• MF

    V januárovom VELO ma oslovilo vyhodnotenie ročného tréningu troch borcov. Neviete náhodou čo im naordinovali ako stravu ? Predošlé čísla nemám (velo kupujem len občas). Zhodiť pár kg by mi isto nezaškodilo. Takže ako efektívne na to ? Historiu som prebehol.

    0 0
    • zichis  

      efektivně? Tož to bude nejlepší sníst tasemnicu (das Pásomnica)

      0 0
      • MF  

        sicher. To je tiež tiešenie. Skúsme iné.

        0 0
    • mastihuba  

      nežrat a jezdit :)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • nox159  

      jist stejne hybat se vic :) pokud to nepomuze tak se začít hýbat jeste víc ;-)

      0 0
      • drtyc  

        pokud nepomuze ani ta druha pulka rady a hybes se vic jak 4 hodiny denne 5–6dni v tydnu, tak skrtnout porce na polovinu.

        0 0
        • nox159  

          asi tak, ale ja osobne nejsem zastencem diet at uz v jakekoliv forme… reším tedka spis jak pribrat a celkem to jde od te doby co chodim do prace a mam za 12h 3× hlavni jidlo se mi za 4 mesice povedly pribrat 3kg a sem za to rad :)

          0 0
        • MF  

          Haha 4h denne. Tak to neviem ako sa dá zvládnuť ak si 10–12h v práci, z ktorej sa vrátim riadne uťahaný.

          0 0
          • nox159  

            co delaš v praci?

            0 0
            • MF  

              No práve. Pohyb temer nula. Dalo by sa povedať, že sedím za kompom. Ešteže mám kancel až na 7. poschodí tak to chodím po svojich.

              0 0
              • nox159  

                tak pises ze se z prace vracis utahany.. ale jo beru ze prace hlavou taky vyčerpava :) jinak z vlastni zkusenosti 3km chuze do prace 12h na nohach + manualni prace 3km chuze z prace a kdyz se mi chce tak se da jeste na 2h na trenazer :)

                takze myslim ze u tebe by se ty 4h nejak daly ale to uz je extrem myslim ze ty 2h pohybu dene by ti v poho stacily – ale jak rikam nejsem odbornik jen rikam svuj nazor :)

                0 0
                • MF  

                  Jasne. Treba si najst denne aspon chvilu na ten pohyb. To je pravda. Je to isto aj kusok o lenivosti a premahani sa :) Slo mi aj o to ako ten pohyb podporit stravou. Moznosti stravy v praci su katastrofalne, takze zvazujem nosit si vlastne veci co si uvarim. No a hned je zas kusok toho casu na pohyb odkrojeny.

                  0 0
                  • tuleník  

                    Je to v podstate jednoduché – obmedz tuky. Silne. Čiže prednosť daj rybám, hydine (nie vodnej) a chudému bravčovému. Dobrá je každá uprava, kde sa tuk z mäsa uvoľní (a nie že si to potom naleješ na ten žvanec), zlá každá, kde sa to ešte tukom napije (vysmážanie). Nasýtené tuky vylúčiť (maslo, mliečne výrobky), nahradiť nenasýtenými (oleje). Na odžubanie kručiaceho žalúdka použi zeleninu alebo ovocie. Celkove mlieko je riadny shit – v prírode je určené len na výživu mláďat a potom sa im má prirodzene zhnusiť (tzv. laktózová intolerancia, má ju asi väčšina stredoeurópskej populácie, ale absurdne nie je kultúrne tolerovaná – teda prichádza k javu, že v populácii, kde väčšina ľudí mlieko bez problémov neznesie, ju väčšinové masové vedomie všetkým plošne nanucuje – IMHO to nie je z laktózy, tej som si dal za lyžicu a nič, ale nič to nemení na tom, že sa z mlieka, vrátane kyslého, kde už laktóza nie je, poseriem alebo zgrciam; vo Fínsku alebo Japonsku je pravdepodobnosť „zrýchleného pohybu“ ešte podstatne vyššia).

                    Celkom dobré combo je napr. cestoviny s kuracinou v hmonostnom pomere 1:1. Mimochodom moje predpretekové raňajky.

                    Nemá význam plošne znížiť príjem, musíš pokryť dennú potrebu, ale začať viac utilizovať tuky. Mimochodom účinný nakopávač utilizácie tukov je kofeín a samozrejme karnitín.

                    NESOLI!!! V potravinách (a hlavne v mäse) je dosť soli na to, aby ju nebolo potrebné dodávať odinakiaľ. A vidím že si z BA, v BA beztak tečie z vodovodu dosť kvalitná minerálka (bez srandy!!!), takže demineralizácia nehrozí ani vo sne.

                    0 0
                    • MF  

                      Dakujem. Poučný príspevok. Inak keď tak pozerám, tak pracujeme oproti sebe. Ja som na FEI. No a keďže asi Mlynskú dolinu poznáš, tak vieš že nájsť tam dačo kde sa dá najesť je komplikované. Samozrejme vyhráva bufet na PrifUK. Sote na 100 druhov.

                      0 0
                      • Tidli  

                        Hlavne by som sa u nas vyhybal vyprazanemu syru :) podla mna sa da v jedalni na FEIke v pohode najest za malo penazi, len skoda toho smradu ktorym mi napachne vsetko oblecenie akonahle v jedalni stravim viac ako 5 minut…

                        0 0
                        • tuleník  

                          Však v našom bufáči to nesmrdí menej. Inak z toho syra sa naozaj dobre lepí na pupek, keby ho zavinuli aspoň do nejakej šunky, brekeke :P

                          0 0
                    • ememem  

                      sorry kamo ale mam pocit ze si si akurat tak nieco precital od majstrov ako bukovsky jelikoz su to velmi podobne bull shit kecy. a tie kydy o mlieku mas odkial? tuipol bych nejaky lifestylovy platok pre zeny.

                      0 0
                      • tuleník  

                        Nie som ti žiadny kámo, ľudia s tvojím slovníkom by mi mali vykať a môžeš ma oslovovať pán doktor.

                        0 0
                        • ememem  

                          tak si pan doktor prosim ich pekne precitaju po sebe co napisali a pokusia sa ku kazdemu tvrdeniu napisat aspon jeden aky taky argument ze preco. a ked nemozu tak aspon k takym perlam ze ked chce niekto schudnut tak podla nich „Nemá význam plošne znížiť príjem“ ale postacuje „viac utilizovať tuky.“ ale kedze zjavne nemaju pan doktor o veci ani sajnu pokojne mozu ako odpovede citovat z ich oblubenej knihy o vyzive od majstra bukovskeho.

                          ale ked nemas cas pokojne sa na to vykasli. mna len

                          fascinuje ked niekto dava rady o niecom o com evidentne nevie okrem jednej tucne mainstreamovej precitanej knihy vobec nic.

                          0 0
                          • Krys  

                            Bez ohľadu na to, kto zvás má pravdu, ty používaš nesprávne prostriedky diskuzie: klasické nepodložené „nemáš pravdu“.

                            Žiadaš odkazy na literatúru a pritom sám žiadne neposkytneš, len urážaš.

                            Ak si myslíš, že názor oponenta je nesprávny a trápi ťa to, máš v podstate dve cesty:

                            • chceš zmeniť názor oponenta: použiješ nejaký prostriedok, ktorý mášancu uspieť, existuje mnoho slušných metód dialógu; ak pri argumentáciiurážaš oponenta, nepríjme tvoje názory.
                            • využiješ situáciu na poníženie oponenta (tzv. honenie ega): tu tinebudem radiť, očividne si v tom dobrý.

                            ;)

                            A taktiež, vidím ucelený usporiadaný príspevok pána doktora a tvoj urážajúci príspevok. Čo myslíš, ktorý vyzerá vieryhodnejšie? Bez ohľadu na to, kto z vás dvoch má pravdu.

                            Prosím ťa, už len pre ten prípad, že by pán doktor nemal pravdu, skús sem dať nejaké ucelené usporiadané pojednanie, v ktorom budú argumenty hodné rozumného človeka.

                            0 0
                            • ememem  

                              ja sem mam dat ucelen pojednanie? a o com? o tom ze niekto tvrdi ze „Celkove mlieko je riadny shit – v prírode je určené len na výživu mláďat a potom sa im má prirodzene zhnusiť (tzv. laktózová intolerancia, má ju asi väčšina stredoeurópskej populácie“ a ze „NESOLI“ a ze ak chces schudnut tak „Nemá význam plošne znížiť príjemale začať viac utilizovať tuky“ a pod. nezmysloch? a nemal by nahodou argumenty dodat ten co nieco tvrdi? ja som chcel aby svoje podla mna ak nie uplne scestne tak minimalne velice sporne tvrdenia dolozil aspon tym ze odkial to ma (aj ked tym bukovskym som si takmer isty lebo jak keby mu to z oka teda knihy vypadlo) lebo je uplne zjavne ze to neni nieco v com by bol odbornik(ako nie ze ja by som nejako extra bol ale zas cosi o tom na zaklade jak studia tak 20 rokov stravenych v sporte o tom cosi tusim.). chcel som taketo nieco snad niekedy po niekom kto je zjavne v nejakej preberanej problematike „in“ ? ja sa argumentovat v podobnych diskuziach aspon snazim lenze tu neni voci comu kedze argumenty chybaju.

                              skus sa zamerat na obsah a nie formu (no dobre, niekedy rypnutiu neviem odolat ale vzdy za to moze ten druhy :-) kto zacne tym ze napise -pardon za vyraz- nezmysel). a kde vidis to honenie si ega? tym ze mi niekto na oslovenie „kamo“ povie ze bych mu mal hovorit doktor? (mimochodom to som aj ja ale doposial som tu nemal potrebu sa v diskusii o tom niekomu zmienovat.)

                              0 0
                              • Hornet  

                                Rad by som sa aj ja opytal k tomu mlieku…

                                Preco, ked je „mlieko taky shit“(to uz je len vyraz…) ho ludstvo konzumuje uz niekolko tisic rokov? doteraz neprisli na to, ake je skodlive a chovaju ovce, kozy, kravy, jaky, kone atd a dokonca je v niektorych oblastiach jednou zo zakladnych potravin. A co dalsie vyrobky z mlieka? su tiez take skodlive?

                                Dal som sem pod teba, ked si nacal tuto debatu.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Třeba tady pěkný článek jak to s problémy s mlékem je. Je tam podrobně popsána alergie na mléko i intolerance laktózy.

                                  http://www.vscht.cz/document.php…

                                  Stručně a jednoduše, kdo je alergický nebo má intoleranci na laktózu, tak by mléko neměl pít.

                                  S věkem se intolerance na laktózu může objevit i když v mládí nebyla.

                                  A každý musí vědět, jestli ji má nebo ne. Třeba v mojí rodině nikdo nikdy intolerancí na laktózu netrpěl a i po 70tce nikdo problém s mlékem neměl a pilo se ve větším množství.

                                  A kolik mléčného cukru (laktózy) obsahují jaké mléčné výrobky je různé. Obecně tvrdé sýry většinou obsahují minimum, takže s těmi by neměl mít problém ani nikdo s intolerancí na laktózu. Měkké sýry, jogurty, apod. nějakou obsahují, většinou ale stále výrazně méně než mléko (ale není to pravidlem, vyjímečně může být i více, záleží jak je to vyrobeno).

                                  0 0
                                  • ememem  

                                    pekny clanok. inymi slovami az na obcas sa vyskytujucu dalo by sa povedat patologicku neznasanlivost to neni to ziadny realny problem jelikoz ked nic ine jej konzumaciou si telo do znacnej miery zvykne.

                                    takze vyrok niektorych dietologov sarlatanov ako je napr. zmienovany i. bukovsky o skodlivosti mlieka je jak som napisal uplny bull shit nech si o tom mysli kdo chce co chce. hlavne ze ma z toho doktorat.

                                    0 0
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                •  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 0
                              • Krys  

                                Tak toto je už o hodne lepšie, ale stále je čo zlepšovať.

                                V každom prípade, oponentúra má pozostávať z argumentov nie z urážok.

                                0 0
    • kyl  

      To myslíš to co je v obsahu Vela jako fitness?

      0 0
      • MF  

        Presne mam na mysli článok Zúčtování – díl III. finále po devíti měsících. Predošle časti nemám. Tak len či by dakto vedel prezradiť čo im naordinovali.

        0 0
    • přejetá_veverka  

      méně žrát – více běhat 8)

      1/3 vovoce & zelenina, 1/3 celozrné pečivo a rejže a k tomu zbytek: maso (kuře, tuňák), mlíčný (tvaroh, cottage)… a chlastat vodu 3–4L (5L v trénikový den)…

      já s endomorfním somatotypem to musím taky řešit – jsem schopnej přibrat 20Kg za rok jako prd, bohužel genetika se změnit nedá ale aspoň mně to nutí víc a mocněji trénovat 8)

      0 0
      • kyl  

        Tak to já můžu žrat co chcu a kolik chcu a bez efektu a nějaké kilo nahoru by to chtělo.

        0 0
        • Dalas  

          nápodobně..

          0 0
        • Pumsc  

          taky tak

          0 0
        • tom_777  

          na ty kila nahoru mě pomohlo cíleně zvýšit příjem bílkovin pro obnovu svalové hmoty (nemyslím nabírat svaly jako kulturisti, ale neztrácet a rozvíjet)

          už se to tady řešilo v jiných vláknech

          0 0
        • Wilderness  

          tak si najdete co by mel pro pribrani vahy delat clovek ektomorf-niho typu, treba to pomuze ;)

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • tuleník  

        Jeden náš obvoďák, pôvodom Čech, mal průpovídku „Méně žrát a více *****!“ :)

        0 0
    • Ricci  

      No tie vysledky vo Vele boli velmi rozporuplne,presne je vidiet,ako sa kto k chudnutiu postavil a chlapi s ich slabou volou prehrali na celej ciare…

      0 0
    • black.horse  

      něco málo jsem psal v tomhle příspěvku ostatně celé vlákno se dá přečíst… Jinak základ je opravdu v tom, že musíš se více věnovat aerobce, jíst! pravidelně (když nejíš tak přijde jojo-efekt) a jíst s rozumem. Jinak kromě cyklo-debat můžeš zkusit i někaké weby a fóra věnované kulturistice, sice tyhle lidi se někomu mohou zdát „zvláštní“, ale Ti zkušenější z nich lidskému tělu a metabolismu rozumí a umí tech znalostí využít.

      0 0
      • kyl  

        Počítá se mezi pravidelnou stravu když jím pokud možno furt:-),i v noci?

        0 0
        • brochmil  

          v noci to je nejlepší protože ani nevíš kolik si toho sežral a ráno když se zeptá žena tak to svedeš na psa.

          0 0
        • black.horse  

          no, tělo v podstatě přes noc strašně dlouho hladoví… takže po náročném tréninku je fajn si dát na noc nějakej proteinovej koktejlek, ale pixla nutely (čti: tuk obarvený na hnědo) ve dvě ráno as nebude ideální:-D

          0 0
          • kyl  

            Mě je vcelku jedno co to je,hlavně že to mám na dosah ruky stejně s pitím a nemusím kvůli tomu lízt z postele.

            0 0
            • black.horse  

              nojo, tak asi takhle: pokud chceš zhubnout, připravil bych si na noční stolek svačinku bez tuků, ale pokud hubnout nechceš, dej si dle chuti, určo se Ti bude líp usínat:-)

              0 0
              • kyl  

                Já už víc zhubnout nemůžu,za větrnýho počasí bych musel nosit šutry po kapsách.Cpu se vším možným po čem známí tloustnou a nic.

                0 0
                • přejetá_veverka  

                  Když chceš přibrat tak: 1) přestat úplně s kolem (a s ostatním aerobním), 2) začít cvičit základní cviky (shyby, dřepy, bench, tlaky na ramena) s co nejvyšší váhou (co zvedneš 6 max 8×), 3) žrát brutální porce všeho každý 4 hodiny, 4) chrápat a polehávat kdy to jen jde… průměrný člověk by po tomto vypadal za rok jako paroubek a ty (extrémní ektomorf) bys mohl za ten rok nabrat 1–2 kila no – ale žádný kolo! 8) Prostě to nejde no – stejně jako ty nikdy nenabereš (možná za 20 let až bude tvůj metabolismus 3× pomalejší tak přeci jen něco) tak já se zase nikdy nevyrýsuju ani kdybych se posral.

                  0 0
                  • kyl  

                    To sou mi teda vyhlídky:-[

                    0 0
                    • Dalas  

                      Tohle jsem taky řešil kdysi dávno, že bych chtěl přibrat. Ale pokud i když jezdíš, atd, a váhu máš stabilní, max si ji jen udržovat, tak není co řešit. Tohle žraní by mohlo akorát přinést nějaký zdravotní ******* a i kdybych začal takto žrát, tělo by nestačilo hned zareagovat a něco bych přibral, ale nakonec bych to všechno co bych do sebe naházel stejně vysral a vážil bych pak nakonec stejně, max +1–2 kg navíc. A to mi za to nestojí. Spíš než se trápit tím, že jsem štíhlý, se můžu radovat z toho, že si můžu dopřát z jídla cokoliv a nepřiberu, ale budu stále pěkně štíhlý:) Chlap se nehodnotí podle postavy, ale podle činu;)A radši budu štíhlý, než se trápit s nadváhou, kterou má valná většina a s tím spojené nemoci a nekonečný boj s hubnutím. Tohle už mám prostě vyřešené..

                      0 0
                      • kyl  

                        Mě nijak netrápí jak vypadám,to spíš kámošku(ale ona závidí),má opačnej problém a je mi jí líto,jí o hodně míň jak já(to už bych chcípl)a má problém udržet váhu nebo něco shodit(má víc jak já i s kolem dohromady).Nějaké to kilo nahoru by mi nevadilo ale nějak se pro to omezovat nebudu,ona je to i výhoda nepřemejšlet při jídle kolik to má asi kalorii.:-).Třeba to časem půjde nahoru samo,nebo to mám po otcovi,ten začal přibírat až přestal kouřit,jak začal znovu tak šla váha zas dolů,pak zas přestal a zabila ho rakovina plic.

                        0 0
                  • MlokCZ  

                    To je všechno pravda a pro ty co mají velmi rychlý metabolismus a jsou vychrtlí to přesně platí. Jen bych upřesnil, že musí žrát častěji než po 4 hodinách, aspoň po 3 hodinách (ono když se 10 hodin spí, tak po 4 hodinách by vyšlo těch jídel sakra málo) nebo ještě častěji.

                    Z osobní zkušenosti před více než 10 lety, kdy to ještě platilo i pro mě (od cca 30ti se mi metabolismus velmi zpomalil a už to dávno u mě neplatí) můžu říct, že to má navíc jeden háček, tedy spíš pořádný hák :-)

                    Takhle bude třeba rok makat, pracně nabere třeba 5–8 kilo a pak si třeba řekne, že by zase chtěl aerobně sportovat. Vrhne se s velkou chutí na to (po tom roce bude slušný absťák) a pár měsíců a všechna pracně nabraná váha je v hajzlu.

                    Když ale má takový metabolismus ve 33 a ještě se mu nezačal měnit, tak to se asi jen tak nedočká.

                    0 0
                    • kyl  

                      Takže mám místo na kolo chodit do hospody?

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Ne, jen se máš spokojit s váhou jakou máš a dál v klidu jezdit na kole a váhu neřešit, protože to nemá cenu. A užívat si těch výhod, co ta váha má (třeba kopce na kole).

                        0 0
                        • kyl  

                          Ty kopce,to jo,už sem měl nabídku že bych měl druhým vézt batoh aby to bylo trochu vyrovnané.:-)

                          0 0
                  • op  

                    :) Ja taky kdysi obtizne resil jak pribrat .. ale dnes (je mi 37) uz to resit nemusim, uz jsem pribral (ale ne zas tak moc 85kg/188cm) .. :)) Takze staci pockat.

                    Jinak obecne k jidlu co je nejhorsi? .. 4 bile mory:

                    • bila mouka
                    • cukr
                    • sul
                    • kravske mleko

                    Kdyz mlsat, tak med, kdyz mleko, tak kozi, celozrne pecivo, ne to co se prodava (obarvene), ale upecene doma, sul vubec. Kdyz syry tak mozzarelu. Kdyz maso, tak maso a ne masove derivaty, uplne vynechat ruzne hamburgery, pastiky, salamy. K obedu telo stravi i to co rano a vecer ne, takze pokud porusovat zivotospravu tak k obedu, naopak vecer jist lehce stravitelne veci a nejist pozde. Nevynechavat svaciny – 5 jidel denne, max po 3 hodinach.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Heh, to by mě zajímalo, kolik procent populace má čas co 3 hodiny denně nějak smysluplně jíst :)

                      0 0
                      • op  

                        svacina nemusi byt velka – biosusenky s medem, ovoce, susene plody, orisky atd., atd..

                        0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        • jIrI___  

                          Tak to pak jo. Já myslel jídlo ve stylu jakoby malá obědová porce.

                          0 0
                      • Rychlej turista  

                        Kdybych měl jíst aspoň 5 x denně každé 3 hodiny, tak se na kolo vůbec nedostanu a jsem tlustej, jako vepř. Tohle přece dělají kulturisti, že mezi zvedáním železa jen žerou a leží, ale nechápu proč by něco takového měl dělat člověk jen proto, že je štíhlý.

                        0 0
                        • op  

                          na kole si preci taky das svacinu/obcer­stvovacku . Tohle neni doporuceni jak pribrat, spise jak zbytecne nepribrat. A vubec jsou to zasady spravneho stravovani, nikoliv dogma ktere by se nedalo nikdy porusit.

                          0 0
                          • op  

                            Vidim, ze jsem to mozna nenapsal uplne jasne. Odpovidal jsem na dve temata a diky lennosti to spojil do jednoho komentare.

                            Hlavni tema threadu: Ako a čo správne jesť – v podstate slo o shozeni par kilo :

                            To byla to druha cast me odpovedi: 4 bile mory, jist v pravidelnych intervalech 5× denne, atd. Opravdu to myslim vazne, pravidelny prisun rozumneho mnozstvi stravitelne potravy nastartuje metabolismus lepe nez vetsi davky v delsich intervalech.

                            A druhe tema: Jak pribrat

                            Na to byla prvni cast me odpovedi, trochu v zertu … cas, s pribyvajicimi lety se zpomaluje metabolismus

                            0 0
                        • Krys  

                          Hm, nemôžem sa síce s tebou porovnávať ani náhodou, ale v tomto s tebou súhlasím. V podstate jediný spôsob ako dokážem vkuse nežrať, je sedieť vkuse na bicykli.

                          Škoda, že som na ňom nesedel už štvrť roka. :(

                          0 0
                • ememem  

                  chces pribrat? uz som to tu raz daval tak pre zopakovanie

                  ver tomu ze to funguje.

                  0 0
          • mastihuba  

            takže když si dám ve 23:00 hodinovej švih na cca 150 tepech, tak si mužu dovolit jedno pifko a krajíc chleba než jdu spát. :)

            0 0
          • ekimek  

            zrovna snídám musli, ovocny salat a trohu nutely, tak me teda prestala chutnat po tom co si napsal :D

            0 0
          • ekimek  

            už nejím :D

            0 0
            • mastihuba  

              Dej si nějakej koláč nebo kus salámu a třeba se i naučíš vkládat příspěvek jen jednou :)

              0 0
              • ekimek  

                :-D já nechtěl, ale pořád se mi to nezobrazovalo, tak jsem napsal dvakrát to stejné tak jsem to alespoň poupravil :D sorry

                0 0
    • vlastabrno  

      Zdarec.

      Tady: http://www.f-sport.cz/ se dočtete vše potřebný k tomu zbavit se kil, nebo naopak nabrat hmotu. Jsou tam hlavně velice užitečný tabulky a je tam docela polopaticky napsaný jak na to. Můžu doporučit z vlastní zkušenosti (96kg->83kg) bez pocitu hladu a s minimem pohybu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.