• Kohout

    Jaké máte zkušenosti s TUFO tmelem? Zkoušel to někdo dát do normální duše?

    0 0
    • BH  

      ano, malou diru to zalepilo, ovsem neskutecne problemy byly s ventilkem, ten se zalepil take a duse pak nesla doufoukat.Takze duse byla vyhozena a tufo uz nepouzivam.

      0 0
    • Vilém  

      Vozil jsem ho v kombinaci s extra lehkejma dusema maxxis.Spokojenost s funkci byla dobra.Nalil jsem to pred tydenim pobytem v beskydech a nepostrehl zadny defekt.Jake pak bylo moje prekvapeni,kdyz jsem prezouval kolo a zjistil ze duse byla asi 7× pichla.Male ranky od trnu,strepu,hrebiku bez problemu zaceli.Jedinej problem je s plnenim do duse.Po protlaceny pres galuskovy ventilek to slo velmi spatne nafukovat a jeste hur vyfukovat.Doporucil bych dusi s autoventilkem a nebo a galuskovym ktery se da vyndat. Pri nalevani ho vysroubujes a pak das zpet.Jedno baleni Tufo jsem mel na 2 kola.

      0 0
    • antt  

      vzkřísím mrtvolku (:

      Má někdo dlouhodobější zkušenosti s tmelem tufo extreme v duši?

      V balení je nějaká redukce pro naletí přes galuskový ventilek, ale docela i věřím, že jej to zalepí..

      Dejme tomu, že by se nalel do duše s autoventilkem a duše se používala dlohodoběji. Dočetl jsem se jen, že po delší době vyschne. Za jak dlouho asi přestane „fungovat“? Je pak zákonitě duše na odpis i s vyschlým tmelem nebo ji lze po naletí dalšího tufo tmelu spokojeně dál používat?

      Myslím aspoň jednu sezonu.

      Né, notubes nechci :)

      0 0
      • JSt  

        v silnicnich dusich pouzivam no flats a na mensi sekance to dokonce i funguje.

        tufo neni preventivni zalezitost, ale ma se nalivat kdyz uz k defektu dojde. v galusce mne zafungoval. ale logicky – pokud protlacis tmel skrz galdovy ventilek, ktery neni vysroubovatelny, muze tmel zalepit nejakou dirku? :-))

        na mtb bych do toho nesel vubec, duse je tlusta mensi tlaky, houla se, takze tmel nebude mit moc klidu na zalepeni.

        0 0
        • Lada,s  

          Tufo tmely jsou dva. Žlutý Standard který se lije jako prevence, a oranžový Extreme který se lije po defektu (je hustější)

          0 0
    • gustik  

      na silniční duše výborné…(píchnul jsem a v pohodě to zalepilo) na biku jsem to dal do duší minulou sezonu,a do ted jsem nepích,takže u mě supr věc…

      0 0
      • antt  

        a nevíš, který z těch dvou jsi použil na mtb? Jestli extreme nebo classic? Pokud je ten classic teda jako prevence, aji bych ho zkusil

        0 0
        • Vilém  

          A neni uz potom lepsi koupit rovnou dusi s tmelem, nez se srat se zacpanejma ventilkama, pripadne nakoupovanim vhodne duse, s kterou to pujde?

          0 0
          • antt  

            jestli myslíš třeba slime duši, tak u té mám zjištěné, že tmel nefunguje jako lepidlo, ale pouze odstředivou silou případnou dirku zamázne. Po odstavení kola tmel zteče a kolo ujde. Je tedy nutné duši pro další použití zalepit. A o váze nemluvě :)

            Já minulý týden vyhrál na aukru velmi slušný furious fred z předního kola za 165+60,– pošta, tak už ho má vzadu na kole přítelka a má tam i light duši, tak jsem to chtěl nějak pojistit a ten tufo mi přijde k této kombinaci jako vhodný.

            Jinak duše s autoventilkem mám taky, takže kupovat netřeba.

            Ještě mě napadlo, jestli by nepomohlo po naletí přes galůskový ventilek plášť pořádně natlakovat, dát ventilek nahoru a po chvíli krátce upustit, aby se případný zbytek tmelu z ventilku odfoukl, ? :) Jinak teda nechápu, proč to vyrábějí pro galuskové ventilky, když ho to logicky přicpe.

            gustik/sorak: děkuji za reakce, přemluvili jste mě :)

            0 0
            • antt  

              .. jak to tady po sobě ještě čtu, měl jsem na mysli nerozebíratelný galuskový ventilek. Nějak jsem nenarazil na lehkou mtb duši, která by měla rozebíratelný ventilek, nebyl by nějaký typ? Třeba foss má rozebíratelný gal.ventilek, ale ta zase tak lehká není a cena taky šílená

              0 0
        • Jery01  

          Neni lepší koupit rubena sadu? No tubes nechceš, vidím, ale jestli zkusit tmel v duších nebo pláštích…

          0 0
          • antt  

            tak toho tufo tmelu se lije do duše (pokud jsem správně pochopil) cca 25ml, zatím co notubes mlíka se leje 4× tolik?

            No nevím, tak nějak to na mě působí důvěrohodněji a hlavně to není taková špinavá alchimie :)

            0 0
        • gustik  

          já použil normální žlutej calssic na prevenci..

          0 0
    • sorak  

      vozil jsem TUFO v duších na 29" bike po tom, co jsem v Ostravě píchal tak každou druhou vyjížďku díky sklem vysypaným cyklostezkám – je to cca 5 let co jsem to tam dával.. pomohlo to přesně na ty věci co jsem potřeboval – drobné dírky od malých střepů, poznal jsem prakticky až když jsem sundával plášť – byly vidět světlé flíčky na duši i na plášti zevnitř..

      mám s tím taky zážitek z jednoho závodu kdy jsem propích kolo něčím silnějším – nevím jestli to byl velký hřebík nebo něco takového, díra cca 3mm a zjistil jsem to po dojetí závodu, kdy kolo bylo trochu měkčí (možná o čtvrtinu) a na cyklogatích jsem měl několik šplíchanců toho Tufo latexu či co to je.. už asi 2–3 roky to nepoužívám, ale teď o víkendu jsem měl v rukách jednu z těch duší do kterých jsem nalil tehdy to Tufo a jsou takové lepavé vevnitř, tj. když to člověk vyfoukne a sroluje, tak se to slepne, ale jak se trochu natlakuje, tak se v pohodě odlepí..

      každopádně souhlasím s tím, že to chce dávat do duší, které mají galuskový ventilek s vyjímatelným vnitřkem, jinak to moc nejde..

      bohužel jsem měl jen nějaké Bontrager které samy o sobě měly cca 210g, jak se tam nalilo Tufo, tak jsem byl na čtvrt kilo jen za duši.. :(

      0 0
      • Petr18  

        Žlutý Tufo tmel NEW, 50 ml, Classic vystačí na jedno kolo 26×2,1 , nebo na obě ?

        http://www.kupkolo.cz/…assic_z2585/

        Díky za info ?

        0 0
        • Vilém  

          Otazka je proc Tufo?

          Tech 50ml bych videl do jednoho plaste.

          0 0
      • Robert_Mrkos  

        No jo no ale to se nesmíš divit když leješ mlíko který má bejt do galusek do duše.To pak váha lítá.

        Např. tmel joe's není tak hustel tim padem je lehčí ;-).

        Ale souhlasím úžasná věc

        0 0
    • Lucik_bikerka  

      Poradíte, kde v Brně koupit preventivní tmel do duše. Nejlépe nějaký co funguje :-) Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.