Avid - porovnani ruzny typu brzd - rada

7 nepřečtených
  • Mirfe

    Zdravim, potreboval bych, prosim, poradit.

    Mam brzdy Avid Elixir R, ale uz potrebujou vymenit, konkretne predni brzdu, a tak nevim, zda-li je lepsi koupit za nejake 2 tisice tuto brzdu (pouze predni, jelikoz zadni je v pohode), nebo rovnou si neco malo priplatit (rekneme treba 1500) a koupit jiny/novejsi typ od Avidu – rovnou uz i zadni.

    Zkratka by me zajimalo, ktere brzdy maji lepsi brzdny ucinek – nebo stejny, jako prave Avid Elixir R… mam na mysli pouze brzdy od Avidu. Co byste doporucili? Predem diky.

    0 0
    • Muf_Bike  

      Zajímavý dotaz. Rád si přečtu postřehy taky mě to časem čeká byť zatím jsem se svýma Rkama nadmíru spokojen. Zajímalo by mě z jakého důvodu konkrétně měníš tu přední? Co je špatně?

      0 0
      • Mirfe  

        No spatne, to je prave ono… :) Zkratka po nekolika odvzdusneni se packa vzdy hned promackla az k riditkum (po nasazeni kola a vyzkouseni), takze jsem rozebral packu a koukal, ze tesneni – pistek trochu protejka, tak jsem ho vymenil a uz neprotekal, tudiz ani zaroven se uz ty brzdy nemohly zavzdusnit… A ted po vymene se brzdy sice hned nezavzdusni, ale az po nekolika kilometrech, konkrente po nekolika zabrzdeni… Takze tezko rict, sral jsem se s tim jakou dobu, uz na to nemam nervy a potrebuju dat brzdy rychle do kupy. :) Mozna, ze jeste by neco mohlo byt s trmenem, takze ten taky rozebrat, ale… :) Jinak odvzdusnovani a vymena, vse bylo v poradku, takze kde je chyba, nevim.

        0 0
        • TomasTT1  

          Mám Elixir 5 a dělalo mi to přesně to samé co popisuješ se zadní brzdou. Váleček nastavení páčky na maximum a páčka relativně po chvíli brala jen těsně u řídítek. Prakticky nepoužitelný.

          Chyba byla ve třmenu, protékalo to nějakým těsněním. Neměl jsem čas to řešit, tak jsem koupil za 700 bazarový Elixir a nechal to vyměnit zatím kus za kus a ten třmen původní (5) mi kamarád od kterého mám kolo reklamuje. Každopádně výměna pomohla, už se to nezavzdušňuje, nic neteče, kotouč nepíská… Ono to asi nebylo moc, nebyly tam vidět žádné kapky apod. Ale stačilo to k tomu, aby brzda byla téměř nefunkční.

          0 0
    • McBlacky  

      záleží na ceně, pokud od avidu tak 7 nebo 9.

      ale jestli chceš dát kolem dvojky, tak si kup radši XTka a máš klid. Samozřejmě záleží jestli máš řazení na matchmakery atd.

      co mi rukama prošlo hodne párů avidů, R, CR, 5, 7, 9 tak se nedá řict, že se to dá nějak párovat co do výkonu. Brzdí to všechno, péči to chce taky všechno (na rozdíl od XT) a jediný kde vidím rozdíl je seřizování pad contactu, což ti může pomoci, pokud tam jdou blbe destičky ale je pak riziko problému když je servis co ti odvzdušnuje plnej kreténů a neví jak na avid s pad contactem

      0 0
    • enregistree  

      Rko jsem mel vepredu (odpovida v avid hierarchii cca 7), a vymenil jsem ho za novy elixir 5. Sila ± stejna, funguje lip.

      Vsechny avidy, co mam, a jsou vyrobene 2012 a novejsi (nove avid logo), funguji bez problemu. R je jeste z doby se starym logem v ovalu, a zlobilo me – pistky se nevracely, ruzne vibrace…

      Pokud chces vetsi brzdnou silu, tak model Trail 7, da se koupit P+Z kolem 3k Kc bez kotoucu.

      0 0
      • Specík  

        Jezdil jsem elixíry 4,5,R,CR. Přešel jsem na Code R a to je úplně jiná :) Dost udělají ty velké desky, i mi vydrží 2× víc.

        Jinak všechny bez problému, XT si všichni pochvalujou, ale ten vzhled Shimano pák je příšernej, brrr :) Ale každej to vidí jinak.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce