• pos3k

    Zdar bajkeri. Muzete mi pls napsat jaky typy se jeste montujou na bajka a jake maji +/- ? (zavit,ahead,int. atd).Mam v tom bordel.Dik moc.Zdar bajk

    0 0
    • Vincent  

      No, tak zavit se delal kdysi v praveku, myslim ze jenom na prumer hlavove trubky 1".. Zapory… nedrzi to moc fest, nejde do toho narvat odpruzena vidla- az na vyjimky.. Proste je na hovno, hehe.. Ahead je asi nejcastejsi, prumer hlavovky 1 1/8", drzi fest, no nevim co rict.. Integr.. nevim, todle je takovy divny.. navic o tom nic nevim :)

      0 0
    • Daf  

      Ty typy jsi si vyjmenoval sam.
      Takze zavitove ma nevyhody predevsim ve stelovani na ktere potrebujes veklej klic a tim si jiste hned vymackas ty upevnovaci matice a pak to nevypada hezky. Vyhoda je ze se da snadno nastavit vyska riditek protoze se hl. slozeni neupevnuje pomoci nej.
      Ahead ma vyhody v peknem vzhledu a snadnem nastaveni pomoci imbusu. Take je veliky vyber hlavových slozeni tohoto typu. Nevyhody jsou hlavne nastaveni vysky riditek, kde je treba podle vysky prislusne zariznout krk vidlice coz je docela pakarna.
      Inegrovane je vlastne to same jako ahead akorat jsou loziska zasazene rovnou do ramu takze neni treba lisovat misky do ramu. Vlastne existuje jeste jeden druh integr. slozeni a tam je treba do ramu vsadit jakesi vlozky. Podle me ale integr. slozeni na bikovi nevypada tak pekne jako na silnicce.

      0 0
      • Jarda  

        Ja jsem myslel,ze je rozdil jenom v tom,ze jsou ty misky do rozsireny hlavovy trubky zapusteny.Vzdyt ty misky preci jdou vymenit,akorat jsou uvnitr, nebo ne?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Jak ktery. Nekde jsou loziska primo v ramu.

          0 0
        • Daf  

          Snad vsechny typy IHS jsou na prumyslech. Takze neni problem vlozit lozisko rovnou do ramu kdyz je h tomu klavovka uzpusobena. Aspon u lonskych authoru to tak je. Pak je prave jeste jeden typ a tam se opravdu misky lisuji dovnitr.

          0 0
    • kovar  

      zavitove HS je mrtvo, tim se nezabyvej. muzes studovat: http://www.chrisking.com/…plain_1.html

      nebo: http://www.canecreek.com/…fo/tech.html

      Dle meho nazoru nejlepsi je klasicky Ahead. Ty ruzne sunty zvane Integrovane HS, Internal HS= Zero Stack HS jsou produkty drtive kampane asijskych vyrobcu ramu a komponentu a jejich evropskych distributoru a evropskych prizpusobitelu za jejich mensi zivotnost. V americe na tato hlavova slozeni vesmes dlabou, asi vi proc.

      0 0
      • Blink  

        …uvažuji o novém rámu. IHS a IS nechci vžádném přápadě to vím už dlouho. Myslíte , že mě výrobce (např. DC) vyhoví a dá mě tam trubku na klasiku?

        0 0
      • pos3k  

        Dik za info.Mel jsem nejasnosti hlavne mezi internal a integral (tohle bych si jinak vyhledal na BF). Porizuju prave ram (budu:) a furt na me s tema hs integrovanejma. Ja si na svuj ahead nemuzu stezovat.Tak jsem taky na vazkach,pac minulej rok byla hlaska, ze duratec bude nejen na integrovany. (btw. kdyz se uvadi 1 1/8´´ tak to je jeden a jedna osmina palce jako jeden rozmer nebo dva volitelne rozmery?).

        0 0
      • enjoy  

        mas nejak podlozeny ze je IHS sunt nebo mas proste jenom predsudky?me se prave IHS moc libi,hlavova trubka je masivnejsi,vy­pada lip.

        0 0
        • kovar  

          no videl jsem par holych ramu predloni na SportLife s ofrezovaou hlavovkou pripravenou na IHS, jsem nejak jeste nestravil asijskou presnost :-( Loziska neposuzuju. JO a jeste reference nekterych nespokojenych uzivatelu. tAkze predsudky.

          0 0
          • enjoy  

            no je fakt ze neni duvod zabyvat se nejakym IHS kdyz klasicky A-head funguje jak ma,ale kdyz uz teda to IHS mam tak mi nevadi a problemy nemam.

            0 0
            • kovar  

              no jo. mi na IHS hodne vadi potreba vetsi presnosti ofrezovani hlavy, coz cinani nejak nezvladaji, a mensi stycna plocha slozeni s hlav trubkou. Se vubec nedivim, ze Lubosovi na InternalHS povyjela miska z ramu ven (viz prispevek Merida LRS)

              0 0
        • mastihuba  

          IHS mam od leta a taky bez problémů – ty ložiska sem tam nalisoval ve svěráku úplná pohoda – nevim jak to pude vyklepnout, ale problémy nečekám. Kus tyčky, kladivo a musí to jít ven. Jenom abych to nevyrazil i s kusem hlavové trubky.

          0 0
    • Boris  

      A co značky? Point raing, Ritchey, Cane creek, No name a další… Který lze doporučit a kterým se radši vyhnout?

      0 0
      • ravo  

        Cane Creek určitě, na Rithchey na tady sem tam někdo nadává…

        0 0
        • ravo  

          Autor nezodpovídá za pravopisné chyby ani za slovosled a kdoví za co ještě – to platí u všech mých příspěvků:-)))

          0 0
          • Staenly  

            Stejne te za tu tvoji Cestinu zbijem…:) Btw, ja ritchey mam a pohoda, ale je to ahead, ne IHS…

            0 0
    • hardy.boy  

      Nevíte někdo, jestli jde přestavět závitové hlavové složení na AHEAD?

      0 0
      • juli  

        Určitě to jde. Je potřeba soustruh, nebo alespoň pilník.

        0 0
        • jurdy  

          A vis o nejakem navodu či něčem podobném? sehnal jsem si postaršího FORTa RO.78.DB2 jenom tak na pojizdení a vyzkoušení silnice + berany a a-head představec (nejak sem pozapomnel, že je to závit.HS) a chtěl bych to tam nějak napasovat a nevim jak…díky za tip

          0 0
          • juli  

            Já nevím, proč tenhle dotaz hardy.boy vložil. Předpokládám, že mu šlo vyloženě o hlavové složení a to v principu problém není. Nicméně si myslím, že koupit nové hlavko je jednodušší cesta.

            Kdysi jsem takovou úpravu dělal na hlavovce Deore XT. Horní závitové víčko se zevnitř přesoustružilo na průměr 30.15, vytvořil se kónus 45 stupňů a osoustružil vnější 6ti hran pro klíč. Bylo potřeba vyrobit vymezovací kroužek s vnitřním průměrem 28.6 a vnějším kónusem, který se rozříznul. Horní matice hlavka se nepoužije.

            Pokud ti jde o tohle, tak kromě rozměrů, které jsou pro hlavko 1 1/8", máš všechno co potřebuješ vědět.

            0 0
            • jurdy  

              Uf priznam se ze to bych asi nezvladnul. Jenom me to zajimalo jestli to jde vyresit protoze klasicky zavitovy hlavko je nevzhledny a kdyz mam ten ahead predstavec je skoda ho nevyuzit. Tak uz nevim jak to vyresit :-(

              0 0
              • juli  

                Jestli máš vidli a-head, tak a-headové hlavko prostě kup. Však i 1" provedení to není žádný problém.

                0 0
                • jurdy  

                  Předpokládám, že když mám závitový hlavko tak vidlice ahead těžko bude. Nebo se mýlím?

                  0 0
                  • juli  

                    Nemýlíš

                    0 0
                    • jurdy  

                      takže jsem zas na začátku :-D no nejlepší bude asi koupit adaptér nebo redukci či jak to mám nazývat a tím to vyřesím. Sice to vzhledově nebude nic moc, ale aspon budu moc jezdit:-)

                      0 0
                      • juli  

                        Vůbec nerozumím, co řešíš.

                        1. jaký je rozměr hlavy rámu pro HS 1", nebo 1 1/8"?
                        2. jakou vidlici máš k tomu rámu 1" závit, a-head, nebo něco

                        v 1 1/8"?

                        0 0
                        • jurdy  

                          ok přiznávám moje vyjadřování není na úrovni…omlouvám se!

                          1. rozměr hlavy rámu 1"
                          2. rozměr vidlice 1" závit
                          0 0
                          • juli  

                            No, tak to máš problém.

                            Pokud budeš chtít a-head kombinaci, pak nezbude než k 1" a-head hlavovému složení pořídit i vidlici 1" se sloupkem bez závitu. Sice existují i redukce na prodloužení sloupku s možností montáže a-head představce, ale cena bude podobná, jako cena nové vidle a přibude problémové místo.

                            0 0
            • kyl  

              Já dělal něco podobného.Koupil jsem novej rám a ten měl hlavovku na semiintegrované složení.Já měl jen klasické pro závitovou vidli a chtěl to nějak dát dohromady.Novou vidli ve skříni a co teď.Takže soustruh a šlo se kutit.Futra pro klasické misky a takovej nástavec se závitem uvnitř a nalisovaným kroužkem z vidlice na kterej pak přišli nějaké podložky a představec 1 1/8.Nevypadalo to špatně a hlavně to fungovalo.

              0 0
              • jurdy  

                Chlapci se soustruhem na mě nechoďte..já jsem chemik! :-) a v okolí o nikom nevím, že by delal na soustruhu

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.