• amfvirus

    Čau všichni, nevíte jak chutná Americký pivo? Dost by mě to zajímalo, dokonce existuje Duff jako v Simpsonech, ale nikdy ho nemůžu sehnat :(

    Anketa: Je dobré Am. pivo?

    2x
    8%
    0x
    0%
    16x
    67%
    0 0
    • Pedro404  

      Prej to je oproti českýmu dost humáč.

      0 0
      • capis  

        Naše piva jsou z ječmenného sladu, ale americké jsou kukuřičné. V Číně, kde jsem také mimochodem byl, tam bylo pivo rýžové, ale kupodivu se dalo pít- Tching Tao se jmenovalo.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Duff koupíš v kauflandu

      a raději ani US pivo nesháněj…vůbec nikde jsem nepil pivo které by bylo lepší než u nás.

      Dokonce ta naše Plzeň jde koupit skoro všude a i v té americe.

      0 0
    • jIrI___  

      Duff je v Tescu, za ty prachy nestojí.

      0 0
    • RacerX  

      hele v San Diegu jsme pili nevím přesně jak se jmenovalo, myslím, že pacifik…a bylo takové to řidší pivko, ale ideální na to, aby jsi jich dal 20 a žil jsi :o)

      0 0
    • Kubiczech  

      Duff sice existuje, ale pivo je to z Německa.

      0 0
    • Chiron  

      Pro čecha, který si potrpí na dobré pivo a nadává na europiva. Je zvyklý na určitý rituál podávání. Je americké pivo, obvykle žlutá voda z minimálním náznakem pěny, urážka slova pivo. Neříkám, že se to nedá pít, pár sem jich měl a neměl bych zas tak problém vypít víc. Jen to člověk nesmí srovnávat s českým pivem, to je to pak celkem břečka.

      0 0
      • Smazaný účet  

        když oni ani kolikrát to pivo neumí natočit. Jsem ted ve Finsku, mají tady nějaká svoje piva ale je tady i pár hospod kde točí Kozla, Plzen nebo Budvar. Nejhorší je, že tady nemají pípy s pákou jak jsme zvyklí u nás. Tady mají tlačítko a automaticky pípa natočí pivo na jednou! žádná pěna! /sice je to přesně na rysku ale raději podmíráka s pěnou. No a taky plzen v hospode stojí 5,5–6,5 Eur :(

        0 0
        • Lišák  

          Když dostávám v našich hospodách přechlazený a většinou nadvakrát natočený pivo, který má po zhruba minutě pěnu jako jarová voda, tak vždycky vzpomínám na to jak párkrát do roka máme bečku. Rozdíl je vizuální (pěna) a pivo se dá vypít klidně ex (rozumná teplota, ne +2°C).

          Pokud to v hospě ještě navíc tlačí kysličníkem, tak to je už totální zrůdnost.

          Moc hospod, kde by mi pivo fakt chutnalo a měl jsem z něho i vizuální zážitek (zase ta pěna) se mi nějak nedaří potkat.

          0 0
    • Petr L.  

      DUFFa jsem dostal na vanoce v plechu, da se, na ceske pivo samozdrejme nema, ale neni to pivo americke ale nemecke www.duff-bier.de , u nas sezenes http://www.duff-beer.cz/

      0 0
    • iron.hide  

      ja som pil v usa Sam Adams. prekvapujuco je celkom dobre, asi na urovni slovenskeho corgona, resp smadneho mnicha. Urcite je daleko pred srackami typu Coors light

      0 0
    • alinceb  

      My sme obvykle pili Bud nebo Pabst Blue Ribbon, teda obvykle když nebyla po ruce žádná „evropa“ (Plzeň, Heineken nebo německý piva…) Pít se to dá, ale pro Čecha je urážkou, že tomu říkají pivo a že se Bud snaží Budvaru ukrást ochrannou značku – to je fakt hnus…

      0 0
      • tonik666  

        Teda pardón, ale Bud je něco jako braník v plastové dvoulitrové lahvi. PBR je celkem obléíbené v kategorii levných piv, ale pořád je to plechovkové pivo…

        0 0
    • tonik666  

      Nedá se to moc srovnat…

      Většina lidí tady hlasuje, že je to břečka, ale kolik amerického piva vypili a kolik druhů zkusili? Jasně, že Bud light čí Coors light jsou obyčejná „piva“ z masové výroby a není o co stát, něco jako Gambrinus. Zvlášť když je to z plechovky.

      iron.hide jmenuje Sama Adamse – je fajn, ale opět je to docela velký pivovar a pivo je dobré, ale nic zvláštního. Tak něco jako Staropramen (z hlediska pozice na trhu).

      Co mi v Česku chybí je výběr – ve státech co jsem viděl mívají hospody 4 a více různých točených piv od různých pivovarů, ně jako tady kdy má jeden pivovar „koupenou“ hospodu a točí tam jen jeho pivo, a to ještě jen dva druhy. Ve státech jsou stovky menších pivovarů, které vaří vynikajícíc pivo, které ale Čech zvyklý na české ležáky plzeňského typu nedocení bez toho, že by si na ně zvyknul.

      Mě to trvalo asi rok a půl, a pak jsem si na „americké“ pivo zvyknul a teď mi po návratu do Česka chybí. Pivovary jako Harpoon a Magic Hat, jejiž piva měli běžně všude v Nové Anglii kde jsem byl jsou super. A rozhodně to není žádná břečka. Potíž je v tom, že v Česku nepůjdou koupit, protože oba pivovary spadají do kategorie „mikro“ (přestože v Bostonu jejich pivo měli snad všude).

      Závěrem – není nic jako „americké“ pivo, o kterém by šlo říct, že je to břečka. Ve státech je hromada pivovarů, které vaří vynikající pivo. Potíž je, že se k němu je těžké dostat (v Česku) a lidé co tady píšou zají většinou Bud light a Coors light, kde není o co stát.

      Nenechte se odradit a když budete mít možnost a budete v USA, zkuste pivo, o kterém jste nikdy neslyšeli. Nemusí vám chutnat, ale bude to zážitek a něco nového.

      0 0
      • JSt  

        bud mne pripadal ze ve vode rozpustili chmelovou trest a doredili na pozadovany volume cistym lihem a naprdeli do toho kyslicnik. melo to takovy, hnusny lihovy ocas. pil jsem jen plech.

        mit vic znacek na cepu si muze dovolit maximalne nejaka velka hospoda se slusnym vytocem. z min popularniho piva se bude stavat cim dal min popularnejsi, pac stary ustaty nebude k piti. navic ty „alternativni“ piva maji obecne tendenci rychlej kysnout.

        0 0
    • dada  

      za mě jedním slovem humus!

      chválabohu v chigagu kam se teď chystám maj v každý slušný hospodě plzeň točenou a v každý neslušný lahvovou…

      0 0
    • Bomba+  

      V Americe jsem zkousel lecos, ale nakonec jsme tam pili Pilsner Urquell :-)

      0 0
    • Scotty  

      něco chutnalo více,něco méně… Třeba taková pořádně vychlazená Mexická Corona s citronem ve Floridských vedrech,byla super! A originál Homerův Duff se dal koupit u Apua v Kwik-E-Martu – Universal Studio Orlando :)

      0 0
      • mates555  

        Coronu mají u nás v kauflandu lahvovou … jsem to znal akorát z filmu a ani jsem nevěděl že je to pívo :-)

        0 0
    • Kebo  

      No kdyz pominu Budweiser,a vsecky ty „light“ tak sem s nima vylozeny problem po chvili nemel. Jak tady pise vic lidi Sam Adams je celkem v pohode ale neni to jediny v pohode pivo co tam maj, ted uz po trech prazdninach tam jen prepnu na jiny rezim:-),kdyz dorazim… A kdyz bylo vedro tak sem pil Hoegaarden ten tam maji takdy docela dost.Plzen sem nasel akorat v lahvacich,bylo sice tam napsano: brewed in Czech republic, ale nevim prisel mi nejaky jiny,mozna to bylo tim ze uz sem byl navykly na neco jineho.

      0 0
    • losna  

      Já tam objevil Budvar, jen se tam jmenuje Czechvar.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.