• myso8

    zdravim vas. ma niekto skusenost s brzdami Avid juicy seven? ako dlho ich treba zabehavat?ja ich jazdim uz asi cca 175km a stale este nie su.diky moc

    0 0
    • Sobi  

      Koukni do historie, tohle se tu už hodněkrát řešilo…

      0 0
    • vijo  

      Čúz – mne stačilo približne 50km, no po 100 sa to rozbrzdilo ešte lepšie (na hodnotu aká je stále – super)… :-) Inak čo znamená „ešte nie sú“? A v akých podmienkach si jazdil tých 175km? Ja som na to šiel z ostra, čiže zjazdy, les a podobne (nedal som im vydýchnuť od samého začiatku).

      0 0
      • vijo  

        Len dodám, že tiež mám model Juicy 7 so 160mm kotúčmi.

        0 0
      • myso8  

        no obcas sa sucha­ju platnicky o ko­tuc, vtedy stla­cim paky a je na c­hvilu dobre a tak

        0 0
        • vijo  

          Aha… Takže nie že nezabehnuté, ale nezoradené. Keby neboli zabehnuté nebrzdili by a tebe brzdí, len sa ti to škrie – to len jazdením nepoladíš. Na to máš na páčke to červené koliesko aby si si vyšteľoval vzdialenosť obloženia od kotúča.

          0 0
          • myso8  

            ale to koliecko je na nastawenie wzdialenosti paky od riaditok

            0 0
          • MlokCZ  

            Tím kolečkem žádnou vzdálenost destiček od kotoučů nenastaví, ta měnit nejde nijak, ta je dané. Už se to tu řešilo x krát. Kolečko jen zkracuje/prodlužuje mrtvý chod páky a na vzdálenost desek od kotouče nemá žádný vliv.

            0 0
          • MlokCZ  

            Navíc jeho problém je skoro určitě cinkání, které nemá žádnou souvislost se vzdáleností desek od kotouče.

            0 0
        • MlokCZ  

          Jsi si jistý, že je to škrtání?

          Rozebírá se to tu pořád dokola, jsou dva různé projevy. Škrtání a cinkání.

          Škrtání se projevuje hlavně při větším náklonu kola nebo jiných akcích, kdy dojde k projevu nedostatečné tuhosti vidlice/kola. Pokud máš seřízenou dobře brzdu a stále občas škrtne, tak s tím neuděláš už vůbec nic.

          Pak je tu cinkání, které je způsobené vibracemi od plášťů a které především na asfaltu a určité rychlosti rozcinká kotouč. S destičkami to nemá žádnou souvislost (cinká to aniž by se to destiček dotýkalo), cinká takhle každá brza (více nebo méně), hlavní faktor, který to ovlivní je vzorek použitého pláště a pak velikost kotouče. S cinkáním neuděláš už vůbec nic, leda bys dal nějaký slick plášť, pak to určitě bude cinkat mnohem méně, ale to není řešení. Cinkání tě upozorňuje, že jedeš už moc dlouho po asfaltu a máš vypadnout do terénu :-)

          Dle toho, že píšeš, že když stlačíš páky a je na chvíli pokoj, tak to bude na 95% cinkání, protože tam právě dotekem desek s kotoučem to uklidní rozvibrování kotouče od pláště.

          0 0
    • Kol.ista  

      Ja mam Juicy 7 aji 3 a obe se zabehly tak po 20km uz… Takze netusim proc tvoje este nebrzej jak maji

      0 0
    • HockeyBiker  

      Ja je jel zatim asi tak 60 a brzdí uz celkem solidne. Navic mi je nejmenovany bikeshop poslal misto 5tek za cenu 5tek:-D:-D ztoho sem byl docela vypleskanej…:-D doufam ze uz je po me nebudou chtit zpet

      0 0
      • vijo  

        Woow… Nechcel by si predsa len bikeshop menovať, aby sme vedeli kde sa stávajú takéto „chyby“, možno sa im niečo podobné ešte podarí. :-D

        0 0
        • HockeyBiker  

          Jen ti napovím že ty pětky stály 4290:-D a nový 2008 sedmičky za tuhle cenu:-D to je víc než dobrá koupě…:-DVčera sem jen obdržel mejl jestli mi zásilka došla, že měli problém s dopravcem…tak uz sem jim radsi ani nepsal.

          0 0
          • Medunka  

            Zajimavy pristup

            0 0
            • MlokCZ  

              Taky koukám jak puk. Pokud nějaký obchod jen cokoliv trošku zkazí (a přitom se to téměř vždy nakonec bez problém vyřeší), tak je tu hned x threadů, jaký jsou ta hajzlíci…

              0 0
              • HockeyBiker  

                Ale ja rikam jaky to sou borci:-D

                0 0
              • HockeyBiker  

                Sice mi to zkazilo úmysl že jsem chtěl stříbrný páky a třmeny, ale když mi teda přišli sedmičky za 4k, ja si řeknu a proč né viď:-D. Už u nich radši ani nebudu nic kupovat aby  na to eště nepřišli.

                0 0
                • rich  

                  medunka aj mlokcz mali na mysli fakt, ze ak by Ti prisli AJ3 urcite by si sa ozval a chcel napravu. ale naopak uz je Ti to u ******. vola sa to aj nezakonne obohacovanie. akokeby Ti niekto na ucet omylom poslal peniaze. no a chvalit sa este, ze sa im ani nehodlas ozvat…fakt ma serie aka mentalita, vychcanost vladne v cr/sr v tomto smere.

                  0 0
                  • HockeyBiker  

                    Ty bys jim zavolal ze ti omylem poslali vyrobek o radu vyssi?

                    0 0
                    • rich  

                      teraz uz asi tazko uveris, ale ano. ked mi vydavaju viac penazi, vratim. niekto zacat musi, aby ostatni k tomu zacali pristupovat rovnako :-)

                      0 0
                      • qwerty  

                        Neboj, ostatní nezačnou :). To ale nic nemění na tom, že HB je ******.

                        0 0
                        • HockeyBiker  

                          kdybych mel penez dost a mohl si na kolo koupit co chci tak bych jim taky mozna zavolal, ale na to setril celej rok tudiz me to jen potesilo. A je to chyba toho eshopu…a kdybych jim to poslal zpet cekal bych dalsi dva tydny a nemohl tudiz jezdit na kole:) nehlede na to ze me nastvali uz nez mi to vubec prislo…

                          0 0
                          • felix.org  

                            Pádné argumenty, opravdu… ;) Až se spleteš a někomu pošleš omylem na účet třeba 20k a on nebude chtít vrátit, tak potom jsem zvědavej na tvoje reakce :-) jinak je mi úplně šumák jak s tím naložíš, pravdou ovšem zůstává, že jednáš protiprávně :-)

                            btw. když mi v obchodě vrátí víc, taky se ozvu, nejsem přece zloděj :-)

                            0 0
                          • Medunka  

                            Prave sis tady udelal nalepku „zlodej“. Neopravnene obohaceni je kradez. Eshop udelal chybu – jejich blbost, ale ty to tady verejne jeste roztrubujes a vychvalujes se, jak se ti zrovna hodi. Liny zavolat, rici co se stalo, zjistit jak to jde nejak jinak vyresit.

                            Ty se tady vychloubas, jak mas za malo penez a diky neci blbosti supr brzdy a nekdo treba ted lituje chyby, ze ti omylem do krabice dal neco jineho nez mel – tu chybu si zaplati z vlastni kapsy – taky to muze byt studak, ktery si v eshopu vydelava na vybaveni na kolo.

                            Mel by sis uvedomit, ze na toto forum chodi spousta lidi z eshopu, maji tady reklamu, nebo proste to tady ctou kamaradi – mas v profilu docela hodne infa. Neni to zadne vyhrozovani, nic takoveho, jen uprimna poznamka.

                            0 0
                            • felix.org  

                              Nelze než na 100% souhlasit. Jen pro pořádek, jde o bezdůvodné obohacení, ať ví přesně co páchá :-) 

                              0 0
                              • HockeyBiker  

                                Ale ja vim hovno co je juicy 5 a co je juicy 7…ja si objednal brzdy a dostal sem brzdy. Ja juicy 5 vzivote nevidel:-D a kolum nerozumim, takze nevim jakej mezi nima ma bejt rozdíl:-D Takze sem se nijak neopravnene neobohacoval…

                                0 0
                                • HockeyBiker  

                                  Ted uz je jejich problem aby na to prisli…a kdyz na to prijdou ja jim to doplatim. Ale nakej lajk proste nerozezna ze jde o vyssi model…

                                  0 0
                                  • felix.org  

                                    Opakuji, že je mi šumák, jak se zachováš, ale evidentně víš, že máš něco, co sis neobjednal, tudíž ikdyby jsi nepoznal rozdíl mezi véčkama a hydrama, tak nemůžeš být v dobré víře, že doma máš Juicy 5. Takže tady to bezdůvodné obohacení prostě je :-) A tvá neznalost zákonů tě prostě neomlouvá…

                                    0 0
                                  • :)))5  

                                    No nedá mi to a reakce je tady.Je to až s podivem,jak se chlubíš svojí zlodějnou.Nikdy jsem to nepochopil,jak na takovou věc může mít někdo morál,ale asi je to otázkou výchovy.Jinak koukni na kupkolo a zjistíš,že jsi se stal ZLODĚJEM za pouhých 1100Kč.To zavání na špatnej obchod,ale neboj,ono se ti to vrátí.

                                    0 0
                    • pitos  

                      něco podobného se stalo kolegovi,rozdíl v ceně byl cca 1000kč. když jim to po obdržení balíku napsal tak se mu omluvili a nabídli mu jestli má zájem že si to může zanechat.

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Také bych jim to samozřejmě dal vědět. A jak píše pitos, tak skoro vždy se najde nějaká oboustraně výhodná dohoda (v ideálním případě to nabídnou nechat jak to je nebo jen třeba malý doplatek, který je výrazně menší než skutečný doplatek na tu vyšší cenu). Pro ně by byla další práce to znovu posílat a platit navíc jedno poštovné a také chtějí spokojeného zákazníka.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Navic pak muze byt problem s reklamaci.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Pravda, to mi hned ani nenapadlo (protože jsem se nějak vůbec nezamýšlel nad tím, že bych jim to mohl nedat vědět).

                          0 0
                        • marapara  

                          jj, pravda. Taky bych jim to dal vědět, kdyby se něco podobného stalo.

                          0 0
    • grafik  

      Zkusil bych jim dat kapky a sjet opatrneji par narocnejsich sjezdu … Moje slapou neco malo pres rok na 1* od zabehu coz bylo cca 60–70km, na prvn­i vyjizdce jsem do­konce brutalne nes­tastnou nahodou­ ohnul predni ko­touc,  po „homemade“ narovnani se mi jej uz biohuzel nepodarilo uplne srovnat, male vychileni je porad pozorovatelne (po­dobne jako men­si „osmica“ na ko­le) , ale na funkci to vliv nema vubec …

      0 0
    • mara53  

      s pořádně odmaštěnýma kotoučema cca. 50 km – možná ani to ne ..... a jsem naprosto spokojenej … Tvůj problém bude asi v neseřízeném třmenu – víc hledej v historii ..

       
      0 0
    • marapara  

      Nesmíš jezdit jen po rovině, to by se pak mohli zajíždět i 500 km :).

      Mně tuším začaly brzdit lépe po 50 km, po 100 km už brzdily na 100%. Ale chce to pár náročnějších sjezdů, popř. polít je čistou vodou a pak dát sjezd. Sice budou chvíli příšerně kvílet, ale zajedou se ještě dřív :).

      0 0
    • zmolko  

      ty ich nemas nezabehnute, zadna ti brzdi super-bez problemov, len ta predna je akasi divna. len aby ostatny rozumeli: platnicky mu suchaju o kotuc, proste ked je bike v klude, zdvihne predne koleso a potoci, sucha to. neviem, moj nazor je bud nieco je s piestom (nechodi hore-dole), alebo je zavzdusnena. alebo mozno oboje. napiste, ci to moze byt dovod, rad sa poucim :-) cus

      0 0
      • MlokCZ  

        Pokud mu škrtá kotouč o jednu destičku, tak je špatně seřízená brzda (to je první co by měl řešit) nebo křivý kotouč nebo může být problém s pístkem který se nevrací.

        Ale stejně je lepší seřizovat na zatíženém kole, protože často se něco kroutí a na zatíženém může být kotouč přesně ve středu mezi deskami a na nezatíženém až škrtat od jednu destičku. Ale je fakt, že tohle bývá častější na zadní brzdě a zvlášť na fullech.

        Zavzdušnění se projevuje jinak, to by měl měkkou páku při brždění.

        0 0
    • audiac  

      me to trvalo cca 10 – 15 probržděnejch sjezdů…

      0 0
    • Crempa  

      cau, se sem prifarim at tu neni dalsi dred o AJ7.. ted me prisly novy ze shopu a kdyz jsem jen tak pred hozenim na kolo zkusil zabrat lehce za paku kdy zabere tak u predni brzdy zacal prosakovat jeden z torxu u expanzky…

      zkusil sem je utahnout a prisly me vsechny ty torxy doost povoleny, po utazeni uz nic neprosakuje, na kolik se to ma utahovat? poznam ted nejak jeste pred tim nez to hodim na bike ze jsou zavzdusneny? (nejaka ta kapka skrz ten torx unikla, ale kolik je jeste v ramci nejaky „tolerance“ netusim) abych jim to pripadne poslal zpet (odvzdusnovat lautr novy brzdy za svoje penize se me moc nechce…)

      diky

      ps: na co je v tom krytu expanzky ta mala dura? neda me to spat :-)

      0 0
      • marapara  

        No, zkusil bych je dát na bika a projet, popř. zajet jestli to půjde … jestli se už nezavzdušnily. Pokud jo, asi bych řešil s prodejcem jako reklamaci.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.