• Gomez35

    Ahoj Chlapy,

    Poraďte prosím.

    Avid Ultimate 185/185 nebo Formula K24 180/180.

    Který budou brzdit lepší.

    Použití All-mountain.

    Díky za Vaše zkušenosti.

    0 0
    • kubad  

      Jsou to XC brzdy sice zvladnou hodne, ale hledal bych jinde Na to co chces treba Formula One? Jinak pokub bych si mel vybrat z tech dvou tak Avid Ultimate, Ale ta karbonova paka asi moc nesnese :-(

      0 0
    • Kubiczech  

      Vytahnu tenhle thread, co je tohle za rocnik Ultimate? Podle fotek maji 07 i 08 ten cerveny staveci sroub jiny nebo je to tim, ze na tomhle kousku chybi?  Dekuji za rychlou odpoved.

      0 0
      • mar_tin1  

        ja si myslím, že páky sú otočené štelovacím kolieskom dolu…

        0 0
      • o5majkl  

        Ty páky sou určitě obráceně… Jinak Ultimate jsem letos měnil za XTRka, který se mi v jednom kuse zavzdušňovali a sem spokojenej… Ikdyž zkušenost je taková, že sedmičky brzdí líp :) Ta karbonová páky vydrží-měl sem letos i docela krutý smotky a žádnej problém, navíc je příjemná do ruky. S formulema nemam zkušenost.

        0 0
        • kubad  

          Ultimaty brzdí výrazně líp než J7

          0 0
          • efface  

            lip? já bych se hádal… ultimate mají třmen z úplně jiného materiálu, J7 brzdí 100× lépe… Ultimate je na all mountain zcela nevhodná brzda, v každém delším sjezdu to jde poznat. Použitelná je jedině na xc. Z mého pohledu bych doporučil Formuli, K24 má cca srovnatelný výkon jako Hope M4.

            0 0
            • kubad  

              no netvrdím že Ultimate je  AM brzda ale rozhodně má větší výkon a ostřejší nástup než J7

               
              0 0
              • efface  

                já mám právě opačnou zkušenost + ultimate sem musel pořád centrovat, jak se kotouč dotýkal destiček.

                0 0
            • marapara  

              Ultimate je na XC. Nemůžu srovnávat s J7, ale co jsem zkoušel Ultimate chviličku, tak mi přišly ostřejší a ještě jasnějsí dotek destiček kotouče při zmáčknutí páky. Ale na AM asi nebudou.

              0 0
    • Seadat  

      K18/24 jednoznacne . . .

      ONE je hnusna preplacanina a Avid sem mel rad  davno za jeho Vcka a slusny paky, ale  kotoucovky se mi nelibej hlavne kuli tvaru pevny casti (delce valce pistku), kterej je stejne jako  stary shimano naprd a akorad prekazi, i kdyz Avid ma ten pistek hodne v uhlu k riditkum, takze se tak netluce na kratkejch riditkach -  to je asi jedina vec, proc se mi Avidy nelibej. Jinak  brzdit brzdi urcite. Ale z 24rek a ultimatu bych  jednoznacne volil na AM 24ky!!!! tot muj nazor.

       
      0 0
    • TomášML8  

      S formulama zkušenost nemám, ale s ultimatama mi stačilo pár jízd, který sem absolvoval… Přestože sem zvyklej na menší kotouče než tam byly, tak sem se při každym brždění děsil jaktože pořád jedu tak rychle dyž už dávno brzdim… Ultimaty prostě NE.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.