6-kolečko s méně než 14 zubama

5 nepřečtených
  • Valdo

    Existuje vůbec něco takového? Potřebovali by jsme těžší převod na dětské kolo (20)…

    0 0
    • kemo  

      Tak to jste velké výjimky, všichni spíš řeší lehčí.

      Pokud kazeta nejde přeskládat, tak by možná šlo řešit i výměnou předního tácu. Nebo by možná šlo dát 7/8 kolečko, kde by se na 13 dalo dostat, pokud by to stačilo.

      0 0
    • Jakobo  

      Historicky se to delalo, ale nebude to moc obvykle a hlavne cenove mimo. Zkus projet ebay. U sedmikolecek je situace jednodussi. Hledej Atom, Regina, Maillard. Problem bude, ze francouzi meli trochu jiny zavit nez Shimano, Sunrace… takze jeste navic si musis pohlidat spravne stoupani. Imho vetsina tech Atom a Maillard bude francouzsky standard. Dalsi problem asi bude, ze tyto kolecka byly urcene spis pro silnicky, takze pokud najdes, tak treba 12–21, takove jsem mel kdysi ja.

      Jednodussi a mozna nakonec i levnejsi asi fakt bude predelat na 7r. kazetu, vymenit tac nebo nechat tak. Za rok uz bude kolo stejne male.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Podle toho, jestli jde o nějaký singlespeed s jedním pastorkem nebo šroubovací šestikolečko. U šroubovacího bych šel cestou zakoupení šroubovacícho sedmikolečka od 13z nebo tady a použil pouze poslední pastorek s odpovídající podložkou, pokud by byla potřeba a nedalo se to řešit jen nastavením dorazu přehazovačky, popřípadě bych za směšný peníz nebo tady lepší provedl rovnou i výměnu řazení za 7 sp a k tomu výměnu řetězu (ale nejspíš to bude chodit i se stávajícím), protože se asi oprávněně domnívám, že na kole žádné super řazení není, tak si moc nepohoršíte

      Přesto je to řešení polovičaté, svého času jsem udělal upgrade ještě radikálnější, a to přepletením na náboj s normálním ořechem a osazením 8 sp kazety, dnes za podobné peníze klidně i 9/10 sp. Záleží, jaký je rám a jak je v něm kolo uchyceno.

      EDIT: Jaksi samozřejmě předpokládám, že tam půjde standard SHIMANO, Jakobo je důkladnější.

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      i Favo delalo od 13z, to by se asi jeste nekde naslo. Projed aukro nebo tady vlakno se srotem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.