• gersa

    Mam dotaz, da se na klasicky silnicni kliky namontovat prevodnik mensi nez 53(2) zubu? Nebo si mam rovnou zacit shanet kompakt kliky?

    0 0
    • Pekáček  

      Já myslím, že pokud máš teď 39–53 tak si klidně kup převodník 38 zubů a dej ho místo malýho a malej místo velkýho a budeš mít 38–39 bez kompaktů :-)

      0 0
    • Vrci  

      Velkej převodník: cokoliv od 38 do 56. Na malej ale nic menšího než 38 nenarveš. V případě Campagnola tam nedostaneš ani tu 38 min. je 39 zubů.

      0 0
    • djano  

      Namontovat sa da, len aby si ich zohnal (hlavne na Campu-tam moze byt problem). Skus pozriet sortiment napr. u Gebhardt na konkretne kluky.

      0 0
    • Pekáček  

      Na zakazku ti vyrobi cokoliv, neboj. Ale mozna bys mel dat vetsi kazetu, kdyz neuslapnes toho „jezka“ co tam mas. Treba tam dej 12–27z, ja mam na silnicce sedmikolo 13–28z. A ziju :))

      0 0
      • gersa  

        Myslim, ze levnejsi bude sehnat pilu 50z se spravnou rozteci. Nevi nekdo, jestli se nekde nevali na krame? Kliky jsou Ultegry04…

        0 0
        • miťo  

          Nejlevnejsi bude, kdyz vyhodis pastorek 12z a sezenes si mezikrouzek a pastorek 26z. Diky tomu budes moct jet dyl na velkou pilu. Vyhodou proti kompaktum je mensi opotrebeni. Bude te to stat cca 200kc. A pastorek se da pouzit v podstate i osmickovej.

          0 0
      • MartinXC  

        Mám pilu 39–53, vzadu 13–28 (v Campa devítce) mám taky a po rovině mi 13z nestačí! (A od Campy 11–28 není…)

        0 0
        • miťo  

          A jakou jezdis kadenci? Treba z toho vypocitam tvou rychlost po rovine :-)

          0 0
          • MartinXC  

            Kadenci pomalou, na rovině (ve vhodných úsecích) se nedostávám přes 35–40kmh, ale z mírných táhlých kopců to neukmitám na víc naž nějakých 55–57kmh (a přitom by to šlo rychleji). Proto představa těch 11z. Jo, kliky mám 172,5mm.

            0 0
            • gersa  

              Kadence (frekvence) = pocet otoceni klikama za urcity casovy usek, obvykle jednu minutu :)) BTW, na bajku jezdim po silnici po rovine cca 30km/h, mam velkou pilu 44z a nemam problem s nedostatkem pastorku. A nechce se mi verit, ze by kliky 172.5mm delaly takovy rozdil

              0 0
              • McBlacky  

                jo okolo 30 je to v pohodě, 35 už je to horší a nad 38 docela porod na delším úseku, dá se i 40…

                0 0
              • MartinXC  

                Čídlo na kadenci se ode mne odpoutalo hned první vyjížďkce a nechalo po sobě jen kus drátu :-) Na biku mám 44/11 = 4 největší převod, s klikama 175mm to umím na rovném povrchu rozjet na 42–44kmh a udržet pár minut, když na stejným převodu kmitám pomaleji, vydržím několikrát dýl v rychlosti kolem 35kmh. Na silnici 53/13 = 4,08 největší převod, obvod kola je o pár mm větší (zanedbatelně), s klikama 172,5 se mi daří maličko rychleji kmitat, takže bych teoreticky měl jezdit trochu rychleji. Prakticky mi ale vyšší kadence mi moc nevyhovuje, takže na silnici jezdím taky těch 35kmh. Pravda, vydržím to podstatně dýl než na bikovi. K vyšší rychlosti na táhlých rovinách a mírných skopcích bych se tedy potřeboval dostat přes menší pastorek, ideálně 53/11=4,81, kratší kliky mi k tomu dovolí maličko lepší dynamiku.

                0 0
                • Thorn  

                  Kolko ta priblizne stal ten tvoj Chesini/Campa, ak sa smiem spytat? Vyzera vskutku vyborne…

                  0 0
                  • MartinXC  

                    Komplet 40t, rám a vidle ježděné.

                    0 0
                    • Thorn  

                      hej, to, ze ram a vidla su z druhej ruky, si uz pisal. staval som totiz nieco komponentovo podobne, ale na horsom rame, tak ma zaujimalo, co ta to vyslo takto… vdaka

                      0 0
                      • MartinXC  

                        Nový železňák se mi nepodařilo za rozumné peníze sehnat a dural se zadní karb.stavbou mi vycházel dvakrát dráž (nemluvě o kvalitě) než tenhle modrásek. Jediné co bych mu vytkl je 1" hlava, ale když jsem viděl 15-tiletá Colnaga se 100.000km pod podstatně těžšími jezdci, tak jsem to spolkl. Komponentově tam mám asi zbytečně kvalitní (drahá) kola (Proton), mohl jsem mít Ritchey WCS za polovinu jejich ceny, ale R. mi nějak nesedí. Tož hodně zdaru se stavbou !

                        0 0
                • robin!1  

                  Já teda nevím, ale převod 53/11 se dá využít snad až od 50km/h ( já bych to řadil tak až na 60 dřív ne ), vždy? teoreticky na 37km/h kadence 60!

                  0 0
                  • MartinXC  

                    To máš pravdu, řekněme že prakticky využitelné to je nad 45kmh. A o to mi jde, že.

                    0 0
    • BH  

      Urcite by se mensi prevodnik mel dat namontovat,tj. 48–50 z.Ale osobne bych mensi nez 52 z nechtel.52×11 obcas pouzivam.Zalezi vsak na tom, jaky mas typ-znacku klik, ne na vsechny „noname“ pasuji roztece SH a nebo Cam.Dulezite je take, jake pastorky mas vzadu.Temi muzes take snadno udalat korekturu prevodoveho pomeru.

      0 0
      • McBlacky  

        třeba chce v zimě jezdit větší kadence ne? jako trénink vytrvalosti, tak na co pak 53 pilu? Na biku na to skoro stačí prostřední placka :-)

        0 0
      • gersa  

        Kliky mam letosni Ultegry (viz vyse), vzadu mam pastorek 12–25, devitku. Jezdim spis frekvencne a velkou pilu na rovine ve vetsine pripadu neutahnu. Muzu ji dat az od rychlosti nad 35km/h, neo jet hodne velke pastorky, coz uz je velke krizeni retezu

        0 0
        • BH  

          No kazdy ma jiny styl jizdy. Dival jsem se u Shimana tam prevodniky Ultegra mensi nez 52 z. nenabizi (vyjma 42,39– to asi je prilis lehke) 50 z nabizi pro Tiagru( 980,– Kc), nevim zda je to kompatibilni s Ultegrou- asi ne. Pak vol prevodniky od nasich vyrobcu Gebhard-tedy snad se to tak pise, Viavelo. Nezapomen , ze budes muset jit niz s presmykem, coz muze byt problem pokud mas navarku!

          0 0
    • DyEm  

      používám ne Recordu 39(orig) / 49(neorig) a jsem spokojenej, přesmyk není sice úplně ideálně nastavenej, ale dá se to (chtělo by ho hodit cca o 2–3mm níž, ale to už nejde)

      0 0
      • gersa  

        Dotazy:Kde jsi ten velkej prevodnik sehnal? Kolik stal? A bude kompaktibilni s Shimano klikama?

        0 0
        • Vrci  

          Prodává je třeba http:////viave­lo.web2001.cz/id16­.htm Já je ale nemám a ani neznám nikoho, kdo by je vozil. myslim, že se tu někdo zmyňoval o tom, že je vozil na MTB a moc chváli o nich nepěl.

          0 0
    • Volf  

      Zub na převodníku skoro nepoznáš. Dej dozadu větší pastorky a máš to vyřešený, protože novej převodník nebude za pár kaček.

      0 0
      • BH  

        problem je Shimano standartne nabizi pro 9-tku kazety od 12 z u nejmensiho pastorku,takze s tim pak nic nenadelas a musi jit do prevodniku.Leda si vyskladat kazetu z vice kazet (roznytovat) a nebo pouzit kazety Santour, ci Sachs,ale mam pocit, ze i tam zacinaji na 12 z.

        0 0
        • McBlacky  

          někdo tady psal že existuje kazeta pro kadety začínající 15z…

          0 0
          • BH  

            nevim o tom,i kdyz je to logicke, kadeti maji predepsane prevody.jaka znacka dela tyto kazety?

            0 0
        • miťo  

          hele,na bike si stavim kazetu sam. Preferuji totiz kombinaci 12/34 a ta se uz nevyrabi (XT). Pastorky pouzivam 8 SIS a distancni podlozky mirne zabrousim kvuli vetsi tloustce pastorku. Ale k veci: Koncovy pastorek 13z ma integrovany distancni krouzek a ten si nechas na brusce ztencit. Ja si takto upravuji 12ku. Namontujes jako koncovy a trada! Jestli mas nejvetsi 25tku, tak prihod navic 28cku. Posl.skok o tri zuby se snese jako vyprostovak.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.