• Thidney

Tak bikeři, dneska je den bez aut. Kdo z vás jel dnes autem? Abych vám to ulehčil – já jel autem vyzvednout kolo do servisu s tím, že na něm pojedu do práce. Tam to všem kolegům dám sežrat. Hezkej plán. Servisman, když mě zahlédl ve dveřích pravil -autocensored- . Tak jsem jel autem do práce a dostal od kolegů dvojtou porci protože mě zahlídli.

1 0
    • Martin  

Jelikož jsem v práci v qádru – jsem ropzpolcen. Ráno jsem naložil bike do auta a cca za 10 min. s převlíknu a odjedu na něm pojezdit a pak domů. Blbý ale přece:-)

0 0
      • pitelboy  

ja autem nejel…ale musel sem jet busom do skoly…

0 0
        • mike!1  

já jsem jel zase do školy vlakem a tramvají, takže jsem auto nepoužil:-) ale kolo bohužel taky ne, protože bych ho nikde nenechal a musel bych ho tahat s sebou z hodiny do hodiny a to by se asi profesorům nelíbilo:-(

0 0
          • Meesha  

Asi tak. A nez bych dojel do skoly, tak by me zbyli automobilni spoluobcane nekolikrat sestrelili a nechavat kolo nekde ve skolnim sklepe, to nee…

0 0
      • jizby  

Ano, juž se hlásím:-) na kole v práci, v září už posedmé, nějak jsem se rozjezdil (asi manická fáze). Jezdím dolů Evropská- Stromovka- Kobylisy, zpět Šárkou. 13+18km. V práci se nesprchuju, ale to mi nevadí. Stačí mi převléct se do suchýho. Doufám, že to nevadí ani ostatním (zatím si nikdo nestěžoval). Ale moc cyklistů jsem ten den neviděl.

0 0
    • wroum  

ja – nevedel sem ze je den bez aut. ale asi i kdybych to vedel tak pojedu autem. asi sem linej. MHD mi zpusobuje traumatizujici zazitky a do prace daleko.

jo a rano sem si rikal ze to je dneska super cesta a bylo mi podezrele ze je v podoli na nabrezi uplne prazdno.

0 0
      • Thidney  

kdybychom se včera večer nedomlouvali co a kde vyfotit tak o tom taky nevím

0 0
    • dave lister  

jel jsem přeparkovat, protože u nás měli čistit silnice… zbytek ulice natolik ctil den bez aut, že nechal stát auta na místě… takže se nejspíš nečistilo…

0 0
    • lubos  

Hehe, tak ja sel dat do servisu auto :)

0 0
      • tjuren  

Pro mě by byl horší den bez kola:)

0 0
        • gomolka  

no z Opavy do Brna … jsem celkem rád, že jsem to nemusel jet na bajku, to bych byl ještě na cestě … někde kolem Odry, a beze světel … ještě že to auto mám !!! :o)))

0 0
      • J.A.V.  

Já sem dal taky ráno auto do servisu, odpoledne jsem si ho vyzvednul a jel domů plačky. Plechovka zatracená prachy požírající :)

0 0
    • BH  

jel jsem autem, nebot jet v kvadru na kole cca 30 km na misto obchodni schuzky mne pripada ponekud nevhodne.Verejnou dopravou (jako vlak, bus) bych tuto trasu zdolal pravdepodobne za 1/2 dne.Dle meho nazoru je Den bez auta pekna pitomost.Vysvetli mne nekdo, co se touto akci ma vlastne ziskat? Jaky je jeji smysl a prakticky dopad? Tak dva roky zpet jsem se nechal zlakat a v ramci tohoto dne jsem se zucastnil podvecerni manifestacni jizdy ulicemi okresniho- nyni krajskeho mesta. Jelo nas tak 20, vetsina byla , tusim cleny hnuti „Deti zeme“ nemeli na kolech svetla(jelo se skoro za tmy), akce nebyla zajistena policii a byl to dost velky chaos, nikdo mne nedokazal vysvetlit proc se to vlastne kona. Jeste poznamka, vite proc ekologove nepouzivaji bateriova svetla na svych kolech?No proto ze baterie jsou pekne svinstvo a znecistuji zivotni prostredi. tak se Ti clovicci radeji nechaji prejet…

0 0
      • Thidney  

až to Macháček napíše tak se pokusím udělat nějakej vejcuc, nebo se zejtra jukni do hospodářek. Co vím tak Den bez aut je celoevropská záležitost, kdy jde o vytěsnění aut z center měst posílení mhd + jinejch způsobů dopravy. Většinou to zašti?ujou radnice a politici si honí bodíky. Pokud vím tak třeba v Ostravě šlo jet mhd na techničák. Nemá lautr nic společnýho s cyklojízdama organizovanejma právě Dětmi země.

0 0
        • BH  

No take si myslim, ze je to o tech bodicich politiku nez aby to melo prakticky dopad.Ten by melo napr. snizeni cen MHD a jeji vyrazne posileni a obecne vubec predevsim fimacni prefernece hromadne dopravy pred individualni. Ale pokud je pro me finacne vyhodnejsi jet napr. do Prahy autem(uz od 2 cestujicich se to vyplati), proc bych mel pouzivat vlak a nebo bus?

0 0
          • gilby  

Souhlas, ale muzes to auto nechat na zachytnym parkovisti a zbytek jet MHD, nebo na kole (skladacka:))

0 0
          • Volf  

Naprostej souhlas s BH. Já si ještě navíc myslím, že se jedná o naprosto nesmyslný kampaně na kterých si někdo obhajuje vlastní existenci a dojí prachy. Pokud nechceme auta ve městech tak proč města nebo stát nedotuje hromadnou dopravu tak aby se nevyplácelo autem jezdit. Myslím si, že odpověď je jednoduchá spotřební daň a DPH z pohonných hmot. Třídění odpadu je to samý. Pokud třídíš tak platíš stejně jako když netřídíš.

0 0
            • RomanH  

Jen by me zajimalo, jak by obec prokazovala, ze odpad tridim nebo ne… Jinak mas pravdu.

0 0
              • wroum  

treba v nemecku to mas tak, ze vyfasujes barevny pytle a do nich tridis. ty pak odvezou. smesny odpad proto jezdi nemci hazet k nam kolem silnic.

0 0
                • RomanH  

No ale jak u panelaku ? Mame pred domem zamykatelnou mistnost s kontejnery. Nedokazi si v ni predstavit cca 150 pytlu (v dome je 60 bytu).

0 0
              • 123  

Ale panove (wolf a RomanH), vzdyt je to s odpady velmi jednoduche: tridite-li odpad, cast odpadu, ktery vyprodukujete putuje do kontejneru na trideny odpad (ty plati mestsky urad, tedy vlastne ze statniho rozpoctu) a cast do vasi popelnice, kterou platite vy (a ta se plati podle velikosti a frekvence vyvazeni). A kdyz tridite, ta vase popelnice muze byt mensi nebo je vyvazena mene casto a vase naklady se snizi. Nikdo nemusi kontrolovat, zda-li tridite, projevi se to primo na vasi penezence. Tot realita overena u mojich rodicu bydlicich v rodinnem domku. Ja jeste bydlim v panelaku a kupodivu se trideni take vyplaci: ackoli objem odpadu v poslednich letech narusta (predevsim o obaly), nezmenil se za posledni leta pocet kontejneru pred nasim panelakem ani frekvence vyvozu (a tdy ani prilis cena), zato ale mame vsechny tri kontejnery na trideny odpad a ty se vyvazi (podle meho pozorovani) skoro stejne casto jako ty na smesny odpad. Navic mam z trideni dobry pocit. Reci, ze v panelaku nejde tridit, je omlouvani vlastni lenosti.

0 0
                • Volf  

Hele já taky třídím, protože mám určitou představu, že tak se má chovat moderní člověk a taky bydlím v paneláku. Nevím jak je to u vás, ale u nás vyváží kontejnery jednou týdně / častějc prostě nepřijedou ani když ty kontejnery přetíkaj /, ke kontejnerům na separování to je asi 200 metrů a platíme nějakej paušál, takže nějaká finanční motivace neexistuje. a co znám lidi z paneláků a to mám známý po celý republice, tak jsou na gtom stejně, takže u vás to bude nějaká vyjímka.

0 0
                • Volf  

Hele já taky třídím, protože mám určitou představu, že tak se má chovat moderní člověk a taky bydlím v paneláku. Nevím jak je to u vás, ale u nás vyváží kontejnery jednou týdně / častějc prostě nepřijedou ani když ty kontejnery přetíkaj /, ke kontejnerům na separování to je asi 200 metrů a platíme nějakej paušál, takže nějaká finanční motivace neexistuje. a co znám lidi z paneláků a to mám známý po celý republice, tak jsou na gtom stejně, takže u vás to bude nějaká vyjímka.

0 0
                  • 123  

Platite sice „pausal“ (tz. pokazde kdy prijede popelar nemusite jit pred dum a na drevo mu nevysazet penize za odvoz popelnice), ale jeho velikost je odvozena od poctu popelnic, ktere mate pred domem, a frekvence odvozu. Kolik to stoji lze pro Prahu najit na www.praha-mesto.cz (Dokumenty / Právní předpisy hlavního města Prahy, vyhlaska hl.m.Prahy c.20/2002 a aktualizace ceny c.34/2003). Tedy kdyz nebudete tridit a vsechno sypat do popelnic na smesny (komunalni) odpad, tak si budete muset (asi) poridit popelnic vice a nebo vam je budou muset casteji vyvazet a budete platit vetsi pausal. Chapu, ze v panelku ma clovek pocit, ze je kapicka v mori, ale kdyz to nebudeme tridit my, nebudou tridit ani nase deti a budem porad vypadat jako blbecci z vychodu.

0 0
                • BH  

naivko, Tebou roztrideny odpad pak vysypou na jednu hromadu. Ma to tedy smysl?

0 0
                • RomanH  

Pockej, precti si to jeste jednou. Nikde jsem nepsal, zda odpad tridim nebo ne. Jen jsem psal, ze nevidim moznost, jak by me obec mohla kontrolovat, abych neplatil, jako kdyz tridim a pritom netridil. To co usetrim panelak pri mene castem odvozu je mala kapicka vzhledek k velikosti domu – o tolik se ten odvoz nezmensi.

Mimochodem – odpad opravdu netridim. Mozna to nazves lenosti a nevim cim jeste, ale opravdu si rozmyslim, zda vyhodim sacek z kose pred barakem do kontejneru, nebo pojedu autem vyhodit 3 pytle do cca kilometr vzdaleneho mista vyhrazeneho pro trideny odpad. Neco jineho je, kdyz si pred RD postavis 3 popelnice. Kdyz jsem navic videl reportaze, co se pak ve skutecnosti s tridenym odpadem deje, nic me zatim nepresvedcuje k tomu, abych tridil. Nikdy by me na ulici (v lese) nenapadlo odhodit treba jen papirek, ale k trideni odpadu jsem proste jeste nedospel. Tak hrrr do me.

0 0
                  • BH  

ta ma pripominka byla pro 123 a volfa.Chtel jsem trochu usmernit to jejich nadseni. Ale ja odpady tridim, nebot me to svedomi neda i kdyz vim, ze je to zbytecne, coz me zase stve.Odpady se m u s i tridit, je to jednak zdroj surovin (treba plasty) a take bychom se tu chvili nevesli. Ovsem jak donutit statni a mistni spravu, aby to fakt resili a tu byl funkcni system trideni jako treba v Nemecku a zejmena pak vyuziti odpadu tedy recyklace a pod. ?A ty by jsi mel jit dosebe a zacit s temi odpady neco delat!

0 0
                  • 123  

Zrejme si me nepochopil: wolf tvrdil, ze at tridi ci nikoli, plati stale stejne, tudiz nema motivaci. Ty jsi to potvrdil, nebot rikas, ze „nevis, jak obec bude kontrolovat, zda-li tridis (a tedy nemusis platit)“.

Ale tak to vubec neni, obci je to uplne jedno, obec nepotrebuje kontrolovat, kdo tridi a kdo ne Ty platis pouze podle toho, jak mas velkou popelnici a jak casto ji musis nechat vyvazet. A protoze tridis, hodne z vyprodukovaneho odpadu, ktery bys jinak hodil do kontejneru placeneho tebou, hodis do kontejneru na plast (napriklad) a ten plati obec. Tudiz si objednas mene casto odvoz tvoji popelnice a klesnou ti poplatky. Takze to neni tak, ze neexistuje zadna finacni motivace (i kdyz sam ji nepovazuji za prvoradou). Jasne, dela-li to jeden z panelaku, nema to smysl. Ale nevim, jak chces zacit jinak, nez u sebe.

Ale to jsme se dostali od tematu, zacalo to tim, ze nekteri lide pochopili „Den bez aut“ prilis dogmaticky. Nejde o to, ze kazdy musi nechat auto doma, jsou profese, ktere nejde bez auta vykonavat. Nebo lide dojizdeji z jednoho mesta do druheho, ti se take bez auta neobejdou. Ale potom je jeste mnoho tech, kteri jedou autem zbytecne, pres centrum mest, kde jsou i jine ohleduplnejsi moznosti dopravy. Pro takove lidi byla tato akce urcena. Samozrejme si nedelam nadeje, ze by to melo uspech. Ono staci kdyz zaprsi, a lide si misto destniku vezmou rovnou cele auto …

0 0
                    • BH  

odpaday fakt nejsou k danemu tematu.Ale kdyz uz jsem u toho, tak si myslim, ze se odpady plati od hlavy a to pausalne podle obce a ne podle velikosti popelnice.To bylo drive, nyni, co clovek, to poplatek, aby se prave preseslo tomu, ze nekdo si zaplatil malou popelnici a nebo vubec zadnou a bordel pak sypal sousedovi do jeho zaplacene popelnice. A motive k trideni? ta mne prave chybi…

0 0
                • Karaya  

Hmm, a co kdyz preb panelakem zadne kontejnery na trideny odpad nejsou? Navic jsem slysel povesti o tom, ze se to stejne vsechno vozi do spalovny, jelikoz ta, aby byla ekologicka musi jet naplno, a v Brne se jaksi odpadu nedostava…

0 0
            • martt  

ak by bola hromadna doprava zadarmo, pouzival by si ju???

0 0
              • wroum  

ona ale zadarmo nikdy nebude. naopak bude drazsi a drazsi a autem muzes jet kdy chces, kam chces, nemusis se vazat na spoje a stresovat ze nestihnes vlak… navic si muzes pustit radio…brat stoparky…zastavit kdy chces…vozit co chces… hromadna doprava se vyplati malokdy (aspon me), obcas zneuziju akorat metro kdyz je zacpano. socka je pro me az 3. moznost na rade jak se nekam dostat. 1. kolo, 2. auto, 3. MHD

0 0
                • martt  

Ja na biku jazdim pre zabavu. Na dopravu vacsinou pouzivam len auto – do prace mam 55 km, takze denne 110km. Cez vikendy aj na dopravu pouzivam bike. Hromadnu dopravu som posledne pouzil ked napadlo tak strasne vela snehu, ze ma autom nepustili cez most cez Dunaj a ak sa dobre pamatam, bolo to v januari 1987 :-)

0 0
          • Focus  

No chtěl jsem napsat, že jsem socka a jel jsem do práce vlakem a metrem jako koždej den, ale koukám, že ty seš větší, připadá ti 12 Kč v Praze za hodinovou přestupní jízdenku hodně?

0 0
      • 123  

Ucelem Dne bez aut neni (alespon tak, jak ho chapu ja), abyste na schuzku jel 30km (tedy zrejme do jineho mesta) vlakem ci autobusem, ale abyste se v pripade, kdy zijete a pracujete ve meste s MHD a nevozite do prace pytel cementu, sporak, naradi a jine podobne rozmerne predmety (tz. jste kancelarska krysa stejne jako ja a maximalne vozite notebook nebo aktovku) nebral auto jako obvykle a zkusil jet MHD a zjistil, ze to kupodivu jde a treba je to i lepsi (nebo z toho mate i lepsi pocit, protoze jste to ujel na kole – nebo na „bajku“, chcete-li :-). Proto to take neni Den bez aut globalni, ale pouze ve mestech, ktera se k tomu prihlasila, na venkove nebo malomeste to opravdu zcela postrada smysl. V Ceske republice to myslim byla pouze Praha, Brno a Plzen, tedy mesta pretizena osobni dopravou.

Takze s Detmi Zeme to nema nic spolecneho a ucel je vychovny – treba nejaky zaryty uzivatel automobilu (jedouci obvykle sam v aute presne nad trasou metra rano do zamestani a odpoledne zpet) se chytne za nos a k prospechu svemu i ostatnich prejde na hromadnou dopravu. Priznavam se, ze tomu sam neverim … navic Den bez aut nebyl v Praze predem vubec medializovan a malokdo se o nem dozvedel.

0 0
        • BH  

No mozna mas pravdu,ale musis uznat, ze smysl te akce je diskutabilni.Ja to povazuji za takove placnuti, ktere nic neresi. A ze to vychzi z EÚ? No, kdysi jsme dostavali befely z RVHP,nemusime papouskovat uplene vsechno.A kdyz bych tuto akci mel chapat jako nejaky apel na ridice a 1 x za rok je domutit jet na kole, tak bych urcite volil jiny termin,kveten cerven, kdy neni takova zima a neprsi, jako je bezne v techto dnech.Jeste k tomu zda bych vyuzival MHD pokud by bylo zadarmo,rikam ano, pokud bych vedel, ze se z bodu A do bodu B dostanu v nejakem realnem case a ze Treba mohu nechat na okraji Prahy sve auto na bezpecnem parkovisti a to parkoviste bude vedle metra.Snad takova moznost je, ale pokud jedu do Prahy od Brna, na zadne takove parkoviste jsem nenarazil, vim ze mohu parkovat pod Kongresovym centrem, ale tam je to dost drahe.Problem MHD je ten, ze je dle meho nazoru draha,vozy jsou preplnene a frekvence spoju je mala.Navic moznost okradeni je znacna.To nemluvim o cistote a kulture vozu a zastavek. I kdyz zrovan prazske metro je z tohoto pohledu nadstandartni. Nedavno jsem musel pouzit metro v Milane. To byl fakt zazitek,spina, chaos,a ty typy lidi..

0 0
    • vlty  

dneska sem byl na trhání zubu takže jsem jel sociálkou, jinak bych jel na kole

0 0
      • Karaya  

Vzhledem k tomu, že nemám auto, tak jsem dnes nejel autem… Jel jsem pro změnu… jak jinak než na kole. A nezmokl jsem!!

0 0
    • MartinXC  

Sypu si popel… Ale něco přece – objednal jsem konečně silničku !

0 0
      • Bobo  

Tak to je fajn, až budu se silničkou zase v Brně, dáme něco?

0 0
        • MartinXC  

Jo, jasan – jen co si trochu zvyknu. Na silnici jsem pořádně neseděl přes 20 let ;-)

0 0
          • radek z BF  

cos objednal? …s těma 20 rokama jsem na tom podobně… :-)

0 0
            • MartinXC  

Rám Chesini (3 roky starý CrMo), Protony, Veloce 2×9 riznute s Centaurem, Pells+SLR, Ritchey rodla+představec. Uz se tesim :-)

0 0
              • radek z BF  

dobrá směska :-) kdes to objednával? :-)))

0 0
                • MartinXC  

Kamarád kamaráda … Rám se uvolnil od majitele-fandy, který jde do celokarbonu, ostaní věci jsem si našel internetové ceny a zadal to komplet v Mor.Budějovicích (kde ten rám teď leží).

0 0
    • MirkoCarver  

Vezl jsem syna autem do tanečních, tak to by bylo na kole v kvádru opravdu zajímavé.

0 0
      • wroum  

ty jeste nemas ve svem bikovem parku rikšu? :-)

0 0
      • Thidney  

kam se teď jezdí v (z) Města do tanečních? Pořád ještě do Náchoda? Kam?

0 0
        • MirkoCarver  

Do Nového Města do sokolovny. Z Krčína tak 2km.

0 0
          • Thidney  

hmm jen jsem si vzpoměl jak jsme před lety vyskakovali za jízdy z vlaku v Náchodě, kamarádovi podjely botky, zryl násep a tak dotančil … no nic

0 0
    • Tomcat  

To, že je den bez aut nevim a je mi to jedno, protože se snažim auto nepoužívat jen co to de. Nepotřebujuk tomu nějak ofic. den.

0 0
    • TinkTink  

Je velka skoda, ze jsem zjistil az ve skole, ze dnes je den bez aut…to je velka skoda, protoze bych si jinak vzal auto…tydle dny nic neprinasej…

Jinak…na bajka jsem se dneska nedostal…shop nesmi spat :)

PS: dneska bylo parkoviste u nasi jedny fakulty uplne plny (zaznam porizen v 9:30) :o)))…

Kdyz uz nekdo chce neco takovyho delat, tak by o tom lidi meli taky vedet..

0 0
      • gilby  

uprimne, kdyby lidi cetli normalni noviny, cumeli na normalni televizni programy a poslouchali normalni radio, tak by to vedeli.

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • fousac  

priznavam se… jel sem meloucharit na biku… dneska jedu po nakupech taky na biku… 340 dni rocne jezdim na biku (nebo silnicce)… ;) a auto nastesti vubec nemam.. ufff…

0 0
    • rock  

Ne, protože

1. Neměl jsem ani nejmenší tušení o nějakém dni bez aut
      2. Řídím docela rád
      3. Do hokny to mám 35km, musím tam dřepět v kanceláři a nemám se kde osprchovat. Myslím, že by to ode mne byla forma teroru vůči kolegům, být tam zaprášený a zpocený (i když dneska to na zapřášení zrovna není)
      4. Na biku jezdím kvůli zábavě a vracet se na něm po nějakých 10 hodinách v práci zase domů může být od zábavy docela vzdálené, to už je spíš nutnost. A já odmítám si kolo zprotivit tímto způsobem, zvláště když nemám vrcholově-závodní ambice, takže nemusím trénovat za každého počasí …
      0 0
      • rock  

Ne jako že jsem nejel na kole. Já se tak rozepsal, že jsem zapomněl, jak zněla otázka :-) …

0 0
    • mastihuba  

Já jel taky autem, poněvadč se o mě pokouší nějaká viroza. Přes Brno se ale dnes člověk dostane rychleji na kole. Jednoho chlapíka jsem předjel na Jihlavské a u kruhovýho objezdu a ve Slatině jsem ho předjížděl podruhý. :(

0 0
    • Otto  

Moc jsem chtěl ale… Výlet na Lysou mě tak zničil že jezdím po dochtorech, kulhám … takže autem. Ale lituji.

Slyšeli jste o filozofii, kdy pokud viník svého činu lituje, je mu automaticky odpuštěno?

0 0
    • P.B.  

Ja stravil v aute cely den, smerem na Budapest a porad dal. Ze je den bez aut jsem se dozvedel az cestou z radia. Stejne bych tu sluzebku asi odvolat nemohl.

0 0
    • psbiker  

.

0 5
    • komunard  

Já.

Špatně vidím po Covidu a tak jsem přehlédl řetěz.

P.S. myslel jsem, že je to vlákno „přiznejte se, kdo to byl“.

5 0
      • dr nick riviera  

A ten sloupek jste vyrval autem, nebo silou vlastních svalů?

0 0
        • komunard  

Vlastní setrvačností. Svištěl jsem z prudkého sjezdu, Orlík.

Bylo to předevčírem, viz dnešní foto.

Řetěz mi kupodivu poškodil jen přední ráfek, rozdrtil podrámovou baterii a usekl jeden držák zadního nosiče. Ach ty amplitudy!

0 0
          • Mikikuba  

Ještě klika. Když jsem tam byla nepamatuju si že by to tam loni bylo. Ale já jela pomalu na silničce.

1 0
      • Kuba78  

Tak jsem slyšel, Mistře, žes tomu Vídeňákovi načechral sloupek.. No vono dopředu se to jezdí, ale zatočit, to už holt chce fištróna..

5 0
      • adam320  

Smeju se uz asi pet minut. Ne teda Vasemu nestesti, ale tomu vysledku. Tohle zvladnout v/na cemkoliv bez karoserie je mazec;) Preji brzkou opravu a hojeni!

1 0
        • komunard  

Byl jsem totálně v šoku a cestou zpět, cca 90 km, padala piva jedno za čtvrtým. Včera jsem celý den dával do kupy kolo.

0 0
          • dr nick riviera  

Vy už zase pijete?

0 0
            • komunard  

Ano, bohužel. Covidové deprese. A není to výmluva. Mám stavy, že bych nejraději hned umřel. Kdo nezná, nepochopí. Doporučuji vyhledat post covidový syndrom.

0 4
      • gersa  

A ty stopy od auta tam jsou od sanitky?

0 1
        • adam320  

Predpokladam, ze tihle si nejdrive odemknou a potom projedou

0 0
        • komunard  

Nebudete tomu věřit, ale když jsem seděl na lavičce před hradem a třásl se, tak se tam sanitka opravdu otáčela. Myslel jsem, že jí někdo zavolal, spíše však náhoda

Jinak řetěz byl opravdu záludný, zřejmě zákmity. Ráfek a baterie dole, koleno půl metru výše a zadní nosič. Tohle vše bylo zasaženo. A snad úplně všechny bowdeny různě povytažené

Stále kolo zkoumám, zda není něco křivé, ohnuté, ale ne. Jen vidlice začala ztrácet tlak, však bez zjevného poškození. Nechápu.

0 0
        • komunard  

Ale když teď vidím na fotce ty stopy od vozidel, evidentně je tam občas docela provoz. Zřejmě tedy zřízenec, který mě ostatně hrubě vyvedl z hradu, řetěz odemyká, když jezdí panstvo. Proto možná loni řetěz zrovna nebyl …

1 1
      • pocestny  

To je vtipné, protože o metr vedle asi žádný řetěz není (foto z mapy-com, 2022).

Kdysi se mi nepodařil bunnyhop přes celkem nízko visící řetěz a hodil jsem tlamu. Buď ho rozhoupal kámoš přede mnou, nebo jsem se ho dotkl předním kolem, a pak ho chytil převodníkem. Maminky u pískoviště se nestačily divit. Řetězy jsou zlo.

0 0
        • Mikikuba  

Mam pocit ze tam byly loni jen sloupky. ale ja jela krokem na silničce jednak silnička jednak mraky lidí.

0 0
        • komunard  

Jenže když se člověk řítí z prudkého kopce, tak nemůže uhnout.

Takže loni to tam již bylo. To jsem tam byl ovšem prvně a jel opatrně, tedy si vůbec nevšiml.

Naštěstí byl řetěz pod poloměrem předního kola, jinak by to bylo fatální.

2 1
        • Vrci  

Podle fotky to vypadá, že silnice, tj místo pro motorová a nemotorová vozidla, končí několik centimetrů před tím řetězem Skoro by se dalo říct, že v místě těch kamenů. Proč jjste se řítil tímto způsobem mimo vozovku do míst určených pro pěší?

1 1
          • J1RKA  

je nutno podotknout, vedom si sveho handicapu <vidim hovno>

0 1
            • komunard  

To není můj handicap, to způsobil Covid. Vždy jsem viděl jako horší orel.

2 1
          • komunard  

Kolo, nebo pěší

kdopak to dnes řeší.

Chtěl jsem se vřítit přímo na scénu. Takové furiantství, hloupé ovšem.

0 4
            • Vrci  

„kolo nebo pěší, kdopak to dnes řeší…“ Funguje Vám tenhle přístup i na chodníku v Bavorsku?

0 0
              • komunard  

Po chodníku nejezdím nikdy a nikde. Myslím klasický úzký chodník podél komunikace.

0 1
              • komunard  

Vlastně v Bavorsku mám problém jen v koncentračním táboře Flossenbürg. Také se do areálu vřítím na kole, jenže tam nejsou řetězy. Místo toho přicupitá dozorce a začne mě vyhánět. Každoroční rituál, on mi vysvětluje, že kolo tam nesmí, já dělám, že mu nerozumím a júspík rašn … Letos mě dostal, přeložil si to na mobilu a ukázal na displeji v azbuce.

1 1
                • Singlespeed  

Byl to hodný dozorce. Trošku přísnější stříhají nekompromisně ventilky: „Halt, du Mistkerl! Radfahren ist hier verboten!“ Šmik, šmik, hotovo.

0 0
                  • komunard  

Teď jste mě hrubě vyděsil! To si přec nemůže nikdo trochu oficiální dovolit.

0 1
                  • JakeF  

To bych v Nemecku necekal, tam jsou vyhlaseni svou pohostinnosti. “Willkommen, möchten Sie eine Dusche und ewige Ruhe?”

0 0
                • Georrge  

Škoda že se už nepoužívají obušky jako univerzální překladač.

1 0
                  • komunard  

Stejně je to autentický zážitek, být komandován německým dozorcem v koncentráku. Kdo z vás to má?

0 1
                    • J1RKA  

tak nejak nevim, zaco tento zazitek smenit?

0 0
                      • komunard  

Nedělejte ze zážitků konzum. Proč se lidé hrabou na různé Everesty a podobně?

Zážitky nejsou volně směnitelné, ale zas vám je vezme až smrt.

Docela mě mrzí, že jsem nestihl dobu, kdy bude možné celou svoji paměť nahrát do čínského androida. Když vidím videa, jak si běhají čile po ulicích, přičemž kolena lze snadno vyměnit…

0 1
          • JakeF  

Tak za tím řetězem ze sebe udělal pěšího. Možná dokonce čtyřnohýho.

0 0
            • komunard  

Jenže já to ustál. Setrvačnost, gyroskopické síly. Sloupek jsem asi vyrval až tím nosičem.

1 1
              • Kouba_2005  

A jaký by to byl hezký konec tvýmu celoživotnímu trápení … škoda no, nevyšlo to, mohl si být ve zprávách.

1 2
      • Jason Voorhees  

:-D

0 0
      • VojtaXY  

Onuce Orac

0 0
        • enjoy  

Já se tam snad zajedu podívat.

Mohlo by se z toho stát poutní místo.

Zde spočinul…

1 0
          • Esi  

jako vyrvat sloupek ze země na kole bez pádu, to by snad chtělo i medaili :-)

0 0
            • komunard  

Každopádně jsem měl více štěstí, než rozumu, což ale v mém případě není moc vzácné.

Celkově to zafungovalo jako záchytné zařízení na letadlové lodi.

0 1
              • pepek  

Onuce Top Gun Komunard

1 0
                • JakeF  

:))

7 0
                  • komunard  

Pěkné, ale proč ta sovětská vlajka?

0 2
                    • Singlespeed  

Barevně se k tomu hodí.

0 0
                    • Georrge  

Lepší?

3 0
                      • komunard  

Ach ne!

0 4
                        • Kuba78  

mistře, máte snad něco osobního proti Písku?

0 0
                          • komunard  

No jo! Chudáci písečtí, to jim tedy nezávidím.

0 3
                          • komunard  

https://www.seznamzpravy.cz/…nosti-307992

Na tohle jsem se sám nachytal. Nestěžoval jsem si ovšem na sockách, nýbrž přímo u kastelána.

Ale je to moje chyba? Ne! Vždyť takové symboly cizí moci visí všude již roky, každý normální cyklista toho má plné žuby.

0 10
                            • Lišák  

Z diskuse:

Vratislav Ludvík

Před 13 hodinami

Rád bych věděl, jak se chovali tito „odpůrci cizìch vlajek“ před rokem 1989, kdy všechna okna byla vybavena kouskem zkrouceného plechu, aby se při nejrůznějších příležitostech musela vyvěšovat vlajka ruského impéria CCCP. Možná v té době chodili s notýskem a zapisovali si ty, kdo „nezdobí okna“. To bylo opravdu na blití a pro vztek.

Koukej, píše se o tobě!

3 3
                              • komunard  

Aha, tak proto. Ono to vyvěšování cizích vlajek již mnohým scházelo.

Sám jsem nikdy žádnou vlajku nevěšel. Česká je hnusná a pro cizí není důvod.

Doma mám ovšem kořistní bavorskou, protože jsem ji v nepřízni počasí ukradl ze stožáru, abych se pak do ní za jízdy mohl zabalit. Tedy suvenýr, suvenýr.

1 9
                                • Lišák  

Jsi prostě nejvícnejpoho­dovějšíanejúžas­nějšíčlověk, co každýmuvykáanik­dynikomuneublí­žilavšeavšichni­seprotiněmuspi­kli. Těžký úděl.

1 3
                            • AE86  

Hele mistře, mějte si plné zuby čeho vám je libo, ale s těmihle manipulativními formulacemi „každý normální xyz“ jděte k šípku. Díky

5 4
                            • Kuba78  

Technicka poznamka. Empirickym pozorovanim flasteneckych demonstraci bylo dosazeno vedeckeho dukazu, ze naprosta vetsina demonstrujicich trpi znacnou dentalni nouzi.

Ma-li tedy takovy flastenec-cyklista zlost pokud nekde vidi vlajku Pisku, tak toho ma v nejlepsim pripade poloplne zuby, pripadne plne prazdne dasne. Naopak kazdy “normalni cyklista” tedy standardne ochrupeny obcan, ktery vida sveho dentistu pravidelne a necisti si zuby branikem, toho plne zuby nema, protoze proste neni curak..

8 7
                            • Vilém  

Tak nekteri i vyhrozuji trestnim oznamenim.

Je mi z tech normalnich cyklistu spatne.

5 0
                              • Kuba78  

za mě je ta reakce špatně. Nevidím důvod proč donekonečna vysvětlovat. Tihle falešní „vlastenci“ diskutovat nechtějí, chtějí jen vyřvávat. Pokud mají problém, je to jejich problém.A reakce Grabštejna úplně špatně – takto je jen povzbudí, aby dělali bordel i jinde. A sami takto ustupujeme a vyklízíme pozice v informační válce, kterou proti nám sověti vedou.

To, že se jim nelíbí modrožluté vlajky, protože jim připomínají skrze vlajku Ukrajiny jejich vlastní neschopnost a jejich vlastní zbabělost je jejich problém, ne náš. Mně se zase nelíbí, když na těch jejich flasteneckých demonstracích mávají vlajkami milovaného sovětského svazu – a na rozdíl od vyvěšování vlajek UA je tohle trestné.

Na hradech by to měli řešit maximálně cedulkou u vchodu „vážení návštěvníci, vlajky zde vyvěšené reprezentují historii našeho hradu, viz vedlejší panel. Pokud se vám historie našeho hradu nelíbí, mrzí nás to, ale nikdo vás nenutí náš hrad navštívit, tamhle je východ“.

Ono by těch návštěvníků zas tolik neubylo, průměrný flastenec pod slovem „kultura a historie“ rozumí tak maximálně vyřvávání internacionály doma ožralej jak mužik a natáčení se přitom na facebook..

8 3
                                • komunard  

No a k čemu byly ty UA vlajky dobré? K ničemu. Jen to od počátku dělalo zlou krev. Teď již je nikde moc nevídám. Vlastně je dost trapné, když někde vlajku sundají. Proč, vždyť válka trvá? Zrovna třeba v Plzni na univerzitě loni najednou zmizela. Asi přestali mít UA rádi.

0 9
                                  • Kuba78  

"„Proč někteří lidé obdivují a blahořečí tak neuvěřitelně zvrhlý režim, jako je současný Putinův? Jsou to lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině.“

3 3
                                    • komunard  

No dobře, ale znovu se ptám: Co dobrého přinesly ty UA vlajky?

0 7
                                      • e.n.turista  

Naději, že se nebude opakovat historie odstartovaná Mnichovem 1938 a že aspoň v tomhle se inteligentnější část lidstva poučila, zbytek se holt buď ptá, nebo rovnou nadává

4 0
                                        • komunard  

Tomu nerozumím. Jak by UA vlajky v ČR mohly přinést takovou naději?

À propos, on ten takzvaný „Mnichov“ nebyl v daném okamžiku tak moc nelogický a zlý, jak se u nás traduje.

Po bitvě je každý jenerál.

0 9
                                          • e.n.turista  

Srabi se tam podělali strachy před někým, kdo si hrál na většího haura než zdaleka byl- jediné, co tak trochu nabízí vysvětlení a zdaleka ne omluvu je relativně čerstvá vzpomínka na první poločas světové války. Kdyby tam místo srabů byli chlapi a politici, tak by tam seděl Hitler v pozoru jak dneska babiš s macinkou před Pavlem a byl by pokoj.

0 0
                                        • gersa  

Obdivuji tvoji a Kubovi trpělivost to tomu idiotovi vysvětlovat. Pokud někdo nechápe proč se vyvešují UA vlajky, tak si nezaslouží ani to vysvětlení

8 2
                                          • komunard  

Není hloupý ten, co neví, ale ten, co nechce vědět.

A já chci vědět.

0 2
                                            • liborg1982  

No a to není pravda.

Ale jestli chceš něco vědět, tak pokud jde o osoby, piš „kdo“, ne „co“.

1 1
                                          • Kuba78  

já mu to ale nevysvětluji.. já si z něj utahuji, neb jsem měl zrovna rozvernou náladu.

a co se týče pohoršení z vlajek.. inu, jak se říká, nezlob se na zrcadlo, máš-li křivou hubu..

1 1
                                            • komunard  

No to já se na něj nezlobím.

Přestaňte chodit kolem horké kaše a přiznejte, že to byla naprosto zbytečná šaráda

0 3
                                              • Kuba78  

Bohužel. rozverná nálada vyprchala a nyní mám zrovna jiné zájmy, inu jsem přelétavý… stay tuned, mistře. a do té doby.. „Inu, leháš-li mezi votruby, přicházíš svini pod zuby!“

0 1
                                                • komunard  

Jinými slovy: mám pravdu.

Děkuji

1 1
                                                  • Kuba78  

Inu, by vedl osla do Paříže, komoň z něj nikdy nebude..

1 1
                                                  • Georrge  

To že neumíš pochopit vysvětlení neznamená, že máš pravdu. A tak je to s tebou vždy a pořád. Proto už se nikdo ani moc nesnaží ti to do detailu vysvětlovat, nemá to cenu.

4 0
                                                  • komunard  

Jediné vysvětlení bylo něco o naději. To jsem opravdu nepochopil.

Ve skutečnosti ty vlajky jen rozdmýchaly nenávist, zejména proti Ukrajincům.

0 8
                                                  • Georrge  

Chápu, nevíš co se stalo v Mnichově 1938 a nevíš jaký byl následný slet událostí. To je v pořádku, ne každý může být vzdělaný. Ale ve zkratce – vedlo to k druhé světové válce. A dnes víme, že ustupovat agresorovi bylo špatně a místo předcházení světové války ji to naopak způsobilo. Proto je tak důležitá podpora UA a co největší tlak na agresora, aby se předešlo třetí světové. A ano, podpora napadené straně se vyjadřuje i vyvěšováním její vlajky.

Takže jestli chceš třetí světovou válku, klidně si dál nadávej na Ukrajince, je to tvá svobodná volba.

5 0
                                                  • komunard  

Jenže já na ně nenadávám, jen z nich mám strach, jsou to východní divoši. Ostatně zdejší Ukrajinci jatečního věku jsou na naší straně, myslím na straně chcimírů. Naprosto jim rozumím, komu by se chtělo umřít v nesmyslné válce.

0 7
                                                  • J1RKA  

boze toje ale blabol

0 0
                                                  • komunard  

Já na ně opravdu nenadávám. Sověti jsem jim říkal vždy, stejně jako Rusům, v tom jsem konzistentní. Jinak se jim říkalo „úkáčka“, což mi přišlo urážlivé. Ostatně možná i mnozí z vás, chyťte se za nos

0 2
                                                  • Georrge  

Pokud je tady nechceš, měl bys aktivně podporovat Ukrajinu. Proč? Protože čím dříve ta válka skončí ve prospěch UA, tím dříve se Ukrajinci vrátí domů a ty budeš spokojený. Pokud na ně budeš nadávat a bojkotovat podporu UA (což děláš, protože sis stěžoval na domnělou UA vlajku u kastelána, věčně si na ně stěžuje zde a bůhví kde všude na ně ještě pliveš), může se stát, že UA prohraje a nahrne se sem mnohem víc Ukrajinců. Pak budeš spokojený? A jestli ne, tak si za to budeš moct svou vlastní debilitou.

2 0
                                                  • komunard  

Na nikoho neplivu.

Ukrajina samozřejmě prohraje, to bylo zcela zřejmé od počátku.

Posíláním zbraní na Ukrajinu se válka jen prodlužuje.

0 12
                                                  • Peterson88  

Sorry ale neprohrál Irák a Afganistán a to USA má o dost silnější armádu jak skřeti. Rusáci se 4 roky plácají na jednom místě a to co dobili, tak zase ztrácejí. Ekonomika v prdeli, rafinerie v prdeli, národ chudne a to nemálo, Putin už se bojí velézt z bunkru, populace řídne a do budoucna to bude hodně velký problém (většina chlapů v použitelném stavu prostě zařvala v zákopech). Takže ne ukrajina nepohraje, sice obětuje dost vojáků, peněz atd. ale pořád bude vítěz. Kdy možná bude přijate do OSN, možná i EU.Takže rusák to totálně posral.

1 0
                                                  • gersa  

Do OSNne, spíš NATO

Jedna řečnická – má cenu se ním o něčem přít? Nebo mu snad něco vysvětlovat?

2 0
                                                  • Georrge  

„Ukrajina samozřejmě prohraje, to bylo zcela zřejmé od počátku.“

Tohle bys měl hodně rychle vysvětlit, protože aktuální situace tomu vůbec neodpovídá. Takže to vypadá na klasické „přání otcem myšlenky“ a tím pádem zase dostaneš označení ruská svině.

0 0
                                                  • komunard  

Nelze vyhrát válku s jadernou mocností. V každém případě přijdou o Donbus.

0 5
                                                  • Georrge  

Ta tvoje jaderná „velmoc“ (rusko není žádná velmoc) už prohrála několikrát, tak jak to vysvětlíš?

Od roku 1900 lze za nesporné porážky označit:

Rusko-japonská válka (1904–1905)

První světová válka (1914–1918)

Sovětsko-polská válka (1919–1921)

Sovětsko-afghánská válka (1979–1989)

První čečenská válka (1994–1996)

0 0
                                                  • e.n.turista  

přidej kudla do zad od spojence hitlera, když smlouvy nesmlouvy je napadl – je třeba si připomínat, že by 39–40 též agresivním spojencem nacistického německa

0 0
                                                  • komunard  

Ať se Vám to líbí, nebo ne, tak Putin udělal z Ruska znovu velmoc. To teď prostě nezahodí. Proto si nemůže dovolit prohrát, ať to stojí cokoli.

0 10
                                                  • e.n.turista  

vidíš další paralela z hitlerem – udělal něco, co nazýváš velmocí, a když vyvolal válku tak nemohl prohrát za žádnou cenu

2 0
                                                  • komunard  

To jsem přesně čekal. Jenže Hitler pozvedl Německo za cenu obrovské militarizace, Putin jen zkrotil oligarchy.

0 3
                                                  • Peterson88  

Proč teda ta velmoc nedobila ukrajinu, která má násobně menší armádu?

2 0
                                                  • komunard  

Protože to ani nelze, viz ten Afghánistán. Plán byl ostatně jiný, něco jako Trumpova Venezuela. Nepodařilo se. To ovšem neznamená, že lze nad Ruskem naopak vyhrát.

0 4
                                                  • Georrge  

Takže dobýt Ukrajinu nelze ale zároveň Ukrajina prohraje? To jak si představuješ?

1 0
                                                  • komunard  

Bude se muset vzdát ruskojazyčných území. Nebo zamrzlý konflikt na frontové linii, což je v praxi totéž.

0 6
                                                  • Peterson88  

Venezuela se nepodařila? Já teda nevím ale Maduro je ve vězení…

0 1
                                                  • komunard  

Venezuela se podařila. Psal jsem, že plán byl podobný. Jenže v případě Ukrajiny se nepovedl.

0 3
                                                  • e.n.turista  

plán se nepovedl = prohra

5 0
                                                  • VojtaXY  

nevyhra :D

0 0
                                                  • Georrge  

Prohra, nevýhra, ale určitě ne výhra :)

A naopak z Ukrajinského pohledu – pro ně je důležité zachovat si suverenitu, svobodu a volnost ve směřování budoucnosti. Takže i pokud trvale přijdou o část území ale zachovají si svrchovanost, je to pro ně de facto výhra.

1 0
                                                  • e.n.turista  

podle mě bude Finský scénář, něco putin na nějakou dobu dostane, ale cena, kterou za to komplexně zaplatí bude z pohledu ruské budoucnosti a historie zcela neadekvátní. Tentokráte je ale žádnej čalouník nenapadne, aby je ekonomicky zachránilo a podržel program ala lend and lease, naopak číňan si brousí zuby na sibiř a její zdroje a ve vhodnou chvíli si jí vezme, což bude ekonomický problém pro západní svět, ale fatální věc pro rusko

2 0
                                                  • VojtaXY  

Cinan sibir nepotrebuju. Jim staci to tam ted tezit.

0 0
                                                  • Georrge  

Máš to špatně – Putin si MYSLEL že udělal z ruska velmoc. Po začátku války ale přišlo hodně tvrdé vystřízlivění a tak brutální kolaps ruské pověsti v zahraničí nemá obdoby. Nafouknutá bublina mu totálně splaskla a spoustě lidem to otevřelo oči, co je rusko skutečně zač. Měl bys to začít vnímat i ty. Éra sovětského svazu je dávno pryč a rusko míří do další hluboké propasti.

2 0
                                                  • komunard  

Souhlasím, v první fázi války to byla obrovská blamáž pro Rusko.

0 1
                                                  • Lišák  

A teď ne, když jsou po více, než čtyřech letech tam, kde byli na začátku?

2 0
                                                  • e.n.turista  

a víš o tom, že jedna ze základních podmínek trvalého míru je mít takovou obrannou armádu a vyzbrojení, že to nepřítele odradí, protože ví, že by si na tom vylámal zuby? Za staletí trvající neutralitou Švýcarska není nic jiného – krom výborné obranné geografické polohy mají i staletí armádu na úrovni, že se s ní utkat prostě nechceš

ono je totiž dost rozdíl křičet chci mír a radši tlaku ustoupím = vazalství až otroctví, nebo chtít skutečný mír a něco pro to udělat = vyzbrojit se tak, že ten mír prostě bude

1 0
                                                  • komunard  

Předně je dobré nevytvořit si zbytečně nepřítele.

Znovu tu musím připomenou známé: nedráždit hada bosou nohou.

Jak řekl nějaký americký generál ve výslužbě: Západ se choval k Rusku, jako by to bylo třeba Srbsko. Jenže co si lze dovolit k malé zemičce, nelze aplikovat na jadernou velmoc.

0 6
                                                  • e.n.turista  

nikdo si nepřitele nevytváří – psychopatický manipulativní agresor se aktivuje ne protože ho někdo provokuje, ale protože chce něco, co právně a zvyklostně patří někomu jinému a on si to chce – slabší jedince potom manipulativně zásobuje lží, že on vlastně musel, protože oběť jej provokovala, případně si z něj udělala nepřítele a on vlastně musel, aby se ubránil.

0 0
                                                  • komunard  

Vím naprosto přesně, co se stalo v Mnichově… Jenže tohle zaklínadlo dnes neplatí, situace je podobná jen zdánlivě. Ve zkratce: Putin není Hitler. Hitler neměl jaderné zbraně.

0 5
                                                  • Georrge  

Putin je naprosto stejný jako Hitler a situace je jako přes kopírák. Jaderné zbraně jsou irelevantní, to ses za ty čtyři roky mohl naučit.

1 0
                                                  • komunard  

Slyšeli jste slovo boží!

Ne, ne a ne. Právě za ty čtyři roky jsem se mnoho naučil.

0 4
                                                  • J1RKA  

mistre, pokud jste doma, vyvetrejte si prosim, dekuji

1 0
                                                  • komunard  

Pardon?

0 2
                                                  • Georrge  

Naučil ses leda hovno. Kolikrát jsme už podle výhružek rusů měli být vyhubeni atomovkama? To už se nedá ani spočítat, vyhrožují nám neustále. Přitom vždy když došlo na lámání chleba a překračování červených linií, stáhli ocas a atomovky nikde. Proč? Protože strašit atomovkama je jejich taktika na blbečky ale sami se je bojí použít. To ses měl za ty čtyři roky naučit.

1 1
                                                  • komunard  

No a kdo to v Rusku vykřikuje? Buďme rádi za umírněného Putina.

Ostatně Írán také střílí rakety na země, které i jen podporují USA. Tak pouhé výhrůžky jsou nakonec lepší varianta.

0 2
                                                  • Georrge  

Vykřikují to ti, kteří nenesou zodpovědnost. Kdyby se dostali do pozice, kdy zodpovědnost za útoky ponesou, tak stejně jako putin neudělají nic, strach jim to nedovolí. Navíc představa, že se v kremlu dostane nějaký magor k „červenému tlačítku“ a pošle atomovky, je zcela zcestná, takto to v rusku nefunguje. I to už ses mohl za ty čtyři roky naučit, mluvilo se o tom dost.

2 0
                                                  • Kuba78  

no vida.. a je to venku a ani to moc nebolelo, viďte mistře? od „jáchcimír“ po „buďme rádi za putina“ nebyla zas tak dlouhá cesta, že? tak jsme rádi, že jsme zase ve starých kolejích.

takže je tu další vlákno, kde mohl mistr a ukájet své představy o morální nadřazenosti, sedíce přitom příznačně na středobodu svého vesmíru, tedy toaletní míse vprostřed své jediné obytné místnosti..

se starým onuce byla aspoň sranda, tohle je už opravdu jen pouhý stín.. obyčejná rusácká onuce. i trolit na úrovni aby to bylo vtipný se holt musí umět.

8 1
                                                  • komunard  

Však i já se mohu mýlit. Mohu, ale nechci. Vlastně jsem pouze ryze pragmatický, toť vše.

0 1
                                                  • J1RKA  

Pragmaticky?

0 0
                                                  • komunard  

Ano. Co je na tom?

0 1
                                                  • J1RKA  

mito prijde jako < kdo se boji, se.re v sini! >

0 1
                                                  • Kuba78  

mistře.. neždímejte to. nejen že to už není vtipný, ale je to trapný.. až je mi stydno se do vás trefovat a opouští mne rozverná nálada.

nešlo by prostě opustit téma ukrajina, které vám zjevně jako platforma pro troling vůbec nejde a vypadáte jako.. řekněme duševně hendikepovaný a věnovat se nějakému jinému tématu, které přinese delší a zajímavější vlákna pro obveselení zdejšího publika? což takhle nějaký tuning vozíčku, obrnit a opanceřovat jej, připravit na prorážení řetězových překážek apod? :-)

9 1
                                                  • komunard  

Není zbabělec ten, kdo odsuzuje zbytečné vraždění.

Vlastně nevím, jak jsem byl do tohoto tématu vmanévrován. Každopádně se nejedná o trolling, nýbrž o poctivě míněné odpovědi.

0 4
                                                  • J1RKA  

mistre zacinate uhybat do bazin!

0 0
                                                  • Peterson88  

Tak to by chtělo odsoudit rusko ne?

0 0
                                                  • komunard  

Ale nejen …

0 1
                                                  • Kuba78  

"Nejtemnější místa v pekle jsou vyhrazena těm, kteří zachovávají nestrannost v časech morální krize.“ – Dante Alighieri.

5 0
                                                  • komunard  

Jee, to je hezké. Neznal jsem, děkuji.

Jenže zapomínáte na úhly pohledu.

1 1
                                                  • Endryju  

Ne, ne… právě se to hodí i na ty úhly pohledu, zamyslete se hlouběji.

0 0
                                                  • komunard  

Zamyslel … Nic dalšího.

Vysvětlete prosím. Děkuji

0 3
                                                  • Endryju  

Když rodič bije nebo týrá dítě, najdete několik úhlů pohledu …

0 0
                                              • vaclaw  

Zbytečná šaráda je hrát s tebou tuhle hru na rádobyintelektuála.

4 0
                            • e.n.turista  

.

2 6
                      • komunard  

Sám mám tuhle

0 5
                        • JakeF  

To je vlajka těch Bavorderovců?

0 0
                        • Lišák  

Pozor na symboly cizí moci! Mohl bys jich mít plné zuby!

2 0
                          • komunard  

Je to v interiéru, nikoho tak neobtěžuji ani neprovokuji. Navíc mám rád Horní Falc, Bavorsko i Landsmanšaft.

0 1
                            • Lišák  

Obtěžuješ sám sebe symbolem cizí moci! Lhostejno, zda přátelské, nepřátelské, nebo neutrální. Cizí moc je cizí moc.

Na to je třeba si dávat pozor.

2 0
                  • dědek mohy  

Krása. Ale nechtělo to spíše německou helmu?

0 0
                    • Lišák  

Přesně! Kamoši, jako v devětatřicátým!

Jako na kole v barvě sovětskýho gazíka s německou helmou na hlavě.

1 0
                    • Slavik  

Ruská je lepší

0 0
                      • dědek mohy  

Onuce ale vozí helmu wehrmachtu

0 0
                        • Lišák  

To takhle v Bavorsku v koncentračním táboře Flossenbürg se do areálu vřítím na kole v barvě sovětského gazíka, s helmou wehrmachtu na hlavě, jenže tam nejsou řetězy. Místo toho přicupitá dozorce a začne mě vyhánět. Hrozný svět tohle to. Nechápu, přec jsem nikomu nikdy neublížil!

2 0
                    • iron.hide  

Jj

1 0
              • komunard  

Postupně si všímám, kde všude ten řetěz byl. K tomu všemu výše zmiňovanému ještě i u zadního náboje, zároveň však vysoko nad ním na brašně. Byl prostě všude. Proto ty vytažené bowdeny, hadičky a kabely.

Vlastně nejhůře to odnesla baterie, celá popraskaná. Praskliny jsem ale prosytil vteřinovým lepidlem a zdá se, že články nebyly nabořené.

Řetěz je opravdu nebezpečný, jenže tohle EU neřeší.

0 2
                • JakeF  

Retez splnil svoji roli, aby sileny cyklista/ridic nevjel mezi chodce…

6 0
                  • komunard  

Mne spíše zajímá, jak mohl být řetěz v jednom okamžiku na různých místech. Zřejmě se chová kvantově.

0 1
                    • Georrge  

Tohle tě zajímat nemá. Má tě zajímat, proč jsi jak dement vletěl někam, kde se evidentně rychle jet nemá a proto je tam ten řetěz.

4 0
                    • Kuba78  

v takovém případě jsi asi překročil rychlost světla a vytvořil kolem sebe warp bublinu, která pohltila řetěz..

0 0
                • Kouba_2005  

zdá se, že články nebyly nabořené

Trochu přecejen svitla naděje, že bys mohl aspoň bytovku vypálit a celou kauzu tak medializoval. Dekapitace by byl ovšem jinej level, škoda.

2 0
                • Eastwood  

Řetěz je opravdu nebezpečný, jenže tohle EU neřeší.

Jakože EU má řešit tupost a hloupost obyvatel, jo? A nějaká vlastní zodpovědnost za svý chování je kde?

2 0
                  • Radek Broz  

Nejlepší je, že pokud EU cokoliv řeší, tak lidi jako tady Onuce jsou většinou ti první, kdo začnou kejhat, že jim EU něco diktuje:) Když pak něco sami svojí vinou poserou, tak to měl někdo řešit za ně.

10 1
                    • komunard  

Protože EU řeší brčka, víčka a e-cigarety. Skutečné problémy nikoli. No a teď jsem si drcnul do kelímku a vylil Paulaner do písku na pláži u Stříbrného jezera. Nešťastný život.

0 3
                      • Georrge  

A ten skutečný problém má být jako řetěz chránící pěší, který jsi nabral, protože jsi debil?

1 2
                        • komunard  

Veškeré vodorovné překážky v přímém směru by měly být označeny viditelnými fábory. Jak prosté.

0 1
                          • Georrge  

No vidíš, tak ty si stěžuješ na brčka, víčka a e-cigarety a pak navrhneš takovou píčovinu. Doslova máš ten řetěz malovaný dvoubarevně, aby šel lépe vidět.

1 0
                          • Vrci  

Je tam obrubník. To jako označení konce vozovky stačí.

0 0
                          • gersa  

A nestačílo by, kdyby člověk používal alespoň špetku rozumu a soudnosti? Sice by tu nebyla ani desetina zabavných historek s onucí, ale mistr by měl pevné zdraví a orlí zrak

0 0
                            • Slavik  

V tomto případě nehledá problémy, ale problémy si ho najdou sami.

0 0
                            • Radek Broz  

V takovejch triviálních situacích používá selský rozum jen ovce. Ten se používá, když jde třeba o MRNA vakcíny, 5G sítě a takový věci.

5 1
                              • JakeF  

Člověk snadno přehlídne obrubník a řetěz, když má plnou hlavu historických faktů a aktuální geopolitické situace.

1 0
                      • komunard  

No my tu o UA vlajce a zatím mi sem nalezli přímo Sověti sami. Sem, do bavorského ráje klidu, pohody a křišťálové vody. A samozřejmě s dunícím reprákem. Hned jsem je vykázal, viz fotka jejich mizejících zad.

2 6
                        • Lišák  

Těmi sověty myslíš patrně Ukrajince, není-liž pravda, že?

0 1
                          • komunard  

Samozřejmě. I z dáli lze slyšet jejich barbarský řev a smích. Nechutné.

1 3
                            • Lišák  

Věří, že s kulturními sovětskými přáteli z ruské federace bys zapředl družný rozhovor, o zlikvidování nacisticko-banderovské Ukrajiny.

0 0
                        • Radek Broz  

To nejsou sověti. Parta sovětů se jedním čecháčkem rozhodně odnikud vyhnat nenechá.

0 0
                          • komunard  

Pravda, v Česku nikoli. Zde přec jen mají respekt ze slova policaj.

0 4
                            • e.n.turista  

nebo se nechtěli hádat, aby tam těch blbců nebylo více než jeden

2 0
                              • vaclaw  

Moudřejší opét ustupují

0 0
                                • e.n.turista  

spíš bych řekl, že odmítají plýtvat energií kvůli blbosti, kdyby skutečně o něco šlo, předpokládám, že by celý onuce byl srovnán do latě a předvedl by tu krásnou ubrečenou triádu o špatnosti zlého světa a jeho nebetyčné smůle

3 0
                          • liborg1982  

Jim ukázal jak vytrhává betonové sloupky ze země, tak zdrhali.

6 0
    • tvargy  

Už o tobě píšou :-)

Samozvané vlastence dráždí modrožluté prapory

1 4
    • Ante.Meridiem  

Takové nenápadna název diskuze a kolik se sem sešli chciválku jako na magnet skoro celé tvrdé jádro z ukrovlakna se zde snaží šířit svoji jedinou pravdu LOL

0 16
      • Slavik  

Jj, na tebe jsme tady čekali. :-)

1 0
      • komunard  

Ale hlavně, tady se s tím nikdo nemaže!

V jiném vlákně bych byl smazaný dávno ;)

0 1
      • Georrge  

A jakou alternativní pravdu z facebooku by si človíček přál? Zde máš tvrdé data:

Pokud mluvíme o tom, jak je situace hodnocena podle převládajícího výkladu mezinárodního práva a většiny států světa, pak je situace jednoznačná:

• Rusko zahájilo 24. února 2022 rozsáhlou invazi na území Ukrajiny.
        • Ukrajina Rusko vojensky nenapadla.
        • Valné shromáždění OSN opakovaně označilo ruské jednání za agresi.
        • Drtivá většina států světa hlasovala pro tyto rezoluce.

Takže defakto celý svět (až na pár prapodivných výjimek) se shoduje na tom, že rusko je agresor a že je situace černobílá, ale pán by chtěl alternativní pravdu :)

4 2
      • liborg1982  

V tom případě, když ses tady taky objevil… Hmm. Taky tě to přitáhlo „chcivalku“.

1 0
        • Georrge  

Možná bychom chcimírům měli začít říkat „chcigenocidu“, protože to se přesně Ukrajincům stane, pokud je necháme padnout.

4 3
          • komunard  

Proboha, vždyť je to přesně naopak. Nyní prožívají genocidu.

A jak je nenecháváte padnout, vyvěšováním vlajek?

0 10
            • samorost-sazavsky  

jak jste se mistre zachoval v roce 68? vital jste?

0 0
              • komunard  

Jsem rok výroby 1970

0 0
                • samorost-sazavsky  

a vital byste? asi ano.

0 0
                  • komunard  

Vzhledem k tomu, jaký odpor jsem měl k režimu, tak jistě ne.

Nebyl jsem v SSM, ROH natož KSČ. Nepřísahal jsem v ČSLA …

1 4
                    • e.n.turista  

Tak jasně, ročník 1970 – konec 1989 – 19 let – to nedalo moc práce.....šťastně narozený, že se příležitosti vyhl, aby potom mohl kázat, jak skvěle odolal

1 1
                      • komunard  

To snad není pravda. Vše vždy tak, abych byl špatný.

Moji vrstevníci byli v SSM, ROH i přísahali věrnost socialistické vlasti!!! Já ne. Disident se tomu říká.

0 8
                        • Lišák  

Ano. Jsi nejvícnejlepčí­disident a Ukrajina by se měla vzdát, aby byl hen ten mier. Stejně jsou to Untermensch a rusifikace z nich konečně udělá normlální lidi, že?

A když budeš poslušný disident, tak ti, možná, Nývlt i podá ruku! To za to stojí! Hrň ten disent dál, velké zkušenosti už máš.

0 0
                        • e.n.turista  

ano příležitost jsi nedostal, tak jsi hrdě odolal a samolibě disidentem se nazval – už jen nick komunard o realitě vypovídá

5 0
                          • komunard  

Nick komunard je krycí. Všechny jiné byly okamžitě smazány – obsese, poluce, emoce, deprese… I dalších asi dvacet. Nemohl jsem tušit, že zrovna komunard zůstane. Samotnému se mi tento nick hnusí.

0 2
                            • e.n.turista  

vydržel, protože jsi se významem slova a chování skupiny komunardů v historii naprosto přesně trefil do toho, kým si

0 0
                              • komunard  

Naopak, nic mi nemůže být více cizí. Jsem ortodoxní individualista.

0 2
                            • Sinpa  

Jelikož si už několikrát napsal jak se tě vlastní nick hnusí, tak tě tento schválně ječňák nechává, vědom si toho, že by sis založil hned jiný :-D

2 0
                        • Radek Broz  

No, podle tího, co jsi sem za ty roky napsal, nejsi úplně člověk, co by ve většině případů udělal správný rozhodnutí.

6 0
                    • rasto  

dávám Mistrovi kudos za ČSLA a předsedu KSČ. ale to už je vlastně odpracováno, ano…

nestačí vám vlákno o UA? to musíte zasírat i jiné čety? :-/

když už jsme u toho:

zajímavé je, že IL a US nikdo z olympiád nevyhazuje… no nic. ani nemusíte reagovat, je to zbytečné. stačí pouze palečky dolů ;-)

0 5
                      • Lišák  

Máš pocit, že o Ukrajině tady nezačal onuce?

komunard 7.6.2026 07:32

https://www.seznamzpravy.cz/…nosti-307992

Na tohle jsem se sám nachytal. Nestěžoval jsem si ovšem na sockách, nýbrž přímo u kastelána.

Ale je to moje chyba? Ne! Vždyť takové symboly cizí moci visí všude již roky, každý normální cyklista toho má plné žuby.

1 0
                      • gerrard  

:) Války USA na wikipedii a jen tam Ruská občanská válka, boxerské povstání, Napoleonské války a další konflikty a používáš to jako argument k současnosti, jak USA hrozně válčí? Nebyly rodiče sourozenci? :)))))

1 1
            • Esi  

přesně a když konečně ukrajina padne tak jim tam rusové opraví ta města udělají nové silnice, ve vedení ukrajiny nechají ukrajince kteří to budou myslet dobře s ukrajinou nezávisle na tom co bude chtít Moskva, žádnému ukrajinci nebude skřiven ani vlas. Dále je podpoří v těžbě ropy a plynu aby toto mohli dodávat na západ a na Ukrajině konečně nastane ráj na zemi. :-)

8 0
            • Radek Broz  

Mně by fakt zajímalo, jak si představuješ, že by to vypadalo dál, kdyby chom teda přestali prodlužovat tu válku dodáváním zbraní, jak říkáš. By se tam teda všichni chytli za ruce, vyvěsily by se ty tříbarevný hadry místo stávájícíh ukrajinských vlajek a už by teda bylo všechno v pohodě?

0 0
            • Georrge  

Ano, už nyní prožívají Ukrajinci na okupovaném území genocidu. A ty bys nechal tuto genocidu rozšířit na celou Ukrajinu? Protože přesně to by nastalo pokud by se rusáci zmocnili celé Ukrajiny. Jsi pěkná zrůda jestli jim toto přeješ.

0 1
              • komunard  

Již nemám sílu dále vysvětlovat. Vzdávám to.

0 1
                • liborg1982  

Síly máš jistě dost, jen argumenty jaksi chybí.

1 0
                  • komunard  

Argumenty mi rozhodně nechybí, bohužel jsou válcovány demagogií.

0 3
                    • Esi  

a jaký rozumný argument máš pro ukončení války na Ukrajině, aby zůstala Ukrajina samostatnou svobodnou zemí a Ukrajinský lid mohl žít život takový jaký bude chtít ?

0 0
                      • komunard  

To jsou taková patetická slova.

Argument pro ukončení války je ukončení války. To hlavně, pak se uvidí.

Ale co já zmohu? Nic. Stejně jako vy všichni zde.

3 6
                        • Esi  

No tak minimálně část z nás se snaží finančně podpořit Ukrajinu aby padnout nemusela, protože to Pak se uvidí je úplně jasné, odzbrojí ukrajince a potom budou držet hubu a krok a nebo nebudou vůbec

2 0
                          • rasto  

kdes byl, když USA napadlo Srbsko a odtrhlo mu Kosovo? kolik peněz zaslals Srbům?

1 2
                            • Esi  

Počítám ze jsem mu nepošla žádné a kde jsem byl, to si nejsem jisty, koncem března možná někde na horách a pak těžko říct asi už kolo.

To jestli USA bombardují nebo nebombardují Srbsko jsem určitě nevnímal jako nějaké ohrožení, určitě ne v 23 letech. To pokud padne Ukrajina jako ohrožení vnímám protože ta ruská pakáž v ten okamžik bude blíže naší hranici

6 2
                            • vaclaw  

Pravděpodobně na úplně stejným místě, kde v době kdy Srbové vraždili albánce v Kosovu. Mezi NATO-Srbsko, ač nešťastný konflikt, a Rusko-UA rozhodně není rovnítko.

1 0
                            • gerrard  

Srovnávat genocidní občanskou válku při rozpadu Jugoslávie s napadením suverénního státu? Další parádní ukázka tvojí absolutní tuposti.

3 1
                              • vaclaw  

Především hlavně úspěšnosti ruské státní propagandy.

1 0
                    • gerrard  

Mistře měl jsem Vás tuze rád a Vaše výlety s Alenou doprovázené bohatou fotodokumentací byly pokaždé velmi poutavé a zábavné. Teď je z Vás nechutný podivín, který ani neví co je dobro a co je zlo. A zapomíná, že zlu se nesmí ustupovat.

11 1
                      • komunard  

Naopak, zlu se musí ustupovat, jinak by dobro bylo zcela zničeno.

0 4
                        • Kuba78  

„Existuje jen jedno dobro, a to je vědění. Existuje jen jedno zlo, a to je nevědomost.“ Sókratés

0 0
                        • J1RKA  

mistre, takze ruSSko je tedy zlo?

0 0
                          • komunard  

Proč se mi snažíte vnutit černobílno? Proč ta dvě S?

Všude na světě jsou zlí lidé. Všude na světě jsou dobří lidé.

Teď si to totálně zavařím, ale z mého pohledu je nejodpornější figurou Zelenskyj. Zároveň však nemám sílu toto moje vnímání podrobně vysvětlit.

0 11
                            • Slavik  

A ty jseš kterej, zlej nebo dobrej?

0 0
                              • komunard  

Já jsem samozřejmě extrémně dobrý.

0 3
                                • VojtaXY  

Spis jsi nevyzadane dobro.

0 0
                                • e.n.turista  

ano většina psychopatů ve chvíli, kdy páchají největší zločiny proti lidskosti a člověku jsou přesvědčeni a své stoupence a přiznivce neúnavně přesvědčují o tom, že jsou šiřiteli dobra

0 0
                                • Kuba78  

cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

extrémně dobrými úmysly je dlážděno ještě o level níže..

0 0
                            • J1RKA  

napsal jste, ze ZLU se MUSI ustupavat, a celou dobu tady jedete, ze se musi rusku ustoupit, takze jak se vtom tedy vyznat? ted tomu jeste nasazujete korunu tim, ze i v rusku jsou dobri lide, takze to pravdepodobne budou vojaci kteri pachaji na uzemi ukrajiny DOBRO

pane vy ste VUL!

5 0
                              • komunard  

Žádní vojáci nikdy nepáchají dobro. Myslím ve válce, třeba takové povodně jsou jiná písnička.

0 1
                                • Lišák  

Jak ty vojáky, kteří nepáchají dobro na území cizího státu dostat zpět do jejich domovského státu?

0 0
                                  • VojtaXY  

V rakvi?

0 0
                                    • Kuba78  

slisovaný na paletě? bude to praktičtější..

0 1
                                      • J1RKA  

to bude zrcite kvuli mistu v tech nekonecne plnejch skladech, nejspis

0 0
                                  • komunard  

Diplomacií, mírovou dohodou.

1 2
                                    • Eastwood  

A kdyz agresor putin nechce jednat a dal stale utoci? Ha? Dalo se jednat diplomacii s Hitlerem?

0 0
                                      • komunard  

Jenže Putin právě jednat chce, a moc. Navíc, když píšete, že v Rusku také mobilizace … Tedy i Rusko již ovinuly nějaké mraky … Tím spíše bude jednání lačen.

0 6
                                        • Georrge  

Proboha co to meleš? Doslova teď zval Zelenskyj putina k jednacímu stolu a putin ho poslal k šípku. Takto chce ten tvůj putin jednat a moc? Kde na ty absolutní nesmysly chodíš?

2 0
                                          • komunard  

Zelenskyj jen kalí vodu.

0 5
                                            • Georrge  

Ne to není pravda. Pozvánka k jednání byla oficiální. Kalení vody by to bylo, kdyby ji putin přijal a Zelenskyj z ní následně vycouval. Toto se ale nestalo.

2 0
                                    • e.n.turista  

voják a zbraň není nic jiného než forma diplomacie ve chvíli, kdy se dvě strany nedohodnou, mírová dohoda není nic jiného než jiná forma eliminace nepřítele.

si vem jednoduše, přijde tvůj soused a řekne chci tvůj byt – řekneš pojďme se dohodnout, že je můj, dá ti pěstí a řekne chci tvůj byt a začne se do něj sápat a vyhazovat tě – budeš se bránit pěstí nebo budeš povídat pojďme se dohodnout, zatím co o do tebe kope mlátí řeže a snaží se tě vyhodit z bytu?

4 0
                                      • liborg1982  

To nepochopí. O ten jeho byl měl zájem… asi nikdo.

1 0
                                      • komunard  

Pokud bude zjevně silnější, tak s pánem Bohem. Lepší přijít o byt než život. Vše je vždy volbou menšího zla.

1 2
                                        • dr nick riviera  

„Zlo je zlo, Stregobore, … Menší, větší, střední, všechno jedno, proporce jsou relativní, hranice nejasné. Nejsem zbožný poustevník, nečinil jsem v životě jen dobro. Mám-li však volit mezi dvěma zly, nevolím raději vůbec…“

Geralt z Rivie

2 0
                                    • Georrge  

Máš vůbec tušení, jak si rusko představuje mírovou dohodu?

A když jsme u té diplomacie – jak chceš dělat diplomacii s někým, kdo jedná místo diplomacie invazí? Ty furt blekotáš cosi o dráždění hada, přitom Ukrajina nedělala nic mezinárodně neobvyklého. Rusko může mít námitky, ale tyto námitky se běžně řeší diplomacií, ne invazí. Vše co píšeš a navrhuješ tvé milované rusko porušuje, ale osočovat budeš Zelenského. Doslova si to představuješ jak Hurvínek válku.

0 0
                                      • komunard  

Já viděl fotky roztrhaných dětí na Donbuse ještě před rokem 2022 …

Toť k vaší milované demokratické Ukrajině.

Všichni mají máslo na hlavě.

0 6
                                        • Georrge  

A tím jsi chtěl říct jako co? A proč neodpovíš na to, na co jsem se tě ptal?

A k tomu tvému absolutně zvrácenému argumentu – konflikty na Ukrajině před rokem 2022 začali proruští separatisté s podporou ruska, takže jestli jsi viděl nějaké zabité děti, vinu za to nese jen a pouze rusko.

3 0
                                          • komunard  

Zhruba ano. Myslím tu mírovou dohodu.

0 3
                                            • Georrge  

Ted k tomu jeste napis „muze za to rusko protoze na ukrajine rozpoutali obcanskou valku“ a treba se konecne na necem shodneme.

0 0
                                              • komunard  

To napsat nemohu, protože to není pravda.

0 3
                                                • Georrge  

Ale ale, a kam se podela tvoje logika o drazdeni hada? Kdyz prorusti separatiste vyzbrojeni ruskem drazdi Ukrajinskou armadu, tak najednou je to vina Ukrajincu a ne rusu? Tva nekonzistentnost v nazorech je zarazejici.

3 0
                                                  • komunard  

Ne, to je právo na sebeurčení.

0 7
                                                  • e.n.turista  

nedostal jsi jako „onuce“ ban z B-F za proruské a jiné vohnoutské názory, úmyslné fabulace, lži a překrucování faktů?

0 0
                                                  • komunard  

Těžko říci. Každopádně žádná pravidla jsem neporušil.

0 1
                                                  • Georrge  

Ne to fakt neni! V zadnem pripade neexistuje pravo na sebeurceni vyvolanim ozbrojeneho konfliktu! Pravo na sebeurceni ma jasne dane pravidla a fakt mezi nimi neni ozbrojena separatisticka skupina ktera nasilne obsadi statni budovy a vynucuje si neco zbranemi! Navic viditelne podporovana cizim statem! Cizi stat do toho nesmi zasahovat, to je jasne stanovene v pravu na sebeurceni.

0 0
                                                  • Slavik  

Znáš to o tom chlívku a perlách, ne? :-)

0 0
                                    • Kuba78  

ano, souhlasím, doručením mírového poselství..

0 1
                        • Eastwood  

Jezis, to je strasnej blabol.

Dunning–Kruger efekt jak vysitej :(

1 0
                        • e.n.turista  

aha takže tím, že necháš všude rozjet zlo zachráníš dobro jo? uvědomuješ si, že tohle co jsi napsal by samo o sobě mělo stačit na diagnozu pomatenosti a změnu adresy v Dobřanech na ulici Ústavní?

0 0
                          • komunard  

Proč tu dnes jste? Protože se ustupovalo zlu. Tenhle první ústup zlu Beneše ctí. Ústup komunistům byl ovšem naopak zbytečný a hloupý.

0 4
                            • e.n.turista  

Proč tu dnes jsem? Protože moji předci dobrovolně vstoupili do armády, vzali kvéry a poslali zlo tam kam patří i za cenu oběti vlastní krve a následně přišli srábci, co se klepali za bukem, povídali o tom, jak se zlu musí ustupovat, aby byl zachován mír a následně za aplausu si sem na 40 let dosadili další okupanty a ty, kteří bojovali za mír poslali do vyloučených regionů na konci světa – v lepším případě, v horším je označili za zlo a likvidovali.

1 0
                              • komunard  

Velice nevěrohodné. Naše armáda nikdy nebojovala, v horším případě sloužila jako arsenál zbraní pro cizí moc.

0 6
                                • e.n.turista  

Zajímavé, že Beneš vyhověl ultimátu v roce 1938 to říkáš, jak bylo skvělé, že následně s vládou odešel do exilu, kde okamžitě začal formovat ČS armádu v zahraničí už nevíš?

Že bez ČS a Polských dobrovolníků v RAF by nejspíš Německo Bitvu o Británii vyhrálo samozřejmě taky popřeš. Že 1.ČS armádní sbor na východní frontě byl český pravděpodobně taky popřeš a přepdokládám, že pojem Rats of Tobruk ti vůbec nic neřiká, stejně tak jako spojitost Little John gun a Jawa.

A to, že ČS vojáci byli v druhém poločasu světového konfliktu na západě jediná zcela dobrovolná armáda a ba východě docházelo k odvodům až na osvobozeném území zejména u volyňských čechů, kde se však často hlásili dobrovolně celé rodiny – to radši popřeš, aby jsi se nemusel za sebe tolik stydět a mohl obhajovat svoje nesmysly – na druhou stranu díky za tebe, člověk chápe, jak se kreatury jako babiš, okamura, macinka, rajchl a spol dostávají tam, kde jsou.

0 0
                                  • komunard  

No ale vždyť já vůbec nevolím. Nikdy a nikoho.

0 4
                                    • e.n.turista  

nevyjádření nesouhlasu je tichým souhlasem, protože umožní prosadit to, co navrhovatelé chtící souhlas chtějí.

0 0
                                    • J1RKA  

pokud jste nevolil, tak drzte hubu a krok!

2 0
                        • Georrge  

Což je absolutní nesmysl.

Zlu můžeš občas takticky ustoupit, abys efektivně využil síly nebo se přeskupil.

Ale nesmíš zlu ustupovat dlouhodobě a bezhlavě. Každý ústup se staženým ocasem znamená pro zlo jediné – více chuti do agrese. Zlo se pak šíří více a více a ty budeš ustupovat tak dlouho, dokud nezanikneš. Historie je příkladů plná.

Takže právě bezhlavé ustupování zlu způsobí zničení dobra, ne to cos napsal.

3 0
                          • komunard  

Zapomínáte na: všeho do času

A také: moudřejší ustoupí

0 4
                            • Georrge  

Moudřejší ví KDY má ustoupit. Neznamená to, že moudřejší ustoupí vždy a všude.

Ty jsi extrémní zbabělec a to je v pořádku v měřítku jednotlivce, kdy neseš zodpovědnost sám za sebe. Ale fakt tímto stylem nemůžeš vést státy a národy, kdy máš zodpovědnost za miliony lidí.

0 0
                            • Lišák  

Moudřejší ustoupí… Pokud má ještě kam. Proto nelze ustupovat do nekonečna.

0 0
                            • Eastwood  

„Moudrejsi ustoupi“ je nejdementnejsi fraze na svete.

Jakoze hlouposti se ma dobrovolne uvolnovat cesta a nechavat ji vyhrat? Perla za perlou v tomhle vlakne, twl.

0 0
                            • liborg1982  

A pak blbci zvítězí.

2 0
                        • gersa  

„The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.“ Edmund Burke

„Bad men need nothing more to compass their ends, than that good men should look on and do nothing.“ John Stuart Mill

0 0
                      • Vilém  

Za to muze covid.

0 0
                • Georrge  

Klidně to zkus, fakt by mě zajímalo, jak si představuješ Ukrajinu v případě, že prohrají a dostanou se pod plnou okupaci rusů.

0 0
                  • komunard  

Těžko přesně předvídat, ale určitě lépe než teď ve válce.

Rozhodně však žádná plná okupace nehrozí.

0 7
                    • Esi  

jo to bude jen taková light okupace, nejdřív povraždí všechny současné představitele země, potom všechny co bojovali proti rusákům pošlou někam na sibiř a nechají je chcípnout tam a potom už to bude jen taková light okupace že všechno budou řídit z Moskvy, nerostné bohatství a ornou půdu si rozdělí putinovi oligarchové a s ukrajincema budou zacházet jako s odpadem

0 0
                      • komunard  

Jste vizionář, pane?

0 5
                        • Esi  

na tohle není potřeba být vizionář, to je zkušenost všude kam rusák strčil tu svoji chudou prdel

2 0
                        • e.n.turista  

ne popisuje scénáře, které rusko několikrát a v historii opakovalo – ono se tam tak nějak divně dost často vypadává z okna víme? – jako fanoušek historie to jistě znáš

0 0
                        • liborg1982  

To si dokáže odvodit z historie každý s půlkou mozku. No a když tě historie tak zajímá…

2 0
                        • vaclaw  

Vizionář nejsem, ale pokud si půjdeš holým zadkem sednout na rozpálenou plotnu, myslím že relativně přesně můžu interpolovat následující běh událostí.

0 0
                    • Radek Broz  

Lépe v čem konkrétně?

0 0
                    • Georrge  

Naopak se to dá předpovědět celkem snadno:

• rusové zpochybňují existenci Ukrajinců jako samostatného národa
                      • na okupovaném území dochází k deportacím civilistů, k únosům dětí a jejich rusifikace, k potlačování Ukrajinského jazyka a kultury, k mučení, zabíjení civilistů, jsou tam filtrační tábory.
                      • úplně stejně se chovali v každém státě, který okupovali. Pobaltské země by mohly vyprávět, my jsme v rámci sovětského svazu dopadli ještě docela dobře (na poměry ostatních zemí, které dopadly výrazně hůře).

Prostě kam rusák vkročil s úmyslem okupace, tam to vždy bylo na hraně genocidy. Je silně, opravdu silně naivní si myslet, že by Ukrajina dopadla jinak, pokud by padla celá do rukou rusáků. Historie ruska je dlouhá a vždy to dopadlo stejně.

Navíc sami Ukrajinci chtějí bojovat, ví totiž moc dobře proč. Jestli si myslíš, že je k boji nutí Zelenskyj, tak jsi silně na omylu.

0 0
                      • komunard  

Dobře, dobře. Ale proč ty odchyty na ulicích, proč jich tolik uteklo do zahraničí? Asi zdaleka ne všichni chtějí bojovat.

0 2
                        • Georrge  

A ty už jsi někdy u něčeho zažil, že by se 100% obyvatel dané země shodlo? Samozřejmě že část obyvatel bude proti a část obyvatel zvolila útěk. Takto by to dopadlo v každé zemi, která by čelila válce. Proto máme demokracii kde rozhoduje hlas většiny, a většina Ukrajinců stále chce bránit svou zem. Rusů se nikdo neptal, jestli chtějí do války s Ukrajinou, to je rozdíl mezi demokracií a totalitou.

Ty odchyty na ulicích jsou u lidí, kteří se protizákonně vyhýbají povolovacím rozkazům. Není to tak, že si v klidečku jdeš z práce a unesou tě na frontu.

3 0
                          • komunard  

Protizákonně vyhýbají povolávacím rozkazům … Jenže to jsou zákony proti lidskosti.

0 2
                            • Georrge  

Tak jestli ti na celé válce a genocidě vadí jenom toto… navíc je to součást každého demokratického státu, u nás to v minulosti neprobíhalo jinak a ani dnes by to nebylo jinak. Takže doporučuju, aby ses odstěhoval někam do tramtárie, kde nemají armádu, protože aktuálně také žiješ v zemi, kde platí tyto zákony proti lidskosti. Že ti není hanba.

0 0
                              • komunard  

Z čeho hanba? Že odsuzuji znásilňování vlastních občanů?

Vy se styďte.

0 2
                                • Georrge  

Hanba z toho, že denně využíváš výdobytky demokratických států a zároveň jinou demokratickou zem odsuzuješ za něco, co platí i v tvé zemi.

Hanba za to, že zemi, která čelí válce a genocidě, odsuzuješ za právo bránit se. Je jasné, že k obraně je potřeba lidí, bohužel to (zatím) jinak nejde.

Hanba za to, že absolutně ignoruješ fakt, že všechnu krev mají na rukou rusové. Kdyby nezačali válku, žádné mobilizace a vraždění by nebyly. Mimochodem i v rusku proběhla mobilizace a nevšiml jsem si, že by ses tady kvůli tomu nafukoval. Takže hanba ti i za to, že Ukrajincům něco vyčítáš a u rusů je ti to úplně jedno.

1 0
                                  • komunard  

Ne ne, myslím to obecně.

0 3
                                    • Georrge  

Nemyslíš, protože tu diskuzi vysloveně vedeš jen o Ukrajincích. Všichni to vidí, tohle neukecáš.

1 0
                                      • komunard  

Nepotřebuji nic okecat, myslím to samozřejmě obecně. Jak jinak, když se jedná o stejnou věc.

0 2
                                        • Hagner  

Onuce diskutuješ o něčem co nemůžeš nikdy pochopit ;-) Takže všechny tvoje názory a závěry jsou irelevantní a ve své podstatě nestojí ani za čtení :-)

5 2
                              • Esi  

On je někdo u odvodu i znásilňuje, to by mi asi vadilo, jinak i když bych se na to nijak netěšil tak kvůli dětem a jejich budoucnosti bych se odvodu nevyhýbal, i když samozřejmě takto na internetu se to kecá

0 0
                    • Lišák  

K.u.n.d.a. je úžasná věc. Ale nesmí to být chlap!

2 2
                      • komunard  

Takhle to má vypadat, že?

0 5
                        • e.n.turista  

hele proč když máš takovýproblém s místními názory se nepřemístíš:

1. mimo B-F a komunity, kde jsou lidi s jiným názorem
                          2. pokud máš problém s přístupem EU k ukrajincům, proč nenasedneš do letadla a neodletší na východ do země zaslíbené, kde budeš moci být rád, že tam máš putina

?

0 1
                          • komunard  

Jenže já problém se zdejšími názory nemám. Já nikomu nenadávám, nic neblokuji, nemažu.

Tenhle screenshot je nastavené zrcadlo, hádejte komu.

Pán musí mít zubů na rozdávání.

Zároveň se ukazuje, že rčení " v jednoduchosti je genialita" neplatí pro člověka samotného.

Na východě není žádná země zaslíbená, přinejmenším o ní nevím.

0 2
                          • hawrda  

takových letadel by se dalo vypravit víc a byl by tu klid, jen rusáci by ta letadla hned šlohli

1 0
                        • Eastwood  

co je na názoru toho pana Doláka špatně?

Můžeme se bavit o tom, že používá neslušná slovíčka a expresivní výrazy. Dokonce možná použil hyperbolu. Ale v zásadě má pravdu.

0 0
                          • komunard  

Špatně? No samozřejmě vůbec nic.

Víte, já zažil normalizaci. Po sametovce jsem tak nějak samozřejmě předpokládal, že právě tohle již nebude. A zatím je to zpět v plné síle. Je to bohužel v lidech, ne v režimu

0 2
                            • e.n.turista  

to je první věc se kterou s tebou souhlasím – je neuvěřitelné, kolik se po těch letech objevilo proruských vohnoutů ochotných nepřemýšlet a papouškovat propagandistické narativy jako např, že UA při své obraně páchá genocidu, právo na sebeurčení, popírající mezinárodní právo, válečné zločiny ruska, které napadlo Ukrajinu bez řádného vyhlášení války atd. A to už vůbec nemluvě o překrucování Mnichova, vykřikování, že zlu je třeba ustupovat atd…neskutečná neschopnost poučit se z minulosti a je to za mě jen odsuzování se díky blbosti těchto jedinců tu šílenou minulost opakovat. Popravdě jsem takovými jedinci extrémně znechucen

8 0
                              • komunard  

nepřemýšlet a papouškovat propagandistické narativy

Bohužel to není jen o nepřemýšlení.

Papouškování hlavněproudých tezí je nyní vstupenkou do takzvaně lepší společnosti.

0 2
                                • J1RKA  

definujte < lepsi > spolecnost

0 1
                                  • komunard  

No to po mně nechtějte ;) Pro mne je symbolem lepší společnosti třeba Dan Vávra. Samozřejmě, že mu nesahám ani po kotníky.

0 3
                            • Lišák  

Co je zpět? Jestli myslíš to, že Putin chce obnovit SSSR i se všemi sférami vlivu, tak máš naprostou pravdu. On sám se tím netají. To, že mu v tom ZATÍM brání Ukrajina, snad zřetelně vidíš i ty, se zrakem poškozeným od covidu. Vidíš to, ale vidět to nechceš, proto si to, co jasně vidíš interpretuješ v hlavě jinak.

1 0
                              • komunard  

Chce a může, v tom je rozdíl. Pokud vím, Putin chtěl do NATO.

0 3
                                • J1RKA  

tak kozel chce byt take zahradnikem :DDD

0 0
                                • Lišák  

O tom, jak se NATO chtělo sblížit s ruskem mluví pěkně v jedné přednášce Michael Romancov. Doprucuj ti, aby sis jeho přednášky poslechnul.

1 0
                                  • komunard  

Omlouvám se, ale mám předsudky. Romancov zní rusky, tedy pro mne nevěrohodně.

Jako soukromá osoba si mohu předsudky dovolit. Děkuji za pochopení.

0 2
                                    • Lišák  

Ano, má ruské kořeny. Zabývá se ruskem a Ukrajinou, právě proto patrně ví, o čem mluví. Ale ne, neposlouchej ho. Mohl bys slyšet něco, co není v souladu s tvým, jedině správným, světonázorem.

1 0
                                      • komunard  

Hlavně ovšem nemůže být nestranný.

0 1
                                      • e.n.turista  

ty jsi ještě nepochopil, že derivát onuceho pod jakýmkoliv nickem prostě nechce a nechce a nechce slyšet či číst ověřitenou pravdu fakty? on chce jen tu pravdu, kterou vnímá on jako tu správnou – jak v románu 1984

0 0
                                        • komunard  

Vidíte, já zas myslím, že je to Váš (váš) případ.

Teď babo raď!

1 2
                                          • Lišák  

Ty jsi něco, jako šestkrát rozvedená ženská. Problém byl vždy u chlapa. Ona byla bezchybná.

3 1
                                          • e.n.turista  

to je jednoduché ve svobodné, liberální a vstřícné společnosti, která se poučuje z historie, jak z chyb tak z kladů a pokračuje dál to, jak píšu.

V ve společnostii, kde vládne zášť nenávist, xenofobie lži a zvrácená ideologie to funguje tak, jak píšeš.

Reálně to vypadá tak, že pokud je většina společnosti na tom jak píši – je část společnosti, kterou zastupuješ trpěna a krom toho, že občas je někdo někde zabanuje, dá jim po papuli atd takže se se jim nic moc nestane a svoboda slova jim tak nějak zajišťuje říkat si kdy kde a co chtějí – včetně organizací demonstrací a zastoupení v parlamentu (když se tam dostanou).

Ve chvíli, kdy se situace obrátí a většina společnosti zastává to, co píšeš ty, dojde k omezení svobody slova, skončí jakákoli svobodná diskuse alidé jako já jsou perzekuování propadnutím majetku, děti nesmí studovat, taháni po výsleších tajných policií a v lepším případě jsou odsunuti na okraj společnosti, v horším ztráta svobody, pracovní tábory a buď postupná fyzická likvidace v táboře, nebo rychlá fyzická likvidace – např v rusku módním nepochopitelným pádem z okna.

1 0
                                            • komunard  

Až na to, že já jsem pro absolutní svobodu slova. Jediné, co mě dokáže naštvat, je mazání, blokace, ban.

0 2
                                              • Georrge  

Absolutní svobodu? Takže bys chtěl propagovat nacismus a terorismus bez následků? Absolutní svoboda slova bohužel nejde a to na základě naší historie.

Další věc – svoboda slova a pravidla soukromého webu jsou dvě rozdílné věci. Můžeš si psát hovadiny a nebudeš za ně odsouzen nebo jinak potrestán státem. Ale pravidla soukromého webu jsou něco jiného a pokud je porušíš, dostaneš smazáno nebo ban. A to není nijak v rozporu se svobodou slova. Ostatně největší hlasatelé svobody slova (Rajchl, Konečná, Okamura…) na svých webech a sockách mažou jak diví.

0 0
                                                • komunard  

Pravidla webu jsem nikdy neporušil. Slušnost a tak … Přečtěte si je.

1 1
                                              • e.n.turista  

ano slovo má být svobodné, ale velký rozdíl svobodné slovo a lživé slovo. Lživé slovo svobodné být nesmí, protože minulost ukazuje, že na každou lež, která se stává mainstreamem je třeba statisticky 7 pravdivých argumentů tuto lež vyvracející. Za lživé slovo je mazání, blokace, ban naprosto adekvátní a běžnou reakcí, byť postižený často lživě může reagovat tím, že jde o omezování svobody slova, diskriminaci názoru atd. Jenže tak to není – je to ochrana fakta a jak poznat lež a svobodné slovo? Svobodné slovo lze z různých na sobě nezávislých zdrojů ověřit a podložit.

2 0
                                                • komunard  

Vím, potřebujete mít právo na korigované informace.

Ale proč se mi chce zvracet?

0 1
                                                  • kubad  

myslím že s toho už na BF vyzvracel dost :D

3 0
                                                  • e.n.turista  

V pořádku, to už mi řekl ředitel na základce, když jsem nahlas při dějepisu prohlási, že Plzeň fakt neosvobodila rudá, ale americká armáda a že našim pilotům z RAF znemožnili rusáci operovat nad Prahou, aby pomohli Pražskému povstání.

1 0
                                                  • komunard  

Tohle je taková legenda pro děti. Ani za komunistů ve škole samozřejmě neříkali, že by Plzeň osvobodila Rudá armáda. Spíše se taktně mlčelo.

0 1
                                                • vrazdit  

a teď to běž vysvětlit do vatikánu, ty morální majáku :)

samozřejmě každý může věřit jaké lži chce, to že to jiný nezkousne, je jeho problém… nakonec je to stejně zase právo silnějšího, tak do toho netahej pravdu, to je to poslední co hýbe světem…

2 0
                                        • Lišák  

Ale, jo, o tom vím. Jen se vždycky nechám unést vírou, že si snad alespoň něco poslechne, přečte a bude o tom přemýšlet.

Ale je to marný, je to marný. JE TO MARNÝ…

0 0
                                    • skaj  

Jako soukroma osoba si samozrejme muzete dovolit predsudky, ty vam nikdo nemuze zakazat. Ovsem pak uz jaksi nemuzete zkouset argumentovat nejakymi fakty. A dokonce obelhavat sama sebe tim, ze byste byt jen na chvilicku pomyslel, ze byste mohl mit na vec nejaky kvalitni, nerkuli pravdivy pohled. Proste se vam „udelal nazor“, s realitou, kterou vedome svymi predsudky ignorujete nic spolecneho nema. Staci k sobe byt aspon trosku poctivy, zvladnete to?

0 1
                                      • komunard  

Vždy se snažím být realitě co nejblíže. Je to těžké a záludné zároveň, uznávám.

0 2
                                • Georrge  

Putin chtěl do NATO ale žádost nikdy neposlal. Zjistil totiž, že by rusko bylo na stejné úrovni, jako všechny ostatní členské státy. Pro normální státy to není problém, naopak je to logické, ale pro rusko, které má tendenci povyšovat se nad ostatní a cítit se nějak extra, to bylo nepřijatelné. Problém tedy nebyl v organizaci NATO, ale v samotném rusku. A dodnes se cítí uraženě, že je zbytek světa nevnímá jako nadlidi.

0 0
                            • Hagner  

„Víte, já zažil normalizaci“ Twl narodil jsi se 1970! Co ty víš o normalizaci?!? Maximálně ti znormalizovali pastelky ve školce :-D

3 0
                    • gerrard  

A od 1968 tady byla plná okupace?

0 0
            • liborg1982  

Jinak. Ale to moc dobře víš.

0 0
      • Lišák  

Kde máš ženu, Mykovče? Na malinách?

0 2
    • HonzaRez  

Konec politických keců:

https://hanacka.drbna.cz/…-debatu.html

Kdopak patří mezi ty olomoucké pitchuzze, kteří si po chudníku dojedou k podchodu a velkou rychlostí kličkujou mezi ldmi…? Ne že by to jinde bylo jinak, u nás si taky ptichuzzové jezdí v podchodech, kde je výslovná značka zákazu vjezdu…

0 0
      • Vilém  

Honzo, tve oblibene vlakno je jine.

1 0
      • -b-n-x-  

Tohle je teď téma i na místní fb skupině. Chystá se nějaká honba na poschoďové cyklisty, nebo co?

A zajímalo by mě, jak často v těch podchodech dochází k nějakym srážkám a úrazům.

0 0
      • Georrge  

To je tak se vším. Vždy se najde pár pitomců, kteří zbytečně ohrožují ostatní a pak se musí sáhnout po plošném zákaze. Přitom kdyby jezdili opatrně a ohleduplně, nikdo by je neřešil.

1 0
      • JakeF  

A neni to jedno? Vzdyt to je v Olomouci.

0 0
        • e.n.turista  

To je pravda Olomouc jako Praha prašť jako uhoď oboje jsou města stejné republiky s občany se stejnými právy, proč tedy Prahu povyšovat na něco více

0 1
      • tigermoth  

Zrovna tenhle podchod u špitálu je na pěst, fakt hodně lidí to projíždí a hodně z nich staršího data výroby, kterým je slézat prostě zatežko a zásadně používají k jízdě chodník.

0 0
        • Kuba78  

ten podchod od pohledu není dobře navržen. Jasně, teoreticky se to vyřeší nápisem, ale jak píšeš – kdo ho bude číst a poslechne, povede kolo z kopce dolů, místo aby sesedl? když je to pohodlnější v klidu to sjet bez námahy? zejména pro starší lidi? možná nekteří zpomalí, ale to je tak vše, to je prostě lidská přirozená lenost, nepřidělávat si námahu. Sáhněme si všichni do duše, kdo by sesedl a vedl a kdo jen zpomalil a opatrně na brzdy jel dolu (nepředpokládám, že na tomto foru jsou hovada, co by to tam pustila na plný pecky). Některým věcem se prostě zabrání pouze fyzickou překážkou. a tím nemyslím nějaké šikany, ale jestli by nestálo za to, prostě trasu zábradím oddělit – jedna strana pro chodce, druhá pro cyklisty a koloběžky s tím, že tito mají sesednout z kola. A pokud se cyklisté nerespektující příkaz sesednout ve své polovině střetnou se stoupajícím cyklistou v protisměru.. nu, aspoň se srazí jen dva cyklisté a chodci, kteří jsou zranitelnější, budou odděleni. Ale taky záleží dost na provozu, jaký tam je.

0 0
    • kubad  

Onuce jede zase bomby a vy mu na to skáčete :D

4 0
    • komunard  

À propos, nevím kde jinde se zeptat … A když je zde tolik odborníků na historii …

Doporučíte mi prosím někdo nejlepší knihu o Kateřině Veliké? Myslím co se autentičnosti týče. Dokumenty a filmy jsem musel zavrhnout, absolutní bída. Knih je sice mnoho a od různých autorů, recenze však sporadické.

Děkuji

0 1
      • Radek Broz  

Přečti si něco, co není o rusákách.

1 0
        • komunard  

Jak jsem již psal, historie je můj velký kůň. Jenže právě Rusko jsem hrubě zanedbal. Nevím o něm vlastně nic. Tedy myslím před bolševickou revolucí.

0 2
          • Sinpa  

Zkus Farmu zvířat ;-)

5 0
          • e.n.turista  

a k Framě zvířat přidej 1984

1 0
            • komunard  

Obé dávno znám, samozřejmě. Plus všechny další knihy od Orwella. Ostatně právě v těch jeho méně známých knihách lze teprv poznat Orwellovu důslednost a poctivost.

0 0
      • HonzaRez  

Mistře, dejte se radši na starověk, Sumer, Elam, Kréta…

0 0
    • upnt12132  

Confessing yourself takes courage and honesty. Being open about your thoughts, feelings, or health concerns can be the first step toward positive change. Even topics that feel uncomfortable, such are important to discuss with healthcare professionals to ensure proper care and peace of mind.

0 1
    • Kuba78  

Šílená důchodkyně na vozítku zavinila cyklistický horor

https://www.sport.cz/…oror-5480847

2 1
    • kutil  

Přiznejte se kdo z vás to na svém kole dokáže?? :-)

https://youtube.com/…/JwyAEjeqQ6I?…

2 1
      • dědek mohy  

Přiznám se, že já ne, naposledy někdy před cca 27 lety. Zároveň ovšem přiznávám, že mým nohám to nevadí =D

0 0
      • Esi  

To umím na trenažeru, mam tam silničku s nearetacnima packama na rámu :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.