• BiSon

    Ahoj, nedavno jsem tu resil jakou vidlici vybrat pro pritelkyni, viz. http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… Nakonec to vyhral Scareb, ale vyskytl se neocekavany problem – prodavac je ochotny vymenit Judy za axela, ale nikoliv za scareba. Jak moc se tyhle vidlice vlastne lisi? Jde hlavne o vahu, nebo je v tom i neco jinyho (pevnost, citlivost, tuhost atd…) Co napr regulace tlumeni, odskoku apod? Jo, nepiste mi, ze mam zmenit prodejce, to se taky resi, ze bysme koupili jinde a pripadne i jiny kolo.

    0 0
    • JMT  

      se tomu prodavaci ani nedivim ze nevymeni judy za skareba… :-)))

      0 0
      • BiSon  

        NO, ja vlastne taky ne, tu Judy by sundaval ze 14" palcoveho kola. Jenom me zarazi, ze dopoledne to slo a odpledne, kdy jsme prisli s penezama uz ne… Proto se ptam, jak moc horsi (a v cem) ten axel vlastne je.

        0 0
        • vlk  

          a u koho to kupuješ.

          0 0
          • BiSon  

            Vybirali jsem v Oto sport – ve sklepe naproti zdravky. Maji toho treka skladem. A aspon nas nechal projet, tak vime, ze 16" ram je vysokej :-)

            0 0
          • vlk  

            a už chápu.Asi to bude na palackého třídě v Olomouci-v tom sklepě.Osobně si myslím, že je to proto, že ti tu vidlu chce prohodit z jiného kola co mu tam stojí a tak by mu vlastně žádná navíc s uřezaným sloupkem nezůstala-ty se zvláš? hůře prodávají.A původně si možná mylel, že tam má kolo se scarebem a teď zjistil, že ne že má jen axely, piloty, judyny,foxy.Tak se mrkni po nějaké jiné na kolech co tam má vystaveno a domluv se s ním ,že by sis kdyžtak doplatil.

            0 0
            • BiSon  

              Myslenka to neni sptna, ale za jakou? Pilot? Jinou, lepsi Judy? Foxe asi nezaplatime…

              0 0
              • vlk  

                s těmito typy vidlic nemám moc zkušenosti.To se zeptej spíše někoho jiného.Než pilota xc bych vzal sl.Než Judy tt tak bych raději judy xc.No a pak je tu ta axelka.Ale jestli judy nebo pilot, nebo axel to nevím-rozhodně jestli axela tak 05 a né toho starého.-váhově je to všechno stejně podobné.Teď mě napadá jestli tam ještě neměl splice.

                To ti fakt moc neporadím.

                0 0
                • BiSon  

                  Splice tam urcite ma, ale to je 100–130, na tak maly ram mi to pripada jako docela hodne. Judy tt vs Judy xc vs Axel se resilo v predchozim threadu, vyhral axel, ale mohutne mi vsichni doporucovali spis scareba. O zbytku prave taky nic nevim, krome toho ze tady na foru neni moc priznivejch ohlasu na suntoury a na nejaky piloty taky cas od casu nekdo nadava… a pak si vyber :-(

                  0 0
                  • BiSon  

                    Do toho obchodu se hned tak nedostanu abych zjistil jake jsou moznosti, tak zkusim zmenit otazku :-) Brat toho axela nebo radsi ho ukecat na pilota? Jakyho, staci XC nebo radsi SL? Nebo Judy SL? jsem z toho skoro na prasky… :-)

                    0 0
        • Daf  

          Skareb ma hlinikove vnitrni nohy a taky mazani olejem a ne vazelinou jako axel. Skareb je o hodne lehci a lepsi. Nechapu proc by ti tam za nejakej priplatek nemohl dat Skareba.

          0 0
          • BiSon  

            Jasne, rozdilu vahy rozumim :-) Mazani – je problem s vazelinou? Jako nutnost castejsiho/ob­tiznejsiho cisteni? Co ostatni veci, moznosti regulace atd?

            0 0
            • Daf  

              Mazani vazelinou neni az zas takovy problem, ale precijen v zime ma vazelina tendenci prituhovat. Co se udrzby tyce tak cisteni je slozitejsi, ponevadz se vazelina hromadi ve vidlici a hur se vylejva jak olej :) S tuhosti na tom skareb bude take urcite lepe. Jo jeste Skareb je vzduchova vidlice a Axel pruzinova. Takze u skareba se da tvrdost stelovat tlakem vzduchu a u Axela vymenou pruzin, pomevadz stelovani na vidlici byva temer neznatelne. Odskok maji snad obe vidlice.

              0 0
              • BiSon  

                Dik. Scareb ma prave byt pruzina/vzduch, jsem kvuli tomu schvalne volal do progressu, protoze i u nich na webu maji uvedenej jenom vzduch tuhost je problem hlavne pro kotouce, ne? Planovany jsou V brzdy.

                0 0
                • Daf  

                  S tuhosti maj problemy spis tezsi lide coz asi neni vas pripad. Pak hodne skrtaj spalky v zatackach a tak.

                  0 0
                  • BiSon  

                    pokud jde jenom o skrtani, tak se s tim da zit :-) a u spalku je to min slyset jak u desticek, tak co :-)

                    0 0
              • Volf  

                Jak píšeš o štelování pružiny tak si myslím, že tam ani možnost přitažení pružiny není, když máš na jedný noze regulaci zdvihu a na druhý Lock.

                0 0
                • BiSon  

                  to nevi, brali bysme stejne asi elite. a pruzina se musi vymenit, standardne je na 68 kilo. Ale to u scareba podle toho cloveka z progressu taky.

                  0 0
                • Daf  

                  Je to mozny. S vymenou pruzin mas pravdu i u Skareba to bude potreba.

                  0 0
          • Volf  

            Teď jsem vážil Axela Super 70 – 100 mm s lockautem a s neseřízeným krkem váží 2 160 g, takže ten Skareb bude asi o 1/2 kila lehčí. Jinak mazání vazelínou si myslím není žádnej velkej problém.

            0 0
      • vlk  

        tak snad s doplatkem mu to vyměnit moh ne.

        0 0
        • BiSon  

          Taky jsem to nepochopil. Asi se mu tam vali axel s kratkym krkrm, proste vymeni jednoho lezaka za druhyho. Scareba tam da klidne taky, ale museli bysme vzit i Judy :-(

          0 0
    • TinkTink  

      Zmenil bych obchod…teda aspon podle toho co pises…

      A pokud ji chces dat Scareba, tak bych z pozadavku neubiral…to pul kilo jde poznat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse