• chodec

    Tak VDO 1DS stále zlobí a tak ho budu měnit nejspíš za Sigmu 1606 v podobné ceně. K té jednoduchý dotaz těm co jí mají.

    MÁ AUTOSTART?

    Tj. když nění zrovna v nějakém sleep módu a jenom zastavím na chvíli třeba u občerstvení, nebo abych kouknul do mapy, tak musím ji poté aktivovat, aby se rozeběhla a začala znovu počítat nebo začne měřit a čas spustí automaticky zase když se rozjedu? Nebo naopak, když zastavím, tak přestane měřit čas, aby neměřila i čas kdy nejedu?

    U toho VDO jsem byl zvyklý, že se tacháč doma uspal. Když jsem přišel ke kolu, musel jsem ho probudit, ale pak (pokud tedy zrovna běžel) už se celý den měření zapínalo a vypínalo podle toho, jak jsem zastavil a nebo jel a usnul až zase poté co jsem ho na delší dobu (pár hodin a déle) odložil. Rád bych, aby to ta Sigma uměla podobně a nemusel jsem to furt pouštět jak stopky.

    V krámě tvrdí, že takto funguje, tady jsem našel pár příspěvků, že ne, tak jak je to?

    díky.

    0 0
    • chodec  

      P.S. bavím se o bezdrátu DTS !!!!

      0 0
    • Pijer  

      Měl jsem 1200 a nejde to. Když máš drát, tak se Ti probere sama, ale u bezdrátu to nejde. Zkoušeli jsme dát do bezdrátovýho držáku od 1200 i kámošovu 1600 a probudíš jí jedině ručně. :-) Je to pěknej vopruz, furt jsem na to zapomínal – už mám něco jinýho.

      0 0
      • chodec  

        A co máš jiného? tedy pokud je to bezdrát?

        Ten auto start by mě fakt prudil – zapomínal bych jak se znám pořád. Zoufale teď hledám něco, co by bylo přijatelný. Vylouřil jsem digitální VDOčka – ty na mém kole ze záhadných důvodů zlobí. Zbývá analogové VDO, Sigma ale nejspíš jen ta 2006 MHR, která je zbytečně drahá ale už snad má mít ten autostart a konečně Blackburny u kterých zasel ale nevím nic o spolehlivosti přenosu a zda mi tam nebude vyset nepotřebný kabel kadence (nevím zda je tam napořád nebo zda se dá odpojit nebo co.

        Už začínám být z hledání náhrady trochu otrávenej.

        0 0
    • dada  

      naprosta ***** ..... 1200 s DTS …prestal sem kvuli tomu pouzivat CC uplne.:(

      0 0
      • kubad  

        Na jednom kole mám drátovou Sigmu 1600 ta autostart má. Na silničku mám nachystanou novou 1600 DTS, tak ji tam dnes hodím a ozdkouším jak to funguje. Tohle co se tu píše mě asi taky bude dost štvát.

        0 0
        • kubad  

          Tak test probíhá :-) 6-minut po otočení kolem se rozběhl.

          0 0
          • Pebe  

            :-))))) to už jsem skoro v práci :-)))))

            0 0
          • chodec  

            Tak už mi to potvrdili ve dvou kšeftech – fakt se po relativně krátké době tyhle sigmy uspí a pak je třeba je budit tlačítkem.

            Jen se různé zdroje různí v tom, jaké je to doba – někdo uvádí mezi 5–10 minutama, někdo 15 minut. Prý je to dost na to, abyste se koukli na rozcestník, ale na pivo v klidu nebo pohár to už nestačí abych citoval jeden zdroj ;-)

            Takže Sigma to asi také nebude. Řešení je ta nová 2006 HMR, která snad má snad něco jako pohybovej senzor, který ji při pohybu kola (zatřesení) aktivuje namísto zmáčknutí a pak už běží normálně. Ale na to že nepotřebuji ani tepák, ni kadenci, ani výškoměr, ani skoro žádnou jinou z těch cca 50ti funkcí co má je pro mě za skoro 3 lity zbytečně drahá a navíc ještě moc není.

            Výběr se tak postupně zužuje na ty Blackburny, které snad mají drátovou kadenci a bezdrát rychlost a ostatní – tu kadenci nepoužiju (má dvě objímky – jednu s drátem na kadenci druhou bez) a je proti té 2006 za polovinu – displej prej dobrej a podsvícenej, základní funkce vyhovující. Autostart má primitivnější – i když spí tak se každé 2 minuty budí a kontroluje pohyb. Kromě toho ho vzbudí i dotek. Takže i když na něj zapomenu, tak jak to chápu přijdu v extrémním případě o údaje za 2 minuty. To jsem za úsporu 1500 Kč a neotřelej design navíc ochoten akceptovat. Dávám mu tedy šanci a budeme vidět – časem poreferuji

            0 0
          • kubad  

            cca 7 :-( minut umře a pak je potřeba probudit tlačítkem.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.