• Boudino

    Ahoj

    Tak jsem se pokusil seridit prevody. Precetl jsem, co se dalo vytiskl si clanek z www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… s papirem v ruce se do toho pustil. Po dlouhem case se mi podarilo dostat do vychozi pozice, coz jsem nakonec povazoval za uspech.

    Takze se ptam – nemate jeste nejake tipy, triky nebo jine odkazy? Preci jenom bych radsi jezdil jinam, nez do servisu.

    0 0
    • peg  

      Já to dělám následovně: Dám kolo na montážní stojan. Nejdříve seřídím vymezení mezi kolečkama, to nastavím pomocí šroubů, tak aby bylo vše nad sebou(kolečko,řetěz a vodící kladka) a potom to dolaďuji pomocí šroubu co je na lanku. No a takhle si stím hraju dokud to pěkně nepřehazuje. Je to trošku o nerv, už jsem pár šroubováků znetvořil a jednou to také odneslo okno, když jím ten šroubovák proletěl.

      Takže moje rada: Jestli máš slabší nervy, dej to radši do servisu, je leší dát 30,– za seřízení než 300,– za nový okno a ještě více pocuchaný nervy.

      0 0
    • Martin  

      No – prostě podle potřeby buď utáhneš nebo povolíš lanko.

      0 0
      • Daf  

        Jen doplnim ze kdyz se retezu nechce nahoru tak se staveci sroub vysroubovava. Kdyz se mu nechce dolu tak obracene. Pokud to ale nejde seridit problem muze byt ve znecistenych lankach, ohle patce prehazky, nebo spatne nastavenej presmykac.

        0 0
        • ddd - andy  

          pokud nemas inverzni saltr… :-))

          0 0
        • Boudino  

          Ten sroub u pacek, nebo u prehazky? Nebo je to jedno? Nebo jsem uplne mimo a rec je o tom tretim sroubu, co je na prehazce?

          Kdyz povoluju staveci sroub, tak se mi to hybe ve smeru pruziny? Tak spodni doraz ven z pastorku a horni smerem na mensi kolecko?

          P.S. Nemyslim si, ze bych servis neufinancoval, ale je to cas a prace navic. K tomu si myslim, ze tohle bych mel bych schopen zvladnmou sam. Uz jenom proto, abych to mohl pripadne doladovat, kdyz se to rozhodi nekde cestou.

          0 0
          • Daf  

            S temi dorazy, pokud to dobre chapu, mas pravdu. Zbytek muzes poladit na razeni nebo na prehazce tim stavecim sroubem na bowdenu je to jedno. Nektere prehazky to stelovani nemaji a spolehaji na razeni.

            0 0
            • marhi  

              Tak to prr. Jedno to není. Lanko musí být na nejlehčím převodu lehce napnuté ( samo sebou u klasiky, inverzní šaltr jsem v životě nešteloval) Stavěcím šroubem se seřídí přehazování na převodech. Pokud to přehazuje líně tak se to za jízdy doladí právě tím vehementem na rámu. Trochu problém je že na 90 procent se to jinak chová na stojanu a jinak v záběru. Ale ruku na srdce, to jste fakt tak nešikovný že si to nedokážete seřídit sami.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.