Deuter Trans Alpine 25 / Deuter Superbike

91 nepřečtených
  • edonir

    Uvažuju o pořízení většího batohu k mému CamelBak Lobo → mám vak, nepotřebuju další.

    Zvažuju buď Deuter Trans Alpine 25 nebo Deuter SuperBike, přikláním se spíš k Trans Alpine (budu ho využívat i mimo kolo). Vejde se do těchle báglů 3l Omega rezervoár?

    Jakékoli další připomínky vítány ;-)

    Díky, Ed

    0 0
    • vzduch  

      Vleze. Já osobně bych bral skrze univerzálnost Deuter Trans Alpin.

      0 0
    • tomfree  

      Mám superbike,když jezdím sám a když jedu se sestrou vozím trans alpine 30,rezervoár nevozím,nechce se mi ho čistit vozím pet láhve,mezi 25 a 30 není zas tak velký rozdíl a 30 je univerzál na běžky,kolo,tu­ristiku super.

      0 0
      • Badu  

        Mě Transalpine 30L na kolo příde už fakt dost velkej, ale zase by se do něj člověk zabalil na víkendovou vyjížďku s nějakým přenocováním cestou v nějakém hotelu úplně v klidu

        0 0
    • coffield  

      Já používám TransAlpine s 3L rezervoárem. Ne na kolo, ale spíš tak různě mimo. Vejde se. Do Superbike, která používá tatík se nevejde, ale prý u těch nových modelů je už ta kapsa na rezervoár větší, takže tam 3L Omega pasuje…

      0 0
      • vifon  

        Mam Superbike a rezervoar z Camelbaku sa tam v pohode zmesti. Superbike sa da kupit v 2 velkostiah. Normalny a SL- pre zeny so zmensenym objemom. Je mozne, ze do tej SL sa rezervoar z Camelbaku nezmesti. Jedine co ma vytaca je ta plastenka proti vetru.

        0 0
    • coffield  

      Btw. připomínka: deuter nic nerozhází. Narozdíl od Camelbacku, který se různě třepí, páře atd. Deuter vydrží opravdu každodenní používání škola/sport/ná­lože/turistika. Jednoho Deutera (air contact) jsme dokonce házeli se skály v Tatrách, protože na přelezení jednoho úseku byl moc těžce naložený a přežil bez ztráty kytičky. Pak stačí umýt v teplé vodě a je vždy jak nový. Konkrétně Trans Alpine jsem asi 2 roky nosil denně a je pořád jak nový.

      Jediná připomínka je k pláštěnce. Na menší deště a sníh je OK, ale když prší dlouho (třeba při pochodu), voda proteče na záda, kde to pláštěnka nekryje a tam prosakuje. Zasloužil by si tu část mít z nepromokavého matroše. Ale to by šla cena nahoru :-(

      0 0
    • Kinetic  

      Doporučuju hlavně vyzkoušet jak sedí, narvat bundama,vodou, lanem, spacákem…!

      Jinak mě se nejvíc osvědčil Deuter ACT LITE 25, jak na bike, tak na tůry, funcarving, do školy…Sedí mi mnohem líp než TransAlpin kterej jsem chtěl původně. Měřím 198cm. Zádovej systém z velkejch aircontaktů skvěle profukuje i na kole a narozdíl od te sitky je staveny i na velké náklady. Navíc má i použitelný bederáček. Vozím v něm 3l Source, kterýho mám zároveň jako ochranu páteře…osvědčeno, naplnit do půlky vodou je idealni ;-) Idealni i na dvoudenní výšlapy.

      Mám ho rok a půl, nosím každý den a všude, po lyžovačce vypadá vždy jak nový(lepší než pračka, ale kupodivu uvnitř suchý).

      Deutery jsou nejlepší batohy. V Aicontaktu 65l jsem nosil 33,5kg 4 dny :-D. Vydržel bez sebemenší úhony. Doporučuju.

      0 0
      • Kinetic  

        „V Aicontaktu 65l jsem nosil 33,5kg 4 dny :-D. Vydržel bez sebemenší úhony“.

        Pak sme ten soudek vypili :-D

        (kecam, byly to plechovky..)

        0 0
    • MaRtYs  

      Já mám osobně tento… www.sambarsport.cz/…in-air-25-5/

      a určitě můžu doporučit…

      0 0
      • ali123  

        jj vaude bike alpin air 25+5 mohu jen doporučit. super sedí a používám ho nejen na kolo, ale i na jednodenní tůry. Shodou okolností jsem si pro něj byl v Sambarsportu v Kladně. Mají tam i další batohy od Vaude jako třeba Splash Air což je menší brácha Bikeho, ale i další.

        0 0
    • scota  

      Máte někdo Trans Alpine 25 2012. Jaký vak v něm používáte? Prozradíte mi kde se batohy Deuter vyrábí?

      0 0
      • kyjosek  

        mám taky deutera, jen jsem zapomněl přesný název – vyroben je ve vietnamu, můžu ho jen doporučit, zpracování je kvalitní, mám ho druhým rokem a drží

        0 0
    • mich.sipek  

      Uvažuji o koupi batohu Deuter Trans Alpine a mám dilema, kterou velikost vzít, jestli 25l nebo 30l. Já osobně bych bral 25l, ale chtěl bych rady uživatelů tohoto batohu. Zajímá mne co vše se do něj vleze a zda postačí pro dvoudenní letní výlet na kole(1 noc přespání pod širákem s malým spacákem). Třicítka se mi zdá až moc, když vezmu v potaz, že prece jen tolik výletů s přespáním neabsolvuji.

      0 0
      • Schoscha  

        Mám prodlouženou verzi Trans Alpine 32 EL a velká spokojenost.

        Na kole ho vozím při cestách do práce a pobere toho opravdu hodně.

        Na druhou stranu se dobře vozí i míň naložený.A hlavně má dobře řešený záda.

        0 0
      • tonik666  

        Podle mě na běžné ježdění ja Trans Alpine moc velký. NA dva dny stačí 30.

        0 0
        • ememem1  

          to by ma teda zaujimalo co v 30l batohu na dva dni vozis, ja mam 25l deuter a na cca tyzdnovy transalp vylet ho nosim poloprazdny, limit som si dal ze to cele nemoze vazit vcitane batoha viac jak 5kg lebo potom to uz neni ziadne jazdenie ale survival.

          0 0
          • Breakpain  

            Co třeba náhradní oblečení, jídlo atd :) To zabere hodně ;)

            Já jedu na týden na hory a neumím si předstvit, že bych se vešel do něčeho tak malého, dvě střední sportovní tašky, batoh, a lyžáky jsou zvlášť samozřejmě ;) … Ale beru to tak, že neperu a na každý den čisté věci ;) …

            0 0
            • jIrI___  

              Víc tašek než baba :)

              0 0
              • tonik666  

                Taky mám ten problém, prostě jedu na jistotu a mám sebou všechno co bych mohl potřeboval od rovníku po pól

                0 0
                • ememem1  

                  to je v poriadku len ten objem je nejaky velky. ale je pravda ze na to moje 5kg balenie na tyzden treba mat poriadne(citaj drahe) handry a minimlane gate obcas prat.

                  0 0
                  • gazman  

                    Během jednoho týdne prát gatě? To bych si odpustil a radši vydržel ten smrad a případné opruzeniny řešil nějakým mazáním:-). O drahých hadrech to vůbec není, to je jen schýza do které tě dostali jejich výrobci.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Spíš je vidět, že vůbec netušíš co to jsou větší problémy s citlivou kůží. Pak sneseš zřejmě daleko více.

                      Kdybych v teplých letních dnech neměl každý den čisté gatě, tak po třech dnech končím s nucenou delší pauzou. A to tomu samozřejmě už mazáním pomáhám (bez něj mívám problémy i když mám každý den čisté gatě).

                      A gatě mám slušné, které hlavně dobře sedí. Když jsem měl kdyši o něco horší gatě, tak jsem měl problémy i s mazáním + pokaždé čisté.

                      0 0
                      • tonik666  

                        Tři týdny jsem přežil v Tádžikistánu s dvěma páry merino boxerek, pral jsem každé jednou jestli si vzpomínám. a žádný problém.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Mazec. Do letadla tě potom pustili nebo tě už klasifikovali jako chemickou zbraň? :D

                          0 0
                          • Slavoš  

                            Nepíše , že to Merino vezl zpátky.

                            :-D

                            0 0
                            • tonik666  

                              Vůbec ne, nesmrdělo to v podstatě vůbec. Myli jsme se docela pravidelně v ledové horské vodě (tak každé dva-tři dny) a pak před odletem v dušanbe normálně ve sprše. a do toho 2× koupání v jezeře :)

                              0 0
                        • Breakpain  

                          To máš těžké, já když jedu třeba na hory, tak jen díky Merino mám zadek a třísla jakš takš … to znamená, že nějaká malá vyrážka naskočí. Bez nich to bylo strašné ;).

                          Takže ač je Merino super věc, tak stejně musím prát denně, jinak je to nepříjemné.

                          Tvou odolnost Ti závidím, ale né každý ji má no ;).

                          0 0
      • Smazaný účet  

        Lepsi je rovnomerne zaplneny vetsi batoh, nez napresovany mensi…to jenom tak obecne..mam tricitku

        0 0
      • Slavoš  

        Teď v zimě vozím 30-ku , není problém si ji postahovat.Místo rozhodně nechybí,v létě ho vozím s rodinku,vleze se tam hooodně věcí (tři ženský). :-)

        0 0
      • Dorsiflex  

        Jestli jde jen o velikost, vzal bych ten větší. Trocha místa navíc se může vždycky hodit. Naopak, když je místa málo, nic s tím neuděláš. Já mám prodlouženou 32l a často jí vozím i na jednodenní výlety, když mám s sebou více věcí (třeba chrániče). Velikost batohu jde bezvadně redukovat popruhama, takže žádný problém.

        Jinak je to opravdu výborný batoh, nedám na něj dopustit.

        0 0
      • Lister  

        Třicítka už je poměrně dost velký batoh, to musí stačit na týdenní putování.

        Už jen kvůli barvě bych asi bral velikost 25 – ale to je subjektivní záležitost. A kdyby ses nemohl rozhodnout, tak je i verze 28 pro.

        Osobně se rozhoduju mezi Trans Alpine 25 a Cross Bike 18. Mojí jedinou podmínkou je, aby se tam vlezl NTB – u TA to 100% půjde u Cros bike jsme to ještě nezkoušel. chci ho hlavně na běžné nošení a dojíždění do práce. na vyjížďky na kolo budu pořízovat Osprey Raptor 14 – což je další důvod k tomu vzít ten Trans Alpine, protože velikostní rozdíl mezi Raptorem a cross Bikem už asi nebude moc velký.

        0 0
        • Smazaný účet  

          do crossnike das pohodlne 12" notes(v neopre­nu)…13 se vleze a 14" tak bez nejakeho ochranneho obalu…koupil jsme to pritelkyni a par veci mi vadi…odklapeci dekl neni moc pouzitelny na helmuta(je kratky), kdyz se trochu vice naplni, tak dela na zadech bouli…

          0 0
          • Lister  

            Díky. tak je asi rozhodnuto – potřebuju tam nacpat NTB 15.

            Kdyby nebyl pro rok 2012 v té ohavné barevné kombinaci, tak bych ten TA už asi měl, ale teď už nic nebrání.

            Nové hrby pro letošní sezonu asi budou vypadat takto…

            0 0
            • Smazaný účet  

              ten zeleny TA je hezky:) novy TA (cerna+bila(re­flexni?)) se mi vubec nelibi, uz to provedeni s cernym neoprenem bylo nahrane…

              0 0
              • Lister  

                Černá mě taky moc nebere. Mám rád barvy. Ale to je samozřejmě individuální.

                TA 30 má letos rozhodně použitelnější modrou – loni to byl děsný šmoula, ale stejně bych u něj asi volil červenou – mám ji rád a ve skutečnosti IMHO nebude asi tak zářit jako na té fotce.

                TA 25 v zelené mě vyloženě potěšil – opravdu povedený design a až bude dostupný, tak si ho koupím.

                Raptora beru buď v té zelené nebo možná spíše v červené – naopak tady jsou ty barvy v reálu výraznější než na těch fotkách – to mám ověřené podle současného batohu.

                0 0
                • Lister  

                  Možná ještě někde zkusím zkouknout tu 28 – má docela zajímavý zádový systém, ale už mi přijde zbytečně velká – mám cca 30 litrový batoh a chci něco menšího, protože ten 30l tahám většinou z poloviny prázdný.

                  0 0
                • mich.sipek  

                  Tak jsem nakonec vzal 25l v barve zelene. Neodolal jsem teto barve. Dostupný je pouze zde http://batohybrasny.cz/…ns-alpine-25

                  0 0
                • Loner  

                  vám nevadí, že ten TA nemá síťovaný záda – celý den leží přímo na hrbu 6 a možná i víc kilo? Dík za srovnání – kdo třeba už měl záda ze síťkou a teď má totok? – nebo i naopak.

                  0 0
                  • obda  

                    Máme doma Dueter Aircontact (se síťkou) i Transalpine (bez) a síťka mi nijak zásadně lepší nepřijde. Naopak je pak batoh blbě tvarovanej a zbytečně velkej ;)

                    0 0
                    • gazman  

                      +1

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Já to mám ještě daleko vyhrocenější. Mám TA 25 a pak Race EXP Air.

                      A byl to můj první a současně poslední batoh se síťkou, co jsem si koupil.

                      Sice má síťka u mě velký pozitivní vliv na spocená záda, je to daleko lepší.

                      Jenže sedí nesrovantelně hůře a díky tomu i tlačí (o síťku to drží jen trošku a hodně se to opírá na malé kontaktní ploše na horní hraně síťky kde je opěrka a v dolní části). Na kole je to trošku lepší jak nejsou záda svisle, tam to ještě snesu, ale ani tam to není ono. Na pěší pak síťku nesnesu vůbec.

                      Oproti tomu TA25 (a nejen ten, mám více Deuterů s tímto nebo podobný typem zad, třeba nosím ještě občas Giga Office Pro) sedí na zádech perfektně a nikde nic netlačí.

                      A to, že síťka výrazně zvětšuje vyboulení batohu při stejném objemu tu už bylo zmíněno.

                      0 0
                  • skorpion  

                    Mam TransAlpine30 a RaceExpAir. Sietka je o malo lepsia. Ale kvoli nej je batoh viac prehnuty a vyrazne to znizuje vyuzitelnost priestoru. RaceExpAir vozim do prace – na mobil, penazenku,…a dalsie blbosti + nudzovo oblecenie… Takze tam mi moc nevadi, ze je batoh prehnuty. TransAlpine30 nosim na dlhsie cyklotury, radovo dni. To zase dam prednost objemu a vyuzitelnosti priestoru. Ak by som mal aj na nom sietovy chrbat, tak potrebujem tak o 5 litrov vacsi.

                    0 0
                    • Loner  

                      dík, s tou využitelností máš pravdu, takže asi dokoupím TA,.. a už jenom, kam ty bágly doma dávat…

                      0 0
                  • Chiron  

                    Mám Compact EXP 12 se stejnými zády, větrání není ideální, ale zase o něco lepší než obdobný systém od tuším Loapu. Imho za to asi může ta vnitřní konstrukce co vypadá jak tabulka čokolády. Ale je fakt, že síťka větrá líp, jenže při použití s vakem se do menšího batohu už nenarve nic. Ale zas nic okolo 30l se síťku nemám vyzkoušeno, jen menší batohy.

                    Já bych asi uvažoval o tom novém TA 28 Pro, pokud bych neřešil nějaké 2–4l objemu, ty záda vypadají trochu líp, sice bederní popruhy budou asi trošku teplejší díky polstrování. A jako podstatnou výhodu bych viděl samostatnou kapsu na vak, což je imho šikovná věc a zvlášť u tak velkého batohu. Ale 40€ navíc je už teda dost.

                    0 0
                  • gazman  

                    Sítku jsem měl na dvou batozích už to nechci.

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Síťka na kole je na nic – batoh více plave, ale hlavně – fouká Ti na zpocená záda … to není moc dobré. Protože i pod ní se potíš. Já osobně raději batoh na záda přímo – potíš se tak jako tak a mně osobně ten pot nevadí. Neřeším ho – zpotím se i bez batohu, takže jestli to bude více s ním, to už mě nebere.

                    Jediné, kde mám síťku rád je turistika … :).

                    Moje zkušenost s oběma systémy.

                    0 0
      • Lister  

        Dotaz k třicítce: nemáte problém s kontaktem přilby a batohu při jízdě na kole? Když se podívám na umístění ramenních popruhů, tak je to asi tak přibližně stejné, jako jsme to měl kdysi na jednom báglu a tam jsme měl obrovský problém na kole – při natažení mi batoh tlačit zezadu na přilbu.

        25 má popruhy uchycení popruhů prakticky až ve vrcholu batohu, ale u 30 ta horní část docela dost přesahuje.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja problem nemam…kdybys mel v breznu cestu pres ovu, klidne pujcim na vyzkouseni.

          0 0
        • Dorsiflex  

          Vůbec. A říkam si – kdyby neměl výrobce tohle vyřešené, tak by ten batoh za moc nestál.

          0 0
        • Hank Moody  

          Mám Trans Alpine 30 a opravdu mi občas helma štrejchne o batoh. Ale nějak mě to netrápí, když ho mám celý den na zádech, tak se to stane jednou nebo dvakrát.

          0 0
        • obda  

          Ne, nemám.

          0 0
        • mastihuba  

          Ja mam 35L a ten problem tady je. Musim dost stahnout vrchni dekl a stejne si obcas helmou drbnu o batoh. Ale s tak velkym batohem jezdim malo a prevazuje potreba neco odvezt.

          0 0
        • gazman  

          Nesmíš si ho dát na záda tak, že máš bederák pod kozama a vše bude o.k.

          0 0
    • Jenda  

      pripojim se s dotazem, nejake zkusenosti s Deutrem Attack? Zaujal me ten integrovany paterak ale zase nevim jak to sedi a vetra?

      http://www.kupkolo.cz/…lack_z92603/

      0 0
    • Badu  

      Mám oba tyhle batohy, ale Trans ve 30L, na kolo doporučuju Deuter SuperBike, je špičkovej, já v něm vozím 2L rezervoár, ale myslím, že 3L by se tam taky hladce vešli…

      0 0
      • michalrysina  

        Tak se taky rozhoduji mezi Trans Alpine 25 a 30, viděl jsem 30 v realu a přijde mi už moc velká. Tu 25 neměli tak jsem nemohl posoudit ale jde mi o to aby se tam pokud možno vešel rezervoár a třeba 2 větrovky, návleky, nějaké nářadí, malý foťák, a takové drobnosti co člověk potřebuje jak při cestě na kole tak i na turistiku.

        S tím souvisí další otázka jestli tyto batohy se hodí jak na kolo tak i na pěší výlety.

        Díky.

        0 0
        • jIrI___  

          Ty tebou výše vypsané věci se bez problémů vejdou do 25 l Manty, která je skutečným objemem velká asi jako 15 l Deutery :).

          0 0
          • michalrysina  

            Já si také myslím, ale nerad bych to koupil a pak zjistil že se mi tam třeba nevejde flaška. Ale je pravda že ta se vejde i do 14L Deuteru.

            0 0
        • sodek  

          Na to, co píšeš, by mohla TA 25 stačit.

          Jinak já osobně používám už asi 8 let TA 30, spokojenost. Sem tam střídám i manželčin Deuter Bike 1. Ten trápíme cca 10 let, tam začíná zlobit zip. Čerstvě se nám rodina Deuterů rozrostla ještě o Race X na takové to lehčí šmrdlání. Zatím nevyzkoušeno.

          Ty dva, co používáme, samozřejmě používáme i na pěší výlety. Někde jsme si stačili rozšlápnout přezku k bederáku ale u Deuteru to jde v pohodě koupit. U Bike 1 jsem nedávno ulomil háček na držení hadice od vaku ale ještě jsem se nestihl poohlédnout po náhradě.

          Ještě dodávám, že také máme zkušenost, že není dobré je nějak extrémně přecpávat. Ale když není zbytí, tak je full load bez problému.

          0 0
        • Kamikaze 591  

          Týden zpátky jsem koupil TA 25 l. U 30 bych měl strach, že s přilbou mě bude mlátit do hlavy. Je tam rodíl jen ve výšce batohů.

          0 0
          • michalrysina  

            Ještě se trochu poptám než koupím, kdo má TS 25 vejdou se mě tam třeba tenisky, slabší bunda, triko a pár ostatních drobností?

            Díky

            0 0
            • MlokCZ  

              S rezervou (2012 model).

              0 0
              • michalrysina  

                Takze myslíš že když pojedu někam na 2 dny a bude potřeba vzít toto tak bez problému to tam dám? Ještě třeba flašku bych tam dal. Nerad bych to koupil a pak vracel.

                0 0
                • MlokCZ  

                  To co jsi popsal se tam vejde s velkou rezervou (vejde se tam výrazně více). Narvat tam jde daleko více. Co přesně vozíš na 2 dny netuším.

                  Mám ale 2012 model, pořád netuším jak to je s 2013, když je dle parametrů o tolik centimetrů užší a i méně hluboký. Nechápu jak může mít pořád stejný objem.

                  0 0
                  • pendergast  

                    Nedarí sa mi nikde zistiť, z ktorého roku je tento model. Je to 2012? A vlezie sa aj do tohto modelu 3litrový rezervoár?

                    0 0
                    • michalrysina  

                      Modrý je 2013. Černý a zelený je 2013. Na stránkách Deuteru mají obrázek s 2l rezervoárem. 3l mají vyobrazený až u TS 30l. Jak je to ve skutečnosti netuším

                      0 0
                • Loner  

                  už to tady říkalo pár lidiček a já se přidám: Radši rezervu v 30 litráku než nafouklý táhnoucí nízkoobjemový. Postupně kupuj batohy a poznáš.

                  Edit: Už´s koupil, tak ať máš z něj radost.

                  0 0
              • michalrysina  

                Takze myslíš že když pojedu někam na 2 dny a bude potřeba vzít toto tak bez problému to tam dám? Ještě třeba flašku bych tam dal. Nerad bych to koupil a pak vracel.

                0 0
            • Frostty  

              Bez problému.

              0 0
            • michalrysina  

              Tak díky za rady. Objednal jsem TS 25. Tak v úterý ho očekávám

              0 0
    • michalrysina  

      Tak TS 25l 2013 doma, a jsem z něho nadšenej. Spousta kapes. Na kolo ideální velikost pokud se jede někam na den dva. Prostě paráda

      0 0
    • Darenius  

      chci se zeptat majitelů TA25, zvažuju jeho koupi a rád bych v něm vozil zrcadlovku, líbí se mi na něm ta spodní otvírací část právě pro snadný přístup k fotoaparátu, jde mi teď spíše o to, jak je to tam vypolstrované? Zvažuju právě ještě jako alternativu LowePro http://www.lowepro.cz/…t-200-AW-308 ale ten zase přecejen nemá tak dobře řešené záda a ta univerzálnost je prostě nižší.

      0 0
    • wanderer  

      Omlouvám se že oživím tento starej topic ale mám úplně stejný dilema, potřeboval bych se do zítřejšího rána správně rozhodnout mezi TA25 a TA30. Jsou teď za prakticky stejnou cenu a jsem tak nerozhodnej že to vypadá na hození si korunou. Na jednu stranu jsem na záda „gramař“ protože co mám na zádech mám na kole i na prdeli a 30l varianta (kterou na biku ve většině případů což jsou 1-denní výjezdy nevyužiju) má o 150g víc. Měl jsem možnost osahat si TA30 v krámu prázdnej staženej páskama a je to prakticky placka, jen trochu vyšší než jsem zvyklej. Navíc se tady někde psalo že ta větší varianta se občas mlátí s přilbou. Do teď jsem jezdil bez přilby ale loni se mi podařilo štrejchnout hlavou o asfalt takže nadcházející sezónu už asi bude. Na druhou stranu by se těch 5l objemu mohlo občas hodit, bágl bych totiž chtěl používat i jako city bágl (na což je podle Deutera TA30 paradoxně méně vhodnej) a nikdy dopředu nevím co všechno do toho budu potřebovat narvat. Má alespoň TA30 vyšší nosnost? Tento údaj jsem u výrobce nenašel. Díky předem za všechny připomínky k oboum velikostním variantám.

      0 0
      • scota  

        Mám TA25 a je to maximálně univerzální batoh. Na jeden den v pohodě stačí, tedy pokud nechceš vozit např. spacák, nebo věci na vaření. Do hor pak používám Guide 35+

        0 0
        • wanderer  

          Tak jasný, u TA25 nemám obavy že na jednodenní výjezd nebude stačit. Spíš mě zajímalo jestli 30-litrová varianta, pokud bych ji vozil na jednodenní tripy s minimem bagáže (max. cca 3 kg) nebude při jízdě (kromě zmíněných +150g) jinak víc obtěžovat než menší varianta, nebo jestli nebude rozdíl v tom co se dá nacpat do 25l a 30l varianty znatelně velkej. Dle recenzí je TA25 spíš širší a hlubší zatímco TA30 je užší a mělčí což by mi asi vyhovovalo o něco víc ale nemám vyzkoušeno na svou výšku (cca 168 cm) jak by mi oba bágly sedly. TA25 bývá doporučovanej spíš pro nižší postavy což by asi byl můj případ.

          0 0
          • lazza  

            Mám TA30. Jak napsáno níže, na jednodenní výlety zbytečně velký. Loni jsem s ním absolvoval 3denní přejezd Krušek a ideální velikost – nacpal jsem ho tak akorát nadoraz (spali jsme v penzionech, tj. bez spacáku, karimatky apod.). Nicméně kamarád měl s sebou taktéž TA30 (starší model) a měl ho poloprázdnej; takže dost záleží, jak si umíš zabalit :-).

            Edit: Jinak mám 194cm a záda by mohly být o fous delší.

            0 0
          • scret  

            to co a jak pises, bych byt tebou volil 25ku… Ja mam 30ku a je rozhodne delsi na zada a na biku muze nekdy diky helme vadit… Nicmene ja vim presne proc ji mam a dle meho je to uplne genialni bagl… Mit to jeste napr. poutka na cepiny, tak je to nejuniverzalnejsi bagl, kterej se da asi sehnat… Ja nosim hlavne na normalni noseni, na hory atd. Na bika pouzivam zridkakdy, prave treba na vicedenni prejezdy, nebo kdyz tam clovek chce dat spacak apod.

            0 0
      • figur  

        Deutery jsou moje srdcovka a prošlo mi jich rukama možná patnáct, dnes mám čtyři. TA 30 jsem měl před lety asi půl roku. Moc dlouhý záda a moc kapes. Pro mě nepřehledný zbytečně komplikovaný. Na jednodenní výlety nepříjemný, byl jsem s ním týden a každej den jezdění s návratem. Smysl má pro vícedenní cestu ( třeba ten bikepacking), kdy s sebou vezeš věci na celou dobu. Poslední roky mám už několikáty Bike I a max. spokojenost. Ono v nouzi můžeš do prostoru pro helmu dát třeba sbalenou bundu apod. To dělám i s tím Bike I, když jedu dvoudenní přejezd na běžkách. Pokud to musí být TA, pak bych šel do 25l.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.