• Daf

    Muj starej dobrej SID mi zacina pomalu umirat a tak premyslim o nove XC vidlici. Ted se da pomerne levne sehnat Scareb Super. Jake s nim mate zkusenosti a co system pruzina vzduch? Udajne je v nove vidlici cervena pruzina a ta by podle tabulek mela byt pro jezdce od 68kg. Ja mam 64kg myslite ze bude potreba dokoupit mekci pruzinu? Kolik tak stoji? Nebo jsou scareby tak spatny ze mam jit radeji zase do SIDa?

    0 0
    • Charles  

      k tomu co si vybrat ti neporadim, ale poradim ti s pruzinou

      mam teda Skareb comp 2003 – s pruzinou, jak pises 68 – 77 kg original, na mejch cca 66 byl dost tuhej, malo chodil, ale dalo se

      tudle www.invelplus.cz/perovna.htm objednal pruzinu, tyhle parametry:Pružina tlačná broušená 4×23,5×237×30. cena i s poctou 310,– za 14 dni ma ji ted samicka cca 58 kg a je spokojena, na mne bych musel pridat trochu predpeti origos ma parametry 4,2 × 23,5 × 2­37 × 30 (prumer dratu x vnejsi prumer pruziny x delka x pocet zavitu)

      jo, origos v komersii stoji myslim 600,– hodne stesti pri vyberu

      0 0
      • TinkTink  

        A jak jsi urcil tvrdost pruziny?

        0 0
      • wertigo  

        takze si jenom zmeril orig. pruzinu a ubral prumer dratu ? ale tim ze si ubral tak je mekci ne ? to se ti predpeti nemohlo zvetsit ???

        ja jsem si tam taky nechal udelat, ale nemel jsem original tak jsem jen tipoval hodnoty, ted mam pruziny ale nedosahnu cely zdvih :-(

        0 0
        • Charles  

          jaxem urcil tvrdost pruziny? zmeril sem tu co sem tam mnel, napsal odbornikum do perovny(ze chci aby chodila na stejny zdvih pro mensi zatez a ja nevim co este) a oni mi poslali nabidku.

          v podstate jde stejne o nejaky normalizovany prurezy dratu a matrialy, myslim, ze neco mezi neudelaj, nebo by museli pouzit jinej matros… … no mozna se do toho zamotavam, detailum nerozumim

          predpeti… no pruzina se zmekcila, a pokud bych chtel pouzit vidlici pro sebe(na moji vahu), asi bych ji pritvrdil – predpetim ja ji zkousel na mlady kole, ktery je trochu kratky a maly 15"(takovej dirth) nevim jak by s tim predpetim dopad pokut bych ji dal na moje kolo, mit fseberouci a pruzici vidlici neni k zahozeni s tou puvodni pruzinou sem taky sotva dosah na cely zdvih – nic moc

          0 0
          • Pá-dlista1  

            myslim, ze neco mezi neudelaj, nebo by museli pouzit jinej matros Prostor na ladeni pruziny je v ramci moznosti i v poctu zavitu.

            0 0
    • náčelník  

      Na téma Skareb se toho tady semlelo už hodně. Já jsem spokojen, ale nejsem žádný raubíř a na závody taky nejezdím. Srovnáním se SIDem taky neposloužím.

      0 0
    • lubos  

      Co takhle jeste neco jinyho :o)) Btw, kdyz tak imho radeji Sida. Ten je lehci a horsi nebude co se pruzeni tyce.

      0 0
      • jimmy63  

        já mam scareba a vážim cca 80kg..mam tam origoš měkou pružinu a je to úplně v poho..akorát když v tom stojim,tak ji musim zamknout,jinak jde do 3/4 zdvihu..zkušenosti se sidem nemam,ale vozí ho kámoš a abych pravdu řek,nepoznam rozdíl(kromě ceny):)

        0 0
        • McBlacky  

          nic proti ale to je asi dost k ničemu průběh když to jde při zatížení ridítek 3/4 zdvihu…

          0 0
          • gummo  

            no nrvim jsestli de do tech 3/4. mne chodi krasne nejspis ji nema spravne nafouklou

            0 0
        • bajker  

          Mám skareba super 04 80kg a praskla mi pružina při reklamaci mi řekli že je to moje vinna, že se tam prý nemá foukat na tu střední pružinu vice jak 130psi a chtěli po mě peníze že mi tam dají silnější. Je to síla co? No nakonec jsme udělali kompromis. Mám tam nyní tu nad 86kg a je to úplně jiný kafe. Doporučuji vyměnit na tvou váhu za tvrdší nebo počkej až Ti praskne a potom.

          0 0
          • dave lister  

            a kdes reklamoval? ja mam co se reklamace tyce (prosakoval mi olej kolem kolecka na stelovani tlumeni) s komersii dobry zkusenosti.

            0 0
        • Mooky  

          Vazim 70kg a mam velky problemy se stavajici vidli … je to nechodici skoro shit XCP75LO od SR a uz sem premejslel o Skarebu. Takze myslite za na moji vahu by mohl byt v poradku, ne? … myslim ze LO nepotrebuju takze by mi stacil i comp a jen me zajima jestli mam koupit model 04 o kterym uz se vi hodne a nebo jestli nemam pockat na model 05. A taky by me zajimalo jestli bude lepsi zdvih 80mm ci 100mm … dik za radu

          0 0
    • MARIN  

      Na Scarebu a vubec novych Manitou s ReverseArch se mi vubec nelibi roztahovani brzdovych celisti pri brzdeni. Takze radej bych sel znovu do SIDa nebo Duke Race

      0 0
      • náčelník  

        Já to tak tragicky nevidím. U mě je tuhost srovnatelná se zadní stavbou.

        0 0
        • MARIN  

          Priznam se ze jsem s tim moc km (spis jen metru) nenajel ale to roztahovani mi rpipadalo tragicky a podle me to musi ovlivnovat brzdy ucinek. Jinak ale proti funkci nemam pripominky

          0 0
          • Elmaco  

            Mozes mi verit, ze to na brzndy ucinok nema absolutne ziadny vplyv. Mam 86 kg…

            0 0
            • Daf  

              Tak jsem Scareba vcera poprve vyzkousel a je to parada! Brzdi to dobre mozna i lip, protoze jsem musel spalky na veckach posunout niz k cepu. Ty nohy ta brzda roztahne az pri velike sile na paku. Vlastne jen kdyz to zkousis na miste, ale takovou silou se zdaleka nebrzdi. Ta vidle je docela zehlicka proti memu staremu SIDovi ty pruziny tam jdou znat pritom prubeh zdvihu je velmi podobnej jako u SIDa. Na lockout si asi rychle zvyknu. Kdyz kolo zamknu je to jako kdybych odhodil zatez :) Akorat neni moc poznat stelovani komprese tou packou lockoutu. Prijde mi to furt stejny a pak se to najednou zamkne. Mate to taky tak?

              0 0
              • Elmaco  

                S tym kompresnym tlmenim ti neporadim, mam totiz model 2003 s LockOut. Tam sa zmena tlmenia da riesit len po rozobrati LockOutu… Trochu som s tym zo zaciatku axperimentoval a poznat to bolo…

                0 0
              • náčelník  

                Ono to štelování útlumu komprese funguje až tak poslední čtvrt, spíše osminu otáčky páčkou. Zamkni vidlici a pak to zkoušej otvírat po jenom „cvaknutí.“ Je to dost skokový.

                0 0
                • Daf  

                  Je to jak rikas zabira to az tesne pred uzamcenim. Dik.

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                S tim brzdenim… takovou silou se nebrzdi? No nevim, ale kdyz jses na limitu te brzdy a prekazka se blizi (nemluve o namrzlem nebo mokrem rafku), tak preci mackas paku vsi silou, aby jsi zastavil nebo spomalil..... a je to stejna ruka, ktera macka tu samou brzdovou packu na miste… takze?

                0 0
                • Daf  

                  Uznavam ze za techto podminek mokrej rafek, snih je to tak jak pises. Zvlas ve spojeni s keramickym rafkem. To ale mackam brzdu spis ze zoufalstvi, protoze kolo stejne nezpomaluje :) Ale uplne stejne mi to nebrzdilo i se SIDem. Na suchu ale i v blate brzdim jednim prstem uplne bez problemu. Roztahovani nohou u Skareba zdaleka neni takovej problem jak si mnozi myslite.

                  0 0
      • Charles  

        na kotoucich se mi to neprojevuje… :-)

        0 0
    • pali  

      Práve včera som začal jazdi? novú scareb super 100.Doskákala mi totiž rs judy sl ´01.Mám na nej kotúč.Váhova úspora oproti RS citelná.Nastlakoval som ju podľa odporúčania manuálu na moju váhu 67 kg chodila pekne v celom zdvihu.Ale sú to len prvé hodiny zábehu a skúšky nastavenia.

      0 0
    • Daf  

      Tak uz prosim zadne negativni reakce vuci skarebovi mam ho uz namontovanej na kole :)) Chod jde trochu trhane ale to by po zajeti melo zmizet. Jde nastavit tak aby mel chod jako muj SID dokonce je i citlivejsi. Ta pruzina co tam je original (asi cervena nad 68kg) je uplne v pohode kdyz nafoukam podle navodu zmacknu vidli skoro az k dorazu. Jeste jsem ho neprojel ale snad to dneska zvadnu. Co se tuhosti tyce nevypada ze by se vidlice pri brzdeni nejak roztahovala. Nekde jsem cet ze snad modely 2004 by mely byt tuzsi nez lonske ale porovnat to nemuzu. Potesilo me ze stelovaci prvky Lockoutu a odskoku jsou kovove. Tak to jsou zatim me prvni dojmy. Doufam ze mi optimismus vydrzi :)

      0 0
    • hnipak  

      Kdyz uz se tady mluvi o skarebech, ja si taky koupil (comp), poradte kde se da levne koupit pumpa? Zatim nejlevnejsi jsem nasel na bikezone za 900,– Dik.

      0 0
      • MARIN  

        http://www.koloshop.cz

        Beto 780,–

        0 0
        • Tumig  

          Také o ní přemýšlím. Jaká je? Chci ji k Marzocchi MX comp 105 model 2005.

          Díky za odpověď.

          0 0
          • MARIN  

            Nevim jaka je ja nedavno koupil pumpu Merida maji ji na jejich strankach v prislusenstvi a stala necelych 600,– uz v jinem prispevku jsem odkazoval na starci (vyhledavani) kde jsem ji popisoval

            0 0
            • náčelník  

              Už to bylo řečeno – vysokotlaká pumpa na Manitou asi nebude vhodná na nízkotlaké vidlice Marzocchi.

              0 0
    • Seadat  

      Ja nevim jak chces ja si myslim (vim to), ze SKAREB je mekej a jestli mas kotouc tak to je na povazenou, ale da se vse! Ja sem taky chtel SKAREBA SUPER s Lockouttem 80mm a nakonec sem skomcil na BLACKOVI SPV Air 100mm a sem max spokojenej! Nechci te vest do SPV to ne to ani u 80mm nema smysl! Ale co se tyce pevnosti tak bych jednoznacne volil BLACKA na vzduchu! Vaha je skoro stejna co SKAREB a pevnost jednoznacne vetsi! Doporucil bych BLACK vzduchovej s normalnim Lockoutem!Da se sehnat!

      0 0
      • Daf  

        V pohode dik. Tem prispevek je tak pul roku starej :) Skareba uz davno mam a jsem spokojenej. Nemam s nim zatim zadnej problem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.