• Aleshek

    Mám krosové kolo, převody jsou LX, kazeta klasika 11–32 zubů (11,12,14,16,­18,21,24,28,32) http://www.koloshop.cz/…11–32z..html. Převodníky tak jsou 26–36–48. Osobně mám dojem, že by tam měli bejt spíš převodníky 22–32–44 (tj. každý převodník o 4 chudší), neboť 1) krosové kolo má 28'' kola a hlavně největší převodník tam prakticky skoro nedávám, max. někde v klesání. Snažím se jezdit hodně frekvenčně a zároveň dávám přednost terénu. Když pak chci držet těch ideálních 90 ot./min., tak při převodu velký převodník – 5 kolečko (což je tak nejlehčí použitelný převod v kombinaci s velkým převodníkem), to znamená rychlost někde k 32–35 km/hod. Přijde mi, že takhle by to tedy být nemělo. Vidím to správně?

    Potom jsem se chtěl zeptat, kdybych tedy měnil kompletně sadu převodníků, je v nich nějaký rozdíl? Nejsou nějaké různé rozteče apod.? Čili bych si měl pořídit toto:

    http://www.koloshop.cz/…evodnik.html

    http://www.koloshop.cz/…evodnik.html

    http://www.koloshop.cz/…evodnik.html

    A ještě poslední dotaz. Jak moc lze křížit řetěz na těch převodech 3×9? Je to nějak definováno třeba výrobcem nebo je to víceméně „pocitová“ záležitost?

    Díky za rady.

    0 0
    • Aleshek  

      no táááááááááááák, kluci a holky, poraďte … ;-)

      0 0
    • JakeF  

      Se změnou převodů souhlas, ty velký převodníky jsou pro turisty, co neumí šlapat a jedou kadenci dobrou tak na zničení kolen… Naštěstí nemaj dost výkonu, aby jim nějak opravdu ublížili, takže jsou spokojený :).

      Jen mi teda přijde lepší varianta koupit rovnou SLX kliky a ty LX prodat, i když ta rozteč nejspíš bude stejná, z hlavy to nevím.

      Křížit můžeš v pohodě, na 3*9 není problém jezdit na velkou komplet rozsah kazety, ale samozřejmě dvojplacka je na to lepší…

      0 0
      • Aleshek  

        No, mě to fakt bylo divný, že ty převody jsou tak těžký, furt jsem si říkal, jestli nejsem slabej! … Že prostě standardně nejezdím terénní „vložky“ s průměrem kolem 35 km/hod. :-)

        Koukal jsem na ty kompletní kliky, cena je teda prakticky 2× tolik co jen samotné převodníky. Asi spíš půjdu cestou jen samotných převodníků, pokud tedy mají stejnou rozteč, což nejspíš mají, ale to si samozřejmě ještě ověřím. ;-)

        0 0
        • JakeF  

          Nojo, zdražili… Ale tak pořád je to o litr víc, máš k tomu novou osu a ty LX jsou taky celkem prodejný, takže by se to možná pořád celkem vyplatilo. Samotný převodníky moc nevím, jak by se prodávaly…

          0 0
    • kOmE  

      Myslim ze jsi si sam odpovedel. Pokud s velkou plackou nejezdis 4 nejmensi pastorky ,tak je opravdu vhodne vymenit prevodniky. Budes pak mit vetsi rozsah na velke prevodniku a nebude treba menit tak casto prevod i na prevodnicich.

      0 0
      • Aleshek  

        Jo, asi jo. ;-) Prostě nejsem zas tak zkušený borec, tak jsem se chtěl jen ujistit, poradit se s opravdovými borci odkojenými přehazovačkou. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.