Rock Shox SID nebo Manitou SWINGER?

4 nepřečtené
  • manzesman

    Koupil jsem ram Mountain Cycle Slix s tlumicem Rock Shox SID Adjust za dobry peniz a resim ted otazku. Vymenit Rock Shox za Manitou SWINGER R 3-WAY nebo ne? Zhruba 50% mych vyjizdek totiz tvori 40ti kilometrova rovinata cesta do prace a zpet, z niz je 16 km asfalt a zbytek lesni cesty. Dost do toho rano slapu, abych mohl vstavat co nejpozdeji, takze mi pripadne, ze Manitou s SPV by mohl byt vhodnejsi. Obcas i vyjizdky do okolnich kopcu zacinaji presunem po asfaltu.Jde o to, ze dokud je tlumic novy, muzu ho jeste za doplatek vymenit. Pozdeji uz by ten doplatek byl vetsi. Bohuzel nemam moznost fulla s SPV prubnout. Mete nekdo moznost tyto dva tlumice porovnat?Do ted jsem jezdil na HT, takze nemam zadne zkusenosti.

    0 0
    • děda vševěda  

      Zaleží na stabě rámu jestli je to jednočep nebo čtyřčep (toto kolo neznám), manitou tlumič s funkcí spv je je určitě lepší volba než rs sid, ale ještě lepší volba by byla použít tlumič s lockoutem který je možno ovládat a ne ten který si dělá co chce sám jako v případě manitou!!!!!!(spv ani úplně nepruží ani není uplně uzavřený) Zvolil bych třeba foxe, nebo DT swiss oba s lockoutem

      0 0
    • o.ndra3  

      Jestli máš tlumič při jízdě po ruce, tak SIDa můžeš nouzově zavřít nastavením tlumení odskoku na maximum.(jsou to tak 2 otáčky) Kolo si pak mírně sedne, ale vůbec nepohupuje. Při dlouhých silničních výjezdech to tak dělám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.