RS Judy XC - jak poznám kolik má zdvih?

28 nepřečtených
  • Roman

    Koupil jsem ji s kolem a prý je to OEM (?). U samostatně nabízených píšou na webech 80. U mého kola (schwinn rocket1) píšou na webech někde 80 a jinde 100. Jak tedy poznám jaký mám zdvyh? Když změřím tu „stříbrnou část“ co kouká nahoru z nohy tak má 115, něco zaleze dolů, když vylezu na kolo, ale takle se to asi neměří že?

    0 0
    • cabbage  

      tohle uz opravdu je jarin:(

      0 0
    •  

      OMFG, co an tohle říct, fak jaryn, prostě si něco vodečti aby ti nemlátily vnější nohy o korunku a dospěješ že je to 100 mm, protože aby ti „koukalo“ 35 mm jen tak.....trochu selskýho rozumu

      0 0
      • enjoy  

        no jo,vy jste s cabbagem hrozny borci.schavalne co bys mi rekl kdybych se zeptal jaky ma zdvyh suntour XCP-75.ono to kolikrat neni tak jednoduchy:-))

        0 0
        • cabbage  

          co bych ti rek? ze ses jarin, protoze zminka o sunt. je na b-f provokaci. smajlika si domysli.

          0 0
    • TinkTink  

      Nepripada mi to jarinovske (asi jednomu z mala…)..

      Tech 115 by odpovidalo asi 100mm, ale dobre si to muzes overit treba tim, ze zkusis vyhodit pruzinu a zatlacis to na doraz…a zpatky…no a zmeris to…myslim ze todle je jedna z nejpraktictejsich veci…no a pak to vem do terenu a pomoci ele.zdrhovacky si zmer fcni zdvih… :)

      Jinak: Zdvih se pise s mekkym I. Stribrna cast jsou vnitrni nohy. Kdyz vylezes na bajka a zajede ti to, tak ten kus o ktery ti to zajede se jmenuje „sag“

      0 0
      • cabbage  

        me to opravdu prislo jarinovske- oproti jinym threadum kde hned vsichni pisou co ze je to za jarina. jinak souhlasim s 10cm- ,OEM znamena ze v tyhle verzi se k ni dostanou jen vyrobci, neni samostatne prodejna.

        0 0
        • McBlacky  

          já bych tady vážně nehledal nějakou provokaci…

          kromě toho, je spíš důležitý jak to chodí a kolik v reálu :-)

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Jeste, ze jsem se k tomu dostal az takhle pozde. Jinak by kamenovali me :) Tohle byl totiz typicky Jarin. Kdyz nevi co je zdvih a jak ho zjistit k cemu ho tedy potrebuje?

          0 0
          • MartinXC  

            Člověče, není každý Jarin anebo mistr světa. Jsou i lidi, co s něčím začínají a nemají se s kým pobavit. Roman je v pohodě.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Nemel jsem to psat, nemel. Jen me zarazi lidi co se nejdriv ptaji a pak teprve mysli (jestli vubec). Navic soude podle zamestnani veci technickeho razu nejsou Romanovi cizi… tak prooooc? :)

              0 0
              • MartinXC  

                Ano, to je jádro pudla. Současná doba je pohodlná na komunikaci, tedy je jednodušší se zeptat, než přemýšlet nebo zkoušet.

                0 0
              • MartinXC  

                Jo kruci, důležité jsem nenapsal: To rozdělení (Jarinové x odborníci) nebylo myšleno proti tobě Pádlisto, vážím si tvého technického rozhledu a postřehů. V té chvíli jsem to po sobě nepřečet pořádně.

                0 0
      • Roman  

        Díky Tinku. Zdvih s měkkým vím a stydím se za to „y“. Funkční zdvih po hodně rozbitém terénu nikdy nepřelezl 6cm + papíry od kola, kde je uveden zdvih 8cm – to mně prostě nesedělo s tou 11,5cm vnitřní nohou. Je to moje první odpružená vidle, tak jsem si prostě nebyl jistý co mám…

        0 0
        • Jogador  

          Stěma nohama to totiž jak tady někdo psal neni až tak pravda. RST má nohy vylezlí( spoň ta má co jsem měl RST Gila AET) asi 15 a měla maximálku 9,ale u skareba je opravdu ten rozdíl jen 1,5 cm.

          0 0
        • TinkTink  

          Vyhod pruzinu a zmer to…uvidime co zmeris :)…jako ta vidle se imho snad bude dat nejak prestavet…si myslim…

          No…funkcni zdvih – taky muzes mit tvrdou pruzinu, ze.

          0 0
          • enjoy  

            ty chces po cloveku ktery ani neumi nazvat vnitrni nohy,aby vyndal pruzinu,dobry no:-) bez urazky Romane.

            0 0
            • TinkTink  

              Vono sroubovat umi hodne lidi :)

              0 0
              • enjoy  

                uz je to tady:-),Romane neposlouchej ho:-)

                0 0
                • Roman  

                  :o) Uplně mimo to zase není – postupně mě „servisáci“ donutili opravovat si kolo samodomo a vidle je poslední „součástka“, do které jsem ještě nevlezl, tak to beru jako výzvu. Nehledě na to, že v práci máme nesrovnatelně složitější zařízení a technologie no a chlebodárce mě platí za to, že tomu rozumím jak v rozebraném (mýma rukama) stavu, tak i v poskládaném. Je teda fakt, že ten všechen potřebný vercajk, svěrák atd jaksi v panelákovém bytě nejde :o)

                  Po dnešní konzultaci „naživo“ na vyjížďce s šikovnýma klukama tady z B-F už vím, že tam potřebuji „měkčí“ pružinu a tu mají (možná) ve VeloHanák, tak to prověřím a buď to vyměním sám, nebo jim to tam hodím, nebo se ještě víc zamiluju do Fox, kterou jsem dnes obdivoval na Princezně MartinaXC a zařídím se podle toho…

                  Kua, to, že mě baví v 36 letech jezdit na bicyklu snad ještě neznamená, že musím být supr znalec sborky a rozborky aby mně byla udělena ta čest, psát sem mezi některé „vyvolené neomylné“.

                  Pár „blbých“ připomínek mi rozhodně nesebere chu? sem psát dotazy, protože jak i v tomto threadu, tak i v minulosti mi pár „věciznalých“ kluků moc dobře poradili, já jsem jim za to vděčný a smekám klobouk nad jejich znalostí všech aspektů těch dvou zadrátovaných kružnic spojených jakousi trubkou :o)

                  Prdím na to, du spát, už je 1:24 hod :o)

                  0 0
                  • TinkTink  

                    Hodne stesti…neboj se toho…je to jednoduchy.

                    0 0
                    • Roman  

                      Díky za duševní podporu :o) Tak už nejsem „vidličkovej panic.“ Sborka i rozborka proběhla až na úroveň molekul – ony jsou tam hnedle pružiny 2 :o). Olej černý jak bota, místy našlehaný do vazelínopěny :o). Nový olej bude zítra, měkčí pružina, pokud ji seženu origoš, či kamarád ve své továrně nechá vyrobit taky zítra. Nikde jediná odřenina, nebo špona pod ventilama, dorazama a co já vím jak se všechny ty cingrlátka jmenují… :o)

                      Je, ale fakt, že bez zdejších bikefonávodů bych do toho nešel a vláčel bych celé kolo do servisu…

                      0 0
    • Sun  

      Taky mě těch 115mm zarazilo,tak jsem vyndal pružinu a zkusil kolik ty nohy maximálně zasunou,no a je to přesně 8cm.Pak se zarazí o takovej pazmek úplně dole.Počítám,že když se ten pazmek vyndá bude mít vidle zdvih 10cm,ale pak se asi ještě musí přidat tlumící olej(laspoň podle manuálu).Na jaře to mám v plánu.

      0 0
    • Sun  

      Jo platí to pro JUDY 04.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.