Avid Juicy Seven 2007 vs. Shimano BR-M775 (XT)

10 nepřečtených
  • vijo

    Nakoľko sa chystám kúpiť niektoré z vyššie uvedených bàzd, chcel by som sa opýtať, ktorý model je lepší, to znamená vyššia brzdná sila, lepšia výdrž pri brzdení, ktoré sú jednoduchšie na údržbu a podobne, poprípade napíšte svoje skúsenosti. Alebo poraďte niečo lepšie v tejto cenovej kategórii. Za odpovede vopred ďakujem… :)

    Anketa: Ktoré sú lepšie?

    0 0
    • nofull  

      www.bikestyle.cz/…mpletni-p-z/ asi by teď rozhodla cena. Jezdím Egoista na XT,brzdí super a s Avidem jsem neměl možnost to zkusit

      0 0
    • coffield  

      Dalo by se udělat malé srovnání XT a Juicy 7 brzd, ale bylo jich tu již mnoho a vždy se došlo k závěru, že oba systémy jsou a byly OK, takže záleží na tom, jaký nápis se ti líbí víc…

      0 0
    • MlokCZ  

      Kup cokoliv z trojice XT, J7, K18. Všechny jsou dobré.

      Rozdíly mezi nimi jsou poměrně velké, ale je to hlavně v brzdových pákách (jejich tvaru a pocitu z jejich chodu). Tedy čistě subjektivní záležitost, co komu padne. Proto je nejlepší si je všechny zkusit (stačí na místě si osahat páku a zkusit délku kroku a průběh záběr).

      Už jsem tu psal podrobnosti ke všem mockrát, při srovnání s XT do 07 bych řekl, že ORO z nich brzdí nejlépe (ale není to žádný velký rozdíl, dle kterého bych se rozhodoval a netušim jak jsou na tom XT 08). Větší rozdíl než je mezi nimi v brzdé síle udělá rozdíl o jedno většího kotouče.

      Osobně bych vzal ORO. To ovšem neznamená, že někomu nesednou lépe XT nebo J7.

      0 0
    • marapara  

      Mám Avid Juicy 7 a brzdí dobře. Hlavně mně od nich sedí ta páka. Tohle mají Avid promakané, je plošší, příjemná, netlačí, dobrá ergonomie. Co jsem zkoušel třeba LX DC, XT DC 07 mají tu samou páku, tak mi vůbec neseděla, dokonce „řezala“ do prstů, protože je tenká. Těžko říct, jak je na tom ORO. Tu jsem nezkoušel.

      0 0
      • MlokCZ  

        DC páky jsou určitě nejhorší z těch všech. Samostatné páky jsou ale u XT lepší a to včetně chodu.

        Právě páka u ORO (já mám tedy navíc karbonovou verzi, která je hrozně příjemná do ruky) mi sedí v ruce perfektně a to o malinko lépe než u J7. Plochá (tedy i široká) je u ORO a J7 ± stejně.

        0 0
        • MlokCZ  

          Pro zajímavost jsem to změřil. J7 páka je 15mm široká, ORO páka je 16,5mm široká ale má nepatrně zaoblenější kraje, takže čistá rovná plocha na opření prstu je u obou opravdu ± stejná.

          0 0
    • wraith  

      Jak je na tom trojice J7/XT(08)/K18 hmotnostně? Sou tam nějaký velký rozdíly?

      0 0
    • Hnoj  

      A co takhle nový MAGURA LOUISE model 08 s Ventidiscama za 7K, byl by zájem? Úplně nový, retail balení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.