• Jenda

    Je to sice trochu off topic, ale třeba to někoho zaujme. Při nakupování v některých eshopech lze udělat nákup přes Givt.cz a eshop pošle nějakou částku za nákup na vybranou neziskovou organizaci. Teď nově udělali plugin do prohlížečů, takže na člověka rovnou při nákupu vyskočí jestli to chce udělat přes ten givt, navíc si tam lze zadat jen pár neziskovek který chce člověk sem tam podpořit. Nakupujícímu to přidělá teď už jen minimum práce a někoho to třeba potěší. Ze zde populárních eshopů je tam např. alliexpres nebo bike-eshop.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Takovejch stránek je.

      0 0
    • jIrI___  

      Teď už je jen otázka, jestli neziskový nějaký ten peníz vůbec uvidí.

      0 0
      • Jenda  

        Přinejmenším o jedné která už něco dostala vím.

        0 0
    • RomanH  

      Jak slysim Neziskovka, otevira se mi kudla v kapse

      0 0
      • mr.nikdo  

        Neziskovka – zadny zisk pro potrebne :-D

        0 0
        • Jenda  

          Tak mužeš to brát i takhle. Ono neziskovek je celá fůra a jejich záběr je fakt širokej. Myslím že kdo chce tak si vybere kdo nechce nikdo ho nenutí.

          0 0
          • mr.nikdo  

            Radeji, az na to budu mit, budu financne dotovat prime subjekty. Jak to ma jit pres nekoho, moc tomu neverim.

            0 0
            • Jenda  

              ale ten přímej subjekt je právě ta neziskovka a ty si můžeš vybrat komu to dáš, nebo myslíš že třeba hospice jsou s.r.o. :-o

              a mezi náma, kecy že na to nemám jsou poměrně častou výmluvou i u lidí jezdících na bikách za 100 litrů a v kárách za mega ;-)

              0 0
              • mr.nikdo  

                Vzhledem k tomu, ze ja jsem zamestnany, moje studuje Ph.D., tak na to opravdu nemam.

                Ver mi, ze az na to budu mit, takove kecy nebudu mit.

                A auto mam sluzebni.

                0 0
                • Jituschka  

                  Jenda tím měl právě na mysli, že takhle můžeš podporovat koho chceš, i když na to moc nemáš, protože ty peníze nedáváš ze svýho, ale platí to ten obchod, u kterýho nakupuješ. Mám zkušenost z obou stran a funguje to dobře.

                  0 0
      • MirosPikos  

        +1

        Neziskovka, to je něco jako firma, která negeneruje zisk, je obvykle přisátá na státní rozpočet (přímo nebo nepřímo skrze dotace) a uklízečky jezdí do práce v BMW?

        Téma ekonomických migrantů raději vynechám, to je kapitola sama pro sebe.

        0 0
        • Jenda  

          s první částí nelze nesouhlasit, ano je to firma negenerující zisk a bohužel v Čechách je velká část příjmů neziskovek závislejch na dotacích ze státního rozpočtu. Jenom nevím, kde jsi sebral to, že uklízečky jezdí do práce v bmw? :-D

          Důvod proč stát dává neziskovkám peníze je mimo jiný ten, že některé služby jsou schopny zajistit efektivněji a levněji než kdyby je zařizoval stát přímo. Mimochodem velký stavební firmy jsou na státním rozpočtu závislý kolikrát víc než leckterá neziskovka, generujou zisk kolikrát velkej a společenskej přínos jejich činnosti je často přinejmenším diskutabilní.

          0 0
          • arny71  

            „Důvod proč stát dává neziskovkám peníze je mimo jiný ten, že některé služby jsou schopny zajistit efektivněji a levněji než kdyby je zařizoval stát přímo.“

            Když jsem byl malý a naivní, tak jsem si to taky myslel. Už mě to ale přešlo. Jediné, kde by tohle mohlo platit, jsou hospici, kde stát nic podobného, pokud vím, nenabízí. Jinak co neziskovka, to tunel na rozpočet. Ani kačku nedám.

            http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

            Tohle „městečko“ v podstatě postavily a provozují neziskovky z daní evropských daňových poplatníků. Tenhle etnobyznys opravdu podporovat nebudu. A nikdo ti nezaručí, kam ty prachy z jakékoli neziskovky vlastně odtečou.

            0 0
            • Jituschka  

              Neziskovka se nejmenuje neziskovka proto, že by negenerovala zisk – ona ho vytvářet může, ale narozdíl od firem není zisk jejím primárním cílem a nerozděluje mezi majitele (majitel neziskovky ani neexistuje), ani mezi její zakladatele, ani zaměstnance, ani členy správní rady a podobně, ale vrací se zpět do rozvoje nebo častěji ke klientům neziskovky (postižení, staří, nemocní, umírající…)

              To, že je neziskovka často přisátá na státní rozpočet, je pravda jen z části – některé jsou financovány výhradně ze soukromých zdrojů, aby neměly žádné závazky atp., protože když se někdo věnuje potírání korupce, tak by mu ti, kdo tu korupci ve státní sféře provozují, asi těžko dali peníze na provoz :) A některé jsou částečně financovány státem proto, že skutečně zajišťují ty služby efektivněji – protože neziskovky mají k těm problémům blíž, daleko líp jim rozumí a podobně. Stát si je de facto od těch neziskovek kupuje. Zjednodušeně to funguje tak, že stát zajišťuje služby pro „většinu“ a organizace občanskýho sektoru (státní i nestátní „neziskovky“) je zajišťují pro „menšinu“ a pro stát je to fakt levnější + řada dalších faktorů, který tu stejně nikoho nezajímaj, protože každej má jasno, aniž by se o to nějak víc zajímal a člověk z neziskovky je automaticky pošahanej sluníčkář v batikovanym triku, aniž by si uvědomil, že neziskovky jsou na 1. místě v ČR sportovní kluby, potom org. poskytující sociální služby, kulturu (divadla, koncerty…)

              Co si myslíte, že je Singl pod Smrkem nebo Rychlebské stezky…Tuneláři jedni, já bych jim tu činnost zakázala, ani korunu jim nedám ani jezdit tam nebudu :-D

              0 0
    • Josef Panek  

      Neziskovce z principu ******.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.