vzdálenost presmyku od největšího převodníku

30 nepřečtených
  • makar

    Poraďte prosím.Chci nastavit přesmyk a nevím jaká je doporučená vzdálenost přesmyku od největšího převodníku.Mám 6 mm od zubů.Řazení shimano.Díky

    0 0
    • Volf  

      To máš asi zbytečně vysoko. Já tam mám asi 2 mm. Pokud ti to ale řadí drž se heslem co funguje do toho se nedrápej.

      0 0
    • jihra  

      Když koupíš nový přesmyk, tak na vnějším vodítku je přilepena taková průhledná „šablonka“, na které jsou nakreslené zuby převodníku. Přesmykač musíš namontovat tak, aby se zuby na velkém převodníku kryly se zuby nakreslenými na samolepce a to tehdy, když je vnější vodítko právě nad velkým převodníkem. Vzdálenost vnějšího vodítka nad zuby velkého převodníku má být cca 1,5 – 2 mm. Vnější vodítko přesmyku má být rovnoběžně s velkým převodníkem. Tak praví Shimano.

      0 0
      • makar  

        Pokusil jsem se dát 2 mm,ale při řazení mi naráži vnitřní část vodítka o zuby na 2 převodníku.Vrátil jsem to tak jak bylo namontováno z výroby a pošteloval rovnoběžnost s velkým převodníkem.Jinak nikomu nedoporučuji něco takového štelovat.

        0 0
        • jihra  

          V tom případě jsou dvě možnosti. 1/ Přesmykač není určen pro ten trojpřevodník. Zkontroluj, jestli je přesmyk i trojpřevodník ze stejné řady (např. Alivio trojtác + Alivio přesmyk). Je možné, že přesmyk je určen pro trojpřevodník s menším prostředním pastorkem. 2/ Méně pravděpodobné je, že při řazení jde přesmyk moc ven a tím pádem začne chytat o prostřední převodník. Nepadá ti při řazení na velký převodník řetěz ven s převodníku? Pokud jo, tak je třeba seřídit vnější dorazový šroubek převodníku tak, aby převodník nešel tak daleko ven.

          0 0
        • Daf  

          Pravdepodobne mas kliky 42–32–22z. Dnes jsou smyky od Deore nahoru delane na sestavu 44–32–22. Takze ho musis mit sestelovanej vys nad nejvetsim prevodnikem aby neskrtalo vnitrni voditko o prostredni placku.

          0 0
          • vlk  

            v tom to nebude já mám 42–32–22 a přesmyk LX 2002 a funguje to skvěle.

            0 0
            • Daf  

              To me prekvapuje protoze me to kdysi kdyz jsem vozil tuto kombinaci seridit na 1mm nad nejvetsi placku neslo. Vnitrni voditko proste drelo o zuby prostredni placky.

              0 0
              • vlk  

                tož a jak to reřizujete.Já dám přesmyk tak.aby vnější ten plech byl přímo nad největším převodníkem a dám ho co nejtěsněji nad něj.Myslím, že v této poloze se měří ty 2 mm a to já mám požná spíše ten 1mm.Jo musíte dávat bacha pokud máte převodník s náběhovými zuby.Tam je každý zub jinak velký.Tak to seřiďte na ty úzké vysoké.V jaké poloze měříte ty 2mm vy.

                0 0
                • Daf  

                  Delam to uplne stejne :) Ze to nedre bych si dovedl predstavit leda ze by ten smyk nebyl serizenej rovnobezne s prevodniky. Ale ja uz to ted resit nemusim mam uz klasickou kombinaci 44–32–22.

                  0 0
                  • vlk  

                    taky jsem uvažoval, že přejdu na 44–32–22, ale potřebuji řadit i za dost velké síly v pedálech a tak potřebuji převodníky s náběhovými zuby a to jsem na posledy viděl na STX a od té doby už ne.Tak mám to stx.

                    0 0
          • fousac  

            souhlas s vlkem.. taky sem nedavno presel z 42/32/22 na 44/32/22 a presmyk sem quli tomu menit nemusel… proste si s tim vyhrat a clovek by se az divil, co vsechno to snese…

            0 0
      • makar  

        Mám celou sadu xtr takže to k sobě pasovat bude.Dnes jsem koukal do manuálu Shimáno a uvádějí fatk 1–3 mm.Nepíšou tam,kterých sad se to týká-pravděpodobně všech.Na LX jsem viděl samolepku kde byla folie a 2 mm.Taky jsem koukal na kolo osazené xtr v prodejně a bylo tam tak 4–5 mm (možná špatně).Když to seřídím na 2 mm tak mě při řazení na největší převodník narazí vnitřní část vodítka o prostřední převodník a řetěz se na největší nedostane.Doraz to asi nevyřeší.Pokusím se někde v prodejně najít nenamontovaný přesmyk xtr s folií a kouknu kolik tam bude.Za rady díky.

        0 0
        • náčelník  

          Pokud namontuješ přesmykač příliš vysoko, nebude řadit na nejmenší převodník, protože řetěz se dostane pod vnitřní prolis pravého „plechu“ vodítka. Já blbec několik let laboroval s délkou středové osy, než jsem přišel na to, že právě vysoko namontovaný přesmykač je příčinou mých problémů.

          0 0
        • Vilém  

          Mam smyk XTR,takovej ten skladaci, nevite nekdo jak se nastavuje vysku u neho?Nastavil jsem to v prostredni poloze asi 3mm nad velkou pilou.Pri prerazenina velkou pilu vnejsi strana voditka schova zuby a je asi 2 – 3 mm pod nema.

          0 0
          • Daf  

            Musis to nastavit stejne jako vsechny ostatni. U nove byva takovy fixovaci kolik takze kdyz namontujes smyk, tak je vnejsi voditko presne nad nejvetsi pilou. Takze smyk by se mel stelovat tak aby melo vnejsi voditko v poloze presne nad nejvetsi plackou 1–2mm.

            0 0
            • Vilém  

              Klasicky smyky jsou mi zcela jasny.Tento XTR nesmysl vsak ne.Pri razeni se sklada jak pantograf a jeste meni sirku voditka. Pri klasickem nastaveni neradi dobre, mozna je to taky tim ze mam klasicky kliky 44–32–22 a XTR melo myslim 46(48)-36–26.Dal nevim podle ceho merit souosost s retezem, voditko nema rovnobezne obe strany.Nastavit soubeh s vnejsi nebo vnitrni stranou? Asi se vratim ke klasickemu XT ktere jsem mel predtim a XTR dam mlade na jeji XTR kliky.

              0 0
              • Daf  

                Ja vim ze je jinej ale stelovat by se to melo stejne. Rovnobezne s prevodniky musi byt to vnejsi voditko. Je ale pravda ze tento smyk byl navrzenej na prevodniky 46–34–24 ale myslim ze to by nemel byt problem.

                0 0
              • MARIN  

                Mam XTR kliky (43/34/24) a XTR smyk a nastavit vzdalenost 1–3mm se neda protoze pak skrta ta vnitrni strany smyku o stredni prevodnik pri zarazenem velkem. Vzdalenost mi vychazi tal 4–5mm aby se zuby stredniho prevodniku dostali do pro ne urceneho prolisu na te vnitrni strane presmyku pri zarazenem velkem. At delam co delam tak pri zarazenem strednim prevodniku mi vzdycky skrta retez o premyk pri zarazenych dvou krajnich polohach na pastorcich na jedne strane a na jednom krajnim na druhe.

                0 0
                • náčelník  

                  Velká pila 43 zubů ???

                  0 0
                  • MARIN  

                    uff to je dneska vedro :)

                    46

                    0 0
                    • náčelník  

                      Skoro jsem tomu uvěřil, já mám totiž v hubě taky už o tři zuby méně :)

                      0 0
                      • MARIN  

                        O 43 ale premyslim az koupim pavouka(unasec) jen na 2 prevodniky. Porad nevim jestli pak 44/29 nebo 42/29 a nakonec zkusim sehnat 43. Tusim ze Gebhardt ji udela

                        0 0
                        • Daf  

                          Klidne tam dej 44. Ja ty dva zuby skoro nepoznal po te co jsem presel ze 42z klik na 44z. Na pastorku je jeden zub znat mnohem vic.

                          0 0
    • mastihuba  

      já mám komplet LX 2003 a při 1–3mm mě to chytá taky. 5mm to snese a chodí jak hodinky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.