aplikace pro dálkové otevírání

2 nepřečtené
  • Mig_all

    Zdravím, existuje nejaka apliakce nebo lze nějak naučit smartphone vysílat signál na otevírání např. garážových vrat, brány atd..? (neptám se na gsm pohony) spíš, když lze pomocí aplikace mobilem ovládat televize, nešly by i otvírat vrata do dvora?

    0 0
    • atty  

      Šly, ale musí tím pádem být čidlo na vratech buď kompatibilní s wifi, bluetooth, případně s infraportem, pokud ho telefon má. Aplikací, které se umí spárovat externími čidly pár určitě je, ale samostatný RF ovladač bude mít určitě lepší dosah. S infraportem musíš na čidlo mířit telefonem na několik metrů, s bluetooth a wifi sice ne, ale opět to bude jen několik metrů.

      Vzhledem k tomu, že nepíšeš, čím máš ovládaná vrata (obvykle to bývá přes čidlo nějakého RF přijímače), tak na ten se použít přímo jen telefon nedá.

      Otázkou je, zda je to smyslupné takto vymýšlet, když malý ovladač pověšený třeba na klíčích asi nijak neomezuje.

      Respektive interfejsy na podobné určení na to existujou (aby se k běžné čidlo na vratech dal třeba ovládat telefonem) na to jsou, ale nejobvykleji na GSM a pokud bys chtěl bluetooth nabo wifi, pak je to celkem drahý a ne ke každému ovládání vrat to půjde použít.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce