Jazdite niekto na MTB s pevnou vidlou? A preco?

204 nepřečtených
  • Jumo

    Chcem sa opytat ci je tu niekto jazdiaci MTB, kto nema odpruzenu vidlu. Zaujima ma to preto, lebo ja mam stale pevnu a medzi „vaznymi“ bikermi sa uz asi nenajde nik kto by ju este mal – ja aspon takych nestretavam. Ak teda stale mate pevnu vidlu napiste ze preco. Mne pevna vidla vyhovuje – jazdim dost po terene as nemam s tym problem. Akurat obcas nejaky moc kamenisty usek prejdem trochu pomalsie, ale inak pohoda. Bol som uz par krat na biku s kamosom (kamosmi) co maju odpruzene vidly, ale po terene som sa ich v pohode drzal. Aj som si trochu zajazdil na bikoch s odpruzenou vidlou, ale neda sa povedat ze by ma nejak extra nadchla. Tym samozrejme nechcem povedat ze odpruzena vidla je blbost!

    0 0
    •  

      jedinou výhodu pevné vidim v hmotnostní úspoře, jinak profíci vozej titaanovou morati, kerá je dost drahá cca 12 tisíc? a tam de především o tu hmotnost. Jinak by mě taky zajímalo na jakejch vidlicích si jezdil a jak dlouho

      0 0
      • Jumo  

        Ano hmotnostna uspora je dost dobra. No na akych vidlach som jazdil? Neviem, moc sa v tom nevyznam. Boli to cca 3 tipy vidli a vzdy som si na tom presiel par kilometrov. Ja viem ze to nie je adekvatne k tomu aby som to mohol objektivne posudit, ale ja tu teraz nechcem riesit to ci je dobra ta alobo henta vidla. Mna len zaujima ci tu niekto jazdi na pevnej (po terene) a preco. Odpoved ze nema na odpruzenu peniaze nie je to co chcem pocut. Zaujima ma ci niekto jazdi na pevnej schvalne.

        0 0
      • vlk  

        jo profíci.Kamoš má taky titanou moratku s jejich titanovou vidlí.A tvrdil mi jak je to lehké a pohodlné.Co se jel se mnou projet a následně pak zkusil moje kolo tak už mluví jinak.Teď shání sida.

        0 0
    • McBlacky  

      z nouze to jde, taky jsem letos půl sezony jezdil a závodil na pevný. Negativa i pozitiva jsou jasný, to nemá cenu rozepisovat… Nic proti, nevím jak jezdíš ty a tvoji kámoši, ale v těžším terénu prostě s pevnou nestačíš, nebo jedeš kudlu na hranici pádu (a někdy ani to nestačí), zatímco ostatní jedou pohodu (vím o čem mluvím). JE jasný že než levný shit radši jezdi pevnou, protože tam kde tě vidle zrychlý, už shity přestávaj fungovat a jsou spíš na obtíž. Až si koupíš dobrou vidli uvidíš že budeš jezdit rychleji a s větší kontrolou a bezpečností, ale taky ti bude trvat než se na ni naučíš…

      0 0
    • Jane  

      Já momentálně taky jezdím pevnou vidli s rámem Merida Magnesium Elite, nebo? dle mechanika byla původní odpružená vidle Top Gun s elastomery vychozená. A mohu tedy říci, že to tak velký přechod zase nebyl a začínám se s pevnou vidlí docela dobře sžívat. Teď zastávám názor, že než levnou, nefunkční vidli, raději pevnou. Já s tím problémy nemám, nebo? ve sjezdech jezdím hooodně pomalu, takže si moc nestěžuju. Jinak mám vyhlídnutýho Sida a nic nižšího nechci – tedy max. nějakýho Skareba… Ale Sid je Sid a snad jednou bude – do tý doby jezdím s pevnou. Taky mě napadlo, že toho Sida nebudu používat po celý rok. Asi si koupím nějakou značkovější pevnou vidlu (cca 3000 Kč, co já vím?), tu si budu vozit např. od prosince až do konce února – prostě, kdy je venku ten nejhorší bordel a pak si zase nasadím toho Sida, nebo? nevím, kdo by furt platil nějakou výměnu oleje a podobný „nesmysly“, to by byl pěkně drahej provoz. O pevnou vidlu se nemusím vůbec starat, pohodička – na zimu to bude podle mě ideální…

      0 0
      • McBlacky  

        :-) to bych se asi smíchy zrakvil kdybych tě potkal, mg merida s pevnou, kromě toho když budeš tenhle rám jezdit od prosince do února tak už v březnu nebude toho Sida na co nasadit :-)

        0 0
        • Jane  

          No, já doufám, že to při mým jízdním stylu prostě nepraskne a když jo, tak si místo Sida koupím novej rám z Al (RB/Orbea..), kterýmu snad pevná vidle vadit nebude. A co vím, tak ty mg Meridy praskaly u sedlové trubky…

          0 0
          • McBlacky  

            já měl spíš na mysli jak to dopadne po ježdění v mrazech a na nasolenejch silnicích…blbě. To je rám na závody ne na zimní přípravu, v zimě jezdi na tý krávě co jsi měla doted, když už budeš jezdit a jestli ti to vydrží, tak se uvidíme příští sezoñu na závodech :-)

            0 0
      • lubos  

        No, pokud je meneni oleje narocne, je potreba zakoupit vidlici, ktera s tim problem nema :o)))

        0 0
        • Jane  

          Já jsem technickej antitalent, takže bych to zřejmě musela dávat do servisu, než bych se to odhodlala dělat sama a v servisu pomalu neví, co si za servis kola maj naúčtovat…

          0 0
      • Pá-dlista1  

        :-) To ti ten Sid taky moc dlouho nevydrzi, kdyz se o nej nebudes starat. Tvoje prispevky me vetsinou dost pobavi. Zena, ktera vi co chce, ale nevi proc. Dejte se dohromady s Tomcatem. Ten zas vi co nechce, ale bezpecne vi proc :)

        0 0
        • Thorn  

          hihihi, ja som presne to iste chcel napisat uz x-krat – takto aspon nebudem ja ten zly a protivny :-)))

          velmi dobre sa bavim na tych prispevkoch… :-))

          0 0
          • Tomcat  

            Fajn ,ale tak to napiš . Prože pokud něco úplácnu tak chci vědět jakej na to maj lidi názor a to sedozvim pokud si to budou jen myslet a neřeknou to.

            0 0
        • Jane  

          Ale já se o budoucího Sida hodlám starat. Chtěla bych ho dávat servisovat tak jednou za 5000 km… No, když bude potřeba dříve, tak holt dřív. Ale to neznamená, že ho musím huntovat zimním provozem.

          0 0
          • lubos  

            A polozim ti, navaden prispevkem jedneho nejmenovaneho cyklisty, proc ze to chces prave Sida ? Sic mozna divnej dotaz, proto se ptam ale, nebot v prispevku tvem vidim, ze bys rada vidlici i takovou, kterazto vydrzi a servisovat ji financne nezruinuje te. Toz jako servis malokdy a levne.

            0 0
            • McBlacky  

              takže maratonku :-) například (myslím to vážně) jenže nic proti Jane, ale zatím v tom moc jasno nemá, podle toho co se psalo okolo výběru jejího rámu a v jiných treadech, ráda by jezdila, ale zatím jen začíná a pořídila si na to dobrý (ne zatim kompletní) kolo. Zkušenosti pouze teoretické, praxe mizivá. Třeba příští rok zjistí, že to není to pravé, že se ve sjezdech bojí a pole ji ujede, nebo že nedokáže jet na krev 2 a víc hodin závodu, prostě ještě si musí projít všechny úskalí, která na bikera/závodníka čekají…

              0 0
              • lubos  

                Hmm, jenze kterou. Ono ani maratonka neni zas tak uplne servis-free a letosni vypada az moc komplikovane. A takova co je prakticky servis free, tak to uz nedelaji uz asi ani italove mozna, a/nebo je o hodne tezsi od sida. No, pokud je 1/4 az 0.5kg hodne.

                0 0
                • fousac  

                  pokud se nebude moc resit vaha, tak zcela bezudrzbova je moje krasna MG-92.. :) (taky tam neni skoro nic)… a splnuje i bod 2, v zime je z ni pevna… ;)

                  0 0
              • MartinXC  

                Ale snaží najít způsob, jak nemít doma za pár let biků jako v půjčovně (když člověk napoprvé koupí něco levnějšího, pak upgraduje, pak ještě a ejhle – z jednoho kola jsou dvě, ale zadek pořád jen jeden a odepsaných a utopených prachů spousta).

                0 0
            • Jane  

              Proč právě Sid?

              • je to systém vzduch/olej – tedy x možností nastavení,
              • je lehká a já chci lehkou vidli (do 1500 g),
              • má zdvih do 80 mm, popř. 63 mm, což mi bohatě stačí, nebo? doopravdy nevím, co bych dělala se 100 mm zdvihem na 16ti palcovém rámu…
              • cena je ještě akceptovatelná, do 15 tis. Kč jde sehnat (ale ráda bych tak do 12 tis. Kč novou…), Fox, Pace stojí cenově jinde…,
              • mám V-braky, takže proklamovaná nižší tuhost mi tolik nevadí (kdybych měla kotouče, asi bych už více rozmýšlela).
              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jezis! Co ja delam se 130mm zdvihu na 13" ramu? Ze bych ho vyuzival? :) To nebyla narazka na velikost zdvihu pro XC, ale na souvislost? mezi zdvihem a vyskou sedlove trubky.

                0 0
                • Jane  

                  Mně šlo jen o to, aby se mi s vyšším zdvihem – pro mě 100 mm – příliš nezvedl předek. Pokud to na to vliv nemá, tak sorry, ničemu nerozumím, v ničem se nevyznám…, ale beztak těch 100 mm prostě nevyužiju.

                  0 0
                  • Luka  

                    Co ja bych dala ted za 105mm zdvihu!!!!!! No, muci me ze jsem zavahala a rikala totez, protoze ted zvedat zdvih me prijde sakra draho, snizit to jde vzdycky (ze 105 na 85) … nonic, jen poznamka.

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Ehm…nechci rejpat, ale NERIKAL JSEM TI TO? :o))))

                      0 0
                      • Luka  

                        Ehm… no… eh… JO RIKAL, DOPRCIC!

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Ale neboj…nic neni ztraceny :o)…jeste porad ji muzes zahodit a koupit jinou..

                          Ja mam totiz takovej blbej dojem, ze se tydle novy marzocchi uz nedaj prestavit jenom tak … vymenou pruzin…negativ­nich…nekde to bylo nakresleny, ale nevim kde…chtelo by to videt zevnitr…jestli to jde, tak je to prace na chvili…

                          0 0
                        • vlk  

                          koukal jsem na popis kola.Marzocchi MX Comp Coil/Air 85-tak je to pružinová coil verze nebo vzduchová air.

                          0 0
                          • TinkTink  

                            Ja to objasnim za ni…ma AIR s pruzinama a AIR zatkama…ale quli jeji hmotnosti by musela koupit i pruziny, protoze ten vzduch na jeji jizdu asi nebude to pravy orechovy…

                            0 0
                            • Luka  

                              Vona by to rekla jednoduseji, takhle to skoro vypada ze to ani neni moje vidle. Ja rikam s oblibou: spodek vzduchova, vrsek i s pruzinama pruzinova… jenze pruzinky jsou vymenovany na 50kg a od ty doby co si Fous hral na Vizlikovi a co jsem vymenila olej je zoufale mekka, a dekuji bohu za tuhle kombinaci, uz vyuzivam i vzduch :)

                              0 0
                            • zirecek  

                              100mm na XC či marathon je zase z mého pohledu fakt nechutný mazec, :-). Šak mě znáte, že mě tohle nenechá klidným, :o).

                              0 0
                    • kovar  

                      A neříkal jsem Ti to taky ? ;) Soucítím s Tebou.

                      0 0
                      • Luka  

                        Sypu si popel na hlavu… ja chci vic, ale ted fakt na to neni.

                        0 0
                • radek z BF  

                  pudlista: poslyš, Ty můj „adoptivní synku“ (jak mě tady kdosi nařkl :-))) ) zapomínáš na jednu drobnost – vy ty vaše 4× stroje do kopce tlačíte jak koloběžku, takže to 130mm vpředu na 13" asi není jaksi není zrovna není typická geometrie na XC bike… Jestli jsem se spletl, tak Ti zvýším kapesný :-))))

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Jasne, ale vetsi zdvih (a zalezi i na konkretni vidlici) ti zvedne predek stejne na 13" i na 21" kole. No, abych byl ferovej, tak se predpoklada, ze kdyz ma nekdo vysokej ram, tak sedi vysoko a nevadi mu ze bude mit riditka taky vys. Zase na druhou stranu bude mit asi i delsi ruce, takze… :) Krom toho se podivej na Cannnony s Headshokem, jak maji vysoky vidlice s max. 80mm zdvihu a jak si je vsichni vychvalujou. (no ja vim, ze maj otoceny predstavce, ale to jde i u jinejch kol:)

                    0 0
              • lubos  

                63 neber. 80mm ti mozna bude stacit, ale 63 je moc, moc zbytecne kupovat za tolik penez. Zdvih nevadi, co muze vadit je vyska vidlice a ta se muze ruznit. Jinak pozadavky mas ok, vice-mene stejne jako mam ja. Az na to, ze co min nez 10cm ja zas nechci :)

                0 0
              • femal  

                vykasli se na SID a jdi do Marathon SL

                0 0
          • Daf  

            SID v pohode staci dat jednou za rok do servisu. Pokud jezdis hodne v blate tak casteji. Ja v blate noc nejezdil a kdyz jsem SIDa rozebral po dvou letech tak byl olej prekvapive docela v pohode.

            0 0
            • zirecek  

              Doprčic, vy tomu zase všeci rozumíte jak koza petrželi. Když posuzuješ vidlu dané značky a kategorie, musíš taky uvést rok. Není SID jako SID, každý rok se neurodil vždy nejlépe, někdy i naopak… .

              0 0
          • MartinXC  

            Pozor s těmi 5000km u SIDa, to by už nemusel jít ani rozdělat. Jednoho mám doma, ale radši jsem ho dal ženě – u mě by přes 10.000km nevydržel. Jestli s ním hodláš ostřeji jezdit, pak radši každých 2.000 na výměnu oleje a kontrolu těch umělohmotných vnitřostí. Servisovat doma se moc nedá, a ani v RS servisech v Brně se do něj nikomu moc nechce lézt… Nový SID není to co býval SID z roku 99… Jako XC vidle pro děvče, co je pod 60kg je to dobrá volba, vlastnostmi pasuje ale víc na ocelový rám než Mg. Jo, a docela rychle mu odchází povrch kluzáků (ďobance od kamínků, všelijaké fleky od brouků či od čeho). Někde na německých eshopech byl tuším v ceně kolem 13.000Kč.

            0 0
            • McBlacky  

              neměl bych strach že ho Janička zrakví, podle toho co píše tak jezdí zatím spíš turistiku :-)

              0 0
              • Jane  

                Takový škatulkování se mi moc nelíbí. Jasně, závody nejezdím a jezdit v dohledné době nehodlám. Ono, pokud má člověk nadváhu a nemá při výšce 162 cm max. 55 kg, tak je dost o ničem jezdit závodně… To? můj názor. A že bych si jen tak střihla kolem Brna nějaký maraton (např. Merida), tak to mě neláká. Ještě bych se tam někomu motala a tak. Mně stačí „stres“ v normálním životě a ještě si vyčítat, že mě každej předjede apod. vážně nemusím. Já si jezdím pěkně sama, v klídku, nikdo na mě nemusí čekat, já na nikoho nečekám. Prostě pohoda. Jezdím po turistických značkách kolem Brna, co sjedu, to sjedu, co vyjedu, to vyjedu. Tečka. Ale pod turistickým ježděním si představím někoho, kdo vytáhne kolo jednou za x dnů, jede si pěkně po rovince kolem vody k nejbližší hospodě, kde se řádně napojí a pak jede zpět s pocitem, kolik toho nenajel. A jakmile se objeví větší kopec, okamžitě slézá z kola, aby se náhodou nezapotil… Vlastně doopravdy nevím, proč mám namyšlenej kolem svýho bydliště asi 15ti km okruh, jehož vrcholem je výjezd kolem lyžařského svahu, pro mě pěkně na nejlehčí převod, ale prostě to jedu. Zatím jsem nenarazila na nikoho, kdo by se s tím byl ochoten trápit a když už se tam objeví někdo s kolem, tak nahoru nejede.

                0 0
                • MartinXC  

                  Myslíš lesík od Rosničky nahoru ? Tak to SID moc trpět nebude :-) PS: ale záživnější je to pustit rovnou dolů mezi stromy, už se tam nějaké pěšinky rýsují :-)

                  0 0
                  • Jane  

                    Jo, přesně ten. Ty pěšinky už jsem taky zpozorovala, ale zatím se držím mojí klasiky a než na sjezdy se chci soustředit právě na výjezd. Sjezdy, dokud budu studovat, tak jezdím jen a jen na jistotu, na kolo si vydělávám manuálně, nechci se zranit naprosto zbytečným pádem…

                    0 0
                    • MartinXC  

                      Abys nedopladla jako jedna kámoška:

                      • dokud budu studovat … pak,
                      • dokud jsem těhotná … pak,
                      • dokud jsem na mateřské … pak,
                      • teďka mám malé dítě …

                      … a 8 let je pryč :-(

                      Pojisti se a hr na to ! Nic ve zlým, ale za pár let to už třeba nepůjde.

                      0 0
                    • radek z BF  

                      jezdíš kolem plotu nebo po asfaltkách Wilsoňákem? :-))

                      0 0
                      • Jane  

                        Kolem plotu, asfalt mi stačí na silnici.

                        0 0
                        • radek z BF  

                          tak to je slušný up-hill :-) vzhledem ke sklonu a délce… Pro chlapce od Zbraslavi: je to slalomový svah (kdysi) s vlekem…

                          0 0
                    • McBlacky  

                      jenom pozor že čím je člověk starší, tím se mu z kopce už tak rychle nechce. Já když jsem chodil do školy tak jsem se nebál a ted budu chodit do práce a to mám docela strach, nevím jak by to nesli kdybych přišel v obleku s rozmláceným xichtem :-

                      0 0
                      • radek z BF  

                        Tu musíš bejt hodně starej, že tady sypeš takový „zkušenosti“ :-)))) A asi i nějakej velkej manažer, když hned po škole chodíš do práce v obleku a nemůžeš si dovolit přijít (práce) s rozmláceným ksichtem… :-))))

                        0 0
                        • McBlacky  

                          já to asi nějak neberu, je tady ještě někdo kdo si myslí, že chodit do práce s rozbitým xichtem je v pořádku? že to nikomu nevadí?

                          0 0
                    • RomanH  

                      Ty jsi vazne cvok :o)

                      Bacha na to, zijes jenom jednou, tak si to uzivej. Az dokoncis skolu, budes chvili jezdit (jestli zase nebudes snazivka snaziva a honit se za karierou), pak u Tebe zafunguji hormony a budes chtit sviste. Existuji i jine veci, nez skola (prace) a kolo. Co treba zkusit treba trochu cestovat ? Clovek by mel trochu poznat svet.

                      Vseho s mirou. Kdy, kdyz ne ted ? :o)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        správně, co si užiješ už ti nikdo nesebere! see ya on the trail!

                        0 0
                        • ddd - andy  

                          to je moje motto..! :-)))

                          0 0
                          • McBlacky  

                            hele a ted vážně a bez smailíku, to je MOJE motto!

                            0 0
                            • ddd - andy  

                              Dobre ja mam v zasobe jeste jedno – na zimu: Jed kudy chces, nikdo ti nebude urcovat trasu, diktovat, kam smis a nebo nesmis. Respektuj hory a neprecenuj sve sily…

                              • Chamonix-
                              0 0
                              • McBlacky  

                                to je na skialpy nebo obecně ? jinak v zimě je to v Alpách super, protože můžeš stanovat kde chceš, akorát ta kosa a krátký dny a když musíš bivakovat je to brrr.

                                0 0
                • fousac  

                  bydlis ve spatnym meste… prestehuj se na zbraslav, hodila by si se nam do party.. :)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    a jak jsi na to přišel :-)

                    0 0
                    • fousac  

                      ani nevim…

                      jak sem prisel na hovadinu sjizdet po praze schody na silnicce??? (o bikrosce radsi mlcim)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        ta bikroska i schody byly moc, ale silnička drží ne? teda dojel jsi na ni domu takže drží… nebudu to psát jinam, pošlu ti na mail fotku, mrkni na ni a kdyžtak si ji dej do profilu, podle mě je kůůl

                        0 0
                • lubos  

                  Myslim, ze obecne se turistika na kole mysli prave to, cos popsala, ze jezdis ty. Proste totez jako kdyz vezmes batoh a jedes nekam na vylet do hor. Jenom na kole.

                  0 0
        • Tomcat  

          Kudyma že jedeš domu z práce? B-]

          0 0
      • Kohout  

        Teda Jane, neber to osobně, ale nebyla jsi na minulym BF pod nickem Jarin? Tvoje příspěvky vzdycky obrečím (smíchy). Nejdříve vybírání rámu a teď tohle…

        0 0
        • lubos  

          To urcite ne, Jane ma dost specificky zpusob psani.

          0 0
        • Jester  

          Můžeš mi prosim Te vysvetlit, co Ti na Janine prispevku prijde smesne? Kdyz zhrnu jeji prispevek tak pise: lepsi pevna vidle nez nefunkcni odpruzena (s tim souhlasim, proc vozit vahu navic) nevidi velky rozdil mezi odpruzenou a pevnou vidlou (jestli mela odpruzenou vidlici na ho.no, tak v tom skutecne nemuze pocitit velky rozdil, a obavam se, ze ta vidlice uz podle nazvu nebyla nic extra) jezdi mg ram s pevnou vidli (no a co ma byt, proste nekdy nejsou prasule a nejde upgradovat cely kolo naraz) na zimu chce jezdit s pevnou vidli (ja to vidim taky jako lepsi reseni, pravda, svoje lepsi kolo v zime nevytahnu, ale holt nema kazdy 2 a vice kol) boji se servisovani SIDa (kdyz si prectes manual, ze mas menit olej kazdych 40 hodin provozu a nemas praktickou zkusenost, ze to staci jednou za sezonu, tak bych se toho taky bal) Mne tady obcas prijdete jak banda prechytralejch pubertaku. Na jedny strane placete, ze sem malo prispivaji holky a na druhe strane, kdyz sem prispeje holka, ktera dle meho vi, co chce (o tom, co chce muzeme polemizovat, ale je to jeji nazor), tak ji z vysky sve muzske geniality a jesitnosti totalne odstrelite. Ja se taky smeju obcas Vasim prispevkum. Treba ty kecy o nezavislosti (viz thread o 4× se nepocita), fakt dobry. Kdyz vidim, jak nekteri chytrolini jsou schopni napsat slovo „vidim“ s tvrdym „y“ po v. Takze chlapci, trochu tolerance, zadnej ucenej z nebe nespadl. Taky vy jste hned o kolech nevedeli vsechno uz od narozeni.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ale notak :o Lidi, ktery si neumej udelat srandu sami ze sebe jsou suchari. Jana ma jen specificky zpusob vyjadrovani, spisovnou cestinu (neni nahodou z moravy?), spoustu teorie, plan na stavbu kola na 15let dopredu a temer zadne prakticke zkusenosti. Nekdy je to cteni k popukani mezi chlapama co neumej cesky, ve svete kol, kde se komponenty meni ze dne na den a nic neprezije jednu sezonu a praxe nema s manualem temer nic spolecneho. Spolecnost bude vzdycky prijimat odlisne lidi a nemyslim, ze by to tu s Janou myslel nekdo spatne.

            0 0
            • Jester  

              Ja jsem taky nereagoval na Tebe. O Tobe je to zname. Navic tam obcas napises smajliky, tak je to v poradku. Suchar (snad jeste) nejsem :-), i kdyz jsem starej. Ale napsat, ze se u cteni „placam smichy“ (nebo co to tam napsal, uz si nepamatuju) mi prijde jako silne kafe.

              0 0
          • ddd - andy  

            Tak ti nejak nevim jestli Jane je holka :-)

            0 0
            • Jester  

              Myslis ze je neco jako Prince a pise texty v zensky osobe? :-)

              0 0
              • ddd - andy  

                Tak nejak… A myslim ze sem nepise texty jen v zensky osobe… :-))))

                0 0
                • Jester  

                  Rekl bych, ze jeji zpusob vyjadrovani je znacne specificky a snadno rozpoznatelny. Takze ten schizofrenni jedinec, by musel menit se jmenem i sloh. Takze jestli ano, je to dobry herec a ma karieru jistou :-) Ale obavam se, ze tomu tak neni .. Navic podivej se na jeji profil. Ty by sis zde uvadel plne jmeno, kdybys tady chtel prudit? Ehmm. Ted jsem se schvalne na nej podival a uz to ma prepsane.

                  0 0
          • RomanH  

            Ono je to spis o celkove dlouhe debate s Jane (treba viz new kliky, new ram) Myslim si, ze je v poradku, ze si chce nechat poradit. Obcas si stejne nakonec koupi, od ceho ji vsichni zrazovali (treba ten MG ram), obcas da na rady ostatnich (treba nakonec ty XT kliky). Je to asi v poradku. Jen podle me nedokaze pochopit jednu vec – vybira si kvalitni veci, ale obcas dost predimenzovane (finance) vzhledem k jejim moznostem. A nez nasetri treba na SIDA, tak ojede zbyle komponenty – bude mit kolo se SIDEM, ktere se bude valet v rohu, protoze nebude na zbytek. Resenim je podle me bud zacit pri skole vice vydelavat, nebo si domluvit pujcku a vzit to naraz. Takhle z toho neoveho kola bude vzdy zmrsenina.

            0 0
            • Jester  

              Ja s Tebou souhlasim, jeji zpusob „domoci se idealu sveho kola“ je trochu zvlastni. Ja ho taky vubec neschvaluju, postupoval bych take jinak. Ale je to jeji nazor a jde si za nim. Proc ne. Navic neznam jeji financni situaci a je mozne, ze bude mit kolo v cajku driv, nez si vsichni myslime. Taky to, co lze napsat jednou vetou, napise minimalne na 5 radku. Ale co, treba si nema o kolech s kym popovidat. Proste odsuzovat lidi (nebo se jim smat) za to, ze jsou trochu jinaci, nez je obvykly prumer, mi neprijde spravne. To komousi z nas chteli mit ze vsech stado ovecek navlecene vsechny stejne do cervenych trenyrek s bilym natelnikem :-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Treba se nesmejem ji. Treba se smejem tomu co napsala. Jako kdyz kabaretier vypravi vtip :)

                0 0
                • Jester  

                  Toz dobra. Mozna jsem prilis vztahovacny. I na jine osoby :-)

                  0 0
                • McBlacky  

                  ty znáš i takovýhle slova jo? překvapils :-)

                  0 0
                  • Jane  

                    Vážení, klíídek… Na kolečku mi chybí „jen“ dobrá odpružená vidle, SPD + boty, brzdy, řidítka, představec, rohy a teda lepší zadní ráfek než je Zac 19 s obyčejnými dráty Sapim (zatím pouze na nábě LX). SPD budu řešit po novém roce a s tou vidlí se ještě uvidí. Dnes mi kdosi říkal, že by příští rok měly jít vidle s cenou docela dolů – takže si pěkně počkám, nebo? s přechodem na odpruženou vlastně ani tak nespěchám. Jinak při tý mý rozháraný stavbě je „štěstí“ to, že mi na kolo nezbývá mnoho času, takže nestíhám najezdit potřebný objem km, tudíž mi na kole mnoho věcí neodchází. A ten profil si tedy zase vyplním, když jinak nedáte…

                    0 0
                    • ddd - andy  

                      Ach boze, proc ja nejsem z Brna… Tahle hokla je fakt trida! :-)))

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Hmm a dokonce jmenovkyne :) Ale ptal jsem se doma a mam to zakazany. Nemuzu ji vymenit :)))

                        0 0
                      • McBlacky  

                        LOL to by vám neklapalo, přes zimu možná a na jaře už by to dávala na XC o kolo :-)

                        0 0
                    • RomanH  

                      Takze cca 25000, pro studenta malickost :o)

                      Ne, neber si to moc osobne. Jen si dej bacha, aby jsi nedopadla jak v te pisnicce od Vycitala „Cadilac“

                      BTW : Lepsi je jezdit i za cenu trosku horsich komponentu.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        presně tak, kdybych na jaře přemýšlel jako Jane, tak bych ted měl najeto 0km, lepší si dát sezónu na plečce než vůbec…

                        0 0
                      • jizby  

                        Správně!! Horolezci říkaj, že co nemáš, nepotřebuješ. Tak to uplatňuju i u svýho kola.

                        0 0
                    • Jenda  

                      priste pis co uz mas bude to kratsi:-))))))

                      0 0
      • TinkTink  

        Hele…ozvi se nekdy, odkud jses…ten ram bych po zime chtel videt. Sul ti ho pekne zkoroduje…vseobecne si myslim, ze magnezium tady v Cechach je na tehle presolenych silnicich blbost…ale to mas fuk…kazdopadne jsem zvedavej…mne moje magneziovy vecka pekne korodovaly…a to jsem s nima v zime zachazel vic nez slusne…

        Znackovejsi vidli…pevnou? :)))…kdyby ti stacila GT nebo Marin, tak se ozvi…neco mi tu lezi…hodne levne…

        Jo..pevna je na zimu ideal…skoda ze ten ram vubec ne…ale pouze co se tyka starosti – jinak v zime je odpruzena snad jeste vic potrebna – vletis do terenu…a co vidis…nic…vsechno pod nakou vrstvou snehu… :)))…nebo kdyz jedes po sjezdovce…tak tam se odpruzena taky hodi…skoda ze ne kdyz ti zahuci predni kolo do snehu a clovek je katapultovan pres riditka – to je docela svanda…to uz se mi stalo :o))))..

        0 0
    • lubos  

      Mam este stareho pevnaka, a tento rok som bol s nim v terene 2×. I ked normalne jazdim 10cm zdvih, tak mi to nejak neprislo. Okrem toho, ze treba opatrne po kamenoch,korenoch. Daleko viac mi vadilo, ze mam uzke riaditka a nemam na nom lastovicky. Asi to nejako vymenim. Ja osobne by som to vyhodnotil tak, ze uhladeny teren, i ked na nom su kamene a sem tam korene je vcelku ok, pokial clovek ide opatrne. Ovsem, na pevnej sa neda mastit po rozbitom terene 40km/h. Nevyhoda pevnej , ak clovek nema siroke maksie gmy su vibracie do ruk, dalej riziko vyrazenia riaditok z ruky pri necakanej prekazke alebo zlomenia zapesti, ak clovek riaditka drzi silne. No a v kazdom pripade si clovek nemoze uzit pohodlne jazdenie v teren. No ale to chce v podstate aj fulla :)

      0 0
      • McBlacky  

        ale dá a i 50km/h a i víc, ale je to o nervy a o zdraví, jenže přece se nenechám ve sjezdu zaříznout že jo :-)

        0 0
        • lubos  

          Heh, podla toho kde. V rozbitom zjazde kde mas nahadzane 5cm sutre, kazdych 10metrov mensi rigol a sem tam nejaky koren/palica tak na fulle mozes ist 40km/h a ani si to velmi nevsimnes. Na pevnej vidlici sa hned zabijes alebo si nieco dolames. A skakat nevydrzis dlho, takze pokial mas takto ist zo 3–4km … Akura na tom fulle je druhe nebezpecia, ze ak nemas poriadny full 200/200, pride valky suter, alebo skor nenapadny hlboky rigol no a skoncis este horsie :o)))

          0 0
          • McBlacky  

            to je jasný, ale takovýhle extrémů na maratonech je strašně málo (ČR), s tou štípačkou máš pravdu, vetší zdvih-větší rychlost-zpravidla větší rakev

            je to fakt, že s pevnou víc skáčeš a čaruješ abys přežil, třeba letošní Trasnbrdy klasicky co jel Fousáč na fullu v sedě a napohodu tak já jsem jel hranu s vypětím sil, ještě že tam ty sjezdy jsou krátký :-)

            0 0
            • lubos  

              Ja to ale myslel spis jako jezdeni mimo zavodu, a pripadne objevovani novych tras. Jasne, souhlas s tim cos napsal.

              0 0
          • Pá-dlista1  

            Sem byl taky letos parkrat na vyjizdce na pevny vidlici a vim bezpecne, ze to neni nic pro me a nevydrzim s ni jet dlouho. Jednak je to narocne na fyzicku i cteni terenu, neda se jet rychle a plynule (nebo to aspon neumim) a trpi hroznym zpusobem klouby. A to mam plast 2,35". Pevnou vidlici proklinam i na silnicce nebo jednokolce :) a to jsem zaryty hardtailista.

            0 0
            • McBlacky  

              jo jo když jezdíš HT s pevnou se zareješ dost často…

              0 0
              • Thorn  

                treba jazdit fulla s pevnou… teda fulla… hardfronta skor :-)

                0 0
                • McBlacky  

                  dobrá kategorie hard front, to zní jako nějaká hláška po půlnoci v Gay klubu…

                  0 0
                  • Thorn  

                    pokud vím, tak právě hard tail značí tvrdý ocas :-)

                    0 0
                    • lubos  

                      takze fulla s pevnou nazveme tvrde pero :o)

                      0 0
                      • wroum  

                        to ted jezdim ja – vzadu 10 cm a vepredu zadrena suntourka co mel kdysi bratr na kole za 10 000, chodi max tak 2 cm. fakt divnej pocit. uz abych mel zpatky blacka…

                        0 0
    • Jumo  

      Preco sa tu bavite o nejakej udrzbe odpruzenych vidiel a pod, ked otazka bola jasne polozena? Inak k ostatnym prispevkom. Ja jazdim po terene teda dost a to aj po znacne kamenistom. Na zjazdoch to tiez pekne pustam (aspon si myslim) a vobec ma nebolia klby, ani nepocitujem nejake komplexi z toho ze to drnca. Asi je to tym, ze som nikdy nejazdil na fulle a nemozem to porovnat. Mozno nie som tak rozmaznany ako fullisti :-)))) Neviem, ale ja v terene nepocitujem ziadny handicap z toho ze mam pevnu vidlu. Minule som slapal do kpca na hrad Tematin a cesta bola posypana sutrami o velkosti cca 8 cm a v pohode som to presiel, nechapem ako si niekto moze mysliet, ze na pevnej vidle sa da toho prejst menej ako s odpruzenou. S odpruzenou sa to da prejst jedine rychlejsie.

      0 0
      • Kohout  

        Řekl bych, že je to o taky pohodlí. Nemyslím, že jsem začal jezdit extrémnější terén, když jsem přešel z pevný na odruženou. Spíš jsem později unavenej a jízdu si víc užívám. A jízda je podle mě bezpečnější, než na pevný.

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Asi potrebujes vzit na vyjizdku:)

        0 0
      • vkvkvk  

        Počkej za 10 let, co tomu budou říkat klouby a vazy. Jak si je v mládí zhuntuješ, tak se Ti časem odvděčí.

        0 0
      • lubos  

        Do kopce ale preci neni problem jet na pevne vidlici :) Ale jinak … dost dobre si umim predstavit teren, kde je odpruzeni na obtiz. Treba bmx trial. Nebo jak se to jmenuje. A stejne tak existuje teren, ktery na pevne vidlici neprojdes. Maximalne tak s kolem na pleci. Jak rika Pa-dlista. Potrebujes vzit na vyjizdku :)

        0 0
        • Jumo  

          Jak rika Pa-dlista. Potrebujes vzit na vyjizdku :)

          tak podme :-)))))

          0 0
          • lubos  

            Ok, pre zaciatok si vyskusaj kamenak z Koliby dole. Som velmi zvedavy ako sa ti pojde :o))))

            0 0
            • Jumo  

              To je ktora trasa? Tu nepoznam – napis mi prosim ckade to vedie a ja si to dam. Znovu opakujem, ze je mi uplne jasne ze na odpruzenom biku je to neporovnatelne lepsie taky zjazd, to s s nikym nehadam. Mna len zaujimalo kto este jazdi s pevnou bez toho aby som sa hadal co je lepsie.

              0 0
              • lubos  

                Zacina na hore pri starej-nefunkcnej lanovke. Cestu uvidis lahko, vyjazdeny vysmykany asi 30cm siroky chodnik. Nejde o hadanie, ale pises, ze nie je teren ktory nedas s pevnou.

                0 0
              • jizby  

                Tak já ti udělám radost, mám pevnou. Ale jezdím napohodu a celkem málo. Jestli někdy budu mít možnost a chu? jezdit víc, tak si pořídím lepší kolo s odpruženou vidlí..

                0 0
          • McBlacky  

            jumo jsou i terény které s pevnou nevyjedeš a s odpruženou ano. Myslím že nejeden člověk tady může potvrdit že do kopce jedu skoro všechno, ale když jsem na jaře jezdil pevnou tak prostě byly traily který nešly a nebylo to v nohách… Škoda že nejsi z Prahy, bychom tě vzali na vyjíždku, nejezdíme jako profíci, ale pro základní představu by to mohlo stačit :-)

            0 0
        • Thorn  

          Ked si spomenul ten kopec… preco si nebol na Nestichu?

          0 0
    • martt  

      napr. Vaclav Bures, ktory je v XC na Slovensku na prvom mieste v svojej kategorii jazdil na pevnej vidle. Toho roku som ho na par zavodoch videl so Skarebom s lockoutom a na poslednych zavodoch jazdil uz znova na pevnej.

      0 0
    • socka  

      samozrejme kdo jinej nez socka by mel jezdit na pevny vidli

      1)zadna udrzba 2)krom po horach jezdim i po prazskejch kramech, stary zasly, levny kolo laka min zlodeje 3)z kopecka v lesnim korytku vic brzdim nez na odpruzenym bike ⇒ vetsi bezpeci, nevim proc ale mam ve zvyky jezdit na hrane, vodpruzena vidle ma dal hranu, je lepsi se rozplacnout vo padlej strom ve 30tce nez 50tce 4)vaha asi taky, i kdyz na aliviu a gumach za 100kc par gramu nehraje roli 5)nemusim si lamat hlavu jak 80% zdejsich clenu jestli je lepsi vidle manitu rst 8×t nebo rockshok Xp9 6)posledni a hlavni duvod, JE TO ZVYK, sem driv jezdil na hooodne podhustenejch gumach, lepsi jak odpruzeni, tlumi a nezaboris se prednim kolem do kdejaky diry, bohuzel jak prislo stari jezdim mnohem min schodu zato dost casto po jizersky magistrale, a teda logicky sem gumy nafouk na 5A, hamba mi

      0 0
      • McBlacky  

        to je sice pěkný ale vsadim kilo že kdyby ti někdo dal novýho scareba (třeba) tak bys neřek ne :-)

        0 0
        • socka  

          sice nevim co je scareb, asi nejky pekny kolecko, rikam ze ne, muzem se vo to kilo vsadit, darcem bys moh bejt treba ty, uvidime kdo vyhraje sazku…

          0 0
          • McBlacky  

            jo něco podobnýho sem čekal… přeji mnoho štastných pevných km a spokojené stáří…

            0 0
      • Man  

        Ked vyskusas nejaky poriadny bike, daj vediet. Pokecame. Nie o bikoch. O jazdeni… :-)))

        0 0
        • socka  

          plati bod 3, fakt uz netouzim vo max speed, resp touzim, ale musim se krotit(efekt pevny vidle a vyklepenajch pazouru), dalsi predni korunku se mi platit nechce, a vubec koncim, se nechci dohadovat, sem snad vysvetlil vse polopate, btw taky se nehadam s chlapem co jel dneska po strahovsky plani(praha) na trikolce, ze ma moc kolecek, kazdej ma nejakej duvod, tenhle ho mel hodne rozumnej…

          0 0
          • Man  

            Nechcel som sa Ta dotknut, to naozaj nie. Ja som jazdil 8 rokov s pevnou vidlou a teraz mam full. Na rozdiel od teba, socka, ja viem posudit ten rozdiel. Maj sa.

            0 0
          • MirkoCarver  

            Podíval jsi se někdy, jak se ta pevná vidlice šíleně při sjezdu třepe? Mě vždy přišlo, že musí každou chvíli upadnout.

            0 0
            • McBlacky  

              já jsem pravidelně stavěl a kontroloval to, pořád se mi to zdálo nějak naprasklý, někdy se to rozvibrovalo fakt nechutně, nejistota a strach velkej…

              0 0
    • RomanH  

      Pokud nejses zhyckanej funkcni vidlici, tak je pevna OK. Kdykoli ale prijedu za nasima na chatu, pujcim si na kratsi vyjizdku otcovo kolo s pevnou vidli a cantilerama, malem se prizabiju. Na mirne ceste po louce, na ktere pri jizde se svoji pruzinovou Z3 ani nevim o nerovnostech, dostavam velky slehy do ruk a zastavim taky o x metru dale. Proste jak to jednou zkusis a nepujde Ti o vysledek na zavodech, nebudes se chtit vratit.

      0 0
    • Jester  

      Mam dve kola, jedno s odpruzenou vidlou, druhe s pevnou. Pravidelne je stridam. Rozdil v tom je, to je jasny. Ale kdyz ti pevna vyhovuje, proc ne. Ja teda postupem casu vymenim kolo s pevnou za odpruzenou, je to prece jenom komfortnejsi. Myslim, ze „zirecek“ jezdi pevnou vidli programove, rika, ze si s pevnou vidli vice uzije teren. Jinak je jasny, ze s pevnou musis trochu vic cist teren. A obcas zpomalit, kde bys s odpruzenou zpomalovat nemusel. No nekdy toho mam i s odpruzenou vidlici plny zuby (cesty rozryty od konu) a nejradeji bych koupil fulla.

      0 0
      • Jumo  

        · McBlacky:

        Myslím že nejeden člověk tady může potvrdit že do kopce jedu skoro všechno, ale když jsem na jaře jezdil pevnou tak prostě byly traily který nešly a nebylo to v nohách…

        Tak to proste vytlacim, alebo vynesiem s tym problem neni. Taky teren sa mi dostane do ruky raz za cas.

        Škoda že nejsi z Prahy, bychom tě vzali na vyjíždku, nejezdíme jako profíci, ale pro základní představu by to mohlo stačit :-)

        No to by som si dal. Chcel by som porovnat ten teren, lebo doteraz som vyslapal skoro vsetko aj po dost velkych sutroch co som ani sam neveril, ze sa mi to podarilo.

        martt : Off topic napr. Vaclav Bures, ktory je v XC na Slovensku na prvom mieste v svojej kategorii jazdil na pevnej vidle. Toho roku som ho na par zavodoch videl so Skarebom s lockoutom a na poslednych zavodoch jazdil uz znova na pevnej.

        no prosim J

        socka:

        5)nemusim si lamat hlavu jak 80% zdejsich clenu jestli je lepsi vidle manitu rst 8×t nebo rockshok Xp9 6)posledni a hlavni duvod, JE TO ZVYK

        YEZ!!!!!!

        RomanH : Pokud nejses zhyckanej funkcni vidlici, tak je pevna OK.

        Presne tak, zhyckany nie som. Ale to si moze povedat aj niekto iny napr: pokial nie si zhyckany kvalitnym bikom za >50 000,– tak Ti staci aj „bike“ z Tesca J

        Kdykoli ale prijedu za nasima na chatu, pujcim si na kratsi vyjizdku otcovo kolo s pevnou vidli a cantilerama, malem se prizabiju.

        To preto, lebo si si odvykol.

        Na mirne ceste po louce, na ktere pri jizde se svoji pruzinovou Z3 ani nevim o nerovnostech, dostavam velky slehy do ruk a zastavim taky o x metru dale.

        Ja nechapem co tu furt niekto spomina slehy do ruk. Ked je nerovnost, tak si pribrzdim a hotovo. Jazdim svizne, ale nie zavodne.

        Proste jak to jednou zkusis a nepujde Ti o vysledek na zavodech, nebudes se chtit vratit.

        Tomu verim.
        Jester: Myslim, ze „zirecek“ jezdi pevnou vidli programove, rika, ze si s pevnou vidli vice uzije teren. S pevnou musis trochu vic cist teren. A obcas zpomalit, kde bys s odpruzenou zpomalovat nemusel.

        Presne o tom to je a mam to rad!!!

        Uz sa mi par krat stalo, ze som stretol nejakych bikerov. Pozerali na mna divne – biker v terene, helma, tretry, camelbag + ostatna charakteristicka vybava, potom ich pohlad sklzol na bike a vidlu uvidely pevnu. Vacsinou su z toho trochu mimo J

        0 0
        • Man  

          jumo, Ty si zabavny chlapik :-))) Z toho, co si napisal mi vychadza, ze na biku jazdis take 2–3 mesiace. Ked sa biku zacnes naozaj venovat a chyti Ta to, tak aj Tvoje nazory budu ine. Ten Tvoj prispevok si uloz, aby si mal na com zabavit. Pekny den.

          0 0
          • Jumo  

            jumo, Ty si zabavny chlapik :-)))

            Dik :-)))

            Z toho, co si napisal mi vychadza, ze na biku jazdis take 2–3 mesiace. Ked sa biku zacnes naozaj venovat a chyti Ta to, tak aj Tvoje nazory budu ine. Ten Tvoj prispevok si uloz, aby si mal na com zabavit. Pekny den.

            No nechapem ako si na to prisiel? MTB s venujem cca od roku 1991 ked som si kupil svoj prvy bike zn. Velamos. Moj druhy bike (Marin) som si kupil v roku 1998. Za rok najazdim cca 2500 km (tento rok to bolo iba 500 – narodenie dcery – niet casu). Snazim sa jazdit co najviac po terenoch. Fakt nechapem ako si prisiel na to ze som nejaky zaciatocnik.

            0 0
            • Man  

              Staci si precitat ten Tvoj dlhy prispevok. Kedze si na poriadnom biku este ani nesedel, tak nevies porovnat rozdiel v jazdeni s pevnou vidlou a odpruzenou, pripadne fullom. Odporucam Ti pozicat si nejaky poriadny bike s odpruzenou vidlou od kamarata, najazdit na nom aspon 1000km a potom sa vratit na pevnu vidlu. Potom to pochopis. Maj sa.

              0 0
              • Jumo  

                Staci si precitat ten Tvoj dlhy prispevok.

                No precital som si to znovu po sebe, ale nic take co by ukazovalo na to ze som zaciatocnik som tam nenasiel.

                Kedze si na poriadnom biku este ani nesedel, tak nevies porovnat rozdiel v jazdeni s pevnou vidlou a odpruzenou, pripadne fullom.

                Na poriadnom biku som sedel, ale vzdy som najazdil len par kilometrov.

                Odporucam Ti pozicat si nejaky poriadny bike s odpruzenou vidlou od kamarata, najazdit na nom aspon 1000km a potom sa vratit na pevnu vidlu. Potom to pochopis. Maj sa.

                .....aaaaach ale ved mne od zaciatku vobec nejde o to, aby som niekoho presviedcal ze pevna je lepsia!!! Ja som len chcel vediet kto jazdi na pevnej. To je vsetko.

                0 0
              • Pá-dlista1  

                Ono ne vzdycky zalezi na case. Kdyz se podivam na nektery mlady co se vrhnou na jare na bike a v lete toho na nem umi (o tom vedi) tolik co me trvalo roky (treba proto, ze nebylo od koho nebo kde se ucit). On bude spis ten typ jako zensky na bruslich. Potkavam je dnes a denne, porad ty same tvare a za ty roky se nenaucej bruslit i kdyz na tom odchodi kilometry :)

                0 0
                • Jumo  

                  Ono ne vzdycky zalezi na case. Kdyz se podivam na nektery mlady co se vrhnou na jare na bike a v lete toho na nem umi (o tom vedi) tolik co me trvalo roky (treba proto, ze nebylo od koho nebo kde se ucit). On bude spis ten typ jako zensky na bruslich. Potkavam je dnes a denne, porad ty same tvare a za ty roky se nenaucej bruslit i kdyz na tom odchodi kilometry :)

                  :-(((( Preco si o mne kadzy mysli ze som zaciatocnik :-(((( Ja skutocne nechapem ako ste na to prisli.

                  0 0
        • lubos  

          Lenze spominane XC trasy sa daju slusne zajazdit aj na cestaku. Takze taky teren to je :)

          0 0
          • Jumo  

            Lenze spominane XC trasy sa daju slusne zajazdit aj na cestaku. Takze taky teren to je :)

            To je relativne, ale uznavam ze znacna cast ano. Inak ja jazdim XC.

            0 0
            • lubos  

              Ved to, prave. Som minuly rok bol pozriet preteky XC hore nad Dlhymi dielami, a stalo tam kopec pretekarov s Epic (brain) bajkami. Nevedel som co si o tom mam mysliet, kym som si neuvedomil (aj vzhladom na ine rozne male detaily) ze tam ide v prvom rade o snobizmus a ukazovanie, ze na to dotycni maju. Pritom by im stacilo vymenit ram za lahky HT a nahodit lacnu pevnu vidlicu a ziskaju par sekund k dobru. Ta trat je v 80% (zbytok som nepozeral) okrem jedneho sutra hladka a zjazdna na galuskach.

              0 0
              • Jumo  

                No nad Dlhacmi je to pohoda. Inak jazdis v okoli Zeleznej? Ja osobne po lesoch stretavam velmi malo bikerov, vsetci totiz sedia dole v bufete. Na hradzi je to presne to iste!!

                0 0
                • lubos  

                  Jazdim, a posledne dva roky to zacina byt v lese dost tlacenica. Stretavam bajkerov aj tam, kde som ich nikde predtym nevidel :o)). No, ciastocne mozno aj preto, ze jazdim viac :), ale ludi sa namnozilo az-az. V okoli zeleznej ale zvacsa sa nezdrzujem, jedine v noci, alebo ked uz prichadza zima, kedze letim dalej , Biely Kriz a za.

                  0 0
        • lubos  

          „Pozerali na mna divne – biker v terene, helma, tretry, camelbag + ostatna charakteristicka vybava, potom ich pohlad sklzol na bike a vidlu uvidely pevnu. Vacsinou su z toho trochu mimo.“

          Uplne presne. Akurat zaver je v mojom pripade iny. Ja si totiz pomyslim, kua, masochista a prebehnu mi zimomriavky po chrbte.

          0 0
          • Jumo  

            Uplne presne. Akurat zaver je v mojom pripade iny. Ja si totiz pomyslim, kua, masochista a prebehnu mi zimomriavky po chrbte.

            Che, che :-)))) Raz som bol na takych firemnych MTB zavodoch. Stretlo sa tam asi 20 jazdcov z roznych firiem. Ja som sutazil za tu „moju.“ Nikto nikoho nepoznal, ale hned sa vytvorila skupinka cca 5 bikerov, co sa evidentne tomu vazne venuju. Ja som sa tiez do tej skupinky zaradil. Viete co bolo zaujimave? Hned si vsetci zacali okukovat biky a kecat o tom ale na moj sa nikto nepozrel a ani sa nikto so mnou nebavil a to rozhodne nejazdim na nejakom smejde! To je diskriminacia!!!!!! :-)))))))

            0 0
            • Thorn  

              ak si myslis, ze to bolo kvoli vidlici, tak ta asi pokusa lahka paranoja.

              0 0
              • Jumo  

                ak si myslis, ze to bolo kvoli vidlici, tak ta asi pokusa lahka paranoja.

                Bolo to kvoli vidlici. Ty chlapci tiez nemali zrovna najnovsie biky, ale mali pruzenie :-)))

                0 0
                • Thorn  

                  mozem sa spytat, preco vzdy okopirujes prispevok, na ktory odpovedas?

                  0 0
                • lubos  

                  No ak mali RST & Suntour pevne vidlice, tak to je zjavna diskriminacie. Tiez by som sa s nimi nebavil ;o)

                  0 0
                • Man  

                  No, ja Ti neviem jumo, ale jazdil som stareho Mongoosa s pevnou vidlou a nikdy sa mi nestalo, ze by sa so mnou niekto kvoli biku nebavil. A nikdy mi ani nenapadlo hodnotit niekoho podla jeho biku. Problem bude asi predsa len v niecom inom…

                  0 0
        • McBlacky  

          Jumo, například právě to že bydlíme v Praze nás nutí to málo okolních lesů a kopců dokonale prozkoumat a hledat pořád větší a větší prasárny… jak správně píšeš, to by si si dal, já to jen doplním, dal by jsi si na držku, myslím, žebychom dokázali v okolí 30km od Prahy vybrat dost míst kde by jsi tu rakev s pevnou hodil :-)

          ale abych jen neprudil, máš pochvalu za zábavnost, poslední dobou to tady dost chcípalo…

          0 0
      • zirecek  

        to JESTER: Co myslíš tím programově? Viz. citace: „Myslim, ze "zirecek“ jezdi pevnou vidli programove, rika, ze si s pevnou vidli vice uzije teren"

        0 0
        • Jester  

          Cíleně. Tj. že ji jezdíš, protože ji jezdit chceš a ne třeba proto, že nemáš prachy na odpruženou :-)

          0 0
    • Marosh  

      Jezdil jsem ted s pevnou asi tejden. A prejit z Dirt Jumpera na pevnou ocelovou vidli fakt neni zadna (_Y_). To co vidlice normalne pobrala mi bez ni malem urazilo ruce. :o) Nejde jenom o tu rychlost, ale i o ten komfort. Na starym kole cejtim kazdej kaminek a s dobrou vidlici jenom tusim, ze ten teren pod kolama neni uplne idealni. Ale na bikrosce jezdi s pevnou hodne lidi… cim to asi bude? :)

      0 0
      • lubos  

        no jo, ale ono jste ho spatne imho pochopili. Nemyslim, ze to tak myslel, jak vetsina mysli, ze to myslel, no.

        0 0
        • Gatier  

          Pardooon,bol som trochu mimo internetu. Takze ja jazdim na pevnej na treningoch a v zime. A nemozem si ju vynachvalit. A potom si nemozem vynachvalit odpruzenu na pretekoch.

          0 0
          • Man  

            gatier, hovoris o ziletke alebo biku s pevnou vidlou?

            0 0
            • martt  

              myslis, ze si na preteky berie ziletku s odpruzenou vidlou? :-)))

              0 0
              • Man  

                ja len, ze poznam viac frajerov, co jazdia ziletku s pevnou vidlou, ale u gatiera jeden nikdy nevie…:-)))

                0 0
        • Marosh  

          lubos: tak ted teda taky nevim jak jsi to myslel :-D

          0 0
    • MartinXC  

      No kdybych neměl slitování s rodinným rozpočtem, tak mi doma stojí komplet HT Moratka s Ti vidlí a měl bych ji až do důchodu :-) Kolem Brna jsou cesty a cestičky docela sjízdné. Na drsnější zacházení bych si pak musel pořídit nějaké Enduro…

      0 0
    • jakub  

      momentalne jezdim suntoura, takze taky pevnou … (-:

      0 0
    • Luka  

      Na zimaku taky pevna, bohuzel jen z nedostatky financi…

      0 0
      • vlk  

        z toho si nic nedělej znám dost lidí co mají na zimáku pevnou i když ji kupovali jako odpruženou.

        0 0
        • Gatier  

          Na zimaka len pevnu! Je to jak skoda penazi, zbytocna zataz a asi sa to aj skor pokazi.

          0 0
          • lubos  

            Mne sa to osvedcilo. A ziaden problem som nemal. Len raz pri asi –5 mi vypustilo vzduch plus olej cez tesneni trochu. Po dofukani (vymene oleja) sa to neopakovalo. No, ani tak zima uz nebola.

            0 0
          • Man  

            S tym mozem len suhlasit, tiez to mam na zimu takto pripravene.

            0 0
          • pepek  

            By mě ruky upadly. Dyť to v zimě mlátí do ruk ještě víc, jak v letě. Taková prošlapaná a zmrzlá pěšina při 40 km/h je docela nepříjemný i s dobrou vidlicou, s pevnou bych to nechtěl moc často absolvovat.

            0 0
    • zirecek  

      UltraTotalBrutal www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
    • jecnak  

      Pristi rok ji na vetsinu zavodu budu vozit. Duvody proc jsou jasny – skoro kilco dolu, presnejsi ovladani biku, nulovy ztraty v odpruzeni pri jizde do kopce. Nevyhody vidim akroat v tom, ze si budu muset vic vybirat stopu z kopce.

      0 0
    • mosquito  

      priznavam ze moc jezdit neumim :)) a s pevnou bych si asi nabil cifernik, ale pokud koukas kam jedes a obcas neco preskocis tak proc ne :D

      0 0
    • cabbage  

      ste vytáhli dobrej ležák;o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.