Jaký zdvih vidle na starý rám?

23 nepřečtených
  • Jirikus

    Mám MTB Author Sector rok 2000 s vidlí Rock Shox Judy SL se zdvihem 63? mm. Chystám se ji vyměnit za novou, ale nevím kolik mm zdvihu (85 nebo 105 mm) tam můžu dát, aby to rám ještě snesl (abych pak neseděl jako na Harleyi). Nemáte s tím někdo zkušenosti? Díky za každou radu.

    0 0
    • aku  

      Ja sem to vyresil nasledovne: zjistil jsem vysku nove vidlice (mysleno od korunky po stred osy predniho kola), porovnal to se stavajici vidlici (predpokladam ze vyrobce vi co dela) a protoze rozdil byl 1cm tak jsem se rozhodl pro novou vidlici ;)

      0 0
    • filipes  

      Prave jsem z XC kola vymenou Judy XC 2000 za M udelal fest harleye, takze si nechavam dorust vlasy a kupuju kozeny kalhoty.

      1. Judy jde vnitrne prestavet na 80 nebo 100 cm zdvihu. Zkus to, uvidis co to dela s geometrii.
      2. Judy ma docela nizkou vysku od osy po hlavovku i pri 10cm zdvihu. Porovnavej tento udaj (s novu vidli) misto zdvihu, napriklad od XC Marz se to lisi cca o 3 cm.
      3. Judy 2000 jsou bezudrzbovy drzaky, kroutej se min nez nektery novy vidle (treba Pilot). Kdyz mi fungoval dodelany „air-assist“ tak jsem byl happy.

      Co takhle vidli zrestaurovat, zvysit zdvih a setri na vymenu spolecne s ramem ;-)

      0 0
      • Jirikus  

        Jak zvětšit zdvih na Judyně SL z roku 2000? Nemám manuál a výměnu oleje jsem nechal vždycky na servisu, takže vůbec nevím co je uvnitř. V opravách jsem totiž docela velký amatér.

        0 0
    • MartinXC  

      Proč vidli měníš ? Já ji mám už 4 roky (teď na zimákovi) a pořád drží s mírným vaklem (při zdvihu 100mm u 19" kola).

      Žena má Sectora 17", vidli měla nastavenou na 80mm, letos dostala RS SID Race na 80mm, změna vlastnistí biku žádná. Ten rám je docela dlouhý, myslím, že ustojí i 100mm vidli, v 19" určitě.

      0 0
    • JJ  

      Ja mel na Sectoru bombra Z5 80mm a myslim, ze 100 by to taky v klidu sneslo. Vyssi vidle by mohla mit vetsi sag, takze to vyjde skoro nastejno

      0 0
    • McBlacky  

      viděl jsem i sectora s vyvařením mezi hlavou a spodní rámovkou vidle 100, jestli jsi z Prahy, tak je to maníka z cyklo Tyrš v Dejvicích, řekl bych že ví co dělá, tak se radši zkus zeptat, aby ti to pak při větším zdvihu nekřuplo…

      0 0
    • jakub  

      Osobne si myslim, ze kdyz tam das nakej kravskej zdvih, tak se pak budes trapit, zmenis dost geometrii kola a bude se chovat jinak, treba lip, ale nejspis hur a pak to budes zbitecne muset doladovat predstavcem a dalsima zbitecnostma, Ja bych koupil nakou 80desatku, to asi nebude tak velkej skok, ale do vetsiho zdvihu bych asi radsi nesel

      0 0
    • filipes  

      Existujici Judynu lze za 20 min prestavit na 80 nebo na 100. Vyzkousej, co ti sedne.

      0 0
      • jakub  

        presne, co ti bude vyhovovat tak to jezdi, jen si este rypnu, s vyssim zdvihem se ti bude bike stavet v kopci na zadni uvidis… (((-: jde prave o tu geometrii

        0 0
    • Thorn  

      Ja mam Author Spirit, tiez rok 2000, a mam tam Marzocchi Z5 100 mm – nemam pocit, ze by to bol Harley, v stupani sa predok vobec nedviha…

      0 0
    • Lister  

      Já mám Versuse 2000 velikost 19 a vepředu RST Aerosu. Ta má 9cm a ještě je navíc hodně vysoko stavěná. Nemám s tím žádné problémy. Myslím, že tam můžeš narvat 10cm bez problémů. Kdyby sis nebyl jistý tak si přeměř tu výšku vidle jak už radili výše.

      0 0
    • Jirikus  

      Několik přízpěvků mi radí zvětšit zdvih staré vidle. Poradte amatérovi jak na to. Nevíte, kde by se dal na netu sehnat manuál k Judy SL z roku 2000? Zatím dík za všechny příspěvky.

      0 0
      • MartinXC  

        Princip: v obou nohou se prehodí 2kusy 1cm spacerů (bílé barvy) z jednoho místa v noze na místo pod pružinou. Pokud jsi jezdil do servisu s olejem, tak ti to udělají tamtéž. U změny 65 na 100mm to asi bude chtít vyměnit aspoň 1 pružinu za tvrdší.

        0 0
    • Volf  

      Já mám z toho roku Tractiona a teď tam mám XCP-D s 80 mm.

      0 0
      • Medi  

        Mám starší zachovalé GT Terra Tequista , ale nemá odpruženou vidlu. Chci tam nějakou dát tak do 3 tisíc, nabízeli mně v obchodě nějaký suntour za 2600,– typ jsem si nezapamatoval. Nebo mám raději koupit starší kvalitnější??

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Bych spis koupil nejakou starou dobrou vidlici. Za 3000 se da treba nejaka Marzocchi, rocnik 2001 ve vybornym stavu a urcite odvede vic prace nez novy Suntour.

          0 0
    • zubus  

      Mal som podobny problem. Ram TREK 970, zvih 63 mm. Vyriesil som to nakupom RS Duke XC-U-Turn. Zdvih nastavitelny 63–105. Jazdim so zdvihom 75–85, podla terenu. Pri vacsom je to uz poznat, bike je tazsie ovladatelny.

      0 0
      • Medi  

        A kolik za ni dals? S tímto kolem jezdím se synem kolem Bečvy a sem tam do kopců, a bez odpružení se to dá, ale není to ono. Teď toho stejně moc v kopcech nenajedu, syn má 4 roky a chce neustále jezdit a kopce ještě nezvládá tak dáme 3 – 4 týdně 15 km a mám odježděné.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.