• XMarkX

    ZDravim, chcel by som sa spytat hlavne jazdcov z osobnymi skusenostami a, ktory plast zvolit na AM. Na vyber mam Schwalbe Nobby NIc 2,25, Mountain King 2,2 alebo Michelin XCR Dry ? Doteraz som jazdil Racing Ralph, ale to je papier, kazdu chvilu seknuta dusa. POtrebujem plast s nizkym valivym odporom, odolny voci prierazom, kevlarovou patkou, ktory poleti hore kopcom ,ale nezradi na kamenitej stezke dolu udolim… DIk za pomoc

    0 0
    • Luma  

      Jestli to máš na toho Gianta,tak Continentál MountainKing ale 2,4(2,2 je úzký)nebo WTB Wolverine 2,2 ten jentak nepropíchneš nebo necvakneš.

      0 0
    • pitos  

      Ty Schvalby v té šířce nejsou na enduro(a ani ty širší nejsou nejvhodnější),když už pláště této značky na enduro tak Fat Alberty nebo Big Betty.

      Osobně mám dobré zkušenosti s Maxxis Minion v šířce 2.35 a 2.5 s butylem i bez(záleží kde a jak jezdíš ale počítám že tobě by mohli stačit ty 2.35ky bez butylu.Momentálně mám vzadu Maxxis Advantage 2.4 a zatím celken spokojenost,o­dolnost dobrá zejména proti minionum v šíři 2.35 bez butylu.

      Jinak to co jsi napsal si trochu odporuje,žádný enduro plášť ti do kopce nepoletí.S takovými plášti se spíše lítá dolekopcom.

      0 0
      • xetron  

        Miniony ty sou hodně fajn…Sem si koupil 2.5 butyl dopředu a vzadu 2.35 bez butylu a nestěžuji si ani trošku, nahoru vždycky jde jit :)

        0 0
    • tibro  

      Schwalbe Albert/Fat Albert, co sa ti tam zmesti. Odporucam verziu so snakeskinom

      0 0
      • XMarkX  

        XMARKX

        ANo je to na toho Reigna , ale plaste Maxxis Minion to je uz skor na riadnu makacku hore kopcom, a podmienka je kevlarova patka, usetrenych 0,5 kg na dvoch plastoch uz nieco znamena, no ten Mountain King som zvazoval ,ale ani Fat Albert nie je zly, len mam pocit ,ze s tymto budem do kopca skor tlacit alebo si prihodim infarkt po 2 km. A co tie Nobby NIc, su urcene na tvrdsie zaobchadzanie , slusna hmotnost .

        Mojim najvacsim problemom je,ze pri jazde z kopca lesom, skoro zakazdym prerazim dusu o rafik uz aj pri mensom skoku, hold na mojich 95 kg, potrebujem asi Kendy Nevegal 2,7 : – )

        0 0
        • vifon  

          Fat Albert je super. Je pravda, ze na asfalte to teda nie je ziaden rychlik, ale do kopca s nim rozhodne netlacim. Je to skor o kondicke a nie o plasti.

          0 0
        • Luma  

          MountainKing 2,4 má cca 580g verze supersonic,jinak jak jsem už psál ty WTB Wolverine nejsou špatné na takové lehčí endurko v kevlarové verzi váži při rozměru 2,2 cca 610g a jsou skoro stejně široké jak ty MK 2,4.Schwalbe NN jsem nejezdil tak nevím.

          0 0
        • pitos  

          jak myslíš…určitě ale tyto pláště neznamenají tlačení do kopce.Já s tím nemám rozhodně žádný problém dokážu kopec vyjet když chci i rychleji než někdo na kole vážící skoro polovinu co moje,a to nějakou extra fyzičku nemám,jsem převážně víkendový jezdec.

          Jestli chceš na tom opravdu trošku sjezdovat i dolů a  koupíš kompromis,tak se  sedefektů nezbavíš a takový plášť tě nikdy dolů nepodrží.Nakonec stejně zjistíš že to za tu váhu stojí a koupíš něco pořádného…a to tě bude stát peníze jako třeba kdysi mě.

          0 0
          • XMarkX  

            XMarkX

             

            DIky moc za rady, asi pojdem do toho Mountain Kingu 2,2 aj vo Velo bol ohodnoteni celkom slusne a navyse ho maju aj na kolokram.sk za 1066 Sk / kus a uz ked som u toho, ake kolesa na endurko, budu stacit nejake Crossride alebo absolutne nedoporucujete ???

            0 0
            • pitos  

              tento DT Swiss mám vzadu a zatím to drží.

              0 0
            • Luma  

              MK 2,2 je tenký,fakt se ti oplatí koupit tu 2,4 má i vyšší vzorek.Jinak 2,2 mi vydržel na zadku asi 1500km,předek počítám tak 2500km.Jinak jestli chceš aby to jelo tak zkus kombinaci co vozí kámoš-ve předu MK 2,4 a vzadu RaceKing 2,2.

              0 0
            • Dijck  

              MK je zavodny XC plast.. nechcel si plast na enduro?

              0 0
              • pitos  

                Psal plášť na EN ale pravděpodobně myslel XC…také to nechápu ale je to jeho volba. myslím že to má prostě na běžné XC ježdění které s endurem nebude mít moc  společného a jen to prostě špatně zaškatulkoval.

                Takže příště třeba napsat jaké odolnější pláště na XC…nebo tak něco

                 
                0 0
                • Luma  

                  Tady je problém v tom co si každý představuje pod pojmem Enduro,nedávno jsem potkal kluka který mel fulla GT zdvihy kolem 120mm,který mě protáhnul svým "enduro trailem"který jezdím pokuď se mi nechce zabývat technikou a jenom to fičím na svém HTčku dolu na pivo.Takže asi tak někdo má enduro lesáckou stezku a někdo brutální traily s kořeny volnými kameny a skoky v rychlostí silničky.Jinak nejsem žádný technik a mám spíše strach ,hlavně z kopce:-)

                  0 0
                  • Luma  

                    Anebo jak říka Roman "Stavitel singlu"jsem XC kopyto:-)

                    0 0
        • tibro  

          Ja mam Albertov, dokonca na HT. Do kopca ziadny problem,vaha 650g aj so snakeskinom. Na aslfalte pravdaze pomaljsie, ale ktomu primarne niesu urcene :)

          0 0
    • Dijck  

      Na EN sa mi najlepsie osvedcila kombinacia Maxxis Minion 2.35 front specific 42a vpredu a 2.35 60a front vzadu. Rear specific ma sice lepsie brzdne vlastnosti ale horsie drzi stopu a ma vacsi odpor.. 42a mam wire – 800g, 60a kevlar 750g… Fat Alberty maju okolo 700g, kus od kusu ale su podstatne horsie;)

      0 0
      • tomfree  

        Nevím jak jsi přišel na to,že jsou horší a to ještě podstatně:-),maxxisy se sice lépe odvalují a to hlavně v měkkém terénu,ale alberty jsou podstatně odolnější proti průrazu.

        0 0
        • Dijck  

          Neviem, prisli mi cca rovnako odolne, jazdil som obe. Fat Alberty drzia imho o dost horsie stopu ako miniony..a na zadnom ale albertovi som odtrhol vela spuntov. http://www.bike-forum.cz/…big/3192.jpg Podla mna to niesu odolne plaste, najma su nevhodne na kamene:) Na druhej strane je minion 2.35 o dost uzsi ako fat albert 2.35..ale to mne nejak ne­vadi.

          0 0
      • MlokCZ  

        Fat Alberty mají určitě více, tedy minimálně ty moje. Oficiální váha je 750g, moje mají oba cca 780g (vážil jsem je, ale nepamatuju si ty jednotky gramů proto cca).

        0 0
    • XMarkX  

      Nie chcem plaste na EN, podla VEla 1/2008 bol aj Mountain King 2,4 ako najlepsie vyhodnoteny plast na Enduro, co sa taky valiveho odporu , tocivosti, vedenia stopy.....

      0 0
      • pitos  

        Tys ale napsal že bereš ten Continental mountain king v šíři 2.2" a ne 2.4" který byl testovaný ,to bude pravděpodobně velký rozdíl.

        Jinak test jsem četl a dle mého názoru to pláště na enduro nejsou,jsou tam pláště co se dneska běžně používají na pohodové XC(alespoň v mém okolí) .Ale každý jezdí trochu jinak a také jinde , proto asi má každý jiný pohled na škatulku nazývanou dnes enduro.

        0 0
        • Luma  

          Velký rozdíl to je hlavně co se týče velikosti vzorku,2,4 jsou úplmě jiné než 2,2 které jsou fakt XC závody,MK nejsou úpně enduro pláště,ale v rozměru 2,4 jsou celkem rozumná volba mezi plášti na tvrdší XC.

          0 0
      • Dijck  

        Uz ked sa pozries na vzorok MK tak je jasne ze to nieje nejaky zvlast enduro plast:)

        0 0
    • hmi  

      Conti Vertical 2,3 dopredu, Albert vzadu – da best;)

      0 0
      • Luma  

        Na Vertikaly jsem zapoměl-taky dobrá volba verze protection váha cca 660g a cena taky není špatná něco přes 600,–na BIKESPORTU

        0 0
        • hmi  

          450,– na dolekop.com ale obyč verze bez ochrany…takze se muzes snadno nakazit;)

          0 0
        • mr.antik  

          je dost úzkej a hlavně vzorek nic nevydrží…

          0 0
    • KRAJIC  

      Jezdím Maxxis Minion 2,35. Kupuju pouze přední pláště – tvrdou směs, s tím, že je dávám i na zadní kolo -  cena, vychází něco kolem 500Kč. Díky tvrdé směsi se celkem pomalu sjíždí. Super drží i ve výjezdech na mokru. Odolné proti procvaknutí – zaručuju. Hlavně ta cena je perfektní.

          
      0 0
      • Radek Broz  

        Tvrdit, že tvrdá směs super drží, je přinejmenším odvážný.

        0 0
        • KRAJIC  

          Mluvil jsem o uphillu ne o sjezdu. Vím co jsem s tím vyjel třeba na mokrém sněhu nebo bahně,kde to na jiných pláštích nedali. Na mokrých skocích v lese jsem taky lítal. Pochybuju, že lidi na enduro mají dvoje obutí čili suchá směs co nelepí a pomalu se sjíždí mi přijde praktická- nemluvíme o sjezdu. Snažím se poradit.

          0 0
    • Nimrod  

      teď jsem vozil michelin mountain xtrem 2,2. byl super, dokuď jsem mu neroztrh bok o kamen. ale jinak fakt pohoda, celkem se odvaloval, na suchu byl nepřemožitelnej, akorát na mokru už se tolik nechytal. váha suprová ( 790 gramů ), trošku nějaký boky má, ale nic brutálního. akorát jsem ho jednou jetě píchnu o trn, jinak nic. skoro se nesjížděl, ale měl jsem ho jenom půl roku

      0 0
    • PsychoSX  

      Taky přispěju se svojí troškou do mlejna, v týhle šířce a zaměření EN doporučim KENDA Karma 2,2 Kevlar DTC STICK-E – naprostá spokojenost UP i DOWN

      0 0
      • Pi†el  

        na enduro karmu ? Mno nejsem si uplne jistej. Me prijde jako dobrej plast na xc. Vozim ji teda jen v zadu..

        0 0
    • mar_tin1  

      z tvojej trojice na enduro ani jeden… hlas pre maxxis minion 2.35, prípadne ako trochu horšiu možnosť schwalbe albert. ale tvoje požiadavky sa s enduro jazdením moc nezlučujú…

      0 0
    • Hurka  

      Teď jsem přinesl domů NobbyNic 2,4 Snake Skin a budu nahrazovat původní Spešly na mém Enduru. S NN mám jenom dobré zkušenosti v rozměru 2.25 na tvrdší XC, takže předpokládám, že bude dobrý v širším provedení i na EN. Nicméně bez úpravy SnakeSkin bych ho tam nedával, rychle bych ho zboku seknul…

      0 0
    • Baba-Ji  

      Nemáte někdo zkušenosti se Schwalbe NOBBY NIC Evo 2.4 kevlar? Chci je na Enduro, občasný FR, ale taky jezdím třeba 40km po lesních cestách.

      Ptám se proto, jestli i přes svoji šířku 2.4 není plášť pořád moc XC, třeba nevýrazností vzorku v porovnání např. s Big Betty.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.