• senožrout

    Zajímalo by mne jaký máte názor na kvalitu nářadí, kterým ošetřujete své oře. Nejde mi o multiklíče. Mám na mysli takové to dílenštější. Všelijaké spešl klíče, stahováky, rovnáky, otvíráky na zaviráky :-) atd. Když něco chci tak mi všude cpou Park Tool. No nic ptoti němu, jen ta cena… A všechno ostatní prohlašujou za bláto. Ale já myslím, že Kovys, Exu, Bike tool nebo BBB mají celkem solidní nářadí pro domácí servis. Nebo už jste s ním zařili horké chvilky, třeba vytržený závit na klikách atd. Kde má podle vás cenu vsadit na Park Tool a kde jsou to vyhozené peníze. Sám taky kombinuju, když si něco dokupuju a tak by mne zajímal váš názor.

    0 0
    • Kohout  

      Já jsem před lety koupil sadu klíčů od nějakého českého výrobce za cca 80 Kč. Měl jsem strach, že se to hned ožvejká, ale drží to bez problémů. Stahováky mám taky český a drží dobře. Jediný, co mi odešlo byla nejtovačka, ale tam se jednalo asi o konstrukční chybu a vyreklamoval jsem ji za jinou, která drží. Park Tool je super kvalita, ale myslím že to má smysl jen pro časté používání nebo pro „fanjnšmekra“, kterej neřeší finance.

      0 0
    • TinkTink  

      Ja jsem spokojenej uzivatel KOVYSu a Bike TOOLu…od Bike TOOL mam par veci – vsechny z CR-V…a pohoda…jejich multiklic za nakych 250,– je jeden z nejkvalitnej­sich…skoda ze se daj tak blbe sehnat :-/…Kovys – to mam napr. nytovat – pohoda…funguje…

      Parktool do dilny nepotrebuju…spis bych bral momentovy klic :)

      0 0
    • MARIN  

      Od ParkTool neman nic i kdyz se mi jejich veci moooc libi ale ty ceny :( Vetsinu naradi(klice,ny­tovac s stahovaky) mam od Kovys a nemam zadne problem. Nektere stahovaky mam vlastni vyrobu.

      0 0
    • fousac  

      v dilne: stahovak na stred a kazetu mam kovys, spokojenost.. stahovak na kliky vlastni vyroby podle originalu kovys, ten nic nevydrzel… a ostatni naradi tona, narex, knipex.. :) nejtovacky uz sem zrusil asi tri od ruznych firem.. ted schanim takovou tu do krabicky od sirek, nevite nekdo, kde ji maj (v praze)???

      na biku: takova specialni bitova-nastavcova rukovet + 8 bitu, nevim kde sem to koupil, ale je to sqely… na silnicce: multiklic BBB (pouze imbusy), prekvapive drzi… :)

      nepotrebuju parktool…

      0 0
    • kovar  

      Kovys absolutní spokojenost (nýtovačka, rovnačka patek, naražeč a vyražeč HS a jěště cosi asi nějaké stahováky – klik, osy). Tudíž nepotřebuju dávat mnohonásobek víc peněz za ParkTool

      0 0
    • Tommy  

      Některý stahováky mám český, ale ostatní věci od Parktoolu – radši si počkám, než koupit dva šmejdy, co nevydrží nic – starám se celkem asi o 6 kol, tak to v pohodě využiju. Jinak používám klasické nářadí Tona nebo Knipex-kleště.

      0 0
      • Třé?a  

        Nejlepší je upravit nářadí podle vlastní potřeby. Tak třeba nejpoužív. imbus sem vsadil do kličky na natahování hodin a perfekt se s nim manipuluje když táhneš z obou směrů.

        0 0
      • kovar  

        no tak jmenuj prosím ty dva šmejdy, a? jsme ve střehu a a? Tvůj přispěvek nevyzní jako pomluva všeho, co není ParkTool

        0 0
        • Třé?a  

          nemam nic proti P.T. jen sem chtěl říct žě se dá dělat s čimkoli a nemusí to bejt zrovna luxus zbožíčko.

          0 0
    • Žanek  

      Rozbor toho, co mám doma: Centrklíč – DT – neskutečně kvalitní výrobek, v bikeshopu, kde brigádníčím ho používáme pátou sezonu (!!) bez známky opotřebení. Cena asi 150 Kč, ale už se nedělá Nýtovač – Kovys za dvě kila, nemám problém Stahovák na kliky – Kovys za 180Kč – použil jsem ho párkrát takže životnost nemůžu posoudit… Klíč na kazetu – značku nevím, asi za půl sta a ten je dost měkej, příště koupím něco lepšího. Klíče na konusy – jakýsi český, 15mm mají žlutý plastový rukojeti, 13mm šedý, cena asi 50 kč/ks, jsou v pohodě. Bič – hand made z kusu řetězu a T-profilu A co se týká „necyklistickýho“ nářadí tak šroubováky Narex (dražší, ale vydrží) a ten zbytek to, co bylo doma. Doporučil bych si pohlídat kvalitu imbusů – strženej čestihran na šroubu v představci nepotěší…Parktool je podle mě pro domácí dílnu zbytečnej luxus;

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.