak to už bude skoro léto a na to ta moje Mula stačí :o))))))))

                    0 0
                    • Petrs  

                      Bike má udávaný objem 22l ale není nijak široký. Na mojí postavu 186cm a 75kg vyhovuje šířkou i výškou. Síťka na helmu je stejná nebo hodně podobná jako u Superbiku. Dá se pod ní v pohodě strčit třeba mokrá bunda. Na vak je uvnitř kapsa (není samostatně přístupná jako u Mule) ale dávám tam 3l vak z Mule a je to naprosto v pohodě. Nahoře v batohu je závěs podobný jako v Mule. Pásky jsou určitě výhoda. U Superbiku je zip na rozšíření ale i tak ve složeném stavu mi přišel moc mohutnej na hloubku. Bike je ideání na třeba dvoudení akci nebo teď na podzim když toho vozim víc. Na léto a krátké vyjížďky to vyhrává Mule.

                      0 0
                      • Lister  

                        díky za vyčerpávající odpověď......no těžké rozhodování, asi ještě pár dní počkám a naplánuju výlet do nějakého většího města abych si je mohl prohlídnout v reálu......

                        0 0
                        • orca.1  

                          Letos v létě jsem řešil batoh 20–25l, pro rezervoár 3l. Ve finále mi zůstali: Camelbak Rim Runner a od Deuteru Bike 1 a Superbike. Po strašlivém utrpení výběru jsem zvolil Superbike. (RimRunner by mi vyhovoval, ale nikde ho fyzicky neměli)

                          • kompaktní provedení, kvalitní zpracování, materiály, zádový systém AirStripes, hodně kapes, zvětšení objemu, pláštěnky pro batoh i jezdce.
                          • nemá odepínací bederní pás, proti Camelu pocitově tužší ramenní popruhy, nemá zajištění konců ram. popruhů (bederní ano, menší otvor pro hadičku, cena.

                          Když jsem si ho objednal, objevil jsem ještě řadu Deuter Speed Lite 10 15 20 30l a skoro jsem litoval.. Jestli oželíš doplñky a systém odvětrání (má větší kontaktní plochu), tak je to super volba. Lehoučký, kompaktní a rel. laciný. Ps. PET flaška 0,5l má průměr cca 6cm a batoh jsem naplnil při objemu 18l.

                          0 0
                          • Lister  

                            díky za skvělé info i foto, to nevypadá zle, podle ofic fotke na mě ten batoh působil hodně velce, ale v porovnání s těma flaškama to není tak hrozný…zkusím se podívat i na ty další kousky, ale asi mi nebudou sedět neodvětraný záda, ty mám totiž i na báglu do města, který má 30litrů a nedám na podobná řešení dopustit :)

                            0 0
                            • orca.1  

                              No, je to taková ploštice, nebo kapka, max. hloubka batohu (vnitřního prostoru) je při 18l zhruba 15cm, při 22l se zvětší o 8cm (jen v horní části, když se rozepne obvodový zip tak vznikne takový véčko který je nejširší nahoře.) Jinak zádová část je vyztužená pěnovou deskou (lze vyndat, ale děsně blbě se vrací), která batohu dává tvar a tvoří s polstrováním prostor pro proudění vzduchu na zádech, „komínový efekt“ (chacha), ale je fakt, že odvětrává dost dobře a skvěle sedí.

                              0 0
                              • vifon  

                                Od marca ho vozim tiez, dokonca v rovnakej farbe. Tak som si nan zvykol, ze ho vozim stale. Povodne som s nim uvazoval len na dlhsie vylety. Sedi perfektne, lepsie ako povodny Camelbak Blowfish. Objem bohate staci tak na 3–4 dni tulania.

                                0 0
                              • Lister  

                                ještě doplnující dotaz, když tam do něj strčíš vak, tak vyklenou se ty záda nějak ven, jak se to často stává u menších batohů. A ještě jedna věc – nelíta v tom ten vak ze strany na stranu, přece jen ten batoh bude asi širší než ten vak, jedině že by ta jeho kapsa byla užší než je celková šířka batohu. Při naplnění by to asi problém být neměl, ale když bude poloprázdný tak tam by to mohlo trochu cestovat.....a­lespoň tak se mi to děje, pokud dám vak do toho mojeho 30 litrového báglu.

                                0 0
                                • orca.1  

                                  Záda se ani nehnou, protože je drží ta pěnová deska. Pokud by byl úplně plnej, našláplej, tak se asi trochu vyboulí (jako každej jinej batoh), ale ty to nepoznáš, protože to polstrování, pruhy na zádech, mají tloušťku 3cm a je skoro nemožný, aby se batoh dotknul zad jinde než těma pruhama. Kapsa na vak má okraj stahovanej gumou a výšku má cca do 2/3 výšky batohu. Zatím jsem vozil jen 2l Omegu od Camelu. Nahoře se zavěsí do suchýho zipu a má takovou výšku, že se akorát opře na dně batohu. Nepozoroval jsem žádný pohyby vaku uvnitř batohu. Mám ještě vak Source 3l, který má stejnou výšku jako Omega, ale je širší, takže předpokládám, že bude ještě stabilnější. Jinak prostor v kapse kolem vaku lze ještě obložit oblečením pro větší stabilitu.

                                  0 0
      • Andrzej  

        po tom, co jsem se rad zbavil dakine apex, zase doporucim karrimor, jak uz jsem to tu udelal vicekrat. mam stary hydro 10. ted jsem si poridil letosni model hydr8 35, je to obrovsky batoh, dobry i na spacak atd, ale maji v nabidce i mensi modely. nejvetsi vyhoda je v tom, jek batoh sedi na zadech, i ten obrovsky sem ted mel o vikendu v alpach a pri naplneni asi z 1/3 sem ho na sobe skoro necitil. ma reflexni prvky atd… celkove zpracovani je uplne spickove, fakt funguje vyborne. do toho stareho nedavali pytel na vodu, v tom novejsim je hydrapak, ale nejaka levnejsi verze, samotny vak ma jednoduche zavirani vickem, ale naustek je dobry.....

        0 0
      • matysekul  

        Už dost dlouho vozím tenhle.Většina kolegů si ho pořídila taky.Super odvětrané záda(má to plastovou konstrukci) a vejde se do toho taky dost.

        www.bagbike.cz/?…

        0 0
    • Dijck  

      Pozri sa po Dakine Nomad 19L/Apex25L – vyborne aj ked trochu drahsie batohy.

      0 0
    • Gad  

      Já si dnes koupil Camelbak Cloud Walker, 2+21 litrů a těma bočníma popruhama, se krásně zplacatí.

      0 0
    • vzduch  

      Vaude Bike Alpin 25+5. Má tolik kapsiček, že mnohdy nemůžu některé věci hned najít, ale jinak bomba.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.