• Adam1985

    Budu kupovat novou televizi – chtěl bych Smart a úhlopříčku cca 102 – 107cm s cenou do 11 – max. 12 tis. kč, máte někdo tip na nej nabídku? Známý mají tuto: http://www.s-lg.cz/…lg-42ln577s/ a jsou docela spokojení – jen trochu frflají na dálkové ovládání, ale je to asi o zvyku. Smart bych chtěl proto, že na TV se běžně nedívám a posléze pořady sleduju z archivů pořadů na internetu na notebooku – tudíž bych se mohl dívat přímo na televizi, když se dokáže připojit na internet. Nějaké aplikace ani nic podobného nevyužívám ani v mobilu, natož v TV – ale možnost prohlížet pořady na internetu bych u TV uvítal. Díky a omlouvám se za ne – cyklo thread.

    0 0
    • KubaBajk  

      Adaaaam!!!!!

      0 0
    • Smazaný účet  

      ..pise o televizi a pak da odkaz na LCD…nepochopitelne…

      0 0
    • wego1991  

      Přiživím se. Už se v tom šťourám pár dní a pořád v tom nemám jasno.

      Sháním smart TV nejspíš 55'' (tj. uhlopříčka 138 cm – snesl bych možná i větší, ale bohužel v daném rozpočtu už to je nejspíš na úkor kvality obrazu a to samozřejmě nechci).

      Původně sem chtěl Samsung UE55NU7442 nakonec sem to přehodnotil a byl dnes na krámě omrknout dražší Samsung UE55NU8002 obraz v dané ceně asi odpovídající, celkově pěkná, malé rámečky, ale nemá ,,magic ovladač'' jako LG. Pak sem viděl tuto LG 55SK8000 celkově asi dost podobná Samsungu a ovladač magic control se mi neskutečně zalíbil. Na netu sem teď ještě narazil na tuto LG 55SK8100 – dokáže někdo říct v čem je rozdíl oproti 8000 krom ceny a zda za tu vyšší cenu stojí? Pak kolega co se v tom vyzná ještě doporučil tuhle Sony Bravia KD 55XF8596 – ale tu se mi nikde nepodařilo viděl fyzicky a taky nevím co android TV.

      Dokáže to někdo nějak zhodnotit, případně přihodit jiný typ? Cena do 20k – víc se mi moc rvát nechce. Díky.

      0 0
      • wego1991  

        Nikdo nic?

        0 0
        • roman 3D  

          https://www.cena-vykon.cz/…si-televize/

          Nejlepší televize do 20 000 Kč

          Asi nejčastějším rozpočtem na novou televizi bývá 20 000 korun. Za tyto peníze se můžete opět rozhodnout mezi dvěma směry. Hledáte-li televizi s co nejlepším obrazem, pak si pořiďte Samsung UE55NU8002. Tento televizor má totiž výborné podání barev v kombinaci s nadstandardní základní frekvencí LCD panelu rovnající se 100 hertzům! Díky interpolaci zobrazovaného obsahu lze tak docílit plynulejších pohybů na obrazovce. Tato Ultra HD televize s podporou HDR se tak stává ideálním řešením nejen pro nadšence do akčních filmů a sportu, ale také pro milovníky počítačových či konzolových her

          Druhou možnou cestou hledání té nejvhodnější televize právě pro vás je zaměření se na pořádně velký obraz. Ve stanoveném rozpočtu 20 000 Kč v současné době bez problému dosáhneme i na 65palcové televize, což už je opravdu velmi slušných 165 centimetrů úhlopříčky! Z tohoto pohledu je nejlákavějším řešením Samsung UE65NU7172. Jedná se o televizi roku 2018, samozřejmě opět „chytrou“, se 4K rozlišením a HDR.

          0 0
          • wego1991  

            To jsem dva dny zpátky četl. Ale přijde mi to jako článek vycucany z prstu, ničím nepodloženy.

            0 0
            • roman 3D  

              pokud je za ty peníze k sehnání 100 hz panel tak to prostě z prstu vycucaný není, sám jsem sehnal jednu z posledních FHD Sony se 100 Hz panelem a když se podívám na ty mazanice když si někdo koupí 50/60Hz panel hlavně že to je 4K tak doufám že mi vydrží co nejdéle

              0 0
              • wego1991  

                Jo tomu rozumím, že 100Hz panel je lepší než 50. Nicméně i ten LG 55SK8000 má údajně 100 Hz panel a dá se sehnat pod 18k. U toho '' testu'' mě prostě zaráží jen jeden vítěz každé cenové kategorie – žádné porovnání s konkurenty.

                0 0
        • plzakj  

          Mam nejakem starsi Samsung (5let) z vyssi rady a ten interni webbrowser je dost tragickej. Nevim, jestli nove verze maji neco lepsiho, ale urcite bych tohle stovnsl d komkurenci. Treba ivysilsni tam vubec nejde.

          0 0
      • czechfixie  

        Ahoj, rozdíl mezi LG 8000 a 8100 je pouze ve stojanu. 8000 má nohy na krajích, 8100 má takový ten půlkruhový stojan.

        Řešili jsme to nedávno pro maminu, nakonec má tu 8000 a za mě je to super. Ovladač i obraz parádní…

        0 0
        • wego1991  

          https://televize.heureka.cz/…lg-55sk8100/?… porovnání – rozdíl tam je asi v OS a nebo to jen napsali jinak. Že by byl rozdíl ceny skoro 3k jen za stojan se mi nezdá. Btw: mám držák na zeď, takže nožky u mě nehraju roli.

          0 0
          • czechfixie  

            Opravdu je rozdíl jen v nohách. Mamina byla aktivní a psala přímo na LG, viz…

            _

            Dobrý den.

            Můžete mi prosím sdělit rozdíl mezi tv LG 55 SK 8000 PLB a tv LG 55 SK 8100 PLA? A ještě co znamenají zkratky PLB a PLA? Jsou tyto dvě tv určeny pro český trh?

            _

            Děkujeme, že jste se na nás obrátila.

            Vámi uvedené modely televizorů jsou určeny pro distribuci na CZ / SK trhu. Parametry mají shodné, liší se pouze v designu. Poslední tři písmena označují design a distribuční území, pro které jsou výrobky určeny a tuner televizoru.

            EDIT

            Jinak ten dotaz na CZ trh byl s důvodu, že na Alze v jednu chvíli prodávali TV, které nebyly pro CZ trh. Myslím, že je to tam někde i v komentářích/re­cenzích.

            0 0
            • wego1991  

              Ok, díky. V tom případě to je pro mě jenom dobře.

              0 0
              • czechfixie  

                Není zač. Přeji šťastnou ruku při výběru.

                Za mě ta LG je super telka…

                0 0
                • wego1991  

                  Jo asi to tak taky vidím a díky ovladači se více klanim k LG (ikdyz před viděním na živo sem si byl téměř jistý, že skončím u Samsung – dávám této značce přednost v domácnosti – krom mobilu, ale kdysi sem jich měl od nich 3 ks). Ještě sem narazil na LG Oled za 26k a ten obraz co sem na to koukal na živo je fakt o parník jinde, ale kdo ví jestli by mi to tak přišlo že mám '' něco lepšího''.

                  U LG sem viděl nějaké review na yt a borec moc nechvalil černou barvu při tmě – což mě udržuje na vaskach protože se na TV a filmy dívám prakticky jen večer za tmy a žádného světla.

                  0 0
                  • czechfixie  

                    Já nemusím Samsung a mamina taky ne, takže LG byla celkem jasná volba. Když jsme to jeli omrknout naživo, tak ty OLED jsou super! Doma je ale jen starší Panasonic, myslím 42PX80 nebo jaký to má označení, a vedle toho je to neskutečný rozdíl. Když by byla OLED, tak je to asi jinak… :-)

                    S černou neporadím, k mamině se teď nedostanu a už vůbec ne za tmy…

                    0 0
    • K2  

      Hodně chytrých televizí z levnější nebo střední třídy má poměrně slabé a pomalé procesory – prohlížení webu a fotek je na nich strašně pomalé

      Mám starší hloupu televizi a chytrou (hoodně chytrou) jsem z ní udělal pomocí Chromecastu

      https://multimedialni-centra.heureka.cz/…hromecast-3/

      Tato hračka má poměrně širokou kompatibilitu s aplikacemi a webovými prohlížeči – přečtěte si recenze

      Není problém přepnout obraz a zvuk z mobilu nebo PC Web prohlížeče do Chromecat a televize

      Chromacast podporují např:

      • prohlížeč Chrome
      • Youtube mobilní apka
      • ČT archív mobilní apka
      • Google foto

      …a další

      0 0
    • wego1991  

      Ještě poslední off topic dotaz.

      Máte někdo zkušenost s levnými soundbary? Je to k něčemu nebi se na to vykašlat a zůstat u obyč zvuu TV? Mám možnost mít tento LG SK5 za 3490 Kč – jakékoliv info a zkušenosti uvítám – je mi jasné že to je poměrně lowend, ale nejsem nějaký audiofil.

      0 0
      • roman 3D  

        používám jeden starší soundbar s FM rádiem a Blu-ray přehrávačem ke spokojenosti už několik let jak na filmy tak na hudbu. Teď se poohlížím po něčem modernějším s dolby atmos aby to mělo digitální rádio, kdyby měl někdo tip sem s ním.

        Ten co jsi dal odkaz má kámoš a jednoznačně obrovský posun oproti zvuku 55" Hisense.

        0 0
    • fyluta  

      90% času hraju z TV

      Pokud si pustím FILM, mám v tv přes Jack strčený repráky. obyč 2.0 (s labutí) stačí dát do proudu a mám basy a stereo.. na neustálé poslouchání mám asi rád klid a menší hlasitost i basy..

      0 0
      • wego1991  

        Tak myšleno samozřejmě k filmům. Ale kdo ví možná bych z toho jel furt i normální pozemní vysílání. A taky je fajn, že přes Bluetooth se to spojím s mobilem a pustím hudbu, rádio nebo spotify a nepotřebuji další rádio. Jen mě zajímá jestli to v téhle ceně za něco stojí nebo ne.

        0 0
    • K2  

      Ahoj,

      Dotaz na stav trhu Q4/2019

      budu muset s přechodem na DVBT2 koupit novou telku (stávající má toho dost za sebou)

      Jaké máte zkušenosti s Smart systémy v televizích?

      • Samsung Tizen
      • LG Web OS
      • Sony+Philips Android

      Které systémy jedou spolehlivě, jsou rychlé, nesekají se, přehrají vše, umí zrcadlit mobil, přístup k webu … (a od jaké značky a jaký model)

      Dále bych uvítal přehlednost a snadnost obsluhy přes TV ovladač (ale počítám i s klávesnicí), podporu dalších aplikací (možná v budoucnu O2 TV, počasí a pod)

      V minulosti (cca 5 let zpět) jsem viděl pár smart TV a ty smart systémy v televizích byly ve srovnání s mobilem nebo PC žalostně pomalé, věřím, že doba a vývoj šel kupředu

      Asi mě to táhne k Sony Android TV. Nerad bych se ale doma vztekal nad nefunkčním systémem nebo vše ovládal složitě, když to jiný systém má jednoduše na první klik

      Díky za Vaše zkušenosti

      0 0
      • roman 3D  

        uhlopříčka a cena?

        0 0
      • kemo  

        Nejsem odborník, ale bacha na Samsung tv 2019. Nemají licencovaný DTS audio kodek a co se v pohodě přehrávalo na starší tv na nové nejde.

        https://developer.samsung.com/…ecifications

        0 0
        • Lance  

          Co to je?

          0 0
          • kemo  

            https://cs.m.wikipedia.org/…eater_System

            Prostě pokud máš videa s DTS zvukem, tak na nové telce nepůjdou přehrát.

            0 0
          • Majan  

            Prostě nepřehraješ filmy ve formátu .avi

            0 0
            • Lance  

              Ted to chapu

              0 0
            • kemo  

              Což samozřejmě není pravda.

              0 0
              • Lance  

                Ted uz zas nechápu

                0 0
                • kemo  

                  Neumí to přehrávat video soubory, které mají audio ve formátu DTS.

                  AVI (a další multimediální soubory) je kontejner obsahující obvykle jednu video a audio stopu. Na ty můžeš použít různé kodeky. Jedním z nich (pro zvuk) je DTS, ale existuje mraky dalších.

                  Pokud takový soubor obsahuje zvukovou stopu s kodekem DTS, tak to nová Samsung televize nepřehraje. Je z toho několik cest ven, ale je to zbytečná pakárna vzniklá nejspíš jen proto, že samsung chtěl ušetřit a nezaplatil licenční poplatky.

                  0 0
      • K2  

        Ještě jednou – nejde mi o doporučení konkrétní televize. Jde mi o zkušenost se Smart operačním systémem v televizi.Dneska mám hloupou LCD a k ní připojený Google Chromecast.

        Zajímají mě Vaše zkušenosti s chytrými funkcemi na

        • Tizen (Samsung)
        • Web OS (LG)
        • Android (Sony+Philips) – možnost doinstalování aplikací

        Jestli daný OS zvládá:

        • Jaká je rychlost a snadnost obsluhy, přehlednost programového průvodce
        • filmy různých formátů + externí titulky (možnost zvětšit titulky)
        • přehrávání z Youtube (možnost nastavit dětský režim)
        • Podpora iVysílání a TV archívů českých i zahraničních sta­nic
        • Možnost nahrávání běžícího pořadu a časového posunu (přeskakování reklam)
        • zrcadlení obrazovky telefonu a PC bez připojování kabelu
        • Chomecast…
        • připojení externí klávesnice, HD

        Je mezi operačními systémy Smart TV nějaký jasný vítěz nebo poražený?

        Výhody nevýhody jednotlivých Smart OS?

        Prodavači většinou moc kritičtí nejsou. Pobavila mě zkušenost ze dvou velkých navoněných prodejen (Datart + Samsung show room). Na všech TV standardně běží 4K dema

        • Můžete mi prosím pustit na televizi televizní vysílání? Chci vidět, jak televize zvládá zobrazení běžných TV pořadů, například sport
        • Ne, to tady nemáme, není tu TV signál, maximálně internet, youtube
        • Máte třeba O2 TV? Chtěl bych vidět zobrazení běžné televize
        • Ne, kdo by to platil?
        • Díky, na shledanou…
        0 0
        • xpj  

          Mám cca 2 roky LG a jsem s tím docela spokojený.

          WebOs aktualizovaný, ale nevím přesnou verzi.

          WebOS je relativně pomalý, což se dá u konfigurace ještě nějak přežít. Start je vlažný, cca 5s než se objeví posledně zvolený kanál. Pak se ještě chvíli (cca 20s) načítají informace o kanálech, ale jde přeskakovat dálkáčem P+ a P-, informace o programu to ještě neukazuje. To se týká studeného startu, s nějakým tím „instant“ módem jsem měl problémy.

          Z disku to přehraje snad úplně všechny formáty filmů.

          Aplikace jako YouTube nebo Seznam TV bez problémů.

          Červené tlačítko a HbbTV funguje taky bez problémů.

          0 0
        • MatS  

          Tak když bych šel vybírat televizi, tak bych si nahrál na USB flashku testovací obrazce pro posouzení jasu, kontrastu, barev (pleťovka, bílá, apod), rozlišení, … Dá se to najít na netu.

          Stejně tak si můžeš na flasku zaznamenat krátké video v SD (třeba to TV vysílání), HD, FHD, 4K abys viděl jak se s tím TV popasuje. Bohužel většinou integrovaný scaler u těch levných je bída.

          To co tam na prodejnách ukazují ti neřekne vůbec nic. Naopak tě to má nalákat jak mouchu na lep.

          Jinak těžko ti někdo řekne jak se chová jednotlivý OS v televizi, protože výrobci v různých modelech používají různě výkonný hardware a podle toho taky je TV svižná nebo naopak to stojí za prd. Ono očekávat u telky za 20t Kč rychlost Samsungu Galaxy S10 apod. je nereálné.

          Na hotelu jsem zkoušel jednu menší Samsung smart TV a to bylo peklo. Nedalo se ani Youtube pořádně používat. Rychlost startu aplikace strašně pomalá. Přitom internet byl v pohodě rychlý. Nakonec jsem se díval na PC.

          0 0
        • Lance  

          Mam 14 dnu samsung a sem spokojeny

          0 0
        • krabica  

          Tatík má nějakou novou 49’ LG vyšší řady, šlape to parádně a rychle, ovladač s pohybovým senzorem je super, aplikace i web jsou pěkně použitelné, akorát zapnutí aplikací trvá pár sekund. Má Airplay2, Youtube chodí pěkně, ivysíláni taky OK, BT jsem nezkoušel, Prime, HBO Go… taky frčí, aplikace na UPC není, O2 jsem nehledal. Ovládáni celkem přehledné, záznam to má, ale nezkoušel jsem, je třeba připojit USB disk…

          PS: v práci máme na prezentaci nového 60’ Samsunga a ten mě nasral už při instalaci, při nastavení přes mobil chtěl u nich na webu registraci a údaje o poloze, bez toho to nešlo… Takový krám bych fakt nechtěl…

          0 0
        • K2  

          Nakonec jsem koupil Sony KD-55XF9005 s Android TV a jsme spokojeni

          0 0
      • Lance  

        Kupoval sem lred 14 dny. Pozadavek. Co nejlevneji. Barvy mam na haku. Proste at se tam neco hybe a spokojenost

        0 0
        • xpj  

          Takhle bych vybíral televizi pro děti :-)

          0 0
          • Lance  

            Nevim k cemu je tv dobra tak rozhodla cena. Ja ji nasel. A hned objednal

            0 0
            • gersa  

              Sice nevím k čemu je TV dobrá, ale i tak jsem ji koupil… rozumím

              Jen nechápu, proč to musíme vědět i my?

              0 0
      • H8me  

        Rozhodne koupit Android TV, TCL dela dobry telky s Androidem. Mam od nich tusim nejvyssi model z roku 2016 s QUHD panelem a super. Nainstalujes co chces i kdyz to napriklad nenajdes na Google Play. Staci nainstalovat Side launcher a normalne pak nainstalujes a spustis jakykoliv apk. Dobry je to taky v tom, ze muzes chromecastovat veci rovnou z mobilu do TV..... Nebo pak koupit pouze zobrazovac a pak nejakou Android TV krabicku z Gearbestu. Taky moznost.

        0 0
        • roman 3D  

          jak je na tom tcl obrazově, máš porovnání s jinejma značkama, sám pomalinku začínám o tcl 65" uvažovat https://www.alza.cz/…d5458734.htm

          0 0
        • Suntour  

          Ano TCL bude moje druhá TV do domácnosti. První byla koupená dětem do pokoje. Je výborná. Naopak značkovy Samsung mě zklamal

          0 0
          • roman 3D  

            Jsem pěkně nahlodanej tlc, jestli za 25 100 Hz či by stačila 50 Hz toť otázka ve velikosti 65 palců, hry nehraju ale rád sport, či počkat až ceny slezou

            0 0
            • H8me  

              na nic necekej a kupuj, zase se objevi dalsi model lepsi model za trochu vic penez a zase budes cekat! :D

              0 0
              • roman 3D  

                nejdřív si musím vnitřně srovnat jestli by mě nestačila 50 hz a ušetřil bych pár tisíc na nový jarní cyklodoplňky oproti 100 Hz, resp. dojít někam a ty tcl porovnat vedle sebe, kde to prodávají vůbec?

                0 0
                • H8me  

                  ja to bral z Prahy z Electrowolrldu, byl jsem si pro ni fyzicky, krabice se mi skoro nevlezla do auta :DDDDDD

                  0 0
                  • tomxxx  

                    Taky sem bral v electrowordu a kdyz tam nebudou mit extra super cenu, uz tam nic nekoupim. Vydani jim trvalo neskutecne dlouho a to se tim zabyvali 4 lidi v praznym krame a jako zlatej hreb povazuju otazku obsluhy: „mensi tam nemeli“?

                    0 0
    • K2  

      asi 55" kolem 20 tis (max 25 tis Kč)

      Šlo mi především o ty Smart systémy v TV. Co je OK a co shit.

      0 0
    • Suntour  

      Android TV vem

      0 0
      • Suntour  

        Kupoval jsem TV. Šel do SMART TV. Byla to chyba a TV jsem v vrátil. Místo smart koupil android TV. Vřele doporučuji

        0 0
        • Lance  

          V cem je rozdil? Ptam se vazne. Ja nevidim v tv rozdily

          0 0
          • Suntour  

            Hele to jsem si myslel taky :) Chtěl jsem TV mít připojenou přes WiFi k netu a sledovat O2TV přes prohlížeč. Prohlížeč v smart tv uplně na hovno. Do Android TV jde nainstalovat appk O2 TV a slape to. Můžeš si stáhnout i další programy z google play. Je jich málo ale jsou. Treba jeste vyuzivam google disk. Smart TV je uzavreny system. Mrkni třeba na alzu https://www.alza.cz/…18857546.htm

            0 0
            • Endryju  

              Jak jsi na Android TV nainstaloval O2TV? Oficiální aplikace je jen pro mobily a tablety.

              Instalovals přímo apk? Odkud?

              0 0
              • Suntour  

                Jednoduchá práce s internetem pánové. Mam TV od TCL. Stahl jsem si z https://apkpure.com/ aplikaci a nahrál do TV. Vše je na netu a třeba v dotazech na Alze :-)

                0 0
                • Suntour  

                  https://www.alza.cz/…d5534975.htm#…

                  kupováno dětem do pokoje. Ale je velmi dobrá a uvažuji že pořídím TCL do obýváku. Proč platit víc :-)

                  0 0
                  • gerrard  

                    Treba proto, aby tam byl panel aspon 100Hz.

                    0 0
                    • Endryju  

                      K tomu doporučuje přečíst tohle:

                      https://cdr.cz/…ech-displeju

                      A popřemýšlet, jestli člověk těch 100 Hz opravdu potřebuje a využije.

                      0 0
                      • gerrard  

                        Tak je pravda, ze pokud to nekoho netrapi a rozdil nevidi, tak aspon usetri. :) Takze vlatne cajk.

                        0 0
                    • Suntour  

                      V TV jde stejně prd a neni na to čas. Asi tak…můj přístup ke sledování TV programů.

                      0 0
                    • Suntour  

                      Téma je ale, zda Smart TV nebo Android TV. Ne jakou značku TV. Já doporučuji tazateli Android TV. O značce at si rozhodne tazatel sám…

                      0 0
                      • gerrard  

                        Tak to se shodneme. Moje stara smart TV byla po 3 letech tak blba, ze to byla az hanba. Jeste ze je ten chromecast.

                        0 0
                        • Suntour  

                          Chromecast je skvělá věc :-)

                          0 0
                          • K2  

                            Díky všem za zkušenosti s operačními systémy v chytrých telkách

                            Rozhodl jsem se, že půjdu do kombinace Sony + Google TV + asi něco s 100 Hz panelem…

                            Díky všem za zkušenosti

                            Jinak dnes používám obyčejnou LCD telku + Chromecast a je to strašná pohoda si něco najít na mobilu nebo notebooku (nerozčilovat se s ovladačem a prostředím v telce) a nakonec jen přepnout na obrazovku televize

                            Ještě jednou díky

                            0 0
                • Endryju  

                  Díky moc. Odkazů na apk jsem našel více, jen jsem nevěděl, který zdroj je spolehlivý… do instalačního balíčku nevidíš.

                  0 0
    • vili  

      Dlouho se tu neřešily telky, tak bych se s dovolením pozeptal: pro postaršího tátu co sleduje hodně sport + čte teletext (nyní předpokládkám využití hbbtv) sháním novou televizi. Rovnou beru u nás osvědčený samsung, ale váhám mezi dvěma modely panelu a to standard LED a QLED/100 Hz. Jakože to, že ten druhej bude na sport lepší je asi jasné, ale zajímala by mě reálné porovnání jestli to běžný uživatel (žádný videofil) vůbec pozná, aby si ospravedlnil dvojnásobnou cenu. Tata mě s tou dražší asi stejně pošle do zadele tak jen jestli mu ju mám nutit nebo je přínos minimální. Díky za názor

      https://www.alza.cz/…d5791060.htm

      https://www.alza.cz/…d6133647.htm

      0 0
      • jmaselnik  

        Sranda, těsně před vánoci odešla tátovi televize a řešil jsem přesně totéž. Volba padla na ten levnější model z Tebou uvedených a naši jsou úplně nadšení. Takže bych se jí vůbec nebál.

        0 0
      • siafu  

        mám doma LG OLED 55", což je cenově zase jinde… ale po zkušenosti už by člověk někam do pokoje menší televizi než 55" nebral… sedím od televize tak 2 až 2.5 metru a konečně mám pocit, že v té televizi něco vidím :-D

        0 0
      • Slavik  

        jakej je důvod hledat tátovi dražší TV, než chce?

        0 0
        • vili  

          Zadání žádné nebylo, takže mu nehledám dražší televizi než chce. Pouze s ohledem na to, že je fanda do sportu mě zajímalo, jestli je přínos 100 Hz/Oled panelu opravdu výrazný, nebo vzhledem k dvojnásobné ceně nemá smysl.

          0 0
          • MatS  

            Neplést si OLED a Qled. Samsung „vymyslel“ Qled jako alternativu k OLED, ale není to vůbec totéž.

            Navíc z některých recenzí uživatelů je u toho modelu těch 100Hz diskutabilních, ale to může být problém i na straně uživatele. Qled oceníš spíš u filmů.

            Chce to pročíst si různé recenze a udělat si názor, zda to za ten příplatek stojí. Taktéž ten rozdíl není jen v panelu, ale i procesoru a smart funkcích.

            0 0
            • petrx  

              Qled je marketingový název pro LCD s VA panelem, který mezi současnými technologiemi patří mezi ty s nejpomalejší odezvou, tudíž mezi hráči FPS her a diváky rychlých sportů až poslední volba.

              0 0
          • Namtos  

            Řešíš technologie LED a QLED a neřešíš to nejdůležitější o to podsvícení panelu. Edge led (je podsvícení z boku) a Direct led (podsvícení po celé ploše za panelem). Nutno vidět a rozdíl v obrazu je mezi těmito druhy dost znatelný… Jinak s doporučením na donesení kalibračních fotek nebo pleťovek – na to bych asi moc nedal nastavení na prodejně není ideální a může se model od modelu a mezi značkami lišit. Ale co je nutnost je po zakoupení podle kalibračních fotek nebo programu doladit obraz , protože s továrním nastavení je to „hnus“…

            0 0
            • MatS  

              Tak to souhlas s kalibrací. To dělám pokaždé a výsledek je nebe a dudy.

              Nejhorší je, že některé panely nedokážou ani zobrazit všechny stupně grayscale (255) a v úplně černé a úplně bílé to splývá a nejdou rozlišit jednotlivé kroky.

              0 0
            • plzakj  

              Souhlas. Kupoval jsem samsung qled v prosinci a chtel jsem ji vratit. Bolely z toho oci a nedalo se na to koukat. Pak jsem shlidnul par tipu na yt a nastavil to, povypinal par “chytrejch” funkci a jsem spokojenej.

              0 0
      • wego1991  

        Pokud by byly televize vedle sebe, tak je rozdíl obrovský (hlavně černá u QLED je opravdu černá). Pokud to člověk neuvidí v přímém srovnání, tak bude spokojený i s obyčejnou LED. Pokud to však ocení (za dvojnásobné peníze) těžko říct. V každém případě QLED a OLED TV jsou (konečně) finančně dobře dostupné, což ještě poměrně nedávno tak nebylo. Takže 24k je troufám si říct dobrá cena (pokud to člověk ocení).

        0 0
      • pavelxy  

        Škoda, že ses zaměřil pouze na Samsung… Protože tohle třeba taky není špatný… https://www.alza.cz/…d6275907.htm

        0 0
        • petrx  

          Prakticky stejná technologie jak u Samsungu jen místo VA panelu má „barevnější“ IPS.

          0 0
          • pavelxy  

            Ale aspoň má 100 Hz panel a direct led podsvícení…

            0 0
          • Tomcat  

            Jenže IPS nemusí být barevnější než VA . Stejně základní kontrastní poměr je u VA lepší…

            0 0
    • krabica  

      Nějaký tip na telku, která má kvalitní obraz, výrobce dělá update FW po delší dobu než pár měsíců, přepínání programů je bez prodlevy a firmware taky běhá bez nějakého čekání? Předpokládám podporu Netflixu, HBO, Youtube, Airplay. LG ani nevytahujte, ty rozhodně nesplňují většinu požadavků…

      0 0
      • MatS  

        Za kolik? Ja nakonec po vsech zvazenich usoudil, ze chci telku s Androidem. A z tech vyrobcu mi nejlepe vyslo Sony. Ale zalezi na cenove hladine, kde se chces pohybovat.

        Jeste jsem zadnou nekoupil, ale jestli bude nejaky dalsi lockdown, tak ji asi koupim. Jestli teda bude co, vzhledem k nedostatku cipu a dalsich komponent.

        0 0
        • pavelmisar  

          Android TV mám jednu v obýváku a doteď toho lituju… možná že na vyšších modelech to bude šlapat líp, ale za mě už Android TV nikdy, ikdyž z hlediska aplikací a podpory .apk je to úplně super záležitost. Strašně velké prodlevy, zkoušel jsem tovární nastavení, přehrát systém odznovu z flashky a nic moc prostě, ale dražší modely soudit nemůžu, beru to z pohledu základní televize která má smart funkce.

          0 0
          • MatS  

            Novejsi a vyssi modely maji uz slusnejsi hardware se kterym to bezi v pohode. Ted mam externi android box Meecool s procesorem Amlogic 912 a v pohode. Prave mi jde o podporu aplikaci. U LG a Samsungu je to bida, to je hrich nazyvat smart tv.

            0 0
            • pavelmisar  

              Tak to naprosto chápu a jsem rád že ty novější Android TV fungují v pohodě :-)

              0 0
          • Lister  

            Aktuálně se to jmenuje Google TV.

            Nemám TV ale mám Chromecast s tímhle systémem a funguje to dobře. Zatím si v obýváku držím starou plazmu, ale příští rok už ji konečně vyměním. Používám na YouTube, domácí stremovaní přes Plex, pak Netflix, Skylink a pomocí přes chromecast funkci na zobrazení fotek co mám v klaudu a taky Eurosport player, který jinak skoro na žádné jiné TV není – snad jen Samsung.

            0 0
            • Tomcat  

              Aktuálně jsou televize s Android OS i Android TV . Stejně jako samostatný STB .

              0 0
      • pavelmisar  

        No nevím jak ty, ale mně LG přijde z hlediska přepínání programů bez prodlevy úplně perfektní oproti Sony, Samsungu a dalším… AirPlay a aplikace fungují perfektně a to mám základní model…

        0 0
        • krabica  

          Mám nějaký cca 2 roky starý model střední třídy a prodleva při přepnutí je nekonečná, cca 2s :-), beru jen telku, co bude přepínat hned, jinak na to prdím, stejně tam dávají většinou hovno.

          0 0
          • pavelmisar  

            Já mám UN7300 a přepnutí okamžité, ale používám Skylink Live TV aplikaci. Věřím, že mít CA modul a satelit tak to bude trvat to dekódování věčnost :D

            0 0
            • krabica  

              Myslím tím přepínání programů DVB-T2, satelit, ani jiný STB si opravdu pořizovat nehodlám. :-)

              0 0
              • krabica  

                Tak mám LG 49SM8600PLA a přepnutí trvá spíš 3s. :-(

                0 0
              • plzakj  

                Nevim, jestli ti to pomuze, ale v zime jsem kupoval Samsung QE43Q64T. Chtel jsem Sony, ale tu jsem vratil kvuli tlouscce. Mame ji zavesenou na stene a nevypadalo to dobre. I kdyz obraz i rychlost prepinani byly lepsi. Samsungu to na dvbt2 cca ty 2s trva no. Ale moc na to necumim. Aplikace a hbbtv fungujou dobre. I airplay.

                Nejdriv jsem nadaval na obraz, ale po vypnuti vetsiny automatickych fungci a vyladeni je to OK. Z uhlu jsou barvy horsi. Ale to mi netrapi. Koukame na primo.

                0 0
          • Lister  

            Prodleva 1–2s u HDTV programu jak pozemních tak satelitnich je docela běžná. Rychleji to zvládají jen drahé televize a výkonné linuxové přijímače.

            0 0
      • Lister  

        Vybíral bych podle toho, jaký máš zdroj signálu, co nejvíce sleduješ nebo jak TV využíváš a podle toho, jaké funkce jsou pro tebe u TV nejdůležitější. Jestli chceš LCD nebo raději OLED.

        Letos jsem pořád váhal jestli koupit CX od LG protože ten systém mi taky úplně nesedí (třeba dost striktní oddělení pozemního a satelitního tuneru je peklo) nebo raději OLED od Sony a nakonec jsem se rozhodl ještě Rom počkat a koupit v cca dubnu 22 Sony A80J – doufám že by tou dobou mohla byt pod 40 tis.

        0 0
        • krabica  

          Asi to budu muset jít někde zkusit, ještě LG C11 vypadá celkem solidně.

          0 0
    • gersa  

      Přidám se do fronty s dotazem

      Pomalu asi dozrává čas na novou. Základní požadavek je Netflix, Eurosport, Youtube a možná i O2. Občas klasické T2 vysílání.

      Velikost 55–65", bude viset na steně, net můžu po kabelu

      Cena asi co nejméně

      Děkuji za rady a nasměrování

      0 0
      • tomxxx  

        Tak když cena co nejméně, tak 55' a seřadíš dle ceny a tu nejlevnější.

        0 0
        • gersa  

          To samozřejmě můžu, ale z toho se nedozvím jak jednotlivé televize zvládají Eurosport a další aplikace. Proto se ptám ostatních

          Např u Hisense jsem se dočetl, že mají svůj uzavřený systém do kterého doinstaluji velký kulový

          0 0
          • tomxxx  

            Nejlepší je android TV, ačkoliv někdo bude remcat. Nainstaluje se tam vše, pak asi titzen Samsungu a pak zbytek. Mám titzen a jediný co mi vadí, že jsem odkázáný na Plex pri pouštění filmu z NAS (titzen nemá aplikaci Kodi). Televize sama navíc neumí DTS zvuk (většina kvalitnějších filmů). Jinak je to asi jedno. Osobně bych už nekupoval menší TV než 65', celý život mi vadilo koukat ze 3 metrů na miniaturní televize, tohle je první, kdy mě baví koukat na TV víc než na monitor.

            Co mi u levných tv kolem 25 tis sere je local dimming, v tmavých scénách blikají při změně záběru kamery titulky a to je pěkně otravný. OLED televize je fajn, ale když bych chtěl šetřit, raději vezmu větší tv než menší OLED. Zvuk TV bych neřešil, hrají všechny na hovno, i ten nejlevnější soundbar udělá lepší zvuk než televize.

            0 0
            • gersa  

              Na přehrávání filmů jsem zapomněl. To je taky dost častá činnost.

              Že televize neumí DTS zvuk je hodně krutý fail. Jak to řešíš?

              0 0
              • Lister  

                Sony DTS umí, bohužel svoje TV si umí zaplatit.

                Pořád řeším dilema jestli vzít OLED od LG a na některé věci používat chomcast nebo připlatit za Sony. Bohužel letošní ceny Sony jsou dost krute a dolů moc nejdou. Aktuálně je rozdíl C1 vs XJ80 15 tis a to je sakra moc.

                Jinak ten DTS pro něj řeší ten Plex – server převede zvuk na 5.1 AAC a to už televize zvládne.

                0 0
              • tomxxx  

                Tím plexem, ten to umí. Už bych nechtěl strkat do TV flasku nebo disk. Mám vše na NAS a takový domácí Netflix. Pripadne přeformátovat zvuk, ale to je hrozný oser, to nedělám.

                Poslední možnost je koupit nějakou android krabičku k tv a neřešit, co zrovna výrobce vymyslel za systém.

                0 0
                • Lister  

                  S tím zvukem si člověk nevybere.

                  Mám starší ale výborný soundbar Yamaha, který zase neumí EAC3 a tak mám Netflix bohužel jsem ne stereu, protože 5.1 mi to do něj nepustí.

                  0 0
                  • tomxxx  

                    Přemýšlím o receiveru a chtěl bych obstarat konečný řešení = audio se nemění jak mobily, takže se to kupuje klidně na 15 a víc let. Jen nevím co a jaký repro k tomu.

                    0 0
                • gersa  

                  NAS je pro mě zase věc, kterou domů kupovat nechci. Plně dostačuje varianta, že film stáhnu, hodím na USB flash disk a ten pak lupnu do TV

                  Android krabičku k TV mám a je to pěkný oser, pořád něco nefunguje a občas nezbyde než k TV připojit noťas a pouštět zdroj z něj (např ČT nebo Eurosport) a to je pak pruda

                  0 0
                  • Lister  

                    NAS je pro mě zase věc, kterou domů kupovat nechci. Plně dostačuje varianta, že film stáhnu, hodím na USB flash disk a ten pak lupnu do TV…

                    Nechápu, že někdo muže dnes ještě takhle fungovat :-)

                    Měl jsem HTPC, kde jsem stahoval a vše ukládal a pak přehrával buď rovnou do TV nebo po síti, kdy ten počítač fungoval jako síťový disk pro ostatní TV.

                    Co mám NAS jsem ho asi nezapnul.

                    Navíc Plex má tu výhodu že si patuje co máš rozdivane, a můžeš mít více profilů pro členy domácnosti. Jednoduše řečeno funguje hodně podobné jako Netflix, jen v domácí síti.

                    0 0
                    • tomxxx  

                      Zase si s tim musí člověk pohrát. Někdo na tohle už nemá skill.

                      0 0
                    • gersa  

                      Máme doma jen jednu TV a na ní si filmy pouštíme jen já a žena. Děti tahle vlastnost vůbec nezajímá. Ty potřebují Netflix a YouTube. Mám set-top box s Androidem kvůli T2 a k tomu USB harddisk plný pohádek. Odhadem tak rok z něj nepřehrály ani jednu pohádku

                      0 0
                    • Tomcat  

                      Nechápu, že někdo muže dnes ještě takhle fungovat :-)… . ..pravděpodobně +75% diváků TV

                      0 0
          • Lister  

            Jestli chceš Eurosport tak jedině Samsung (kde může časem zmizet – používám 3 TV od Samsungu a aplikace už je jen na jedné) nebo Android v jakékoliv formě – buď přímo v TV nebo Chromecast – doporučuji poslední verzi, která je 4k.

            Bral jsem jako samozřejmost že LG bude apku mít, ale nemá.

            0 0
            • gersa  

              OK, takže výběr se zúžil jen na TV s Androidem

              1 0
              • k3vi  

                Eurosport taky resim na lg cx a celkemn funkcni je webovy prohlizec. Netvrdim, ze je vzdy na 100%, ale jde to. V zaloze mam android box na vse ostatni (cti kodi).

                0 0
                • gersa  

                  Teď jsem zkoušel Eurosport přes web na LG 55Nano816, funguje to bez problémů. Tak budu věřit, že to pojede i v budoucnosti

                  0 0
                • Lister  

                  No to mě nenapadlo. A to jsem kdysi takhle přehrával archiv ČT na jiné televizi – vracet bych se k tomu asi nechtěl, to bych si raději koupil za pár stovek Google Chromecast.

                  Ale pokud už máš zařízení které podporuje funkci chromecast, tak by to využíval.

                  U Google TV byl s Eurosportem dlouho problém – nebyla nativní aplikace a přes funkci Chromecast nefungovalo přepínání zvuku – ač jsem měl v telefonu nastavenou češtinu tam po přeposlání do TV jela angličtina.

                  Teď už vše funguje a navíc je nově i přímo nativní aplikace.

                  Co mi tam chybí (ale to je problém samotného Eurosportu) že tam chybí jakákoliv sekce „pokračovat ve sledování“.

                  0 0
                • tom xtr  

                  díky za info – super. Ono to dlouho pod tím prohlížečem na LG nejelo resp. nedalo se ani přihlásit do EurosportPlayeru, tak jsem ho jel přes tablet. Po přečtení příspěvku jsem to vyzkoušel a už to funguje – asi update :)

                  0 0
            • krabica  

              Pokud je někdo Apple ovce, tak doporučuju jakoukoliv telku + Apple TV, tohle funguje parádně a aplikací na Eurosport, Netflix… je dostatek. Člověk pak pomalu může zahodit TV ovladač…

              0 0
    • petrun  

      Řeším to samé. Neví někdo z uživatelů Android TV jak často se tento OS aktualizuje? A ještě mně zajímá jestli TV verze VLC přehraje všechny možné i nemožné formáty jako jeho PC verze? Předem, díky :-)

      0 0
      • roman 3D  

        když máš android tak VLC nepotřebuješ a jedeš přes Kodi

        0 0
        • Lister  

          Jako nastavovat u Kodi přístup k serverům to je skoro na VŠ. Navíc obecně tohle řešení považuju za skoro to nejblbější co jde. Používal jsme nějaký velmi jednoduchý přehrávač s hezky udělanou knihovnou, ale pak jsme přešel na Plex. Doma se podívám, jak se to jmenovalo.

          0 0
          • tomxxx  

            Synology má vlastní program jako Plex, ale většina lidí má Plex.

            Jediný co moc nechápu, že mi Plex napíše, že video nejde přehrát, kvůli nedostatečnému výkonu Nas a stačí vypnout vestavěné titulky a pustit externě stažené titulky, případně to dělají některé zvukové stopy, ale tam je to pochopitelný.

            0 0
            • Lister  

              Zkoušel jsem a přešel jsem zpátky na Plex.

              Ale samozřejmě nic není dokonalé. Aby knihovna Plexu fungovala dobře, tak je potřeba si dát pozor při slušnèm pojmenovani souborů a pokud jde o Plex na Synology(nebo asi obecne na Linuxu), tak je problém s českými titulky – nedokáže řádně zobrazit ANSI kódování, jen UTF. Bohužel většina českých zdrojů jede na ANSI, takže je potřeba to překódovat. Sice je to opruz, ale dá se to. Pokud se do toho někomu nechce, tak je možnost automatického stažení titulků přímo v Plexu, ale pak člověk nemá kontrolu nad tím co stahuje.

              0 0
          • Shaby  

            Přesně tak. Všude jsem slyšel Kodi, Kodi, Kodi, tak jsem si to do TV stáhnul a jako WTF? Co to chce? Tak jsem si stáhnul VLC, v jednom přihlášení vyplnil údaje do NASu a koukal…

            0 0
            • Tomcat  

              KODI kdysi začalo jako přehrávač pro XBOX když nic neuměl pak . Je to media prehrávač \ media server . Kody není hloupé NAS s NFS nebo SMB. Ani tak jednoduché jako VLC ano je potřeba nastavit .

              Rozhodně VLC, nemá takovou správu medialního obsahu ani tolik plug inů.

              0 0
          • MatS  

            Kodi má sice složitější nastavování, ale vše se dá dohledat na internetu a youtube. Ale díky nesčetným doplňkům může pak umět téměř cokoliv a vzhled se dá upravovat k nepoznání a k obrazu svému.

            Pokud potřebuje někdo jen přehrávat filmy z NASu, tak VLC samotné bohatě stačí. Pokud chceš streamovat filmy zdarma z různých síťových úložišť, tak Kodi je dobrý nástroj s odpovídajícími doplňky.

            0 0
            • Lister  

              Prostě Kodi je aplikace pro masochisty ;-)

              0 1
              • Japhy  

                Čoveče, na Kodi frčí celá rodina tak asi 10 let (2×TV + 1× tablet) a nikdo si nestěžuje. Sosáč, archiv ČT, YT, jednou za uherák nějaký video co si dám stahovat na NAS nebo živá TV (DVB-S2 musím udržovat kvůli drahé polovičce, jinak bych už parabolu dávno metnul na sběrák). Nepřipadá mi to nijak masochistické, svižná odezva, stále stejný skin, dálkáč

                2 0
        • roman 3D  

          čumím rád na filmy a koncerty a na Kodi mám nainstalován doplněk Stream Cinema Comunity a nemusím už nikde nic stahovat

          0 0
        • petrun  

          Díky za radu, objednáno TLC s android 11.

          1 0
    • jamaco  

      Můžete mi prosím doporučit nějakou konkrétní TV 50 palců z aktuální nabídky: ?

      Požadavky 50" (větší se nevejde), černá barva, rychlý systém, DLNA, koupil bych nejraději v Alze. Cena 12–18 tis. víc by se mi nechtělo..

      V neděli jsem (zřejmě naivně) naslepo koupil LG 50UQ9000 a nevím jestli to je rozbité ale obrazově je to katastrofa.. jakože ne že je to horší než dobré, ale prostě opravdu špatné.. Veškerý pohyb se maže, na barevných přechodech to dělá pruhy, naprosto mizerné pozorovací úhly (jako že kdo nesedí na gauči uprostřed tak má v obrazu šmouhy? ) vidí to i děti že je to divné..

      Vybral jsem to podle hesla – renomovaný výrobce, žádné speciální požadavky, ne nejlevnější, ale fakt se to nepovedlo..

      TV přijímám přes aplikaci nej.tv – přes internet.. poskytovatel tvrdí, že jeho služby na takové chování nemohou mít vliv.. dělá to i na youtube a všude kde je pohyb..

      Díky !

      0 0
      • Tomcat  

        Vada TV to být nemusí a 50" LG 50UQ9000 taky není zázrak.

        Tak zkuste do toho pustit taky nějaký kvalitní zdroj obsahu a tím české a slovenské IPTV primárné nejsou.

        Pokud na :

        Display technology LCD

        • backlight Direct LED.
        • panel type IPS (VA 50")
        • refresh rate 50/60 Hz

        Resolution 4K

        Pustíte už tak nějaký upscale obsah, nedej bože to pouštíte ještě přes nějakou Android krabičku, tak budete blejt .

        Zkuste tam pustit BR obsah nebo nějakou opravdu FullHD stanici či 4K VoD

        0 0
      • MatS  

        Bohužel, ceny všeho jdou nahoru a chtít od televize za 12–18 tisíc zázraky fakt nejde. Za tyto peníze pořídíte fakt mizerný základ.

        A doporučuji u těchto TV v menu povypínat všechny ty „vylepšovače“ obrazu, jako dynamický kontrast, doostřování, …

        Nevím jak se to u jednotlivých výrobců jmenuje, ale vesměs to spíš obraz nevylepší. U drahých TV, kde je dostatečně výkonný video processing je to již jiná řeč.

        1 0
      • roman 3D  

        50 palců je sakra málo, tady proštuduj

        https://www.cena-vykon.cz/…si-televize/

        0 1
        • MatS  

          Psal, že se mu víc nevleze. Málo záleží, z jaké vzdálenosti na to budeš koukat.

          0 0
        • Tomcat  

          Lidé kupují TV do bytu\domu, né byt/dům k televizi.....

          0 0
        • MatS  

          Jinak z toho tvého odkazu bohužel hodně linků na TV není aktuálních a nesedí ceny. Navíc se obávám, že autor vůbec o těch televizích nic neví a čistě čerpal z Heureky a specifikací. Rozhodně to není založeno na nějakých testech a porovnáních.

          Pokud někdo chce opravdu mít jistotu, doporučuji jít někam, kde mu tu TV zapnou a nechají si ji vyzkoušet, což v dnešní době eshopů je dosti problematické. Na USB flasku nahrát kvalitní obsah v SD, FHD a 4K a ten si na tom pustit. Jedině tak je vidět, jak se s tím TV popasuje. Taktéž nastavit barvy na reálné a ne ty vysmažené omalovánky z fabriky.

          Pokud tato možnost není, tak googlit zahraniční testy a recenze, pak i recenze uživatelů na Amazonu dost často napoví.

          Já se pohybuji v odvětví profi zobrazovacích panelů a znám produkty od LG, Samsungu, Philipsu, Panasonic, Sony, NEC, Christie, Barco a dalších. A LG a Philips za mne dost slabota teda ve stejné kategorii poslední dobou.

          Vybrat kvalitní TV, když jsem laik, je v dnešním závalu produktů od renomovaných i asijských výrobců nezávidění hodná práce. Je potřeba se oprostit od marketingových slibů výrobců, do reality to má dost daleko.

          1 0
          • jamaco  

            Přesně tak, nabídka široká, 10 výrobců, několik technologií s podobnými názvy a sliby jsou stejně u všech..

            Nemáš tedy nějaký konkrétní tip? Jako člověk z oboru? Diky

            0 0
            • MatS  

              Ja mam tak vysoke naroky, ze kdyz jsem koukal co je v nabidce, tak jsem nakup zatim odlozil. U vseho mi neco vadilo. Asi nejmin kompromisu mel Sony s OLED panelem a Android TV. Ale to bylo ve vyssi cenove.

              Bohuzel i OLED panel ma sva negativa. Kratsi zivotnost, mensi svitivost,…

              Abych mohl poradit, musel bych se do toho ponorit a vse projit a na to nemam cas. Nesleduju consumer produkty prubezne, jen kdyz neco potrebuju. Vyrobci to tak rychle obmenuji, ze to fakt nesleduju.

              1 0
      • roman 3D  

        jeden zajímavý tip https://www.philips.cz/…emem-android

        0 0
      • jamaco  

        Díky všem,

        50 palců je pro mě max, TV není priorita a nemusí to být dominanta obýváku, dám to ještě na zeď tak by šla asi i 55, ale víc fakt ne..

        Vylepšovače jsem povypínal, to moc nemělo vliv (teda zhoršilo se to když jsem je pozapínal)

        Kvalitní obsah z USB ještě vyzkouším.. přes krabičku nejedu.. IPTV přímo datovým kabelem z routeru jde do televize.. nevím zda tam nemůže být zakopaný pes. – to se asi uvidí až pustím něco bez toho..

        Chápu že cena toho zařízení není vysoká, ale že to bude doslova nepoužitelné jsem vážně nečekal..

        Každopádně to vrátím a budu to muset pojmout víc důkladně než něco koupit naslepo..

        Díky

        0 0
        • Tomcat  

          No to teda muze být problém v IPTV pokud apka třeba jede nějaký rozlišení ani ne s nativní 720 řádky… …tak jak to Aš ma vypadat roztažené na 4K.

          Naprostá většina na kanálů není ani fullHD

          .

          0 0
      • tomas.nov8  

        Zkusil bych ještě u té TV si pohrát s nastavením obrazu. Většina nových TV má v základu zapnuté různé „motion smoothing“ a většinou je to tragédie, kdy je akorát rozmazaný obraz. Doporučuju skoro vše povypínat a obraz bude daleko lepší, pokud to není teda doopravdy nějaká vada TV. Myslim že LG to má pojmenovaný jako TruMotion.

        0 0
        • jamaco  

          Ano to jsem všechno povypinal

          0 0
        • jamaco  

          Díky.. vyzkoušel jsem to ještě a zjistil, to bylo nastaveno jen někde.. je tam v menu mezi ostatními položkami volba „použít pro všechny vstupy“ a dokud to člověk neudělá tak se nastavuje zřejmě každá aplikace a vstup zvlášť… Po vypnutí všech zlepšovacích parametrů, stažení ostrosti, doladění jasu a barev tak se zdá že to bude koukatelne… V zásadě to vypadá tak, že tovární nastavení je zcela nepoužitelné.. :)

          1 0
      • enjoy  

        Že je LG shit už jsi zjistil..

        Volba rozumu je asi jednoznačně Samsung.

        Ale jak koukám, tak už i Panasonic umí HBO MAX, takže v tuto chvíli přidal do výběru i Panasonic, to byla vždy skvělá obrazová kvalita.

        https://www.alza.cz/…d6454107.htm#…

        A něco od Samsungu se slušnější kvalitou obrazu https://www.alza.cz/…d7065336.htm

        Ale ono jak v posledních letech dělají ze 100hz panelů zase vyšší třídu, tak to v téhle cenové relaci v současnosti není úplně ono.

        PS: nevím co mají všichni s tou Alzou, je drahá..

        0 1
        • jamaco  

          Samsung mi nějak není sympatický.. přijde mi to jako Specialized v kolech : )

          Ale je mi to vlastně jedno co to bude…

          Ale díky za tipy..

          P.s. s alzou mám jen to že nikdy nebyl problém s reklamací, mám to u nosu a tak…mám pak všechny nákupy pohromadě a najít fakturu několik let zpětné je easy..

          Cenově když vynecham obchody pofidernich názvu jako třeba elektrochram.cz tak třeba ten Samsung stojí v alte tak nějak normální peníze… Třeba neumím hledat..

          0 0
          • MilanT  

            Cenově když vynecham obchody pofidernich názvu jako třeba elektrochram.cz

            My jsme v práci s elektrochram.cz ,(Elmont-ch), obchodovali léta a je to velmi solidní firma.Dělal jsem ve velké firmě a nemohl jsem si dovolit nakupovat do ní problémové věci.

            Odebrali jsme spousty ledniček,TV,varných konvic,praček apod., vždy vše v nejlepším pořádku a velká ochota.

            Když se něco porouchalo,nebyl nikdy problém vyreklamovat.

            Tím nechci lobovat,ale zastat se musím :-)

            0 1
            • jamaco  

              Jasně, věřím, že to tak může být..

              Ale když se má člověk rozhodnout v podstatě jen na základě názvu a (možná až podezřele) nízké ceny – může snadno šlápnout vedle..

              Díky za info každopádně..

              0 0
      • jamaco  

        Tak ještě info z včerejších pokusů..

        Na to že všude doporučují systém LG jako uživatelsky přívětivý a rychlý, tak tomu tak úplně není..

        V menu je schovaná volba „použít pro všechny vstupy“ není na konci nastavení ale někde uprostřed mezi ostatními volbami a pokud to neuděláte, tak vlastně nastavujete jen ten konkrétní vstup (aplikaci, port) což může někdo ocenit..

        Tedy jsem to nějak poladil, povypínal všechny digitální vylepšovače (doostření, mpeg redukce šumu, trumotion, je jich tam asi 10) a teď už se na to dá koukat..

        Nesmí se moc zblízka, ani moc z úhlu ale pro běžnou TV je to OK..

        Velký problém to má se starým obsahem (staré filmy např. z produkce československé tv, které byly točené na nízké rozlišení – tam neumím říct – některé to zvládne – některé jsou děsně šmouhaté a rozostřené

        Obsah přehraný z flešky, v nějakém fullHD, nebo i větším rozlišení pro mě už úplně v pořádku..

        Taky jsem byl včera cestou z práce v Datartu a v Samsungu – v Datartu měli na TV puštěnou normálně ČT1, ČT4 atd – z buhvíjakého zdroje a to byla jedna velká katastrofa bez ohledu na značku.. „Vynikalo“ v dobrém jen TCL které si s tím nějak poradilo..

        V samsungu byly k vidění Q60 a Q80 s nějakým jejich 4K videem chameleona nebo čeho a to vypadá samozřejmě výborně.. od toho to video taky je že..

        Disclaimer: veškeré výše uvedené dojmy jsou subjektivní a neodborné.. :)

        0 0
        • esmo  

          No takže k čemu jsi teda dospěl? :D

          0 0
          • jamaco  

            ještě nevím – ted mi to přijde přijatelné, ale jistá hořkost z toho že je to krám zůstala -.. možná to vrátím a zkusím trochu připlatit, zda to bude lepší..

            0 0
            • esmo  

              Jestli máš možnost to vrátit, udělal bych to a trochu si připlatil za něco, co ti tady kluci doporučovali. Za měsíc si budeš třeba říkat, že jsi to vůl nevrátil, když jsi mohl … :D

              0 0
        • Tomcat  

          Poznání že puštění starého zdroje tedy zdroje s nízkým rozlišením, na nové obrazovky s vysokým rozlišením je katastrofa. Bych neřekl že je velice objektivní vjem.

          0 0
          • MatS  

            Většina levných televizí má problém s videem v nízkém rozlišení, protože upscalovat ho na 4K, aby to bylo koukatelné, musí dělat rychlý procesor a ten něco stojí.

            2 0
            • Tomcat  

              Ale i tak to nikdy nebude ono. ač použíjí různé algoritmy a HW akceleraci , vždy kvalita obrazu bude horší než nativní rozlišení.

              0 0
            • gersa  

              Bohužel musím potvrdit. Máme doma levnější TCL a 4k obsah, Netflix jsou úplně super. Sledovat fotbal na O2 (mimochodem aplikace O2 nativně nefunguje) je utrpení… bohužel

              0 0
              • roman 3D  

                má taky tcl 65", max. spokojenost, plánuji větší a zase tcl, O2 apku mám slovenskou prozatím spokojenost

                0 0
              • enjoy  

                Nevím jestli pamatuješ první O2 TV přes telefonní linku. To bylo teprve pošušňáníčko! Olejomalba hadr.

                0 0
                • gersa  

                  Ne, ale měli jsme kdysi satelit od DigiTV. Pokorně jsem se vrátil zpět k pozemnímu vysílání a stahování filmů

                  0 0
                  • enjoy  

                    Osobně pořád pláču, když si čas od času vzpomenu na Skylink.

                    Teď dlouhodobě jedu UPC, respktive už Vodafone TV. Dá se to no..

                    0 0
                  • roman 3D  

                    stahování filmů je za zenitem, teď se kouká hned na to na co se chceš dívat, doplněk SCC, stojí to necelou pajdu na měsíc, v akci pod 40

                    1 0
        • nomecz  

          Samsung je fajn jak jsi psal takovej Spesl :) ale rada 70 a vejs coz nevim jestli se vlezes cenove,ale i lonskym nebo predlonskym vyssim modelem nic nepokazis.

          0 0
          • esmo  

            Tohle je pěkná nabídka bych řekl, alza:

            https://www.alza.cz/…d7065343.htm

            0 0
            • Tomcat  

              Na prosto normální nabídka za naprosto normální výrobek.

              VA panell s LED podsvětlením a Tizen OS . Takže když se Samsung špatně vyspí můžete na appku pro IPTV po pár letech podpory zapomenou a z smart Tv se stana jen monitor…

              0 0
              • roman 3D  

                a bez androidu

                0 0
              • jamaco  

                No a co tedy.. to je přece problém všech takových zařízení ne? Když se vyspí špatně Google tak se stane co? Zhasne telefony, maily…běží na to půl světa..

                Je nějaký rozdíl mezi qled (tenhle Samsung) a led…? OLED už je zase o kus dražší..

                0 0
                • enjoy  

                  Hele tohle už jsou informace, které tě na Googlu stojí pár kliknutí..

                  Ve zkratce.. Ano, právě jsem to testoval, pozorovací úhly QLED jsou dobré. Ale obvykle koukám na televizi zpříma.

                  0 0
                  • esmo  

                    Ano, QLED je propracovanější LED. OLED je zase jiná technologie, ne nutně lepší, já si třeba pro svou potřebu vybral QLED, protože se mi její prezentace obrazu líbí víc.

                    1 0
                • nomecz  

                  Tohle je nesmysl resit, Treba duvod proc sem si Samsung vybral ja ze je vse ultra jednoduche a prehledne, super to spolupracuje s ostatni elektonikou a hlavne ten radiovej pidiovladac je extra navykovej :) kdyz to srovnam se sousedovym Sony na androidu tak to bych po pul hodine vyhidil z okna neco tam nastavovat … (oboje spis drazsi modely kupovane loni)

                  1 0
                  • Tomcat  

                    Tizen a aplikace HBO bohužel některé lidi by motivovali vyhodit ten Samsung ikdy PC byla vyšší než 50+

                    Pokud někdo nepoužívá smart TV jako smart vystačí mnohdy dnes i s poslední plazmou. Obzláš když do toho poustí nějaké zoufalosti jako dle mého názoru Skylink satelitní balíčky ve spodní patře nabídky.

                    0 0
                    • nomecz  

                      nevim HBO max teda nemam ale Netflix, O2Tv, Ytrubka, a i ten blbej sKylink v aplikaci mi funguje naprosto v pohode, tak nevim co delam spatne .. navic je to o dost rychlejsi nez jakakoliv android TV co jsem zatim videl (ale tim nerikam ze nic lepsiho neni a nic nez Samsung nema cenu kupovat … proste jednoduche funkci reseni pro masy)

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Pokud vše funguje buďte rád. Pokud ne, tak narozdíl od Androida máte smůlu…

                        0 0
                      • roman 3D  

                        a kodi máš ?

                        0 0
                        • nomecz  

                          ne, nejak k tomu nemam duvod

                          0 0
                        • MatS  

                          Kodi není úplně pro BFU usery. Už musíš mít trošku znalosti, abys byl schopen si to nastavit, vědět kde a jak stáhnout a nainstalovat pluginy.

                          0 0
                          • esmo  

                            Uděláš jednou a máš na dlouhou dobu vystaraný, v případě SCC. Dokud někdo neudělá nějakou krpu v updatu :D

                            0 0
                          • Tomcat  

                            Tak pokud myslíme ty který hledají any key tak pro ně opravdu není . Ale instalace a konfigurace již hodně pokročila.

                            Ale Roman hlavně narážel na to, že na Tizen OS ( Samsung) KODI není.

                            0 0
                          • Manas  

                            Jenze se to da i s navodama z netu. Ja to zvladnul taky :)

                            Diky tomu si ted kupuju beznou bazarovou tyvku, staci mi full HD a muzu si vybirat co chci, jen je treba aby umela HDMI CEC a jsem stastnej :)

                            0 0
                • Tomcat  

                  Ne není to problém všech zařízení.

                  Ano to je právě nesmysl, Google žádný telefony vypnout nemůže. Chcete telefon s Androidem nebo Android kompatibilním zařízením bez Google ? Ano jde to. Chcete instalovat aplikace nejen z Play obchodu? Můžete! Chcete instalovat aplikace lokálně. Opět můžete.

                  U Samsungu nic takového není. To samé platí pro WebOS a jiné neotevřené systémy.

                  2 0
                  • esmo  

                    A přesto jsou televize od Samsungu nejprodávanější na světě. Moc lidí asi tenhle problém neřeší :-)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      To se nevylučuje , také ty prodeje opravdu velkých firem a to kola nevyjímaje, nedělá ČR. Ale většinou trhy kde se neklepu jak jim to zase vydrží xx let a prostě když skončí životnost a nejde VoD appka koupí novou TV nebo patřičný STB.

                      0 0
                      • esmo  

                        No to já jen poukazuju na ten plačking ohledně zrušené podpory pro aplikaci, že to zákazníky moc netrápí. Jednalo se o zařízení 2015 a starší, takže to opravdu není žádný žhavý téma, jak mají odpírači Samsungu potřebu neustále předhazovat :-)

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Tak proč to větvíte na koment k Google Androidu, který je v mnohých trzích, který je o desítky milliony větší než je ČR, dokonce zakázaný?

                          Ano jsme v ČR a tady lidi bohužel nejen TV kupují s tím, že jim plná funkcionalita vydří mnohdy víc než těch 10let. Budu se opakovat, ale stačilo kolik Core2duo počítačů je ješte mezi lidma když byla domácí výuka za pandemie. A to se nejedná o sociálně slabé jedince, nebo co vyskakuje oprátorům za staré telefony aktivní v síti. Případně tu hysterii přechod analog → DVBT1 → DVBT2. Nebo aférka Skylink a servisní poplatek. No to bude až se bude překlápět radio z analogu…

                          Pokud někdo má to štěstí, že finanční otázka ho vůbec netankuje , budiž mu přáno. Jenže ono víc než 50% voličů to řeší a tak stím je nutné počítat…

                          0 0
            • enjoy  

              Odkazoval jsem tu stejnou v 50". Ale u ní psali, že neí 100Hz. U téhle píšou že je 100HZ. Dal bych si pozor, co Alza píše.

              0 0
              • Tomcat  

                Stejná s menším panelem, může být i s jiným panelem, tedy oboje může být pravda. Upřímně pokud původní tazatel řešil české filmy a CZ/SK IPTV.....

                0 0
                • enjoy  

                  Je to tak. Zajímavé..

                  A zjistil jsem, že „tuhle“ 55" mám doma, jen na konci s A, ne B. Je to taky 100Hz.

                  Jenom mě tak napadlo, v rámci toho srovnání Samsung / Spešl.. Mám za to, že Samsung je v relaci do 20 tisíc dost top. Kdežto Spešl bude v dané relaci dost shit.

                  Zrovna před chvílí jsem si prohlížel specifikaci elektrokola Specialized za 380 tisíc a říkal jsem si, zaco panebože zaco…? :-))

                  0 0
              • esmo  

                Některé značky to tak mají, že od určité velikosti mají 100Hz panel. Třeba to debilní TLC, které tu Románek prosazuje.

                Nicméně 100Hz panel tazatel nevyužije, na to bych se fakt nezaměřoval.

                0 0
                • roman 3D  

                  je to tak tcl je o parník vpřed před samsungem, lg či panasonic

                  0 1
                  • esmo  

                    Jojo, sni svůj vlhkej sen dál. Měl jsem C815, větší krám jsem dlouho neviděl.

                    0 0
            • jamaco  

              Nabídka hezká.. škoda že zlevnili jen tu 55"

              0 0
            • Luke96  

              Tu mám taky, akorát v popisu s A na konci a v pohodě. Android a KODI řeším externím boxem. Mám navíc 2 ovladače, které zbyly od starého samsungu a umí s nimi manželka i děti.

              0 0
      • jamaco  

        Tak děkuji všem za plodnou diskusi a rady..

        Přicházím se závěrem:

        LG jsem vrátil a koupil některými z Vás doporucovany Samsung QE55Q80B

        Má opravdu jiný panel nez 50" a navíc byla v akci za stejne peníze ..

        Je to nebe a dudy .. bez jakéhokoliv laborovani obraz úplně OK, neflekati, neseka se, barevne je příjemnější…

        Podstatně lepší je i zvuk

        menu a ovládání rychlejší hezčí, domyšlenejsi..

        Konstrukce je bytelnější

        Prostě sama pozitiva a sociální jistoty :)

        Ještě jednou díky všem..

        3 1
        • enjoy  

          Šikovnej :-)

          Ještě malé doporučení. Pokud nechceš koukat na filmy ve stylu telenovela, tak běž do nastavení – obraz – nastavení pro pokročilé – nastavení zřetelnosti obrazu – vypnout

          1 0
          • MatS  

            Stejně nechápu výrobce, proč tam cpou tyto rádoby vylepšovátka obrazu, když jsem nepotkal snad žádné, které by fungovalo k prospěchu. Místo toho by to chtělo kvalitní scaler na vstupu a dobrou kalibraci barev.

            Kdysi jsem si z jedněch německých stránek stáhnul kalibrační obrazce na USB a i bez kalibrační sondy s tím jde krásně nastavit jas, kontrast a RGB barvy. Pak ten obraz vypadá úplně jinak (myšleno správně) než ty omalovánky z fabriky. Bohužel většina uživatelů ani neumí správně pracovat s nastavením jasu a kontrastu tak, aby se využil správně dynamický rozsah zobrazovače.

            0 0
            • esmo  

              Když jsme u toho, tak homodomo kalibrace pro jamaca:

              https://www.rtings.com/…led/settings

              1 0
            • Tomcat  

              Stačí se podívat na různé rádoby HDR mazanice, kterými přetéká třeba Instagram. Je to móda.

              Dalí věc je, že mnoho lidí využívá tak špatný zdroj na vstupu, že tyhle kuvítka to skutečně upraví na víc snesitelné. Evropa proti Asii ,jižní střední Americe je v menšině. A brutus 576i telenovely točený bez přípravy s diktovaným textem fakt na 4K nevylepší nic a taky DTB-T je v menšině.

              0 0
              • MatS  

                HDR u fotek je kapitola sama pro sebe, protože ho většina lidí neumí používat. Snaží se o maximální efekt a ne pro realitu. Letos jsem si ho v zrcadlovce na dovolené v Alpách taky na některé fotky zapnul, ale kvůli specifickým světelným podmínkám. Ne aby z toho vylezla omalovánka.

                No nevím, zda ze šit obrazu tyto udělátka něco vylepší. Asi jsem moc náročnej. U nás v práci říkáme": „Shit in, shit out“

                A pak zákazník chce 8K panel :-)

                0 0
                • Tomcat  

                  HDR skládám z RAWů ručně , spočítaný falešný HDR pomocí firmware\software z jednoho snímku jen co dělají některé přístroje a SW nebývá moc OK.

                  0 0
                  • tomxxx  

                    Bych to zase tak nehanil. Tyhle věci se zlepšují každý rok.

                    Na nějaký fotky z dovolený to není vůbec marný.

                    Já poslední 2 roky čumím co vsechno a jak dobře jde delat automaticky – strojivy kresleni, mazani objektů, přidávání objektů strojově, strih videa automaticky atd. atd.

                    Taky jsem vždy vše dělal ručně, ale člověk nesmí zabřednout.

                    0 0
                    • Manas  

                      Ja uz posledni 4 roky fotim prakticky jen telefonem .. a clovek to HDR dokaze pouzit. Jen teda musi vedet jak to telefon dela, aby z toho nemel uplny omalovanky. Ale s dvouma detma na hrbu, velkej fotak prakticky vubec netaham …

                      0 0
                  • MatS  

                    Samozřejmě skládáním fotek, ne falešný HDR. Ručně to ale nedělám. Zrcadlovka to dle mého nastavení zvládá celkem dobře.

                    0 0
    • jamaco  

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.