• Smazaný účet

    Zdravím !

    Mám možnost pořídit Tufo XC LP a chtěl bych se dotázat na zkušenosti  s bikovými sety s galuskami (tufo, reynolds, gpm, ..), zkušenosti, klady a zápory.

    Momentálně jezdím DT 240 nebo mavic SLR.

     

    Díky za postřehy a mějte se.

      
    0 0
    • Rychlej turista  

      Jsou ukrutně rychlé, Tufo jezdí Zdenda Kříž.

      0 0
    • petebike  

      podle me na XC je to idealni i kdyz ne uplne…na pichnuty galde dojedes do depa kde vymenis cely kolo – to je velka vyhoda…

      tufo – nemaj moc vzorku na vyber, hodne ted lidi pouzivaj galdu od Dugasu a na to ti nalepi jaky ty chces vzorek – loni tak mel Kulhavej Michelinky a letos tak maj Rubenu /on a kluci ze Scott Haget/

      podle me je zatim tahle vec hlavne pro XC jezdce a hlavne pro majetnejsi /pripadne pro profiky /

      0 0
    • tom_777  

      Podle mě je to čistě závodní záležitost.

      Na vyjížďky to není ono – nejen kvůli ceně. V případě fatálního defektu daleko od civilizace budeš úplně v řiti (pokud nebudeš vozit náhradní galusku v batohu). říznout se dá cokoliv a tmel je jen na malé dírky.

      Jezdím na galuskách na silnici (na socka kole za tři tácy)  už se mě dvakrát stalo, že jsem měl fatální, tmelem neopravitelný defekt a musel jsem lepit novou galusku. Do galusek a pásek a tmelu jsem už vrazil mnohem víc, než stálo celý kolo :/  I když ty defekty byly takový pitomý…  jako že vylít vnitřek ventilku a exploze na štěrku (to ale byla letitá galuska)

      0 0
      • tom_777  

        mimochodem na tufo.com mě Avast hlásí virus !!

        HTML:Iframe-inf

        0 0
    • qasko  

      Mne tiež prídu galusky pre smrtelníka ako blbosť okrem fatálneho defektu je nemilé aj keď ti v nej zaschne tmel čo sa mi na Notubes už stalo. Neviem ako ten sajrat potom dostaneš von. Zaujímalo by ma meranie UST vs Notubes vs Galusky .

      0 0
    • jecnak  

      Ja vidim galusky trochu jako prezitek doby. Doby, kdy nebylo technologicky mozny udelat UST rafek, nebo kdy pouziti bezdusovych plastu a rafku nikoho nenapadlo. Vahove je to podobne, valivy odpor bude hrat spis pro UST a opravitelnost taky. Pro galusku snad jen lepsi usazeni galdy na rafku a tim i jizdni vlastnosti, ale kdo vi.

      0 0
      • petebike  

        s pichnutou galdou dokazes dojet do depa pomerne rychle, kdyz mas prazdny plast tak s nim nikam nedojedes…tohle je hlavni vyhoda mezi systemem /notubes x galda/ jinak tlaky se vozi dost podobny......

        0 0
        • jecnak  

          To je pravda, i kdyz si pokazdy vzpomenu na cloveka co si tohle taky rikal a kdyz dojel, tak mel nastiplej karbonovej rafek. To ale asi profika palit nebude.

          0 0
          • RedAce  

            Tufo to prej zdarma spravuje… sem teda slyšel od člověka co od nich nedavno kupoval 3 páry…

            0 0
      • Daf  

        Galusky maji výhodu hlavně v možnosti hustění na vysoký tlak cca. 15 Bar. To si myslím, že na silnici výhoda je. Na biku sice ne, ale zase je možno použít ultralehkých karbonových ráfků, které se pro pláště ani nevyrábí. Samotné galusky jsou lehoučké se zachováním vlastností bezdušáků. Nevýhoda je jen ta oprava defektu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.